شماره روزنامه ۶۱۶۹
|

جمعه‌نامه

  • فرصت‌سازی از تقابل فوتبالی

    بی‌نظمی کم‌سابقه، ضرب و شتم، درگیری هواداران، آسیب رساندن به بازیکنان و داوران و... تبدیل به عادت‌های چند هفته اخیر فوتبال ایران شده‌اند. هر گاه بحث بر سر این موضوعات داغ شود، گزینه اول، واکنش‌های جبری و استفاده از قوه قهریه است. اما واقعیت این است که چنین برخوردی صرفا از جنس واکنشگری و نه کنشگری است. با این رویکرد، تنها این سیگنال منتشر می‌شود که با اصل ماجرا مشکل نداریم و با بروزهای موقتی و جریان‌ساز آن مشکل داریم. این نظر رضا شجیع، پژوهشگر جامعه‌شناسی ورزش است. از نگاه این استاد دانشگاه، شعارها، رنگ‌ها، پرچم‌ها، لباس‌ها و تشویق‌ها، نشانه‌های مشترکی هستند که صدها نقطه پراکنده را به یک نقطه مشترک جمعی پیوند می‌دهند و به هوادار، لذت مشاهده «خود» تکثیر شده‌اش را هدیه می‌دهند. در واقع گفته‌های شجیع نشان می‌دهد که یکی از معضلات، نوع نگاهی است که در کشور به مقوله هواداری وجود دارد، نگاهی که در طول ۴۰ سال گذشته سنتی باقی مانده و بر این پیش‌فرض استوار است که هوادار، اوباش بالقوه‌ای است که هر لحظه امکان بالفعل شدن ظرفیت آشوب‌گری‌اش وجود دارد. این استاد دانشگاه در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» ضمن مروری بر ریشه‌های اوباشگری در فوتبال ایران از منظر سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، راه‌حل‌های پایدار حل مساله را ارائه کرده است. یکی از این راه‌حل‌های ساده و کم‌هزینه، اجازه ورود زنان به ورزشگاه است که می‌تواند همان‌طور که فضای بازار تهران را تعدیل کرده است (طبق بررسی پژوهش‌ها)، فضای ورزشگاه‌ها را هم از خشونت‌های معطوف به جنسیت مذکر نجات دهد. راه‌حل‌های ارائه شده از سوی رضا شجیع می‌تواند جایگاه فوتبال در بازتولید تقابل خیر و شر، در یک قاب متمدنانه را بازیابی کند.
  • آنومی وندال‌ها روی سکو

    پنج هفته پایانی لیگ برتر ایران، جدا از حساسیت و جذابیت شدید، صحنه نمایش رفتارهای ناهنجاری در برخی از ورزشگاه‌های کشور بود. اتفاقات پس از پایان بازی تراکتورسازی تبریز و سپیدرود رشت و اتفاقات آغاز بازی پرسپولیس تهران و سپاهان اصفهان بیش از آنکه تداعی‌کننده موفقیت مسوولان در بهبود شرایط فرهنگی استادیوم‌ها باشد، نشانگر گسترش و تشدید پدیده «وندالیسم» در بین تماشاگران ایرانی بود.
  • موج جدید گرانی‌ها در بازار

    همزمان با موج جدید افزایش قیمت برخی از کالاها در کشور، هفته گذشته شایعاتی مبنی بر افزایش قیمت بنزین در فضای رسانه‌ای مطرح شد و صف‌های عریض و طویلی در مقابل پمپ بنزین‌ها ایجاد کرد. هرچند این موضوع بلافاصله از سوی وزیر نفت تکذیب شد و مجلس هم اعلام کرد که با رایزنی‌هایی که با دولت انجام داده، افزایش قیمت بنزین و سهمیه‌بندی فعلا منتفی شده است، اما تب گرانی سایر کالاها کاهش پیدا نکرد.
  • کاهش تعهدات ایران در برجام

    در سالگرد خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، رئیس‌جمهوری کشورمان از اقدامات کاهشی ایران در برجام پرده برداشت و در همین راستا از توقف فروش اورانیوم غنی‌سازی شده و آب سنگین برای مدت ۶۰ روز خبر داد.این تصمیم در شرایطی گرفته شده که آمریکا با به کارگرفتن سیاست فشار حداکثری از دو روش اساسی برای تحت تاثیر قرار دادن مقاومت مردم استفاده کرده است که نخستین روش فشار بر اقتصاد کشور و معیشت مردم و دومین روش ایجاد عملیات روانی گسترده‌ برای تسلط بر ذهن و روح مردم است.در چنین شرایطی ترامپ چندی پیش تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران را تمدید و از طرفی موانعی در جهت فروش نفت کشورمان ایجاد کرد. اما این فشارها روی اقتصاد و معیشت مردم زمانی کامل تر شد که ایالات متحده روز دوشنبه در راستای جنگ روانی، ناوگروه آبراهام لینکلن را راهی آب‌های خلیج‌فارس کرد تا اخبار پیرامون احتمال درگیری نظامی میان ایران و آمریکا و نیز جدی‌تر شدن تهدیدات دشمن، بخش زیادی از فضای شبکه‌های اجتماعی و نیز رسانه‌های مکتوب را به خود اختصاص دهد.
  • کلیپ جنجالی دانش‌آموزان در مدارس

    این هفته به مناسبت بزرگداشت روز معلم، کلیپ‌هایی در فضای مجازی منتشر شد که واکنش‌های متفاوتی از سوی کاربران به همراه داشت. در این فیلم‌ها که از مدارس مختلف دخترانه و پسرانه گرفته شده بود، دانش آموزان به هنگام پخش آهنگ‌هایی با محتوای نامناسب و نیز خواننده‌ای لس‌آنجلسی به‌شدت شادی کرده و پایکوبی می‌کنند. پخش این کلیپ‌ها حسابی در فضای مجازی سروصدا به پا کرد و البته واکنش‌های زیادی در میان کاربران اصولگرای شبکه‌های اجتماعی و نیز منتقدان سیاست‌های دولت خصوصا بخش آموزش و پرورش به همراه داشت.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • پایان تلویزیون

    دغدغه ذهنی من به‌عنوان کسی که مدت زیادی در تلویزیون کار کرده است، پرداختن به فضای ارتباطی جدید است، به نظر می‌رسد این اتفاق‌ها، کمتر محیط ایران را متاثر کرده است، یک علت آن هم توجه کم صداوسیما به این مسائل است.
  • همنظری نیچه و فیلسوف چینی

    کتاب «آزادی همچون آری‌گفتن» به نوعی فلسفه تطبیقی است؛ چون دو متفکر و اندیشمند بزرگ جهان یعنی فردریش نیچه و جوانگ زه، فیلسوف چین باستان را با هم مقایسه می‌کند و یکسری از زمینه‌های مشترک‌ دو فیلسوف را بیرون می‌کشد و معرفی می‌کند. جوانگ زه سال ۶۰۰ پیش از میلاد می‌زیست و نیچه ۲۵ قرن پس از او آرا و اندیشه‌های خود را تبیین کرده است. منتها هدف اصلی کتاب درواقع معرفی یا بعدی به حاشیه رانده شده در هردوی این متفکران است. یعنی بعد به حاشیه رانده‌شده مذهب در نیچه که ما بیشتر او را به‌عنوان فردی لامذهب می‌شناسیم و اندیشه ضداخلاق و اخلاق‌ستیز جوآنگ زه که ما آثار بیشتر متفکران شرقی را به مثابه آثار عرفانی می‌بینیم؛ درحالی‌که این آثار حائز اهمیت فلسفی هم هستند.
  • از خوشبختی تا رنجاندن

    آرتور شوپنهاور یکی از بزرگ‌ترین‌ فلاسفه اروپا و فیلسوف پرنفوذ تاریخ در حوزه اخلاق، هنر، ادبیات معاصر و روانشناسی جدید است. شوپنهاور می‌گوید کار انسان نباید تفکر درباره آن پدیده‌هایی باشد که تاکنون کسی به آنها پی نبرده ‌است، بلکه باید اندیشیدن به آن واقعیاتی باشد که در برابر دیدگان همه قرار دارد؛ ولی کسی به آنها نپرداخته ‌است.
  • تناسخ شخصیت‌های یک رمان

    رمان «طاقت زندگی و مرگم نیست» کتاب پرحجمی از «مو یان»، برنده نوبل ۲۰۱۲ است. رمان درباره خرده‌مالکی است که بعد از اصلاحات ارضی که زمین‌ها را بین دهقان‌ها تقسیم می‌کنند، او را دستگیر می‌‌کنند و می‌کشند. از اینجا داستان وارد حوزه سوررئالیسم می‌شود؛ او را به دوزخ می‌برند. دوزخ فرماندهی دارد که من نامش را مالک دوزخ گذاشته‌ام. او شکایت می‌کند که من گناهی ندارم و اینها بی‌دلیل مرا کشته‌اند. و خواهش می‌کند که او را به زمین برگردانند. از همین جا کتاب اول شروع می‌شود با اسم «مصائب خر» چون او در قالب یک خر به این دنیا بازمی‌گردد. مثل کتاب «کلیله و دمنه» که حیوانات حرف می‌زنند، در این کتاب هم این اتفاق می‌افتد. در این کتاب هم خر را می‌کشند و گوشتش را می‌خورند. بعد روایت به یک ورزا (گاو نر) می‌رسد و بعد میمون و سگ و... به این ترتیب، نیمی از چرخه تناسخ را طی می‌کند و اینها در قالب حیوانات، شاهد ماجراهایی هستند که برای انسان در آن کشور رخ می‌دهد. و به این ترتیب تا سال ۲۰۰۰ تاریخ چین را در این کتاب و در قالب طنز و کنایه و تمثیل و شعر خلاصه می‌کند.
  • سرزنش چشم‌ها

    تولید این نمایش خروجی یک کارگاه آموزشی تئاتر با دانشجویان است با نمایشنامه‌ای از محمد رضایی‌راد که با توجه به تم و نوع نگارش نمایشنامه بهترین چالش هم به لحاظ بازیگری و هم به لحاظ مضمونی برای گروه اجرا در برخورد با مخاطب است. در جهان تکنولوژی هر لحظه پدیده‌ای زاده می‌شود، شاید قبل‌تر یا بعد از زاده شدن بلوتوث بود که انسان‌ها خود را مجاز دانستند تا خطرناک‌تر و هولناک‌تر به حریم و خلوت دیگران تجاوز و تعرض کنند.
  • ساختارشکنی علیرضا قربانی روی صحنه

    سابقه همکاری من با علیرضا قربانی به سال ۹۰ و زمانی که به‌عنوان نوازنده در کنسرت‌هایش حضور داشتم باز می‌گردد. البته بعد از تغییراتی که در آنسامبل آقای قربانی به‌وجود آمد من در گروه نوازندگان حضور نداشتم تا اینکه از سال گذشته طراحی و ایده پردازی پروژه‌ای در حوزه موسیقی ایرانی شکل گرفت. ما در این چارچوب تصمیم داشتیم مطابق با سلیقه بخشی از مخاطبان و همگام با فضای روز جامعه شرایطی را به‌وجود بیاوریم که بتوانیم از طریق آن شنونده را به سمت موسیقی ایرانی جلب کنیم.
  • حکایت جوانمردی

    سریال «برادرجان» بحث عدالت‌خواهی را پیگیری می‌کند و نوع روایت ما قابلیتی دارد که بیشتر بر حق‌جویی دلالت دارد و در واقع حق‌الناس یکی از زیرشاخه‌ها و تم‌های این قصه است. پشت حق‌الناس انگیزه‌هایی وجود دارد که آنها به نظرم بسیار مهم‌تر است مثل نوعی جوانمردی یا بیدار کردن وجدان.
  • زوایای پنهان زندگی تختی

    برخلاف نظر همه که فکر می‌کنند تمام زوایای زندگی تختی مورد بررسی قرار گرفته و بحث دیگری باقی نمانده من این‌طور فکر نمی‌کنم. سال ۸۹ برای شبکه چهار تلویزیون مستندی ساختم به نام «غلامرضای علی» درباره فیلم ناتمام زنده‌یاد علی حاتمی درباره تختی که بعدا بهروز افخمی آن را به پایان رساند. تمرکزم بر این بود تا تلاش نافرجام کارگردانی را نشان بدهم که در پروسه تمام‌کردن فیلم آخرش سرطان امانش نداد. حاتمی سه بار تلاش کرد این فیلم را بسازد. دو بار مشکل سرمایه داشت و بار سوم که سرمایه فراهم بود سرطان نگذاشت. من از اول آذرماه ۸۹ شروع به تحقیق کردم و آن‌قدر موضوع برایم جذاب شد که پایان‌نامه ارشدم را به تختی اختصاص دادم.
  • تصویر صمیمانه حیوانات

    «سالاد» مجموعه‌ای از آثار من و سهیل حسینی با عناوین و موضوعات مختلف است و علت نام‌گذاری این نمایشگاه هم به همین موضوعات برمی‌گردد.
  • عکسنوشت

    آشوراده، یکی از عجیب‌ترین جاهایی است که می‌توان در سواحل دریای کاسپین یا مازندران از آن سراغ گرفت؛ اکوسیستمی بکر که گونه‌های گیاهی و حیوانی جذابی را در خود جای داده و یکی از بهشت‌های پرنده‌نگرها است. این منطقه زیبا البته با چالش‌های زیست‌محیطی نیز دست و پنجه نرم می‌کند، اما هنوز برای دیدن آن در قلب میانکاله فرصت باقی است.
  • از گنبد سبز تا مسجد عتیق

    در قسمت پیشین این سفرنامه از آغاز سفری به شهر قم برایتان گفتم. سفری که با زیارت حرم حضرت معصومه آغاز شد، قدیمی‌ترین موزه ایران که اشیایی شگفت‌انگیز در آن جای داده شده را دیدیم و در تیمچه بزرگ قم از دیدن نقش فرش‌ها سرمست شدیم. در ادامه سفر به ما چه گذشت؟ در این بخش بخوانید.
  • گشتی در بزرگ‌ترین موزه «بریتانیا»

    موزه‌ها یکی از جاذبه‌های گردشگری در هر شهر و مقصد توریستی به‌شمار می‌روند. در این میان تنها بخشی از آنها توانسته‌اند تبدیل به مجموعه‌هایی زبانزد در این زمینه شوند. در این ستون ۱۰ مجموعه موزه‌ای مهم در جهان را معرفی خواهیم کرد. در این شماره به پنجمین موزه مهم می‌پردازیم.
  • فراز و نشیب یک کارآفرینی اخلاق‌مدار

    آنیتا رادیک یک کارآفرین، دوستدار محیط‌زیست و فعال حقوق بشر بود که شهرت او بیشتر به خاطر تاسیس شرکت لوازم آرایشی معروف بادی شاپ (Body Shop) به دست آمد. او با وجود دشواری‌هایی که در ابتدای راه داشت، توانست به یک تاجر موفق تبدیل شود.
  • جک ما مردی با اراده آهنین

    انسان‌ها را می‌توان موجوداتی اجتماعی خواند که همواره به‌دنبال رویاهایی در زندگی هستند تا بتوانند آنها را منبع الهام خود قرار دهند. هر فرد در زندگی روز‌مره خود با افراد بسیاری برخورد اجتماعی دارد، اما تنها از تعداد بسیار معدودی الهام می‌گیرد، اما موضوعی که این افراد را از دیگران متمایز می‌کند، نوع داستانی است که برای گفتن دارند. حتی از زمان کودکی نیز ما به داستان‌هایی گوش فرا می‌دهیم که در آنها قهرمان‌ها به‌دنبال نجات و سعادت مردم خود هستند. خالق یکی از این داستان‌ها «جک ما» بنیان‌گذار «علی‌بابا»، بزرگ‌ترین وب‌سایت تجارت الکترونیک در جهان است؛ فردی که یک‌تنه بر کل اقتصاد و صنعت اینترنت چین تاثیرگذار بوده است. فراز و نشیب‌هایی که این کارآفرین چینی از سر گذرانده‌ چیزی از داستان‌های ابرقهرمان‌های کتاب‌های کودکی کم ندارد. اما او نه ابرقهرمان بود و نه دارای ویژگی‌های فراطبیعی؛ جوانی که در بحبوحه حاکمیت کمونیسم در چین آن زمان در برابر شکست‌های متوالی که می‌‌تواند هر فردی را به بیراهه بکشاند مقاومت کرد و این شرایط موجب شد تا وی از اراده و پشتکاری آهنین برخوردار شود. امپراتوری که او در جهان فناوری بنیان نهاد اکنون تمامی رقبای خود نظیر آمازون، ای‌بی و فیس‌بوک را پشت‌سر گذاشته است. «ما» در جمله‌ای معروف می‌گوید: «ما باید به شکست عادت کنیم؛ چراکه تا آن اندازه ویژگی‌های خاص نداریم.»
  • حل مساله با امکان تعامل به لحظه

    مانوئل اهانجانیانس، کارآفرین و بنیان‌گذار وب‌سایت ایسمینار، متولد ۱۳۶۷ و اهل گرگان است. مانوئل لیسانس صنایع دارد و در رشته MBA در دانشگاه تهران تحصیل کرده است. داستان کارآفرینی مانوئل از زمانی شروع شد که او وبلاگ نویسی را آغاز کرد و با بسترهای مدیریت محتوای آنلاین آشنا شد. مانوئل در شرکت‌های مشاوره مدیریت فعالیت می‌کرد و همانجا بود که مساله‌اش را پیدا کرد: «‌از ترم دوم دانشگاه کار می‌کردم. در سال ۸۴ یک وبلاگ داشتم که مرجعی برای مهندسی صنایع شده بود و مقالات و مطالب مرتبط را در آن بارگذاری می‌کردم. به واسطه این وبلاگ مدیرعامل یک شرکت مشاوره مدیریت که بعدها به مدت ۴ سال با آنها همکاری داشتم، از من دعوت به کار کرد. کارم را با طراحی سایت در این شرکت شروع کردم.
  • نیاز سالانه در بازار مسکن

    درباره نیاز سالانه بازار مسکن به ساخت‌وساز جدید دو نگاه آماری وجود دارد که با توجه به رخدادهای حداقل دو سال گذشته در شهرها، به نظر می‌رسد هر دو زاویه دید دچار نقص است.
  • سکونت در مجاورت بام «تهران»

    محله ولنجک تهران یکی از محله‌های لوکس مسکونی در شمال پایتخت است که از شمال به ارتفاعات توچال، از جنوب به بزرگراه چمران و پل پارک وی، از شرق به رودخانه ولنجک و محله زعفرانیه از غرب به محله درکه محدود می‌شود. این محله در ناحیه ۲ منطقه یک شهرداری تهران قرار دارد. شاید باور اینکه یکی از گران‌ترین محله‌های مسکونی امروز تهران در کمتر از ۱۰۰ سال گذشته و تا همین چند دهه قبل، روستایی خرم با ساکنان مشغول به کشاورزی و دامپروری بوده، قدری دشوار باشد. روی دیگر ولنجک که ساکنان امروز آن اغلب ندیده‌اند اما همین است.
  • زنگ خطر برای درآمدهای پایدار شهرداری‌ها

    شهرداری‌ها از طریق جایگزینی درآمدهای حاصل از تراکم‌فروشی با درآمدهای مستمر و سالم، می‌توانند به بخش مهمی از مخاطرات کنونی شهرها به ویژه کلان‌شهرهایی همچون پایتخت پاسخ دهند. در عین حال مدیریت شهری می‌تواند از طریق کسب درآمدهای سالم و پایدار بخش مهمی از تکالیف برزمین مانده در حوزه تجهیز ناوگان عمومی حمل‌ونقل‌ را تعیین تکلیف کند و در نهایت آنکه خطر پررنگ شدن دوباره شهرفروشی ناشی از ناامید شدن به تدابیر دولت را حذف کند. بخش مهمی از سهم اندک درآمدهای پایدار که هر ساله نصیب شهرداری تهران می‌شود منابع حاصل از مالیات ارزش افزوده است. بنا بود در لایحه درآمدهای پایدار شهرداری‌ها که مراحل نهایی تصویب در مجلس را می‌گذراند سهم شهرداری‌ها از محل این درآمد از ۳۳ درصد کنونی به ۵۰ درصد افزایش پیدا ‌کند. اما آخرین خبرها حکایت از تغییر وضعیت سهم شهرداری‌ها در لایحه مالیات ارزش افزوده دارد.
  • هزینه متعارف بازسازی آپارتمان در تهران

    بازسازی واحدهای چندساله و قدیمی‌ساز نه‌تنها یکی از مشاغل ساختمانی در بین گروهی از فعالان بازار مسکن و ساختمان محسوب می‌شود، بلکه هر کدام از خانوارها به‌طور متوسط در طول زندگی و سکونت خود در واحدهای مسکونی دست‌کم یکبار اقدام به بازسازی فضای داخلی واحدهای مسکونی خود می‌کنند. بازسازی واحدهای مسکونی در شرایط فعلی که قیمت آپارتمان‌های نوساز فاصله قابل‌توجهی با قیمت واحدهای چند ساله و به‌خصوص واحدهای مسکونی قدیمی‌ساز دارد بیش از گذشته رونق پیدا کرده است؛ به‌طوری‌که بسیاری از خانوارها ترجیح می‌دهند به‌دلیل بالا بودن قیمت واحدهای نوساز، اقدام به خرید واحدهای چندساله وقدیمی‌ساز با نرخ مناسب‌تر کنند و پس از انجام بازسازی در فضای داخلی واحد آن را به محل مناسبی برای سکونت خود تبدیل کنند.
  • چنگ و دندان تیز چینی در تجارت موبایل

    باید شرکت‌های چینی را در مسیری که برای رقابت در بازار موبایل جهانی در پیش گرفته‌اند، جدی گرفت. روزبه‌روز اسامی به گوش می‌رسند که در آینده سهمی چشمگیر از این بازار پررونق خواهند داشت. دو شرکت چینی ویوو و اوپو این‌بار در رقابت با یکدیگر دو گوشی جدید معرفی کرده‌اند که ویژگی‌های عجیب و منحصر‌به‌فردی دارند. در ادامه با ویژگی‌های این دو محصول آشنا می‌شوید.
  • گشت‌وگذار در منظومه شمسی

    یک گردش سه‌بعدی در منظومه شمسی با اپلیکیشن Solar Walk۲ می‌تواند برای دوستداران علم نجوم بسیار جذاب باشد. این اپ توسط استودیوی Vito Technology برای دارندگان گجت‌های اندرویدی طراحی شده است.
  • هک شدیم؟ چطور؟

    یکی از بزرگ‌ترین‌ چالش‌ها و مشکلاتی که کاربران رایانه معمولا با آن روبه‌رو‌ می‌شوند، احتمال هک شدن رایانه است که به‌صورت بالقوه می‌تواند دردسر و معضلات متعددی را برای آنها ایجاد کند و حریم خصوصی آنها را زیر سوال ببرد.
  • جذابیت دوباره دوگانه‌سوزها

    طی هفته جاری اخبار مربوط به افزایش قیمت بنزین با واکنش‌هایی همراه شد. واکنش اول مربوط به خودرودارانی بود که بلافاصله در جایگاه‌های سوخت حضور پیدا کردند تا شاید بتوانند باک خودروی خود را با بنزین ارزان‌تری پر کنند که همین امر منجر به قفل شدن بسیاری از خیابان‌ها شد. اما واکنش دوم مربوط به وزارت نفت می‌شد. در شرایطی که سخنگوی شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی خبر افزایش قیمت را تکذیب می‌کرد، مدیر سی‌ان‌‌جی این شرکت از تخصیص وام به متقاضیانی سخن می‌گفت که قصد گازسوز کردن خودروهای خود را دارند.
  • فروش فوری امروز، تعهدات معوقه فردا

    هفته اخیر در حالی به پایان رسید که دو خودروساز بزرگ و نیمه‌دولتی با آهنگی ضعیف‌تر اما مستمر به فروش فوری محصولات خود با قیمت حاشیه بازار پرداخته‌اند. روندی که قرار بود در نهایت زمینه کاهش قیمت خودرو و البته کم کردن حجم مشکلات مالی قطعه‌سازان و خودروسازان را فراهم سازد. با گذشت چند ماه از اجرایی شدن این سیاست اما نه‌تنها مشکلات دولت با تعیین قیمت خودرو حل نشده که حتی می‌توان ادعا کرد بخش عمده معضلات صنعت خودرو همچنان پابرجاست. خودروسازان حالا با گذر از میانه دومین ماه سال نه‌تنها در بخش تامین قطعات و مواد موردنیاز شرایط بهتری را تجربه نکرده‌اند که موضوع تحویل خودروهای معوق کمافی‌السابق حل نشده و کمیت صنعت برای تولید بیشتر می‌لنگد. سه‌گانه تلخی که نه‌تنها با روش فعلی قابلیت حل شدن ندارند که حتی می‌توانند سطح عدم‌تعادل در این بخش را به اوج برسانند.
  • مسیر فرعی برای کاهش التهاب بازار

    طی هفته جاری پلیس فتا در اقدامی به سایت‌های خرید و فروش خودرو همچون دیوار و شیپور و یک سایت تخصصی حوزه خودرو دستور داد که تمامی آگهی‌های خودروی دارای قیمت را حذف و فقط آگهی خودرو‌های دارای قیمت توافقی را نمایش دهند. در پی روند صعودی قیمت‌ها طی دو سه هفته گذشته برخی از رسانه‌ها از عملکرد سازمان‌یافته دلالان خودرو در سایت‌های مجازی خبر دادند و اینکه دلالان از طریق سایت‌های خرید و فروش خودرو زمینه افزایش قیمت‌ها را فراهم می‌کنند. با موجی که از طریق رسانه‌ها در این مورد به راه افتاد پلیس فتا در اقدامی سایت‌های مذکور را مجبور کرد که تمامی آگهی‌های خودروهای دارای قیمت توافقی را حذف کنند.
  • قاب هفته

    یزد از آن شهرهایی است که سال ها می توان درباره آن حرف زد و از زیبایی های آن سخن گفت. می‌توان قدم به کوچه های قدیمی‌اش گذاشت و از مرور تاریخ در هر لحظه لذت برد. این شهر با بناهای تاریخی به حدی باشکوه است که گردشگران خارجی نیز از آن به عنوان مقصدی تماشایی یاد کرده‌اند. شگفت‌انگیزی بادگیرهای برافراشته و خانه‌های قدیمی، دیدن میادین تاریخی، لذت تماشای ستارگان در اقامتگاه‌های سنتی و ...، همه و همه می‌توانند بهانه‌های خوبی برای سفر به این شهر باشند. / عکس‌ها: فروغ علایی
  • برخورد دیدگاه پولی با گزارش بازار کار

    «اریک موراث»، پژوهشگر دانشگاه میشیگان و مسوول بخش بازار کار وال‌استریت ژورنال به وضعیت دوپهلوی این نوبت از گزارش بازار کار پرداخته است.
  • نه «پاول» به کاهش نرخ بهره

    «سم فلمینگ» کارشناس حوزه سیاست پولی به سیاست اخیر فدرال رزرو پرداخته است.
  • حافظه انتخابی چین در مبارزه با فساد

    دنیز وای. هو، استاد تاریخ دانشگاه ییل، نویسنده «گرداندن انقلاب» است: سیاست در نمایش چین مائو است.
  • اقتصادی که نیاز داریم

    «جوزف ای. استیگلیتز»، برنده جایزه نوبل اقتصاد، پروفسور دانشگاه کلمبیا و اقتصاددان ارشد موسسه روزولت است.
  • حال صدا‌و‌سیما چگونه است

    طی هفته‌های اخیر بحث درباره نحوه عملکرد صدا و سیما و رویکرد مدیریتی در این مجموعه عظیم و ملی پررنگ شده است. ادعاهای مطرح‌شده از سوی محمد سرافراز مدیریت پیشین این سازمان درباره چگونگی اصلاح ساختاری در صدا و سیما در دوره وی عامل اصلی مطرح شدن این بحث‌ها بود. اما به واقع مدیریت و عملکرد مدیران سازمانی با وسعت و قدرتی قابل‌توجه طی چهار دهه اخیر چگونه بوده است؟ چقدر نوآوری در مدیریت صداو سیما مورد توجه بوده و تا چه حد مدیران این سازمان تن به تغییرات بنیادین داده‌اند؟ این موضوعی است که این هفته آن را بررسی‌ کرده‌ایم.
  • عدم پاسخگویی عامل بی‌انگیزگی

    با توجه به توان مدیریت مدیران فعلی صدا و سیما هر نهادی که انگیزه رقابت در آن ضعیف باشد نمی‌تواند به بهره‌وری و اثرگذاری خودش چندان امیدوار باشد.
  • تردید در فاصله صدا‌و‌سیما با مردم

    صدا و سیما یک ارگان دولتی است و همیشه فرض بر این بوده که دولت با بدنه اجتماع همراه بوده است. واقعیت غیر قابل انکاری وجود دارد که چه افراد موافق دو دولت گذشته و چه افراد مخالف دو دولت گذشته به فاصله دولت با جامعه واقف هستند. این دولت است که با مسائل جامعه خیلی مرتبط نیست ولی صدا و سیما در مواقع متعددی نشان داده است که حرفش حرف مردم است. یعنی حرف منتقدان که معتقدند صدا و سیما با بدنه جامعه ارتباطی ندارد با واقعیت همخوانی ندارد.
  • پروپاگاندا خریدار ندارد

    کارکرد، کاربرد و ساختار تلویزیون و رسانه در تمام جهان یکسان بوده و به همین صورت نیز عمل کرده است. در اینجا برای فهم بهتر موضوع بهتر است به مثالی توجه کنیم. در تمام دنیا اتومبیل‌ها ساختاری دارند با کارکردی که برای همه مشخص و یکسان است. اما برخی اتومبیل‌ها کاربردهایی دارند که برای سایر افراد این کاربردها تعریف نشده است به‌عنوان مثال یکی ممکن است اتومبیلی داشته باشد که درون آن بخوابد یا یکی دیگر با اتومبیل خود مسافرکشی کند و دیگری فقط با آن به مسافرت برود که زیاد جهانی نیستند، تلویزیون هم به همین صورت است.