شماره روزنامه ۶۱۸۷
|

ویژه نامه خراسان

  • استراتژی خروج از رکود

    دنیای اقتصاد،سپهر استیری- بخش مسکن به دلیل ارتباط با صنایع پسین و پیشین بسیار، به یکی از بخش‌های مهم اقتصاد کشور بدل شده، به گونه‌ای که رکود این روزهای این بخش از اقتصاد ایران سبب شده دولت یازدهم از بخش مسکن به عنوان یکی از بخش‌های پیشران اقتصاد کشور یاد کند. به همین خاطر بعضی از کارشناسان اقتصادی ورود دولت به بازار مسکن را جهت خروج از رکود و اشتغال‌زایی هرچه بیشتر لازم و ضروری می‌دانند. به همین منظور و برای بررسی تخصصی تحولات بازار مسکن، سرپرستی روزنامه دنیای اقتصاد در خراسان رضوی اقدام به برگزاری اولین همایش «استراتژی های سرمایه گذاری در بازار مسکن» با حضور اساتید برجسته این حوزه نمود که با استقبال کارشناسان و فعالان این حوزه مواجه شد.
  • ایران بیش از ۱۵۰ هزار گردشگر سلامت دارد

    دنیای اقتصاد-مدیر حوزه گردشگری سلامت خراسان رضوی با اشاره به تعداد گردشگران سلامت گفت: در ایران حدود ۱۵۰ هزار گردشگر سلامت داریم. به گزارش ستاد اطلاع‌رسانی نخستین همایش بین‌المللی گردشگری ایران، دکتر احمد دیناری در میزگرد «گردشگری سلامت» که در حاشیه این همایش در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی برگزار می‌شد، اظهار کرد: حدود ۴ تا ۵ هزار دلار در بخش گردشگری سلامت و حوزه درمان هزینه می‌شود، که این مبلغ چیزی در حدود دو یا سه برابر هزینه‌هایی است که در دیگر شاخه‌های گردشگری انجام می‌شود.
    دیناری تصریح کرد: گردشگری سلامت از اهمیت بسزایی برخوردار است؛ در واقع به این مدل گردشگری به‌عنوان گردشگری روز دنیا توجه می‌شود.
  • به دنبال رونق« ساخت و ساز» هستیم

    دنیای اقتصاد، گروه مسکن-رئیس کمیسیون فنی، عمران و طرح‌ریزی شهری شورای شهر مشهد گفت: به دنبال این هستیم که در بخش ساخت و ساز به رونق برسیم و کاملا از حوزه مسکن و ساخت و ساز حمایت می‌کنیم. مـهـدی ذاکـرالـحـسـیـنـی که در حاشیه همایش «استراتژی‌های سرمایه‌گذاری در بازار مسکن» سخن می‌گفت، در خصوص تاثیر فعالیت‌های مدیریت شهری بر بازار مسکن عنوان کرد: در حال حاضر یکی از منابع اصلی مورد نیاز شهر ساخت و سازهای شهری است، به همین دلیل رونق این بخش می‌تواند به منابع شهری کمک موثری بکند. وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بخش عمده‌ای از تامین منابع شهری یعنی حدود ۸۰ درصد آن، مربوط به ساخت و ساز است، گفت: هر چه ساخت و ساز رونق پیدا کند به افزایش درآمدهای شهری کمک می‌کند.
  • ذکر احوال حاکمان و استانداران خراسان در دوره قاجاریه–۳

    هادی پژوهش حسن‌علی میرزا ملقب به شجاع‌السلطنه، ششمین پسر فتح‌علی شاه قاجار و برادر بزرگ‌تر حسین‌علی میرزا فرمان‌فرما درسال ۱۲۱۸ ه. ق در سن پانزده سالگی از سوی پدر به سمت حکومت تهران منصوب گردید. شجاع‌السلطنه در سال ۱۲۳۳ ه. ق به جای برادرش محمد ولی میرزا استاندار خراسان شد. قبلا گفته شد فتح‌علی شاه قاجار نگران بروز بلوا و آشوب درخطه خراسان و شمال شرق کشوربود وعلت و ریشه بروز آشوب‌ها را برخوردهای قهری محمدولی‌میرزا با خوانین خراسانی و از همه مهم‌تر اعدام اسحاق‌خان‌قرایی و پسرش می‌دانست و از سوی دیگر درباریان و شاه هر لحظه بیم آن را داشتند که ناامنی داخلی سبب تهییج و تحریک ازبک‌ها و ترکمانان در از سرگیری حملات و تجاوزات به سرحدات و شهرهای مرزی وحتی مشهد گردد؛ مهم‌تر اینکه نشانه‌هایی از طغیان و نافرمانی حاکم هرات وغوریان که نمایندگان کمپانی هند شرقی در آن دخیل بودند، در دست بود.
  • نظام جامع گردشگری سلامت باید تدوین شود

    دنیای اقتصاد- مسئول کمیته گردشگری سلامت اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: تدوین نظام جامع گردشگری سلامت در فرآیندهای مربوطه و نگرش ویژه به سلامت به عنوان صنعت باید در توسعه گردشگری سلامت مورد توجه قرار گیرد. به گزارش ستاد اطلاع‌رسانی همایش بین‌المللی گردشگری ایران، دکتر عباس شجاعی در میزگرد «گردشگری سلامت» که در حاشیه برگزاری این همایش در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می‌شد، اظهار کرد: در چهار کشور عراق، عمان، افغانستان و قزاقستان کمیته گردشگری سلامت دارای شرکت‌های خصوصی است که به عنوان کشورهای مرجع و نقاط پرمخاطب بسیار حائز اهمیت هستند.
  • تسهیل اعطاء مجوز به صنایع ارزش آفرین

    دنیای اقتصاد، نجمه موسوی زاده- به مجموعه تمام واحدهایی که در تولید، توزیع یا مصرف یک محصول یا یک دسته از محصولات مشابه فعالیت می‌کنند، صنعت گفته می‌شود و اگر تمام فعالیت‌های اقتصادی را که با تولید کالا و خدمات با استفاده از ماشین‌آلات و تجهیزات ساخته دست بشر سر و کار دارد به عنوان یک کل تصور کنیم، هر صنعت زیرمجموعه‌ای از این کل به شمار می رود. هم اکنون واحدهای صنعتی در کشور نقش مهمی در تولید بازی می کنند، اما متاسفانه با وجود تحولات اقتصادی زیادی که در چند سال اخیر در کشور اتفاق افتاده است، برخی از این واحدها تعطیل و یا نیمه‌تعطیل هستند و هنوز هم با مشکلات بسیاری مواجه‌اند.
  • مسکن اجتماعی یا مسکن مهر؟!

    هومن افشار یکی از انتقادهای وارده به دولت، برنامه‌ریزی‌های تکراری و بعضا نامشخص در بخش مسکن است؛ آنچنان که تا کنون با وجود تلاش فراوان تیم اجرایی طرح کارایی در این حوزه نشده است دهد. دولت تا کنون افزایش سقف تسهیلات مسکن را به عنوان مهم‌ترین طرح خروج از رکود مطرح نموده و هر آنچه در خصوص طرح مسکن اجتماعی مطرح گردیده، بدون برنامه اجرایی بوده است.
    صاحب‌نظران اقتصادی از تکرار راه‌های اشتباهی که طی سالیان گذشته توسط دولت‌ها در حوزه مسکن اجرایی شده است، گلایه دارند و مدعی هستند که اجرای طرح‌های فعلی نه‌تنها گره‌ای از مشکلات باز نخواهد کرد؛ بلکه ادامه‌دهنده همان راهی است که از گذشته تاکنون در پیش گرفته شده است.
  • حمایت از افزایش سرعت اجرای پروژه‌های مشارکتی

    دنیای اقتصاد- شهردار منطقه چهار مشهد گفت: حمایت لازم را برای سرعت یافتن احداث پروژه‌های مشارکتی انجام می‌دهیم. سید کمال‌الدین شاهچراغی در بازدید معاون شهردار و رئیس سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های شهرداری مشهد از پروژه زیتون که در منطقه چهار در حال احداث است، اظهار کرد: اراضی بزرگی در منطقه چهار مشهد قرار دارد که در سال‌های گذشته و قبل از اینکه این زمین‌ها دارای طرح مصوب باشند، اقدام به ساخت و سازهای غیرمجاز در آنها شده است. وی ادامه داد: این موضوع باعث شده تا شبکه معابر منطقه با کمبود جای پارک حاصل از ساخت خانه‌های بدون پارکینک مواجه شود.
  • چالش‌ها و چشم‌اندازهای صنعت گردشگری خراسان

    دکتر مژگان عظیمی هاشمی* گردشگری سومین فعالیت اقتصادی پیش‌رو و در حال توسعه دنیا پس از نفت و خودروسازی به شمار می‌آید. ایران مقام ۹۹ جهان از نظر اقتصاد گردشگری و رتبه ۱۶۶ جهان از نظر جذب توریسم را داراست. سهم ایران ۰. ۰۸ درصد از ۲. ۵ درصد گردشگر خاورمیانه در جهان است. معمولا ۳۷ درصد گردشگران جهان را گردشگران مذهبی تشکیل می‌دهند و ایران در کنار کشورهایی هم‌چون عربستان، سوریه و عراق مقصد زیارتی بسیاری از گردشگران مذهبی دنیاست. به طوری که از ۱۰۰۱ مسیر ثبت شده گردشگری ایران، ۲۴۰ مسیر متعلق به مکان های دینی و مذهبی است.
  • کپسول صادرات

    محمد قاسمی* این روزها چشم فعالان اقتصادی در انتظار دیدن تغییر و تحولاتی است که از دهلیز بسته پیشنهادی دولت در خروج از رکود تورمی بیرون می‌آید. صادرکنندگان هم که پیشتازان عرصه تجارت محسوب می‌شوند، چشم به تغییراتی دوخته‌اند که در صحنه سیاست خارجی رخ می‌دهد. در دولت‌های گذشته، صادرات هم‌چون گلوله‌ای آتشین به این سو و آن سو هدایت می‌شد، گاه بر صدر می‌نشست و گاه به قعر فرو می‌رفت. از خام‌فروشی و صادرات مواد خام گرفته تا صادرات مواد صنعتی معدنی و محصولات پتروشیمی همگی روزی از دم تیغ صادرات گذشته‌اند.
  • بررسی استراتژی های سرمایه گذاری در بازار مسکن

    دنیای اقتصاد، گروه مسکن- همایش «استراتژی‌های سرمایه‌گذاری در بازار مسکن» روز پنج‌شنبه، ۲۴ مهرماه در سالن‌ همایش‌های مجتمع قطعه سازان ساپکو مشهد و با استقبال کارشناسان حوزه مسکن برگزار شد. این همایش یک‌روزه در دو پانل تخصصی و با حضور اساتید برجسته سرمایه‌گذاری و بازاریابی در حوزه مسکن و با هدف تحلیل بازار مسکن مشهد در دو سال آینده و زمینه‌سازی برای سرمایه‌گذاری در این بازار برگزار شد. در اجرای این برنامه که به همت سرپرستی روزنامه دنیای اقتصاد در خراسان رضوی اجرا شد، سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی، شرکت عمران و مسکن‌سازان منطقه شرق، شرکت سرمایه‌گذاری مسکن شمال شرق، منطقه گردشگری سپاد،موسسه مالی و اعتباری آرمان(بدرتوس)،پایگاه اطلاع رسانی این سو آنسو و شرکت تبلیغاتی پرند همکاری داشتند.
  • هیات رئیسه جدید به کارکارشناسی توجه دارد

    دنیای اقتصاد، مهرداد امیرکلالی-« ممکن است در بدنه استانداری افرادی باشند که این احساس قرابتی که بین استاندار با شورای شهر وجود دارد را نداشته باشند، اما این موضوع لطمه‌ای به ارتباطات این دو ارگان در سطح عالی نمی‌زند. » « بعضی از دوستان مطرح می‌کردند که ایشان [مرتضوی] با توجه به آن جایگاهی که در دولت سابق داشته‌اند، نمی‌توانند با دولت جدید ارتباط برقرار کنند، ولی دیدیم که نه تنها وضع بدتر نشد که حتی بهتر هم شد. »
    « کسانی که در لیست گروه خاص هستند، لزوما دیدگاه آن گروه را ندارند و به عنوان یک عضو شورای شهر، مستقل عمل می‌کنند.
  • افزودن۲۷۰۰ سکه تاریخی به موزه آستان قدس رضوی

    دنیای اقتصاد-۲۷۰۰ سکه تاریخی به مجموعه سکه‌های موزه آستان قدس رضوی اضافه شد. به گزارش روابط‌عمومی سازمان کتابخانه‌های آستان قدس رضوی، مسئول گنجینه تمبر اسکناس و سکه این سازمان، اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۲۷۰۰سکه به صورت اهدایی وخریداری،به شمار سکه های این گنجینه افزوده شده است.
    محمد حسین یزدی‌نژاد افزود: از این تعداد ۲۶۹۸سکه توسط عاشقان و شیفتگان علی‌ابن‌موسی‌الرضا (ع) به گنجینه تمبر، سکه و اسکناس موزه آستان قدس هدیه یا وقف و ۱۵ سکه قدیمی و نفیس از جنس نقره برای گنجینه خریداری شده است.
  • گردشگری؛ جایگزین‌اقتصاد متکی به نفت

    دنیای اقتصاد، گروه گردشگری- اولین همایش بین‌المللی علمی - راهبردی توسعه گردشگری ایران به همت پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی مشهد این هفته در این شهر برگزار شد. در این همایش دو روزه که با همکاری وزارت امور خارجه، وزارت ورزش و جوانان، وزارت بهداشت، وزارت علوم،سازمان میراث فرهنگی، استانداری خراسان رضوی و دانشگاه های فردوسی مشهد،علامه طباطبایی تهران، تهران، علم و فرهنگ و کمیسیون ملی یونسکو و . . . در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد اجرا شد، شخصیت های علمی ملی و بین المللی ، مقامات عالی رتبه کشوری و دست اندرکاران صنعت گردشگری کشور حضور داشتند.
  • همکاری آستان قدس، میراث فرهنگی و اتاق بازرگانی درگردشگری سلامت

    دنیای اقتصاد-مدیر طرح و برنامه‌ریزی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: آستان قدس رضوی، سازمان میراث فرهنگی و اتاق بازرگانی درمورد گردشگری سلامت همکاری می‌کنند. به گزارش ستاد اطلاع‌رسانی نخستین همایش بین‌المللی توسعه گردشگری ایران، سیدمسعود منتجبی در حاشیه برگزاری این همایش اظهار کرد: اجرای اینگونه همایش‌ها نیاز به هماهنگی‌های بین بخشی دارد؛ به عنوان مثال در گردشگری سلامت می‌بینیم که اتاق بازرگانی و آستان قدس رضوی با سازمان میراث فرهنگی با محور قرار دادن آستان قدس رضوی در حال همکاری هستند.
  • حمایت یونسکو از فعالیت‌های موثر در ظهور تمدن و فرهنگ ایرانی

    دنیای اقتصاد-دبیر کمیسیون ملی یونسکو گفت: کمیسیون ملی یونسکو در ایران آمادگی دارد تا از هر اقدامی که موجب ظهور و نفوذ بیشتر تمدن و فرهنگ ایرانی شود، حمایت کند. به گزارش ستاد اطلاع‌رسانی همایش بین‌المللی گردشگری، محمدرضا سعیدآبادی صبح شنبه در مراسم افتتاحیه این همایش که در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی برگزار شد، تنوع فرهنگی، احترام و حفاظت از آن و نیز جلوگیری از یکسان‌سازی فرهنگی را یکی از مهم‌ترین برنامه‌های یونسکو دانست و اظهار کرد: اگر به دنبال حفاظت از تنوع و داد و ستد فرهنگی در ایران هستیم، باید به گردشگری و توسعه آن توجه ویژه‌ای داشته باشیم.
  • ۲۰درصد جمعیت شهری در سکونت‌گاه‌های غیررسمی و بافت فرسوده ساکن هستند

    ایرنا-مدیرکل دفتر امور سکونت‌گاه های غیررسمی کشور گفت: ۲۰ درصد جمعیت شهری کشور در سکونت‌گاه‌های غیررسمی و بافت‌های فرسوده ساکن هستند. نریمان مصطفایی روز جمعه در مراسم امضای تفاهم‌نامه بین دفتر اسکان بشر سازمان ملل متحد در ایران، شرکت عمران و بهسازی شهری، شهرداری و دانشگاه حکیم سبزواری در سبزوار افزود: تهیه طرح ساماندهی سکونت‌گاه غیر رسمی برای ۷۷ شهر کشور با ۵۳ هزار هکتار و جمعیت شش میلیون نفر تصویب شده است. وی ادامه داد: ۴۹۵ شهر کشور نیز از نظر بافت فرسوده مورد مطالعه قرار گرفته‌اند که ۱۸ میلیون نفر ساکن این بافت‌ها هستند.