میهمان طبقه هفتم ساختمان وزرا بودیم. ساختمانی که به پارلمان بخش خصوصی پایتخت ملقب است. مسعود خوانساری برای دومین دوره ساکن طبقه هفتم شده و بر صندلی ریاست اتاق تهران تکیه زده است. با او قرار گذاشتیم تا در مورد انتقادهایی که به اتاق بازرگانی وارد میشود، از او بپرسیم. آیا اتاق بازرگانی واقعا پارلمان بخش خصوصی است یا تنها منافع عدهای خاص را دنبال میکند؟ چرا مشارکت در تهران برای انتخابات اتاق، نسبت به تعداد اعضا کم است؟ خوانساری میگوید با توجه به ترکیب هیات نمایندگان، این انتقاد که اتاق، تنها منافع تجار را پیگیری میکند، رد میشود. ضمن اینکه همیشه در سیاستگذاریها منافع ملی در نظر گرفته میشود که گاهی ممکن است مغایر با منافع بازرگانان باشد. او مشارکت کم فعالان اقتصادی در انتخابات اتاق تهران را هم به دلیل بزرگ بودن و عدم شناخت کافی تمام اعضای اتاق از کاندیداها میداند و نکاتی را هم در این باره یادآور میشود که میتوانید در این گفتوگو بخوانید.
نهادها و انجمنهای صنفی اکنون در جهان بهعنوان سازمان واسط بین مردم و سیاستگذار تعریف شده و نقش مهمی را بهعنوان تریبون عمومی برای اطلاعرسانی درخصوص اولویتها و سیاستهای پیشنهادی دارند. اهمیت این سازمانها آنچنان است که حتی نقش لابیگری در این سازمانها در بسیاری از کشورهای درحال توسعه به رسمیت شناخته شده است. اگرچه این سیاست هم میتواند مانند هر قاعده دیگری دارای تالی فاسد باشد، اما این عرف قانونی از آنجا همچنان پذیرفته میشود که به سیاستگذاران و قانونگذاران اجازه میدهد با نظرات و دیدگاههای گروهها و بخشهای مختلف اقتصادی آشنا شوند و مطلع باشند که هر سیاستی چگونه لایههای مختلف اجتماعی را متاثر میسازد.
با نزدیک شدن به فصل انتخابات، تحرکات انتخاباتی برخی از احزاب و گروههای سیاسی طی روزهای گذشته افزایش یافته و در حالی که بحثهایی پیرامون گفتوگوی اصلاحطلبان و اصولگرایان مطرح است محمدباقر قالیباف که قبلتر ایده نواصولگرایی را مطرح کرده بود، در پیامی ویدئویی از جوانان انقلابی خواسته تا با هدف ایجاد «مجلس نو» در سایت جهاد ثبتنام کنند. دعوت شهردار پیشین تهران برای حضور در انتخابات مجلس این هفته سوژه بسیاری از رسانهها و نیز صفحات مجازی در شبکههای اجتماعی شد و کاربران با ساخت هشتگهای #مجلس_نو، #نو_اصولگرایی و #قالیباف نسبت به این درخواست واکنشهای متفاوتی نشان دادند.
همزمان با تشدید تنشها درمنطقه خلیج فارس سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان از عبور قریبالوقوع ایران از سقف ۳۰۰ کیلوگرمی ذخایر اورانیوم غنیشده طی روزهای آینده خبر داد. خبری که بلافاصله موجی از واکنشهای جهانی به همراه داشت و از ترامپ گرفته تا متحدان غربی آمریکا همگی از تصمیم ایران برای توقف برخی تعهدات برجامی و عبور از سقف تعیینشده ابراز نگرانی کردند. این در حالی است که همزمان پنتاگون با انتشار تصاویری از حمله به دو نفتکش در دریای عمان بار دیگر مدعی شد که نیروهای سپاه در حال جداسازی مین عملنکرده از بدنه نفتکش ژاپنی هستند.
انتشار فیلمی دلخراش از حمله اهالی یک روستا به یک توله خرس این هفته بازتاب فراوانی در شبکههای اجتماعی داشت و صحنههای دردناک این حادثه که افکار عمومی را جریحهدار کرد، به یکی از پربازدیدترین ویدئوهای فضای مجازی تبدیل شد.
در این اثر نگاهی مختصر به تاریخ جهان از زمان مهبانگ تا امروز داشتهایم. ترکیب مواد خورشید و منشأ عناصر موجود، اندازه، جرم و عمر خورشید را ارائه دادهایم. ساختار لایهها، نحوه تولید انرژی با ساز و کارهای همجوشی هستهای و انتقال انرژی از درون تا سطح و فضای بیرون تا زمین با رویکرد علمی به زبان ساده و بدون روابط ریاضی توضیح داده شده است. فعالیتهای جو خورشید که برای بشر در روی زمین اثراتی دارد، به همراه توصیف ساده آورده شده است. مقدار انرژی رسیده از خورشید به زمین و میزان جذب آن در زمین تخمین زده شده است.
اخیرا چاپ دوم کتاب «سید احمد فردید؛ زندگینامه و شرح احوال و آرای انتقادی» به قلم محمد آسیابانی در دسترس علاقهمندان مباحث فکری فلسفی قرار گرفته است. چاپ اول این کتاب در سال ۹۷ منتشر شده بود. کتاب در حجمی کمتر از ۱۰۰ صفحه و در قالب مجموعه «فکر و ذکر ایرانی» نشر ورا عرضه شده است که در نگاه اول، مطالب اولیه درباره فردید را بهطور جامع در اختیار مخاطب علاقهمند قرار میدهد. «گزارشی از سوانح احوال و افکار سید احمد فردید»، «شروع نشر افکار فردید»،از جمله عناوینر این کتاب هستند «فردیدیان» و «شرح منظومه فکری فردید» کتاب علاوه بر مقدمه روشنگر در آغاز، فهرست منابع و ماخذی سودمند دارد که در کنار نمایه اسامی و چند تصویر، مجموعه خوبی را مقابل دید مخاطب میگذارد.
سالها پیش با محمدرضا جلالی مترجم کتاب ««روانشناسی سیاسی» آشنا شدم، همدرس نبودیم، به قول زندهیاد امیرحسین آریانپور همآموزی بود. به مثابه اینکه چهار چشم بیشتر از دو چشم میبیند در دوران دانشجویی با هم بودیم و بعدها در دفاع پایاننامه نیز کنار هم بودیم. پیشبینیام درست بود که روانشناسی را به آسانی رها نخواهد کرد. بسیاری درس میخوانند، مدرک را میگیرند و بعد بهطور روزمره به تدریس یا کارهای دیگر میپردازند، اما محمدرضا جلالی، پایاننامهاش نشان از آغاز دیگری داشت بهطوری که در انجمن عصبشناسی بدون جلالی نمیتوانستیم ادامه بدهیم. من سال ۱۹۶۰ در فرایبورگ پزشکی میخواندم و بعد از چندی به فلسفه نیز کشانده شدم و همین مساله باعث شد که مدتها در انجمن دانشجویی فعالیت کنم و مسوول آوردن خارجیها بودم ومدتی نیز هربرت مارکوزه به مجالس سخنرانی دانشگاه میآمد و من مسوول آوردن و بردن ایشان بودم، بهطوری که به من میگفتند حسن مارکوزه. در زمان اقامت و تحصیل در فرایبورگ مارتین هایدگر را از نزدیک ملاقات کردم و همچنین تئودور آدورنو را. این ملاقاتها برای من سعادتی بود، البته نه اینکه بگویم آنها را فهمیدم اما دیدارشان برای من سعادتی بود.
«شهر ممنوعه» نوشته ماگداسابو به رابطه یک خانم نویسنده با مستخدم مسنش که کاراکتر خاص و مستقلی است، میپردازد. داستان این رمان در سالهای ۱۹۴۵ تا ۱۹۶۵ در مجارستان میگذرد گرچه در هیچ جای داستان اشاره به تاریخ خاصی نمیکند اما با توجه به روند داستان نشان میدهد که تاریخ آن مربوط به دورانی است که مجارستان در حال گذراندن تلاطمهای سیاسی است.
فیلم «دوباره زندگی» چهارمین اثری بود که در آن حضور داشتم. معیار من برای بازی در یک فیلم دو چیز است که مهمترین آن فیلمنامه است. پس اگر فیلمنامهای که میخوانم مورد قبولم باشد و با فکر و زندگی من سنخیت داشته باشد قبول میکنم بقیه صحبتها را درباره فیلم انجام بدهیم.
این نمایش اجرای خود را از ۱۷ خردادماه در تالار مولوی آغاز کرد و خوشبختانه از استقبال مخاطبان رضایت دارم و ظرفیت سالن تقریبا هر شب تکمیل است. ما تمرینهای نمایش را از ۲۳ آبان سال گذشته آغاز کردیم و بهصورت مستمر ادامه دادیم. ایده شکلگیری این نمایش از کلاسهایی که با اصغر دشتی در دانشگاه داشتم شکل گرفت که وی این ایده را پسندید و من را ترغیب کرد که آن را گسترش دهم. ما ایده اولیه کار یعنی بررسی رفتارهای دانش آموزان یک دبیرستان و رابطه دوستانه ۲ دختر همکلاسی را در اختیار داشتیم و پس از آن در تمرینها با اتودهایی که بازیگران میزدند، نمایشنامه تکمیل میشد تا شکل نهاییاش را پیدا کرد.
من کارهایم را از آدمها و فیگورهای انسانی شروع و بعد به مرور آنها را ساده کردم و بهصورت سنگ صبور درآوردم. از نظر من سنگها همان انسانها هستند؛ انسانها با همان شکلهایی که دارند منتها در قالب سنگها. این نگاه شاید نوعی آشناییزدایی و جاندار پنداری است. از نظر من سنگها انرژیهای مختلف خودشان را دارند و طی زمان تغییر شکل میدهند و صیقل پیدا میکنند و امیدوارند که خرد نشوند و نشکنند. همانگونه که انسانها این مراحل را طی میکنند. این موضوعات دلمشغولیهای شخصی من است.
سری سوم اقیانوس آرام از چهارشنبه ۲۹ خرداد شروع شد و تا پایان تابستان بهصورت سه روز در هفته حوالی ساعت ۲۱ از شبکه دوم سیما پخش میشود. در طراحی و ضبط برنامه به گونهای عمل کردیم که نوجوان در کنار خانواده خود بتواند این برنامه را شبها مشاهده کند و پیامهایی که در این برنامه گنجانده شده است برای هر دو نسل میتواند مفید و کاربردی باشد.
ساختههای سلمان سالک از دوجنبه قوی برخوردارهستند که مشخصه موسیقی کلاسیک ایرانی است: تسلط ردیف در نغمهها و تسلط شعر کلاسیک فارسی در کلام. میتوان گفت که آثار با کلام او بهرغم احساس خوب و قالبهای خوش ساختی که دارد، آثاری هستند شعر محور که موسیقی چون هالهای دور آن را آذین بسته است. این شعرمحوری، در تنظیمها و به ویژه در چهار شیار آخر که با تنظیم مستقیم آقای عباس آزاد که هنرمند ارجمند زمان مااست، شخصیتی بیشتر «موسیقایی» یافته و موسیقی در آنها، نقشهای تکمیلی– تفسیری یافتهاند و در سازبندیها، هارمونیها و صداگیری درست از سازها، جلوه کردهاند.
گوشه گوشه کشور پر از خانههای تاریخی است که اغلب به حال خود رها شدهاند. در این بین، برخی از این خانهها توسط مردم مرمت شدهاند و با کاربریهایی مانند هتل، رستوران، اقامتگاه بومگردی یا مراکز فرهنگی مورد استفاده قرار میگیرند. خانه «آزاده» در شهر چالشتر، حوالی شهرکرد، یکی از این خانههاست که در دو سال اخیر به هتل تبدیل شده است.
هیجان قدم زدن روی دریاچه یخزده بایکال و از نزدیک دیدن شاهنشاهی بایکال، شفافترین دریاچه دنیا و یکی از قدیمیترین دریاچههای جهان با ۲۵ میلیون سال عمر باعث شد که برای اولین بار در اواخر بهمن ۱۳۹۵ بهصورت انفرادی به این سرزمین یخی سفر کنم؛ سفری که دو سال بعد، در بهمن ۹۷، ماجراجویی اولین گروه ایرانی را در این سرزمین رقم زد. در آنجا با دوستان روسی که قبلا نیز سفرهایی با هم داشتیم همراه شدم. تجربه بینظیری بود. ماجراجویی در سرزمینی یخزده، تجربه بادهای شدید و سرد سیبریایی، تامل در افسانهها و اسطورههایی که ریشه در فرهنگ و شیوه زندگی مردم محلی داشت، تعامل با مردم محلی خونگرمی که با طبیعت یخ و بوران دست و پنجه نرم کردهاند و درک تغییر اقلیم من را به این فکر واداشت تا این تجربه هیجانانگیز را با سایر افراد علاقهمند به اشتراک بگذارم.
موزهها یکی از جاذبههای گردشگری در هر شهر و مقصد توریستی بهشمار میروند. در این میان تنها بخشی از آنها توانستهاند تبدیل به مجموعههایی زبانزد در این زمینه شوند. در این ستون ۱۰ مجموعه موزهای مهم در جهان را معرفی خواهیم کرد. در این شماره به دهمین و آخرین موزه از این مجموعه میپردازیم.
سرد و گرم روزگار را به خوبی چشیده است. حدود ۶۰ سال کار و تلاش بیوقفه از او مردی پولادین و توقفناپذیر ساخته است. شاید بتوان او را مصداق بارز این ایده از کتاب راز، (نوشته روندا برن) دانست؛ «افکار ما تبدیل به اجسام میشوند». او از آن دست افرادی است که افکارش را جدی گرفته و به ایدههای بلند پروازانهاش تجسم و کالبد حقیقی بخشیده است. مسعود تهرانچی، از کنشگران و کارآفرینانی است که بسیاری از غیرممکنها را ممکن کرد. او پایهگذار ورود اولین اتوبوسهای نسل جدید به کشور شد، مسیر ورود خودروهای معتبر بینالمللی به ایران را باز کرد و با ابتکارات خاص خودش سازنده اولین ماشین آمبولانس در کشور شد. خلاصه کردن فعالیتهای تهرانچی در یک یا دو فعالیت بهخصوص امکانپذیر نیست، او یکی از حافظههای تاریخی صنعت و تولید ایران از دهه ۴۰ تا به همین امروز است، کسی که بخشی از عمرش در خدمت به صنعت کشور سپری شده و بخش دیگری از زندگیاش وقف کمک به مردم و اقدامات خیرخواهانه شده است. راهاندازی گروه «نجات مصدومان تصادف» برای کمک به آسیبدیدگان جادهای و همینطور تلاش برای بهبود وضعیت جادههای کشور، تنها بخشی از فعالیتهای این کارآفرین در حوزه مسوولیت اجتماعی است. تهرانچی همین امروز هم دست از فعالیت برنداشته و آرزوهایش را دنبال میکند؛ «آخرین آرزوی من این است که بتوانم بیمارستان تصادفات را بسازم و کمک به مصدومان جادهای را ادامه دهم». توصیه به نسل جوان این است شور جوانیشان را حفظ کنند و خستگی و ناامیدی را به فراموشی بسپارند؛ «خیلی مهم است که نسل جوان عشق خود را جوان نگه دارد، عشق خدمت به کشور و عشق به همنوع. هر دو اینها مهم است. نسل امروز باید با کار و تلاش زیاد فعالیت کند.» در ادامه گفتوگو با مسعود تهرانچی، بنیانگذار شرکت ایران اتومبیل و پیشکسوت صنعت خودرو را میخوانید.
باربارا کورکوران یک تاجر، کارآفرین، مشاور، سرمایهگذار، سخنران، نویسنده و شخصیت تلویزیونی آمریکایی است. او بنیانگذار کسبوکاری ۵ میلیارد دلاری به نام «گروه کورکوران» است که راهاندازی آن را تنها با ۱۰۰۰ دلار پول قرضی شروع کرد. ثروت او در سال ۲۰۱۹ معادل ۸۰ میلیون دلار ارزیابی شده است.
محمد فوزی، مدیرعامل شرکت بهروزرسان است که در قالب یک هلدینگ در راستای خدمات مرتبط با فضای مجازی فعالیت میکند؛ ایده اولیه شکلگیری بهروزرسان که بعدها با کسب و کار دیگر تکمیل شد، ایده بازار آنلاین بود.محمد ابتدا در زمینه کشاورزی فعالیت داشت و با مسائل زیادی در این زمینه مواجه شده بود؛ یکی از چالشهای بزرگ در این صنعت رساندن محصول اولیه به مشتری است که در این پروسه نهتنها قیمت چند برابر میشود بلکه ممکن است در مسیر رساندن محصول به مشتری، کیفیت دچار تغییرشود. به همین دلیل کسب و کار بهروزرسان به فکر مسیری افتاد که جنس را مستقیم به دست مصرفکننده برساند و در نهایت به ایجاد بازارگاهی رسید که در آن تولیدکنندهها از طریق یک مسیر میانبر با مصرفکنندهها در ارتباط باشند و در نهایت یک بازار آنلاین تولید محصولات را در شش حوزه: لبنیات، میوه و سبزیجات، پروتئین، نان و شیرینی، غذاهای آماده و نیمه آماده و گل و گیاه، راهاندازی کردند.
بسازوبفروشها تقریبا از هر راهی برای تضمین حاشیه سود و بازگشت سرمایه خود استفاده میکنند. یکی از این راههای جدید، «فروش واحدهای مسکونی تازه ساز بدون نصب انشعابات برق و گاز» است.
درحالیکه زمان زیادی به شروع طرح جایگزین زوج و فرد باقی نمانده است، پلیس راهنمایی و رانندگی از اجرای یک طرح جدید به منظور مهار خودروسواران متخلفی که در صفوف دوبله یک ساعت منتهی به زمان پایان طرح ترافیک در حاشیه بزرگراه متوقف میشوند تا بدون پرداخت عوارض وارد این محدوده شوند، خبر داده است.
مطالعات انجام شده درخصوص ابعاد فقر خانوارهای ساکن تهران نشان میدهد: از میان خانوارهایی که زنان سرپرست آنها هستند ۳۰ درصد و خانوارهای دارای سرپرست مرد ۶/ ۱۳ درصد دچار فقر هستند. یکی از مهمترین اسناد پشتیبان برنامه سوم توسعه شهر تهران، سند مربوط به «سند آیندهنگاری کلانشهر تهران؛ سناریوهای پیشرو در افق ۱۴۱۰» است. این سند، با هدف ارائه چشماندازی از شرایط اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، محیطی و فناوری آینده و به منظور بهبود فرآیند تدوین راهبردهای برنامه سوم شهر تهران، در قالب یک سند فرابخشی و راهنمای کلی فرآیند برنامهریزی تدوین شده است. بخشی از این سند به میزان فقر در تهران اشاره دارد.
بازار معاملات خرید وفروش ویلاهای واقع در شهرهای شمالی کشور به خصوص در شهرهای توریستی استان مازندران این روزها با تبلیغات متفاوتی از سوی فروشندگان نسبت به قبل مواجه شده است.
اپلیکیشن «راحت دارو» یک نرمافزار ایرانی است که به شما کمک میکند مصرف داروهای خود را فراموش نکنید، در عین حال داروخانه مورد نظرتان را هم پیدا کنید، اطلاعات دارویی کسب کنید و معیارهای سلامت خود از جمله قند، فشار خون، نبض و حتی قد و وزن را در آن ثبت کنید.
همانطور که اشاره شد، دیدیم که علائم مختلفی برای هک شدن یک گوشی وجود دارد. حال اگر یک یا چند مورد از این علائم را در گوشی خود احساس کردیم، باید چه کنیم؟ آیا میتوان بدون اینکه مجبور به حذف اطلاعات یا عوض کردن سیم کارت باشیم، دست هکرها را از گوشی خود کوتاه و اقدامی برای جلوگیری از هک گوشی کنیم؟ در ادامه ضمن بررسی این موارد راههایی را برای جلوگیری از هک گوشی بیان خواهیم نمود.
قیمتگذاری، تولید خودروی ناقص، عدم تحویل محصولات پیش فروش شده، بازار ملتهب و در نهایت تهدید قطعهسازان به عدم تحویل قطعه بالاخره رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت را به مجلس کشاند. هر چند رحمانی در جلسه غیرعلنی مجلس از عملکرد خود در صنعت خودرو دفاع کرده اما ظاهرا دفاعیات وی چندان نظر نمایندگان را جلب نکرده است. آنچه وزیر در دفاعیه خود بر آن تاکید کرده تولید دو برابری خودرو از زمان انتصابش بهعنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت است. وی حتی عنوان کرده که تلاش میکند تولید را باز هم افزایش دهد.
دولت که با تلاش دارد تولید خودرو را در واحدهای داخلی افزایش دهد، خود بزرگترین مانع بر سر راه بازگشت شرایط طبیعی به تولید خودروسازان است. در عین حال ممانعت از قیمتگذاری آزادانه خودرو و ناتوانی در بازگشایی یا جایگزینی کانالهای مالی برای سفارشگذاری قطعات و مواد، دو ایراد بزرگ سیاستگذاری صنعتی در دولت فعلی است که راه را برای بازگشت واحدهای خودروسازی به حالت متعادل مسدود کرده است.
ترخیص خودروهای دپوشده در گمرک کجدار و مریز ادامه دارد و واردکنندگان امید دارند تا در روزهای پایانی مهلت ترخیص وارداتیها، تمام محصولات واردشده به گمرکات و مناطق ویژه اقتصادی را ترخیص کنند.
چادر زدن در طبیعت از تفریحاتی است که حتی یک بار هم شده باید آن را انجام دهید. شاید در چادر ماندن به راحتی هتل یا مسافرخانه نباشد اما همین که چند روزی را زیر سقف آسمان و در طبیعت بخوابی لذتی دیگر دارد، در این شماره سری عکسهایی از کمپ کردن مسافران در طبیعت زیبای اورامان تخت را میبینیم. / عکسها: فروغ علایی
«لورا پیتل»، کارشناس اقتصادی روزنامههای تایمز و فایننشالتایمز در مسائل ترکیه، بحرانی را که در کمین اقتصاد این کشور نشسته تشریح کرده است.رتبه اعتباری ترکیه از سوی موسسه اعتبارسنجی مودیز وارد قلمرو منفی شد. این موسسه در رابطه با افت رتبه اعتباری این کشور از وابستگی شدید به جریان ورودی سرمایه خارجی و ریسک توازن قوا در دولتی که بارها در نهادهای مستقل مداخله کرده نام برد. همچنین این موسسه بدهی بلندمدت ترکیه را از حیث اعتبارگذاری یک سطح تنزل داد و از Baa ۳به B ۱رساند.
«جو لهی» نماینده رسانه فایننشال تایمز در هنگکنگ به وضعیت تظاهرات تداومیافته در این بندر پرداخته است.بازار سهام هنگکنگ با حضور یک میلیون معترض در خیابانها برای اولین بار در تاریخ ۸ ساله خود تعطیل شد. اعتراضهای خیابانی این بازار را از فعالیت باز داشت و منجر به ریزش ۵/ ۱ درصدی بورس ۸ ساله بندر شد. دلیل اعتراضها لایحه قانونی است که حق فرستادن متهمان با جرائم مختلف به سرزمین چین را در اختیار دولت مرکزی پکن قرار میدهد. نگرانی توده یک میلیونی مردم و بهخصوص تاجران و شرکتهایی چندملیتی که محتمل است تحت کنترل، سانسور و محاکمه با شرایط دلخواه دولت چین قرار بگیرند، میتواند سقوط شدیدتری به همراه داشته باشد.
«راجر فارمر» استاد اقتصاد در دانشگاه وارویک، مدیر تحقیقات موسسه ملی تحقیقات اقتصادی و اجتماعی است که سعی کرده روش جدیدی را برای افزایش مالیات با هدف ایجاد رفاه بیشتر پیشنهاد دهد.ارزش فعلی حقوق بازنشستگی و مراقبت درمانی افراد بالای ۶۰ سال برای دولت آمریکا ۷/ ۴۶ تریلیون دلار یا تقریبا دو و نیم برابر تولید ناخالص داخلی است. در انگلستان، محاسبه مشابهی توسط موسسه آدام اسمیت به این نتیجه ختم شده که یک بمب ساعتی بدهی پنهان به حجم ۳۴/ ۲ تریلیون دلار موجود است. وضعیت سوئیس، فرانسه، بلژیک، آلمان، اتریش و اسپانیا کمی متفاوت است. به نظر میرسد که همه اقتصادهای توسعهیافته در حال مواجه شدن با آشفتگی تامین مالی هزینههای عمومی باشند.
«تادجی. بوخهولز» بهعنوان مدیر سیاست اقتصادی تحت ریاست جورج بوش پدر خدمت کرده است. او جایزه آموزش جوانان دانشگاه هاروارد را در رشته اقتصاد دریافت کرد و نویسنده ایدههای جدید از اقتصاددانان درگذشته و قیمت رفاه است. کاهش نرخ سود پافشاری بر و تورم ضعیف، مزایای متعددی را برای اقتصاد ایالاتمتحده به ارمغان آورده است. مصرفکنندگان آمریکایی که دستمزد (تنظیم شده با تورم) واقعی آنها پس از دههها رکود در حال افزایش است، همه نوع دادوستدی میکنند. هنگامی که چند روز پیش به یک فروشگاه اپل مراجعه کردم، یک کارمند در باجه تعمیر به من گفت که میتوانم یک آیفون جدید را با بهره صفر درصد تامین مالی کنم. فروشندگان خودرو نیز تامین مالی بهره صفر را ارائه میکنند.
یکی از جرمهای شوکآور و هولناک در جامعه ایران، اسیدپاشی است. اخبار مربوط به اسیدپاشی همواره توجهها را به خود جلب و حساسیت زیادی را ایجاد میکند. از طرفی وقایعی چون اسیدپاشی سریالی در اصفهان، نیز طی سالهای اخیر حساسیتها را در این مقوله دوچندان کرده است. اما بهتازگی مجلس شورای اسلامی طی مصوبهای مجازات اسیدپاشی را به اعدام افزایش داد. حال سوال اینجاست که آیا این تصمیم منجر به تغییر وضعیت و کاهش آمار این جرم شوم در کشور میشود؟
اسیدپاشی جنایتی بسیار وحشتناک است و برابر است با قتل نفس. اسیدپاشی که بیشتر روی دختران انجام میشود بسیار آزاردهنده است. این اقدام باعث میشود این دختران به مرده متحرک تبدیل و دچار یک مرگ تدریجی شوند که برای خانمها بسیار سخت است و تصویب قانون اعدام برای اسیدپاشی و حکم افساد فیالارض برای خانمها که هر لحظه در معرض خطر اسیدپاشی هستند بسیار خوب است.
اسیدپاشی هم از بعد روانی هم از بعد اجتماعی باعث میشود افراد دچار آسیب شوند. دستگاههای نظارتی با تصویب این قانون مجازات این جرم را شدت و حدت بخشیدند. این امر یک قتل نفس است و باعث از بین بردن روح افراد میشود و به نوعی حذف فیزیکی و بیوتروریسم است. تصویب این قانون نشان دهنده این است که دستگاه قضا مجاب شد که باید این حکم شدت بیشتری پیدا کند.
با شیوع اسیدپاشی و در راستای تشدید مجازات اسیدپاشی و همچنین حمایت از بزهدیدگان این جرم، طرحی تحت عنوان تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزهدیدگان آن توسط نمایندگان مجلس تهیه و تقدیم مجلس شده بود که نمایندگان مجلس ضمن الحاق تبصره به ماده یک این طرح را مصوب کردند که در مواردی که اسیدپاشی به قصد ارعاب و ناامنی درجامعه باشد به نحوی که موجب ناامنی در جامعه شود اقدام مرتکب افساد فیالارض محسوب و به مجازات آن محکوم میشود. سوالی که در این خصوص قابل طرح و نیازمند پاسخگویی است این است که آیا قوانین جزایی در این خصوص ناکارآمد بودند یا دلایل شیوع امر اسیدپاشی را نه در قوانین و سیاست جنایی تقنینی، بلکه باید در جای دیگر و در ساحت جنایی قضایی یا اجرایی جستوجو کرد.