دنیای اقتصاد- گروه بنگاهها : مؤسسه جهانی فروش و بازاریابی، دانشگاه A. L. U آمریکا و جشنواره جایزه شعف مشتری، به شناسایی و تقدیر از بهترین شرکتهای فعال در خاورمیانه و شمال آفریقا از لحاظ ارائه خدمات متمایز به مشتریان میپردازد و جایزه شعف مشتری MENA ۲۰۱۴ را در زمینه مشتری مداری به بیمه رازی ازایران اعطا کرد. این جشنواره با حضوراساتید سرشناس از دانشگاههای مطرح، مشتریان و کارشناسان حرفهای از سراسر جهان در هتل «جمیرا تاورز» دبی برگزارشد ؛ دکتریونس مظلومی مدیرعامل بیمه رازی به عنوان نماینده ایران دراین مراسم حضوریافت و جایزه فوق را دریافت کرد.
شرکت بیمه البرز به عنوان یکی از موفقترین شرکتهای بیمه کشور، در سال گذشته نیز توانست خود را به عنوان مشتری مدارترین بیمه کشور معرفی کند. بیمه البرز که در بازار سرمایه، کارایی عملیاتی و فناوری اطلاعات سرآمد صنعت بیمه کشور بوده و بارها مورد قدردانی مسوولان کشور قرار گرفته است، تا کنون ۹ سال متوالی موفق به کسب رتبه اول مشتری مداری در بین بانکها و شرکتهای بیمه شده و دو سال هم در بین تمام دستگاههای اجراییاین مقام را کسب کرده است. بر همین اساس بارها مورد قدردانی مسوولان کشوری قرار گرفت به طوریکه لوح قدردانی از وزیر امور اقتصادی و دارایی و رییس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران دریافت کرد.
دکتر یونس مظلومی مدیرعامل بیمه رازی و پدرو وینا سفیر کشور اسپانیا روز دوشنبه ۱۴ مهرماه در محل ساختمان شرکت بیمه رازی ملاقات کردند. به گزارش روابطعمومی و امور بینالملل، دکتر مظلومی در ابتدای این دیدار با اشاره به سابقه مثبت روابط میان ایران و اسپانیا نسبت به توسعه و گسترش فی ما بین در زمینههای گوناگون صنعت بیمه ابراز امیدواری کرد و خاطرنشان کردند: پیوندها و اشتراکات فراوان میان دو ملت در زمینههای گوناگون میباشد که میتواند بستر مناسب برای توسعه، بسط وگسترش هرچه بیشتر مناسبات کاری در زمینه صنعت بیمه را فراهم آورد.
بر اساس اعلام سازمان اسناد و کتابخانه ملی ریاست جمهوری، شرکت بیمه البرز در مدیریت امور اسناد به عنوان دستگاه برتر انتخاب شد
به گزارش روابط عمومی و بینالملل بیمه البرز، در پنجمین همایش مدیران اسناد کشور که با حضور مشاور رئیس جمهور و رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ریاست جمهوری برگزار شد از بیمه البرز با اهداء لوح تقدیر، قدردانی شد.
همچنین در این مراسم از محمد علی نمازی و ناهید بیگ زاده، دو تن از کارشناسان بیمه البرز در بخش کارشناسان برتر اسناد دستگاهها قدردانی شد.
حضور مدیر عامل بیمه رازی به عنوان نماینده ایران در همایش بیمه و مدیریت ریسک ژاپن
همایش بیمه و مدیریت با همکاری پژوهشکده بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و دانشگاه هیتوتسوباشی ژاپن در این کشور برگزار شد. طرفین در این برنامه با عملکرد صنعت بیمه در دو کشور آشنا گردیده و زمینههای همکاری علمی و بیمهای در آینده مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. pic۱
به گزارش روابطعمومی و امور بینالملل بیمهرازی، دکتر مظلومی مدیر عامل بیمه رازی به عنوان نماینده ایران در این کنفرانس شرکت کردند و مقاله خود را ارائه کردند.
گروه بنگاه ها: رییس هیات مدیره و مدیرعامل بیمه ایران گفت:مسوولان صنعت بیمه باید براساس نیازهای مردم بیمه نامه های جدید تولید و به بازارعرضه کنند. به گزارش روابط عمومی بیمه ایران،محمود امراللهی با اشاره به ضریب نفوذ بیمه درایران تصریح کرد: درحال حاضر ضریب نفوذ بیمه درکشورما ۹/۱ است که فاصله زیادی با ضریب نفوذ بیمه درکشور های پیشرفته دارد.
به گفته وی این آماربه خوبی نشان می دهد جمعیت کثیری از مردم ایران هنوزازخدمات بیمه ای استفاده نمی کنند و این بدان معنی است که ما هنوزنتوانسته ایم نیاز به بیمه را درمردم خود ایجاد کنیم.
همکاری صندوق تامین خسارت های بدنی در حوزه صنعت بیمه کشور از چه سالی و به چه نحوی آغاز شده است؟ صندوق تأمین خسارت های بدنی در بیست و سوم دیماه سال ۱۳۴۷ به موجب قانون بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی و ریلی در مقابل شخص ثالث تأسیس گردیده و آییننامه اجرایی آن در تاریخ ۲۱/۰۴/۱۳۴۸ به تصویب هیأت وزیران رسید. در آغاز اداره آن به عهده شرکت بیمه ایران بود ولی متعاقباً به موجب بند ۶ ماده ۵ قانون تأسیس بیمه و بیمهگری مصوب ۳۰/۰۴/۱۳۵۰ اداره صندوق به بیمه مرکزی واگذار گردید. در ادامه با تصویب قانون بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث در ۱۶/۰۴/۱۳۸۷ مقررات موضوعه قبلی با هدف قضازدایی و گسترش حمایت از قربانیان حوادث رانندگی مورد بازنگری اساسی قرارگرفت و نهایتاً به موجب بند ۹۴ قانون بودجه سال ۱۳۹۰ کل کشور، صندوق مذکور به عنوان نهاد عمومی غیردولتی به فهرست قانون نهادها و مؤسسات عمومی غیردولتی مصوب ۱۹/۰۴/۱۳۷۳الحاق گردید است.
از رویدادهای سی امین همایش سراسری مدیران ستادی و اجرایی بیمه دانا مراسم تودیع و معارفه معاونت امور استانها بود. به گزارش روابط عمومی بیمه دانا دراین همایش از خدمات و تلاشهای نصرت الله امیر حسینی معاون سابق امور استانها تقدیر و تشکر شد و حسین یاوری رسما به عنوان سرپرست معاونت استانها به مدیران معرفی شد. دکتر صادق ضمن تقدیر و تشکر از امیرحسینی به رسم یادبود لوح تقدیری به وی اهدا کرد .
حسین یاوری معاون امور استانها در این همایش با تاکید بر اصل تکریم، سودآوری و تقویت پرتفوی را از برنامههای این معاونت بر شمرد و از همه همکاران شعب خواست برای تقویت جایگاه شرکت و تدوین برنامهها با یکدیگر تعامل و همکاری بهتر و بیشتری داشته باشند .
۱۶ پروژه از ۴۰ پروژهای که رئیس کل بیمه مرکزی به پژوهشکده بیمه محول کرده بود طی یک سال گذشته انجام و نهایی شده و به بیمه مرکزی تسلیم شده است. دکتر غدیر مهدوی، رئیس پژوهشکده بیمه ضمن اعلام این خبر گفت: بررسی ضریب نفوذ بیمه یکی از این طرحها بود که پس از تحقیقات دقیق و گسترده علاوهبر ضریب نفوذ بیمههای بازرگانی، کل تقاضای بیمه کشور مورد بررسی قرار گرفت و نتایج نشان داد تقاضای واقعی بیمه بیش از ارقام موجود است. ضریب نفوذ بیمه، اصطلاحی است که برای تعیین نسبت حق بیمههای عاید شده به تولید ناخالص داخلی کشورها، بهکار میرود.
عضو هیات مدیره بیمه دانا پوشش بیمه یوز پلنگ ایرانی را یک اقدام فرهنگی توصیف کرد . به گزارش روابط عمومی بیمه دانا ، دکتر رضا جعفری عضو جدید هیات مدیره بیمه دانا در همایش سراسری مدیران ستادی و اجرایی این شرکت با اشاره به کارکردهای بیمه و اقدامات مثبت انجام شده در شرکت، به نقش تعیین کننده بیمه در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و مدیریت ریسک پرداخت و سپس از اقدامات و برنامههای انجام شده در بیمه دانا به ویژه پوشش بیمه یوز ایرانی که اقدامی فرهنگی است ، تشکر و قدردانی کرد.
وی افزود: برطرف شدن مشکلات در حوزه مدیریت فناوری با اجرای کامل نرم افزار جدید و فراهم شدن بسترهای لازم برای تحقق برنامههای آینده، رشد قابل ملاحظه پرتفوی در هشت ماهه اول سال جاری، کسب رتبه سوم در صنعت بیمه کشور، برگزاری کارگاههای آموزشی، اقدامات رفاهی و معیشتی و توانمند سازی سرمایه عظیم نیروی انسانی از جمله اقدامات و عملکرد بسیار مثبتی بوده که از سال گذشته تاکنون در این شرکت رخ داده، به گونهای که می توان گفت بیمه دانا مازاد بر نرخ تورم، رشد پرتفولیو داشته است.
خصوصی سازی و آزادسازی دو اتفاقی بودند که طی سالهای گذشته برای صنعت بیمه کشورمان رخ داد و هریک درسرنوشت بیمههای بازرگانی تاثیربسزایی داشتند. به نظرشما بیمه مرکزی به عنوان نهاد ناظربرعملکرد شرکتهای بیمه توانست نحوه نظارت خود را بااین دو تغییربزرگ هماهنگ نماید؟
غلامی: به اعتقاد بنده حذف عجولانه و یکباره تعرفه ها در چند سال پیش اشتباه بود و استقرار مجدد آن بعد از این چند سال ، اشتباهی دیگر خواهد بود. زیرا در این چند سال نرخ های حق بیمه در رشته های مختلف به حدی کاهش یافته که امکان بازگشت به نظام تعرفه وجود ندارد و بازار را چه برای شرکت های بیمه و چه برای بیمه گذاران با التهاب مواجه خواهد کرد.
دکترابراهیم کاردگرمدیرعامل بیمه آسیا طرفداربازاررقابتی است و اعتقاد دارد «درصورتی که بازارازانحصارخارج شود ،سایرشرکتها میتوانند از فرصتهای به دست آمده بهره مند شوند. او می گوید : با توجه به استراتژی مهم دولت درخارج کردن بازار بیمه از انحصارنشان می دهد این ادبیات که بازار بیمه رقابتی است، صحیح نیست ،چراکه لازمه اقتصاد رقابتی، بینهایت عرضهکننده و بینهایت متقاضی است. کاردگرمی گوید: دردنیای امروز فعالان بازارازمشتری مداری فراتررفته و مشتری نوازی می کنند.
گفت و گوی دنیای اقتصاد با ابراهیم کاردگرمدیرعامل بیمه آسیا را درادامه بخوانید:
نظر شما در خصوص کاهش تدریجی واگذاری اتکایی - اجباری به بیمه مرکزی تا حذف کامل آن چیست؟صنعت بیمه قبل از هر چیز نیاز به ظرفیتسازی دارد و باید توانگری مالی و ظرفیت پذیرش در شرکتهای بیمه افزایش یابد.
نایب رییس هیات مدیره و مدیر عامل بیمه دانا در گفت و گو با خبرنگار دنیای اقتصاد ضمن پاسخ به پرسشهایاین روزنامه، از عملکرد مناسب و رشد پرتفویاین شرکت بیمهای درنیمه اول سال جاری خبر داد. متناین گفت وگو به شرح زیر است: صنعت بیمه چگونه می تواندمشتری مدار باشد ؟ آیا پرداخت خسارت به تنهایی کافی است
صنعت بیمه بعنوان یکی از ارکان بازارهای مالی در کشور(در کنار بانک و بورس اوراق بهادار) ارائه دهنده خدمات مالی به مشتریان خود می باشد و با توجه به ماهیت خدمات مالی، مشتری مداری در صنعت بیمه باید از پویایی لازم برخوردار باشد.
علی فتحعلی مدیرعامل بیمه آرمان درتیرماه سال ۹۲ افق روشنی را پیش روی این شرکت دیده بود. فتحعلی توجه خاصی به اصل مهم بازار سازی و بازاریابی دارد. خود او دراین خصوص گفت: یکی دیگر از سیاستهای مهم و قابل توجه شرکت بیمه آرمان بازارسازی و بازاریابی است، به این منظور کمیته ای ویژه با حضور اساتید، مدیران و افراد شاغل در حوزههای مختلف اقتصادی تشکیل شده و وظیفه بررسی بازار و زمینهسازی برای هدایت پرتفوهای هدفگذاری شده بر عهده این شورا است.
بیمه آرمان با در نظر گرفتن جمیع جهات و اصول مهم علم بازاریابی از قبیل توجه به بیمههای خرد، تبلیغات هدفمند، تشکیل باشگاه مشتریان و هواداران به خصوص جامعه ورزشکاران و حرکت و هدایت مشتریان به سمت وفاداری از وظایف کمیته بازاریابی است.
یک شرکت بیمه چگونه می تواند مشتری مدار باشد؟ بخاطر ماهیت بیمه، استفاده از خدمات مشتریمداری در صنعت بیمه مصداق بیشتری دارد چرا که بیمهها برای فروش نیازمند اعتماد مردم هستند. جامعه باید با اطمینان خاطر ازاینکه در زمان وقوع حادثه بیمهگر خسارات را جبران میکند و جای نگرانی نیست، اقدام به خرید بیمهنامه نماید. اگر بر اثر رفتار غیرحرفهای یک بیمهگر به اطمینان جامعه ازاین صنعت خدشه وارد شوداین مشکل فقط دامن آن شرکت را نمیگیرد بلکه کل خدمات بیمه و تمامیشرکتها زیر سوال میروند و اذهان عمومینسبت به صنعت بیمه بدبین میشود.
نایب رییس هیات مدیره ومدیرعامل بیمه دانا ، روابط عمومی را آیینه تمام نمای ارایه خدمت به مردم و بیمه گذاران توصیف کرد . به گزارش روابط عمومی بیمه دانا ، دکتر بیژن صادق در بازدید از مدیریت روابط عمومی ، ضمن دیدار و گفت و گو با مدیر و سایرهمکاران این مدیریت ، از خدمات و تلاشهای انجام شده آنان به ویژه در طول ماههای اخیر تقدیر و تشکر کرد .
وی ، روابط عمومی را ویترین و نمای شرکت در ارایه خدمات به مخاطبان بیرونی دانست و با تاکید برمثبت اندیشی و ایجاد موج مثبت بین همکاران اظهار داشت : بدون شک با نظم و انضباطی که در دنیا حاکم است ، کسانی که به بهترین شکل ممکن وظایف خود را انجام می دهند، از پاداش معنوی برخوردار خواهند بود .
محمد غلامرضایی مدیر تحقیق، توسعه و آموزش بیمه سرمد به جرات میتوان گفت که هیچ چیز به اندازه یک شروع پرقدرت و امیدوارکننده، نمیتوانست جبران کننده صبوری و زحمات سهامداران، کارکنان و سایر ذینفعان در طول فرآیند زمانبر راه اندازی و شروع به فعالیت شرکت بیمه سرمد باشد. همه میدانستند که گرچه در سال اول فعالیت بواسطه انباشتگی مجموعه فعالیتهای مرتبط با شروع رسمیفعالیتهای بیمهگری، زمان زیادی وجود ندارد، اما در همین فرصت کوتاه نیز باید نتایجی کسب میگردید که بهترین نقطه شروع برای فعالیت شرکت به بازار بیمه کشور باشد.
بزرگترین خسارت بیمهای در تاریخ بیمه رازی ۲۴ ساعت بعد از تکمیل پرونده پرداخت شد. به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل بیمه رازی، طبق قوانین بینالمللی این خسارت به میزان ۷۴ میلیارد ریال معادل ۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان به شرکتVernicos TUGS & SALVAGE که شرکت نجاتدهنده (Salvor) کشتی به گل نشسته Marine Stars بود، پرداخت شد.
شرکت بیمه رازی به محض مطلع شدن از به گل نشستن کشتی و موارد پیش آمده با یکی ازمجربترین و معتبرترین وکلای حقوق دریایی و بینالمللی در انگلستان وارد مذاکره شد و درهمان هفته اول مذاکره، مبلغ ۷۵ هزارپوند بهعنوان پیش پرداخت دستمزد به وکیل مربوطه جهت پیگیری پرونده مذکور پرداخت کرد.
در غالب مقالات، گزارشها و اظهارنظرها درباره توسعه صنعت بیمه؛ عمدتاً از ضریب نفوذ بیمه، حق بیمه سرانه و رشد حق بیمه تولیدی استفاده میشود. اما این شاخصها در واقع اطلاعات زیادی درباره وضعیت صنعت بیمه ارائه نمیکنند. بعنوان مثال، ضریب نفوذ بیمه که حاصل تقسیم حق بیمه تولیدی بر تولید ناخالص داخلی کشور است بر خلاف تصور رایج، نشانگر سهم صنعت بیمه از اقتصاد و تولید کشور نیست. حق بیمه تولیدی به لحاظ مفهومی اصولاً از جنس تولید ناخالص داخلی نیست و بین ۶۰ الی۷۵ درصد از آن در محاسبه تولید ناخالص داخلی بخش بیمه کشور، نقشی ندارد.
سیامین همایش سراسری مدیران ارشد ستادی و اجرایی بیمه دانا با محوریت "جذب و حفظ مشتریان سود آور، توسعه فروش و وصول مطالبات جاری و سنواتی"، بیستم آذر ماه جاری، در هتل سیمرغ تهران برگزار شد. بیمه دانا مسئولیت اجتماعی خود را به درستی انجام داد
سیامین همایش سراسری مدیران ارشد ستادی و اجرایی بیمه دانا با محوریت "جذب و حفظ مشتریان سود آور، توسعه فروش و وصول مطالبات جاری و سنواتی"، بیستم آذر ماه جاری، در هتل سیمرغ تهران برگزار شد. به گزارش روابط عمومیبیمه دانا، سیامین همایش مدیران ارشد بیمه دانا با حضور گری لوییس، نماینده توسعه سازمان ملل متحد درایران، دکتر کیخا معاون طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست و اعضای هیأت مدیره و مدیرعامل موسسه حیات وحش میراث پارسیان برگزار شد.
علی صلاحینژاد عضو انجمن حرفه ای صنعت بیمه و معاون مالی و اداری شرکت بیمه ملت نظارت صحیح از عناصر اساسی تسهیل کننده و هدایتگر حرکت صنعت بیمه، در جهت تحقق چشمانداز و اهداف کلان آن میباشد و لذا نقش مهم و محوری، در دستیابی به اهداف کلان صنعت بیمه ایفا میکند. بنابراین تدوین یک نظام نظارت کارآمد که بتوان به سهولت در شرکتهای بیمهای به اجرا در آورد، از ضروریات فعلی صنعت بیمه میباشد. صنعت بیمه در کشورمان دارای سابقه هفتاد، هشتاد ساله است و علیرغم تلاشها و اقدامات انجام شده طی سالهای اخیر، توسعه و گسترش در حوزهی بیمهای و بیمهگری، آنگونه که انتظار میرود محقق نشده است.
درهمایش امسال «بیمه و توسعه» فعالان بازاربیمه روزی به یادماندنی را سپری کردند ، برخلاف سال های گذشته که روسای کل بیمه مرکزی تنها به اعلام آمارو ارقام اکتفا و مسوولان بدون توجه به اتفاقات و مشکلات صنعت بیمه فقط انتقاد می کردند. ۱۳ آذرماه امسال تمامی بیمه گران با رضا یت سالن همایش های صداوسیما را ترک کردند. زمانی که محمد ابراهیم امین رییس کل بیمه مرکزی ایران به صراحت از اتخاذ تصمیمات خلاف اصول بدیهی بیمه دربرخی از نهادها انتقاد کرد و گفت : درنظر نگرفتن ریسک راننده یا معاف نکردن بیمه ها از مالیات بر ارزش افزوده یا پرداخت خسارت مالی و جانی به راننده مقصرحادثه نمونه بارزآن است؛ تمامی حاضرین جلسه به رسم احترام ازصندلی های خود بلند شدند و با کف زدن ازاو قدردانی کردند.
عبدالمحمود ضرابی مدیرعامل بیمه کار آفرین گفت بیمه عمر و سرمایه گذاری میتواند آرامش زیادی را به جامعه هدیه کند و ضرورت دارد این پوشش بیمه ای در جامعه توسعه یابد. وی در آستانه- روز بیمه - در مصاحبه ای با رونامه دنیای اقتصاد گفت شاید به همین دلیل است که شرکت بیمه کارآفرین بخش مهمی از توجه خود را معطوف به رونق بیمه عمر و سرمایه گذاری و ارائه خدمات درخشانی در این زمینه کرده و معتقد است این نوع پوشش بیمه ای برخی از مشکلات ناخواسته افراد جامعه را در زمان نیاز مبرم مرتفع میکند. مشروح گفتگوی دنیای اقتصاد با عبدالمحمود ضرابی به این شرح است: صنعت بیمه چگونه میتواند مشتری مدار باشد؟
ضرابی: مشتری مداری علاوه بر همه تعاریف علمی و تجربی که از آن به عمل آمده در صنعت بیمه بر ارائه خدمات کامل و مورد نیاز بیمه ای به جامعه، ارائه مشاوره بیمه ای مبتنی بر حسن نیت و سرانجام اجرای کامل تعهدات در چارچوب بیمه نامه استوار است.
بزرگترین رسالت شرکتهای بیمه در حوزه مدیریت ریسک، خرید ریسک مردم است. به گزارش روابط عمومیبیمه کوثر، مدیرعامل بیمه کوثر هدف اصلی از برگزاریاین همایش را فقدان مدیریت ریسک شرکتهای بیمه در برابر چالشها و مخاطراتی دانست که در سالهای اخیر صنعت بیمه را در کشور تهدید میکند. عبدالرسول عطایی در ادامه گفت: از یک سو شرکتهای بیمه یک رسالت بزرگ در حوزه مدیریت ریسک به عنوان خرید ریسک مردم دارند و از سوی دیگر هر مجموعه و سازمانی خودش مخاطرات و ریسکهایی را دارا میباشد که میباید آنرا مدیریت کند و مدیریت ریسک شناسایی، کنترل و ارزیابی واقعی مخاطرات است.
دکتر یونس مظلومی مدیرعامل بیمه رازی و اولیسیس کانچولاگوتینرز سفیر کشور مکزیک با یکدیگر ملاقات کردند. به گزارش روابطعمومی و امور بینالملل بیمه رازی، طی مکاتبات و دیدارهای پی در پی مدیر عامل شرکت بیمه رازی و سفیر مکزیک در ایران و با توجه به علاقهی کانچولاگوتینرز به نحوه فعالیت صنعت بیمه در ایران بالاخره این ملاقات در روز یکشنبه ۳۰ شهریور ماه با میزبانی جناب دکتر مظلومی در محل ساختمان بیمه رازی صورت گرفت .
وی همچنین با اشاره به ضریب نفوذ بیمه در ایران و تجزیه و تحلیل دلایل پایین بودن ضریب نفوذ بیمه از رشد حق بیمه در ۵ سال اخیر و مقایسه میزان رشد به صورت ریالی و ارزی را مورد مقایسه و تجزیه و تحلیل قرار دارند.
مجید مهری* در ابتدایی ترین تعریف سواد عبارت است از توانایی خواندن ونوشتن. گرچه این تعریف رایج است اما تعریف بسیاری با توجه به تغییرات زندگی و ورود وسایل و ابزار نوین به جامعه، درباره سواد صورت گرفته است. در این پژوهش،سواد بیمه ای عبارتست از آشنایی افرادبه انواع بیمه ومزایا وفواید آنها ونیز آگاهی به چگونگی خریدوضرورت داشتن بیمه نامه وتدبیر در زندگی وکاربا رویکرد بیمه ای وآشنایی به تمایزوتفاوت بیمه های اجتماعی وبازرگانی. کریمیان(۱۳۷۱) ، پناهی شمس آباد(۱۳۷۶) ،شیدایی راد(۱۳۷۷) ،آسوده(۱۳۸۴ ،خواجه(۱۳۸۴)، برهمن(۱۳۸۶) ، حسینی (۱۳۸۷)، روشندل اربطانی (۱۳۸۷)و شادکام(۱۳۸۸) در پژوهش ها وبررسی های خود براین نکته تاکیدکرده اندکه؛ " آگاهی و اطلاعات مردم در مورد خیلی از انواع بیمه ها در حد پایین است رسانه های جمعی می بایست با اطلاع رسانی صحیح و کافی ،ضمن شناساندن انواع بیمه ها به افراد جامعه ، مزایای آنها و خطرات قابل بیمه شدن را در هر رشته بیمه ای به مردم معرفی نمایند .
شرکت های بیمه چگونه می توانند مشتری مدارباشند؟ بیمه گری و مشتری مداری لازم و ملزوم یکدیگر هستند ، یک شرکت بیمه بیش ازآنکه نیازمند سرمایه اولیه باشد نیازمند مشتری است. چرا؟ زیرا به جز سرمایه اولیه ،دارایی ازمشتریان تامین می شود. درواقع پس ازتاسیس شرکت و تجهیزآن بیمه گر باقی راه را باید با حق بیمه هایی که ازبازارجمع می کند طی نماید. اما درصنعت بیمه کشورجریانی به تدریج شکل گرفت که امروزبه چالش بزرگی به نام مشتری سالاری تبدیل شده است.
مشتری سالاری؟
بله . مشتریان و یا بیمه گذارانی که نرخ و شرایط تعیین می کنند، بیمه گذارانی که ازمحل کارمزد شبکه فروش مطالبه دارند .
بیمه مرکزی جمهوری اسلامیایران به عرصه جدیدی ازایفای وظایف خویش پا گذارده است. ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و سیاستهای کلی سلامت از سوی مقام معظم رهبری، زمینه و فرصت مناسب را برای نقش آفرینی مردم و فعالان اقتصادی در تحقق حماسه ای دیگر در نظام اقتصادی- مالی کشور فراهم نموده است. مهمترین راهبرد در راستای اجرای سیاستهای کلی ابلاغی و برنامه راهبردی وزارت امور اقتصادی و دارایی، تقویت نقش نظارتی بیمه مرکزی، جایگزینی نظارت مالی بجای نظام تعرفه و کاهش تدریجی اتکایی اجباری با نظام نظارت مالی در صنعت بیمه است.
سعید شیرزادی عضو هیات مدیره بیمه دانا گفت : سهام این شرکت برای صنعت بیمه یک شاخص است . به گزارش روابط عمومی بیمه دانا ، وی در همایش سراسری مدیران ستادی و اجرایی این شرکت ، به فضای کسب و کار در حوزه بیمه پرداخت و افزود : زمان مناسب برای ورود به حوزه بیمه و کسب پرتفوی، انتخاب سهم مناسب پرتفوی و ضرورت ایجاد تغییر با توجه به تحولات موجود، از عوامل مهمی است که شرکتهای بیمه برای سرمایه گذاری در فضای کسب وکار باید به آنها توجه کنند .
وی جایگاه شایسته بیمه دانا در صنعت بیمه را به دلیل نوآوریهای این شرکت دانست و افزود: قیمت سهام بیمه دانا اینک برای صنعت بیمه یک شاخص است که این امر نشاندهنده تاثیر و نفوذ این شرکت در عرصه صنعت بیمه است.
صنعت بیمه چگونه میتواند مشتری مدار باشد؟ آیا پرداخت خسارت به تنهایی کافی است؟ اولین اصل مشتری مداری نیاز سنجی و شناخت نیازهای بالقوه و بالفعل مشتریان است و آنچه در صنعت بیمه بیش از هر صنعت دیگری اهمیت نیاز سنجی مشتریان را آشکار میسازد مقدار بسیار پایین ضریب نفوذ بیمه در کشور و عدم شناخت آحاد جامعه از صنعت بیمه و خدمات آن به خصوص در زمینه بیمههای عمر و زندگی میباشد. با عنایت بهاین تفاوت، تصمیم گیرندگان صنعت بیمه میبایستی با تکیه بر فرایندهای علمیبازاریابی از جمله بازاربینی، بازارگرایی، بازارسنجی و تحقیقات بازار در زمینهایجاد احساس نیاز در تمامیاقشار جامعه اقدام نمایند.
نیما نورالهی معاون فروش و توسعه بازار بیمه آسیا عامل اصلی مشتری مداری درصنعت بیمه را حضورشبکه فروش حرفه ای می داند . او درگفت و گو با دنیای اقتصاد ازآخرین اقدامات بیمه آسیا درساماندهی شبکه نمایندگی خبرداد. به گفته او بعد ازتحربه موفق بیمه آسیا درراه اندازی شرکتهای خدمات بیمه ای، امروز طرح تشکیل یک شرکت خدمات بیمهای یا نماینده حقوقی از ادغام چند نماینده حقیقی در بیمه آسیا اجرا میشود. درادامه این گفت و گو را بخوانید: شرکتهای بیمه چگونه می توانند مشتریمدارباشد؟
نقش شبکه فروش بازار بیمه در مشتریمداری انکارناپذیر است.
پس از اجرای موفق طرح سیستم ارتباط با مشتری، شرکت بیمه معلم موفق به دریافت گواهینامه اسـتانداردهای پایش و اندازهگیری رضایت مشتری ۱۰۰۰۴ ISO و سیستم مدیریت شکایات مشتریان(۱۰۰۰۲ ISO) گردید. استقرار استانداردهای فوق بعنوان اولویت اصلی فعالیتهای شرکت و با هدف افزایش رضایت وایجاد وفاداری در مشتریان بوده است. مدیر عامل بیمه معلم درگفت وگو با «دنیای اقتصاد» به تشریح برنامه های این شرکت در راستای هرچه بیشتر مشتری مداری و حفظ مشتری پرداخت. سیاست امروز بیمه مرکزی حمایت از حضور بیمهگران خارجی در کشور است.