شماره روزنامه ۶۱۳۲
|

ویژه‌نامه اصفهان 01-08-1403

  • بازگشت شهردار اسبق در قامت استاندار

    دنیای اقتصاد: اسکندر مومنی روز شنبه در آیین تکریم و معارفه استاندار اصفهان در تالار «نگین» این شهر با تاکید بر اینکه همه استانداران بر اساس شاخص‌های عمومی تعیین می‌شوند، افزود: مهم‌ترین شاخصه در ‌انتخاب استانداران، مردم‌داری، توانمندی و کارآمدی آن‌هاست.
  • استاندار جدید اصفهان کیست؟

    اصفهان همین چند روز پیش نماینده عالی دولت در استان خود را شناخت، نه اینکه نشناسد، از اتفاق او را خوب می شناسد، به واقع او فرزند همین شهر است و علاوه بر اینکه وزارت کشور را به خوبی می شناسد با چالش های شهر و استان کاملا آشناست، اما سوابق او چیست؟ در رویداد این هفته می پردازیم به جمالی نژاد از آغاز تا امروز!
  • نیاز اصفهان؛ بازگشت پرستیژ و پرنسیب به استانداری

    آب، فرونشست، مهاجرت، کاهش صادرات، افزایش شکاف طبقاتی، تحلیل رفتن طبق متوسط و مثلا آلودگی هوا، مانند این کلیدواژه‌ها را مهدی جمالی نژاد احتمالا روی کاغذی یا توی دفترچه‌ای نوشته و مدام پیش خودش می‌گوید، چه کنم بااین‌همه کار که روی سرم ریخته!
  • زیر سایه فقر

    باران مدرس: بیش از یک‌میلیون و۲۰۰ هزار نفر مستمری‌بگیر تامین اجتماعی و بیش از۱۷۰هزار بازنشسته کشوری در اصفهان، با حداقل خدمات رفاهی، حمایتی و اقتصادی، روزگار می‌گذرانند. وابستگان صندوق تامین اجتماعی با حداقل حقوق حدود ۹میلیون تومان و بازنشستگان کشوری با متوسط حدود ۱۱.۵میلیون تومان دریافتی، فقر و خط فلاکت را به تصویر کشیده‌اند. بر اساس اطلاعات منتشرشده از سوی دبیرخانه شورای ملی سالمندان، از سال ۱۳۹۰ به بعد، تعداد سالمندان در دهک فقر و محرومیت، همواره رو به افزایش بوده و این در حالی است که صندوق‌های بازنشستگی خدمات یکسانی به افراد تحت پوشش خود ارایه نمی‌دهند. به‌عبارت‌دیگر دریافتی و خدمات حمایتی بازنشستگان نفت، بانک، وکلا و قضات با بازنشستگان آموزش‌وپرورش، حکایت زمین تا آسمان است. بازنشستگان فرهنگی حتی بیمه تکمیلی درست‌ودرمان هم ندارند.
  • استانداری از جنس مردم نصف جهان

    نفیسه زمانی نژاد :صنعت ،اقتصاد ،کشاورزی،میراث و مراکز علمی فراوان از ویژگی‌هایی است که استان اصفهان را به‌عنوان یک استان برخوردار در طول سال‌های متوالی مطرح کرده است. استانی با ظرفیت‌های فراوان و معین برای چند استان دیگر به‌طوری‌که در صورت وجود مسوولان توانمند ،می‌تواند از بهترین‌ها باشد. حال‌آنکه چند سالی است شرایطش نامساعد و ساکنانش گلایه‌مند از این روزگار سخت ، متولیانی را می‌طلبند که بتوانند چالش‌های این استان را از آب تا هوا ، از بیکاری تا تورم و از صادرات تا واردات حل کنند. اکنون با ورود استاندار جدید، این انتظارات پررنگ‌ترمی‌شود، چراکه فردی از جنس مردم این دیار و آشنا به مشکلات آن ،سکان‌داری را برعهده‌گرفته است و می‌تواند جهشی را در این استان موجب شود.
  • ظریف: واگذاری اختیارات به استان‌ها از اهداف دولت است

    معاون راهبردی رئیس جمهور گفت: معاونت راهبردی در حال تدوین برنامه‌ای برای توسعه استان‌ها است و تمرکز زدایی و واگذاری اختیارات از جمله اهداف این دولت است.
  • هزینه ساخت هر متر مربع مسکن در اصفهان ۸۵ تا ۱۰۰ میلیون ریال است

    معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی اصفهان گفت: هزینه‌ ساخت هر مترمربع واحدهای طرح نهضت ملی مسکن استان با در نظر گرفتن نوع واگذاری، روش ساخت، تعداد طبقه‌ها و تراکم، ۸۵ تا یکصد میلیون ریال است. به گزارش دنیای اقتصاد و به نقل از روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان حمیدرضا فلاح افزود: این رقم با توجه به مصوبات شورای مسکن و ابلاغ معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی محاسبه شده است.
  • نخستین اجلاس مجمع شهرهای تاریخی ایران در اصفهان برگزار می‌شود

    مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان گفت: نخستین اجلاس مجمع شهرهای تاریخی ایران آبان‌ امسال در اصفهان برگزار می شود و این گردهمایی می‌تواند نقطه اتصالی برای شهرهای دارای بافت تاریخی با سیاستگذاران حوزه‌های مرتبط از جمله وزارت میراث فرهنگی باشد.
  • نابرابری زیاد شد

    لیلی زواره‌ای: در حالی که شاخص شکاف درآمدی اصفهان در سال‌های اخیر به کمترین میزان خود رسیده بود، حالا رشد تورم و جهش رتبه فلاکت کار را به‌جایی رسانده که ضریب شکاف طبقاتی در استانی که به صنعت و برخورداری معروف بوده و بیشترین درآمد را راهی خزانه کشور می‌کند، در سال گذشته به درجه "نابرابری بالا" رسید!
  • پخت‌ نان کامل در پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر مؤثر است

    مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی استان اصفهان تولید نان کامل را یکی از اهداف معاونت غذا و دارو برشمرد و گفت: خوراک اصلی مردم ایران، نان است و کیفیت آن بر زندگی آحاد مردم اثر می‌گذارد. تولید و گسترش نان کامل در پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر، مانند دیابت و فشارخون مؤثر است.
  • چالش‌های پیش روی زاینده‌رود

    «بارگذاری‌ها، منجر به تهدید حیات، اقتصاد، گردشگری و تاریخ شهر اصفهان شده و درصورتی‌که به‌فوریت اقدامات مقتضی صورت نگیرد، این تهدیدات جدی‌تر شده و می‌تواند تاریخ و هویت اصفهان را نشانه بگیرد.»
  • تسهیلات تامین زمین جهت احداث مسکن در قانون برنامه پنج‌ساله هفتم توسعه ایران

    دنیای اقتصاد:وحید مهدویان، مشاور و دستیار شهردار اصفهان در امور شهرسازی و معماری شهری اظهار کرد: مساله مسکن یکی از چالش‌های اصلی اقشار کم‌درآمد در شهرها و روستاهای ایران است که طی سال‌های گذشته دولتمردان کوشیده‌اند تا با طراحی و اجرای طرح‌های مسکن حمایتی ازجمله مسکن مهر، نهضت ملی مسکن و یا پرداخت کمک‌های مالی به شکل یارانه‌های مستقیم و غیرمستقیم، تسهیلات مالیاتی و ...، نسبت به تأمین مسکن برای گروه‌های آسیب‌پذیر و کم‌درآمدی است که توانایی خرید یا اجاره مسکن در بازار آزاد را ندارند اقدام نمایند.
  • یک سوم دانش‌آموزان اصفهان دچار سوء تغذیه هستند

    کارشناس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت اصفهان گفت: نزدیک به یک سوم دانش‌آموزان استان دچار سوء تغذیه هستند و این اختلال در آنها رو به افزایش است.
  • فصل سرد سیمان

    نسیم زمانی :کمیابی و گرانی سیمان از آن اتفاقاتی است که در این سال‌ها به‌دفعات شاهد آن بوده و هر بار با بهانه و علتی ،این بار هم به دلیل قطعی‌های تابستانی برق ، کمبود و گرانی محصولی توجیه می‌شود که خواه‌ناخواه اثر تورمی خود را هم بر بخش مسکن اعمال می‌کند. حالا که نزدیک به یک ماه از خاموشی‌ها می‌گذرد و روال تولید کارخانه‌های سیمان عادی شده است خبر از کاهش تدریجی قیمت‌هایی می‌رسد که تا بیش از۸۰ درصد هم افزایش نرخ داشته حال‌آنکه افت قیمت ،چیزی حدود ۵ درصد است.
  • بازیافت قراضه با هدف توسعه پایدار

    گروه گفت‌وگو: تا پیش از انقلاب صنعتی، اصولا چیزی تحت عنوان قراضه وجود نداشت، نهایتا آجرهای باقی‌مانده از بناهای تخریب‌شده یا تکه سفال‌ها و چندتکه پاره و شیشه شاید! اما وقتی بشر توانست فلزات مختلف را در مقیاس صنعتی ذوب کند و تجهیزات یا سازه‌های بزرگ‌مقیاس بسازد، قراضه هم‌معنا پیدا کرد، جنگ‌های دوره مدرن یکی از منابع تولید قراضه بودند همان‌طور که صنعت اتومبیل‌سازی به‌مثابه یکی از سرچشمه‌های تولید قراضه‌های فلزی بخصوص فلزات آهنی نام گرفت.
  • افزایش ۲۵ درصدی توزیع بنزین یورو در اصفهان

    سرپرست شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اصفهان از افزایش ۲۵.۴ درصدی توزیع بنزین «یورو چهار» در این استان در نیمه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال خبر داد و گفت: بیشترین حجم این بنزین در کلانشهر اصفهان و با توجه به قانون هوای پاک مصرف می‌شود. فضل‌الله اکبری افزود: بنزین یورو چهار از نظر کیفی و محیط زیستی شاخص‌های قابل قبولی دارد و بر اساس قانون هوای پاک باید در کلانشهرها و شهرهای پرجمعیت توزیع شود.
  • افزایش ۹۴ درصدی خرید تضمینی گندم در اصفهان

    مدیرکل غله و خدمات بازرگانی اصفهان با اشاره به اینکه امسال خرید تضمینی گندم رشد بسیار خوبی داشت، گفت: خرید گندم در این استان نسبت به سال گذشته ۹۴ درصد افزایش یافت. محسن ضیائی افزود: زمان خرید تضمینی گندم از کشاورزان در استان با ثبت رکورد حدود ۲۳۲ هزار تُن پایان یافته است.
  • مراقب کلاهبرداری سایبری با ترفند «حراج کالا» باشید

    رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات(فتا) فرماندهی انتظامی اصفهان به شهروندان توصیه کرد تا مراقب فریب لینک‌های جعلی ارسالی در شبکه‌های اجتماعی با ترفند «حراج کالا» باشند.
  • چرا اصلاح‌طلبان اصفهان ناکام ماندند؟

    گروه گزارش: اصلاح‌طلبان در اصفهان نتوانستند پزشکیان را در شهرشان به پیروزی برسانند و جلیلی جمعیت بیشتری از رای دهندگان را به‌سوی خود جلب کرد. اگرچه باید توجه داشت که اصلاح‌طلبان و اصولگرایان هر دو روی‌هم نتوانستند ۵۰ درصد مردم استان را با خود همراه کنند. درنتیجه نگاه‌ها باید بیشتر به‌سوی کسانی باشد که به هر دلیل با صندوق انتخابات فاصله گرفتند.
  • تجهیزات تصفیه‌خانه جنوب اصفهان در حال نوسازی است

    رئیس اداره نظارت بر تصفیه‌خانه‌های فاضلاب استان اصفهان گفت: تجهیزات تصفیه‌خانه جنوب اصفهان به‌منظور کنترل بیشتر بار میکروبی (کلیفرم) پساب در حال نوسازی است.
  • رشد ۲۳ درصدی صدور پروانه ساخت در بافت فرسوده اصفهان

    معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان گفت: در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ با حدود ۲۷۶ پروانه صادرشده، شاهد رشد ۲۳ درصدی صدور پروانه در بافت فرسوده بوده‌ایم.
  • ۶۰ درصد ماشین‌آلات کشاورزی اصفهان فرسوده اند

    رئیس اداره مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: حدود ۶۰ درصد از ماشین‌آلات و تجهیزات کشاورزی استان بالاتر از عمر مفید و فرسوده بوده که نیازمند نوسازی هستند.
  • استقرار سیستم های مدیریتی در راهبر ترابر انرژی بررسی شد

    به گزارش دنیای اقتصاد و به نقل از روابط عمومی و بین الملل هلدینگ پترو پالایش اصفهان، فرشته سلطانی مدیر روابط عمومی راتا گفت: این نشست‌ها که با رویکرد نوین هلدینگ پتروپالایش اصفهان با هدف بنیان گذاری رویکردی استراتژیک به اهداف شرکت و تعمیق و تثبیت این چارچوب فکری برگزار و مستمرا دنبال می شود؛ این بار به میزبانی شرکت راهبر ترابر انرژی و با هدف بررسی این موضوع در برنامه ریزی شرکت برگزار شد.
  • پیشرانی هوش مصنوعی درکلیه برنامه های پالایشگاه اصفهان

    در دیدار معاون هوش مصنوعی و سرپرست روابط عمومی و بین الملل هلدینگ پتروپالایش اصفهان با رئیس بنیاد ملی نخبگان استان اصفهان، طرفین ظرفیت های خود را برای بهره مندی هر چه بیشتر اعضاء از توانمندی ها و اقداماتی که می توان در راستای آن به توسعه و رشد علم و تحقیق کمک نمود تاکید کردند.
  • مالکیت شهرک واحد به ذوب آهن اصفهان بازگشت

    همزمان با تاسیس ذوب آهن اصفهان در سال ۱۳۴۴ شهرکی مسکونی با کلیه امکانات رفاهی برای استقرار دائم پرسنل ذوب‌آهن در مجاورت رودخانه زاینده رود و شهر چمگردان درنظر گرفته شد که بعدها به نام "شهرک واحد" نامگذاری گردید. این شهرک دارای امکاناتی از قبیل بانک، بیمارستان، سینما، رستوران، مسجد، منازل مسکونی، زمین فوتبال و… بوده و دهه‌هاست که مورد تعلق خاطر پرسنل ذوب‌آهن اصفهان است.
  • احداث پروژه ریلی کرمان- سیرجان با ریل ذوب آهن اصفهان

    جبارعلی ذاکری معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی در جلسه ابلاغ قطعیت قرارداد و شروع دوره احداث پروژه ریلی کرمان- سیرجان که ۲۲ مهرماه در ساختمان شهدای راه آهن برگزار شد، گفت : بحث اتصال ریلی خط سراسری به چشمه های بار که موضوع مهمی است را به جد دنبال خواهیم کرد زیرا یکی از رسالت های راه آهن این است که برای کاهش سوانح جاده ای، حمل بار را از جاده به ریل منتقل کند.
  • بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته و درحال‌توسعه یارانه انرژی را برای حمایت از صنعت در نظر می‌گیرند

    طیب نیا با بیان اینکه صنعت فولاد به صنعت مادر مشهور است و زیربنای توسعه و اقتصاد در کشورهای توسعه‌یافته و درحال‌توسعه است، گفت: اساساً هر کشوری در هر منطقه‌ای توسعه خود را با سرمایه‌گذاری در حوزه صنعت فولاد آغاز کرده؛ همچنان که سرگذشت کشورهای توسعه‌یافته نشان می‌دهد تمامی آن‌ها ابتدا در حوزه صنعت فولاد سرمایه‌گذاری کرده و تا امروز نیز سعی کرده‌اند جایگاه خود را به‌لحاظ تکنولوژی و تولید انواع محصولات در صنعت فولاد جهان حفظ کنند. مشروح گفت‌وگوی اکو ایران با مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان را می توانید در وب سایت اکو ایران و شبکه های اجتماعی این رسانه دنبال کنید.
  • پیشتازی فولاد مبارکه در رفع ناترازی انرژی

    در دوازدهمین دوره جایزه ملی مدیریت پروژه ایران، در بخش اَبَرپروژه‌ها ،از شرکت فولاد مبارکه برای اجرای ابرپروژه احداث نیروگاه سیکل ترکیبی فاز ۱ و ۲ (۹۱۴ مگاوات) EPC با اهدای بالاترین سطح تندیس این دوره، یعنی تندیس برنز و اعطای این جایزه به حمیدرضا خسروانی‌پور، مدیر توسعه ناحیه انرژی و سیالات فولاد مبارکه تقدیر شد.
  • تجهیز و اهدای امکانات ورزشی به ۵۵ خانه ورزشی روستایی در هفته تربیت‌بدنی از سوی فولاد مبارکه

    قسمت دوم مراسم تجهیز ۱۲۰ خانه ورزشی به یاد ۱۲۰ شهید ورزشکار استان و همکاری فولاد مبارکه در تجهیز ۵۵ خانه ورزش در حاشیه رزمایش بزرگ جهادگران فاطمی ۴ با حضور گروه‌های جامعه ورزش و بسیج ورزشکاران کشور برگزار شد و درمجموع تجهیز ۱۱۰ خانه ورزش روستایی توسط فولاد مبارکه و در راستای عمل به مسوولیت اجتماعی این شرکت انجام گرفت.
  • برگزاری محفل ادبی «پنجره» به میزبانی واحد آموزش و توسعه سرمایه انسانی

    محفل ادبی «پنجره» هم‌زمان با سالروز بزرگداشت خواجه شمس‌الدین محمد شیرازی، غزل‌سرای بزرگ، متخلص به حافظ و ملقب به لسان‌الغیب با حضور معاون سرمایه انسانی، مدیران روابط عمومی و آموزش و توسعه سرمایه انسانی و جمعی از ادبا، شعرا و حافظ‌دوستان و خانواده بزرگ فولاد مبارکه اعم از شاغلان، بازنشستگان، پیمانکاران و خانواده ایشان برگزار شد.
  • خود تأمینی؛ زمینه‌ساز موفقیت صادراتی فولاد مبارکه

    سیاست راهبردی اقتصاد بدون نفت، تفکری متعالی برای دست‌یابی به استقلال اقتصادی و سیاسی و خودکفایی و خوداتکایی بود که تحریم‌های ظالمانه و ممنوعیت فروش نفت در بازارهای بین‌المللی، راه را برای تحقق این امر همراه کرد و در این مسیر، تأمین نیاز داخلی از طریق افزایش تولید و تولید محصولات جدید با استانداردهای جهانی و صادرات محصولات به کشورهای دیگر، رویکردی صحیح برای دست‌یابی به این راهبرد بود و صنعت فولاد کشور بیش از سایر صنایع پیشران توسعه و در مسیر خودکفایی بوده و با توسعه کمّی و کیفی و توسعه تجارت خارجی و صدور محصولات به بازارهای بین‌المللی، نقش مؤثری در صادرات غیرنفتی کشور ایفا کرده است.
  • فولاد مبارکه پرچم‌دار تولید فولاد سبز

    معاون بهره‌برداری شرکت فولاد مبارکه گفت: چشم‌انداز راهبرد تولید سبز در دنیا تا سال ۲۰۳۰ کاهش ۳۰ درصدی و تا سال ۲۰۵۰ کربن صفر است. ما نیز باید به این امر توجه ویژه داشته باشیم و می‌توانیم ادعا کنیم که فولاد مبارکه در این زمینه در کشور پرچم‌دار است.
  • جیب خالی سالمندها و پُزعالی صندوق‌ها

    داریوش مجد: ۷ درصد جمعیت بازنشستگان کشوری در استان اصفهان به‌سر می‌برند. این استان پس از تهران بیشترین جمعیت مستمری‌بگیر تامین اجتماعی را دارد.
  • آنک کرشم زدایی

    میلاد باقری: صحبت از آنی مشخص است. از دم و لمحه و موقع و لحظه، همه یکجا، باهم. آنی که در آن، شکلِ نویسنده از نویسنده ربوده‌شده، زدوده شده. صحبت از ریخت و کِرِشم است.اگر ریش‌بلند کرده باشی و عینکت کائوچویی باشد، یا کسی را با این ریخت دیده باشی، شنیده‌ای/گفته‌ای ((استایلت/مدلت/سیسِت/ظاهرت/لباست/حال و هوات و... هنریه...)) هنری...؟ هنری یعنی چه؟ یعنی در حوالیِ هنر پرسه زدن یا یعنی هنرمند بودن یا فرقی نمی‌کند، همه باهم یکی‌ست؟
  • از جارچی تا راننده الوار

    با پیشرفت سریع فناوری‌های مدرن، مشاغلی که شاید زمانی به نظر علمی-تخیلی می‌رسیدند، اکنون به واقعیت‌های روزمره تبدیل شده‌اند. اما از طرف دیگر، همزمان با ظهور فرصت‌های جدید، بسیاری از مشاغلی که زمانی ضروری بودند، حالا دیگر به تاریخ پیوسته‌اند.
  • تن‌تن و میلو

    تن‌تن اولین حضور خود را در تن‌تن در شوروی (۱۹۳۰–۱۹۲۹) به‌عنوان روزنامه‌نگاری در حال گزارش از بلشویک‌های روسیه شوروی با سگ وفادار خود میلو انجام داد و به‌زودی به یک گزارشگر تحقیقاتی تبدیل شد که کنجکاوی او را به سمت محافل خطرناک قاچاقچیان مواد مخدر و مزدوران می‌کشاند. او خبرنگارِ زیرک بلژیکی است، که در یک سری از ماجراهای جذاب و خطرناک قرار می‌گیرد.
بیشتر