شماره روزنامه ۶۱۶۱
|

ویژه نامه خراسان

  • لزوم تایید تخصص در «کار» توسط نظام مهارت ملی

    دنیای اقتصاد، سید مهرداد امیرکلالی-توسعه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در شرایط کنونی برای اقتصاد و فرهنگ ایران امری حیاتی است زیرا سرمایه‌گذاری‌های زیربنایی و افزایش ابزار و تجهیزات و به‌طورکلی سرمایه فیزیکی بدون سرمایه انسانی بلااستفاده مانده است و یا به نحو اقتصادی و کارآمد بهره‌برداری نمی‌شود . بنابراین نظام آموزشی برای ایجاد مهارت‌های مورد نیاز سرمایه انسانی، از ضرورت‌ها و الزامات رشد و توسعه اقتصادی است. در این میان آموزش‌های فنی و حرفه‌ای تلفیقی است از علم، فن و هنر است و نقش بسیار مهمی در تامین نیروی انسانی کارآمد ایفا می کند و مضمونی توسعه‌ای دارد .
  • اخبار کوتاه - ۱۳ مرداد ۹۴

    ۷۶درصد از مسکن‌های روستایی خراسان رضوی غیرمقاوم هستند
    ایرنا-معاون امور بازسازی و مسکن روستایی اداره کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی گفت: بر اساس آمارگیری ویژگی‌های مسکن روستایی، از کل ۴۴۳ هزار و ۲۲۹ واحد مسکونی روستایی استان ۷۶ درصد واحدها غیرمقاوم و تنها ۲۴ درصد مقاوم هستند. حسن حسینی اظهار کرد: پس از ابلاغ سیاست‌های طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی و تامین و تخصیص اعتبار برای شروع عملیات اجرایی تاکنون ۱۰۱ هزار واحد مسکونی از محل طرح در استان احداث شده است. وی گفت: سهمیه تخصیصی خراسان رضوی برای مقاوم سازی ۱۳۲ هزار و ۵۹۴ واحد است که تاکنون ۱۲۰ هزار و ۷۴۱ واحد آن عقد قرارداد شده و از این تعداد کار بازسازی ۱۱ هزار ۸۵۳ واحد باقی مانده است.
  • تئاتر هنری است که در لحظه شکل می‌گیرد

    یک کارگردان تئاتر گفت: اگر می‌خواهید نسبت به فرهنگ یک کشور و سرزمین آشنایی پیدا کنید؛ به سالن‌های تئاتر آن بروید. علی حاتمی‌نژاد در گفت‌وگو با ایسنا در رابطه با نقش تئاتر و تاثیرات آن بر جامعه بیان کرد: تئاتر یک سنگ محک خوب برای فرهنگ هر جامعه است چرا که یک رویداد دسته جمعی و زنده است که هم بازیگران و عوامل و هم تماشاگران بر‌آن تاثیر می‌گذارند. وی ادامه داد: تئاتر حول محور انسانیت است و به تعالی آدمی فکر می‌کند و چیزی خارج از آموزه‌های انسانی ندارد.
    حاتمی‌نژاد با بیان این موضوع که تئاتر هم از دیگر هنرها مستثنی نیست و برخلاف ارزش‌های انسانی پیامی ندارد، افزود: هدف اصلی همه هنرها تعالی انسان است و تاکنون نمایشنامه‌ای نخوانده‌ام که سعی در ترویج بی‌اخلاقی‌ یا بداخلاقی داشته باشد حتی اگر نمایش‌نامه‌ای سیاه و تاریک هم باشد در انتهای آن یک نور امید و روزنه امیدواری وجود دارد.
  • تسهیل صادرات به آمریکا جهشی برای ارتقاء بازار فرش دستباف ایرانی

    ایسنا- رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف خراسان رضوی گفت: رفع تحریم‌ها موجب تسهیل در بازار فرش می‌شود اما نقطه عطف این بازار نیست.
    هادی مخملباف با ابراز امیدواری از اینکه پس از توافقات و رفع تحریم‌ها روند صادرات فرش دستباف به بازار آمریکا بهتر شود، اظهار کرد: بازار فرش خراسان رضوی و کشور در حال حاضر در رکود به سرمی‌برد و باز شدن راه صادرات فرش به آمریکا جهشی برای رسیدن به ارتقاء در این بازار است.
    رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف استان در خصوص بازارهای هدف فرش ایرانی، عنوان کرد: کشورهای اروپایی، عربی، برزیل و ژاپن مقصدهای صادرات فرش ایرانی هستند؛ چین نیز که تا چندی پیش به عنوان رقیب ایران در بازارهای جهانی عمل می‌‌کرد اکنون خریدار فرش ایرانی است.
  • گزارش مقصران تأخیر خط ۲ ؛روی میز شورای شهر

    دنیای اقتصاد، رها بخشایش- مدیرعامل شرکت قطار شهری مشهد در هفته‎ای که گذشت میزبان اصحاب رسانه بود و در این نشست از ارسال گزارش مقصران تأخیر خط دو قطار شهری به شورای شهر خبر داد اما از ذکر جزئیات این گزارش به دلیل تأثیر احتمالی اعلام آن بر کار پیمانکارامتناع کرد.
    کیانوش کیامرز در این نشست که در محل ساختمان قطار شهری مشهد برگزار شد، با اشاره به پیشرفت ۸۷ درصدی پروژه توسعه خط یک قطار شهری اظهار کرد: ۱۳ درصد باقی‌مانده باید ظرف ۴۵ روز آینده به اتمام و پروژه به بهره‎برداری برسد.
    مدیرعامل شرکت قطار شهری مشهد با بیان اینکه بودجه دولتی برای خط دو در سال جاری مبلغ ۱۲۰ میلیارد تومان بوده است، خاطرنشان کرد: ۵۰ درصد این بودجه یعنی مبلغ ۶۰ میلیارد تومان آن به حساب شهرداری واریز شده و مشهد جزء نخستین شهرهایی است که این بودجه دولتی را در تیر ماه دریافت کرده است.
  • «بیوه‌های غمگین سالار جنگ» از ۲۱ مرداد ماه در مشهد

    ایسنا- نمایش «بیوه‌های غمگین سالار جنگ» توسط گروه تئاتر پارکینگ ۲۱ ، ۲۲ و ۲۳ مرداد ماه در تئاتر شهر، به روی صحنه می‌رود. شهاب‌الدین حسین‌پور با بیان این مطلب اظهار کرد: این تئاتر مجوزهای لازم را از سوی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیز انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی دریافت کرده‌است و در زمان‌های اعلام شده، به‌روی صحنه می‌رود.
    حسین‌پور خاطرنشان کرد: این تئاتر در تهران، شیراز، شاهرود، رشت و گرگان اجرا شده و به زودی در مشهد به روی صحنه می‌رود و امیدواریم بتوانیم در شهرهای دیگر نیز اجرا داشته باشیم.
  • میزان اعتبار معاملات مدیران پس از انقضای ماموریت(بخش آخر)

    سید محسن پنجتنی
    قسمت اول : مسئولیت کیفری و مدنی مدیران سابق در صورت تشکیل نشدن مجمع عمومی و ارائه حساب عملکرد دوران تصدی'طبق ماده ۶۳۱ قانون مدنی هرگاه کسی مال غیر را به عنوانی غیر از مستودع متصرف باشد و مقررات این قانون او را نسبت به آن مال امین قرار داده باشد مثل مستودع است.
    بنابراین مستاجر نسبت به عین مستاجره قیم یا ولی نسبت به مال صغیر یا مولی علیه و امثال آن‌ها ضامن نمی‌باشد مگر در صورت تعدی و تفریط و از تاریخ مطالبه و امتناع متصرف با امکان رد، متصرف مسئول تلف و هر نقص و عیبی خواهد بود اگرچه مستند به فعل او نباشد.
  • کمبود اعتبار، کم‎توجهی به مشارکت محلی و ...


    دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- اگر گشت‌‎وگذاری در شهر داشته باشی، حتما گذرت به کوچه‎ها و محله‎هایی می‎افتد که گذر زمان باعث فرسایش آن‎ها شده و حالا مهر «بافت فرسوده» بر پیشانی آن‎ها خورده است و اگر تنها نفوذناپذیری این بافت‎ها را در نظر بگیریم، همین دلیل کافی است برای اینکه ضرورت‎ اجرای پروژه‎های نوسازی و بازسازی این بافت‎های فرسوده را در شهرها نشان دهد. به گواه آمار، شهر مشهد در حال حاضر ۱۰ درصد بافت‎های فرسوده کشور را در خود جای داده است؛ ویژگی‎های خاص شهر مشهد از جمله پذیرش سالانه حدود ۲۵ میلیون زائر در این شهر ضرورت توجه بیش از پیش مسئولان به اجرای پروژه‎های بازسازی و نوسازی در این بافت‎ها را نشان می‎دهد؛ اجرای پروژه‎های نوسازی و بازسازی در بافت‎های فرسوده مشهد به حدود سال ۷۲ برمی‎گردد و نخستین پروژه‎ها در بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی آغاز شده است؛ اگرچه در طول این مدت اقداماتی برای بازسازی و نوسازی بافت‎های فرسوده انجام شده اما با وجود گذشت بیش از یک دهه، میزان پیشرفت فیزیکی در این پروژه‎ها چندان چشمگیر نبوده است.
  • برگزاری کارگاه تخصصی سینما با حضور موتمن و حمیدیان

    دنیای اقتصاد-گروه هنری آپ دومین کارگاه تخصصی هنر را در مشهد برگزار می‌کند.
    پیش تر نیز این گروه هنری در خرداد ماه اقدام به برگزاری کارگاه کارگردانی با حضور شهرام مکری کارگردان فیلم ماهی و گربه نمود که مورد استقبال کم‌نظیر هنردوستان مشهدی قرار گرفت. این گروه در نظر دارد تا دومین کارگاه تخصصی هنر را با محوریت بازیگری و کارگردانی با حضور بابک حمیدیان و فرزاد موتمن برگزار کند. این کارگاه سه روزه خواهد بود و در تاریخ ۱۴ الی ۱۶ مردادماه برگزار خواهد شد. .
  • محقق نشدن اقتصاد مقاومتی با صنعت خودرو فرانسوی

    محمدحسین روشنک*
    اگر چه امروز از افتخارآفرینی سرداران دستیابی به تکنولوژی هسته‌ای و دیپلماسی هسته‌ای کشورمان که برگ زرین دیگری را برکتاب افتخارات این مرز و بوم افزودند، خرسند هستیم و به احترام آن راست‌قامتان ایستاده و به پیشگاه پروردگار متعال شکرگزاری می‌کنیم اما فراموش نکرده ونمی‌کنیم که طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب باید همچنان در مسیر مقابله با دشمنان این آب و خاک مقدس در جبهه‌های امنیتی، سیاسی و اقتصادی گام‌هایی مقاوم و استوار برداریم و کشور را به اقتصادمقاومتی برسانیم . این روزها که پیروزی دانشمندان هسته‌ای و گفتمان صلح و دوستی سفیران ایران اسلامی در سایه رهنمودهای مقام معظم رهبری محقق شده، مقامات ارشد بسیاری از کشورهای دنیا به خصوص اروپا به ایران سفر کرده و یا قصد سفر دارند تا بتوانند از ارزهایی که به بهانه تحریم بلوکه کرده بودند سهمی برای خود بردارند .
  • اولویت ثبت ملی ۴۰ محوطه تاریخی در خراسان رضوی

    ایرنا- معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: با توجه به اهمیت تپه‌ها و محوطه‌های تاریخی به عنوان هویت ماندگار خراسان رضوی، ثبت این آثار ارزشمند در فهرست آثار ملی از اولویت‌های کاری است. محمد رکنی افزود: به همین منظور تهیه پرونده پیشنهاد ثبت ملی ۴۲ محوطه و تپه تاریخی این استان برای ارائه به سازمان مرکزی آغاز شده است. وی گفت: در نخستین فصل ثبت این تپه‌ها و محوطه‌ها با توجه به در نظر گرفتن وضعیت اثر، مشکلات حقوقی و مالکیتی و نیز در خطر بودن محوطه‌ها، تعداد ۴۰ اثر جهت ثبت در فهرست ملی انتخاب شده‌اند.
  • سرمایه هایی با سرانجام نامعلوم

    دنیای اقتصاد، گروه بانک و بیمه- انحلال موسسه مالی و اعتباری میزان به طور قطع تجربه تلخی برای اقتصاد خراسان رضوی به شمار می رود و سپرده گذارانی که به امید کسب سود بیشتر و یا گرفتن وام در آینده، سرمایه های خرد و کلان خود را به این موسسه سپرده بودند از نظر اقتصادی با شکستی بزرگ مواجه شدند. اما در گوشه و کنار مشهد باز هم زمزمه هایی مبنی بر تخلف برخی دیگر از موسسات مالی و اعتباری این شهر به گوش می رسد، انحلال برخی از موسسات و ادغام برخی دیگر با بانکها خبرهایی است که هر روز شنیده می شود و موجی از نگرانی را برای مردم یکی از کلان شهرهای مهم ایران به دنبال دارد.
  • خوارزم و زبان خوارزمی

    پیش از این و در نوشتارهای گذشته به این امر اشاره کردیم که زبان‌شناسان محدوده زمانی حدفاصل دوران سقوط هخامنشیان تا سال‌های نخست پس از سقوط دولت ساسانی یعنی سده هفتم پس از میلاد را به دلیل ویژگی‌های خاصی که در زبان و گویش مردم ساکن ایران زمین وجود داشته است به عنوان عصر «فارسی میانه » نامگذاری کرده‌اند. در این دوران زبان‌های ایرانی از گستردگی ویژه‌ای برخوردار بودند به نحوی‌که زبان‌شناسان براساس محدوده جغرافیایی آن‌ها را به دو گروه زبان‌های شرقی و غربی ایرانی تقسیم کرده‌اند. همچنین عنوان کردیم که زبان‌های شرقی ایران میانه خود نیز به دو شاخه‌ شمالی و جنوبی، تقسیم می‌شوند و سغدی و خوارزمی زبان شرقی شمالی و سکایی و بلخی زبان‌های شرقی جنوبی هستند.
  • خراسان رضوی، رتبه نخست اضافه برداشت از آب‎های زیرزمینی!

    دنیای اقتصاد، گروه کشاورزی- «خراسان رضوی با یک میلیون و ۲۰۰ هزار مترمکعب اضافه برداشت از منابع آب‌های زیرزمینی رتبه نخست کشور را از این حیث به خود اختصاص داده است. » این آماری است که استاندار خراسان رضوی در جلسه شورای اداری استان ارائه و تأکید کرد: باید با مدیریت بهره‌برداری این معضل کاهش یابد. به گزارش ایرنا، علیرضا رشیدیان خاطرنشان کرد: باید ضمن تجمیع اراضی خرد و تغییر الگوی کشت و بهره‎گیری از بذرهای اصلاح شده و تغییر سیستم‎های آبیاری از سنتی به نوین دربخش کشاورزی، با فرهنگ‌سازی، مصارف آب در بخش‌های خانگی و صنعتی کاهش یابد و بهینه مصرف شود.
  • ذکر احوال استانداران خراسان در دوره قاجاریه – بخش۳۷

    هادی پژوهش
    احمد قوام‌السلطنه
    احمد، فرزند میرزاابراهیم‌خان معتمدالسلطنه‌، برادر کوچک میرزاحسن‌خان وثوق، عاقد قرارداد ۱۹۱۹ ‌بود. پدر قوام، میرزاابراهیم‌خان معتمدالسلطنه و اجداد وی عموماً در دوران حاکمیت قاجار صاحب مناصب دولتی بودند. قوام در آذر ۱۲۵۲ ه. ش در تهران دیده به جهان گشود. او پس از تحصیلات مقدماتی در مدرسه مروی، به تحصیل در علوم معقول و منقول پرداخت و تاریخ‌، جغرافیا، ریاضی و فلسفه را نزد معلمان خصوصی فراگرفت. در ۱۷ سالگی پیش خدمت ناصرالدین شاه و در ۲۰ سالگی منشی دایی خود میرزاعلی‌خان امین‌الدوله شد که حاکم آذربایجان بود.
  • مدیریت آب

    کامران داوری*
    حمید عمرانیان خراسانی*
    حکمرانی آب همان رفتار کنترل کننده ای است که از طریق اقدامات مدیریتی و یا با وضع مقررات آب (در طیف وسیعی از سیستم‌های سیاسی، اجتماعی، زیست‌محیطی، اقتصادی و اداری) به کار گرفته می شود و نهایتاً منجر به تنظیم «تخصیص» و بهبود شرایط «بهره برداری» از آب می‌شود. حکمرانی آب مشخص می کند که «چه کسی و در چه شرایطی به آب دسترسی دارد»؛ «حفاظت کمی و کیفی از آب چگونه است»؛ «قاعده مدیریت آب چیست؟»؛ «سیاست های بهره وری و صرفه جویی در مصارف آب کدام‌اند؟»؛ «داوری اختلافات و تعارض ها به دست کیست؟»؛ .
  • نظریه ادبی؛ سکان‌دار کشتی ادبیات

    دنیای اقتصاد، ضحی زردکانلو- اهمیت توجه به نقد ادبی و بررسی و تحقیق در مورد یک اثر ادبی ما را برآن داشت تا با یکی از برجسته‌ترین و فعال‌ترین منتقدان کشور که خود علاوه بر نقادی، تجربه نوشتن مقاله و داستان در زمینه‌های ادبی و اقتصادی را نیز در کارنامه دارد مصاحبه کنیم. «جواد اسحاقیان» مدرس بازنشسته دانشگاه‌های فردوسی و آزاد مشهد است که به تازگی کتابی تحت عنوان «داستان شناخت ایران» منتشر کرده است، که در ادامه گفت‌وگوی ما با او را خواهید خواند.
    در خصوص چهار جلد کتابی که به تازگی با عنوان «داستان شناخت ایران» از شما منتشر شده و جایگاه نقد نو برایمان بگویید.
  • فرسودگی طرح نوسازی بافت فرسوده شهری مشهد

    دکتر سیدحسین ثنایی نژاد*
    شاید یکی از بهترین تصمیماتی که در مجموعه شهرداری مشهد گرفته شده نوسازی بافت فرسوده شهری بوده است. تصمیمی که سال‌هاست به طرحی جامع تبدیل شده و در قالب این طرح پروژه‌های بسیاری اجرا شده‌اند. البته پیشرفت این طرح به قدری بوده که امروز چه در خیابان‌های این دومین کلان‌شهر ایران قدم بزنی و چه از فرازی بلند به آن بنگری روییدن برج‌های بلند و کوتاه را به جای خانه‌های آجری ساده خواهی دید و بلوارها و خیابان‌های عریضی که کوچه پس کوچه‌های کاهگلی شهر قدیم را بلعیده‌اند.
    اما آیا این چشم‌انداز به معنی تحقق طرح نوسازی بافت فرسوده شهری محسوب می‌شود؟ آیا اصولا این طرح از ابتدا درست طراحی شده است؟ آیا روند پیشرفت آن منطقی بوده است؟ و چندین اما و اگر دیگر که در این نوشتار به آن می‌پردازیم.
  • استیضاح وزیران دادگستری و اقتصاد؛ راه‌حل مشکل موسسه میزان نیست

    دنیای اقتصاد، گروه خبر- نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی گفت: علی‌رغم پیگیری‌های متعدد در خصوص رفع هرچه سریع‌تر مشکل موسسه مالی و اعتباری میزان، استیضاح وزیران دادگستری و اقتصاد گره این مساله را بازنخواهد کرد. حجت‌الاسلام والمسلمین نصرالله پژمانفر شامگاه شنبه در میان جمعی از نمازگزاران مسجد جوادالائمه (ع) محله ابوطالب مشهد اعلام کرد: من چندین جلسه با وزرای اقتصاد و دارایی، دادگستری و کشور و همچنین رئیس کل بانک مرکزی برگزار کردم اما تاکنون بانک مرکزی زیر بار قبول مسئولیت و تلاش برای حل این اتفاق نمی‌رفت،که پس از جلسات متعدد آقای سیف اعلام کردند بانک مرکزی ضمن ورود به این قضیه، تلاش خواهد کرد تا این موضوع پایان یابد.
  • ایران با وجود تحریم‎های ۳۰ ساله رتبه ۱۷ علمی جهان را دارد

    ایرنا- وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در سایه بیش از ۳۰ سال تحریم هم‎اکنون جمهوری اسلامی رتبه ۱۷ علمی در جهان را دارد و این حاصل تلاش دانشمندان و اساتید کشور است. سیدحسن قاضی‎زاده هاشمی در هشتمین گنگره پزشکان مسلمان که در تالار ابن‌سینای مشهد برگزار شد، اظهار کرد: این موقعیت در حالی رقم خورده که بسیاری از مجلات و انتشارات علمی دنیا به واسطه تحریم‎ها اجازه چاپ مقالات علمی و نتیجه دستاوردهای محققان و اساتید برجسته را ندارند. وزیر بهداشت با اشاره به اینکه یکی از وعده‎های مهم دکتر روحانی توجه به حوزه بهداشت و درمان بوده است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه در این زمینه تاکنون موفق عمل شده به طوری که در حال حاضر بهداشت و درمان به مبحث اولویت‌دار دولت بدل شده است و امروز با افتخار می‎توانیم بگوییم که همه ایرانیان زیرپوشش بیمه قرار گرفته‎اند.
  • برگزاری کشتی با چوخه هر هفته در آرامگاه فردوسی

    دنیای اقتصاد- مدیر مجموعه فرهنگی-تاریخی توس از برگزاری مراسم کشتی با چوخه در پردیس آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی و با حضور ورزشکاران، علاقه‌مندان و پیشکسوتان این ورزش سنتی ایرانی خبر داد. علی اصغر پاکدل افزود: این مراسم پنج شنبه هر هفته در بولوار پردیس آرامگاه فردوسی برگزار می‌گردد و از دو هفته پیش آغاز شده و در هفته‌های آینده نیز ادامه خواهد داشت. وی با بیان اینکه این مراسم زیبا و سنتی به همت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی و با مشارکت و همکاری اداره ورزش و جوانان، کمیته کشتی‌های سنتی هیأت کشتی استان و شهرداری منطقه ۱۲ برگزار می‌گردد، افزود: این مراسم ورزشی زیبا مورداستقبال اهالی توس و گردشگران و بازدیدکنندگان از آرامگاه فردوسی قرار گرفته است.
  • تجلیل از خبرنگار «دنیای اقتصاد» در مراسم بزرگداشت روز صنعت

    در همایش روز صنعت که هفته گذشته برای گرامی داشت روز صنعت در محل نمایشگاه بین المللی مشهد برگزار شد، زهرا صفدری خبرنگار «دنیای اقتصاد» موفق به کسب رتبه نخست بخش ویژه جشنواره تولید ملی و رسانه برای گزارش «استثمار بازار» با موضوع قاچاق کالا شد.
    عکس: حسین حسین زاده/ ایسنا.
  • نگارخانه‌ای در داروخانه

    داروخانه جای خوبی نیست، آدم‌ها با دل‌های فسرده و غمگین به آن مراجعه می‌کنند تا برای دردی پنهان در وجودشان دارو تهیه کنند. تفاوتی ندارد که این درد با یک استامینوفن ساده رفع شود یا با دارویی کمیاب و گران‌قیمت. چیزی که مهم است این است که دیدن آدم‌ها در هر شرایط و میزانی از دردمندی، تأثرآور و غمگنانه است. به خصوص آن که به دلیل شرایط خاص روحی و روانی حاکم بر مشاغل پزشکی و زیرمجموعه‌های آن، عنصر کمیاب در اینگونه مکان‌ها، احساس، عاطفه و درک بیمار است. عنصری که می‌تواند ده‌ها برابر داروهای شیمیایی معجزه کند و بیمار را با حالی خوب روانه خانه کند.
  • ضرورت رفع تنگناهای قانونی و مالی در بافت‎های فرسوده

    محمدعلی منصوری*
    استراتژی‌ها و راهبردها، اهداف و منابع تأمین اعتبار اجرایی از مهم‌ترین بخش‌های هر طرح محسوب می‌شود. ارزیابی‎های رسمی و غیررسمی و نتایج عینی طرح‎هایی که در بافت‌های فرسوده مشهد به مرحله اجرا رسیده‎اند حاکی از این است که بخش زیادی از آن‎ها به صورت کامل به بهره‎برداری نرسیده یا در رسیدن به اهداف موفق نبوده‎اند. از مهم‎ترین دلایل عقیم ماندن یا انحراف این طرح‎ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
    ۱) اهداف تعیین‎شده با شرایط بومی، فرهنگی و ساختار شهر یا منطقه محل اجرا تطابق نداشته است.
  • جَنگ آب در راه است!؟

    دنیای اقتصاد - آب، ارزشمندترین ماده در دنیای کنونی است، این مایه حیات جایگزینی ندارد و بحران کنونی بسیاری از کشورها از دست دادن منابع زیرزمینی و کمبود آب است.
    این روزها بسیاری از کارشناسان و متخصصان در سراسر دنیا به دنبال یافتن روش‌هایی برای حل مشکل کم‌آبی و بی‌آبی هستند، ایران کشوری است که در منطقه‌ای خشک و نیمه‌خشک قرار دارد و به‌طور قطع کمبود آب یکی از بحران‌های جدی پیش روی کشورمان در آینده‌ای نزدیک بوده که همین امروز هم ملموس است.

    دنیای اقتصاد، زهرا صفدری- آب، ارزشمندترین ماده در دنیای کنونی است، این مایه حیات جایگزینی ندارد و بحران کنونی بسیاری از کشورها از دست دادن منابع زیرزمینی و کمبود آب است.