شماره روزنامه ۶۱۶۰
|

جمعه‌نامه

  • احیای امید

    ابزار اصلی سیاست‌گذار برای اصلاحات اقتصادی، امید و اعتماد جامعه است. سیاست‌های کج دار و مریز و سعی و خطاهای سال‌های گذشته، امید مردم را کمرنگ و کار را برای اصلاحات اقتصادی سخت‌تر کرده است. علی مدنی‌زاده، اقتصاددان جوان برتر سال ۹۷، در گفت‌وگو با جمعه نامه، ضمن تعریف تحلیلی امید، راهکار احیای آن در شرایط کنونی را بررسی کرده است. او همچنین، حلقه مفقوده علم اقتصاد و سیاست‌گذاری در کشور را معرفی کرده است.
  • کارآیی سیاست‌گذاری

    سیاست‌گذاری در کشورهای در حال توسعه و بالاخص آنان که بحران‌های بزرگی را پشت سر گذاشته‌اند یا بحران‌های دیگری را پیش رو دارند، با دشواری‌های فراوانی روبه‌رو‌ است. از یک سو در این کشورها یا برنامه‌های مدونی وجود ندارد، یا این برنامه‌ها به مرحله اجرا درنیامده‌اند، یا از همه مهم‌تر پس از تدوین و اجرا قادر نبوده‌اند به اهداف از پیش تعیین شده دست یابند. همین سیکل معیوب نه فقط اعتماد به نفس سیاست‌گذاران را سلب کرده است، بلکه امید مردم به آنکه دولت‌های مسلط قادر باشند اولویت‌های آنان را تشخیص یا راه حل‌های عاجلی را برای آن ارائه دهند، کم رنگ می‌سازد.
  • گردشگری جنسی زائران عراقی؟

    از ابتدای سال جاری همزمان با کاهش ارزش پول ملی و افزایش ۹۰ درصدی حضور گردشگران عراقی، برخی حرف و حدیث‌ها درباره دلایل حضور این همسایگان عربی در ایران بالا گرفت و انتشار گزارش‌هایی از افزایش رفت و آمدهای عراقی‌ها به ایران خصوصا به شهرهای جنوبی و مشهد بر دامنه واکنش‌ها افزود.
  • همه حاشیه‌های رسانه ملی

    هر چند در سالیان اخیر، حاشیه و حاشیه‌سازی همواره بخشی از چالش‌های رسانه ملی در میان مخاطبان خود بوده است، اما در هفته‌ای که گذشت، حواشی پیش آمده پیرامون برخی از برنامه‌های سیمای جمهوری اسلامی بخش زیادی از هشتگ‌ها یا پست‌های موجود در فضای مجازی را به خود اختصاص داد. در این رابطه کاربران در شبکه‌های اجتماعی با ساخت هشتگ‌هایی به سانسور و خط قرمزها در تلویزیون پرداخته و البته واکنش‌هایی هم به حاشیه‌سازی بازیگر سریال پدر نشان دادند. از طرفی رفتار مجری مسابقه پنج ستاره با یکی از شرکت‌کنندگان در این برنامه هم از تیررس انتقاد کاربران شبکه‌های مجازی دور نماند.
  • جنجال مجازی در گلپایگان

    انتشار فیلمی از درگیری لفظی میان علی مطهری و یک جوان گلپایگانی خیلی زود با واکنش کاربران در فضای مجازی روبه‌رو شد. در این فیلم در جریان سخنرانی نایب رئیس مجلس درعید غدیر در گلپایگان، جوانی به شدت از او انتقاد می‌کند که چرا به جای توضیح دادن درباره افزایش سرسام‌آور قیمت پراید درباره عید غدیر سخن می‌گوید.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • رشته‌ای جدید در غرب

    علوم‌انسانی دیجیتال یکی از رشته‌های جدید در غرب است و در دوران معاصر که شاهد زوال چشمگیر علوم‌انسانی هستیم روزبه‌روز رواج بیشتری پیدا می‌کند. تعاریف متعددی برای علوم‌انسانی دیجیتال وجود دارند، اما همان‌گونه که از عنوان آن مشخص است، این رشته به‌دنبال استفاده از فناوری و تکنیک‌های رایانش به منظور رسیدن به درکی جامع‌تر از آرشیوهای فرهنگی و اجتماعی متنوع جهان معاصر، به‌کارگیری و طراحی ابزار مخصوص پژوهش‌های علوم‌انسانی و رسیدن به رویکردها و روش‌های جدیدی برای پژوهش‌هایی است که در سطح کلان داده‌ها انجام می‌شود. از این‌رو می‌توان گفت علوم‌انسانی دیجیتال راه‌های سنتی سازماندهی دانش را کنار می‌گذارد و به‌دنبال رسیدن به شکل‌های جدیدی از خلق، نوآوری و انتقاد است که با جوهره دانش جهانشمول تعاملی عصر ما همخوانی بیشتری داشته باشد.
  • آسوریان در جنگ اول

    جنگ جهانی اول یکی از مهم‌ترین مقاطع تاریخ معاصر ایران است که متاسفانه به‌رغم صد سال از گذشت آن، وقایع و رخدادهای مرتبط با آن هنوز تا حد زیادی ناگفته و نانوشته باقی مانده‌اند. سرگذشت آسوریان ایران و عثمانی در این مقطع یکی از مسائلی است که با وجود اهمیت غیرقابل انکار آن، مغفول واقع شده و بدتر آنکه تحت تاثیر روایت‌های ناقص، تصویر آشفته‌ای از این موضوع در تاریخ معاصر کشورمان نقش بسته است.
  • کلاغ ترانه می‌خواند

    تد هیوز(۱۹۹۸-۱۹۳۰) شاعر انگلیسی که در ابتدای عمر هنری‌اش به جریان ادبی «جوانان خشمگین» وابسته بود، مجموعه کلاغ را به سال ۱۹۷۰ منتشر کرد. کلاغ چهارمین اثر شعری او بود. اثری که در ابتدا به تاثیر از نقاشی‌های لئونارد باسکین و برای آنها سروده شد. قرار بود مجموعه داستان‌هایی برای کودکان باشد، اما همچنان که سرایش این اشعار پیش رفت، هیوز خود را در «جریان» ِ حرکتی مشابه سفر قهرمان در داستان‌های فولکلور یافت و در سرایش نهایی به اسطوره پهلو زد. تا آنجا که منتقدان آن را یک نقیضه تمام و کمال بر عهدین (عهد عتیق و عهد جدید) و اسطوره‌های آفرینش یافتند. هیوز پیش از این و از آغاز بلوغ شعری‌اش، علاقه خود را به نیروهای وحشی طبیعت، سفرهای شمنی و حیوانات نشان داده بود. او و همسر شاعرش سیلویا پلاث شیفته آثاری همچون شاخ زرین(فریزر) و الهه سپید(رابرت گریو)، از آغاز ازدواجشان به مطالعه و باهم‌خوانی متون اساطیری، جادوگری، شمنیسم و... پرداخته بودند.
  • عشق و انتقام

    آمستردام نوشته نویسنده‌ انگلیسی ایان مک یوون در سال ۱۹۹۸ جایزه بوکر را از آن خود کرد. داستان با جسدسوزی «مالی» آغاز می‌شود. زنی سرزنده، چابک، اغواگر و آزاد. او دچار بیماری می‌شود و با درد، جنون و زوال می‌میرد. «جورج» شوهر «مالی» ناشر غمگین و پولداری است که سر پیری عاشق مالی شده، مالی او را ترک نکرده اما همیشه با او بدرفتاری می‌کند. مرگ «مالی» شوهرش را از سایه تحقیرها و خیانت‌هایش رهانیده بود.
  • داستان‌های تابلوهای نقاشی

    از زمانی که به یاد دارم، شنیدن قصه، خواندن کتاب و کشیدن نقاشی حال مرا خوب می‌کرد. وقتی غمگین و دلشکسته بودم، وقتی حوصله آدم‌های اطرافم را نداشتم، حتی وقتی از شوق زندگی لبریز می‌شدم، نقاشی می‌کشیدم. در کنار خرید تمبر و کتاب، خرید وسایل نقاشی بخش عمده پول تو جیبی مرا از آن خود می‌کرد.
  • نقش تماشاخانه‌های خصوصی در رشد هنر تئاتر

    متن این نمایش جذابیت بالایی دارد و چندین سال به دنبال فرصتی برای اجرای آن بودم. علت اصلی جذابیت این نمایشنامه برای من در ابتدا ماهیت قصه و ساختار نمایشنامه است که به‌شدت این نمایشنامه را حتی برای مطالعه جذاب می‌کند و پس از آن می‌توان به ویژگی‌های دیگری از جمله ترجمه روان آقای حسامی، درون مایه نمایشنامه و مفاهیم انسانی همانند عدالت، سوء‌استفاده از ارزش‌ها و حتی هیجانات انسانی که در آن وجود دارد نیز اشاره کرد.
  • بی ادعا، گرم و بی‌نقص

    شرایط سخت و روزگار تلخ قرار است با مردم ایران همیشه همراه باشد و در هر برهه‌ای از تاریخ به بهانه‌ای لحظه‌ای دست از سر مردم برندارد. زمانی با جنگ و عواقبش، زمانی با تحریم و بحران‌هایش، روزگاری با فشارهای اقتصادی و شرایط پیچیده‌اش و در مقاطع زیادی با سوءمدیریت ونتیجه‌های جبران ناپذیرش.
  • ‌زیر پوست شهر

    این نمایش روایتی واقعی از زندگی ما است که مخاطب را درگیر کشمکش‌هایی کرده و او را به فکر فرو می‌برد. من البته واژه نمایش را برای این اجرا به کار نمی‌برم چرا که اعتقاد دارم این اثر قسمت یا مدت زمانی از شرایط جامعه را روایت می‌کند که هم‌اکنون ما در آن زندگی می‌کنیم.
  • سیمای موسیقی در دوران جنگ

    ساخت این مستند از ایده تا اجرا حدود یک سال طول کشید. من پیش از اعزام به سربازی به موضوع موسیقی و تاریخ آن به خصوص بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و دوران جنگ علاقه داشتم.
  • عکسنوشت

    دیدن تکنولوژی‌ خاص هر دوره تاریخی، می‌تواند به ما نگاهی وسیع‌تر نسبت به روند پیشرفت در آن دوره دهد. «آسیاب‌های آبی دزفول» یکی از همین تکنولوژی‌ها است؛ یک سیستم مهم و پیشرفته برای آب‌رسانی که دست کم هزار و ۷۰۰ سال عمر دارند و از جمله قدیمی‌ترین سازه‌های آبی جهان به شمار می‌روند. این آسیاب‌ها که در بستر رود دز ایجاد شده‌اند، یادگاری از دوره ساسانیان هستند.
  • روی ردپای تاریخ آذربایجان

    در سفرنامه شماره گذشته برایتان از آغاز سفری به شهر «تبریز» گفتم. ما در روز اول سفر بیشتر بازار و مجموعه شاه‌گلی را دیدیم و بعد از تجربیاتی به‌یاد ماندنی، برای روز دوم سفرمان آماده شدیم.
  • مقصد جهانیِ روی آب

    آثار تاریخی و فرهنگی بسیاری در لیست سازمان جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. اما برخی از آنها به‌عنوان زیباترین‌ها شناخته می‌شوند. در این سلسله مطالب، ۲۰ مورد از زیباترین آثار به ثبت رسیده در یونسکو را معرفی خواهیم کرد.
  • چگونه زیراکس به «فعل» زمانه تبدیل شد

    بیشتر شرکت‌های دنیا، کوچک یا بزرگ، عمدتا به دو چیز وابسته هستند: کامپیوتر و شرکت زیراکس. دستگاه‌های کپی زیراکس، پرینترهای زیراکس، دستگاه‌های چاپ و ابزارهای چندکاره این شرکت همه جای دنیا یافت می‌شوند.
  • مرمت صنعتی

    سوال‌های بدون تعارف و پاسخ‌های صادقانه؛ این ویژگی گفت‌وگوی پیش رو با نصرالله محمدحسین فلاح است. از کودکی‌اش برایمان می‌گوید و خانواده‌ای که در آن تربیت شده؛ می‌گوید از چهارسالگی کار می‌کرده ولی نه به خاطر معیشت خانواده، بلکه به دلیل اعتقاد پدر. فلاح یک صنعتگر است. صنعتگری که از مدیریت در کارخانه‌های دولتی شروع به کار کرده و بعد از مدتی تصمیم گرفته وارد بخش خصوصی شود. می‌گوید از افتخاراتش این است که چه زمانی که اموال عمومی به او سپرده شده و چه زمانی که اموال خصوصی خودش را داشته نگذاشته واحدهای تحت مدیریتش دچار مشکل شوند. حتی در دوران بعد از انقلاب به خصوص در دوره جنگ تحمیلی، با ایجاد دفتر خودکفایی و مطرح کردن این طرح، مانع از تعطیلی بنگاه اقتصادی تحت مدیریتش شده است. اگرچه فلاح مبتکر طرح خودکفایی است؛ اما عنوان می‌کند مطرح شدن این طرح در آن زمان لازم بود و جواب داد. چراکه واحدهای اقتصادی توانستند سرپا بمانند؛ ولی الان طرح خودکفایی توجیهی ندارد. در حال حاضر خودکفایی مفهومی سیاسی به خود گرفته، طوری که ما به عمد روابط‌مان را با کشورهای خارجی قطع می‌کنیم تا بتوانیم به خودکفایی برسیم. این رویکرد ما را از جامعه جهانی دور می‌کند. پاسخ‌های فلاح به سوالات ما در خصوص رانت و رشوه بسیار خواندنی و صادقانه است.
  • فقدان مدل کسب‌و‌کار دلیل شکست زیراکس بود

    شرکت زیراکس که بیشتر در صنعت چاپ فعالیت می‌کرد، در سال ۱۹۵۹ میلادی با معرفی اولین ماشین چاپ قابل‌اعتماد به‌صورت تجاری، توانست به درآمد خیره‌کننده‌ای دست یابد. اما در این میان شرکت‌های ژاپنی مانند Cannon نسخه‌هایی ارزان‌قیمت برای ماشین‌های چاپ ارائه کردند و به این ترتیب سود زیراکس کاهش یافت. بعد از آن بود که تیم مدیریتی زیراکس از جک‌گلدکن خواست تا شرایط این شرکت را بهبود ببخشد و به این ترتیب در اول ژوئیه ۱۹۷۰، Xerox Palo Alto Research Center کارش را شروع کرد. این مرکز به‌عنوان زیراکس‌پارک شناخته شده است.
  • برداشت خریداران مسکن از آینده قیمت

    انتظارات غالب در سمت تقاضای مسکن به سمت «ثبات نسبی قیمت‌ها» تغییر کرده است. تحقیقات میدانی در بازار معاملات مسکن شهر تهران نشان می‌دهد بخشی از متقاضیان خرید انتظار دارند شیب رشد ماهانه قیمت‌ها در ماه‌های آینده، کم و کمتر شود. این نوع برداشت درباره آینده قیمت مسکن که گروه قابل‌توجهی از متقاضیان خرید آپارتمان دارند، در ۲ماه اخیر به شکل کاهش شدید حجم معاملات، خود را در بازار ملک نشان داد. اگر چه بخشی از علت ریزش معاملات خرید مسکن ناشی از تضعیف قدرت خرید در اثر جهش‌های پی در پی قیمت بوده اما گروهی از متقاضیان انتظار دارند توفان قیمتی که از اواخر سال گذشته در بازار مسکن شروع شد، در نیمه دوم سال از بازار خارج شود. این گروه به دنبال بروز شرایط مناسب – آرامش نسبی- در نیمه دوم سال برای ورود مجدد به بازار است.
  • خرید ملک در «بانک رهنی»

    محله پرستار را می‌توان به‌عنوان گران‌ترین و شاید خوشنام‌ترین محله واقع در منطقه ۱۴ تهران نام برد که در محدوده شمال شرق این منطقه در شرق پایتخت قرار گرفته است. کانون اصلی این محله خیابانی به همین نام است که از تقاطع خیابان پیروزی در شمال آغاز می‌شود و در نهایت از جنوب به بزرگراه پاسدار گمنام می‌رسد. این محله همچنین از شرق به خیابان مقداد و از غرب به خیابان افراسیابی می‌رسد و در ضلع شمال نیز با خیابان پیروزی در محدوده محله نیروی هوایی همجوار است که خود یکی از محله‌های نسبتا گران‌قیمت منطقه ۱۳ تهران به‌شمار می‌آید.
  • دخل تهران در وضعیت قرمز

    برخی از اعضای شورای شهر تهران معتقدند وضعیت مالی شهرداری تهران بحرانی است و اگر همین رویه ادامه پیدا کند تنها ۹ هزار میلیارد تومان از بودجه پیش‌بینی شده تهران محقق می‌شود. مجید فراهانی، رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران در نخستین جلسه شورای شهر تهران پس از تعطیلات تابستانی اعلام کرد وضعیت مالی شهرداری تهران بحرانی است به‌گونه‌ای‌که تنها نیمی از بودجه شهرداری محقق شده و ما اگر بر این اساس جلو برویم از بودجه ۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی حداکثر حدود ۹ هزار میلیارد تومان محقق خواهد شد. به گفته او با این اعتبار تنها می‌توان هزینه‌های نگهداشت شهر را تامین کرد و ما شاهد تعطیلی پروژه‌های شهری هستیم.
  • آپشن جدید برای خانه‌اولی‌ها

    واسطه‌های معاملات مسکن به تازگی با طرح یک پیشنهاد جدید به خانه‌اولی‌ها آنها را ترغیب به خرید گروه خاصی از واحدهای مسکونی می‌کنند.
  • رقابت نزدیک دوربین‌ها

    دنیای دوربین‌های عکاسی به دلیل تغییرات چشمگیر تکنولوژی در این محصولات جذابیت‌های بیشتری یافته است و بدون شک علاقه‌مندان به این هنر شیفته آن هستند تا بتوانند با به کارگیری بهترین تجهیزات، منحصر به فردترین اثر را خلق کنند. در آخرین تغییرات در این زمینه می‌توان به رونمایی از دو دوربین بدون آینه با تجهیزات به روز شرکت نیکون اشاره کرد که گفته می‌شود در رقابت با دوربین سونیa۷ که ماه‌ها پیش ساخته شده به دنیای رقابت عرضه شده است. در ادامه مقایسه ویژگی‌های این دو دوربین را خواهید خواند.
  • پاسخ خودکار به پیام‌ها در واتس‌اپ

    یکی از محبوب‌ترین اپ‌های ارتباطی واتس‌اپ است که همین محبوبیت باعث شده تا اپ‌های مرتبط با آن طراحی شود. اپلیکیشن AutoResponder for WA برای پاسخ خودکار به پیام‌ها در گجت‌های اندرویدی طراحی شده است.
  • راه‌های دوری از دردسرهای سایبری

    بسیاری از کاربران از به مخاطره افتادن اطلاعات شخصی و حریم خصوصی خود همواره نگرانند؛ بنابراین همواره در تلاشند تا بتوانند با رعایت برخی نکات امنیت سایبری دستگاه‌های الکترونیکی متصل به اینترنت خود را بالا برده و در دام دردسرهای اینترنتی نیفتند.
  • انتظار برای قیمت‌های جدید

    طبق وعده رئیس شورای رقابت، این شورا در هفته جاری به تجدیدنظر در مورد قیمت‌های مصوب خود در خردادماه خواهد پرداخت.شورای رقابت که تعیین‌کننده قیمت خودروهای زیر ۴۵ میلیون تومان است هر سال بر اساس تورم سالانه به قیمت‌گذاری خودرو خواهد پرداخت.
  • آلترناتیوهای کهنه

    بخش بزرگی از بازار خودرو را باید مدیون محصولات کارکرده بدانیم که با حضور در لایه‌های پایین‌تر، اعتماد و تجربه خرید یک محصول را برای جامعه و خریداران به امری ملموس تبدیل می‌کنند. گرچه این خودروها قیمت پایین‌تری در مقایسه با خودروهای صفر کیلومتر دارند اما به لحاظ هزینه نگهداری بعضا محصولاتی هستند که هزینه نگهداری و تعمیر بالاتری نسبت به یک خودرو نو داشته و در یک دوره سه ساله بیش از نمونه‌های دارای گارانتی برای مالکان خرج می‌تراشند. در عین حال نکته مهمی که باید در بحث خرید خودرو کارکرده مد‌نظر قرار داد، افت قیمت بسیار زیادی است که خودرو آن را از سر گذرانده و حالا ارزان‌تر از یک نمونه کارخانه‌ای به‌نظر می‌رسد. از همین ناحیه است که در مقطع فعلی، بسیاری از افراد تلاش می‌کنند کمتر سراغ خودروهای نو رفته و برای پرهیز از پرداخت مبالغ هنگفت بابت خودروهایی نه‌چندان جدید و مدرن، سراغ محصولات کارکرده مناسب بروند تا علاوه بر داشتن خودرویی با برند و سواری بهتر از سطح بالاتر امکانات هم استفاده کنند. اینجا در یک گزارش کوتاه در بازه قیمتی ۳۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان به بررسی گزینه‌های موجود در بازار خودروهای کارکرده پرداخته‌ایم که می‌توان به راحتی آنها را جایگزین نمونه‌های صفر کیلومتر یا مدل‌های جدید کم‌کارکرد کرد.
  • چرا پراید ۴۰ میلیونی شد؟

    طی هفته گذشته شاهد اتفاقات باورنکردنی در بازار خودرو بودیم. باور نکردنی از این بابت که خودروهای ارزان‌قیمت کشور به یک‌باره به مرز قیمتی خودروهای متوسط رو به بالا رسیدند. هرچند این روزها بازار خودرو شاهد اتفاقاتی است که پیش‌بینی آنها سخت و ناممکن به‌نظر می‌رسید اما با توجه به التهابات کنونی باید در انتظار هر اتفاقی در این بازار بود.اما افزایش قیمت پراید به بالای ۴۰ میلیون تومان بسیاری از مشتریان را شگفت‌زده و این خبر نقل بسیاری از محافل سیاسی و اقتصادی بود.
  • کلبه

  • نوستالژی‌جوجه‌کباب

  • دلچسبِ خنک

  • دنج و معمولی

  • قاب هفته

    سی امین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی از سوم تا نهم شهریور ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد، این نمایشگاه هر ساله در حمایت از هنرمندان صنایع دستی برگزار می‌شود. امسال تمرکز این نمایشگاه روی بسته بندی محصولات، بود. / عکس‌ها: فروغ علایی
  • رد ادعای ثبت بازار گاوی طویل با طلا

    «کن براون» مشاور اقتصادی و دبیر ارشد «وال‌استریت ژورنال» به بررسی ادعای ترامپ و برخی دیگر از کارشناسان درخصوص وقوع طولانی‌ترین بازار افزایشی (Bull Market)، پرداخته است.برای شروع بررسی صحت این ادعا، باید دو مقیاس را رصد کنیم. اول شاخص اصلی ۵۰۰ S&P برای سهام ایالات متحده است که بر حسب دلار آمریکا برای مقایسه بهتر تنظیم شده است.
  • راند جدید نبرد تجاری

    آمریکا دور جدید تعرفه‌های گمرکی خود را علیه واردات چینی به اجرا درآورد و چین نیز چاره دیگری جز مقابله به مثل با شدت مشابه علیه آمریکا برای خود متصور نشد. آنچه آمریکا در این بخش وارد لیست بلندبالای تعرفه‌گذاری خود کرده است، با وضع نرخ تعرفه ۲۵ درصدی بر مجموعه کالاهای چینی به ارزش ۱۶ میلیارد دلار به ثبت رسید. این اقدام مربوط به بخش دوم تعرفه‌گذاری ۵۰ میلیارد دلاری بر کالاهای وارداتی از چین است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا آن را از اواسط ماه ژوئن اعلام کرده بود.
  • ریسک بدهی بازارهای نوظهور

    فرانسیس کریپس دانش آموخته ریاضیات و اقتصاد در کمبریج، در یکی از آخرین تحلیل‌های خود به محاسبه وضعیت بدهی‌های خارجی در اقتصادهای نوظهور پرداخته‌ است:
  • ورود خودروهای هـوشمند

    شونسوکه مانگای، استاد برجسته فناوری و سیاست و مدیریت در دانشگاه کیوشو ژاپن است. او به‌خاطر تحقیقاتش در زمینه موضوعاتی مانند شهرسازی، حمل‌و‌نقل، انرژی، تغییرات اقلیمی و تغییر جمعیت تحسین شده است. مانگای در یکی از آخرین نوشته‌هایش به وضعیت انتظاری شهروندان بابت قیمت خودروهای اتوماتیک پرداخته است:
  • جای خالی حرف

    به باور بسیاری از کارشناسان، گفت‌وگو مهم‌ترین ابزار تعامل اجتماعی است که از بسیاری آسیب‌ها و رخدادهای ناهنجار در سطح جامعه جلوگیری می‌کند. گفت‌وگو راهی است که در سیاست باعث انسجام ملی در کشور می‌شود و در اقتصاد هماهنگی لازم را میان چرخ‌دنده‌های اقتصادی یک کشور مهیا می‌کند؛ اما زیرساخت بنای گفت‌وگو در جامعه است که شکل می‌گیرد. جامعه‌ای که تک‌تک اعضای آن از مهارت ورود به یک گفت‌وگوی سالم و سازنده برخوردارند و می‌توانند مسائل شخصی و اجتماعی خود را از این طریق حل و فصل نمایند، مسلما شرایط لازم را برای ایجاد فضای گفت‌وگوی سیاسی و اقتصادی و... نیز فراهم می‌آورد.
  • نابودگران گفت و شنود مــوثر

    به‌طور جد بحث در باب گفت‌وگو میان ایرانیان و عدم موفقیت ایرانیان در ایجاد گفت‌وگوی موثر به خانواده و آموزش و پرورش ما برمی‌گردد. با توجه به اینکه فنون مذاکره و همچنین گفت و شنود میان افراد، امری اکتسابی است این را می‌طلبد که تغییر نگرشی اساسی در آموزش‌هایی که به دانش آموزان داده می‌شود بدهیم.
  • مساله گفت‌وگو

    در دو سطح می‌توان موضوع گفت‌وگو را در جامعه ایرانی دنبال کرد: در سطح اول، ‌گفت‌وگو به مثابه یک هنجار اخلاقی است، ‌هنجاری که از بایدها و ایجاب‌ها صحبت می‌کند و در نهایت در قالب یک توصیه اخلاقی، ‌گفت‌وگو را به‌عنوان یک راه‌حل یا یک استراتژی پیشنهاد می‌دهد. اما در سطح دیگری هم می‌توان گفت‌وگو را در جامعه بررسی کرد؛ گفت‌وگو به مثابه بخشی از شیوه زندگی و الگوهای ارتباطی. از این منظر، ‌گفت‌وگو یک امر اخلاقی نیست که با توصیه و الزام رخ بدهد، ‌بلکه بخشی از شیوه و سبک زندگی ما و وجهی از منش شخصیتی همه ما محسوب می‌شود.
  • گفت‌وگو را از خود شروع کنیم

    اعتماد اجتماعی، مشارکت و همکاری، اجزای تشکیل‌دهنده سرمایه‌های اجتماعی هستند و گفت‌وگو و تعاون اصلی‌ترین نماد همدلی و الگوی سرمایه‌های اجتماعی است.کمرنگ شدن گفت‌وگوی اجتماعی در جامعه آثار و عوارض در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی دارد.
بیشتر