شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

آخر هفته

  • میراث موگابه

  • دومینوی رکوردشکنی بورس از سه زاویه

    در هفته‌ای که گذشت، بورس تهران توانست رکورد جدیدی را در تاریخ خود به ثبت برساند. روز شنبه، شاخص کل بازار سهام برای نخستین بار وارد کانال ۹۰ هزار واحدی شد؛ کانال‌شکنی‌هایی که در روزهای بعدی نیز ادامه یافت و رکورد نماگر بورس دائما ارتقا یافت. در این شرایط، ریشه‌های این رشد، مسیر آینده و نقش بازیگران و کارگردانان بازار سهام سه پرسش اصلی فعالان اقتصادی محسوب می‌شوند. پس از دوره طلایی بازار سهام در سال ۹۲ که شاخص کل توانسته بود در اوج بیش از ۱۳۵درصد بازدهی در آن سال کسب کند، بورس تهران در مسیر نزولی قرار گرفت. هرچند در این دوران عوامل غیراقتصادی و به‌طور خاص بحث مذاکرات هسته‌ای و در نهایت برجام نوساناتی را رقم زدند، اما همواره نماگر بورس در سطوحی پایین‌تر از قله قبلی خود در دی ۹۲ قرار داشت.
  • عکس خبری

  • باید ببازی پهلوان!

    شکست حاشیه‌ساز علیرضا کریمی کشتی‌گیر شایسته کشورمان در رقابت‌های جهانی زیر ۲۳ سال جهان، بازتاب زیادی در میان مردم و البته کاربران شبکه‌های اجتماعی داشت. نماینده وزن ۸۶ کیلوگرم کشتی آزاد ایران در حالی که در فاصله یک دقیقه به پایان مبارزه‌اش با حریف روس،‌ پیش بود، با نظر کادرفنی مجبور شد برای روبه‌رو نشدن با حریفی از رژیم صهیونیستی کشتی را با اختلاف ۱۱ امتیاز واگذار کند.
  • گنده گویی احمدی نژادی ها !

    داستان شانتاژهای تبلیغاتی احمدی نژاد و یارانش انگار تمامی ندارد و در تازه ترین اقدام این بار اسفندیار رحیم مشایی یکی از سه مهره اصلی یاران بهاری در اظهاراتی عجیب به سیم آخر زده و با تهدید قوه قضائیه به افشاگری، جنجال تازه ای به راه انداخته است.او ساعاتی قبل از آنکه برای بار دوم به دادسرا برود با انتشار عمومی یک فیلم تهدید کرده بود چنانچه او را بازداشت کنند، مدارکی به صورت فیلم منتشر خواهد شد.هرچند مشخص نشد که منظور وی از مدارک افشاگرانه چه بوده است اما بسیاری از ناظران چنین حرکت هایی را در راستای گریز از فراموش شدگی تلقی می کنند.در همین رابطه سخنگوی قوه قضائیه اظهارات احمدی نژاد را حاوی ده‌ها دروغ ، خلاف واقع و گنده گویی و توهین به این و آن دانست و گفت حکمت صبر قوه قضائیه را به زودی خواهید فهمید.از سوی دیگر پیش از این دادستان کل کشور هم گفته بود که سکوت قوه قضائیه به معنای این نیست که از برخورد کردن عاجز است بلکه انتظار ما این است که خودشان متوجه شوند، سرعقل بیایند و بدانند که این روش منطقی نیست.محسن رفیقدوست وزیر سابق سپاه و از فعالان اصولگرا نیز خبر داده بود که پرونده احمدی نژاد در حال تکمیل است و به زودی قوه قضائیه «به خدمتش خواهد رسید».
  • توقف افزایش قیمت نان تا اطلاع ثانوی

    درحالی‌که قرار بود از شنبه همین هفته انواع نان در تهران و از دوشنبه در استان‌ها با افزایش قیمت ۱۵ درصدی به فروش برسد و حتی برخی از نانوایی‌ها هم شروع به فروش با قیمت جدید کرده بودند، با دستور رئیس‌جمهوری، این تصمیم فعلا منتفی شد تا بررسی‌های بیشتری روی این مساله در ستاد تنظیم بازار صورت بگیرد. این در حالی است که قیمت نان طی ۳ سال اخیر افزایشی نداشته و صنف نانوایان اظهار می‌کنند به‌دلیل افزایش سایر هزینه‌های تولید نان از این موضوع ضرر دیده‌اند. از طرفی از آنجا که قوت غالب بسیاری از مردم را نان تشکیل می‌دهد باید قیمت آن به‌گونه‌ای تنظیم شود که معیشت مردم آسیب نبیند. به همین دلیل به‌دنبال برخی نارضایتی‌ها ازسوی مردم و نمایندگان آنها در مجلس شورای اسلامی، رئیس بازرسی اتاق اصناف تهران گفته موضوع افزایش قیمت نان و وزن چانه نان دوباره در شورای آرد و نان بررسی می‌شود تا در صورت عدم افزایش قیمت نان به نانوایان یارانه آرد پرداخت شود. بحث قیمت نان در کشورهایی مانند ایران فراتر از یک موضوع اقتصادی است و می‌تواند به چالش‌های اجتماعی منتهی شود و به همین دلیل حساسیت‌های زیادی درباره آن اعمال می‌شود.
  • پایان بحران سوریه با صلح پایدار؟

    با پیروزی ارتش سوریه و همپیمانان آنها در جبهه‌های نبرد با داعش، حالا زمان برقراری ثبات سیاسی در سوریه فرا رسیده و اولویت اصلی بازیگران جنگ، حرکت به سمت پیشبرد یک پروسه سیاسی برای حل بحران و رسیدن به صلحی پایدار است. در چنین شرایطی برگزاری نشست سه‌جانبه سوچی فرصتی فراهم کرد تا سه قدرت همپیمان با تشکیل مثلث ثبات در سوریه، گامی جدی در مسیرحل و فصل تنش‌های سالیان اخیر این کشور بردارند. به این ترتیب پوتین به‌عنوان بازیگر اصلی پروژه جدید از یکسو به رایزنی با همتایان ترک و ایرانی خود در سوچی پرداخت و ازسوی دیگر در حالی که از قبل با بشار اسد درباره آینده سوریه گفت‌وگو کرده بود، با همتای آمریکایی‌اش هم تماس تلفنی برقرار کرد تا نظرات او را درباره مساله سوریه جویا شود.
  • ورود بانک مرکزی به بازار سکه!

    سرانجام روند صعودی قیمت سکه در بازار داخلی و افزایش حباب به بیش از ۱۸۰ هزار تومان، بانک مرکزی را بر آن داشت تا با حراج سکه در بانک کارگشایی، در بازار این فلز گرانبها مداخله کند تا بلکه قیمت سکه را به ارزش ذاتی آن نزدیک‌تر کند.
  • بورس در اوج قله ۵۰ ساله

    تنها یک جهش ۱۱۳۰ واحدی کافی بود تا شاخص بورس را پس از ۵۰ سال به اوج قله خود رسانده و رکوردی تاریخی ثبت کند. دماسنج اقتصاد ایران که این روزها حال و هوای خوشی دارد پیش از این یک‌بار در نیمه دی‌ماه ۹۲ قله ۸۹ هزار و ۵۰۰ واحدی را فتح کرده بود اما حالا با تداوم بازدهی بازار و احتمال ورود نقدینگی جدید، به اعتقاد بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه تا پایان سال‌جاری و با تداوم شرایط فعلی امکان جابه‌جا شدن دوباره را دارد. طی روزهای اخیر برتری بازار سهام کشور نسبت به سایر بازارهای مالی در حالی اتفاق افتاده که کارشناسان بر این باورند درصورت بهبود شاخص‌های کلان اقتصادی و سایر بخش‌ها می‌توان امیدوار بود که این رشد تداوم یابد. هرچند که برخی تحلیلگران هم پیش‌بینی می‌کنند با توجه به اینکه شاخص در این ماه‌ها به‌صورت عمده رشد داشته است و باید منتظر اصلاح قیمت‌ها باشیم. این در حالی است که به‌نظر می‌رسد رفتار بورس تاکنون بیشتر منطقی و بنیادی بوده و رشد شاخص از هیجانات بازار تبعیت نکرده است. با این همه برخی عوامل از جمله هراس از افت قیمت‌ها به‌دنبال شناسایی سود و همچنین ریسک‌های سیاسی ممکن است به تشدید فشار فروش در بازار سهام کمک کند.
  • ساخت‌و‌ساز در حریم گسل‌ها ممنوع

    زلزله کرمانشاه و تخریب بخش قابل‌توجهی از بناهای مسکونی در دو شهر قصرشیرین و سرپل ذهاب و روستاهای اطراف باعث شد تا بحث قدیمی زلزله مهیب در تهران و فاجعه‌ای که ممکن است بر اساس این زلزله اتفاق بیفتد، بار دیگر پیش کشیده شود.حتی رئیس شورای شهر تهران هم مهر تایید بر این ماجرا زد و گفت هر ۱۵۰ سال یک‌بار در تهران زلزله ۷ ریشتری آمده است و تهران نیز منتظر یک زلزله بزرگ است، از همین‌رو به‌منظور ایمن‌سازی، وزارت راه و شهرسازی به فکر تصویب قانون منع ساخت‌و‌ساز در حریم گسل‌ها افتاده تا شاید با تصویب این قانون میزان خسارات ناشی از این بلایای طبیعی برای دولت کاهش پیدا کند. در حال‌حاضر طبق گفته‌های رئیس پژوهشکده زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن وشهرسازی این قانون در کلانشهرهایی مانند مشهد، تبریز و کرج در حال تصویب شدن است و دلیل تصویب این قانون ایمن‌سازی کلانشهرها در زمان وقوع زلزله با هدف کاهش خسارت‌های جانی و مالی عنوان شده است. در شرایطی که طبق بررسی‌ها ۵۵ کیلومترمربع تهران در حریم گسل‌ها وجود دارد، برخی دانشمندان آمریکایی پیش‌بینی کرده‌اند که در سال ۲۰۱۸ زلزله‌هایی با شدت ۷ ریشتر در جهان اتفاق خواهد افتاد.
  • بازی سعد حریری در زمین سعودی‌ها

    اگرچه سعد حریری پس از بازگشت به لبنان تاکید کرد که استعفایش را بنا به درخواست میشل عون به تعویق انداخته است اما وی در خلال تعویق استعفای خود شرایطی مطرح کرد که گرچه به گفته خودش زمینه‌ای برای گفت‌وگوهای سازنده فراهم خواهد کرد، اما به‌نظر می‌رسد که در عین حال خواسته‌های سعودی‌ها هم برآورده خواهد شد. پایبندی و حمایت از توافق طائف (خلع‌سلاح حزب‌الله)، پایبندی عملی به در پیش گرفتن سیاست بی‌طرفی لبنان در بحران‌های منطقه‌ای و عدم آسیب به روابط با کشورهای عربی از جمله شرایطی بود که حریری در پسِ استعفایش مطرح کرده است.
  • خلأ «ترس عاقلانه» از زلزله

    ابعاد خسارت و تلفات زمین لرزه کرمانشاه، در صورت تکرار زلزله‌ای مشابه در پایتخت، دست کم تا ۱۰ برابر فجیع‌تر خواهد بود. در زلزله کرمانشاه، مطابق آمار رسمی ۳۰ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی شهری و روستایی، دچار تخریب کامل یا آسیب دیدگی جزئی و اساسی شدند. این در حالی است که تخمین زده می‌شود در تهران با زلزله‌ای به بزرگای بیش از ۵/ ۶ ریشتر، حداقل ۱۰ درصد ساختمان‌ها آسیب جدی خواهند دید که با توجه به تعداد واحدهای مسکونی موجود در پایتخت، ۳۰۰ هزار واحد در اثر تکان‌های ناشی از زلزله، دچار ریزش یا خرابی می‌شود.
  • حریری؛ پیشران بحران در لبنان؟

    بازگشت مجدد سعد حریری به لبنان پس از یک ماه مناقشه بر سر استعفای او را باید در چارچوب پروژه فشار بر حزب‌الله لبنان درک کرد. تعیین شروط سه گانه ازسوی نخست‌وزیر لبنان در بازگشت از عربستان سعودی که پیش‌تر استعفای خود را از شبکه العربیه مطرح کرده بود، نشان می‌دهد که پرونده حزب‌الله لبنان بر سر میز بن سلمان و متحدان منطقه‌ای و بین‌المللی آن قرار دارد.
  • فراز و فرود قیمتی نان

    طی یک ماه گذشته تصمیم‌گیری در مورد قیمت نان موضوع اصلی رایزنی‌ اتاق اصناف ایران با دولتی‌ها است. بررسی‌ها نشان می‌دهد به‌طور متوسط هر دو سال و نیم تا سه سال مجوز افزایش قیمت برای نان صادر شده است.
  • سقوط۵ درصدی سکه

    سکه تمام بهار آزادی تحت‌تاثیر حراج سکه از قله ۵ ساله فرو نشست و حدود ۵ درصد از ارزش خود را از دست داد. چهارشنبه هفته گذشته، سکه با افزایش حدودا ۲ درصدی به قیمت یک میلیون و ۴۳۰ هزار تومان رسید. این بیشترین بهای فلز گرانبهای داخلی نسبت به متوسط قیمت آن از بهمن سال ۹۱ بود. پنج‌شنبه گذشته خبر حراج سکه در بازار پیچید و به یکباره این فلز گرانبها در جاده کاهشی قرار گرفت که ۳ روز کاری متوالی ادامه یافت.
  • هفته رکورد‌زنی بورس تهران

    هفته جاری، هفته رکورد‌زنی‌های متعدد در بورس تهران بود.در جریان معاملات این هفته نماگر اصلی این بازار از قله تاریخی عبور کرد و برای اولین بار در طول فعالیت خود وارد کانال ۹۰ هزار واحدی شد. نماگر بورس تهران پیش از این در تاریخ ۱۵ دی ۹۲ در سطح ۸۹ هزار و ۵۰۰ واحدی قرار داشت. این سطح بیشترین میزان شاخص سهام (تا پایان معاملات هفته گذشته) در طول فعالیت بورس تهران به شمار می‌رفت. پس از آن تاریخ شاخص کل بورس تهران طی چهار سال فعالیت نتوانست دوباره به این سطح دست یابد.پس از چهار سال انتظار اما در اولین روز از هفته جاری نماگر بورس تهران با عبور از این قله تاریخی وارد کانال ۹۰ هزار واحدی شد و یک رکورد تاریخی را ثبت کرد. از طرفی داد‌و‌ستدها در بورس تهران رونق چشمگیری پیدا کرد و نگاه اکثر فعالان عرصه اقتصادی کشور به بورس معطوف شد. بازدهی بورس تهران از ابتدای سال حالا به حدود ۴/ ۱۷ درصد رسیده است. بر این اساس، بورس پربازده ترین بازار سرمایه‌گذاری کشور از ابتدای سال جاری به شمار می‌رود.از جمله دلایلی که موجب رشد عمومی‌ قیمت‌ها در بورس تهران شد، می‌توان به کاهش نرخ سود بانکی، سطح مطلوب قیمت‌ها در بازارهای جهانی و رشد نرخ دلار اشاره کرد.
  • ریسک‌ها و فرصت‌های پیش‌روی بورس

    بررسی جدول بازدهی صنایع بورسی از ابتدای سال تاکنون (پایان معاملات روز دوشنبه) نشان می‌دهد ۲۰ گروه با رشد شاخص و ۱۵ صنعت با افت نماگر خود مواجه شده‌اند؛ این امر نشان می‌دهد رشد قیمت‌ها در بورس تهران همه‌گیر نبوده است. عدم رشد دسته‌جمعی صنایع بورسی تاکید می‌کند رونق سهام در مقطع کنونی به‌صورت هیجانی و بر اثر فشار نقدینگی رخ نداده است. در برخی مقاطع که هیجان بر معاملات سهام سایه می‌افکند، همه شرکت‌های بورسی فارغ از وضعیت و شرایط بنیادی در مسیر رشد قیمت حرکت می‌کردند. نمونه این امر در سال ۹۴ با پیشتازی گروه خودرو رخ داد. جایی که رشد چشمگیر قیمت‌ها در گروه خودرویی در پایان سال ۹۴ به کلیت بازار سرایت کرد. در ادامه اما بورس تهران در مسیر نزولی وارد شد و بخش عمده‌ای از بازدهی گروه‌ها در آن مقطع زمانی در سال ۹۵ تخلیه شد.
  • وظایف سیاست‌گذار در دوران رونق

    یکی از مواردی که در شرایط رونق بازار بیش از پیش اهمیت می‌یابد، چگونگی عملکرد سیاست‌گذار در این مورد است.بسیار دیده شده است که مسوولان سازمان بورس در دوران رکود به بهانه وضعیت بازار هر گونه اقدام برای تعمیق و تسهیل معاملات را به تعویق می‌اندازند. این امر البته بارها مورد نقد قرار گرفته است. با این حال در شرایط رونق بورس وظیفه سیاست‌گذار بیش از پیش اهمیت می‌یابد. بر این اساس سیاست‌گذار باید از وضعیت رونق بازار برای تعمیق بازار و تسهیل معاملات استفاده کند. در این راستا از مقام مسوول سازمان بورس درخواست می‌شود برخی اقدامات را در دستور کار خود قرار دهد و از انجام برخی اقدامات نیز پرهیز کند.
  • اصول موفقیت در بازار سهام

    به‌صورت کلی وقتی شاخص‌های بورس و اوراق بهادار شروع به رشد می‌کنند، اخبار آن تیتر یک رسانه‌های عمومی و تخصصی می‌شود.این امر، انگیزه سرمایه‌گذاری در این بازار را افزایش می‌دهد. به عبارت دیگر در شرایط رونق و رشد بورس، موج خبری موجب می‌شود انبوهی از سرمایه‌گذاران به این بازار وارد شوند.
  • برندگان و بازندگان رونق ۹۶ بورس

    بورس تهران با کسب بازدهی بیش از ۱۸ درصدی از ابتدای سال تاکنون، یکی از دوره‌های رونق خود را پشت‌سر می‌گذارد و همچنان عنوان پربازده‌ترین بازار سرمایه‌گذاری کشور را به خود اختصاص داده است. با وجود این بازدهی فعالان بازار سهام طی این دوره با توجه به سبد سرمایه‌گذاری آنها متفاوت بوده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد در ۸ ماه سپری‌شده از سال ۹۶، گروه‌هایی همچون قندی‌ها، محصولات کاغذی، پالایشی‌ها، فلزی‌ها و رایانه‌ای‌ها بیشترین بازدهی را کسب کرده‌اند. در آن سو اما صنایع استخراج نفت و گاز، استخراج سایر معادن، محصولات چوبی، ساخت محصولات فلزی و زراعت بیشترین زیان را به سهامداران خود تحمیل کرده‌اند. جا دارد در ادامه به بررسی برخی دلایل اقبال معامله‌گران به صنایع برتر بورس تهران از ابتدای سال تاکنون بپردازیم.
  • ۳۷ سال با موگابه

    رابرت موگابه در طول دوره ۳۷ ساله حکومتش تا دستش آمد از زور و خشونت استفاده کرد تا زیمبابوه را از نیروهای مخالف خود پاک کند و قدرتش را بیشتر و بیشتر تثبیت کند. وی اقتصاد رو به زوال زیمبابوه را منحصرا به‌خاطر تحریم‌های غرب می‌دانست و آنها را سرزنش می‌کرد وی آنها را متهم می‌کرد که می‌خواهند این کشور را به آشوب بکشانند. وی اما هرگز مسوولیت این بحران اقتصادی را به برنامه‌ریزی نامناسب، سوءمدیریت سرمایه و منابع، عدم تلاش برای آزادسازی اقتصادی، تعدیل ساختاری و فساد سیاسی نمی‌دانست.
  • میراث اقتصادی موگـابه

    رابرت موگابه استعفایش را اعلام کرد و دیگر رئیس‌جمهور نیست، اما آنچه از وی به‌عنوان اقتصاد زیمبابوه باقی مانده است، اقتصادی است پریشان حال و آن به‌خاطر سیاست‌های اقتصادی پوپولیستی این پیرمرد ۹۳ ساله است تا به این وسیله بتواند ۳۷ سال حکومت زیمبابوه را در اختیار بگیرد.
  • نگاه موگابه به شرق

    سیاست خارجی دولت موگابه بیشتر بر روابط نزدیک با جمهوری خلق چین و آفریقای جنوبی تعریف شده بود؛ کشورهایی که از نظر اقتصادی و فرهنگی روابط بسیار نزدیکی را با زیمبابوه برقرار کرده بودند. روابط چین و زیمبابوه به ژانویه ۱۹۷۹ برمی‌گردد زمانی که جنگ بوش رودزیایی در جریان بود و چین به کمک نیروهای چپگرا آمد. جمهوری خلق چین از زمان جنگ‌های چریکی مارکسیستی علیه دولت رودزیا به حمایت از حزب زانو پی اف مبادرت ورزید.
  • چرا موگابه رفت؟

    خرد، چه برگرفته از وحی الهی و چه از تجربیات انسانی، حکم می‌کند که همه چیزهای زمینی، بزرگ یا کوچک، زیبا یا زشت، خوب یا بد، غمگین یا شاد، احمقانه یا عاقلانه، سرانجام روزی به پایان می‌رسند. از همین خرد و واقعیت تلخ می‌توان نتیجه گرفت که پایان حکومت رابرت موگابه هم فرا رسید. اینکه موگابه از قدرت کنار رفته است بنابراین هدف راهبردی بود که نیازمند اقدام فوری و طبق قانون اساسی‌ای بود که خود موگابه در دوران کارزار انتخاباتی‌اش در مارس ۲۰۰۸ از آن حمایت می‌کرد.
  • زیمبابوه بعد از موگابه

    ارتش در شبه‌کودتایی رابرت موگابه، رئیس‌جمهور زیمبابوه را در حبس خانگی قرار داد، رئیس‌جمهور ۹۳ ساله‌ای که ۳۷ سال با مشت آهنین بر آن کشور حکمرانی کرده بود. شاید تحرکات ارتش را بتوان در پاسخ به اقدامات گریس موگابه، همسر رئیس‌جمهور در نظر گرفت، فردی که زیر پای معاون رئیس‌جمهور، امرسون منانگاگوا را خالی کرد و وی نیز از سمتش کنار گذاشته شد.
  • پلی از «تهدید» به «فرصت»

    شاید یکی دو دهه پیش وقتی درباره کویر صحبت می‌شد، اغلب ما حس ناخوشایندی از گرمای طاقت‌فرسای هوا و زمختی طبیعت آن داشتیم؛ حالا اما در سال‌های اخیر، کویر تبدیل به یکی از جذاب‌ترین مقاصد پاییزی و زمستانی سفر شده و بسیاری علاقه‌مندند تعطیلات آخرهفته خود را در نزدیک‌ترین منطقه کویری که در اطراف شهرشان می‌شناسند، بگذرانند. مرنجاب، مصر، ورزنه، شهداد و گندم بریان در بیابان وسیع لوت، ریگ جن، قصر بهرام، اشتهارد، کوه سرخ، ابوزید، ابرقو، رضاآباد، بشریه، اشکذر، یونسی، ابوغویر و... بخشی از مناطق کویری کشور هستند؛ مناطقی که در برخی موارد به لحاظ ویژگی‌های طبیعی شباهت‌هایی به هم دارند و در برخی موارد نیز از هم متمایز هستند. اما گردشگری تنها در برخی از این مناطق به توسعه اقتصادی و اجتماعی انجامیده است.
  • لوت؛ دورخیز جهانی در گردشگری

    سال گذشته دشت لوت در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسید تا این منطقه بیابانی، نخستین میراث طبیعی کشورمان باشد که حائز این عنوان می‌شود؛ عنوانی که از ظرفیتی قابل توجه و لزوم توسعه این منطقه به‌منظور ایجاد زیرساخت‌های جذب گردشگر به کشور خبر می‌دهد.
  • یک «بخش خصوصی» واقعی

    زمانی امیر شفیع‌آبادی یک کارگر ساده بود؛ حالا اما این مرد جوان و خانواده‌اش صاحب کسب و کاری کوچک در روستای محل تولدش هستند. روستای شفیع‌آباد کرمان جایی است در فاصله اندک تا کلوت‌های معروف «لوت»؛ بیابان لوتی که حالا بیش از یک سال می‌شود که در فهرست آثار طبیعی یونسکو به ثبت رسیده است.
  • چگونه چراغ آخرین آبادی روشن ماند؟

    از دهه هفتاد خورشیدی توریست‌های خارجی در پی دیدن آنچه در کتاب «آلفونس گابریل»، شرق‌شناس شهیر خوانده بودند، با تورهای مختلف راهی منطقه کویر مرکزی و خور و بیابانک اصفهان می‌شدند؛ جایی که روستاهایش می‌رفت تا کم کم از ساکنانش خالی شود. اما یک ایده برای ایجاد کسب و کارهای خانوادگی در حوزه گردشگری، به مهاجرت معکوس منجر شد.
  • امارات، پیشتاز توریسم صحرا در منطقه

    امارات‌متحده‌عربی را شاید بتوان از مهم‌ترین کشورهای عربی دانست که چند سالی است دست به متنوع کردن اقتصاد خود زده و سعی کرده منابع درآمدزایی خود را از بخش‌های مختلف به دست آورد. یکی از همین بخش‌ها که مقامات این کشور به‌طور جدی به‌ویژه در دبی و ابوظبی به سوی آن حرکت کرده‌اند، توریسم صحرا بوده است.
  • نقشه «سعودی»‌ها برای گردشگری کویر

    کویر و کویرنوردی از جمله جاذبه‌هایی است که ظرفیت‌های بسیاری برای گردشگری فراهم می‌کند. سازمان جهانی گردشگری، کویرها را دارای پتانسیل‌های عظیمی می‌داند و بر اهمیت آن تاکید کرده است. در کشورهایی مانند عربستان سعودی که از چنین ظرفیت‌هایی برخوردار هستند و بخش‌های وسیعی از آن را صحرا تشکیل می‌دهد، توجه برای جذب گردشگران به این جاذبه از چند سال پیش قوت گرفته است. کمیسیون توریسم و آثار باستانی عربستان سعودی نقش مهمی در افزایش تمام انواع گردشگری در این کشور داشته اما توجه آن به جاهای دیگری که ظرفیت‌هایی برای بهبود بیشتر دارند نیز جلب شده است. تبدیل صحراهای عربستان از زمین‌های بدون استفاده و هرز رفته به منابعی که بتواند موجب درآمدهای اقتصادی برای این کشور شود، افزون بر عوایدی که داشته موجب خلق مشاغلی برای جوانان این کشور نیز شده است.
  • «مصر» ایران چه کم دارد؟

    کویر مرکزی ایران یکی از پرطرفدارترین مقاصد بیابانی سفر در کشور محسوب می‌شود که مملو از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی است. این منطقه که به نام‌های «دشت‌کویر» و «کویر نمک» نیز خوانده می‌شود، وسعتی عظیم به طول ۶۰۰ کیلومتر از شرق به غرب دارد و عرض آن از شمال به جنوب بین ۱۵۰ تا ۴۰۰ کیلومتر است. از نظر ساختار و پوشش، کویر مرکزی با کویر لوت تفاوت بسیار دارد. قسمت اعظم دشت کویر پوشیده از خاک‌های رسی و نمکی است و در مرز قسمت‌های بیابانی و کویری خاک‌های زرد رنگی وجود دارند که به «گل زرد» مشهورند. چنین تنوعی در بافت این مناطق مناظری حیرت‌انگیز پدید آورده که سفر به دشت کویر را جذاب می‌کند. همچنین نقاطی مانند نائین، خور و بیابانک، روستای مصر و دریاچه نمک هرکدام به‌نحوی جاذبه گردشگری محسوب می‌شوند و توانسته‌اند تعداد پرشماری گردشگر داخلی و خارجی را به خود جذب کنند.
  • «چشم و هم‌چشمی» مفهومی اصیل در اقتصاد

    تقریبا تمامی ما با اصطلاح «چشم و هم‌چشمی» در جامعه آشنا هستیم. یک تعبیر عامیانه که در طول دوران همواره در موقعیت‌های گوناگون و البته به کرات در موارد اقتصادی از آن استفاده می‌شود. بسیاری چشم و هم‌چشمی را عملی مذموم می‌دانند اما در اغلب موارد خود ما بی آنکه بدانیم بر موج چشم و هم‌چشمی سوار شده و هزینه‌های زیادی را نیز در این مسیر متحمل می‌شویم.
  • قاچاق آفت ویرانگر اشتغال و تولید

    پدیده قاچاق یکی از بزرگ‌ترین‌ عوامل تخریب اقتصاد در ابعاد گوناگون از اشتغال و کسب درآمد گرفته تا سرکوب نیروی انسانی و صادرات مغز به سایر کشورها است. در بیان بسیار ساده، قاچاق به واردات کالا خارج از ضوابط و قوانین تعریف شده از سوی دولت گفته می‌شود. به‌طور کلی هر کشور در مورد تولید برخی کالاها و خدمات که در آنها دارای مزیت نسبی است یا پتانسیل گسترش آنها در آینده وجود دارد، باید از صنایع داخلی خود در مقابل واردات حفاظت کند. برای مثال اگر ما قادر به تولید رادیو در سطح کیفی مناسبی هستیم باید در برابر واردات این کالا از خارج کشور موانعی تعریف کنیم، تا کالاهای وارداتی نتوانند به‌راحتی وارد میدان رقابت شده و تقاضا برای محصول داخلی را کاهش دهد. یکی از اصول بنیادین اقتصاد به‌خصوص در بخش صنایع تولیدی وجود تقاضای موثر به‌عنوان مهم‌ترین عامل در توسعه صنعت است. وقتی تقاضا برای کالایی رشد داشته باشد و همه روزه بر جمع متقاضیان آن افزوده شود، این امر موجب ایجاد انگیزه در بخش عرضه یا تولیدکننده برای افزایش سطح تولید خود می‌شود. افزایش ظرفیت تولید به‌معنای سرمایه‌گذاری جدید در اقتصاد، خرید ماشین‌آلات، تجهیزات، احداث کارخانه و مهم‌تر از همه اشتغال گروهی از مردم است. علاوه بر این چرخه‌ای از تقاضای موثر در سیستم اقتصادی شکل می‌گیرد که می‌تواند تمامی صنایع را متاثر کند. ورود هر فرد به زنجیره تولید و توانایی کسب درآمد، به‌معنای پیوستن او و خانواده‌اش به زنجیره بزرگ اقتصادی کشور است. این حلقه اضافه شده می‌تواند با ایجاد تقاضای مصرفی برای سایر کالاها و خدمات انگیزه لازم برای تعداد بیشتری از تولیدکنندگان را فراهم کند.
  • چگونه یک اپلیکیشن در حال توقف آلودگی در چین است؟

    زمانی که چین داده‌های آلودگی هوای ناشی از وجود ۴۰ هزار کارخانه و دیگر منابع را در دسترس قرار داد، یک محیط‌زیست‌شناس به نام ما‌ جون (Ma Jun) آن را به یک اپلیکیشن تبدیل کرد. کاربران این اپلیکیشن با اشتراک این داده‌ها در ویبو (Weibo شبکه اجتماعی در چین که مانند توییتر است) آن را به نیرویی برای تغییر تبدیل کردند و نهادهای مسوول در ایجاد استانداردهای محیط‌زیستی را نشانه گرفتند. Ma، موسس موسسه غیرانتفاعی امور عمومی و محیط‌زیستی (IPE) و اپلیکیشن Blue Map آن، طی دیداری از شیکاگو گفته است که «مردم چین تنها به اینکه بدانند چه زمانی نیاز به پوشیدن ماسک دارند، راضی و خشنود نیستند. آنها راه‌حل می‌خواهند.»
  • قشلاق و ییلاق، حیات‌وحش را از تعلیف دستی بی‌نیاز می‌کند

    موج بارش‌های زمستانی بار دیگر از راه رسیده و در ارتفاعات شاهد بارش برف بوده‌ایم، سال‌های سال است که برای چنین روزهایی از سوی سازمان حفاظت محیط‌زیست برنامه‌هایی با عنوان تعلیف‌دستی حیات‌وحش در مناطق چهارگانه اجرا می‌شود تا شاهد کمترین تلفات حیات وحش در سرمای استخوان‌سوز زمستان در کوهستان‌های ایران باشیم. ضرورت چنین اقدامی به حدی در سال‌های اخیر رسیده که گروه‌های مردمی نیز با توجه به محدودیت‌های سازمان محیط‌زیست وارد میدان شده و با اجرای برنامه‌هایی تحت عنوان نذر طبیعت سعی در حفظ حیات‌وحش رو به انقراض استان‌هایشان دارند که نمونه‌هایی از آن را سال گذشته در اصفهان، کهکیلویه‌و‌بویراحمد یا اردبیل شاهد بودیم.
  • برنج ، خواص و تکنیک‌های کاهش کالری آن

    از روزگاران کهن برنج برای درمان فشار خون بالا و اختلالات کلیوی مورد توجه حکما و دانشمندان بوده است. تحقیقات جدید نیز نشان می‌دهد که برنج بخصوص در مقایسه با سایر مواد نشاسته‌ای نظیر سیب زمینی در مورد بیماران قند که هنوز وابسته به مصرف انسولین نشده‌اند، ترکیب وساخت کلسترول را کاهش می‌دهد و مقدار قند خون و انسولین خون را در یک حالت تعادل مناسبی نگه می‌دارد. دکتر والتر کمپنر از مرکز پزشکی دانشگاه دوک از اولین محققانی بود که در دهه ۱۹۴۰ رژیم غذایی برنج را برای در مان فشار خون بالا در اختلالات کلیوی توصیه می‌کرد و شواهد علمی گسترده‌ای در دست است که این رژیم و این توصیه آثار کار‌سازی داشته است رژیم یاد شده حداقل در ماه اول شامل برنج بدون نمک و میو ه‌ها است.
  • گشت در روزگاران کهن

    «روزگاری هفت دیوار از اینجا محافظت می‌کردند، هفت دیوار که هرکدام به رنگ یک سیاره بوده است»؛ شاید این جمله‌ «هرودوت»، مورخ باستان، کافی باشد که حداقل یک بار را برای آموختن و بازدید یکی از کهنسال‌ترین پایتخت‌های این سرزمین وقت بگذاریم؛ همدان که چون نگینی در طبیعت، تاریخ و فرهنگ در میان‌ کوه‌های غرب کشور می‌درخشد و من به همراه همسفرانم برای یک روز قرار بود میهمانش باشیم.
  • ۱۰ قلعه افسانه‌ای در جهان

    شاید فکر کنید قلعه‌های بزرگ با برج‌های دیدبانی بلند و چندین اتاق بزرگ که پر از خدمتکار است فقط در کارتون‌ها و داستان‌ها پیدا می‌شوند. ولی این‌طور نیست! در دنیا خصوصا اروپا، هنوز قلعه‌هایی وجود دارند که قدمت آنها به قرن‌ها قبل برمی‌گردد و هنوز در آنها کنت‌ها و خانواده‌هایشان به‌همان روش اشرافی زندگی می‌کنند. در این مطلب با تعدادی از این قلعه‌های افسانه‌ای آشنا خواهید شد.
  • مسیر امنیت مالی خانواده

    امنیت، شاید مهم‌ترین خواسته بشر در طول دورانی است که روی زمین ناامن قدم گذاشته است. هیچ نهاد انسانی نیست که میل به ثبات امنیتی را در خواسته‌هایش قرار نداده باشد، خانواده نیز از این امر مستثنی نیست. سال‌ها مطالعه و نظریه‌پردازی نسخه‌های متفاوتی برای خانواده پیچیده‌اند اما شالوده این پژوهش‌ها برای رسیدن به امنیت مالی با آگاهی نسبت به سه حوزه قابل استفاده است. نحوه مدیریت پول و اعتبار، تولید ثروت و مدیریت ریسک سه وجهی هستند که خانواده با کسب دانش اندکی در این زمینه‌ها در مسیر امنیت مالی قرار خواهد گرفت.
  • نقش زنان در بهره‌وری اقتصاد خانواده

    توسعه پایدار فرآیندی است که طی آن مردم یک کشور به نیازهای خود پاسخ می‌گویند و سطح زندگی خود را اعتلا می‌بخشند؛ بدون اینکه از ظرفیت‌ها و منابع مربوط به نسل‌های آینده سوءاستفاده کنند و سرمایه‌های آتی را برای تامین خواست‌های خود هدر دهند. برای تحقق توسعه پایدار لازم است تغییراتی در شیوه زندگی افراد جامعه به وجود آید. این تغییرات بدون مشارکت فعال، آگاهانه و متعهدانه زنان امکان‌پذیر نیست. اگر در یک جامعه در بلندمدت روند مصرف‌گرایی حاکم شود، در قافله حرکت به سوی قله‌های توسعه، جامعه از سایرین عقب خواهد ماند. در این راستا، یکی از مهم‌ترین ملاحظاتی که باید مورد توجه قرار گیرد نقش خانواده بالاخص زنان در چرخش اقتصاد جامعه است؛ به‌طوری‌که مهارت در تنظیم خانواده که مهم‌ترین رکن بهره‌وری اقتصادی است به حد قابل قبولی به زنان خانواده وابسته است. مشارکت زنان در هزینه‌کرد درآمد خانواده، تغییر و اصلاح رفتار‌های مصرفی، نظارت زنان بر نحوه مصرف خانواده، اعمال محبت‌های مادرانه برای ایجاد انضباط اقتصادی و آموزش رفتار درست اقتصادی به فرزندان از جنس تقسیم کار و مسوولیت‌پذیری از جمله عواملی است که به‌عنوان جلوه‌های بهره‌وری اقتصاد خانواده در پژوهشی در سال گذشته مورد واکاوی قرار گرفته‌اند. به‌عبارت دیگر، زنان خانواده به کمک متغیر‌های یادشده می‌توانند در مرحله اول بهره‌وری اقتصاد خانواده را بهبود بخشند و در مرحله دوم فرآیند توسعه اقتصادی را تسریع کنند. نتیجه‌ها حاکی از آن است که زنان از طریق دو کانال بهبود الگوی مصرف خانواده و تربیت هوشمندانه، بهره‌وری اقتصاد خانواده را افزایش می‌دهند که این خود عامل محرکی در رشد اقتصادی جامعه است.
  • پنج پله امنیت مالی

  • دو قاعده سرمایه‌گذاری امن

    سرمایه‌گذاری یکی از روش‌هایی است که خانواده‌ها برای تضمین امنیت مالی در سال‌های آتی، قادر به استفاده از آن هستند. عملیات سرمایه‌گذاری مانند سایر پروسه‌های اقتصادی، الفبای مخصوص به خود را دارد. خانواده در راه سرمایه‌گذاری موفق باید با یک عنصر اساسی آشنا باشند؛ ریسک و بازدهی عنصری است که خانوار با شناخت و اطلاع از جوانب آن، سرمایه‌گذاری امن را تجربه خواهد کرد. انتخاب میزان متعادلی از ریسک، راه مطمئنی برای امنیت مالی خانواده خواهد ساخت.
  • فضاهای کاری منحصربه‌فرد، امتیازی برای کار خلاقانه

    شرکت‌ها در سراسر دنیا همچنان به‌دنبال فعالیت‌های مفید و روش‌های جدید برای تقویت دیجیتال‌سازی و افزایش خلاقیت کارکنان خود هستند تا در نهایت بتوانند نوآوری را ترویج دهند. ریچارد فلوریدا، دانشمند علوم اجتماعی، معتقد است خلاقیت یک تعقیب هنری نیست، بلکه ابزاری برای تولید ایده‌های جدید و حل مشکلات پیچیده است.
  • پنج راز منابع انسانی گوگل برای رشد مدیران بزرگ 

    برای شروع‌کنندگان، تصور اینکه یک کارمند با عملکرد بالا باید به مقام مدیریت برسد یک اشتباه است. در پادکست اخیر در Google’s Re:work، سارا کالدرون، مدیری در گوگل که بر برنامه آموزشی «توسعه مدیر گوگل» نظارت می‌کند، چندین راز جالب در مورد اینکه چگونه آنها مدیران بزرگ را آموزش داده و توسعه می‌دهند آشکار کرد. او پنج درسی را به اشتراک می‌گذارد که سازمان شما را در آموزش و توسعه مدیریت ارزیابی خواهد کرد.
  • چگونه بدون دفتر کار یک کسب‌وکار ۱۰۰ میلیون دلاری بسازیم

    تاپتال به‌عنوان شرکتی هفت ساله، توسط «تاسودو وال» و «برندن بنسکات» با یک فرهنگ سازمانی قوی تاسیس و موفق به ایجاد یک کسب‌وکار جهانی در زمینه برقراری ارتباط بین متخصصان با شرکت‌هایی مانند Airbnb، Pfizer و کلوند کاوالیزر شد. سایت تاپتال به‌منظور یافتن مناسب‌ترین افراد، متقاضیان را ملزم به انجام فرآیندی با آزمون‌های فنی و مهارتی می‌کند. در ادامه تاسودو وال توضیح می‌دهد که چگونه این شرکت بدون داشتن محل کار، به یک کسب‌وکار ۱۰۰ میلیون دلاری تبدیل شده است.
  • پرداخت اولین مرحله طلب پیمانکاران شهرداری

    پس از ابلاغ دو بخشنامه ضدفساد در حوزه شهرسازی از سوی شهردار تهران، معاون مالی و اقتصادی شهردار تهران، بخشنامه تسویه حساب با طلبکاران غیربانکی شهرداری تهران را از هفته جاری اجرایی کرد. سمیع‌الله حسینی‌مکارم با اعلام خبر واریز اولین مرحله دیون پیمانکاران و ذی‌نفعان شهرداری تهران از عصر یکشنبه به حسابشان گفت: پس از طی مراحل متعدد و احصای بدهی‌های ثبت شده و پایش‌های صورت‌پذیرفته توسط ادارات کل حسابرسی و مالی و اموال، پرداخت‌های دیون آغاز و به حساب ذی‌نفعان واریز شد. او با بیان اینکه روند پرداخت دیون در معاونت مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران که از عصر یکشنبه آغاز شده و تا پایان سال جاری به‌صورت مستمر و پشت سر هم ادامه خواهد داشت، گفت: پیمانکاران بدانند که پرداخت دیون و بدهی تا ریال آخر همواره جزو دغدغه‌های تیم مدیریت شهری است و با جدیت تامین مالی برای پرداخت بدهی را دنبال خواهیم کرد.
  • طول ماندگاری پس‌لرزه‌ها

    تعداد پس‌لرزه‌ها در استان کرمانشاه تا حدود ۱۰ روز پس از زلزله اصلی، به نزدیک ۸۰۰ مورد رسید به‌طوری که زمین‌لرزه‌های زنجیره‌ای بعضا بزرگ‌تر از ۳ ریشتر در مناطق زلزله زده غرب کشور، باعث نگرانی ساکنان درباره وقوع دوباره زلزله بزرگ شده است. یافته‌های علمی دو زلزله‌شناس درباره طول ماندگاری و دوره زمانی پس‌لرزه‌ها نشان می‌دهد: زمین‌‌لرزه‌های بعد از زلزله اصلی، دست کم تا ۶ ماه به طول می‌انجامد. مهدی زارع، زلزله‌شناس در این باره معتقد است: وقوع پس‌لرزه‌های متعدد بعد از زلزله‌های بزرگ قابل انتظار است به‌طوری که به تدریج و با گذشت زمان، از شدت پس‌لرزه‌ها کاسته می‌شود.
  • محدودیت جدید برای خودروهای آلاینده

    مدیرعامل ستاد معاینه فنی شهرداری تهران با اعلام الزامی شدن «معاینه فنی ویژه» برای خودروهایی که قصد تردد در محدوده طرح ترافیک در سال آینده را دارند، جزئیات حدود جدید آلایندگی خودروها در تست معاینه فنی ویژه را تشریح کرد.
  • اقدام سوم برای فروش تجاری‌ها

    مالکان و سازندگان واحدهای تجاری، سومین گام برای فروش واحدهای تجاری ساخته شده اما فروش نرفته را در بازار معاملات این گروه از املاک آغاز کردند.
  • کنترل گوشی گمشده

    بسیاری از ما هنوز هم این ترس را داریم که بعد از گم کردن گوشیمان چه راهی را باید در پیش بگیریم و این مساله باعث شده تا هربار به‌دنبال راهی برای پیشگیری از وقوع این موضوع باشیم، بسیاری از افراد بر این باورند که هنوز هم باید از راهکارهای ضد سرقت برای گوشی استفاده کرد اما گوشی کمپانی‌های بزرگ دارای قابلیت‌هایی هستند که این اطمینان خاطر را به کاربرانشان می‌دهند که پس از گم کردن گوشیشان نباید نگران از دست دادن اطلاعاتشان باشند.
  • ۸، ۸ پلاس و ایکس؛ ایده‌آل کدام است؟

    زمانی که آی‌فون این تصمیم را گرفت که گوشی‌هایی با قابلیت‌های مختلف را در سال ۲۰۱۷ در بازارهای جهان عرضه کند همه خریداران اپل با این دو دلی همراه شدند که کدام یک از گوشی‌ها از نظر کیفیت بهتر خواهد بود؟ از وقتی آی‌فون ۸ به بازار آمد این سوال‌ها از سوی کاربران بیشتر هم شد که آیا باید محصول جدید را بخرند یا منتظر مدل بعدی بمانند که با دو ماه تاخیر ارائه می‌شد. حالا هر دو مدل جدید آی‌فون در همه جای جهان در دسترس خریداران قرار دارد اما با تفاوت‌هایی قابل درک. در ادامه با برخی از این تفاوت‌ها و ویژگی‌های هر دو مدل آی‌فون آشنا می‌شوید.
  • OLED یا پلاسما ، کدام صفحه ‌نمایش بهتری است؟

    اگر این روزها به‌دنبال خرید یک تلویزیون جدید هستید، احتمالا این پرسش را در ذهن‌تان دارید که کدام یک از تکنولوژی‌ها برای صفحه نمایش تلویزیون بهتر است؛OLED یا پلاسما. با این اوصاف بهتر است با ما در این مطلب همراه شوید تا پاسخ پرسش‌تان را پیدا کنید. احتمالا تاکنون متوجه شده‌اید که فناوری OLED بر پایه دیود گسیل‌کننده نور شکل‌گرفته است. درست است که کلمه OLED و LED شبیه هم هستند، اما حواستان باشد شباهت این واژه‌های اختصاری شما را فریب ندهد. در عمل فناوری‌های LED و OLED کاملا باهم متفاوت هستند. واژه «LED» در تلویزیون LED اشاره به فناوری تولید نور پس‌زمینه تصویر دارد. درواقع این نوع تلویزیون‌ها صفحه ‌نمایش LCD دارند که در پس‌زمینه تصویر آنها از لامپ‌های LED برای تولید نور استفاده‌ شده است. بحث OLED کاملا متفاوت است. در فناوری OLED برخلاف LCD برای روشن و خاموش کردن زیر پیکسل‌ها از فیلتر استفاده نمی‌شود؛ بنابراین نیازی به هیچ‌گونه فیلتر و نور پس‌زمینه وجود ندارد.
  • عرضه خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی‌سی به بازار؟

    طرح آزادسازی واردات خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی‌سی در دستورالعمل جدید وزارت صنعت ، باز هم معیار لوکس بودن خودروها را در کانون توجه دست‌اندرکاران و مسوولان صنعتی کشور قرار داد. این در حالی است که پیش از این بسیاری از فعالان واردات خودرو لزوما بالا بودن حجم موتور را دلیلی بر لوکس بودن خودروها نمی‌دانستند. اما دستورالعمل مربوط به خودروهای وارداتی که هم‌اکنون در هیات دولت به‌سر می‌برد تنها به موضوع واردات خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی‌سی نمی‌پردازد؛ بلکه موارد دیگری در این دستورالعمل گنجانده شده است.
  • خودروهای آبی امداد خودرو یا خودروبر؟

    کنار خیابان ایستاده‌اید، کاپوت را بالا می‌زنید تا شاید از نقض فنی خودرو خود که از حرکت بازایستاده مطلع شوید.در همین حال چندین خودرو امدادی و یا یدک‌کش به سراغ شما می‌آیند، تشخیص اینکه خودروی آبی‌رنگ یدک‌کش است یا امدادی، کمی سخت به نظر می‌رسد. چاره‌ای ندارید جز اینکه برای حرکت مجدد خودرو به آنها اطمینان کنید. اما روال کار «کمک‌رسان‌ها» مشخص است آنها نیز در ابتدا به دنبال دلیل خاموش شدن خودرو هستند، اول باتری را چک می‌کنند و بعد هم به سراغ سیستم برقی خودرو می‌روند. نیم ساعتی با خودرو خاموش شده کلنجار می‌روند اما ظاهرا این کلنجار رفتن نتیجه‌ای ندارد، در همین حال اگر چه ممکن است اشکالاتی نیز پیدا شود اما بلافاصله می‌شنوید که یا لوازم یدکی در دسترس ندارند یا اینکه هم‌اکنون ابزار درست کردن خودرو همراهشان نیست. به این ترتیب کارت طلایی امدادی که ۱۸۰ تومان نیز برای آن هزینه کردید نیز چندان به کارتان نمی‌آید چرا‌که کسی پاسخگوی شما در شرایط حساسی که درآن قرار گرفتید، نیست. به خاطر می‌آورید زمانی را که وعده تضمین حل تمامی مشکلات یک‌ساله شما را با کارت طلایی امداد خودرویی داده بودند که هم اینک دیگر کارآیی ندارد. در وعده داده شده تاکید بر این بود که در صورت دریافت کارت، تمامی مشکلات مربوط به خودروی شما را تا یک سال به‌صورت رایگان رفع و رجوع می‌کنند. حتی در صورت نیاز، خودروی شما را به‌صورت رایگان با جرثقیل حمل کرده و به تعمیرگاه‌های مجاز منتقل می‌کنند. وعده وعیدهایی که هنوز هم نظارتی بر آنها نیست و فعالیتشان تداوم دارد.بازگردیم به یدک‌کش و یا خودروی امدادی که قصدش کمک به شماست. بیشتر دارندگان خودروهایی که با مشکلات مشابه مواجه می‌شوند از ساز و کار تکراری بیشتر امداد‌خودرویی‌ها مطلع هستند. اول به دنبال دلیل خاموش شدن خودروهستند و بعدبازبینی دیگر اجزا موتور و مابقی. در نهایت هم شما ارجاع داده می‌شوید به تعمیرگاه به قول خودشان معتمد و کار‌بلد.
  • جدال ژاپنی-کره‌ای

    مقایسه ۳ مینی هاچ‌بک میتسوبیشی میراژ، کیا پیکانتو و هیوندای آی۱۰ در بازار ایران که با بهای ۷۰ تا ۸۵ میلیون تومانی، تنها انتخاب‌های خریداران در این بخش از بازار هستند.
  • واکسن جامعه فرهنگی به ویروس فساد

    احتمالا این روزها جمع کثیری از بازیگران هالیوود بر‌هاروی واینستین، تهیه‌کننده فاسد سینما لعنت می‌فرستند؛ نه فقط جماعت نسوان که بیشتر از آنها هنرپیشه‌های مرد؛ چراکه با برافتادن پته پیشنهادهای نامشروعش به خانم‌های بازیگر موجی از افشاگری علیه اهل سینما به راه افتاد و پای بسیاری از چهره‌های مشهور به میان کشیده شده است.
  • مطالعه با لبخندی گوشه لب

    رمان‌های طنزآمیز از پرفروش‌ترین ژانرهای ادبی در جهان است. اگر چه این گونه ادبی، سال‌های دور در کشورمان چندان جدی گرفته نمی‌شد و منتقدان آن را با کتاب‌های فکاهی و لطیفه در یک طیف طبقه‌بندی می‌کردند، خوشبختانه در دهه‌های اخیر به دلیل آثار ترجمه و اندک آثار تالیفی موفق، تا حدی جایگاه خود را بین عموم مخاطبان و حتی رمان‌خوان‌های حرفه‌ای پیدا کرده است. این هفته سه اثر از آثار ترجمه شده و شایان توجه را به‌عنوان نمونه از آثار تازه انتشار یافته در این حوزه معرفی می‌کنیم با این امید که خواندن آنها علاوه بر لذت مطالعه اثری ادبی، ساعات مفرحی برای مخاطبان فراهم سازد.
  • سایه‌بان

    پخش سریال ۵۰ قسمتی «سایه‌بان» از روزهای نخست هفته در شبکه دو آغاز شد.
  • برای نجات کودکان

    مجموعه گوهران با همکاری آرتیبیشن و جمعی از هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی، جمعه ۱۰ آذر نمایشگاه «برای نجات کودکان» را در گالری پردیس سینمای ملت برگزار می‌کنند.
  • کنسرت «ماکان بند»

    نخستین کنسرت «ماکان بند» در تاریخ ۱۰، ۱۱ و ۱۲ آذر در تهران و سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی برگزار خواهد شد. ماکان بند که در ماه‌های گذشته با انتشار آثاری در فضای مجازی به یک باره توانست مورد توجه قرار بگیرد، نخستین آلبوم خود را به نام «دیوونه بازی» شهریور امسال روانه بازار موسیقی کشور کرد.
  • مجموعه آثار کیهان کلهر

    پیش‌فروش مجموعه آثار کیهان کلهر از آغاز هفته همزمان با سالروز تولد این آهنگساز و نوازنده شهیر به‌صورت اینترنتی آغاز شد.
  • اجرا

  • نمایشگاه

  • اکران

  • هنر و تجربه

  • دکه مطبوعات

  • رد پای دو غریبه (بخش بیست و نهم)

    گفته می‌شود بخشی از مشکلات خاورمیانه برخاسته از توافقاتی است که قدرت‌های پیروز در جنگ جهانی دوم به آن دست یافتند. پس از پایان جنگ دوم جهانی امپراتوری عثمانی که مرد بیمار اروپا لقب گرفته بود به‌واسطه تبانی فرانسه و بریتانیا تجزیه شد. از دل این تجزیه مهم‌ترین توافق قرن بیستم زاده شد که همان سایکس‌‌پیکو بود. این توافق مبنای خط‌کشی‌های مرزی کشورهای خاورمیانه را تشکیل داد و ریشه بسیاری از مشکلات کنونی در خاورمیانه عربی به همین توافق بازمی گردد. کتاب مذکور که به‌صورت پاورقی در این صفحه منتشر و ترجمه می‌شود مبتنی‌بر ریشه‌یابی دلایل بحران خاورمیانه با نگاه به قرارداد سایکس‌پیکو است.
بیشتر