پیشتازی فولاد مبارکه در رفع ناترازی انرژی
جایزه ملی مدیریت اَبَرپروژه ایران به شركت فولاد مباركه اختصاص یافت
در دوازدهمین جشنواره اعطای جایزه ملی مدیریت پروژه و سومین دوره اعطای جایزه نوین پروژه عصر که روز چهارشنبه ۲۵ مهرماه به همت انجمن مدیریت پروژه ایران در مرکز الماس شهر تهران برگزار شد، شرکت فولاد مبارکه تندیس برنزین این جایزه را به خود اختصاص داد و افتخارآفرین شد.
حمیدرضا خسروانیپور، مدیر توسعه ناحیه انرژی و سیالات فولاد مبارکه، پس از دریافت این جایزه گفت: همواره حضور در عرصههای رقابت در سطوح شناختهشده که با معیارهای ارزنده به بررسی و داوری امور میپردازد کمک شایانی به سازمانها در شناخت نقاط قوت و ضعف آنها مینماید؛ ازاینرو شرکت فولاد مبارکه سالها به شرکت در جوایز مختلفی ازجمله EFQM اهتمام ورزیده و ضمن رشد و توسعه بالنده خود با حضور در رویدادهای متعدد سالیانه، موفق به کسب جوایز مهمی در این زمینه شده است.
وی با اشاره به اینکه توسعه یکی از راهبردهای اصلی فولاد مبارکه بوده است، تصریح کرد: در این زمینه با توجه با تأکید مدیرعامل شرکت، سعی کردیم با حضور در رقابتهای مهمی چون جایزه مدیریت پروژه، خود را محک بزنیم و این امر دستاوردهایی در پی دارد که مهمترین آنها خودباوری و تلاش برای تقویت بنیان مدیریتی در حوزه طرح و توسعه است.
مدیر توسعه ناحیه انرژی و سیالات فولاد مبارکه با بیان اینکه این رقابتها به شناخت بیشترِ ارکان سازمان و توسعه با رویکردهای موفق مدیریت پروژه، کسب تجارب ارزشمند در این حوزه و اشتراکگذاری دانش خود و دیگر سازمانهای پروژهمحور میانجامد، ادامه داد: معاونت طرح و توسعه فولاد مبارکه، علیرغم اینکه از زمان ساخت فولاد مبارکه تاکنون با انجام موفق شمار زیادی از پروژهها ،تجارب و درس آموختههای بسیاری کسب کرده، اما همواره سعی در یادگیری و رشد و بهبود خود داشته است. هدف اصلی از شرکت در این رویداد نیز رشد و ارتقای دانش مدیریت پروژه در این واحد بوده و در کنار آن برای اولین بار با معرفی یکی از پروژههای ملی در سطح ابرپروژه، فولاد مبارکه خود را در بوته آزمون قرار داده است.
به گفته خسروانیپور، پروژه احداث نیروگاه سیکل ترکیبی ۹۱۴ مگاواتی فولاد مبارکه با توجه به ویژگیهای منحصربهفرد خود جزو پروژههای پیشران دولت نیز بوده است. به همین دلیل از میان دیگر پروژهها انتخاب و به مرحله ارزیابی وارد شد و در نخستین حضور به دریافت تندیس برنز نائل شد که بالاترین سطح جایزه دریافتشده در دوره دوازدهم است. نکته حائز اهمیت دیگر این است که فاز اول پروژه به دست رئیسجمهوری شهید، آیتالله رئیسی، در مهرماه سال قبل افتتاح شده بود.
وی اظهارکرد: رکوردشکنیِ زمان احداث نیروگاه گازی، نوآوریها و همراستایی با اهداف استراتژیک سازمان، مدیریت ذینفعان و هماهنگی و جلب رضایت ایشان، همکاری در تأمین مواد و متریال در شرایط بحرانی بازار از قبیل تأمین سیمان از سایر پروژهها ، مدیریت ریسک پروژه و استمرار همکاری و پیگیری مدیریت ارشد سازمان و حمایت همهجانبه از شاخصهای متمایز این پروژه بوده که باعث عدم توقف تولید در پیک مصرف و پایداری تولید گردیده است.
خسروانیپور در بخش پایانی سخنان خود از همکاری تمامی عوامل مؤثر در اجرای ابرپروژه و همکارانی که ارائه مدارک و فرایند حضور در جایزه مشارکت کردند، مخصوصاً مدیرعامل و معاون طرح و توسعه شرکت و همکاری شرکت مپنا تشکر و قدردانی کرد.
اخذ چنین جایزهای در مدیریت پروژه نشان از توانمندی فولاد مبارکه در ابعاد مختلف سازمانی دارد
جلیل نصر، مدیر برنامهریزی و پشتیبانی پروژههای فولاد مبارکه نیز در این زمینه گفت: جایزه مدیریت پروژه ابزار قدرتمند و بسیار مؤثری در جهت رشد و نهادینهکردن دانش مدیریت پروژه و تشویق به التزام عملی آن در سازمانهای دارای توسعه است. این جایزه از اواخر قرن بیستم در اروپا آغاز و بعدها با تعریف مدل PEM )Project EXcelleace Model) از سال ۲۰۰۲ به «جایزه ملی مدیریت پروژه» تغییر نام یافت و سپس در سال ۲۰۱۶ با افزودن مباحث جدیدی همچون پایداری و محیطزیست به مدل PEB )Project Excellence Baseline) تغییر یافت. این جایزه در ایران نیز با عضویت در سازمان IPMA و در سطوح مختلف در حال برگزاری بوده و اکنون به دوره دوازدهم رسیده است.
طراحی و ساخت نیروگاه و ثبت رکورد مطلوب در سنکرون و راهاندازی فاز اول پروژه در مدت ۲۱ ماه بدون حضور کارشناسان خارجی
بهرام کلکیان، رئیس شبکه برق و اتوماسیون شرکت فولاد مبارکه نیز در این باره گفت: عملیات اجرایی پروژه نیروگاه سیکل ترکیبی شامل دو فاز گازی به ظرفیتِ اسمی هر یک ۳۰۷ مگاوات و یک فاز بخار به ظرفیت اسمی ۳۰۰ مگاوات در شرایط ایزو است که از زمستان سال ۱۴۰۰ آغاز شده است. این پروژه که در کلاس F طراحی و ساخته شده است دارای راندمان بیش از ۵۶ درصد بوده و جهت تولید و تأمین برق و کاهش وابستگی فولاد مبارکه به تأمین انرژی از شبکه سراسری اجرا شده است. ازجمله مزایا و دستاوردهای ویژه این پروژه که منجر به انتخاب آن در رویداد جایزه ملی مدیریت پروژه گردید میتوان به این موارد اشاره کرد: ۱- استفاده از توان و دانش فنی گروه مپنا در طراحی و ساخت نیروگاه و ثبت رکورد مطلوب در سنکرون و راهاندازی فاز اول پروژه در مدت ۲۱ ماه بدون حضور کارشناسان خارجی؛ ۲ - انجام حدود ۲ میلیون نفرساعت کار ایمن و بدون حادثه در طول زمان احداث نیروگاه؛ ۳ - تأثیر پروژه در پایداری و حفظ محیطزیست؛ ۴ - ایجاد سیکل ترکیبی گاز و بخار و تولید برق بدون مصرف انرژی.