شماره روزنامه ۶۱۸۳
|

ویژه نامه خراسان

  • موانع توسعه روابط اقتصادی

    دنیای اقتصاد، رها بخشایش- روابط قدیمی و ریشه‎دار دو کشور ایران و افغانستان و نیز ظرفیت‏های موجود در دو کشور برای توسعه این روابط مستحکم، زمینه نخستین نشست مشترک استانداران مرزی ایران و افغانستان را فراهم کرد و اواسط هفته گذشته بود که استانداران استان‏های خراسان رضوی، جنوبی و سیستان و بلوچستان و والیان ولایت‏های هرات، نیمروز و فراه افغانستان نشست مشترک دو روزه‎ای به میزبانی استانداری خراسان رضوی و با حضور وزیر کشورمان، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه‎ منطقه‎ای وزارت کشور، سفیر افغانستان در ایران و معاون مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله افغانستان و جمعی از فعالان بخش خصوصی دو کشور در هتل همای مشهد داشتند.

  • افتتاح چهار پروژه آموزشی در بخش کوهسرخ

    دنیای اقتصاد- با حضور مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی، چهار پروژه آموزشی در بخش کوهسرخ کلنگ‌زنی و افتتاح شد. به گزارش ایسنا، رئیس اداره آموزش و پرورش بخش کوهسرخ در حاشیه این مراسم گفت: به همت مجمع خیّران مدرسه‌ساز و مدرسه‌یار کوهسرخ و با مشارکت خیّران محلی این پروژه‌ها تحقق یافته است. علی طاهریان با اشاره به کلنگ‌زنی و آغاز عملیات اجرایی مجموعه اداری اردوگاه دانش‌آموزی امام رضا در روستای اکبرآباد بخش کوهسرخ اعلام کرد: این اردوگاه در زمینی به مساحت ۳۰ هکتار احداث شده است.

  • میوه های دوست داشتنی تابستانی

    دنیای اقتصاد، الهه میرزاده- با رسیدن فصل تابستان و روزهای گرم باید به فکر تغییر برنامه غذایی در جهت جبران آب از دست رفته بدن و جلوگیری از تبعات آن بود. در شماره قبل یادآور شدیم که نظام طبیعت بنا بر شرایط غالب هر فصل، میوه‌ای مناسب برای برطرف کردن نیاز و حفظ سلامتی ما را به‌عمل می‌آورد. بنابراین رعایت اصل استفاده از میوه‌های تازه که مختص به همان فصل هستند، اولویت دارد و همچنین باید خوردن میوه‌هایی که در سایر فصول به‌عمل آمده و در شرایط سردخانه‌ای نگهداری شده را محدود کرد.

  • افتتاح سرای علم پروفسور گنجی در بیرجند

    دنیای اقتصاد- همزمان با چهارمین سالگرد درگذشت پروفسور گنجی، پدر علم جغرافیای ایران، سرای علم دکتر گنجی در بیرجند افتتاح شد. به گزارش ایسنا، این مرکز از سوی شهرداری بیرجند و در زمینی به مساحت ۲هزار و ۳۰۰مترمربع زیربنا در پارک صیاد شیرازی بیرجند افتتاح شد. سرای علم پروفسور گنجی شامل سالن جلسات، سالن جانمایی فعالیت‌های مرتبط و اتاق مدیریت است و قابلیت توسعه آن نیز وجود دارد.

    .
  • ماجرای اعتقادات مردم و انگیزه‌های پرسنل شرکت‌ها

    جمیل نیک اندیش

    برخی مدیران معتقدند که ضرورتی ندارد تا کلیه پرسنل شرکت درباره چرایی سیاست‌های بنیادی و دستورالعمل‌های کلان شرکت چیزی بدانند. آن‌ها فقط باید اجرا کنند. اینکه چه دلایلی، چه انگیزه ای یا چه دانشی در پشت یک دستورالعمل اجرائی وجود داشته، واقعا چه ارتباطی با پرسنل جزء سازمان دارد؟ مگر اصلا می‌شود دانش ضمنی مدیران کلان و تصمیم‌گیرندگان را به اجراکنندگان لایه‌های پائین سازمان فهماند؟ کاری که پرسنل باید انجام دهند این است که خوب اجرا کنند، که نمی کنند! و آنچه من دیده‌ام تقریبا همه مدیران از این مسأله شاکی بوده و در جستجوی راه‌حل‌اند.

  • آزادسازی ۳۵۰ هکتار از عرصه‎های تصرف شده منابع طبیعی خراسان رضوی

    ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت: از ابتدای امسال ۳۵۰ هکتار از عرصه‎های تصرف شده استان آزادسازی و از متصرفان خلع ید شده که بیشتر مربوط به محدوده مشهد، طرقبه و شاندیز بوده است. هادی باقری ادامه داد: تصرف بخش زیادی از این زمین‎ها مربوط به سال‎های گذشته است که هنوز منابع طبیعی وضعیت مالکیت این زمین‎ها را تعیین تکلیف نکرده بود.

    .
  • سوءاستفاده از نام‌های تجاری ایران مسأله‌ساز شده است

    دنیای اقتصاد- رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: سوءاستفاده از نام‌های تجاری ایران این روزها مسأله‌ساز شده و بهترین اقدام برای جلوگیری از خسارت‌های زیان‌آور این موضوع ثبت برند است. سیدحسن حسینی با بیان اینکه برند، نام تجاری و هویت کالا را نشان می‌دهد، اظهار کرد: درحال حاضر مردم دیگر وقت کمتری برای فکر کردن و خرید کالا می‌گذارند از این رو برندها را انتخاب می‌کنند و شاهد این موضوع نیز لوازم خانگی، مواد غذایی و پوشاک است. وی ادامه داد: درحقیقت برند یا همان نام تجاری نشان‌دهنده کیفیت کالاست که هرچه کالا از مرغوبیت بیشتری برخوردار باشد اعتمادسازی و جلب مشتری آن بیشتر خواهد بود.

  • انجام مقدمات ورود به انتخابات شورای شهر

    روزنامه اعتماد نوشت: سید حسن رسولی، استاندار اسبق خراسان با اشاره به برنامه اصلاح‌طلبان برای ورود به انتخابات شوراهای شهر و روستا گفت: به لحاظ اهمیت، گستردگی و فراگیر بودن آن در سراسر کشور، مقدمات ورود به مباحث انتخاباتی شوراها از سوی اصلاح‌طلبان درحال انجام است. برنامه‌ریزی برای انتخابات شوراهای شهر و روستاها به‌علت تعدد کاندیداها زمان‌بر و فشرده‌تر خواهد بود. وی با اشاره به برخی اظهارنظر‌های چهره‌های سیاسی و حزبی تصریح کرد: از مهرماه باید شاهد اعلام مواضع رسمی و تشکیلاتی جریان‌های سیاسی برای تعیین مصادیق و ورود به انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراهای شهر و روستا باشیم.

  • ضمانت، سنتی حسنه با چاشنی دردسر

    امین قاسمی‌فر
    کارشناس‌ارشد حقوق و مشاور حقوقی رسانه

    هرگاه بحث از ضمانت‌های بانکی می‌شود، برخی از افراد چهارستون بدنشان به لرزه درمی‌آید. در جامعه کنونی کمتر کسی را می‌توان سراغ گرفت که درطول زندگی خود با مبحث ضمانت و ضامن شدن بیگانه باشد. به‌هرحال با توجه به نیاز افراد به برقراری ارتباطات کاری با یکدیگر، شخصی را نمی‌توان از این قاعده مستثنی کرد. ماده ۶۸۴ قانون مدنی در تعریف ضمانت می‌گوید: عقد ضمانت عبارتست از اینکه شخصی مالی را که بر ذمه (عهده) دیگری است، متعهد گردد.

  • سین جیم آمارهای بخش خصوصی

    دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- سی‎امین جلسه شورای گفت‏وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی در آخرین روز کاری هفته گذشته در حالی با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی برگزار شد که حاشیه‎هایی را به همراه داشت و استاندار خراسان رضوی آماری را که توسط رئیس کمیسیون سرمایه‎گذاری و تأمین مالی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان در خصوص عملکرد بخش دولتی ارائه شد، رد کرد و این آمار را غیردقیق خواند.

    عملکرد اقتصادی نیازمند تغییرات جدی

    وزیر امور اقتصادی و دارایی در این جلسه با بیان اینکه عملکرد اقتصادی کشور ما نیاز به تغییر و تحولات جدی دارد، اظهار کرد: این تغییر جدی بدون مشارکت و همکاری بخش دولتی و خصوصی امکان‌پذیر نیست.

  • نمایش یتیم‌خانه فونیکس

    دنیای اقتصاد- نمایش «یتیم‌خانه فونیکس» به کارگردانی محمد نیازی، نویسندگی آرش خیرآبادی، آهنگسازی میلاد قنبری و تهیه‌کنندگی نسترن ابوالحسن‌زاده قوچانی در سالن اصلی تئاتر شهر مشهد واقع در مجتمع فرهنگی امام رضا (ع) درحال اجراست. این نمایش پاپ موزیکال با استقبال خوبی در شب‌های اول اجرا همراه بوده است و تا ۱۴ مردادماه به روی صحنه خواهد رفت. بازیگران این تئاتر، محمدرضا صولتی، مسعود عقلی، ندا محمدی، محبوبه سلطانی، وحید عباسی، مجتبی شفیعی، فائزه علی‌آبادی، سمیرا معین، میترا عسگری، فرشاد قاسمی، آرش یزدانی، سروش بیکیان، بهنوش اجتهادی، دریا تاجی‌رودی، سارا نداف، آرتا بندیانی و مایسا میلانی‌زاده هستند.

  • آخرین خبرها درباره ورود «پدیده» به بورس از زبان وزیر اقتصاد

    ایرنا- وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: نظر ما برای ورود شرکت پدیده به بورس مثبت است و حداکثر انعطاف و نرمش را در رویه‌ها و دستورالعمل‎ها برای حل مشکل این شرکت سرمایه‎گذاری انجام خواهیم داد. علی طیب‎نیا ادامه داد: از سازمان بورس هم خواسته‏ایم که با نظر مثبت این موضوع را بررسی کرده و شرایط لازم برای حل مشکل شرکت پدیده را فراهم کنند. وی با بیان اینکه فرآیند پذیرش شرکت پدیده در بورس مراحلی دارد که باید به صورت قانونی و منطقی طی شود، اظهار کرد: در وهله نخست باید صورت‎های مالی مورد بررسی و حسابرسی قرار گیرد که این امر مراحل نهایی خود را طی می‎کند؛ در مرحله بعد صورت‎های مالی نهایی شده به بورس ارائه می‎شود و بورس هم بر اساس معیارهای موجود نظر نهایی خود را اعلام می‎کند.

  • گزارش پایش محیط کسب و کار زمستان ۱۳۹۴

  • «حقوق نجومی» در خراسان‌رضوی نداریم

    تسنیم- استاندار خراسان رضوی گفت: در دستگاه‌های دولتی استان پرداخت بالاتر از حد متعارف دیده نشده است. علیرضا رشیدیان افزود: با این حال درباره برخی از شرکت‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری سازمان بازرسی درحال پیگیری است و با کسانی که این حقوق‌ها را دریافت می‌کنند؛ برخورد قانونی می‌شود. استاندار خراسان رضوی خاطرنشان کرد: بر‌اساس دستورالعمل دولت، تمام مبالغ از افرادی که دریافت‌های نامتعارف و نجومی داشته‌اند، پس گرفته شده و به خزانه بیت‌المال عودت داده می‌شود. وی درباره روند مسائل مرتبط با «میزان»، عنوان کرد: هفته آینده قائم‌مقام بانک صادرات برای حل مشکلات این مؤسسه منحله به مشهد سفر می‌کند تا در این حوزه تصمیم‎گیری مقتضی انجام شود.

  • عدم‌تحمل لاکتوز چیست؟

    عارف مومنی
    کارشناس تغذیه

    عدم‌تحمل لاکتوز در افرادی بروز می‌کند که بدنشان فاقد آنزیم لاکتاز است. آنزیمی که به تجزیه و جذب لاکتوز، همان قند موجود در محصولات لبنی، کمک می‌کند. اگر لاکتوز به خوبی هضم نشود باعث بروز علائم آزاردهنده در کولون و در تمام بدن می‌شود. طبق آمارهای جهانی میلیون‌ها نفر در سرتاسر جهان (۷ میلیون نفر در کانادا) به این مشکل دچار هستند. در این مطلب علائم نشان‌دهنده عدم‌تحمل لاکتوز را عنوان می‌کنیم.

    علائم کلاسیک عدم‌تحمل لاکتوز:

    - بیرون‌روی که بیش از پنج روز طول می‌کشد.

  • تدوین استراتژی لازمه حفظ بازار افغانستان

    علی رسولیان
    مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین‌الملل استانداری خراسان رضوی و عضو اتاق مشترک ایران و افغانستان

    افغانستان به‌دلیل مرزهای مشترک و اشتراکات تاریخی و دینی، بازار گسترده و فرهنگ و زبان مشترک یکی از بازارهای مهم کشور و به‌ویژه استان خراسان رضوی محسوب می‎شود و کالاهای تولیدی خراسان نسبت به سایر کالاهای کشور و استان‌ها از مزیت رقابتی بالایی در این بازار برخوردار است. آنچه مهم است حفظ و توسعه این بازار مهم و اساسی استان است که بیش از ۵۰ درصد صادرات کالاهای استان را به خود اختصاص داده است.

  • بخشودگی جرایم مالیاتی واحدهای تولیدی با پرداخت اصل بدهی

    دنیای اقتصاد- رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: اگر واحدهای تولیدی، اصل بدهی مالیاتی خود را تا پایان شهریورماه سال جاری پرداخت کنند، کل جرایم مالیاتی آن‌ها بخشیده می‌شود. به گزارش مهر، سیدکامل تقوی‌نژاد اظهار کرد: به استان‌ها اجازه داده شده است تا در صورتیکه واحدهای تولیدی اصل بدهی مالیاتی خود را تا پایان شهریورماه سال جاری پرداخت کنند، کل جرایم مالیاتی آن واحدها بخشیده شود. رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور‌ با بیان اینکه واحدهای اقتصادی می‌توانند این موضوع را از اداره امور مالیاتی استان خود پیگیری کنند، خاطرنشان کرد: واحدهای اقتصادی می‌توانند برای تقسیط مالیات خود در ۳۶ ماه به‌صورت پلکانی اقدام کنند و واحدهای تعطیل و نیمه‌فعال بعد از این مرحله از تسهیلات بانکی بهره‌مند شوند.

  • کاهش ۱۰ درصدی قیمت زعفران

    ایرنا- نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: نرخ زعفران از ابتدای امسال در سطح کشور به میزان ۱۰ درصد کاهش یافته است. غلامرضا میری قیمت کنونی هر کیلوگرم زعفران را بین پنج میلیون و ۲۰۰ هزار تا ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان اعلام و بیان کرد: پیش از این نرخ زعفران بین پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تا هفت میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بود. وی ادامه داد: این کاهش قیمت بخاطر شرایط خاص بازار و رکود در خرید و فروش زعفران صورت گرفته اما در حوزه صادرات زعفران نسبت به مدت مشابه پارسال تغییر چندانی رخ نداده است.

  • عاشق‌ترین واقف سال‌های اخیر خراسان

    رضا سلیمان نوری
    کارشناس ارشد ایران‌شناسی وخراسان‌پژوه

    وقف از سنت‌های کهنی است که در دین مبین اسلام برای آن جایگاه رفیعی تعریف شده است و به‌عنوان یک سنت حسنه و نهاد دینی نقش موثر در پویایی، تعادل و رفع نیازهای جامعه ایفا می‌کند. این امر همواره از نظر فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کارکردهای بسیار مهمی را در زندگی روزانه و فعالیت‌های جامعه اسلامی داشته و از عوامل بنیادی در تداوم فعالیت مؤسسات دینی و فرهنگی جامعه ایران محسوب شده و می‌شود. هرچند شرایط ایجاد شده در نیمه نخست سده اخیر و در دوران حکومت پهلوی‌ها بر ایران، اجرای این سنت حسنه توسط مردم را کمی کمرنگ کرد اما توجه به واقعیت این امر در سال‌های پس از انقلاب جانی تازه بدان بخشید و ستاره‌های جدیدی در آسمان خیّرین واقف ایران ظهور کردند که یکی از پرکارترین و البته ناشناخته‌‌ترین این افراد مرحوم حاج علی‎اکبر بجستانی‌مقدم است.

  • آغاز پرداخت سپرده‏های ۵۰ میلیون تومانی در مؤسسه منحله میزان

    دنیای اقتصاد- رئیس کل بانک مرکزی گفت: سپرده‎‏گذاران تا سقف ۵۰ میلیون تومان، می‌توانند نسبت به دریافت وجوه خود از ۲۷ مرداد ماه به بعد به شعب مربوطه مراجعه کنند. ولی‏الله سیف با تاکید بر شفاف‎سازی حساب‌های بلاتکلیف در این موسسه، اظهار کرد: بانک صادرات و هیات تسویه باید تلاش ویژه‎ای در راستای سرعت‎‏بخشی به روند پرداخت سپرده‏های باقیمانده نمایند. وی به ارتباط مالی شرکت پدیده با موسسه منحله میزان نیز اشاره کرد و افزود: ساز و کارهای مناسبی برای نحوه تسویه بدهی پدیده به میزان و حل مشکلات این شرکت تعریف شده و در حال عملیاتی شدن است؛ کنسرسیومی از بانک‎‌ها در حال مذاکره و بررسی جهت ورود به موضوع پرداخت تسهیلات و تامین نقدینگی برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام شرکت پدیده است.

  • آگاهی مردم، راه‌حل سامان یافتن معماری

    دنیای اقتصاد، ضحی زردکانلو- هفته گذشته، نشست اختتامیه فصل نخست سلسله جلسات «سه‌شنبه معماری» با رویکرد اهمیت معماری در شهر مشهد و با سخنرانی مهدی حجت، پیشکسوت میراث فرهنگی کشور و نیز ارائه دیدگاه معماران منتخب در رابطه با «اصلی‌ترین مسأله امروز معماری مشهد» همراه بود. در این نشست که در خانه ملک برگزار شد، جمعی از معماران شهر مشهد حضور داشتند و ۱۰ نفر به ارائه مسائل معماری شهر مشهد پرداختند که درنهایت، طرح مسأله مزدا نوبری با اقبال بیشتری در بین معماران حاضر در جمع مواجه شد.

  • جایی به‌نام اخلمد

    منطقه گردشگری اخلمد در فاصله ۸۵ کیلومتری شمال‌شرقی مشهد واقع شده و دره ای در میان رشته‌کوه بینالود است. اخلمد با وجود آبشارهای متعدد و حوضچه‌های زیر آن یکی از محبوب‌ترین مکان‌های گردشگری اطراف مشهد مخصوصا در فصل گرما است.

    .
  • بحران مالی، دامنگیر تشکل‌های هنری

    دنیای اقتصاد، ضحی زردکانلو- در میان هنرهای هفت‌گانه در استان خراسان، هنر تئاتر را با اتکا به افتخاراتی که به‌دست آورده، هنرمندانی که تربیت کرده و رونقی که همواره حافظ آن بوده است، به جرأت می‌توان طلایه‌دار دانست، اما این نیمه پر لیوان است و در پرده‌های بعدی این نمایش، مشکلات و مصائبی ایفای نقش می‌کنند که تنها با دیده شدن و مطرح کردن می‌توان برای حذفشان از صحنه نمایش تلاش کرد و به نتیجه رسید. تیرماه سال جاری هیأت مدیره جدید انجمن هنرهای نمایشی استان خراسان رضوی به ریاست جواد اشکذری انتخاب شد.

  • ۱۳ اثر میراث ناملموس خراسان رضوی ثبت ملی شد

    دنیای اقتصاد- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی از ثبت ملی ۱۳ اثر میراث ناملموس (معنوی) این استان خبر داد. حسین زارع‌صفت گفت: جلسه کمیته ثبت آثار میراث ناملموس کشور با حضور فرهاد نظری، مدیرکل دفتر ثبت آثار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در تهران برگزار و ۱۳ پرونده میراث ناملموس از استان خراسان رضوی ثبت ملی شد. زارع‌صفت با بیان اینکه ثبت آثار میراث ناملموس موجب حفظ سنت‌ها و رسوم زیبا و ماندگار در استان خراسان شده و می‌تواند باعث تقویت هویت فرهنگی و انتقال آنان به نسل‌های بعدی باشد، افزود: بازی‌های محلی عشایر خراسان، ترانه‌های کودکانه کردی کرمانجی، چیستان‌های کردی کرمانجی، لالایی‌های کردی کرمانجی، مهارت دوخت لباس زنان عشایر کرد خراسان، دانش پرورش ریواس در نیشابور، فنون و مهارت دوخت چارق‌دوزی قوچان، مهارت پخت شیشلیک، مرثیه‌خوانی واویلا در گناباد، مراسم حسن، حسین کاخک، فنون تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی مشهد و مراسم چادرپوشان حسینیه قنادهای سبزوار ۱۳ پرونده‌ای است که از استان خراسان رضوی ثبت ملی شد.

  • تحلیل درستی از مشکل نظام بانکی ارائه نشده است

    دنیای اقتصاد- نهمین جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خراسان رضوی در حالی برگزار شد که رئیس کل بانک مرکزی مهمان ویژه این جلسه بود و در این جلسه بر یکبار مصرف نشدن تسهیلات بانکی تأکید کرد.

    به گزارش ایسنا، ولی‌الله سیف با تأکید بر اینکه بانک‌ها منابع مالی محدودی در اختیار دارند، گفت: بانک‌ها پیش از اعطای تسهیلات باید از پرداخت آن اطمینان حاصل کنند؛ تسهیلات بانکی نباید یک‎بار مصرف باشند. وی از مشاهده تحرک‌هایی در جهت خروج از شرایط رکودی در کشور خبر داد و یادآور شد: پیش‌بینی می‌شود در سال جاری رشد پنج درصدی در اقتصاد محقق شود؛ خوشبختانه هماهنگی خوبی میان دستگاه‌های اقتصادی مخصوصا سه دستگاه اصلی مشاهده می‌شود که آثار مثبتی به همراه داشته است.

  • استقبال مردم مشهد از سرمایه گذاری در طرح های شهرداری

    دنیای اقتصاد، گروه شهری- فرهنگسرای قرآن و عترت مشهد در هفته‎ای که گذشت میزبان دومین همایش «تجلیل از خادمان اقتصادی مشهدالرضا(ع)» بود که رئیس شورای استان خراسان رضوی در این مراسم اعتمادسازی را لازمه جذب سرمایه‏گذار دانست و بر لزوم ایجاد فضای مناسب برای سرمایه‎گذاری در جهت تحقق رونق اقتصادی تأکید کرد.

    غلامرضا بصیری‎پور با بیان اینکه نبود اعتماد ممکن است به فرار سرمایه‎گذاران منجر شود، خاطرنشان کرد: بی‏اعتمادی از آفت‎های سرمایه‎گذاری است و شهرداری باید این اعتماد را در مردم ایجاد کند.

  • برگزاری جشن روز خبرنگار در اولین روز دهه کرامت

    دنیای اقتصاد، گروه فرهنگ و هنر- مراسم جشن روز خبرنگار همزمان با اولین روز دهه کرامت در مشهد برگزار می‌شود. مدیر خانه مطبوعات خراسان رضوی گفت: مراسم جشن روز خبرنگار امسال در آستانه ۱۷ مرداد و در اولین روز دهه کرامت در مشهد برگزار می‌شود. مجتبی نوریان افزود: با توجه به روز تعطیل خبرنگاران که پنجشنبه است و نیز سهولت حضور اعضای شهرستان‌های خانه مطبوعات استان، مراسم روز خبرنگار همزمان با سالروز میلاد کریمه اهل بیت حضرت معصومه (س) برنامه‌ریزی شده است. وی ادامه داد: نگاه هیات مدیره خانه مطبوعات استان، تکریم اعضا در کنار خانواده‌هاست اما تنگناهای مالی امسال و دست خالی این موسسه کار را تا مرحله حذف خانوادگی مراسم پیش برد که در نهایت با حمایت موسسه اعتباری ملل و البته صرفه‌جویی بیشتر و حذف برخی برنامه‌ها، بنا بر آن شد این مراسم همانند سال قبل در جمع خانواده‌ها برپا شود.

  • صدور اقامت ۳ ساله برای سرمایه‌گذاران خارجی

    مهر- معاون سرمایه‌گذاری وزیر اقتصاد گفت: درصورت انجام سرمایه‌گذاری خارجی، برای سرمایه‌گذار اقامت سه ساله و حق تردد با رعایت شرایط مشخص صادر می‌شود. محمد خزائی با بیان اینکه برخی تفویض اختیارات به استان‌ها نیازمند مصوبات مجلس و اصلاح قانون است، اظهار کرد: در چند استان از جمله خراسان رضوی فرآیند تصمیم‌گیری را از ابتدا تا انتها به خود استان‌ها واگذار کرده‎ایم و تنها تاییدیه تصمیمات اخذ شده در مرکز انجام می شود. رئیس کل سازمان سرمایه‎گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران بیان کرد: درصورت انجام سرمایه‌گذاری خارجی، برای سرمایه‌گذار اقامت سه ساله و حق تردد با رعایت شرایط مشخص صادر می‌شود.

  • برگزاری تئاتر رضوی در خراسان شمالی

    دنیای اقتصاد- مدیرکل هنر‌های نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از برگزاری جشنواره تئاتر رضوی خبر داد و گفت: این جشنواره از ۱۵ مرداد در خراسان شمالی برگزار می‌شود و بابت آخرین پیگیری‌های لازم و هماهنگی با مدیران استان سفر اخیر من به خراسان انجام شد. مهدی شفیعی در گفت‌وگو با ایسنا خاطرنشان کرد: یکی از ضرورت‌های تئاتر شهر‌های به جز تهران، اجرای مستمر و مداوم آثار نمایشی و بهره‌گیری از فضای تبلیغاتی و مجازی برای افزایش مخاطب تئاتر است.

    شرایط خوب تئاتر خراسان

    مدیرکل هنر‌های نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اجرای مستمر و آثار نمایشی برای افزایش مخاطب تئاتر، ادامه داد: بهره‌گیری از فضای تبلیغاتی و مجازی یکی از راه‌هایی است که کمک می‌کند تا چراغ سالن‌های نمایشی را به‌صورت مداوم و مستمر روشن نگه داریم؛ اما فقط چند استان توانستند این اتفاق برجسته را پیگیری کنند که یکی از آن‌ها خراسان و به‌ویژه شهر مشهد بوده و این‌ نشانه‌ خوبی برای روند روبه‌رشد تئاتر مشهد است.

  • ۴۸۰ روستای خراسان رضوی در وضعیت اضطراری تأمین آب

    تسنیم- مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی خراسان رضوی گفت: ۴۸۰ روستا در این استان در وضعیت اضطراری تأمین آب هستند . محمد دانشگر اظهار کرد: همچنان این تعداد روستا با تانکر آب‌رسانی می‌شوند که ۲۱۱ عدد از آنها به صورت دائم و برخی برای تأمین مازاد نیاز آن‌ها از تانکر استفاده می‌شود. وی با بیان اینکه میزان سرانه مصرف آب در روستاهای خراسان رضوی بالاتر از الگوی مصرف است، خاطرنشان کرد: برخی از چاه‌ها تغییر کیفیت داده و آب آن‌ها بیش از حد مجاز شور شده است.

    .
  • زعفران خراسان‌شمالی دارای برند می‌شود

    ایسنا- رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی گفت: زعفران خراسان‌شمالی دارای برند می‌شود. عبدالله یوسفی با اشاره به اینکه شهرستان فاروج پتانسیل بسیار خوبی در تولید زعفران دارد و یکی از ظرفیت‌های استان محسوب می‌شود، افزود: ایجاد برند برای یک محصول کشاورزی باید توسط بخش خصوصی و تشکل‌ها انجام شود. وی ادامه داد: در این راستا یکی از تشکل‌های بخش خصوصی در حال رایزنی با کشور کاناداست تا برند مورد نظر را برای محصولات زعفران تولیدی دریافت کند.

    .
  • سهل‌انگاری در تکمیل جاده ارکان بجنورد

    دنیای اقتصاد- مدیر ساخت و توسعه راه‌های اداره کل راه و شهرسازی خراسان‌شمالی گفت: دستگاه‌های خدمات‌رسان در جابه‌جایی تاسیسات آب، برق و گاز در مسیر جاده ارکان بجنورد سهل‌انگاری می‌کنند و این امر سبب شده تا اجرای پروژه مسکوت باقی بماند. داود یارمحمدی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه این جاده در گذشته راه روستایی بوده و هم‌اکنون تعدادی از دانشگاه‌ها و ادارات در آنجا مستقر شده است، افزود: درحال حاضر عرض این جاده گنجایش آن همه ترددی که انجام می‌شود را ندارد به همین دلیل عریض کردن جاده را از دو سال گذشته در دستور کار خود قرار دادیم اما تکمیل آن نیازمند ۴۰میلیارد ریال اعتبار است که هر وقت اعتبار لازم اختصاص یافت تکمیل خواهد شد.

  • درمان به سبک طبیعت

    آتوسا شیبانی
    کارشناس تغذیه

    امروزه بحث برسر طب نوین و سنتی بسیار زیاد است و این دو نوع رویکرد پزشکی طرفداران مخصوص به خود را دارد که هرکدام سعی در عملی‌تر و سالم‌تر نشان دادن شیوه درمان خود دارند. از مهمترین دلایل طرفداران طب سنتی، ریشه‌دار بودن این روش درمان و همچنین اثرات سوءکمتر است و طرفداران طب نوین، طب سنتی را تنها در برخی ناراحتی‌ها موثر دانسته و معتقدند این روش بیشتر از وجه تلقین برای درمان فرد استفاده می‌کند چراکه ریشه بسیاری از بیماری‌ها در روان و فکر انسان است.

  • دوچرخه آری، خودرو خیر

    دانیال جهانشاهی
    پژوهشگر حوزه شهری

    هفته گذشته و با هدف تبلیغ و ترویج استفاده از دوچرخه در حمل و نقل درون شهری و عدم‌استفاده غیرضروری از خودرو، مسیر ۲۰ کیلومتری پل مهندس پرتوی تا حرم مطهر امام رضا (ع) را با دوچرخه رکاب زدم. در این حرکت، بنرهایی حاوی شعارهای «دوچرخه آری» و «خودرو خیر» به دوچرخه متصل بودند. همچنین از لباس رسمی کت و شلوار استفاده شد که بیانگر این موضوع است که استفاده از دوچرخه، محدود به ورزشکاران و تیپ‌های اسپرت نیست و همه اقشار و کارمندان می‌توانند از آن در سفرهای درون شهری خود استفاده کنند.

  • لغو کنسرت محسن میرزازاده در بجنورد

    دنیای اقتصاد- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌شمالی از لغو کنسرت محسن میرزازاده که قرار بود چهارشنبه ششم و پنجشنبه هفتم مردادماه سال جاری در بجنورد برگزار شود، به احترام مقام شامخ شهدای گمنام خبر داد. حسین ثابت‌قدم وحید با بیان اینکه زمان برگزاری دوباره کنسرت محسن میرزازاده هنوز مشخص نشده است گفت: افراد می‌توانند مبالغ پرداختی برای تهیه بلیت این کنسرت را پس بگیرند.

    .
  • رونمایی از لوگوی سفیر یوزپلنگ ایرانی در تربت‌حیدریه

    دنیای اقتصاد- مراسم رونمایی از لوگوی سفیر یوزپلنگ ایران متعلق به حسن تفتیان در تربت‌حیدریه برگزار شد. به گزارش ایسنا، مراسم رونمایی از لوگوی سفیر یوزپلنگ ایران متعلق به ورزشکار خراسانی حسن تفتیان، با حضور مسئولان شهرستان در محل پایگاه شهید رمضان‌زاده استادیوم تختی شهرستان برگزار شد. سیدحمیدرضا امینی، رئیس اداره ورزش و جوانان تربت‌حیدریه در این مراسم اظهار کرد: حسن تفتیان از سال ۱۳۸۵ وارد عرصه دو و میدانی شد و از سن نوجوانی همیشه جزو برترین‌های استان و کشور بود. وی افزود: این ابتکار برای نخستین‌بار در کشور با همکاری اداره ورزش و جوانان و پایگاه شهید رمضان‌زاده وهیات دو و میدانی شهرستان صورت گرفت.

  • «قصه‌های دهه شصت» منتشر شد

    مجموعه داستان‌های برگزیده دوره نخست جایزه فرشته با عنوان «قصه‌های دهه شصت» منتشر شد. لیلی گلستان ویراستار و ابراهیم حقیقی طراح جلد این کتاب هستند. این کتاب در شمارگان هزار نسخه و به قیمت ۸ هزار تومان توسط انتشارات هرمس منتشر شده است و عناوین داستان‌های آن عبارتند از: «سفر به ماه» نوشته محمدرضا امامی که رتبه نخست را در این رقابت از آن خود کرد و داستان‌های «لب جیحون»، اثر مصطفی انصافی، «شرح متن»، اثر ساسان شیبانی‌نژاد، «به اندازه یک گردوی مظلوم»، اثر مجتبی فدایی، «تابوت خالی»، اثر فاطمه مهدوی‌پور، «لبخند بزن»، اثر الهام نظری، «محله کمونیست‌ها»، اثر امیررضا جلائیان، «کولی‌های خیابان ستارخان»، اثر فرشاد موسی‌زاده، «مرگ گنجشک‌ها در سه اپیزود»، اثر محسن کاکاوند و «گوجه ربی»، اثر مرتضی برزگر به ترتیب رتبه‌های دوم تا دهم را کسب کرده و آثار چاپ شده در این مجموعه داستان هستند.