شماره روزنامه ۶۰۰۵
|

جمعه‌نامه

  • راه حل مردمی مساله بنزین

    ۱۳ سال پیش (نهم آبان سال ۱۳۸۵) در آستانه سهمیه‌بندی اول بنزین، روزنامه «دنیای‌اقتصاد» در سرمقاله‌ای با عنوان «بهترین راه‌حل ممکن برای معضل بنزین» به قلم مهدی نصرتی، اقتصاددان جوان ایرانی پیشنهاد کرد که دولت از فرمولی استفاده کند که در آن، کشف قیمت بنزین از طریق مشارکت عمومی انجام شود و مردم به‌صورت مستقیم از مواهب آن، برخوردار شوند.
  • شوخی تلخ روحانی؛ سورپرایز پنج‌شنبه جهرمی

    سه هفته پس از قطعی سراسری اینترنت بین‌المللی در کشور، اظهارات حسن روحانی درباره ارتقای اینترنت ملی در جلسه ارائه لایحه بودجه به مجلس موجی از انتقادات تند علیه رئیس‌جمهور را به‌دنبال داشت.از طرفی اعلام خبر سورپرایز آذری‌جهرمی در روز پنج‌شنبه هم موجب شد تا گمانه‌زنی‌ها در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی درباره اینترنت ملی و قطع دوباره ارتباط با شبکه جهانی افزایش پیدا کند.
  • شوک استراماچونی به فوتبال و سیاست

    این هفته خروج استراماچونی سرمربی ایتالیایی تیم استقلال از کشور و فسخ یک‌طرفه قراردادش با این باشگاه، نه تنها موضوع سوءمدیریت و اتلاف منابع ملی را موردتوجه رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی قرار داد، بلکه با باز شدن پای وزارت‌خارجه در حل این مشکل، یک بار دیگر مشخص شد که عدم تصویب لایحه FATF و نیز تحریم ایران و حساب‌های بانکی چه زیان‌هایی را متوجه کشور خواهد کرد. درست در روزهایی که تیم فوتبال استقلال صدرنشینی را تجربه می‌کرد و سرمربی ایتالیایی این تیم وعده قهرمانی را به هواداران آبی‌های پایتخت داده بود ناگهان ورق برگشت و شرایط به‌گونه‌ای شد که در عرض یک روز آندره‌آ استراماچونی علاوه بر فسخ یک‌طرفه قرارداد با استقلال، راهی ترکیه شد تا اعتراض شدید خود را از شرایط حضورش در ایران، این‌گونه به گوش هواداران و فوتبال‌دوستان برساند. همزمان با فسخ قرارداد استراماچونی و اعتراض هواداران خشمگین استقلال، عراقچی معاون وزیرخارجه و نیز وزارتخانه متبوعش تلاش‌های خود را برای بازگرداندن سرمربی ایتالیایی آغاز کردند.
  • پاسخ جنجالی به رسانه ملی

    این هفته همزمان با استعفای استراماچونی، فیلم واکنش وریا غفوری کاپیتان تیم استقلال به این موضوع در فضای مجازی بازتاب فراوانی یافت و از زوایای مختلف در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی مورد بحث و تبادل‌نظر قرار گرفت. کاپیتان آبی‌پوشان پایتخت که طی ماه‌های گذشته، واکنش‌هایش به اتفاقات مختلف، حواشی زیادی برای او ایجاد کرده بود این بارهم پس از بازی با تیم پیکان در مقابل خبرنگاران رسانه‌ها قرار گرفت و خطاب به دوربین رسانه ملی گفت که با آنها مصاحبه نمی‌کند. این اقدام وریا غفوری با واکنش‌های متفاوتی از سوی کاربران مواجه شد و هشتگ‌های #وریا_غفوری و نیز #کاپیتان_آبی در فضای مجازی فعال شد.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • سرمایه اجتماعی و سیاست‌گذاری اقتصادی

    سرمایه اجتماعی نخستین‌بار از سال ۱۹۱۶ میلادی توسط یکی از معلمان مدارس آمریکایی مطرح شد. حدود ۶۰ سال کسی به این مفهوم توجه نکرد تا اینکه در دهه ۶۰ میلادی جامعه‌شناسان به این موضوع توجه کردند و به‌تدریج این موضوع در دانشگاه‌ها مطرح شد و شاهد نگارش مقاله‌های مختلف در این حوزه شدیم. از دهه ۹۰ میلادی نیز اقتصاددانان به اهمیت موضوع سرمایه اجتماعی پی بردند و متوجه شدند که از میان سه موضوع اقتصاد، انسان و اجتماع، سرمایه اجتماعی یک اصل اساسی محسوب می‌شود.
  • تاریخچه ایده اقتصاد اخلاقی

    اقتصادی را می‌توان «اخلاقی» نام نهاد که بر ستون‌های نیکی، بی‌طرفی و عدالت بنا شده است و در تضاد با آن اقتصادی است که بازار را مستثنا از نگرانی‌هایی از این قبیل می‌داند. این ایده یکی از پیچیدگی‌هایی بود که توسط ادوارد پالمر تامسون، مورخ بریتانیایی مورد تاکید قرار گرفت. البته تعداد قابل‌توجهی از نویسندگان قرن هجدهم هم از این عبارت استفاده کرده بودند، چراکه نگرانی‌های فزاینده‌ای نسبت به دوری از ارزش‌های اخلاقی و اقتصاد وجود داشت. تامسون کتاب اقتصاد اخلاقی را در زمینه شورش‌های مربوط به غذا نوشته بود که در اواخر قرن هجدهم و در حاشیه شهرهای انگلستان رخ داد. بنابر عقیده تامسون، این دست از شورش‌ها در ماهیت خود اقدامات صلح‌آمیزی برخاسته از فرهنگ عامیانه سیاسی است که در حقوق فئودال برای تعیین قیمت کالاهای اساسی بازارها ریشه دوانده بود. این دهقانان خشمگین تاکید داشتند که «قیمت عادلانه» سنتی برای جامعه بسیار مهم‌تر از یک نظام آزاد قیمتی است و آنها فئودال‌هایی را که محصولات مازاد خود را با قیمت‌های بالاتر در خارج از روستا می‌فروختند تنبیه می‌کردند. این درحالی بود که هنوز عده‌ای در روستاها نیازمند این کالاها بودند.
  • شجاعت یک قلندر اقتصاددان

    محسن رنانی، متولد ۲۶ دی‌ماه ۱۳۴۴ اقتصاددان ایرانی است. ما می‌توانیم با ایده‌هایش مخالف باشیم و اقتصاددانان بسیاری هستند که ایده‌هایش را به چالش می‌کشند، آنها که دلبستگی بیشتری به اقتصاد با مدل‌های ریاضی دارند و رویکردی فنی‌تر به اقتصاد دارند، نگاه محسن رنانی به اقتصاد را نمی‌پسندند؛ و حتی مواجهه فعالانه او با مسائل اجتماعی را نیز بسیاری دوست ندارند. رنانی اما در شمار قلندران سرکش دانشگاه است، آنها که کنج عافیت و آرامش را برنگزیده‌اند و از درافتادن در دامان مسائلی که حیات این تمدن را تهدید می‌کنند نهراسیده‌اند. قلندرانی که زبان خویش را نبریده‌اند و دست از قلم نکشیده‌اند.
  • بین دنیای خیال و واقعیت

    نمایشگاه «فنطاسیا» در گالری اعتماد نگارستان برپاست. در این مجموعه ۶ تابلو به نمایش درآمده که هر کدام دارای دو یا سه لت هستند. من از سال ۹۵ کار روی این مجموعه را آغاز کردم و از همان زمان به فضاهای مختلف توجه داشته و تحقیقات زیادی انجام دادم. دنیایی به وجود آوردم که در آن نشانه‌های آشنا دیده می‌شود ولی مخاطب می‌تواند داستان خودش را از آن بسازد. می‌خواهم مخاطب را به درون نقاشی‌ها دعوت کنم تا همراه یکدیگر در این دنیا دور بزنیم. آنچه مورد نظرم بود یافتن یک حس مشترک بین من و بیننده بود. دیکته کلمه «فنطاسیا» نیز اشاره به فلسفه اسلامی دارد که در آن به دنیای بین خیال و واقعیت اشاره شده و سعی کردم دنیایی را که ساخته‌ام نقاشی کنم و فکر کردم مخاطب هم می‌تواند با من همراه شده و داستان خودش را ادامه دهد.
  • مفاهیم زمان، اقلیم و طبیعت

    پروژه ۱۵ سالگی با طرح سوال‌های زیادی درباره هنر، عملکرد آن و... ایجاد شد. در پروژه اول با مفهوم زمان سروکار داریم. در بخش دوم قطعاتی زده می‌شود که با مفاهیم اقلیم و طبیعت سروکار دارد. اجرای آخر نیز با مفهوم تراژدی‌هاست و آثار از آهنگسازانی اجرا می‌شود که در برهه‌های مختلف تحت‌تاثیر تراژدی قرار گرفته‌اند.
  • الهام موسیقی از نجوم

    آلبوم «هشت دقیقه و بیست ثانیه» دومین تجربه ما بعد از آلبوم «تهران-مریخ» است. آلبوم اول بسیار حال و هوای کلاسیک دارد اما در اثر جدید کمی از این فضا فاصله گرفته‌ایم. در حقیقت، این بار به فضای موسیقی نیو ایج نزدیک شده‌ایم. کمی سعی کردیم از فضای کلاسیک دور شویم و حیطه جدیدی را در بازار تجربه کنیم. تلاش می‌کنیم در آثارمان فضاهای جدید و متفاوتی را تجربه کنیم و کم‌کم به سمت موسیقی پاپ بی‌کلام قدم برداریم. در آلبوم دوم بیشتر خود را به این فضا نزدیک کرده‌ایم.
  • رگه‌هایی از زندگی یک قاتل سریالی

    سال ۹۵ و همزمان با تولید نمایش «شلتر» که تئاتری مستند بود و به موضوع زنان کارتن خواب می‌پرداخت، رمان «در خیابانی که تو در آن زندگی می‌کنی» اثر ماری هیگینز کلارک را خواندم و همان موقع قصه و رمان برایم جذاب بود و دیدم که چقدر قابلیت نمایشی شدن دارد. تصمیم گرفتم بعد از نمایش «شلتر»، این نمایش را روی صحنه ببرم و کار بعدی ام حتما این نمایش باشد.
  • اشتیاق توریست‌ها برای سفر به «قلعه‌بالا»

    «محیط‌زیست» نداریم به جایش «محیط‌ایست» داریم. این جمله را بارها از مسوولان حوزه صنعت و اقتصاد شنیده‌ایم. با این حال در برخی مناطق، گردشگری مانند یک صنعت سبز وارد شده و به توسعه پایدار انجامیده است. روستای «قلعه بالا» در حوالی پارک ملی توران یکی از این روستاهاست. اگر ۱۵ سال پیش به روستا می‌رفتید،‌ انگیزه‌تان برای مراجعه مجدد به روستا اندک بود. اما در این یک دهه اخیر چنان گردشگری در این روستا رونق گرفته که به منبع درآمدی برای اهالی تبدیل شده است. این روستا در شاهرود قرار دارد، به‌طوری‌که با یک ساعت و نیم پیمایش با خودرو از شاهرود در جاده مشهد، وارد روستای قلعه بالا خواهید شد.
  • یارانه گردشگری به جای بنزین سفر

    از ابتدایی‌ترین روزهای سهمیه‌بندی بنزین در ایران، موضوع اختصاص سهمیه «بنزین سفر» مطرح بود. سهمیه‌ای که به‌صورت اضافه و مجزا در اختیار دارندگان کارت سوخت قرار می‌گرفت تا مسافران با قیمت یارانه‌ای امکان سوخت‌گیری تا سقف مشخص را داشته باشند. عملا این تصمیم با هدف کاهش هزینه‌های سفر مصرف‌کنندگان ماشین‌های شخصی پیشنهاد شد.
  • چکش‌کاری طرح مردمی بنزین

    دوشنبه ۴ آذر نشست راه‌حل مردمی و دائمی برای مساله بنزین برگزار شد و اقتصاددانان و صاحب‌نظران اقتصادی درباره موضوع مهم این روزهای کشور به بحث و تبادل نظر پرداختند. در ابتدای این جلسه طرحی پیشنهادی برای مساله بنزین مطرح شد و در ادامه اقتصاددانان فعال در این حوزه نقدهای خود را نسبت به این طرح مطرح کردند. یکی از نقدهای مطرح‌شده عدم توجه تمامی طرح‌ها به پایان‌پذیری بنزین و توجه به مصرف نسل‌های دیگر بود؛ به این ترتیب که طرح‌ها تنها به مصرف نسل کنونی بنزین توجه دارند. یکی دیگر از منتقدان بر این نکته تاکید داشت که قوانین اقتصادی جهان‌شمول هستند و بازخورد هر سیاست چه در ایران و چه در کشورهای دیگر یکسان است و از این رو توجه به تجربه‌های کشورهای دیگر ضروری است. در بخشی دیگر از صحبت‌ها با ارائه آمار مشخص شد که در نوبت‌های قبلی افزایش قیمت بنزین، به جز دفعات معدودی، تورم در ماه‌های پس از افزایش قیمت بنزین تغییر خاصی نداشته است و موضوع اصلی اطلاع‌رسانی به مردم قبل از افزایش قیمت است. در نهایت نکته‌ای که اغلب منتقدان روی آن اجماع نظر داشتند، لزوم حرکت به سمت مکانیزم بازار برای حل مساله بنزین و اکتفا نکردن به راه‌حل‌های مقطعی بود.
  • محاسبه غلط فروشنده‌های مسکن

    از بازار معاملات مسکن شهر تهران خبر رسیده در هفته‌ای که گذشت، برخی فروشنده‌ها قیمت پیشنهادی آپارتمان خود را افزایش داده‌اند. واسطه‌های بازار مسکن این اقدام - تغییرات افزایشی قیمت پیشنهادی فروش- را در برخی محله‌های شهر به شکل محسوس دیده‌اند و در عین حال درباره این اقدام گروهی در سمت عرضه، متعجب هستند.
  • مینی‌بوس‌های دربستی به ناوگان حمل و نقل اضافه می‌شود

    شهرداری تهران در نظر دارد با مشارکت بخش خصوصی یک سرویس جدید به خدمات ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت اضافه کند که در قالب آن جابه‌جایی با قیمتی مناسب‌تر از تاکسی اینترنتی اما بالاتر از بهای بلیت اتوبوس در ساعات مشخصی از روز و در مسیرهای مشخص بدون معطلی و فوت وقت میسر شود.
  • آنالیز ذرات معلق در هوای پایتخت

    مقایسه کیفیت هوای تهران در فاصله سال‌های ۹۴ تا ۹۸ (از ابتدای سال تا ۱۲ آذرماه) نشان می‌دهد میزان ذرات معلق به‌عنوان آلاینده اصلی هوای پایتخت، سیر کاهشی داشته است. مقایسه تعداد روزهایی که هر یک از آلاینده‌ها از حد مجاز فراتر بوده‌اند در بازه پنج ساله اخیر نکات روشنی از منحنی نزولی ذرات معلق تهران را نشان می‌دهد. بر این مبنا، طرح‌های ترافیکی و کاهنده آلودگی هوا که از اردیبهشت ۹۷ تاکنون در شهر تهران اجرایی شده، روی کاهش میزان تولید ذرات معلق اثر خود را نشان داده و پیگیری روند کاهش ذرات معلق دلیلی بر این مهم است.
  • روش جدید تهاتر در بازار مسکن

    فعالان بازار مسکن شهر تهران به مالکان املاک مسکونی کلنگی و سازنده‌ها شکل تازه‌ای از مشارکت در ساخت واحدهای مسکونی با روش جدیدی از تهاتر ملکی را پیشنهاد می‌کنند. در شرایط فعلی که بازار معاملات مسکن در دوره رکود قرار گرفته و به‌واسطه افزایش دامنه و عمق رکود در بازار، بسیاری از سازنده‌ها قادر به فروش واحدهای مسکونی نوساز وآماده خود به منظور تامین مالی شروع پروژه‌های ساختمانی جدید نیستند، فعالان بازار مسکن یک پیشنهاد خطاب به این گروه از سازنده‌ها مطرح می‌کنند. اگرچه سازنده‌ها یکی از مخاطبان اصلی این پیشنهاد فعالان بازار مسکن هستند اما از سوی دیگر این پیشنهاد ضلع یا مخاطب دیگری یعنی مالکان واحدهای مسکونی کلنگی و نیازمند تخریب و نوسازی دارد.
  • رقابت تکنولوژی و سرعت

    لپ‌تاپ‌ها هنوز جزء جدایی‌ناپذیر ابزارهای تکنولوژی امروز هستند و ارتقای آنها یکی از مهم‌ترین برنامه‌ها برای شرکت‌های بزرگ و سازنده این ابزار است. برترین سازندگان این دیوایس‌ها در دنیا می‌کوشند در بازار رقابت از یکدیگر دور نمانند. ارتقا در پردازنده‌ها و قابلیت‌های عمر باتری از جمله ویژگی‌هایی است که سازندگان سعی دارند بر آن تاکید کنند. دو شرکت اپل و سامسونگ اخیرا لپ‌تاپ‌هایی تا قبل از فرا رسیدن ماه ژانویه به بازار ارائه کرده‌اند که در ادامه ویژگی‌های هرکدام از آنها را بررسی می‌کنیم.
  • چشم من باش

    این روزها شاهد ارائه روزافزون اپلیکیشن‌های گوناگون در پلی‌استور یا مارکت‌های دیگر هستیم که شاید بیشتر آنها جنب فان و تفریحی دارند و کمتر برنامه‌ای دیده می‌شود که بتواند تغییر شگرفی در جامعه ایجاد کند یا حداقل ایده بشردوستانه داشته باشد. اپلیکیشن‌های ارائه شده در دسته‌بندی‌های مختلفی مانند بازی، شبکه‌های اجتماعی، والپیپر و … ارائه می‌شوند؛ اما برنامه‌هایی که برای کمک به بیماران یا کمک به جامعه ساخته می‌شوند از همه مهم‌ترند و مورد استقبال عموم هم قرار می‌گیرند.
  • مشاهده رمز وای‌فای و تغییر آن

    شاید برای شما هم پیش بیاید به دنبال مشاهده پسورد وای‌فای یا بازیابی و تغییر رمز وای‌فای باشید، برای این کار در ویندوز ۱۰ از تنظیمات ویندوز برای پیدا کردن رمز وای‌فای استفاده کنید. به بخش تنظیمات بروید و سپس Network & Internet را انتخاب کنید. در تب Status به دنبال گزینه Network and Sharing Center باشید. بد نیست بدانید برای دسترسی به این بخش از کنترل پنل نیز می‌توانید استفاده کنید. در بخش Network and Sharing Center ویندوز، روی لینک وای‌فای خود روبه‌روی کلمه Connections کلیک کنید. با این کار یک پنجره جدید باز می‌شود و اطلاعاتی از وضعیت شبکه در اختیار شما قرار می‌گیرد. در این بخش روی Wireless Properties کلیک کنید و به تب Security بروید. در اینجا شاهد عبارت Network Security Key هستید. با کلیک روی Show Characters، قادر به مشاهده رمز وای‌فای در ویندوز ۱۰ می‌شوید. در اینجا می‌توانید Network Security Key را تغییر دهید، اما این کار به معنای تغییر رمز وای‌فای شما نیست. در حقیقت با انجام این کار، پسوردی که ویندوز برای اتصال به شبکه وای‌فای استفاده می‌کند، دوباره تنظیم می‌شود.
  • سرنوشت واردات خودرو در سال آینده

    طی هفته جاری لایحه بودجه سال ۹۹ از سوی رئیس‌جمهور به مجلس شورای اسلامی ارائه شد. این لایحه به نوعی رونمایی از سیاست‌های دولت در موضوعاتی همچون واردات خودرو است. از سال گذشته همزمان با خروج ترامپ از برجام و اعمال تحریم‌های بین‌المللی، واردات خودرو نیز برای ممانعت از خروج ارز متوقف شد.
  • خصوصی‌سازی؛ شاید وقتی دیگر

    وعده‌های شیرین برای خصوصی‌سازی دو شرکت بزرگ خودروساز سال‌هاست که از سوی مسوولان صنعتی کشور شنیده می‌شود. واگذاری سهام دولت در خودروسازی هر چند تغییر و تحولات بنیادین در صنعت خودرو را به همراه دارد اما دولت‌ها به نوعی از آن گریز دارند چرا که مسیر صنعت خودرو با چالش‌های زیادی همراه است. صنعت خودروی ایران که به نوعی حیات خلوت بسیاری از دولت‌ها شناخته می‌شود با انحصاری که در تولید و فروش خودروی دارد یک صنعت به‌تمام معنا دولتی خوانده می‌شود، این در شرایطی است که بخش اعظم خودروسازی‌ها به بخش خصوصی واگذار شده است.
  • ابزارهای ناکارآمد فروش؟

    فروش اعتباری، اقساطی، فوری، فروش با دو یا سه چک کوتاه‌مدت، روش‌های متنوعی هستند برای تنظیم بازار خودرو. سال گذشته همراه با اعلام میزان معوقات خودروسازان که بنا به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت به یک میلیون دستگاه نیز می‌رسید، خودروسازان با هم‌اندیشی مسوولان وزارت صمت برای تامین خودرو در بازار به فروش فوری روی آوردند. بر این اساس از سال گذشته تصمیم بر آن شد که ۸۰ درصد تولیدات روزانه خودروسازان صرف تحویل خودروهای معوق و ۲۰ درصد باقی نیز برای تنظیم‌گری به بازار تزریق شود. به این ترتیب دو خودروساز بزرگ کشور فروش فوری برخی از محصولات را در دستور کار قرار دادند تا شاید از این مسیر به نوعی از التهابات بازار کاسته شود.
  • استاپ دات‌ای‌آر- شریعتی (ماشین سیار)

    قبلا چند نمونه از این جور فست‌فودی‌های سیار رو نوشتم. این‌بار هم از استاپ برگر براتون می‌نویسم. البته قبل اینکه وارد خود موضوع بشم یه کم در مورد این سبک از کافه و کسب‌های غذایی بگم.
  • برگر مَرد!

  • طلایی که چه عرض کنیم؟

  • دوران رنسانس!

  • قاب هفته

    خیابان میرزای شیرازی را به بورس اسباب بازی می‌شناسند، ولی همزمان با برگزاری روز کریسمس در ۲۵ دسامبر فروشگاه‌های این خیابان از چند روز پیش از این تاریخ دکور مغازه‌های خود را تغییر می‌دهند و این خیابان به یکی از اصلی‌ترین بازارهای کریسمس در تهران تبدیل می‌شود.
  • جورج پائولو لمن

    جورج پائولو لمن، کارآفرین خودساخته، در اوت ۱۹۳۹ در ریودوژانیرو متولد شد. والدین او مهاجران سوئیسی بودند که کسب‌وکار لبنیات در برزیل راه‌اندازی کردند. پدر جورج، وقتی او ۱۴ ساله بود، در تصادف رانندگی کشته شد.
  • عظیم پرمجی

    عظیم پرمجی در ژوئیه ۱۹۴۵ در بمبئی هند به دنیا آمد. وقتی در رشته مهندسی برق در دانشگاه استنفورد تحصیل می‌کرد، پدرش از دنیا رفت و او مجبور شد به شهرش برگردد تا کسب‌وکار پدری را اداره کند.
  • دیتر شوارز

    دیتر شوارز در سپتامبر ۱۹۳۹ در آلمان متولد شد. پدرش جوزف شوارز از موسسان گروه شوارز در دهه ۳۰ بود که فعالیت عمده آن را فروشگاه خواربارفروشی لیدل (Lidl) دربرمی‌گرفت. دیتر بعد از پایان دوران دبیرستان به کمک پدرش شتافت. استراتژی کسب‌وکار او مبتنی بر موفقیت بزرگ‌ترین رقبای آنها یعنی فروشگاه آلدی بود و به این ترتیب شوارز اولین فروشگاه تخفیفی خود را در سال ۱۹۷۳ تاسیس کرد.
  • وانگ جیانلین

    وانگ جیانلین، تاجر و سیاستمدار چینی، در اکتبر ۱۹۵۴ متولد شد. پدرش در ارتش آزادسازی خلق چین می‌جنگید. وانگ بعد از ۱۶ سال کار در ارتش، به یک کار اداری دولتی در شهر دالیان مشغول شد.
  • جیووانی فررو

    جیووانی فررو (Giovani Ferrero) در سپتامبر ۱۹۶۴ در ایتالیا متولد شد. در سال ۱۹۷۵ به بروکسل رفت و در مدارس اروپایی تحصیل کرد. سپس برای تحصیل در رشته بازاریابی به کالجی در آمریکا رفت.
  • استارت‌آپی در حوزه اشتراک سفرهای بین شهری

    هزینه‌های سفر، خطرهای جاده‌ای، نداشتن همسفر در مسیر و … ممکن است تجربه سفر را مختل کند به‌طوری که نتوانیم لذت کافی از سفرمان ببریم. به خاطر همین مسائل است که تعداد زیادی از مسافران، از سفر با خودروی شخصی خود منصرف شده و از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده می‌کنند. آن بخش کوچکی هم که از خودروی شخصی استفاده می‌کنند، کیفیت سفرشان به دلیل مشکلاتی که پیش‌تر گفته شد کاهش پیدا می‌کند. همین مساله باعث شده تا استارت‌آپ‌های این حوزه دست به کار شوند و راه حلی برای این موضوع ارائه بدهند.
  • بدهی دولت یک ناهار رایگان نیست

    با توجه به نرخ بهره پایین بدهی دولت در چند دهه، تعدادی از اقتصاددانان پیشرو استدلال می‌کنند که تقریبا هر اقتصاد پیشرفته‌ای می‌تواند اجازه بدهد که بدهی‌ها به سمت سطوح ژاپنی (بیش از ۱۵۰ درصد تولید ناخالص داخلی حتی با محافظه‌کارانه‌ترین اقدامات)، بدون هیچ‌گونه نگرانی در مورد پیامدهای بلندمدت آن افزایش یابد. ممکن است طرفداران بدهی‌های بسیار بالا درست بگویند، اما آنها تمایل به کم‌برآوردی یا نادیده گرفتن همه مواردی دارند که می‌تواند به اشتباه استدلال‌شان ختم شود.
  • رابرت شیلر و اقتصاد روایی

    «رابرت شیلر»، اقتصاددان دانشگاه ییل، تحقیقات پیشگامانه‌ای در خصوص اقتصاد و بازارهای مالی انجام داده است و در سال ۲۰۱۳ جایزه نوبل را با یوجین فاما و لارس پیتر هانسن برای کار در زمینه تحلیل قیمت‌ دارایی به اشتراک گذاشت. شیلر قبل از سقوط سال ۲۰۰۸، درباره حباب بازار سهام هشدار داد و حباب مسکن را پیش از آغاز سال ۲۰۰۸ اعلام کرد. اکنون او روی گرایش جدیدش که به اقتصاد روایی مشهور است تمرکز دارد، به‌ویژه این ایده که داستان‌های عامه، چه واقعی و چه دروغ، می‌توانند بر اقتصاد و بازارها تاثیر بگذارند. نمونه‌ای از این روایت دروغین: هرگز قیمت خانه سقوط نمی‌کند. اقتصاددانان و سرمایه‌گذاران روایات را به خطر نمی‌اندازند. شیلر به تازگی کتاب «اقتصاد روایتگری، چگونه داستان‌ها اپیدمیک می‌شوند و رویدادهای مهم اقتصادی را هدایت می‌کنند» را نوشته است. «وال‌استریت ژورنال» برای تحقیقات در مورد روایات با شیلر گفت‌وگو کرد. گزیده‌های از این مصاحبه را می‌خوانید:
بیشتر