شماره روزنامه ۵۹۹۹
|

جمعه‌نامه

  • نگاه نوبلیست‌های ۲۰۱۹ به توسعه و فقرزدایی

    با وجود پیشرفت‌های اقتصادی عظیم در چند دهه گذشته، فقرجهانی همچنان مشکلی فراگیر و اساسی در پیش روی جوامع بشری است. امروزه بیش از ۷۰۰ میلیون نفر در جهان با درآمدهای بسیار اندک به گذران زندگی مشغولند. هر ساله، پنج میلیون کودک زیر پنج سال در اثر بیماری‌هایی قابل درمان و قابل پیشگیری جان خود را از دست می‌دهند. امروزه، هرچند اکثر کودکان در کشورهای کم درآمد آموزش در مدارس ابتدایی را سپری می‌کنند، اما بسیاری از آنها بدون کسب مهارت‌های خواندن، نوشتن و ریاضی مدرسه را ترک می‌کنند. یکی از مهم‌ترین پرسش‌های پیش روی بشر آن است که چگونه می‌توان فقر جهانی را به‌طور موثری کاهش داد؟ این پرسش همواره یکی از بزرگ‌ترین سوالات پیش روی دانش اقتصاد از آغاز پیدایش آن بوده است.
  • محدودیت دسترسی به اینترنت

    به‌دنبال بروز ناآرامی‌ها و اعتراضات در برخی شهرهای کشور در پی افزایش قیمت بنزین و سهمیه‌بندی آن، از روز جمعه قطعی و اختلال‌هایی در اینترنت کشور ایجاد شد که این قطعی روز شنبه به اوج خود رسید و با تصویب شورای‌عالی امنیت ملی و ابلاغ دبیرخانه آن به اپراتورهای اینترنت، اینترنت سراسری از دسترس همگان خارج شد و امکان استفاده از بسیاری از سایت‌ها و موتورهای جست‌وجوگر خارجی با محدودیت شدید مواجه شد. در همین زمینه سایت نت‌بلاکس که به بررسی و مشاهده اختلالات اینترنت در سراسر جهان می‌پردازد، مدعی شد که حدود ۴۵ دقیقه پس از شروع سهمیه‌بندی و تغییر قیمت بنزین، دسترسی بسیاری از ایرانیان به شبکه اینترنت دچار اختلال شده و ساعاتی بعد ماجرا به نقطه‌ای رسید که دسترسی حدود ۹۵ درصد ایرانیان به اینترنت محدود شد.
  • غافلگیری بنزینی دولت

    اقدام ناگهانی دولت در افزایش سه برابری قیمت بنزین آزاد و نیز سهمیه‌ای شدن دوباره بنزین، این هفته موجب اعتراضات شدیدی در برخی شهرها و استان‌های کشور شد. اگر چه طی هفته‌های گذشته زمزمه‌های سهمیه‌بندی و افزایش قیمت بنزین در برخی رسانه‌ها و محافل خبری مطرح شده بود اما با تکذیب چندباره از سوی مسوولان از جمله وزیر نفت، همراه شد. اما ناگهان در پنج‌شنبه شبی که گذشت دولت در اقدامی از پیش اعلام‌نشده بنزین را سهمیه‌بندی کرد و نرخ آن را افزایش داد. براساس اطلاعیه دولت بنزین سهمیه‌بندی لیتری ۱۵۰۰ تومان، هر لیتر بنزین آزاد ۳ هزار تومان و بنزین سوپر نیز هر لیتر ۳۵۰۰ تومان اعلام شد و بر همه گمانه‌زنی‌ها درباره افزایش قیمت بنزین پایان داد. در همان ابتدای امر که هنوز دسترسی به شبکه‌های اجتماعی و اپلیکیشن‌های پیام‌رسان موبایلی قطع نشده بود، برخی از ناآرامی‌ها و اعتراضات در شهرهای مختلف آغاز شد و تصاویر آن در فضای مجازی دست به دست گردید.
  • تخریب اموال عمومی از سوی آشوبگران

    تصمیم دولت در افزایش ناگهانی قیمت بنزین از همان ابتدا با برخی تجمعات و اعتراضات در بعضی از نقاط کشور همراه شد.اما در این بین عده‌ای خیلی زود فضای این اعتراضات را به سمت تخریب اموال عمومی و دولتی بردند و افرادی فرصت‌طلب با خط‌مشی گرفتن از ضدانقلاب باعث اخلال در نظم عمومی و اغتشاش و ایجاد راه‌بندان در برخی از مناطق کشور شدند.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • مقدمه‌ای برای آشنایی با هایک

    کتاب«فردگرایی و نظم اقتصادی» مجموعه‌ای از مقالات منتشرشده فردریش فون هایک در نشریات مختلف است که به برخی اندیشه‌های مهم و بدیع اولیه او بر می‌گردد که هایک آنجا مطرح کرده و سپس در برخی کتاب‌های بعدی او بسط داده شده است. نخستین بخش کتاب به موضوع تمایزمیان فردگرایی حقیقی و فردگرایی کاذب اختصاص دارد و هایک در آن به این بحث می‌پردازد که در عصر روشنگری دو نظریه متفاوت فردگرایی مبتنی بر دو نگاه متفاوت فلسفی شکل گرفت. هر دو در درجه اول بر اهمیت فرد تاکید داشتند و به این اعتبار به فردگرایی (Individualism) متصف می‌شدند. اما نگاه اول متعلق به تعدادی از فیلسوفان بود که بر مبنای آن یک مکتب آزاداندیشی مبتنی بر «حکومت قانون» ایجاد شد، و در نگاه دوم تعداد دیگری هم بر مبنای همان اهمیت فرد، نقش «حاکمیت مطلق مردم» را مطرح کردند.
  • بازارها، حوزه یادگیری اجتماعی

    فردگرایی و نظم اقتصادی مجموعه‌ای است از مقاله‌های فردریش هایک، از دهه‌ها‌ی ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰ که بیشترشان پیش‌تر در مجله‌های اقتصادی منتشر شده بودند. اگرچه این مقاله‌ها بنا نبود در چنین مجموعه‌ای گنجانده شود، تصویری روشن و منسجم از دستاوردهای متمایز اقتصاد اتریشی به‌دست می‌دهند.
  • چگونگی برخورد با مبتلایان به ایدز

    پس از اجرای نمایش «این یک کنفرانس از شکست ماست» که تیر و مرداد ماه سال جاری در سالن استاد انتظامی مجموعه خانه هنرمندان اجرا شد، روند اجرایی را پیش گرفتم و قرار را بر این گذاشتم تا این مسیر را ادامه دهم. بر این اساس فکر ‌کردم که چگونه می‌توانم اتفاق بعدی را بسازم و مشغول نگارش نمایشنامه «فاش» شدم و در همان زمان از سوی خانم فاطمه سادات مختاری پیشنهاد شد تا با هم همکاری داشته باشیم و من نیز با کمال میل قبول کردم و تمرینات نمایش را همزمان با نگارش متن آغاز کردیم.
  • دنیای بدون جنگ

    کمپانی «ناکسوس» از کمپانی‌های معتبر پخش و نشر آثار موسیقایی آلمانی است و طبق برنامه‌ریزی‌هایی که انجام داد آلبوم دوم از پروژه «مادرم ایران» را با صدای محمد معتمدی در بازار جهانی منتشر کرده است. این آلبوم با ارکستر سمفونیک دولتی آنتالیا به‌صورت زنده در کنسرت ضبط شده که آغاز آن با اجرای قطعه «دنیای بدون جنگ» است و من آن را به استادم حسین دهلوی تقدیم کردم.
  • هیجان ضربه‌های کاردک

    نمایشگاه نقاشی‌های بابک روشنی‌نژاد این روزها در گالری اثر درحال برگزاری است. روشنی‌نژاد با دوبعدی کردن فضا در تعدادی از کارهایش و با کشیدن پس‌زمینه تخت بزرگنمایی شده قصد دارد نقاشی کردن را نشان دهد. ایده اجرایی او بسیار نزدیک به ایده‌های رمانتیک است که بیشتر در موسیقی رمانتیک سده نوزدهم هم دیده می‌شود. ضرباهنگ کاردک، قلم و پالت محدود رنگی او و همچنین اندازه بزرگ بوم‌ها گواهی بر این مدعاست. از نظر او اثرگذاری هدف یا اولویت اصلی هنرهای تجسمی نیست بلکه هنر دنبال آن است که کیفیتی تولید کند. این روش مواجهه از اینجا ناشی می‌شود که از نظر نقاش جهان تصویری با جهان دیداری مداخله می‌کند و بر محصول نهایی تاثیر می‌گذارد.
  • زندگی در اُپرای باشکوه

    من همیشه تماشا کردن افق را دوست داشتم، جایی که آسمان زمین را لمس می‌کند و شما حتی از فاصله‌ای دور هم می‌توانید حسش کنید. به همین دلیل شخصیت‌های داستان و نوازنده‌های خیابانی را گرد هم آوردم. کسانی که زندگی در شهر بزرگ هرگز به آنها اجازه نداده بود که فرصت دیدن افق را داشته باشند. من آنها را به جایی زیبا بردم تا افق را تجربه کنند. ما با هم شهر کوچک خودمان را ساختیم. ما قصه‌های زندگی خودمان را در یک اپرای باشکوه اجرا کردیم. ما کتاب خواندیم، آواز خواندیم، رقصیدیم، گریه کردیم و مُردیم و در آخر به افتخار زیبایی و شکوه خورشید با غروب همراه شدیم.«یک کامیون غروب» داستان خانواده‌ای را روایت می‌کند که در محل زندگی خود که شبیه کاروانسرا است؛ پذیرای گردشگران هستند اما با ورود یک گروه موسیقی زیرزمینی به آنجا که یک زن ناشناس هم همراه آنها است، درگیر ماجراهایی می‌شوند. پژمان بازغی، روشنک گرامی، نادر فلاح، منظر لشگری‌حسینی و امیررضا وزیری از بازیگران این فیلم هستند.
  • اصراری به خنده نیست

    ایده اصلی اجرای نمایش «نینوچکا» فارغ از تمام اتفاقات معمول این بود که بیشتر به دنبال موقعیت‌هایی باشم که کمدی را به وجود بیاورند. این اثر برگردانی از یک فیلمنامه است و داستان اصلی درباره عشق میان لئون و نینوچکا است ولی در این نوشته ما بیشتر به سراغ جواهرات و اتفاقات دیگر رفته‌ایم و آن ماجراها را نمایان‌تر کرده‌ایم. بدون شک این اثر با فیلم کاملا متفاوت است چرا که صحنه با تصویر تفاوت بسیاری دارد.
  • سفر داخلی به سرزمین غذاهای تند

    آبادان از معروف‌ترین شهرهای ایران است،‌ بسیاری آرزوی سفر به این شهر را دارند و وقتی اسمش را می‌شنوند، در ذهن‌شان یک جوان سبزه با عینک ریبن که لبخندی گوشه لبش جا خوش کرده را ترسیم می‌کنند. آنها هم که آبادان رفته‌اند باز آرزوی سفر دوباره به این شهر را دارند و آن را با ادویه‌هایش،‌ غذاهایش‌، مجتمع‌های خریدش،‌ محله‌های سبزش و اروندرود به خاطر سپرده‌اند. حال که به نیمه پاییز رسیده‌ایم و در بهترین فصل آبادان هستیم چرا این شهر را برای سفر انتخاب نکنیم؟
  • جشن «هیرکانی» در آذر ماه

    جشن ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی، آذر ماه امسال در استان گیلان برگزار می‌شود.این جشن به‌دنبال ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی در نیمه اول امسال، قرار است در شهر رشت به اجرا دربیاید. آن‌طور که مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان اعلام کرده است، رونمایی از لوح ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی، آیین‌های سنتی، جشنواره غذا، جشنواره میوه‌های جنگلی و برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی از برنامه‌های پیش‌بینی شده برای اجرای این مراسم است. همچنین قرار است در روز برگزاری جشن، دفتر پایگاه جنگل‌های هیرکانی استان گیلان و سامانه ساتگ (سامانه اطلاعات تورهای گردشگری و ثبت‌نام تورهای گردشگری طبیعت گردی جنگل‌های هیرکانی) افتتاح شود.
  • ضامن تحویل خانه‌های دولتی‌ساز

    طرح اقدام ملی ساخت مسکن از حدود دو هفته پیش، اعلام حضور کرد. طرح اقدام ملی ساخت چند روزی است بین مردم در شهرهای مختلف کشور، سر زبان‌ها افتاده است. وزارت راه و شهرسازی ثبت نام از متقاضیان فاقد مسکن در شهرهای ۱۰ استان کشور برای دریافت خانه‌های دولتی‌ساز را شروع کرده است. از نظر دولت، این خانه‌ها دولتی‌ساز نیستند؛ اما در واقعیت و به سه دلیل مشخص، این خانه‌ها کاملا دولتی‌ساز محسوب می‌شوند.
  • غیبت دردسرساز در اولین روز برفی تهران

    اولین روز برفی سال ۹۸ تهران در نخستین روز از هفته جاری در حالی سپری شد که در ساعات اولیه این روز، عوامل میدانی خدمات شهری شهرداری تهران که وظیفه برف‌روبی و معبرگشایی را بر عهده دارند، غایب بودند. این غیبت به لحاظ ترافیکی دردسرهای بسیاری برای شهروندان به‌دنبال داشت. آنها که در ساعات اولیه صبح قبل از اینکه بارش شدت بگیرد از خانه به قصد محل کار یا تحصیل خود خارج شده بودند، در عین سرگردانی در شهر، اغلب نتوانستند به موقع به مقصد خود برسند؛ چراکه لغزندگی معابر بر شدت ترافیک شهر افزوده بود. در عین حال بسیاری از کسانی که قصد داشتند قدری دیرتر و از ساعت ۹ صبح به بعد خانه را ترک کنند، اصلا نتوانستند خودروی شخصی خود را از پارکینگ خارج کنند.
  • عبور از خط قرمز برای کسب درآمد شهر

    یکی از مهم‌ترین وعده‌های مدیریت شهری پایتخت به شهروندان تهرانی، توقف قطار شهرفروشی به انگیزه کسب درآمد برای تامین هزینه‌های شهر بود. مدیران شهری جدید برای افزایش کیفیت زندگی شهروندان اعلام کردند: درآمدهای حاصل از ساخت وساز با درآمدهای پایدار و سالم جایگزین خواهد شد. با این حال به نظر می‌رسد با گذشت نیمی از عمر دوره جدید مدیریت شهری، تورم تحمیل شده به هزینه‌های جاری اداره شهر سبب شده تا در برخی از موارد، شهرداری به ریل گذشته برای تامین درآمد روی آورد. یکی از مهم‌ترین آنها، بازگشت شرکت‌های کارگزاری برای تامین بودجه غیرنقد شهرداری است.
  • انتظار اولیه از بازار شب عید مسکن

    انتظارات اولیه از بازار شب عید معاملات خرید مسکن در شهر تهران از افزایش نسبی حجم معاملات خرید آپارتمان در پایتخت در ماه‌های پایانی سال‌جاری حکایت دارد. بررسی‌ها و تحقیقات میدانی انجام شده از سوی «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد طی روزهای اخیر تعداد مراجعه متقاضیان خرید مسکن به بازار ملک برای رصد شرایط قیمتی و همچنین اطلاع از مشخصات فایل‌های موجود در بازار به‌طور نسبی و در برخی مناطق و محلات افزایش یافته است.
  • نگاهی به گوشی جدید موتورولا ریزر و پتنت مشابه شیائومی تاشوهای نوستالژیک جیبی

    علاقه عاشقان موبایل‌های تاشو بار دیگر بازارهای جهانی را به جنب و جوش انداخته است.گوشی‌های تاشو هنوز هواداران خودشان را دارند به این ترتیب کمپانی‌هایی که نوستالژی تولید چنین گوشی‌هایی را در ذهن کاربران تداعی می‌کنند سعی دارند به تداوم حفظ جایگاه در بین عاشقان گوشی‌های تاشو ادامه دهند. موتورولا از جمله شرکت‌هایی است که کاربران روزهایی را به یاد دارند که با ورود گوشی‌های هوشمند این شرکت یکی از بیشترین طرفداران را داشت.حالا این شرکت با ارائه یک گوشی تاشو هوشمند سعی دارد در بازار پرخاطره و پررقابت گوشی‌های تاشو خودی نشان دهد. در کنار انتشار خبر ورود این گوشی، شیائومی نیز اعلام کرد قرار است به زودی یک گوشی تاشو در رقابت با این کمپانی به بازار ارائه کند. در ادامه با برخی از ویژگی‌های این دو گوشی آشنا می‌شویم.
  • دایاموز و تعامل سه ضلعی

    امروزه یکی از دغدغه‌هایی که پدران و مادران برای فرزندان دانش‌آموز خود دارند نگرانی از وضعیت تحصیلی و بی‌خبری از چگونگی وضعیت آموزشی آنها است. در گذشته والدین دانش‌آموزان با حاضر شدن در جلسات اولیاء و مربیان این نگرانی‌ها را برطرف می‌کردند و در بسیاری از موارد حتی کارنامه هر دوره درسی آنها را از وضعیت تحصیلی فرزند دانش‌آموزشان باخبر می‌کرد.حالا اما این موضوع ممکن است با یک راهکار جدید و استفاده از یک اپلیکیشن کاربردی قابل‌حل باشد و به ایجاد یک تعامل دوستانه بین معلم، دانش‌آموز و مدرسه برسد.دایاموز یک اپلیکیشن ایرانی است که مدیریت کلاس و دانش‌آموزان را ممکن ساخته است.
  • حالت تاریک برای نسخه وب واتس‌اپ

    بسیاری از کاربران تمایل دارند که قابلیت حالت تاریک را روی نسخه وب اپلیکیشن واتس‌اپ نیز فعال‌سازی کنند.
  • بازار در انتظار کاهش قیمت

    آنچه مشخص است در بسیاری از کشورها همراه با افزایش نرخ بنزین، قیمت‌ها در بازار خودرو نزولی می‌شود چراکه تمایل مردم به خرید خودرو کاهش می‌یابد اما در ایران واکنش‌ها به افزایش قیمت این فرآورده نفتی متفاوت است. طی هفته جاری همراه با اصلاح قیمت بنزین نرخ دلار افزایش یافت و برخلاف دیگر کشورها قیمت خودرو نیز تصاعدی شد به‌طوری که قیمت هر دستگاه پراید در بازار به ۴۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید.
  • رفتار مصرف‌کنندگان در مقابل اصلاح قیمت بنزین

    بالاخره پس از تایید و تکذیب‌های فراوان، بامداد جمعه ۲۴ آبان سهمیه‌بندی بنزین آغاز و قیمت این فرآورده نفتی تعیین شد. طبق اطلاعیه وزارت نفت قیمت بنزین از این پس به‌صورت سهمیه‌ای یعنی۶۰ لیتر ماهانه برای خودروهای شخصی در هر لیتر ۱۵۰۰ تومان و به‌صورت آزاد ۳هزار تومان خواهد بود. این خبر اگرچه اعتراضاتی در پی داشت اما در نخستین روز اجرا، مصرف این فرآورده نفتی ۲۰ درصد کاهش پیدا کرد. آنچه مشخص است دولت انتظار دارد با سهمیه‌بندی و افزایش قیمت بنزین رفتار خودروداران در استفاده از این فرآورده نفتی تغییر کند حال آنکه تجربیات قبلی نشان داده رفتار مصرف‌کنندگان در کاهش مصرف بنزین مقطعی بوده و بعد از مدتی بی‌تفاوتی در استفاده از این فرآورده، جای خود را به حساسیت در استفاده صحیح و معقولانه داده است.
  • راهکارهایی برای کاهش مصرف سوخت

    با افزایش قیمت بنزین بسیاری از مصرف‌کنندگان به استفاده از خودروی کم‌مصرف تمایل پیدا می‌کنند، این در شرایطی است که خودروسازی کشورمان به‌دلیل تولید محصولات قدیمی و از رده خارج خیلی جوابگوی نیاز مشتریان در این زمینه نیستند. بنابراین به‌نظر می‌رسد که مالکان خودرو چاره‌ای جز کاهش مصرف و صرفه‌جویی در استفاده از بنزین ندارند. حال این سوال مطرح است که چگونه می‌توان در میزان استفاده از این فرآورده نفتی صرفه‌جویی کرد؟ پیشنهاد اول بررسی یا چک کردن باک بنزین است. آنچه مشخص است برخی خودروهایی که در جاده‌ها تردد می‌کنند یا بدون درپوش باک هستند یا درپوشی شکسته و معیوب دارند که در هر دو حالت، میزان پیمایش کمتر و باعث بخارشدن بنزین و به تبع آن، آلودگی زیست‌محیطی می‌شود. به اعتقاد بسیاری از کارشناسان چک کردن درپوش باک، یکی از آسان‌ترین و ارزان‌ترین روش‌های صرفه‌جویی است.
  • بساط داش حسن کنار جاده فشم به لواسان اینجا همه چی درجه یکه! مثلا!

    شده بخواید دیر وقت با یکی از دوستاتون بیرون برید و معاشرت کنید و بگید و بخندید و دست آخر هم یک چیزی بخورید و کل ماجراتون رو ختم به خیر کنید؟ شاید آره و شاید نه! آره چون آره دیگه! اما نه چون خیلی وقت‌ها محدودیم به ساعت‌هایی که کافه و رستوران‌ها سرویس می‌دن و بنابراین خودمون رو با اون‌ها تطبیق می‌دیم و زودتر می‌ریم بیرون و اگه دیر بود خانه‌نشینی می‌کنیم!
  • سه در چهار و جمع و جور

  • بپا بدهکار نشی!

  • کافه بالا!

  • قاب هفته

    همزمان با سرد شدن هوا در نیمه دوم سال، مناطق جنوبی کشورمان به هدف اصلی گردشگران تبدیل می‌شود. جایی که همچنان می‌توان از آفتاب درخشان ساحل لذت برد. جزیره هنگام یکی از مناطق جذاب توریستی است که بافت بومی خود را حفظ کرده و هر سال جمع کثیری از مسافران و توریست‌ها را میزبانی می‌کند. در این شماره «قاب هفته» جزیره دنج و مردمان خون‌گرم هنگام به تصویر کشیده شده است. / عکس‌ها: فروغ علایی
  • دیوید تامسون

    دیوید تامسون، در ژوئن ۱۹۵۷ در کانادا متولد شد. خانواده او که ریشه بریتانیایی داشتند و به کانادا مهاجرت کرده بودند و درحال‌حاضر ثروتمندترین خانواده این کشور محسوب می‌شوند، در سال ۱۹۳۱ قدم در مسیر کسب ثروت گذاشتند. روی تامسون، پدربزرگ دیوید در همان سال با مبلغی اندک یک ایستگاه رادیویی در شهر اونتاریو خرید. دو سال بعد، روزنامه تامینز دیلی پرس‌ را خرید که ظرف پنج سال برترین روزنامه کانادا شد. او در دهه ۵۰ مالکیت شرکت‌های مختلف در زمینه‌های متنوع را به‌دست آورد و در نهایت، یک امپراتوری رسانه‌ای با بیش از ۲۰۰ روزنامه در کانادا، آمریکا و بریتانیا ایجاد کرد.
  • لی‌کا- شینگ

    لی کا-شینگ، کارآفرین چینی و تاثیرگذارترین تاجر آسیا که به سوپرمن معروف است، در ژوئن ۱۹۲۸ در شهر چائوژو چین به دنیا آمد. خانواده او بسیار فقیر بود و در سال ۱۹۴۰، بعد از حملات ژاپن، از چین به هنگ‌کنگ مهاجرت کرد.
  • لی‌شاو‌کی

    لی شاو کی، تاجر و سرمایه‌گذار بزرگ املاک، در ژانویه ۱۹۲۸ در چین به دنیا آمد. او که خانواده‌ای فقیر داشت، در ۲۰ سالگی و درحالی‌که کمتر از هزار دلار هنگ‌کنگ در جیبش داشت، به هنگ‌کنگ رفت. در سال ۱۹۷۶ او شرکت توسعه املاک هندرسون (Henderson Land Development) را تاسیس کرد و بخش عمده ثروتش درحال‌حاضر از این شرکت به‌دست می‌آید. شرکت هندرسون در سال ۱۹۸۱ عرضه عمومی شد و درحال‌حاضر، در حوزه‌های توسعه و سرمایه‌گذاری در املاک، مدیریت پروژه، عمران، ساخت هتل، فروشگاه‌های زنجیره‌ای، مالی و زیرساخت، فعالیت می‌کند.
  • استارت‌آپی از ترکیب انرژی و آینده

    استارت‌آپ «انرژاین» ترکیبی از انرژی و آینده است و با شعار انرژی آینده این استارت‌آپ راه‌اندازی شده است که در محور محیط‌زیست و انرژی‌های تجدیدپذیر فعالیت دارد. این استارت‌آپ به کمک دستگاه‌های بازیافت از زباله انرژی تولید می‌کند. به گفته سمیه اکبری بنیانگذار استارت‌آپ انرژاین شروع ایده این کسب‌و‌کار از ایده تبدیل انگور به سرکه توسط مادرش شکل گرفت و در نهایت به ایده‌ای تبدیل شد که از مواد فسادپذیر، انرژی تولید ‌کنند. در ادامه چالش‌های این کار‌آفرین در مسیر کسب‌و‌کار را می‌خوانیم:دستگاه‌های ما زباله‌های غیرپلاستیکی، همچون پسماند مواد غذایی را دریافت می‌کند و خروجی گاز، برق، آب و کود می‌دهد. این دستگاه در ۳ فاز صنعتی، نیمه‌صنعتی و خانگی قابل تولید است و نوع خانگی آن ابعاد یک یخچال را دارد و تمام زباله‌های غیرپلاستیکی را می‌تواند به‌عنوان ورودی دریافت کند.
  • تهدید تورم ؟

    اگرچه در طول ۳۰ سال گذشته هیچ‌گونه داده‌‌ای مشابه با دوره ۱۹۵۰ تا ۱۹۸۰ (دوره‌ای که نرخ بیکاری و نرخ تورم در ارتباط با یکدیگر حرکت می‌کردند) مشاهده نشده است، اما بسیاری هستند که همچنان بر این باورند که سیاست‌گذاران پولی باید بر ریسک افزایش سریع تورم تمرکز کنند. نگاه آنها حاوی این نکته است که تورم تهدید بزرگ‌تری نسبت به احتمال رکود است.
  • هوش را کنار بگذار!

    زندگی سازمانی مملو از حماقت است؛ ولی جالب اینجاست که بدانید بسیاری از افراد باهوش با این حماقت همراه می‌شوند؛ چرا؟ چون آنها متوجه می‌شوند وقتی می‌خواهید در یک سیستم پیشرفت کنید، به‌جای هوش، نیاز دارید که تنها نظر ارباب رجوع یا مدیر خود را جلب کنید. زندگی سازمانی به شما درس‌های زیادی می‌دهد؛ ولی مهم‌ترین درس این است: اینجا قرار نیست از هوش خود استفاده زیادی کنید.
  • انقلاب ارزهای دیجیتال

    سرعت تحولات در حوزه ارزهای دیجیتال و حجم پرداختی‌ها در این حوزه نشان می‌دهد یک انقلاب مالی بزرگ در راه است. دولت‌ها و بانک‌های مرکزی یا باید در برابر این قطار در حال حرکت بایستند و با آن مقابله کنند، یا سوار بر این قطار شوند و از مزایای آن استفاده کنند.ارزهای دیجیتال چگونه روش‌های مبادله ما را تغییر خواهند داد و چه تغییری درباره طرز فکر ما راجع به پدیده «پول» ایجاد خواهد کرد؟ این سوالات اکنون با توجه به تغییراتی که پرداخت‌های دیجیتال در سطح جهان به وجود آورده است، توجه محافل اقتصادی جهان و دیگر نهادهای بین‌المللی را به خود جلب کرده است.
بیشتر