چشم انداز همکاری‌های تجاری و اقتصادی اصفهان و سن پترزبورگ

به گزارش «دنیای اقتصاد»  از اصفهان، در این کنفرانس نماینده سفارت ایران در مسکو با مهم خواندن مقطع تاریخی کنونی در روابط ایران و روسیه گفت: رهبران دو کشور خواستار توسعه روابط طرفین هستند و در این راستا از سال گذشته تاکنون مقامات دو کشور سفرهای متعددی انجام داده اند.

وی برگزاری نمایشگاه خودرو در روسیه با حضور تعداد زیادی از شرکت‌های ایرانی را فرصتی برای نمایش بخشی از توان تولیدی کشورمان در زمینه ساخت قطعات خودرو بیان و ابراز امیدواری کرد با سفر شرکت‌های روسی به ایران ظرفیت‌های صنعتی و تولیدی ایران بیش از پیش برای طرف روسی شناخته شود. نماینده سفارت ایران در مسکو افزود: ایران شاهراه ترانزیتی شرق و غرب و اینک شمال و جنوب است و با تکمیل کریدور شمال به جنوب، روسیه دسترسی بیشتری به کشورهای جنوب خلیج فارس و از آنجا به سایر نقاط جهان خواهد داشت.

وی خواست دو کشور مبنی بر توسعه روابط بازرگانی را لازم اما کافی ندانست و افزود: این امر نیازمند زیرساخت‌هایی از جمله تکمیل کریدورهای ارتباطی است. همچنین تکمیل راه آهن رشت- آستارا را موجب تحول بزرگی در روابط تجاری کشورمان دانست.وی تاکید کرد دو کشور ایران و روسیه می‌توانند با همکاری یکدیگر تحریم‌های ظالمانه آمریکا را به راحتی پشت سرگذاشته و بخش خصوصی دو طرف باید مطمئن باشند دولت‌های دو کشور زمینه لازم را برای غلبه بر مشکلات تحریم‌ها فراهم خواهند کرد.

اهمیت تبادل اطلاعات تجاری روز در تعاملات اقتصادی کشورها

در ادامه عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی اصفهان بر برگزاری نشست‌های مشترک رابطین اتاق‌های بازرگانی اصفهان و سن پترزبورگ به منظور تبادل اطلاعات روز تجاری طرفین در حوزه‌های مختلف به ویژه مسایل گمرکی، استاندارد و... قبل و پس از اعزام هیات تجاری به روسیه تاکید کرد.

فرشته امینی خواستار برنامه‌ریزی جهت ملاقات حضوری هیات تجاری ایرانی با همتایان روسی در این سفر شد و تصریح کرد: اعلام حوزه‌های مورد علاقه روسیه برای توسعه تعاملات در اعزام هدفمند و نتایج هر چه بهتر این سفر حایز اهمیت است.

وی گفت: اعضای هیات تجاری اصفهان تاکنون مشتمل بر حوزه‌های ساختمان و مصالح ساختمانی، قطعات خودرو، موادغذایی و کشاورزی، خدمات فنی-مهندسی، دارو و لوازم بهداشتی، قطعات و ماشین آلات صنعتی هستند.

 امینی همچنین ضمن اشاره به تفاوت‌های فرهنگی و زبانی تجار اصفهانی و روسی بر ضرورت برگزاری دوره‌های آموزشی برای تجار دو طرف در زمینه روش‌های بازاریابی تاکید کرد و خواستار توجه به این امر مهم از سوی دفاتر مشترک تاسیس شده در دو کشور شد.  نایب رئیس کمیسیون تجارت، خدمات و ارتباطات اتاق بازرگانی اصفهان در پایان سخنان خود از رئیس اتاق بازرگانی سن پترزبورگ برای سفر به اصفهان دعوت نمود.

اعزام هیات تجاری اصفهان به روسیه دارای رویکرد استراتژیک است

احسان شهیر، مدیر کل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان نیز ضمن اشاره به پتانسیل‌های استان اصفهان گفت: در  سفر هیات تجاری اصفهان به روسیه به واسطه فرصت‌های همکاری عظیم، سعی شده برنامه‌هایی به صورت همه جانبه و متناسب با شرایط زمانی و مکانی و متمرکز بر توانمندیهای طرفین در این راستا طراحی شود.

وی از تنظیم پیش‌نویس‌ تفاهم‌نامه‌هایی میان ایران و روسیه در قالب تفاهم‌نامه شورای قانونگذاری و حکمرانی سن‌پترزبورگ و شورای اسلامی شهر اصفهان، توافقنامه‌هایی میان اتاق‌های بازرگانی اصفهان و سن پترزبورگ و نقشه راهی در راستای ارتقاء سطح صادرات برای حکمرانان دو مجموعه خبر داد.

مدیر کل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان در ادامه تصریح کرد: در این سفرحوزه‌های اقتصاد، بازرگانی و سرمایه‌گذاری به منظور تبادل تجارب دربرگزاری اجلاس و پروژه‌های سرمایه‌گذاری و رویدادهای نمایشگاهی، حوزه خدمات شهری، مترو، پارک‌ها، محیط زیست و آب به منظور کمک به سیستم‌های حمل و نقلی، ساخت، تعمیر و نگهداری زیرساخت‌های شهری همچنین موضوعات گردشگری،

فرهنگی-هنری و ورزشی به ویژه گردشگری طبیعت، تاریخی، سلامت و ادیان و موضوعات علمی، فناوری، دانش بنیان و مجموعه‌های خلاق مورد تاکید قرار گرفته است.

ضرورت توسعه تعاملات اقتصادی و فرهنگی ایران و روسیه

همچنین رئیس اتاق بازرگانی و صنعت سن پترزبورگ در این کنفرانس از سفر رئیس اتاق تجارت روسیه به ایران در اواسط ماه نوامبر خبر داد و گفت: در این سفر قصد داریم جلسه بازرگانی و تجاری برگزار کنیم. ولادیمیرایوانوویچ کاتنف در ادامه با اشاره به سفر هیات تجاری اصفهان به سن پترزبورگ در آینده نزدیک افزود: پتانسیل‌های زیادی برای توسعه تعاملات تجاری و اقتصادی زیادی بین اصفهان و سن پترزبورگ وجود دارد.

وی بر ضرورت توسعه تعاملات تجاری و فرهنگی ایران و روسیه تاکید و تصریح کرد: این در حالی است که در سال ۲۰۲۱ تنها ۱۸ نفر شهروند سن پترزبورگ از ایران بازدید کرده اند و ۲۰۰گردشگر ایرانی نیز از این شهر بازدید نموده اند که این آمار با توجه به جذابیت‌های گردشگری دو طرف باید بسیار افزایش یابد.