شماره روزنامه ۶۱۶۹
|

ویژه‌نامه اصفهان

  • غوغای سالمندان آینده

    غوغای سالخوردگی جمعیت ازآنچه اعلام کرده بودند، زودتر فرارسید. گام‌هایش را تند کرد و سونامی‌اش زودتر از همه‌جا اصفهان را هدف گرفت تا همه پیشانی‌نوشت‌های اقتصادی و اجتماعی استان را درنوردد.
  • تحدید کسب و کار بر بستر اینترنت

    اختلال اینترنت در روزهای گذشته و شدت یافتن آن از۳۰شهریور۱۴۰۱ باعث ایجاد مشکلات زیادی در کسب و کارهای اینترنتی شده است. در همین راستا انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی در بیانیه‌ای اعتراض خود را نسبت به ایجاد چنین محدودیت‌های گسترده‌ اینترنتی در کسب و کارها اعلام کرده است. در این بیانیه آمده است: «متاسفانه از ساعات پایانی ۳۰ شهریورماه ۱۴۰۱، اینترنت همراه در شهرها و نقاط مختلف ایران، قطع شد. علاوه بر این، انواع مختلف اتصال‌های اینترنت ثابت نیز با محدودیت‌های زیادی روبه‌رو هستند که انواع سرویس‌های خارجی مورداستفاده کسب و کارهای اینترنتی و کاربرانشان را با اختلال روبه‌رو کرده. به‌طور هم‌زمان اینستاگرام که میلیون‌ها کسب و کار کوچک و متوسط ایرانی بر بستر آن فعالیت می‌کنند نیز فیلتر شده، واتس‌اپ هم که یکی از ابزارهای ارتباطی مهم کسب و کارها با مخاطبان است محدودشده است. نه‌تنها ابزارهای ارتباطی و سرویس‌های اینترنتی که حتی بعضی خدمات پرداخت نیز با مشکل مواجه شده‌اند.»
  • چشم انداز همکاری‌های تجاری و اقتصادی اصفهان و سن پترزبورگ

    کنفرانس بررسی روابط ایران و سن پترزبورگ و چشم‌انداز همکاری‌های تجاری و اقتصادی منطقه‌ای با حضور مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری و عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد.
  • نگرانی تأمین آب شرب اصفهان مردم در مصرف صرفه‌جویی کنند

    شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان در اطلاعیه ای درباره تامین آب شرب اصفهان و ضرورت صرفه جویی در مصرف آب به مردم هشدار داد. در این اطلاعیه آمده است که با توجه به کاهش بارندگی‌ها و افت منابع تامین آب، از مردم همراه استان اصفهان تقاضا داریم با مدیریت بهینه مصرف، شرکت آبفای استان اصفهان را در تامین آب پایدار برای همگان، یاری کنند.
  • مهارت‌ تصمیم‌گیری در وضعیت مبهم

    به‌راستی افراد با توانایی حل مساله‌زاده نمی‌شوند بلکه برای آن تربیت می‌گردند. آنها یاد می‌گیرند که ریشه مدیریت و رهبری سازمانی در حل چالش است و چگونه باید از فکر باز و دیدگاه‌های خلاقانه، مبتکرانه و نظام‌مند برای حل پیچیده‌ترین چالش‌های سازمانی استفاده کنند شاید توان حل چالش مهم‌ترین شایستگی‌ای است که یک مدیر باید از آن برخوردار باشد و طبیعتا این قابلیت در شرایط محیطی عدم‌قطعیت بسیار ارزشمندتر می‌نماید. اما زمینه‌های ذهنی توانایی حل چالش در مدیران کدام است و آنها چگونه به این قابلیت می‌رسند. پژوهشگران گروه مشاوران مکنزی در این زمینه شش مولفه را بیشتر از بقیه تاثیر‌گذار دانسته‌اند. کنجکاوی و استقبال دایمی درباره هر مولفه از چالش، کمال‌گرا نبودن و قابلیت درک و تحمل شرایط ابهام، برخورداری از چشم سنجاقک (توانایی دید از زوایای مختلف)، مداومت در آزمون و تجربه گری، بهره‌گیری از هوش جمعی و ایفای نقش به‌عنوان الگو و قابلیت‌های قصه‌گویی.
  • قبای تنگ رشد بر پیکر فربه دولت

    صبح سرکار می‌رود، بعدازظهر هم اگر اضافه‌کاری نداشته باشد به خانه‌اش برمی‌گردد، البته خیلی‌شان مجبورند شغل دوم هم داشته باشند، از تاکسی اینترنتی تا مشاوره، کلاس خصوصی، فروشندگی یا شرکت‌های خصوصی هم پیوند با شغل دولتی‌شان!
  • شهر خلاق صنایع‌دستی را دریابید

    کرونا، تورم و رکود ،پیامدهایی فراوان را به دنبال خود برای اقتصاد ایران داشته است .گویا سقوط صنایعی چون گردشگری و صنایع‌دستی از بارزترین است. چراکه باوجود شرایط پیش‌آمده نه‌تنها از حضور گردشگران خارجی بلکه از تعداد گردشگران داخلی هم به‌طور قابل‌توجهی کاسته شد و این اتفاق به بی‌رونقی بازار صنایع‌دستی نیز انجامید. به‌گونه‌ای که اکنون صنایع‌دستی و گردشگری در همه جای کشور حتی در اصفهان که به‌عنوان شهری برتر و خلاق در این زمینه شناخته می‌شود... روزگار ناخوشی را سپری می‌کنند.
  • فرازوفرود بومگردی ها

    بومگردی در تعریف علمی آن، به بازدید از یک منطقه گفته می‌شود، به‌گونه‌ای که موجب افزایش رفاه و سطح زندگی افراد آن منطقه شده و به ویژگی‌های طبیعی، محیطی، فرهنگی و اجتماعی آن ناحیه هم آسیبی نرساند. اگر کمی به این تعریف بیندیشیم متوجه می‌شویم که بر اساس این تعریف علمی بسیاری از فعالیت‌ها و سفرهایی که روی آن نام بومگردی می‌گذاریم، اصلا در این شاخه از صنعت گردشگری نمی‌گنجد. در بومگردی که اصطلاحا به آن اکو توریسم هم می‌گویند، گردشگران برای بازدید از نواحی طبیعی بکر و همچنین، آموزش و حفاظت از محیط‌زیست و نفع رسانی به جوامع محلی اقدام به سفر می‌کنند.
  • تصویب الگوی تامین زمین برای طرح نهضت ملی مسکن استان اصفهان

    در هشتاد و هشتمین جلسه شورای مسکن استان اصفهان الگویی بر اساس واگذاری اراضی در برخی شهرها با اعمال ضریب و برای تشخیص میزان الحاق مورد نیاز با در نظر گرفتن متقاضیان موثر، مباحث توسعه ای و ... ارائه شد و به تصویب رسید. به گزارش «دنیای اقتصاد» هشتاد و هشتمین جلسه شورای مسکن استان اصفهان با حضور سید رضا مرتضوی استاندار اصفهان، علیرضا قاری‌قرآن مدیرکل راه و شهرسازی استان، مدیران کل سایر دستگاه های اجرایی ذیربط و دیگر اعضا در محل سالن اجتماعات استانداری اصفهان برگزار شد.
  • پیشرفت ۵۰ درصدی کمربندی جنوب غرب اصفهان

    معاون مهندسی و ساخت اداره‌کل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: قطعه سوم کمربندی جنوب غرب اصفهان به طول پنج کیلومتر با پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصدی در بهمن ماه ۱۴۰۲ آماده بهره برداری می‌شود. بهزاد شاهسوندی معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان در خصوص آخرین وضعیت پروژه کمربندی جنوب غرب اصفهان با بیان اینکه این پروژه از جمله پروژه های اولویت دار این اداره‌کل است اظهار‌کرد: کمربندی جنوب غرب اصفهان به عنوان بخشی از رینگ چهارم استان در ایجاد ارتباط بین استان‌ها و شهرهای جنوبی و غربی کشور بسیار با اهمیت است و تکمیل و بهره‌برداری آن از خواسته‌های برحق مردمی است.
  • اقتصاد و بحرانِ آب

    سناریوی اول؛ تداوم وضع موجود و قیمت ارزان آب است که درنهایت به گسترش بحران‌های زیست‌محیطی و اتمام ذخایر آبی منجر می‌شود. شواهد بسیاری نشان می‌دهد که به‌واسطه ارزان بودن آب، محصولاتی در مناطق دارای تنش آبی کشت می‌شود که توجیه اقتصادی ندارد و حیات خاک را به خطر می‌اندازد.
  • نان گران نمی‌شود

    معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با تأکید بر اینکه تا پایان امسال نان گران نخواهد شد، گفت: در اصفهان هیچ کمبود آردی نداریم و این استان بعضاً می‌تواند آرد استان‌های همجوار و متقاضی را نیز تأمین کند.
  • علویجه اصفهان میزبان رویداد شتاب توت درختی است

    رئیس مرکز آموزش علمی کاربردی علویجه در استان اصفهان از برگزاری رویداد شتاب توت درختی در این مرکز خبر داد و گفت: این رویداد با هدف شناسایی ایده های فناورانه درباره استفاده بهینه از توت درختی و ایجاد زمینه های سرمایه گذاری بر روی آنها بهمن امسال برگزار می شود.
  • توسعه صنعت کشاورزی اصفهان مستلزم افزایش طرح‌های آب و خاک است

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: توسعه صنعت کشاورزی این استان مستلزم افزایش طرح‌های آب و خاک به‌ویژه گسترش پروژه‌های آبیاری جدید است. مهرداد مرادمند افزود: افزایش اراضی تجهیز و نوسازی و تسطیح لیزری شده، توسعه کانال‌های آبیاری و احیای قنوات از جمله دیگر اقدامات حوزه آب و خاک است که برای پیشرفت صنعت کشاورزی استان باید به آنها توجه شود.
  • نقشه امنیت غذایی اصفهان

    تولید بدون برنامه محصولات جالیزی و اشتیاق برای صادرات آن، کار دست کشاورزان داد. کشت سهل‌الوصول و به ثمر رسیدن سریع این محصولات به همراه نیاز کشورهای همسایه باعث شد تا سطح زیر کشت محصولات جالیزی در ایران افزایش یابد که نتیجه آن اشباع ناگهانی بازار داخل و خارج، افت قیمت و زیان کشاورزان بود.
  • ۷۰ درصد از مراکز توانبخشی اصفهان مناسب‌سازی نشده است

    معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به استیجاری بودن مراکز توانبخشی، گفت: با افزایش تورم، اجازه ساختمان‌ها بیش از ۲۰۰ تا ۳۰۰ درصد افزایش یافته، از سوی دیگر بیش از ۷۰ درصد از مراکز مناسب‌سازی نشده و امکان رعایت استانداردها در ساختمان‌های اجاره‌ای وجود ندارد.
  • تخصیص بودجه‌های جاری اصفهان نسبت به سایر استان‌ها، ناعادلانه است

    استاندار اصفهان گفت: مشکلات بسیاری از دیرباز تاکنون در زمینه تخصیص نامناسب و ناعادلانه بودجه‌های جاری این استان نسبت به سایر استان‌ها وجود دارد. سیدرضا مرتضوی، روز شنبه در شورای برنامه‌ریزی استان در استانداری افزود: شرایط نامناسب و ناعادلانه‌ای در زمینه بودجه جاری اصفهان نسبت به سایر استان‌ها از دیرباز وجود داشته که جبران آن توسط اعضای مجمع نمایندگان استان و با تخصیص اعتبارات سایر بخش‌ها امکانپذیر است.
  • دکترین شوک

    دکترین شوک کتابی بر پایه‌ی مطالعات نائومی کلاین و همکارانش بین سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۷ است. چاپ نخست این کتاب سال ۲۰۰۷ راهی بازار کتاب شد و به فروش بالایی دست‌یافت. کتاب دکترین شوک به بیش از بیست‌وهشت زبان در سراسر جهان ترجمه‌شده است. دکترین شوک به این مساله اشاره دارد که امروزه بازار آزاد از شوک‌های ناشی از فجایع اجتماعی، سیاسی، طبیعی و... در جوامع استفاده می‌کند و سیاست‌های خود را در این جوامع پیاده کرده و آن‌ها را به بازار مصرفی برای آنچه می‌خواهد تبدیل می‌کند. درواقع جامعه وقتی با شوک مواجه می‌شود به‌صورت ناخودآگاه تلاش می‌کند با بیشترین سرعت ممکن و سریع‌ترین عکس‌العمل‌ها به حالت عادی بازگردد و این فرصتی را فراهم می‌کند که نائومی معتقد است سوءاستفاده گران به‌خوبی مشغول استفاده از آن هستند. سراسر کتاب دکترین شوک پر از مثال‌هایی از نقاط مختلف جهان است که در آن‌ها نائومی کلاین تلاش کرده است به‌طور مستند منظورش را برساند و موضوع را برای مخاطب موشکافی کند.
  • سبد تولید محصولات ذوب آهن اصفهان با هوشمندی گسترش می‌یابد

    اولین دوره همایش و نمایشگاه معدنکاری دیجیتال در راستای به کارگیری تکنولوژی‌های نوین صنعت معدنکاری،معرفی شرکت‌ها و استارت‌آپ‌های پیشرو به همت گروه رسانه ای دنیای اقتصاد و با حضور فعال گروه ذوب آهن اصفهان در هتل المپیک تهران برگزار شد. در حاشیه این رویداد با غلامرضا ملاطاهری مدیر آموزش،پژوهش و فناوری ایمیدرو و امید اصغری مدیر موسسه پژوهشی یونیدرو (موسسه مشترک ایمیدرو و دانشگاه تهران) گفتگویی انجام داده ایم که در ادامه می خوانید.
  • کوره بلند شماره سه ذوب‌آهن اصفهان در مسیر افزایش تولید

    به همت تلاشگران ذوب آهن اصفهان در مدیریت های مهندسی نت مکانیک و کوره بلند،پس از ۱۳ سال و در پنج شیفت،پنج تعمیرات همزمان شامل : تعویض لنت نوار نقاله CC۳ ، تعویض لنتKD۳-A۲ ،تعویض لنت C۱، بازسازی بدنه بونکر و صفحات محافظ کوره بلند سه،به همراه تعویض شاسی،موتور گرZیبکس و محرک نوار نقاله K۲ باتری سه ، سی ام شهریورماه با موفقیت انجام گرفت.
  • تلاشگران ایمنی و آتش نشانی حافظان تولید و سرمایه های ذوب آهن اصفهان

    به مناسبت فرارسیدن هفتم مهر ماه روز ملی ایمنی و آتش نشانی ، مراسم تجلیل وگرامیداشت تلاشگران این عرصه چهارشنبه ۶ مهر ماه با حضورجمعی از معاونان، مدیران و تلاشگران مدیریت ایمنی و آتش نشانی ذوب آهن اصفهان در این مدیریت برگزار شد.
  • ذوب آهن اصفهان قهرمان دومین دوره لیگ پاورلیفتینگ

    دومین دوره لیگ پاورلیفتینگ باشگاههای کشور، جام زنده یاد حبیب الله عایل که از مردادماه سال جاری آغاز شد، بعد از برگزاری دور رفت و برگشت، (۶ و ۷ مهرماه) مرحله نهایی خود را با حضور ۶ تیم سپری کرد. بعد از برگزاری مرحله نهایی و رقابت ورزشکاران در ۸ وزن، تیم های برتر به شرح زیر معرفی شدند:
  • تعویض الکتروگیربکس های نوار نقاله K۲-۳ دانه بندی واحد دو کک

    دو مجموعه الکتروگیربکس نوار نقاله K۲-۳ دانه بندی واحد دو کک در مدیریت تولیدات کک و مواد شیمیایی با موفقیت تعویض شد. محمد قاسمی، مهندس ارشد تولید کک در این رابطه، گفت: کارگاه دانه بندی کک ، حدود ۸۰۰ تن کک (کک وارداتی و تولیدی باطری) را در هر شیفت، پس از جدا کردن کک ریز دانه (۲۰-۰)، درشت دانه (+۸۰) و کک متالورژی (mm ۲۰-۸۰) توسط مسیر مستقیم یا غیر مستقیم (بونکر) به کوره بلند تحویل می دهد.
  • کافه گالری؛ ایده مدیرکل برای طبقه دوم میدان نقش‌جهان

    مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: نظر ما برای کاربری طبقه دوم میدان نقش‌جهان، یک کافه گالری است، چون صرف ایجاد موزه توجیه اقتصادی ندارد و کسی حاضر به انجام آن نیست؛ بنابراین باید برای آن پاخور ایجاد کرد اما شأنیت بنا هم برای من بسیار مهم است. مدتی قبل وقتی علیرضا ایزدی، سمت مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان را برعهده گرفت، علاوه بر پاسخ به پرسش‌های مطرح‌شده درباره مرمت گنبد مسجد جامع عباسی، به سوالاتی نیز درخصوص بعضی مسائل و مشکلات در حوزه میراث فرهنگی و باستان‌شناسی استان نیز پاسخ داد که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:
  • سه دهه جهاد بومی‌سازی در فولاد مبارکه

    مدیرعامل فولاد مبارکه: از کوچک‌ترین تا بزرگ‌ترین قطعات و تجهیزات فولاد مبارکه طی ۳ دهه گذشته از طریق واردات تأمین می‌شد؛ اما امروز پس از اعمال تحریم‌ها و با اعتماد به جوانان این مرزوبوم، شاهد خودکفایی در تأمین بالای ۹۰ درصد از قطعات و تجهیزات این شرکت هستیم.
  • تحقق ۱۰۹ درصدی اهداف تولید فولاد مبارکه در شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۱

    مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه گفت: ۱۰۹ درصد از اهداف شرکت در تولید شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۱ محقق شده و به‌موازات رشد کمی، به رشد کیفی و تولید محصولات خاص نیز در فولاد مبارکه تاکید می‌شود و این امر با افزایش کیفیت محصولات و اضافه شدن چندین محصول جدید به سبد محصولات شرکت اضافه شده‌ است.
  • فردای خاص فولادی

    رئیس واحد برنامه‌ریزی و کنترل تولید شرکت فولاد مبارکه استراتژی بلند مدت این شرکت را ورود به تولید فولادهای خاص در جهت کمک به استقلال کشور عنوان کرد. محی‌الدین اتحاد توکل، رئیس واحد برنامه‌ریزی و کنترل تولید شرکت فولاد مبارکه، در گفت‌وگو با برنامه رادیوم فولاد از فعالیت‌های این واحد سخن گفت. شرح این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:
  • دستاورد یک سال خدمت؛ تبلور عینی غلبه اراده‌ها بر محدودیت‌ها و چالش‌ها

    با گذشت حدود یک سال از شروع به کار دولت سیزدهم و مشغول به کار شدن مدیریت جدید شرکت فولاد مبارکه، خوشبختانه با وجود تحریم‌ها، محدودیت‌ها و فشارها، شاهد رونق تولید، رکوردزنی‌های متعدد، توسعه گروه و توفیقات بسیار در عرصه‌های مختلف هستیم که تمامی آن‌ها ناشی از همت و اراده جهادگران فولاد مبارکه و غلبه اراده بر محدودیت‌هاست.
  • شاخص بازده کیفی محصولات قلع‌اندود فولاد مبارکه از ۹۱ درصد گذشت

    رئیس کنترل کیفی نورد سرد فولاد مبارکه گفت: با تلاش کارکنان شرکت فولاد مبارکه و با انجام اقدامات لازم در حوزه بازرسی و کنترل کیفیت، بازده کیفیت محصولات قلع‌اندود این شرکت از ۹۱ درصد عبور کرد.
  • نشست مشترک شرکت فولاد مبارکه و پارک علم و فناوری خراسان رضوی

    علی‌یار عراقی، مدیر برنامه‌ریزی خرید فولاد مبارکه که به همراه جمعی از کارشناسان حوزه معاونت خرید فولاد مبارکه در این جلسه حاضر شده بود، در گفت‌وگو با خبرنگار ایراسین اظهار کرد: در راستای اجرای دستور مقام معظم رهبری و استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و حمایت از ساخت داخل، پس از ارزیابی بیش از ۹۰ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان استان اصفهان و با برگزاری جلسات متعدد و ارزیابی تخصصی توسط کارشناسان بومی‌سازی، برنامه‌ریزی خرید و دفاتر فنی، این جلسه به‌منظور شناسایی، ارزیابی و استفاده حداکثری از توان شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در خراسان رضوی جلسه‌ای با پارک علم و فناوری استان خراسان رضوی برگزار شد. وی ادامه داد: در این نشست، ضمن تشریح روند فعالیت معاونت خرید و تسهیلات شرکت فولاد مبارکه جهت عضویت شرکت‌های دانش‌بنیان در فهرست تأمین‌کنندگان شرکت فولاد مبارکه، اعلام شد که حذف زمان انتظار شرکت‌های تازه ‌تأسیس و نیز اعزام تیم ارزیابی در اسرع وقت ازجمله تسهیلاتی است که برای این شرکت‌ها در نظر گرفته ‌شده است.
  • ثبت رکوردهای جدید تولید ورق گرم و آهن اسفنجی در مجتمع فولاد سبا

    محمود محمدی فشارکی مدیر مجتمع فولاد سبا گفت: از ابتدای سال و با توجه به شعار امسال همواره کارکنان فولاد سبا در تلاش بوده‌اند تا نیاز صنایع کشور را هم از نظر کمی و هم از نظر تولید محصولات کیفی تأمین کنند. وی افزود: در این راستا توانستیم در شهریورما ه امسال هم‌زمان با هفته دفاع مقدس، رکورد تولید ۱۴۰ هزار و ۲۳ تن آهن اسفنجی را ثبت کنیم. رکورد قبلی تولید ۱۳۷ هزار و ۵۰۰ تن بود و در تیرماه امسال محقق شده بود. علاوه بر این در نورد گرم نیز رکورد جدید تولید را به میزان ۱۴۰ هزار و ۱۱۰ تن کلاف گرم به ثبت رساندیم که رکورد قبلی ۱۴۰ هزار و ۳۰ تن مربوط به فروردین امسال بود
  • سیاست تورمی؛ بسترساز نابرابری

    گزارش تحولات بازار معاملات مسکن شهر تهران در شهریورماه سال جاری به‌تازگی توسط بانک مرکزی منتشر شد. بر اساس این گزارش در شهریورماه تعداد آپارتمان‌های مسکونی معامله شده در شهر تهران نسبت به مردادماه و شهریورماه ۱۴۰۰ به ترتیب ۲۲.۹ و ۲۲.۵ درصد کاهش داشته است. دماسنج بازار مسکن پایتخت در حالی خبر کاهش معاملات می‌دهد که قیمت‌ها نسبت به مردادماه ۱.۱ درصد و نسبت به ماه مشابه سال گذشته ۳۶.۳ افزایش را نشان می‌دهد.
  • فلسفه خشم اجتماعی

    داریوش مجد:گسترش فاصله طبقاتی، توزیع نامتعادل درآمد و ثروت و فزونی جمعیت زیرخط فقر همه از علائم آسیب دیدن رفاه اجتماعی است. ایجاد چنین شکاف عمیقی به شکل‌گیری نوعی وندالیسم اجتماعی و رفتارهای تخریبی هم منتهی می‌شود.
  • عکس هفته۱۴۰۱/۰۷/۱۲

    تا خفت ز خستگی زمانی یغماگر دهر گشت بیدار / پروین اعتصامی