ویروس کرونا در هفتههای اخیر چین را در صدر اخبار جهان نشاند. اما چین از این فرصت هم استفاده کرد تا علائم توسعهاش را به رخ جهانیان بکشد؛ ساخت بیمارستان مجهز در ۱۰ روز، کاری است که از کمتر کشوری در دنیای امروز بر میآید. چین که روزی بزرگترین قحطی تاریخ بشر را در زمان رهبری مائو تجربه میکرد، بزرگترین فقرزدایی تاریخ بشر را نیز به ثبت رساند. به نظر میرسد آمال و آرزوهای اقتصاد مدرن، در چین تنها آرزو نبود، بلکه برای چینیها هدفی قابل دستیافت بود، آن هم بدون وجود برخی مقدمات رایج. شاید بتوان چین را شگفتیساز عرصه اقتصاد نامید. معمای این شگفتی در چیست؟ این مساله، موضوع نهمین نشست از سلسله نشستهای هماندیشی و گفتوگوی «دنیایاقتصاد» شد. فرهاد نیلی با سخنرانی در این نشست، سعی کرد این مساله را بشکافد که در چین چه گذشت و چین از فرش تا عرش، چه راهی را پیمود. نیلی به این سوال پاسخ داد که چرا چین اهمیت دارد و چه اثری بر اقتصاد جهان میتواند داشته باشد. او اغراق در آمارهای مربوط به پیشرفت چین را قبول ندارد و معتقد است که رشد اقتصادی چین، درسهای مهمی برای اقتصاد ایران میتواند داشته باشد.
با نزدیکتر شدن به زمان یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، تنشهای داخلی در اردوگاه اصولگرایان و نیز جبهه اصلاحطلبان افزایش یافته و هر روز صداهای مختلفی از درون این گروههای سیاسی شنیده میشود. با وجود آنکه شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان هفته گذشته موضع نهایی خود را مبنی بر عدم ارائه لیست انتخاباتی در تهران اعلام کرد اما در روزهای اخیر فهرستهای انتخاباتی به نام اصلاحطلبان منتشر شده که از سوی شخصیتها و احزاب اصلاحطلب، جعلی خوانده میشود.
هنوز چند ساعتی از آغاز شمارش معکوس آذریجهرمی وزیر ارتباطات برای پرتاب ماهواره ظفر نگذشته بود که عصر یکشنبه تلاش برای قرار دادن این ماهواره در مدار زمین ناکام ماند و ماهوارهبر سیمرغ به سرعت مورد نیاز برای قرار دادن ماهواره در مدار زمین نرسید. این درحالی بود که مقامهای وزارت ارتباطات که شامگاه شنبه از دفع حمله گسترده سایبری خبر داده بودند، صبح یکشنبه اعلام کردند «موج دوم» این حملات آغاز شده است. مدیرعامل شرکت زیرساخت، به شبکه خبر گفت: «حمله بیسابقه سایبری روز شنبه با میلیونها آیپی داخل کشور دفع شد اما موج دوم این حملات امروز آغاز شده است.» تقارن بزرگترین حمله سایبری به زیرساخت اینترنت ایران با عدم موفقیت و در مدار قرار نگرفتن ماهواره ظفر موجب شد تا خیلی زود کاربران شبکههای اجتماعی نسبت به این دو رویداد بزرگ واکنش نشان دهند. حمله سایبری زمانی بیشتر موردتوجه قرار گرفت که برخی از کاربران فضای مجازی درباره دلیل این اختلال ابراز تردید کرده و نوشتند که قطعی اینترنت منشأ داخلی دارد و با پرتاب ماهواره ظفر که قرار است عصر یکشنبه صورت گیرد، مرتبط است.
سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر این هفته در شرایطی به پایان رسید که حواشی زیادی در پی داشت. از اظهارات شهاب حسینی گرفته تا سانسور بخشهایی از اختتامیه این جشنواره از سوی رسانه ملی از چشم کاربران شبکههای اجتماعی دور نماند و واکنشهای بسیاری برانگیخت. در نشست خبری فیلم «شین»، شهاب حسینی با بیان اینکه «من از وحدت میان مردم دفاع میکنم و از تلاشی دفاع میکنم تا تفرقه میان این سرزمین ایجاد نشود» به شدت از تحریم جشنواره در پی سقوط هواپیمای اوکراینی انتقاد و با لحن تندی به مسعود کیمیایی کارگردان باسابقه سینما حمله کرد. اظهارات تند شهاب حسینی بلافاصله در فضای مجازی دست به دست شد و برخی کاربران او را متهم به ریاکاری کرده و حسینی را هنرمندی حکومتی توصیف کردند. در عین حال برخی از کاربران هم با انتقاد از لحن نامناسب شهاب حسینی، نوشتند که لازم نبود مخالفت خود با تحریم را اینگونه بیان کند.
با کتاب «بازار و دولت در ایران: سیاست بازار تهران» آرنگ کشاورزیان نخستینبار در سال ۱۳۸۸ آشنا شدم. باید برای درس جامعهشناسی سیاسی دوره دکترای دانشگاه شهید بهشتی تحقیقی مینوشتم در مورد کارکرد سیاسی بازار تهران. فرضم بر این بود که نیم دو جین کتاب و مقدار معتنابهی مقاله علمی -تخصصی و بیشمار پایاننامه در مورد این موضوع پیدا خواهم کرد. در کمال شگفتی، به جز چند اثر علمی - تفننی چیزی پیدا نکردم. در واقع، تمام پژوهشهای جدی در این زمینه - همانند سایر عرصهها و درونمایههای دیگر - در خارج از ایران (بهویژه آمریکا، بریتانیا و آلمان) انجام شده بود.
آرنگ کشاورزیان در کتاب «بازار و دولت در ایران: سیاستهای بازار تهران» مدلی کوچک از روابط دولت-جامعه با محوریت بازار را در هر دو نظام سلطنتی پهلوی و جمهوری اسلامی ساخته است. کشاورزیان در این کار هم از مصاحبه و مشاهده بهره برده و هم اسناد را مورد مطالعه قرار داده و نشان داده است که بازار بهعنوان یکی از ارکان اصلی انقلاب سال ۱۳۵۷، به مرور رابطهاش با روحانیت حاکم تضعیف شده و نقش خود را از دست داده است. کشاورزیان برای بیان نظریه خود، تحولات روابط میان دولت و بازار را از اوایل دهه ۴۰ (آغاز مدرنیزاسیون محمدرضا پهلوی) تا انتهای دهه ۷۰ شمسی (فاز اول سیاستهای تعدیل ساختاری) مورد بررسی قرار داده است.
«بازار» پدیدهای است که توانسته جایگاه منحصربهفردی را در مطالعات ایران معاصر و مدرن کسب کند. بازار ایرانیان که از دیرباز و بهطور معمول در مرکز شهرها بنا میشد و البته نقش عملی را در اقتصاد ایفا کرده است را میتوان بهعنوان مقیاس کوچکی از نظم موجود در جهان دانست. فضای نیمه محصور در میانه ساختمانهای مسقف، جامعهای بسته را جای میدهد که بر پایه روابط میان تاجران شکل میگیرد. این پدیده توانسته است در مقاطعی توانایی چشمگیر خود را در بسیج سیاسی نشان دهد. به همین دلیل نیز مطالعه بازار در ایران همواره یکی از سوژههای جذاب برای محققان رشتههای دانشگاهی گوناگون نظیر انسانشناسی، جامعهشناسی، تاریخ و حتی علوم سیاسی بوده است. به علاوه پدیده بازار توانسته تا در ادبیات معاصر نیز نفوذ کند. این کتاب تمرکز خود را بر مطالعه بازار تهران معطوف ساخته است، سوژهای که اگرچه تاکنون مورد مطالعات فراوانی قرار گرفته اما همچنان از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وقتی داشتم به ساختن این فیلم فکر میکردم، به نظرم نمیرسید اینقدر سخت و طولانی باشد و جالب اینکه چالش جدی درخصوص ساختار فیلم، زمانی آغاز شد که فیلمبرداری بخشهای اصلی آن تازه به خاتمه رسیده بود. مستندسازان میدانند که گاهی پیدا کردن حتی یک عکس کار بسیار سختی است. به همین دلیل باید گفت دسترسی به تصویرهایی که در فیلم بهکار رفته اصلا آسان نبود. برای این فیلم، هنرمندان و پژوهشگران بسیاری مقابل دوربین حاضر شدند که متاسفانه به دلیل حجم بسیار زیاد گفتوگوها و به ضرورت نحوه روایت فیلم، از بسیاری از آنها استفاده نشد.
فیلم سینمایی «نرگس مست» درباره موضوع ماندگاری حرف میزند. اصولا فیلمها با حرفشان ماندگار میشوند. متاسفانه برخی از مسوولان به من مصرانه میگویند فیلمت نمیفروشد! یک قضاوت زودهنگام؛ هیچ کسی نمیگوید فیلمت آبرومند و درباره چهار تن از بزرگان ادب و موسیقی این مملکت است. انگار تنها معیار فیلم خوب، فروش است! من خوشحالم که «نرگس مست» را ساختهام. باز هم از همین فیلمها میسازم؛ چون معتقدم موسیقی ما همیشه مورد ظلم واقع شده است. علیاکبر خان شیدا، عارف قزوینی، فرخییزدی و... ماندگارند. زمان اثبات میکند مدیران و سینماداران و پخشکنندههای ما کدام طرف ایستادهاند.
همه ما خاطراتی داریم که نمیتوانیم آنها را فراموش کنیم. در هر جمعی که قرار میگیریم از خاطرات و نوستالژیهای خود صحبت کرده و گاه با حسرت از آنها یاد میکنیم. من در این مجموعه که با نام «نوستالژی» به اجرا رسیده، به خاطرات مشترکمان پرداختم و تصاویر نوستالژیکی را وارد کارها کردم تا بگویم ما نمیتوانیم از گذشته خود فرار کنیم و حتی هویت ما نیز به همین گذشته بازمیگردد. در این نمایشگاه چیدمانی از ۳۰۰ مکعب چوبی ارائه میشود که روی هر یک از آنها نقاشی یا کلاژ تصاویر دیده میشود. مجموع تصاویری که در این نمایشگاه گردآوری شده است در نهایت حسی واحد و منسجم را القا میکند؛ چنانکه مخاطب پس از حضور در نمایشگاه و ارتباطگیری با آثار به نمایش درآمده میتواند خود را در فضایی از گذشته خود تصور کند و با دیگر مخاطبانی که در نمایشگاه هستند احساس همذاتپنداری کند. احساس میکنم ۳۰ سالگی چنان که خود در حال تجربهاش هستم، زمان مناسبی برای پرداختن به مفهوم نوستالژی باشد. امیدوارم مخاطبانی که قصد حضور در این نمایشگاه را دارند، از کیفیت کار راضی باشند. نکته: نمایشگاه «آن روزها» هفته گذشته در گالری مژده افتتاح شد و تا غروب فردا (۲۵ بهمن) در این گالری به نشانی سعادتآباد، خیابان علامه شمالی، خیابان هجدهم شرقی، پلاک ۲۷، واحد یک میزبان علاقهمندان است.
نمایش دریم لند به کارگردانی مرتــضاجلیلیدوســت بیشک یکی از متفاوتترین و بهترین اجراهای امسال است. این نمایش پیش از اجرای عموم، توانست در جشنواره تئاتر دانشگاهی جوایز بهترین اجرا، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر مرد و بهترین تیزر را از آن خود کند و برای متن و طراحی لباس نیز مورد تقدیر قرار گیرد.
گروه راستان که در سال ۹۳ با محوریت بانوان موزیسین شکل گرفت؛ چهار سال است که فعالیتهای خود را دنبال میکند. این گروه محدودیتی در انتخاب خواننده ندارد یعنی در اجراهای مختلف ازخوانندگان آقا یا خانم استفاده میکند؛ اما نوازندگان آن همگی خانم هستند.
یورولدوم به آهنگسازی و تنظیم بنده و خوانندگی کیهان قراداغلی در فضایی از موسیقی پاپ آذری و در قالب ۱۱ قطعه به عناوین «سنن سونرا»، «سن منی هیچ یادندا»، «ورولموشام»، «یالان باخشلار»، «بونا یاشماق دمز»، «آغلاما گوزلریم»، «بویلانا»، «یورولدوم»، «گوله گوله»، «حیدر بابا» و «اوز الیمده دییر» به اجرا در آمده است. قطعات این آلبوم بر سرودههایی از کیهان صالحی و شهریار اجرا شدهاند که فرزاد نوروزی و پیمان نظری نیز بعضی از آنها را آهنگسازی و تنظیم کردهاند. این اثر به تهیهکنندگی فرزام توکلی تولید شده، حافظ اصغری مدیر تولید و مجموعه ایران مجوز و موسسه فرهنگی-هنری ویوا آوا عهدهدار نشر آن بودهاند. این آثار با لحن و درونمایه آذری آهنگسازی و سازبندی شده است تا بتواند فضا و رنگ فرهنگی آذربایجان را با خود به همراه داشته باشد. البته این شیوه آهنگسازی و سازبندی طوری انجام شده تا مخاطبان غیرآذری زبان هم بتوانند از شنیدن آن لذت ببرند. امیدوارم شنوندگان آلبوم نظرات خود را به ما برسانند تا بتوانیم آثار بعدی را با دقت نظر بیشتر تولید و رضایت بیشتری از مخاطبان آثار کسب کنیم. خوشبختانه اجرای خوب آقای قراداغلی هم توانسته آنچه را که مد نظر من بوده است محقق کند.
دور تا دور آرامگاه حلقه زدهاند، گروهی به زاری و گروهی ذکرگویان. پسری آن گوشه تکیه داده سر در گریبان به آرامگاه خیره و در دنیایی دیگر! دختر میپرسد تازه فوت کرده؟ میگویم نه اینقدر نزدیک، در قرن سوم هجری او را در اینجا دفن کردهاند؛ او سلطان العارفین است همان که میگفتند «نهایت میدان روندگان که به توحید درآیند، بدایت میدان بایزید است». او که از کودکی وادی حق گزید و ۳۰ سال دور از خانه و مادر عبادت میکرد تا بار دیگر به بسطام درآمد. دختر متعجب از این شیدایی هواداران شیخ میایستد و بعد گشتی در محوطه میزند.
رئیس اتحادیه صنایعدستی اصفهان اعلام کرد: درحال رایزنی برای برگزاری حراج صنایعدستی ایران هستیم و سعی داریم با همکاری اتحادیه صنایعدستی تهران و معاونت صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، در آیندهای نزدیک این حراج را برگزار کنیم.
سررشته بسیاری از اختراعات مهم در دوره باستان به چین بازمیگردد؛ اختراع کاغذ، صنعت چاپ و اختراع پول کاغذی تنها گوشهای از اختراعات مهم این تمدن باستانی است. اما با این وجود، این کشور در چند قرن از جمله قرن نوزدهم و بیستم به دلیل عملکرد ضعیف اقتصادی به حاشیه رانده شد تا در اواخر دهه ۷۰ قرن بیستم میلادی، با انقلابی مهم، رشدی خیرهکننده را در اقتصاد جهان به ثبت رساند؛ این رشد به حدی بود که چین را به دومین اقتصاد بزرگ دنیا تبدیل کرد. برخی از اقتصاددانان معتقدند که دیگر میتوان گفت که اژدهای خفته اکنون بیدار شده است. ولی از سوی دیگر برخی معتقدند که جریانهای سیاسی داخلی چین با جعل آمار سعی در نمایش اغراقآمیزی از اقتصاد این کشور دارند.
بساز و بفروشها در تهران سخت ترین شرایط را در مقایسه با دورههای گذشته تجربه میکنند. این گروه از فعالان بازار مسکن از سه جهت تحت فشار قرار گرفتهاند و نیروی حاصل از آن جلوی رشد تیراژ صدور پروانه ساختمانی به سطح مورد نیاز را گرفته است. طی ماههای گذشته متوسط حدود ۵ تا ۶ هزار واحد مسکونی در هر ماه در تهران ساخته شد در حالی که این رقم برای تعادل بخشی به بازار عرضه و تقاضای مسکن باید چیزی در حدود ۸ تا ۹ هزار واحد باشد. مهمترین عامل بازدارنده سرمایهگذاریهای ساختمانی در تهران در حال حاضر «زمین» است. قیمت زمین مسکونی در تهران به بیشترین حد به لحاظ نسبت آن به قیمت مسکن رسیده است.رابطه بلندمدت قیمت زمین و مسکن در تهران طی سه دهه گذشته به این شکل رقم خورده که معمولا متوسط قیمت زمین اندکی بیش از یک برابر قیمت آپارتمان بوده است. طی سال گذشته نسبت قیمت زمین به قیمت مسکن عددی در حدود یک تا ۰۳/ ۱ بوده است. البته این نسبت در دهههای ۷۰ و ۸۰ حتی از این رقم هم کمتر بود اما در ماههای گذشته از سال ۹۸ متوسط قیمت زمین تا ۴/ ۱ برابر قیمت مسکن رسیده است که از گسترش شدید فاصله حکایت دارد.
درون مدیریت شهری پایتخت، برخی مدیران درباره آنچه «شهر فروشی» عنوان میشود دچار سوءبرداشت مفهومی شدهاند بهطوریکه «کل ساخت و سازهای ناشی از صدور پروانه ساختمانی توسط شهرداری تهران» را نوعی فروش شهر تلقی میکنند! «شهر فروشی» که در همین سه، چهار سال اخیر وارد ادبیات جامعه ناظر بر کار شهرداری شد در واقعیت به معنای «فروش حقوق بدیهی شهروندان به اضافه خواهان ساختمانی» است به این معنا که گروهی از ساختمان سازها در تهران که همواره به دنبال دریافت جواز ساخت با محتوایی بیشتر از سقف مجاز طرح تفصیلی شهر هستند تلاش میکنند با لابیهای سنگین در لایههای مختلف مدیریت شهری به اشکال مختلف، پروانه ساختمانی دلخواه خود را دریافت کنند.
طی روزهای اخیر و بهدنبال نزدیک شدن به مقطع زمانی پایان سال، نوعی جنجالآفرینی کاذب در بازار مسکن از بابت افزایش محسوس سطح قیمتهای پیشنهادی در برخی از محلات شهر تهران ایجاد شده است.
جایگزینی برای لپتاپهای امروزی نیست و به نظر میرسد کارآیی این دیوایسها تا آینده نامعلومی به قوت خود باقی میماند. از سوی دیگر به تدریج بر قابلیتهای این دستگاههای سخت افزاری اضافه میشود و علاقهمندان و به ویژه کاربران این دستگاهها برای خرید نمونههای ارتقا یافته علاقه بیشتری به خرج میدهند. جذابیت بررسی ویژگی لپتاپهایی که به تازگی وارد بازار شدهاند موجب شده تا علاقهمندان زیادی منتظر تشریح کارکردهای این دیوایسهای جدید باشند. به همین علت در ادامه لپتاپهای جدید شرکتهای هوآوی و دل را بررسی میکنیم که به تازگی وارد عرصه رقابت شدهاند.
یکی از دانشگاههای آمریکا برای بررسی زمان حضور دانشجویان در کلاسها، از یک اپلیکیشن استفاده میکند. دانشجویان ورودی جدید «دانشگاه میزوری» (MU) باید یک اپلیکیشن را دانلود کنند که با ردیابی موقعیت آنها، به بررسی حضورشان در کلاس میپردازد و آنها را وادار میکند تا در کلاس حضور داشته باشند.
درصورتیکه گوشی حاوی سیمکارت گم شود یا به سرقت برود، میتوانید از راهکارهایی که اپراتورهای تلفن همراه در نظر گرفتهاند استفاده کنید. مشترکان همراه اول برای ردیابی گوشی مفقودشده یا بهسرقترفته خود میتوانند شماره سریال گوشی مندرج روی جعبه گوشی را از طریق خطوط دائمی همراه اول، ارسال و سرویس ردیابی گوشی را فعال کنند. مشترکان ایرانسل نیز میتوانند پس از گذشت پنج روز از مسدود کردن خط، کد #۶۱۰۱* را از یک خط ایرانسلی شمارهگیری و شماره سریال IMEI گوشی مفقودشده را وارد کند.
بازار خودروی کشور طی هفته جاری با قیمتهای عجیبی روبهرو شد. شوک قیمتی بازار در سکوت مراجع نظارتی بسیاری از مشتریان را سرگردان کرد. در این شرایط قیمت پراید مرز ۶۵ میلیون تومان را رد کرد و بسیاری از خودروهای پرتیراژ نیز از سد ۱۰۰ میلیون تومان گذشتند. با این حال همراه با کاهش تقاضا، رشد غیرمنطقی قیمتها با گذشت دو روز متوقف ماند و از روند صعودی قیمتی در بازار جلوگیری شد.
مدتهاست که مشتریان از عدم موفقیت خود در خرید خودرو در فروشهای اینترنتی خودروسازان گلایه میکنند و اینکه در بازار عدهای سودجو با دریافت مبالغی هنگفت فروشهای اینترنتی را بهراحتی ثبت میکنند.
با حذف شورای رقابت از قیمتگذاری خودرو، سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان و همچنین ستاد تنظیم بازار وظیفه این شورا را در تعیین قیمتها به عهده گرفتند. این دو نهاد قیمتگذاری اگر چه برخلاف شورای رقابت سازوکار مشخصی در تعیین قیمتها اعلام نکردند اما در همان ابتدا مشخص بود که طبق سیاستهای وزارت صمت و خواست خودروسازان در حرکت هستند. وزارت صنعت از ابتدای دولت یازدهم در پی حذف شورای رقابت از قیمتگذاری خودرو بود این در شرایطی است که در دوره محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت بالاخره شورای هماهنگی اقتصادی سران سه قوه رای به حذف این شورا از سیستم قیمتگذاری خودرو داد. البته شورای هماهنگی خواستار حذف کامل شورای رقابت نبود و در مصوبه خود اشاره داشت که «از این پس شورای رقابت دخل و تصرفی در قیمتگذاری کالاها از جمله خودرو نخواهد داشت و تنها میتواند پیشنهاد دهنده باشد و ستاد تنظیم بازار قیمتها را تعیین و تصویب خواهد کرد.»
گروه هیندوجا یک شرکت اختلاطی بزرگ واقع در بمبئی هند است. دامنه فعالیتهای این شرکت مثل ذوب فلزات، صادرات و واردات، تولید وسایل نقلیه موتوری، بانکداری، مخابرات و بهداشت و درمان را دربرمیگیرد. شرکت هیندوجا در سال ۱۹۲۴ توسط پارماناند دیپجاند هیندوجا تاسیس شد. فعالیتهای ابتدایی پارماناند در کراچی و بمبئی بود، سپس اولین عملیات بینالمللی خود را در سال ۱۹۱۹ در ایران شروع کرد.
جوزف لا لوئن هونگ، میلیاردر هنگکنگی است که ۶۱ درصد سهام هلدینگ Chinese Estates را در اختیار دارد. او در ژوئیه ۱۹۵۱ در هنگکنگ متولد شد. در سال ۱۹۷۴ از دانشگاه ویندزور کانادا فارغالتحصیل شد و در همان سال به همراه برادرش توماس لا که او هم درحالحاضر یک میلیاردر است، به کسبوکار خانوادگی تولید پنکه سقفی پیوست.
استارتآپهای زیادی در زمینه آموزش برنامهنویسی فعالیت کردهاند. استارتآپ Reactapp همین حوزه را برای فعالیت انتخاب کرده است، اما با دست گذاشتن بر بخش خاصی از بازار توانسته است برای خودش مزیت رقابتی ایجاد کند. در ادامه صحبتهای علیرضا باکمال، بنیانگذار Reactapp، را میخوانیم.
نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد روی این تمرکز خواهد کرد که چگونه جهان متحدتر و با تابآوری بیشتری بسازد. همچون همیشه، موضوع مرتبط با زمان است؛ البته کمی انتزاعی است. برای عینی کردن موضوع، ما یک طرح پیشنهادی را مهیا کردیم تا بر اساس یک مدل اقتصادی متداول، بحث بهتر دنبال شود.
از زمان شیوع ویروس جدید کرونا در ابتدای سال میلادی جاری و همزمان با جشنهای سال نو در چین، نگرانیها درباره تاثیر این ویروس بر دومین قطب اقتصادی دنیا شدت گرفته است. بسیاری از کارشناسان از تاثیر قابلتوجه شیوع این ویروس بر اقتصاد چین صحبت میکنند، اما برخی دیگر از تحلیلگران میگویند دلایلی نیز وجود دارد که شاید تاثیر این ویروس بر تولید ناخالص داخلی چین به آن شدتی نباشد که پیشبینی میشد. این گروه از تحلیلگران سه عامل مهم را برای خوشبینی نسبت به عواقب کم اقتصادی ویروس کرونا ذکر میکنند.
اهمالکاری یکی از مهمترین دلایلی است که هر فردی را میتواند از مسیر پیشرفت بازدارد. ولی چرا اهمال کاری میکنیم؟ یعنی چرا میخواهیم کاری را شروع کنیم، ولی هر بار و هر بار، آن را به فردا و فردا و در نهایت به شنبه بعد موکول میکنیم و دست آخر هم انجامش نمیدهیم؟