شماره روزنامه ۶۱۸۳
|

جمعه‌نامه

  • راه رهایی از تله فقر

    فقرزدایی از چه مسیری می‌گذرد؟ فقر تحت‌تاثیر چه متغیرهایی شکل می‌گیرد؟ آیا ایجاد و بازتولید فقر عمدتا نتیجه سیاست‌گذاری‌های غلط اقتصادی است یا عوامل غیراقتصادی هم امکان شکل‌دهی یا تشدید فقر را دارند؟‌ گروهی از صاحب‌نظران معتقدند عدم تعادل‌ها و مسیرهای سیاستی نادرست در اقتصاد منجر به ایجاد و تعمیق فقر طی سال‌های اخیر در کشور شده است و بنابراین برای عبور از فقر باید به مولفه‌هایی از جمله نرخ رشد و نرخ تورم توجه ویژه‌تری نشان داد؛ چراکه این دو شاخص کلان اقتصادی به‌طور مستقیم فقر را متاثر می‌کنند.
  • شروع غنی‌سازی در فردو

    گام چهارم کاهش تعهدات هسته‌ای ایران درحالی از هفته گذشته آغاز شده که واکنش‌های شدیدی از سوی مقامات آمریکایی و نیز طرف‌های غربی توافق برجام به همراه داشته است. در ابتدا وزارت‌خارجه آمریکا در بیانیه‌ای ایران را متهم به باج‌گیری اتمی کرد و پس از آن امانوئل مکرون مدعی شد که ایران و آمریکا راه خروج از برجام را انتخاب کرده‌اند.
  • توفان افشاگری روحانی در کویر یزد

    اظهارات جنجالی رئیس‌جمهور در یزد که در آن خواستار رسیدگی قوه قضائیه به فسادهای میلیارد دلاری شده بود این هفته واکنش‌های زیادی در میان مقامات و مسوولان داشت و البته برای چند روزی نبض فضای مجازی را به‌دست گرفت. درحالی‌که فعالان مجازی اصولگرا با نقدهای بسیار تند، روحانی را متهم به ناراحتی از برخورد قوه قضائیه با مفاسد اقتصادی کردند، فعالان مجازی اصلاح طلب ضمن حمایت از افشاگری‌های رئیس‌جمهور، آن را بسیار دیر هنگام دانستند. حسام‌الدین آشنا مشاور رئیس‌جمهور در توییتی سخنان روحانی را در یزد «یک بیانیه و آمار رسمی برای مواجهه با فساد سازمان‌یافته‌» دانست و نوشت«لوایح شفافیت، فسادستیزی و مدیریت تعارض منافع آورده‌های دولت در همین مسیر است.» رئیس دولت دوازدهم در جریان سفر خود به یزد گفت: «وقتی قوه قضائیه با فسادهای میلیونی و میلیاردی برخورد می‌کند درخصوص فسادهای میلیارد دلاری هم توضیح دهد.» رئیس‌جمهور از رسیدگی نکردن قوه قضائیه به «فساد دانه‌درشت‌ها» انتقاد کرد و خطاب به مسوولان این قوه گفت «دادستان‌ها و قضات شریف ما نترسند و به این جناح آن جناح توجه نکنند و با این پرونده‌ها با صراحت و روشنی برخورد کنند.» او همچنین به چند مورد پرونده بدهکاری میلیارد دلاری برخی نهادها که از آنها نام نبرد، اشاره کرد و گفت باید به مردم توضیح داده شود و این مبالغ پس گرفته شود.همزمان با انتشار فیلم بخش‌هایی از سخنان رئیس‌جمهور در فضای مجازی، بلافاصله هشتگ‌هایی تحت عنوان #حسن_روحانی،#مبارزه_با_فساد، #افشاگری و #بنی_صدر در شبکه‌های اجتماعی به راه افتاد.برخی از کاربران اصولگرای فضای مجازی صحبت‌های روحانی در یزد را در واکنش به دستگیری برادرش دانستند و ادعا کردند که روحانی با سناریوی بگم بگم‌های دولت‌های قبلی، قصد اتهام زنی به قوه قضائیه را دارد.
  • ادامه جنجال چندهمسری

    با وجود آنکه هفته گذشته انتشار پوستری درباره تبلیغ چندهمسری و آموزش آن جنجالی بزرگ در شبکه‌های اجتماعی و افکار عمومی به پا کرده بود اما به دلیل چند اظهارنظر متفاوت، این هفته بار دیگر چندهمسری به یکی از سوژه‌های فضای مجازی تبدیل شد. هفته گذشته تصویری در فضای مجازی دست به دست گردید که در آن «کارگاه آموزشی مهارت‌های ارتباطی خانواده‌های چندهمسری» تبلیغ می‌شد. این تصویر موجب شد تا بحث‌های زیادی از سوی مخالفان و موافقان در شبکه‌های اجتماعی مطرح شود و حتی اظهارات یک جامعه‌شناس درباره رد وجود «چندهمسری» در اسلام و پشت پرده تبلیغات آن، موجب شد دادستانی قم پرونده‌ای برای او تشکیل دهد.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • اقتصاد توسعه، آزمایشگاه ارزیابی تاثیر سیاست‌های مبارزه با فقر

    مساله اساسی اقتصاد توسعه مرسوم را شاید بتوان در این پرسش‌ کلیدی خلاصه کرد که چرا برخی کشورها ثروتمند و در رفاه هستند و برخی فقیر و در فلاکت؟ پیش از این تصور می‌شد کسی که یک چرای بزرگ دارد به چگونگی‌های بسیاری دست می‌یابد. اما تجربه دهه‌های گذشته کمک جهانی برای کاهش فقر در کشورهای کمتر توسعه یافته و به‌خصوص کشورهای فقیر آفریقای سیاه نشان داد که این گفته دست‌کم در اقتصاد توسعه چندان درست و اساسا در سطح کلان قابل ارزیابی نیست. گویی که بزرگی و پیچیدگی مساله توسعه نیافتگی، ارتباط چیستی و چگونگی آن را مختل می‌کند و در جوامع پیچیده امروزی به‌سختی می‌توان چگونگی یک تغییر معنادار را در پدیده‌های اجتماعی تنها به دلیل یک چرایی بزرگ فروکاست.
  • مدیران کشور این کتاب را بخوانند

    من فکر می‌کنم کتاب «اقتصاد فقیر» تجربه نابی از رویکرد واقع‌گرایانه برای حل و فصل مسائل اقتصادی و فقرزدایی است. آنها شیوه و متدلوژی خود را در کشورهایی مانند هند، مراکش، کنیا، اندونزی و بسیاری دیگر از کشورهای توسعه نیافته آزمایش کرده‌اند که نقاط مشترک زیادی با کشور ما دارند. صرف‌نظر از نتیجه‌گرایی، روش آنها برای حل مساله خیلی ارزشمند است. فصل آخر کتاب که درباره سیاست‌گذاری است درس‌های کارآمدی برای مدیران کشور ما به‌خصوص در وزارتخانه‌های رفاه دارد. آنها البته فرصت مطالعه ندارند، اما توصیه کنم فصل آخر کتاب اقتصاد فقیر را حتما بخوانند. این کتاب اثر دو اقتصاددان برجسته است که در بزرگ‌ترین دانشگاه‌های جهان تدریس می‌شود و بسیاری کشورها نیز دارند از نتایج و راهکارهای تئوریک آن استفاده می‌کنند. این کتاب هم به کار نهادهای مردم محور می‌آید و هم دولت‌ها. هر کسی دغدغه سیاست‌گذاری و حکمرانی بهتر و موثرتر را دارد ناگزیر از خواندن این کتاب و مجبور به تامل در روش و محتوای آن است.
  • راهکار بانرجی و دوفلو برای فقرزدایی

    بانرجی و دوفلو دو اقتصاددان علاقه‌مند و دست اندرکار پژوهش‌های میدانی هستند. از نظر آنها تئوری‌های کلی اقتصادی جوابگوی مسائل جوامع امروز به‌خصوص کشورهای فقیر نیست. بلکه باید وضعیت کشورهای فقیر را براساس شواهد میدانی بررسی کرد. از آنها این پرسش اساسی مطرح است که فقر چیست؟ این تصور که فقر فقط گرسنگی است پس باید به فقرا غذا داد اشتباه است. ما با فقر در سطوح و گستره‌های مختلفی سر و کار داریم؛ فقر آموزشی، مسائل مربوط به سلامت، ناتوانی در پس‌انداز و... بنابراین در هر منطقه و جامعه‌ای باید نخست فقر را از طریق مشاهده‌گری تعریف کرد، سپس دنبال راه‌های اقتصادی برای کاهش و رفع آن بود. بنابراین از منظر نویسندگان این کتاب ما با یک روش شناسی جدید مقابله با فقر سر و کار داریم. آنها دنبال راهکارهای مشخص و روشنی بوده‌اند.
  • روش‌های آزمایشگاهی و سیاست‌سازی

    همواره پژوهش‌هایی خواهد بود که کم‌وبیش با توسعه مرتبط است، پس چرا آنچه تصادف‌گرایان انجام می‌دهند اهمیت دارد؟ کمیته نوبل گفته است «پژوهش آزمایشگاهی [آنان] اکنون در اقتصاد توسعه به‌طور کامل چیره شده است.» وقتی دقت و شواهد به معنای نزدیک شدن به یک رویکرد واحد باشد که محدودیت‌های بسیار دارد، مساله جدی معرفت‌شناختی ایجاد می‌شود. این تحول طی چند دهه اخیر در اقتصاد توسعه رخ داده و اکنون به سبب اهدای جایزه نوبل ۲۰۱۹ به این نوع تفکرتقویت شده است. همان طور که بانرجی و دوفلو در گفت‌وگوهایی بعد از جایزه اعلام کردند، این صرفا جایزه به آنها نبوده بلکه به کل این حرکت بوده است. این رشته همواره این‌گونه نبوده است. تاریخ تفکر در مورد اقتصاد توسعه سرشار از مباحثاتی بر سر تفاوت انباشت سرمایه برمبنای فضا، نقش نهادها در شکل دادن رفتار و توسعه اقتصادی، میراث‌های استعمار و امپریالیسم، مبادله نابرابر، راهبری جهانی فناوری، نقش سیاست مالی و رابطه بین کشاورزی و صنعت است. پس‌آنگاه، به نفع مداخلات کوچک‌تر، این پرسش‌های بزرگ‌تر از این رشته کنار گذاشته شد.
  • آینه مسائل اجتماعی ایران

    «هیچ چیز جدی نیست» عنوان مجموعه نمایشنامه‌های کوتاه «رچ اورلاف» نویسنده و منتقد آمریکایی است که توسط عبدالمحمد دلخواه به فارسی ترجمه شده است.بخشی از متن این نمایش حاصل تلفیق چهار نمایشنامه‌ از مجموعه «هیچ چیز جدی نیست» از اورلاف و صحنه‌هایی کوتاه از نمایشنامه‌های «هملت»، «مکبث»، «در انتظار گودو» و «به وقت ضیافت» است که نیمی از کار را تشکیل می‌دهد و نیم دیگر متن را نیز با توجه به نیاز مخاطب جامعه ما و در تمرینات به آن اضافه کرده‌ام.
  • شکستن مرزهای خود

    آلبوم تصویری «فرم‌های بی‌پایان» از سوی انجمن موسیقی ایران روانه بازار شد. این آلبوم فیلم همان کنسرت تک‌نوازی است که ۲۵ مرداد ماه امسال در تالار رودکی برگزار شد و بازخوردش آن‌قدر مثبت بود که باعث شد آلبوم هم به‌صورت تصویری منتشر شود. به‌عنوان نوازنده با وجودی که سه کتاب تخصصی در حوزه تنبور منتشر کرده‌ام و بیش از یک دهه سابقه تدریس در زمینه موسیقی دارم خود را یک سولیست می‌دانم و علاقه بسیاری به اجراهای انفرادی یا دونوازی دارم، زیرا روحم در این ژانر آرام ‌می‌گیرد و حس می‌کنم آزادی و توانایی‌ام در این حوزه بیشتر است.
  • داستان زندگی آدم‌ها

    نمایشگاه آثارم با نام «پریان» این روزها در گالری ثالث برپاست. کارهای من ترکیبی است از سبک‌های قدیمی ایرانی و سبک‌های کلیسایی که البته لزوما از قانون خاصی پیروی نکرده و یک ترکیب کلی از آنها است.
  • یادواره نقاش و مترجم سرشناس

    نمایشگاه «پس از ۱۰ سال» به مناسبت دهمین سال درگذشت مهدی سحابی مترجم و نقاش در دو بخش برگزار می شود. بخش نخست این گرامیداشت فردا جمعه ۲۴ آبان برگزار می‌شود که تلاش دارد در قالب فیلم و سخنرانی وجوه شخصیتی ادبی هنری زنده‌یاد سحابی را واکاوی کند و سپس عصر جمعه اول آذر هم نمایشگاهی از آثار دیده نشده مهدی سحابی برای نخستین بار در گالری مژده رونمایی می‌شود. تلاش کردیم از همه دوره‌های کاری او چند اثر را در این مجموعه داشته باشیم و آثاری از مجموعه‌های ماشین قراضه‌ها، دیوارنوشته‌ها، صورتک‌های کاغذی، پرتره‌ها، فیگورها و... در این نمایشگاه ارائه می‌شود. همه این آثار متعلق به خانواده سحابی است و به غیر از یکی، دو اثر که سال‌ها پیش در کتاب آثار ایشان توسط نشر نظر به چاپ رسیده بود ، سایر آثار جایی دیده نشده‌ و نخستین بار است که به نمایش درمی‌آیند. ما قصد داریم در این مراسم به وجوه مختلف ادبی، ژورنالیستی و هنری ایشان بپردازیم و کارشناسان به‌طور مفصل درباره ترجمه‌ها، نقدها و نوشته‌هایش صحبت کنند و در بخش دیگری هم به آثار هنری او توسط کارشناسان هنری پرداخته ‌شود. به همین دلیل فکر کردیم اگر مراسم نکوداشت از افتتاحیه نمایشگاه جدا باشد کیفیت کار بالاتر می‌رود و حاضران بر روی مسائلی که مطرح می‌شود تمرکز بیشتری دارند.مراسم بزرگداشت مهدی سحابی فردا جمعه ۲۴ آبان‌ماه ساعت ۱۷ تا ۱۹ و نمایشگاه «پس از ۱۰ سال» از روز جمعه اول آذر در گالری «مژده» به نشانی سعادت‌آباد، علامه شمالی، خیابان هجدهم شرقی، پلاک ۲۷ شروع شده و تا هشتم آذر ادامه خواهد داشت.
  • نشانه‌های تغییرهویت

    «زغال» به کارگردانی اسماعیل منصف که این روزها در گروه هنر و تجربه روی پرده رفته فیلمی ساده ولی تاثیرگذار است. داستان فیلم در آذربایجان شکل می‌گیرد و درباره پسری است که به خاطر دختری که دوستش دارد مجبور به دزدی می‌شود اما در ادامه این مسیر پدر برای حفظ آبرو و به ثمر نشاندن زندگی پسرش دست به طغیانگری می‎زند.
  • واکاوی رفتار کودکان

    من در سریال «حکایت‌های کمال» که این روزها از شبکه ۲ روی آنتن می‌رود نقش عباس پسری پرانرژی و شاداب را ایفا می‌کنم که یکی از نقش‌های اصلی است. تلاش کردم با کمک گرفتن از آنچه در فیلمنامه آمده بود و راهنمایی‌های کارگردان سریال به این درک برسم که یک کودک در دهه‌های گذشته و زمانی که خیلی‌هایمان هنوز به دنیا نیامده بودیم چطور زندگی می‌کرد و چه رفتارهایی داشت. البته من در سریال «معمای شاه» ساخته محمدرضا ورزی که کاری تاریخی بود هم نقش کودکی ولیعهد را داشتم اما حجم نقشم به اندازه سریال «حکایت‌های کمال» نبود. اینجا من و کاراکتر «کمال» در بیشتر سکانس‌ها حضور داریم و نقشم پررنگ‌تر است و شرایط فرق می‌کند. من قبلا هم با قدرت‌الله صلح میرزایی کارگردان این فیلم همکاری داشتم و بسیار از او در زمینه بازیگری آموختم. او می‌داند که چطور بازیگر خود را راهنمایی کند که بهتر نقش و جزئیات آن را بفهمد و جلوی دوربین اذیت نشود. او حرف‌های بازیگرانش را می‌شنود و با آنان ارتباط گرمی برقرار می‌کند که می‌توان نتیجه این شکل از کار را در خروجی سریال دید. محسن شایان‌فر تهیه‌کننده «حکایت‌های کمال» هم همانطور که برای بازیگران بزرگسال پروژه احترام قائل بود به بازیگران کودک هم توجه می‌کرد و پیشنهادهای ما را برای بهتر شدن مجموعه می‌شنید. سریال «حکایت‌های کمال» امکان نشان دادن پتانسیل‌های بازیگری را برای بازیگران کودک و نوجوان به اندازه بازیگران بزرگسال فراهم کرد و این مساله باعث افزایش روحیه و انگیزه بازیگران کودک در این مجموعه شد.
  • سفر پاییزی به جنوب کشور

    پاییز شده‌، هوا رو به سردی رفته‌، قطره‌های باران از برگ‌های سرخ و زرد و نارنجی خود را به زمین می‌رسانند و بسیاری لباس‌های گرم شان را از کمدها بیرون کشیده‌اند. ویترین بسیاری از فروشگاه‌ها پر از لباس‌هایی با کلاه‌های خزدار است‌ که صورت مانکن را پوشانده‌اند،‌ عابران چتر به دست تند از کنار ویترین‌ها می‌گذرند،‌ گاه توقفی می‌کنند تا لباس‌های درون آن را بر تن شان تصور کنند. قطره‌های باران اما تند و بی‌امان به زمین می‌ریزند، عابران پا تند می‌کنند و می‌گذرند.
  • ظرفیت خالی گردشگری یزد

    یزد یکی از پنج استان پرطرفدار توریست‌های خارجی است و البته سهم قابل‌توجهی از گردشگری داخلی را در ایام عید و تعطیلات تابستان به خود اختصاص می‌دهد اما با این حال گزارش‌های رسمی از حوزه گردشگری، از ظرفیت بلااستفاده این استان خبر می‌دهد. مدیر کل گردشگری استان یزد اعلام کرده است: یزد به‌رغم آنکه قابلیت‌های زیادی در حوزه گردشگری برای عرضه به تمام توریست‌های بین‌المللی دارد؛ اما از این ظرفیت به شکل خوب و کامل بهره‌برداری صورت نگرفته است. جشنواره پاییزی انار در یزد، همه ساله این استان‌ را به مقصد سفرهای توریستی در ماه‌های مهر و آبان تبدیل می‌کند. این جشنواره ۱۷ آبان در روستای سریزد مهریز افتتاح شد. مدیران دولتی در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری معتقدند روستای سریزد با قدمت ۲۵۰۰ ساله مکان مناسبی برای سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری است.
  • شرط سرمایه‌گذاری در بناهای تاریخی

    مدیرعامل صندوق احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی درباره شرایط سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در کار ترمیم، مرمت و احیای بناهای تاریخی گفت: صندوق احیا، مجوز بهره‌برداری مکان‌های تاریخی را تنها برای اقامتگاه و هتل صادر نمی‌کند بلکه از کاربری‌های فرهنگی و هنری نیز استقبال می‌کند اما به‌منظور احیا و بهره‌برداری از بناهای تاریخی نباید به هویت و شأن اثر تاریخی خدشه‌ای وارد شود. هادی میرزایی اعلام کرده است: فرصت‌های سرمایه‌گذاری را بیشتر کنیم تا فارغ از کسب درآمد کاربری‌های متنوعی را در فضاهای سنتی و تاریخی ایجاد کنیم‌. صندوق احیا معتقد است: با استفاده از منابع ملی به تنهایی امکان مرمت و احیای بناهای تاریخی وجود ندارد و بناهایی که به بخش خصوصی واگذار شده امروز به بناهای فاخر تبدیل شده است. بنا بر ماده ۸ قانون حمایت از هنرمندان ‌و استادکاران، صندوق احیا از سال ۹۶ به صندوق توسعه صنایع‌دستی، فرش دستباف و احیا و بهره‌برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی تغییر عنوان داده و این صندوق در این راستا اقدامات و راهبردهای جدیدی را ملاک عمل خود قرار داده است.
  • ماجرای دیوار تاریخی سرپل ذهاب

    یک مسوول در حوزه میراث فرهنگی با بیان اینکه اخیرا انتشار تحقیقات یک باستان‌شناس در اراضی سرپل ذهاب و قصرشیرین باعث انتشار یک خبر نادرست درباره دیوار تاریخی سرپل ذهاب شد، اعلام کرد: وجود این دیوار کشف تازه‌ای نیست بلکه در گزارش سال ۹۵ علی بیگی باستان‌شناس، به وجود این دیوار طولانی اشاره شده بود. مدیر‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه با بیان اینکه از دیوار تاریخی سرپل ذهاب در منابع مختلف تاریخی یاد شده است، اظهار کرد: مقالات مختلفی نیز در این خصوص چاپ شده که در آرشیو میراث فرهنگی و دانشگاه تهران موجود است. در سال ۱۸۵۰ نیز موسیو چریکوف در سفرنامه خود به ایران به وجود این دیوار در بین شهرستان‌های سرپل‌ذهاب و قصرشیرین اشاره کرده و برخلاف ادعای برخی رسانه‌ها این کشف جدیدی نبوده است. این دیوار تنها دیوار بلند باستانی در ایران نیست. باستان‌شناسان پیش‌ازاین ساختارهای مشابهی را در مناطق شمالی و شمال شرقی ایران یافته‌اند که از آن میان می‌توان به دیوار باستانی گرگان اشاره کرد این دیوارها ممکن است هدف دفاعی داشته بودند.
  • شرط کافی فقرزدایی؟

    چهارمین نشست «هم‌اندیشی و گفت‌وگو» گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» با عنوان «تصویر فقر در ایران» برگزار شد و طی آن دکتر داود سوری اقتصاددان، با ذکر زوایای مختلف این آسیب اجتماعی سعی در شفاف‌سازی ابعاد مختلف و ریشه‌های این پدیده داشت. در ادامه پژوهشگران حوزه فقر و اقتصاددانانی که در این زمینه به تحقیق پرداخته‌اند، به نقد صحبت‌های سخنران پرداختند و از این طریق دیدگاه خود را در این زمینه نیز مطرح کردند. کوچک شدن کیک اقتصاد کشور و تشدید نابرابری بین دهک‌های مختلف و ضعف در بازتوزیع منابع از سوی دولت در بین اقشار درآمدی مختلف از جمله آسیب‌هایی بود که منتقدان در این جلسه مطرح کردند. توجه به مقایسه صحیح شاخص‌های اقتصادی برای ارائه تصویر صحیح و متناسب با واقعیت، محدود بودن حوزه فعالیت خانواده‌های زیر خط فقر و عدم توانایی برای جابه‌جایی بین شغل‌های مختلف از دیگر عواملی بودند که تحلیلگران این حوزه به آن اشاره کردند. یکی دیگر از مواردی که در این جلسه مورد بحث قرار گرفت. کافی بودن حل مسائل فقر با بهبود شاخص‌های اقتصادی از جمله رشد اقتصادی و تورم بود. گروهی بر این باور بودند که تنها با اصلاح شاخص‌های مذکور نمی‌توان با پدیده فقر مبارزه کرد؛ اما عده‌ای دیگر عقیده داشتند زمانی که این شاخص‌ها بهبود یافته باشد، حتما قبل از آن بسیاری از حوزه‌های دیگر اصلاح شده‌اند.
  • خودزنی «مال»های تازه‌ساز

    عملیات بهره‌برداری در برخی مراکز تجاری چندمنظوره تازه‌ساز در تهران به نوعی خودزنی شباهت پیدا کرده است.
  • فرمان استانداردسازی شاخص آلودگی

    سازمان محیط‌زیست کشور اخیرا با صدور دستورالعملی، خواستار اعمال تغییراتی در فرمول و نحوه محاسبه و اعمال شاخص کیفیت هوا توسط ادارات کل محیط‌زیست و نهادهای وابسته به شهرداری‌ها همچون شرکت‌های کنترل کیفیت هوا شده است.
  • جست ‌وجوی شفافیت در مدیریت شهری پایتخت

    کارشناسان شهری معتقدند یکی از مهم‌ترین چالش‌های ساختاری مجموعه مدیریت شهری، نبود شفافیت در چرخه اداره و انجام امور است.
  • میانگین بهای رهن آپارتمان در مناطق پرتقاضا

    با اتمام فصل جابه‌جایی در بازار اجاره مسکن و تثبیت شرایط تعیین نرخ‌های اجاره در بازار پاییزی واحدهای مسکونی میانگین رهن هر مترمربع آپارتمان در مناطق مختلف شهر تهران قابل تخمین شد. تحقیقات میدانی «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد در حالی‌که پیش از این و در فصل تابستان به چند علت عمده تخمین میانگین رهن هر مترمربع آپارتمان مسکونی در هر کدام از مناطق شهر تهران به امری دشوار تبدیل شده بود و برخی از مالکان واحدهای مسکونی به صورت سلیقه‌ای اقدام به تعیین نرخ اجاره مسکن می‌کردند در شرایط فعلی این امکان فراهم شده است که مستاجرها بتوانند با اطلاع از حدود قیمت‌ها در هر منطقه اقدام به جست‌‌وجو برای رهن واجاره واحدهای مسکونی موردنظر خود کنند.
  • تغییرات با موج تکنولوژی در بازار لپ‌تاپ

    دنیا در مسیر پیشرفت‌هایش در وادی تکنولوژی به پیش می‌رود و در کنار آن نیز تولیدات در زمینه تجهیزات سخت‌افزاری مسیر رو به رشد خود را ادامه می‌دهند. برای نمونه شرکت‌ها برای حفظ بازار خود در دسته‌بندی‌های تکنولوژی سعی دارند به روزرسانی خود را تداوم دهند و با وجود اینکه موبایل به تنهایی می‌تواند بیش از نیمی از نیازهای کاربران کامپیوتر و حتی کاربری‌های آنلاین افراد را برآورده کند اما به‌ویژه در زمینه ارائه تولیدات جدید تبلت و لپ‌تاپ مدعیان بازار سخت‌افزار دست از تلاش برنداشته‌اند. به تازگی سامسونگ و شیائومی سری جدیدی از لپ‌تاپ‌های تولیدی خود را معرفی کرده‌اند که یکی با داشتن نمایشگر QLED و دیگری ارتقا در توان پردازشی توانسته‌اند نسلی دیگر از لپ‌تاپ‌های پرقدرت را به نمایش بگذارند. در این گزارش نگاهی انداختیم به ویژگی سری جدید لپ‌تاپ‌های یاد شده که اخیرا در بازار خودی نشان داده‌اند.
  • شبیه کدام هنرپیشه هستید؟

    Gradient ویرایشگری برای عکس‌های پرتره و سلفی شما است، با دانلود آن می‌توانید ده‌ها ویژگی شگفت انگیز، ابزار اختصاصی و فیلترهای دست‌ساز را پیدا کنید. مدتی است که کاربران شبکه‌های اجتماعی عکس‌های خود را به همراه تصویری از یک هنرپیشه شناخته شده که بیشترین شباهت را به آنها دارد با دوستان خود به اشتراک می‌گذارند و این در واقع ترند تازه شبکه‌های اجتماعی است.
  • جست‌وجو با عکس در اندروید و آی‌او‌اس

    ما اغلب برای کار‌های مختلف از موتور‌های جست‌وجوگر مانند گوگل استفاده می‌کنیم. یکی از قابلیت‌های مفید گوگل، امکان سرچ با استفاده از عکس است. این قابلیت بسیار کاربردی است و می‌توانید علاوه‌بر دسکتاپ، با استفاده از گوشی هوشمند هم از آن استفاده کنید.
  • بازگشت مونتاژی‌ها

    بعد از اعمال تحریم‌های صنعت خودرو، خط تولید بسیاری از محصولات مونتاژی خودروسازان به دلیل عدم تامین قطعات وارداتی متوقف ماند. از جمله خودروهای چینی و فرانسوی که به دلیل خروج شرکای خودروساز خارجی تولید آنها محدود یا به‌طور کامل لغو شد. به این ترتیب انبوهی از تعهدات فروش روی دست خودروسازان ماند. به این ترتیب تولید‌کنندگان پیشنهاد‌های نه چندان جذابی پیش روی مشتریان خود قرار دادند.
  • ورودممنوع خودروهای وارداتی

    از تیرماه سال گذشته که واردات خودرو به کشور متوقف ماند، هزاران خودرو در بنادر، مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و اماکن گمرکی دپو و ترخیص آنها با حواشی همراه شد. در این بین تعداد خودروهای مانده در گمرک با آمارهای متفاوتی از سوی مسوولان صنعتی، گمرکی و حتی نمایندگان مجلس روبه‌رو بود به‌طوری‌که برخی تعداد وارداتی‌های در گمرک مانده را حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار دستگاه عنوان می‌کردند این در شرایطی است که برخی از نمایندگان مجلس تاکید داشتند که ۳۰هزار خودرو در گمرکات کشور و مناطق ویژه اقتصادی دپو شده است. در هر صورت بعد از دو مجوزی که هیات‌دولت برای ترخیص خودروهای مانده در گمرک صادر کرد مشخص شد که صحبت بر سر ترخیص ۱۳ هزار خودروی وارداتی است که از حدود دو سال پیش در بنادر، مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و اماکن گمرک دپو شده است.
  • شگرد جدید کلاهبرداری از فروشندگان خودرو

    خودرو پس از افزایش قیمت سال گذشته، حالا به کالای سرمایه‌ای تبدیل شده که حفظ آن برای مشتریان بسیار اهمیت پیدا کرده است. پیش از اعمال تحریم‌های بین‌المللی، تولید و عرضه خودرو تا حدودی بیش از نیاز بازار صورت می‌گرفت به همین دلیل خودرو در زمره کالاهای مصرفی تلقی می‌شد اما در شرایط کنونی همراه با کاهش تولید و افزایش قیمت، خودرو به کالای سرمایه‌ای تبدیل شده که خرید و فروش آن سود زیادی نصیب متقاضیان می‌کند.
  • ساده ولی مقبول

  • زیبای لاهیجان!

  • بزرگ جوجه کوچک!

  • مروارید مرکز شهر!

  • قاب هفته

    تصاویرش را که دیدم باورم نشد اینجا کویر لوت و حوالی گندم بریان است. حوالی گرم‌ترین نقطه زمین دریاچه ای میان کویر سر برآورده که آدم را متحیر می‌کند. باور کنید تا نرفتم و از نزدیک ندیدم باورم نشد.حتما بارش های هشت ماه پیش را یادتان هست و حتما به یاد دارید گه سیل چگونه جاده شهداد- نهبندان را ویران کرد.آن باران و آن سیل ویرانگر حالا کویر شهدادمان را دیدنی‌تر از همیشه کرده است.کلوت ها زیبا بودند، زیباتر شدند.عبور پرندگان مهاجر هم این زیبایی را صد چندان کرده است.به قول یکی از دوستان این منظره حتی برای اهالی کرمان و شهداد هم بدیع است. متن از اینستاگرام محسن جلال‌پور / عکس‌ها: مینا افروزی
  • میلیاردر شدن با ایده‌ای دیوانه‌وار

    وقتی فیل نایت شرکتش را بنیان‌گذاری کرد، تنها ۲۶ سال داشت. او کارش را با یک ایده دیوانه‌وار شروع کرد و سفرش به کشورهای مختلف، جرقه راه‌اندازی کسب‌وکار بزرگش را زد. او که حالا دوران بازنشستگی را می‌گذراند، با ۳/ ۳۶ میلیارد دلار دارایی، در سال ۲۰۱۹ بیست و ششمین فرد ثروتمند دنیا از سوی مجله فوربس معرفی شده است.
  • استارت‌آپی دور از پایتخت و به دنبال رسیدن به آرزوهای بلند

    یکی از دغدغه‌های خرید و فروش‌های اینترنتی، تطابق محصول با عکس و ویژگی‌های معرفی شده آن در فضای مجازی است. این دغدغه مشتریان در محصولات غذایی بسیار بیشتر از محصولات الکترونیکی است و بسیاری از مشتریان درصورتی که به شکل سنتی محصولی را خرید کنند، درصدی از نامرغوبی کالا را در این دسته از محصولات می‌پذیرند، ولی درصورتی که این محصول را از طریق اینترنتی سفارش دهند، انتظار هیچ‌گونه نامرغوبی را در محصول سفارش داده شده ندارند. از طرف دیگر کشاورزان و تهیه‌کنندگان این محصولات هم بسیاری از اوقات علاقه‌ای هم به فروش محصولاتشان به‌صورت تفکیک شده ندارند. به‌طور خلاصه استاندارد مشخصی در این زمینه مانند بسیاری از محصولات دیگر، تعریف نشده است. این مساله چالش‌هایی را برای فروشندگان اینترنتی محصولات ایجاد می‌کند که در نگاه اول هم راه‌حل ساده‌ای ندارند.
  • کاریکاتور انسان خردمند

    اقتصاد رفتاری، این باور را که انسان کاملا عاقلانه برای منافع شخصی خود تلاش می‌کند، به چالش می‌کشد. اقتصاد رفتاری اعتقاد دارد که انسان همیشه موجودی«اقتصادی» نیست و خطاهای پرشماری در قضاوت‌های او صورت می‌گیرد.
  • ضعف نظام موفق بازار

    رابرت شیلر یکی از برندگان نوبل اقتصاد ۲۰۱۳ می‌گوید بازارها را تحسین می‌کند، چراکه بسیاری از آرزوهایی که بشر ۱۰۰ سال پیش داشت، در سایه بازارها امروز محقق شده‌اند.
  • تهدید تورم را متوقف کنید

    در روشنایی شرایط اقتصاد کلان در ایالات‌متحده در حال حاضر، به سپتامبر ۲۰۱۴ بازگشتم. در آن ماه، نرخ بیکاری آمریکا به زیر ۶ درصد سقوط کرد و جمعی از مفسران اطمینان می‌دادند که تورم به‌زودی رشد خواهد کرد، همانطور که منحنی فیلیپس پیش‌بینی کرده بود. نتیجه فرعی این استدلال، البته این بود که فدرال رزرو باید به سرعت نرمال کردن سیاست پولی، یعنی انقباض پایه پولی و افزایش نرخ‌های بهره به سمت تعادل نرمال را در پیش بگیرد.