شماره روزنامه ۶۱۴۶
|

ویژه نامه خراسان

  • برگزاری مراسم روز ملی فردوسی باشکوه‌تر از سال‌های قبل

    دنیای اقتصاد- جلسه هماهنگی برگزاری مراسم روز ملی فردوسی با حضور مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خراسان رضوی، محمدجعفر یاحقی رئیس قطب فردوسی‌پژوهی دانشگاه فردوسی مشهد، مدیرانی از شهرداری مشهد، سرای فردوسی و نمایندگانی از بخش خصوصی به میزبانی اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی در اتاق جلسات این اداره کل برگزار شد.

    در این جلسه با توجه به اهمیت روز ملی فردوسی و نیز با توجه به جایگاه و نقش فردوسی حکیم در زنده نگه داشتن زبان فارسی بر معرفی هرچه بیشتر فردوسی به مردم مختلف دنیا تاکید و مصوب شد مراسم روز ملی فردوسی امسال با رویکرد بین‌المللی برگزار شود.

  • فرهنگ‌سازان جامعه

    دنیای اقتصاد، ورشان بزازان- برای معلم تعریف‌های زیادی وجود دارد که هرکدام نقصی دارند؛ هرکدام قسمتی از وجود او را جا می‌اندازند و نمی‌توانند حق مطلب را ادا کنند. چرا که معلمی، شغلی پیچیده و حساس است و نمی‌توان آن را در تعریفی جای داد. با این حال در این نوشته ناگزیریم تعریفی کوتاه از این جایگاه داشته باشیم تا بتوانیم به مطلب ورود پیدا کنیم. معلم کسی است که پیشه‌اش آموختن به دیگران باشد و از این آموختن همچون یک کار بی‌بدیل لذت ببرد. معلم‌های زیادی، اسوه و تاریخ‌ساز شده‌اند چراکه بشر را خوراک مغزی داده‌اند و به او راه و روش آموخته‌اند.

  • درد اعظم

    حامد بخشی

    دکترای جامعه‌شناسی و عضو هیأت علمی جهاددانشگاهی مشهد

    مورد اعظم حاصل تقاطع دو آسیب یا مساله اجتماعی است که با تشدید یکدیگر منجر به شکل‌گیری واقعه دردناکی شده‌اند که با انتشار خبر آن وجدان اجتماعی جامعه آزرده شد. حاصلضرب «اعتیاد مرد» و «بی‌پناهی زن» در یک خانواده، از مرد معتاد یک جنایتکار و از زن بی‌پناه یک قربانی ساخته است. مردان معتاد بسیاری در جامعه هستند که پس از تشدید اعتیاد و بی‌کارکرد شدن نقش آنان در مقام یک همسر یا پدر، از سوی خانواده ترک شده و تا زمان فوت با خرده سرقت‌ها و سایر شیوه‌ها امرارمعاش می‌کنند.

  • آمار دقیقی از میزان مطالبات پیمانکاران خراسان‌رضوی وجود ندارد

    رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: آمار دقیقی از میزان مطالبات بخش خصوصی در خراسان رضوی از دولت وجود ندارد و تنها اعدادی به صورت حدسی و حدودی از این موضوع بیان می‌شود. سیدحسن حسینی با بیان اینکه بیشترین میزان مطالباتی که بخش خصوصی خراسان رضوی از دولت دارند در حوزه برق و انرژی است، بیان کرد: بحث پرداخت‌های دولتی از مهم‌ترین دغدغه‌های تولیدکنندگان بوده و برای این موضوع نیز در ستاد تسهیل استان راه‎حل تهاتر پیشنهاد شده است و هم‎اکنون پیمانکاران می‌توانند بدهی‌های خود را با سازوکار مشخص شده با مطالبات خود تهاتر کنند.

  • قراردادهای موقت کار؛ راه حلی معضل آفرین!

    محمدعلی چمنیان

    عضو هیأت رئیسه انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی

    اغلب کار‌آفرینان بر نقشِ کلیدیِ سرمایه‌هایِ انسانی خود واقف هستند و این آگاهی را یا به مدد توسعه دانش مدیریتی خود به دست آورده‌اند و یا این که به جبر روزگار و سعی و خطا و پرداخت هزینه‌های مستمر و سنگینِ تغییر نیروها به آن‎ها ارزانی گردیده؛ همان هزینه‌های پنهانی که به تدریج به آشکار تبدیل شده است. بنابراین کمتر کارآفرین موفقی را بتوان سراغ گرفت که هنوز به نیروی انسانی کارآمد خود نگاه گذرا داشته و بر روی آن سرمایه‎گذاری نکند؛ پس دغدغه‌ قراردادهای موقت کار از کدام واقعیت ناشی شده و با آن باید چه کار کرد؟

    اگر چه تعداد سازمان‌هایی که در صنعت فعال ما دچار این مسأله هستند، بسیار کم است اما در بخش‌های بحران‎زده بیشتر با این معضل مواجه هستیم؛ در کارگاه‌هایی که بر اثر رویارویی با مشکلات فراوان و خلق‌الساعه‌ محیط کسب و کار، دیگر حتی از فردای خود هم مطمئن نیستند.

  • هم فال و هم تماشا - ۱۳ اردیبهشت ۹۵

    دنیای اقتصاد، گروه تغذیه- همه ما برای داشتن سلامت جسمی و روحی به ورزش کردن در طول روز نیاز داریم. ورزش مداوم و منظم ضمن کمک به سلامتی قلبی و عروقی می‌تواند با کاستن چربی‌های اضافه، رسیدن شما را به وزن و اندام ایده‌آل تضمین کند. اما دلایل مهمتری برای ورزش کردن وجود دارد که در این مطلب قصد داریم آن‌ها را بررسی کنیم.

    تئوری‌های مطرح شده برای نقش ورزش در سیستم ایمنی بدن

    فعالیت بدنی می‌تواند به بیرون راندن باکتری‌ها از ریه‌ها و مجاری هوایی کمک کند.

  • رکود در بخش معدنی خراسان رضوی

    روزنامه اطلاعات نوشت: بیش از ۴۰ درصد معادن استان خراسان رضوی تعطیل یا با ظرفیت اندک درحال فعالیت هستند. رئیس انجمن موادمعدنی خراسان رضوی دراین‌باره اظهار کرد: رکود در بخش‌های تولید، صنعت ساختمان و افت قیمت جهانی فلزات اساسی نظیر سرب، مس و به‌ویژه سنگ‌آهن منجر به افت فعالیت اینگونه معادن در خراسان رضوی و تعطیلی برخی از معادن سنگ‌آهن در شهرستان خواف شده است. مهم‌ترین مشکلات بخش معدن، کمبود نقدینگی، زیاد بودن نرخ سود تسهیلات و کمبود ماشین‌آلات پیشرفته است.

    حسن حسین زاده، گفت: عمده ماشین‌آلات بخش معدن، مستهلک و فرسوده هستند و به‌دلیل نبود دانش فنی کافی، اکتشاف در معادن این خطه نیز به‌صورت کاملا استاندارد انجام نمی‌شود؛ لذا نیازمند ورود سرمایه‌گذار خارجی و حمایت بیشتر مسئولان برای رفع این مشکلات هستیم.

  • بررسی نقش تغذیه در جدال با پارکینسون

    جاوید نجفی

    کارشناس تغذیه و رژیم‌درمانی

    بیماری پارکینسون همان لرزش در وضعیت استراحت بوده که شیوع آن بیشتر در سنین پیری است اما در جوانان هم دیده می‌شود. شیوع پارکینسون در تمام مناطق دنیا یکسان است، یعنی درصد شیوع بیماری با تغییر در منطقه فرقی نمی‌کند، به‌طورکلی این بیماری بر اثر از بین رفتن سلول‌های ترشح کننده ماده‌ای به نام دوپامین که یک انتقال‌دهنده عصبی است، رخ می‌دهد. افزایش نسبت استیل‌کولین به دوپامین در عقده‌های قاعده‌ای مغز موجب علائم ترمور، سفتی عضلات، کندی حرکات و در نهایت آنچه باعنوان «پارکینسون» می‌شناسیم، می‌شود.

  • از باز نشدن سوئیفت تا قاچاق برنج ...

    دنیای اقتصاد، رها بخشایش- سوم اردیبهشت ماه بود که هیأتی ۲۲ نفره از اتحادیه صادرکنندگان برنج پاکستان عازم ایران شد تا در سفری پنج روزه فرصت‎های تجارت و سرمایه‌گذاری در ایران و افزایش صادرات برنج را مورد بررسی قرار دهد. اعضای این هیأت در روز هفتم اردیبهشت ماه مهمان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی بودند و نشستی با فعالان اقتصادی این استان داشتند؛ «دنیای اقتصاد» در حاشیه این نشست گفت‏وگویی با فعالان اقتصادی خراسان رضوی و پاکستان داشت و نظر آن‏ها را درباره موانع توسعه مبادلات تجاری بین این استان و پاکستان جویا شد.

  • دغدغه قراردادهای موقت

    دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- «امنیت شغلی» را خط قرمز جامعه کارگری می‎دانند؛ خط قرمزی که امروزه به دغدغه بسیاری از کارگران و بدنه تولید کشور تبدیل شده است؛ می‏توان تنظیم روابط کار و انعقاد قراردادهای کاری را یکی از مهم‎ترین بخش‌های قانون کار دانست و اینطور ادعا کرد که این بخش از قانون کار در دو دهه گذشته محل چالش و مناقشه میان کارفرمایان و کارگران بوده است. بسیاری از کارشناسان بر این واقعیت تلخ مهر تأیید می‎زنند که اکثر قراردادهای کار در کشور به صورت موقت منعقد می‌شود؛ صاحب‎نظران بر این باورند ساختار نامتوازن اقتصادی و وجود یک اقتصاد رانتی باعث شده قراردادهای کار موقت که تا قبل از انقلاب در ادبیات کارگران و روابط کار کشور جایی نداشت، پس از انقلاب حجم بالایی از قراردادهای کار را به خود اختصاص دهد و جایگزین قراردادهای دائم شود.

  • جلوگیری از تغییر وزن در ماه رمضان

    عارف مومنی

    کارشناس تغذیه

    متخصصان به افرادی که برای افزایش وزن و لاغر شدن و رسیدن به تناسب اندام در ماه مبارک رمضان به آن‌ها مراجعه می‌کنند مصرف انواع حلیم، کله‌پاچه، خوراک گوشت، خوراک کبک و گوشت بزغاله را در وعده افطار توصیه می‌کنند. آن‌ها معتقدند گنجاندن این مواد به سبد غذایی افراد لاغر به آن‌ها کمک می‌کند که بر لاغری خود در ماه مبارک رمضان غلبه کنند. آن‌ها مصرف شیربرنج، شیرینی‌هایی مانند باقلوا، قطاب، خوردن پسته، فندق، بادام، کنجد و گنجاندن میوه‌های شیرین به سبد غذایی را از دیگر عوامل موثر در افزایش وزن افراد لاغر در ماه رمضان می‌دانند.

  • لزوم توجه به اقتصاد هنر

    دنیای اقتصاد- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: هنر خوشنویسی یک هنر فاخر و ارزشمند است و از جایگاه والایی برخوردار است. به گزارش ایسنا، سیدسعید سرابی در دیدار با اعضای هیأت مدیره انجمن خوشنویسان خراسان رضوی افزود: حضور اساتید مطرح خوشنویسی کشور در مشهد یکی از مهمترین پتانسیل‌های این هنر در سطح استان است و توجه به مسائل آموزشی در شاخه‌های مختلف هنر خوشنویسی به خوبی صورت گرفته است. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی بر اقتصاد فرهنگ و هنر تاکید کرد و افزود: اقتصاد فرهنگ و هنر در کشور ما مقوله نوپایی است که از برنامه‌های اصلی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است لذا ضروری است جامعه فرهنگ و هنر با حفظ شأن و منزلت هنرمند در سایه ایجاد گفتمان مشترک سرمایه‌های جدیدی در حوزه اقتصاد و فرهنگ ایجاد کنند.

  • استانداران خراسان در عهد پهلوی- ۱۸

    هادی پژوهش

    سپهبد نادر باتمانقلیچ در سال ۱۲۸۲ متولد شد، تحصیلات نظامی خود را در دانشکده افسری تهران به پایان برد و برای ادامة تحصیل راهی سوئیس شد. پس از اتمام تحصیلاتش و با بازگشت به کشور در ارتش به مناصبی چون فرماندهی تیپ اردبیل، ریاست باربری تسلیحات ارتش و ریاست تربیت بدنی دست یافت.

    باتمانقلیچ از جمله افسرانی بود که با استقرار متفقین در ایران پس از شهریور ۱۳۲۰ به علت گرایشات آلمانی دستگیر و مدتی در اراک بازداشت شد. باتمانقلیچ در سال ۱۳۳۲ با درجه سرلشکری به مخالفان دولت دکتر مصدق پیوست، این در شرایطی بود که مصدق ریاست اداره شهربانی را به او تکلیف کرد، اما نپذیرفت و در همان سال ریاست دفتر نظامی و ژنرال آجودانی شاه را پذیرفت.

  • افزایش ۱۲ درصدی کرایه تاکسی‎ها در مشهد

    ایسنا- براساس تصویب شورای اسلامی شهر مشهد کرایه تاکسی‌های گردشی، خطی، بی‌سیم و فرودگاه، ۱۲ درصد نسبت به نرخ کرایه در سال گذشته افزایش می‌یابد. فاطمه غیور رزمگاه، عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد درخصوص کرایه تاکسی‌ها، افزایش ۱۲ درصدی را به شورای شهر پیشنهاد داد. قبل از این پیشنهاد، لایحه شهرداری بر افزایش ۱۵ درصدی بود که با پیشنهاد ۱۲درصدی کرایه تاکسی‌ها موافقت شد.

    .
  • حضور عوامل فیلم خشم و هیاهو در مشهد

    هفته گذشته فیلم سینمایی خشم و هیاهو با حضور هومن سیدی، رعنا آزادی‌ور و سعید سعدی، در پردیس سینمایی هویزه نمایش داده شد. در این روز در نشستی که با اهالی رسانه مشهد برگزار شد هومن سیدی در توضیح فیلنامه خشم و هیاهو گفت: با زندگی در جامعه امروز، شاهدیم که اینگونه اتفاقات هموراه رخ می‌دهد و این درحالی است که برخی از این اتفاقات رسانه‌ای می‌شوند و برخی دیگر نیز در سکوت مطلق روی می‌دهند. این فیلم تمام تلاشش این است که از وقایع مرسوم کلاسیک فیلم‌نامه‌نویسی که به دنبال قاتل می‌گردد؛ شما را به سمت دیگری بکشاند.

  • توقف ۳۲۵ طرح صنعتی در خراسان‌رضوی با ۶۰ درصد پیشرفت

    تسنیم- رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خراسان رضوی گفت: ۳۲۵ طرح صنعتی استان با پیشرفت ۶۰ درصد متوقف مانده‌اند که نیازمند سرمایه‌گذاری هستند و در صورت بهره‌برداری، برای بیش از ۱۳ هزار نفر اشتغال‌زایی می‌کند. راضیه علیرضایی خاطرنشان کرد: درحال حاضر ۶۶۴ طرح صنعتی در استان نیمه‌تمام هستند که در حدود ۴۰ درصد پیشرفت اجرایی داشته‎اند و یکی از اولویت‌هایمان را برای سال جاری، تکمیل این پروژه‌ها تعریف کرده‌ایم. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی عنوان کرد: در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی در استان خراسان رضوی، سال گذشته با اعطای مجوز به سرمایه‌گذارانی از کشورهای ایتالیا، چین و افغانستان موافقت شد که مقرر شده این سرمایه‌گذاران در بخش‌هایی مانند مواد غذایی، لوازم خانگی و مصنوعات استان حضور پیدا کنند.

  • نوای شوالیه آواز ایران در آرامگاه عطار

    دنیای اقتصاد- شامگاه پنجشنبه نهم اردیبهشت، شهر نیشابور شبی باشکوه را به خود دید. حضور استاد «شهرام ناظری» شوالیه آواز ایران در دیار عطار و خیام، لحظاتی به یادماندنی را درخاطر مردم فرهنگ‌دوست نیشابور به ثبت رساند و استقبال کم‌نظیر هنردوستان از موسیقی اصیل ایرانی، ناظری و دیگر اعضای گروه موسیقی «مولوی» را شگفت‌زده کرد.

    عصر پنجشنبه، آرامگاه عطار در آیین پایانی همایش بین‌المللی «پیوند علم و عرفان» میزبان ده‌ها استاد و متخصص مغز و اعصاب جهان بود که در کنار مردم نیشابور و دیگر هنردوستانی که از شهرهای دور و نزدیک خود را به این شهر رسانده بودند، ابیات عارفانه مولوی و عطار و خیام را با طنین موسیقی اصیل ایرانی و نوای دلنشین شهرام ناظری به گوش نشستند.

  • بیکاری و آینده اشتغال

    سیدعلاءالدین موسوی

    قائم‎مقام پیشین وزیر کار

    وضعیت اشتغال در کشور متأثر از عوامل متعددی است که عموما در موارد مشخص همچون واردات بی‎رویه کالا و خدمات، عدم سرمایه‌گذاری متناسب با جمعیت جویای کار، محاصره اقتصادی و تبعات آن، عملکرد فاجعه‌وار دولت احمدی‌نژاد و حامیان و شرکای پشت پرده آن، قدیمی بودن تکنولوژی‌های موجود داخلی و امثالهم مورد بحث‌های فراوانی قرار گرفته و اگرچه در هیچ یک از این موارد برخورد شایسته و مناسبی نداشته‌ایم، باید اقرار کرد که عوامل بسیار مهم دیگری نیز در وضعیت فعلی و رکود تولید، بیکاری و عوارض وسیع اجتماعی آن و کاهش تولید ملی کاملا موثر هستند که به صورت خلاصه به چند مورد برجسته‎تر آن می‎پردازیم:

     

    ۱- حقیقت تلخ آن است که بخش‌های مهم و تأثیرگذاری از قانون کار در گذشته و حال هرگز اجرایی نشده یا به صورت سلیقه‎ای و گزینشی اجرا شده یا معلق مانده است به نحوی که می‌توان ادعا کرد بی ثباتی نیروی کار، به هم خوردن رابطه قانونمند کارگر و کارفرما و تولید، هزینه تمام شده کالا، عدم بهره‌وری جدی از نوآوری و دانش نیروی تولید اعم از ساده و متخصص، بی‌اعتمادی به آینده شغلی، بی‌تفاوتی نیروی کار نسبت به صاحب صنعت و بی‎قیدی مخرب صاحبان تولید و ثروت نسبت به عناصر مولد و متفکر کار، وقوع جابه‌جایی‎های دائمی نیروی کار و کم‎ثمر بودن ارزش‌های علمی و تخصصی نیروی کار در محیط‌های تولید و بر هم خوردن مناسبات متعادل کارگر و کارفرما از آن جمله هستند.

  • واقف خاکستری

    رضا سلیمان نوری

    کارشناس‌ارشد ایرانشناسی و خراسان‌پژوه

    محدوده زمانی حدود ۵۰ ساله دوران سلطنت سه پادشاه آخر خاندان قاجار بر ایران و سلطنت پهلوی اول را می‌توان یکی از مقاطعی دانست که در آن بسیاری از رجال سیاسی و فرهنگی تغییر رنگ دادند. برخی از سیاهِ سیاه به سفیدِ سفید تبدیل شدند و برخی از سفیدِ سفید به سیاهِ ‌سیاه و البته بودند افرادی که در این بین خاکستری ماندند. یکی از این شخصیت‌های به نسبت سیاه تاریخ معاصر ایران که البته اقدامات دینی او در سال‌های پایانی عمر، وی را به چهره‌ای خاکستری متمایل به سفید تبدیل کرد، علی‌اکبر دبیرسهرابی معروف به دبیرالسلطان است.

  • شناسایی ۲۸۴۵ حلقه چاه غیرمجاز در دشت مشهد

    ایسنا- معاون دادستان عمومی و انقلاب مشهد گفت: براساس آخرین سرشماری که صورت گرفته است ۲۸۴۵ حلقه چاه عمیق و نیمه‌عمیق غیرمجاز در دشت مشهد شناسایی شده است. محمد بخشی محبی اظهار کرد: در سال جاری ۳۱۱ مورد رأی در این راستا صادر شده است. وی با بیان اینکه در دشت مشهد ۱۶۵ حلقه چاه غیرمجاز عمیق و ۲۶۸۰ حلقه چاه‌ غیرمجاز نیمه‌عمیق وجود دارد، افزود: در سال ۹۴ تعداد جلسات کمیسیون بررسی چاه‌های غیرمجاز ۱۵۱ جلسه در ساعات غیراداری بوده که در این مدت ۱۶۹۰ پرونده ثبت و ۳۰۶ رأی صادر شد که تنها پنج رأی برای استفاده چاه و دریافت پروانه داده شد.

  • زنگ خطر - ۱۳ اردیبهشت ۹۵

  • بیش از ۴۰ درصد پوشاک خارجی موجود در بازار مشهد قاچاق است

    تسنیم- دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی گفت: بیش از ۴۰ درصد پوشاک خارجی موجود در بازار مشهد که توسط واحدهای صنفی به فروش می‎رسد، قاچاق است. ابراهیم افشاری با بیان اینکه بیشترین میزان قاچاق به خراسان رضوی از منشأ کشورهایی مانند امارات، ترکیه و چین بوده که در بسیاری از موارد در کامیون‌ها جاسازی می‌شوند، افزود: در حوزه نساجی محصولات با کیفیت بسیار بالایی در استان تولید می‌شوند؛ متأسفانه این فرهنگ که کالای داخلی مرغوبیت ندارد در کشور ما نهادینه شده و باید برای تغییر آن برنامه‌ریزی کرد.

  • پیام تندرستی - ۱۳ اردیبهشت ۹۵

  • بازشناسی یک پرونده

    دنیای اقتصاد، گروه فرهنگ و هنر- هفته گذشته همزمان با جشن هفته گرافیک نشستی تخصصی با عنوان«بازشناسی یک پرونده» توسط استودیو وال مشهد در شهر بجنورد برگزار شد. در این نشست وحید عرفانیان و سعید توانایی سخنرانی کردند و ابتدا توانایی با اشاره به اهمیت پرداختن به معنای کلمات در روند پروژۀ طراحی-گرافیک به بررسی ریشه های معنایی کلمات در زبان فارسی و انگلیسی و نیز درک تاریخچه فرهنگی کلمات در دایره جغرافیای تاریخی و سابقه حضور مفاهیم در ذهن مخاطب اشاره کرد و آن را از جمله مهمترین نکات در روند شکل‌گیری یک اثر گرافیکی دانست.

  • شورای شهرباید نماینده همه سلایق باشد

    دنیای اقتصاد، سیدمهرداد امیرکلالی- اواخر زمستان سال ۹۳ با محمدرضا دیمه‌کار، عضو صریح‌اللهجه شورای شهر مشهد گفت‌وگویی داشتیم. باتوجه به مسائل جدیدی که در شهر و مجموعه شورای شهر وشهرداری پیش آمده است، باردیگر تصمیم گرفتیم دوباره گفت‌وگو با او داشته باشیم. از دیمه‌کار درمورد رفع نواقص گذشته پرسیدیم که پاسخ داد همچنان اوضاع تغییری نکرده و آن اشکالات پیشین پابرجاست. وی در انجمن اسلامی مهندسین خراسان که تشکلی اصولگراست، عضویت دارد و عضو هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان مشهد و دانشجوی دکترای برنامه‌ریزی شهری است.

  • «رُک و راست بگم؟» / کتابی درباره اوضاع و احوال زنان

    کتاب «رُک و راست بگم؟»، به قلم آسیه جوادی (ناستین) منتشر شد. در پشت جلد این کتاب به قلم دکتر جواد مجابی آمده است: « کتاب «رک و راست بگم؟» شکل تکامل‌یافته‌ کتاب پیشین، یعنی «رک و پوست کنده» است. یادداشت‌های این کتاب که بین گزارش و داستان در نوسانند، نمایانگر نوع تازه‌ای از ادبیات معاصر است که تعامل روزانه‌ نویسنده را با وقایع زندگی افراد و واقعیات اجتماعی گره زده است. زنان بیش از مردان در این «داستان‌-‌گزاره»‌ها تصویر شده‌اند و این نه به معنای نقش مهم‌ترشان بلکه به قصد بیشتر شناساندن آنان است که در پیشبرد جامعه و مدنیت معاصر نقش پررنگ‌تری به‌عهده گرفته‌اند.

  • بیست و یک روز به درازای تاریخ

    دنیای اقتصاد، سپهر استیری- بزرگترین آتش‌بازی سال این‌بار در مشهد رقم خورد، اعظم و دو فرزند خردسالش از آخرین چهارشنبه سال به مدت ۲۱ روز مورد آزار و اذیت و شکنجه مردی قرار گرفتند که او را در قامت همسر و پدر خود می‌پنداشتند. اعظم در این ۲۱ روز نه تنها در خانه‌ای محبوس شده بود بلکه گاه خود را در صندوقی فلزی و بر روی آتش می‌دید، گاه با دست و پاهایی بسته بر روی آجرهای پشت‌بام کشیده می‌شد و گاه خود را در لبه پشت‌بام و در آستانه مرگ می‌دید. دخترانش نیز در ایام نوروز، عیدی بهتر از شکستگی فک و سه دندان و آویزان شدن از پشت‌بام نداشتند.

  • انتخاب هجدهمین نماینده خراسان رضوی از «لیست امید»

    دنیای اقتصاد- سخنگوی ستاد انتخابات خراسان رضوی از پایان کار شمارش آرا در حوزه انتخابیه تربت حیدریه، زاوه، مه‎ولات که به دور دوم کشیده شده بود، خبر داد. امیر پور مهدی اظهار کرد: در این رقابت از بین دو نامزد راه یافته به دور دوم سعید باستانی با کسب ۶۶ هزار و ۷۳۷ رأی به مجلس راه یافت. وی افزود: از مجموع ۱۰۸ هزار و ۹۴۸ برگ رأی ماخوذه، تعداد کل آراء صحیح ۱۰۷ هزار و ۶۴۳ رأی بود که سعید باستانی با کسب ۶۶ هزار و ۷۳۷ رأی به عنوان هجدهمین نماینده استان راهی بهارستان شد. مدیر کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: همچنین دیگر نامزد حاضر در این دور از انتخابات ابوالقاسم خسروی سهل‏آبادی ۴۰ هزار و ۹۰۶ رأی را کسب کرد.

  • واحدهای مازاد مسکن مهر در خراسان رضوی به فروش می‎رسد

    ایرنا- مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی گفت: این نهاد، واحدهای مازاد مسکن مهر در برخی شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت استان را به فروش می‎رساند. سیدرضا موسوی‏نیا افزود: واحدهای مازاد در شهرهای عشق‏آباد، قدمگاه و درود در شهرستان نیشابور، سفیدسنگ، فرهادگرد و قلندرآباد در شهرستان فریمان، لطف‎آباد در شهرستان درگز و کدکن در شهرستان تربت‎حیدریه قرار دارند. وی از متقاضیان خواست با همراه داشتن مدارک موردنیاز به بنیاد مسکن شهرستان‎های یاد شده یا پایگاه اطلاع‌رسانی این نهاد مراجعه کنند.

  • بررسی وضعیت رفاهی کارگران

  • سرخس؛ اصلی‎ترین گلوگاه ترانزیتی ایران و آسیای میانه

    دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- هشتمین روز از اردیبهشت ماه بود که جمعی از اهالی رسانه مشهد به دعوت اداره کل راه‌آهن خراسان رضوی، در آستانه بیستمین سال بهره‏برداری از محور ترانزیتی سرخس، سفری به این شهرستان و نقطه صفر مرزی ترکمنستان داشتند تا ضمن بازدید از اصلی‎ترین گلوگاه ترانزیتی بین ایران و کشورهای آسیای میانه، از نزدیک در جریان فعالیت‌ها و اقدامات راه‎آهن استان در این محور استراتژیک قرار گیرند. شروع این سفر یک روزه، ساعت هشت صبح روز چهارشنبه با قطاری یک واگنه که «فدک» نام دارد و از لوکس‎ترین قطارهای ناوگان ریلی کشور است، همراه بود با خوش‎آمدگویی مدیرکل راه‎آهن به اهالی رسانه و آرزوی سفری خوب و خاطره‎انگیز؛ مسافران این قطار پس از طی فاصله حدودا ۳۵ کیلومتر، در ایستگاه راه‏آهن شهید مطهری توقف کوتاهی داشتند تا با ظرفیت‏های این ایستگاه آشنا شوند.

  • وابستگی مجامع کارگری به دولت مانع پویایی آنان می‌شود

    ایسنا- معاون فرهنگی دانشگاه فردوسی وابستگی مجامع کارگری را به دولت مانع پویایی این مجامع دانست و گفت: این وابستگی مانع رشد عمومی، آزادی و آزاداندیشی آنان می‌شود. علی یوسفی با اشاره به اینکه اولین اتحادیه کارگری در ایران در سال ۱۲۸۹ تشکیل شده است، خاطرنشان کرد: در ایران جنبش‌های کارگری تحت تاثیر رابطه ایران با غرب شکل می‌گیرند و زمینه را برای فعالیت‌های صنفی بیشتر آماده می‌کنند. این جامعه‌شناس با بیان اینکه دولت پهلوی در واکنش به فعالیت‌های حزب توده در سال ۱۳۲۵ وزارت کار را تأسیس کرد، افزود: با این اقدام جریان اجتماعی نیروهای کارگر به جریانی دولتی تبدیل می‌شود؛ پس از کودتای ۱۳۳۲ دولت حزب خودساخته‌ای را تشکیل می‌دهد تا نقش حزب‌های مردمی را ایفا کند؛ این حزب مصوباتی به نفع کارگران داشت که از جمله آن‌ها می‌توان به تعیین حداقل دستمزد برای نیروهای کارگر اشاره کرد.

بیشتر