شماره روزنامه ۶۱۱۲
|

  • ضرباهنگ توسعه زنجیره ارزش پتروشیمی

    رصد اقتصاد صنعت پلاستیک به معنی موشکافی رخدادها در یکی از جذاب‌ترین صنایع ایران است که از گستردگی، اشتغال‌زایی و تنوع تولید بالایی برخوردار بوده و دورنمای مطلوبی را به همراه دارد. توجه به اقتصاد چرخشی ، تولید بر مبنای پلیمری پیشرفته، توجه به نوآوری و فناوری در کنار مواد اولیه در دسترس و فعالیت در لبه دانش، همگی از مواردی است که زنجیره تولید در صنعت پلاستیک را مورد حمایت قرار می‌دهد.
  • آشوب در قوانین تولید

    امینی هراتی، مدیرعامل شرکت طب پلاستیک یکی از معضلات اصلی صنایع تکمیلی پتروشیمی با محوریت‌ پلاستیک‌ها را قوانین خلق‌الساعه و تغییر دستورالعمل ها در شرایط عمومی تولید می‌داند. وی معتقد است که این موارد باعث شده که تولیدکننده به جای اینکه تمرکز خود را روی موضوع فعالیت خود بگذارد، تمام توان را برای حل معضلاتی که در بخش‌های مختلف مانند قوانین گمرگی، بانکی و امثالهم شکل گرفته، قرار دهد. در این خصوص در گفت‌وگوی کوتاهی پرسش و پاسخ‌های جذابی مطرح شد.
  • ضرورت صیانت از ارزآوری ۲۰ میلیارد دلاری

    سعید ترکمان / رییس هیات مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران
    زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی را می‌توان برجسته‌ترین زنجیره صنعتی اشتغال‌زای کشور به شمار آورد که در کنار آن ارزآوری قابل توجهی را به ارمغان آورده است. برآوردها برای سال جاری از امکان ارزآوری ۲۰ میلیارد دلاری این صنعت از بالادست تا محصولات تولید در بخش‌های پایانی زنجیره ارزش حکایت دارد. اما نکته مهم در این زنجیره را باید پتانسیل صنعتی کردن کشور در تعامل بیشتر ارکان تولیدی در بخش‌های مختلف زنجیره ارزش دانست.
  • آینده چرخشی اقتصاد پلاستیک‌ها

    پویانه آقاپور/ مدیر بهداشت، ایمنی و محیط زیست مجتمع تولیدی رنگدانه سیرجان
    امروزه اهداف توسعه پایدار به رکن تعیین کننده‌‌ای در مسیر توسعه‌ی جوامع تبدیل شده و رشد و تعالی آنها بر مبنای معیارهایی همچون پایبندی به مسایل زیست‌محیطی، حفاظت از منابع طبیعی و بازیافت سنجیده می‌شوند. پلاستیک‌ها به دلیل گستره‌ی کاربرد خود، به جزء جدایی ناپذیر از زندگی روزمره تبدیل شده اند. انتقال آب و گاز، ساختمان‌سازی، لوازم خانگی، تجهیزات الکترونیک و الکتریکی، کاربردهای پزشکی و بهداشتی و انواع بسته‌بندی‌های مواد غذایی تنها نمونه‌هایی از کاربردهای مهم پلاستیک‌ها هستند.
  • ۶ مسیر برون‌رفت از تنگناهای پلیمری‌ها

    برمک قنبرپور / نایب رئیس هیأت مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران
    زنجیره ارزش محصولات پتروشیمیایی؛ اگر نگوییم ارزش‌آفرین‌ترین، اما به قطع می‌توان گفت یکی از برترین زنجیره‌های ارزش‌آفرینی محصولات با توجه به منابع و زیر ساخت‌های کشورمان حتی اقصی نقاط جهان است. روند رشد کمی و کیفی محصولات این زنجیره ارزش در بیست سال گذشته نشان می‌دهد که بخش زیادی از سرمایه‌های کشور در این حوزه جذب شده است.
  • نقش مجتمع پلاستیک طبرستان درمبارزه با بحران آب

    نگهداری و انتقال آب در سال‌های اخیر با مواجه شدن با خشکسالی‌ها، به یکی از چالش‌های مهم تبدیل شده که حیات اجتماعی و صنعتی در کشور را تهدید می‌کند. در این خصوص شرکت‌های تولیدکننده مخازن در کنار شرکت‌های تولیدکننده لوله‌های انتقال آب نقش برجسته‌ای در عبور از این نگرانی‌ها دارند. اگرچه در خصوص لوله‌های انتقال اب مباحث بسیاری مطرح شده ولی باید توجه به شرکت‌های اصلی تولیدکننده مخازن را مدنظر قرار داد که مهمترین آن‌ها شرکت مجتمع پلاستیک طبرستان است که با نزدیک به سه دهه فعالیت در زمینه تولید محصولات حجیم پلی‌اتیلنی از جمله مخازن آب، سمپاش و وان‌ها به عنوان بزرگ‌ترین تولید‌کننده محصولات و مخازن پلی‌اتیلن در کشور و حتی در منطقه خاورمیانه شناخته می‌شود.
  • از زعفران تا عسل تقلبی

    نفیسه زمانی نژاد: حضور دوره‌گردها و دست‌فروشان در معابری شهری نه‌تنها تجاوزی به حریم شهروندان محسوب می‌شود بلکه جامعه را نیز ازلحاظ بهداشتی و اقتصادی با مشکل مواجه کرده است. این موضوع زمانی حساسیت بیشتری می‌یابد که ضمن ضایع شدن حقوق کسبه و مغازه‌داران ،اجناس و مواد غذایی تقلبی ،آلوده ،غیربهداشتی و ارزانی توسط این افراد عرضه می‌شود که سلامت و بهداشت شهروندان را با خطراتی گاه غیرقابل‌جبران مواجه می‌کند.
  • اصفهان صاحب شرکت تعاونی عمران و توسعه می شود

    گروه گزارش- شهرستان اصفهان پس از سال‌ها با مشارکت اقشار گوناگون جامعه شهری، صاحب تعاونی توسعه و عمران می‌شود. این خبر را عبدالوهاب سهل‌آبادی رییس هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان روز اول مهرماه ۱۴۰۳ در نشستی خبری که با حضور تعدادی از اعضای هیات موسسس شرکت تعاونی در حال تاسیس توسعه و عمران شهرستان اصفهان در ساختمان اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد اعلام کرد و از مردم شهرستان اصفهان دعوت کرد تا با شرکت در پذیره‌نویسی از شرکت تعاونی، مقدمات برای تشکیل مجمع عمومی و انتخاب هیات مدیره آن را فراهم کنند.
  • واگرایی، سپس همگرایی

    حسین نوریان / مشاور مدیریت استراتژیک
    مشخص و آشکارترین سهم هوش مصنوعی مولد در حوزه نوآوری استراتژیک در خلق ایده است اما کاربرد آن می‌تواند به‌مراتب گسترده و عمیق‌تر باشد به‌گونه‌ای که به مدیران در تحلیل فرضیات استراتژیک سازمانشان یاری کند. هوش مصنوعی مولد چشم‌اندازهای را فراهم می‌کند که فرای ذهنیت افراد سازمان هستند و به خطاهای شناختی و ادراکی آن دچار نشده‌اند این‌گونه است که هوش مصنوعی مولد می‌تواند عضو ارزشمندی از تیم استراتژی یا نوآوری سازمان باشد تا همراه با بقیه اعضا، ضعف‌های آنان را به شیوه‌های زیر برطرف کند.
  • فرار بزرگ در جاده املاک

    لیلی زواره‌ای - حجازی، رییس اتحادیه املاک اصفهان از فرار بزرگ اصفهانی‌ها می‌گوید. به گفته او "به‌ دلیل مسائلی مانند کمبود آب و فرونشست، مردم به‌جای خرید خانه در اصفهان ترجیح می‌دهند در شهرهای شمالی خرید خود را انجام دهند." این‌همه ماجرا نیست و مردم کلان‌شهر اصفهان برای فرار از آلودگی هوا و فرونشست و از بیم جان و افت ارزش سرمایه، هر آنچه داشته‌اند را در استان‌های شمالی و یا شهرستان‌های خوش آب‌وهوای اصفهان سرمایه‌گذاری کرده‌اند. بااینکه فرار بزرگ از اصفهان سال‌هاست رخ‌داده و زنگ‌های خطر خالی شدن زمین شهر به صدا درآمده اما صدور پروانه ساخت در مناطق خطر همچنان ادامه دارد. قیمت ملک و مسکن در اصفهان دوران رکود تورمی خود را می‌گذراند. به‌بیان‌دیگر می‌توان آپارتمانی را به قیمت دو سال قبل هم خریداری کرد که این خاصیت دوران رکود است اما این اوضاع دیر نمی‌پاید و تحقیقات میدانی دنیای اقتصاد نشان می‌دهد مناطقی از شهر که روی خط فرونشست قرار دارد، میزان معامله نسبت به قبل از دوران کرونا کاهش‌یافته است.
  • ساعت کاری ادارات شهر اصفهان شناور می‌شود

    معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان گفت: در نشست شورای ترافیک استان با یک ساعت شناورسازی ساعات کاری ادارات از ابتدای سال تحصیلی جدید در اصفهان، جهت تسریع در عبور و مرور دانش‌آموزان و تسهیل در رفت و آمد والدین شاغل موافقت شد.
  • طرح تفصیلی ۱۸ شهر استان اصفهان ابلاغ شد

    معاون شهرسازی و معماری اداره‌کل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: طرح تفصیلی ۱۸ شهر استان از سال ۱۴۰۰ تاکنون ابلاغ شده است.
  • حلقه‌های گمشده کشاورزی در اصفهان

    امیرحسین جعفری-کشاورزی در استان اصفهان با توجه به بحران آب به یک چالش تبدیل‌شده و هرچند استان اصفهان استعداد بالایی در این حوزه دارد اما فقدان علم نوین کشاورزی، باعث هدر رفت سرمایه، آب و محصول شده است. سیاست‌گذاری‌های نادرست در قیمت‌گذاری و نظارت و حمایت جهاد کشاورزی بر عملکرد کشاورزان نیز بر زیان دهی در این حوزه مؤثر بوده است. شرایط آبی این نیاز را ایجاد کرده که خواه‌ناخواه کشاورز اصفهانی به سراغ علم کشاورزی و روش‌های جدید برای کاهش مصرف بود. اگرچه در این روند، بدون حمایت دولت کاری از پیش نمی‌رود. به جهت بررسی موضوع فوق، گفتگو کردیم با احمد رئوفی، کارشناس و مشاور کشاورزی، که در ادامه مشروح آن را می‌خوانیم:
  • آموزش بومی برای گذار به کشاورزی توسعه محور

    گروه محتوا- توسعه کشاورزی به‌عنوان پایه اصلی اقتصاد کشورها، همواره نیازمند بهره‌وری و تولید دانش‌بنیان بوده است. شرایط اقلیمی و جغرافیایی هر منطقه منحصر به فرد است، و این ویژگی‌ها نقش بسزایی در تحقیقات کشاورزی ایفا می‌کنند. بومی‌سازی تحقیقات، با تطبیق محتوا و رویکردهای تحقیقاتی با شرایط محلی، به حصول راه‌حل‌های متناسب با نیازها و مشکلات هر منطقه کمک می‌کند. از سوی دیگر آموزش به‌خصوص آموزش کشاورزان، فرآیندی ارتباطی است و از آنجا که در کشاورزی باید یک روش خاص و یا یک ایده جدید به‌صورت عملی به کشاورز آموزش داده شود، بنابراین رعایت الگوی ارتباطی در آموزش مفید از اولویت برخوردار است و طی این الگو باید منبع پیام و آموزش‌دهنده کاملاً مشخص باشد.
  • راه‌اندازی دادگاه‌های صلح جزو برنامه‌های دستگاه قضایی است

    رئیس‌کل دادگستری استان اصفهان گفت: با راه‌اندازی دادگاه‌های صلح در تمام حوزه‌های قضایی، ۳۰ درصد از پرونده‌ها در این محاکم بررسی و آمار صلح و سازش افزایش خواهد یافت.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر