حوزه تولید در ایران به نظر میرسد، اسیر توهم تصمیمگیران شده است. فرخ قبادی، اقتصاددان معتقد است چارچوبی از باورهای غلط، وضعیت تولید را به حال و روز کنونی کشانده است. وی میگوید نکته اول اینجاست که مسیر صنعتی شدن در کشورهای صنعتی، نشانی از تولید صفر تا صد در کشور مادر ندارد. کمتر کالای مهمی را میتوان یافت که تماما در یک کشور ساخته شده باشد، از اتومبیل در آلمان گرفته تا آیپد در آمریکا. به عقیده این اقتصاددان، مونتاژ ارزش افزوده ایجاد کرده و تفاوت را کشورهایی رقم زدهاند که سعی کردند فناوری را بیاموزند و صنعت را بومی کنند. اما این به یک اصل در داخل کشور تبدیل شده و اگر در مسیر تولید، کالایی وارد شود یک نگاه بدبینانه به دنبال خواهد داشت. قبادی معتقد است این نگاه بدبینانه در بخش «خدمات» نیز موج میزند. تولید در ایران مترادف با توسعه بخشهای کشاورزی و صنعت است. درحالیکه کمتر کشور صنعتی را میتوان یافت که سهم بخش خدمات در تولید ملی کمتر از ۷۰ درصد و سهم بخش کشاورزی بیش از ۲ یا ۳ درصد باشد. قبادی علت این بدبینی را به نحوه توسعه بخش خدمات در اقتصاد ایران مربوط میداند. از نظر قبادی، سرنخ اصلی این نقصان به وجود منابع نفتی بازمیگردد. خدمات بهجای اینکه در خدمت تولید صنعتی و کشاورزی رشد کرده باشد، زیر سایه رانت و واسطهگری چندسطحی رشد کرده است. توهم سوم در مورد سیاستهای حمایتی است، اگرچه سیاستهای حمایتی در تمامی کشورهای صنعتی در زمان پاگرفتن صنعت، بهکار گرفته شده است، اما این حمایت چکسفید امضا نبوده و پس از مدتی جای خود را به تجارت آزاد و رقابت داده است. اما در ایران اغلب حمایت از تولید، مترادف با پولپاشیهای بیحساب و کتاب شده و نتیجه آن نیز در خودروسازی مشهود است، جالب اینکه همچنان بر این سیاستهای تاریخ گذشته تکیه میشود. از سخنان قبادی اینطور بر میآید که توهم چهارم را میتوان به گزاره «هدایت نقدینگی به سمت تولید» نسبت داد. درحالیکه همانطور که آب جاری و سیل، نقاط راحتتر را برای حرکت انتخاب میکند، در اقتصاد نیز نقدینگی به سمت نقاطی خواهد رفت که بازدهی بالاتر و مطمئنتری را حاصل کند و قدعلم کردن در برابر آن، مانند بستن مسیلها در برابر مسیر آب است که منجر به سیلی در برخی نقاط اقتصاد خواهد شد. فرخ قبادی در گفتوگویی با «دنیایاقتصاد»، مسیرهای بازگشت از این گذارههای نادرست را بررسی کرده است.
هرچه در طول تاریخ به عقب برگردیم جایگاه اقتصادی و رفاهی کشورهای مختلف را همگرا و نزدیک میبینیم. فرق نمیکرد کجای این کره خاکی سکونت داشته باشیم، به لحاظ رفاه و کیفیت زندگی تفاوت چشمگیری بین شهروندان این و آن سوی جهان وجود نداشت. ابزار تولید بهصورت محدود در دست همگان وجود داشت.
موضوع مبارزه با تروریسم و اهمیت همکاری برای امنیت مرزهای بین دو کشور همزمان با سفر عمران خان نخستوزیر پاکستان به ایران، در فضای مجازی داغ شد و بحث و تبادل نظر در شبکههای اجتماعی به راه انداخت. هشت ماه پس از انتصاب عمران خان به نخستوزیری، او به دعوت روحانی راهی تهران شد تا براساس ضرورتهای منطقهای و منافع مشترک با مقامات کشورمان به گفتوگو بنشیند.
در ادامه پروژه فشار حداکثری بر ایران و به فاصله ۱۰ روز مانده تا پایان معافیت از تحریم خرید نفت ایران، کاخ سفید در بیانیهای اعلام کرد ایالاتمتحده معافیت خریداران نفت ایران را که روز ۱۲ اردیبهشت به پایان میرسد تمدید نخواهد کرد.دقایقی پس از صدور بیانیه کاخ سفید، وزیر خارجه آمریکا نیز در یک نشست خبری گفت ایالات متحده هیچ استثنایی برای مشتریان نفت ایران قائل نخواهد شد. مایکپمپئو همچنین تاکید کرد که میزان عرضه در بازار جهانی نفت خوب میماند و اطمینان داریم که بازار پس از این مرحله گذار با ثبات خواهد ماند.
این هفته یک فیلم چند دقیقهای در کنار سه تصویر در فضای مجازی میان کاربران شبکههای اجتماعی دستبهدست گشت و پربازدید شد. در ادامه موج بازندگیها و سیلابهای بهاری، برخی از هنرمندان سینما در جشن نیمه شعبان به میان کودکان سیلزده سوسنگردی رفتند و در کنار آنها به شادی پرداختند. در همین حال تصویری از پلدختر به شبکههای مجازی راه یافت که نشان میداد نیروهای ارتشی برای یک دختر بچه یتیم و سیلزده، جشن تولد گرفتهاند.
انگیزه شخصیای که باعث شد که من سراغ ترجمه کتاب «شهر از نو» بروم؛ یکی ساختمان پلاسکو بود که ناگهان فرو ریخت و پس از آن جمعی از داستاننویسان و جستارنویسان دور هم جمع شدند تا درباره این واقعه چیزی بنویسند.
چون من معمولا نمایشنامههایی را که مینویسم، کارگردانی هم میکنم، بخشی از ذهن من در حین نوشتن به سمت کارگردانی هم پیش میرود. شاید در مواردی، در هنگام نوشتن، به لحاظ کارگردانی از متن جلوتر هستم. گاهی حتی پیش از پایان نمایشنامه، به لحاظ کارگردانی طراحیهای خودم را در حین نوشتن انجام میدهم و چون معمولا خودم کارگردانی میکنم، سعی میکنم که اگر قرار است چیزی حذف شود، حین نوشتن این کار انجام شود و نه در حین تمرین و رسیدن به اجرا. و چون خودم روی ریتم کار خیلی حساس هستم در حین دورخوانی و تمرین هم، گاهی دستی در نمایشنامه میبرم و سعی میکنم که ریتم ایدهآلم، اجرایی و عملی شود.
هر کتاب خاطرات جدیدی که منتشر میشود، نه تنها اطلاعات درباره گذشته افزایش مییابد، بلکه پیچیدگیهای مسائل از نگاه مورخ روشنتر میشود. یکی از نکات جالب توجه افزایش خاطرات، اظهارنظر نظرهای متفاوت، نگاه غرضورز یا متناقض افراد است که ممکن است مورخ را دچار سردرگمی کند. مانند تناقض بین نظریات نفیسی، عباسقلی گلشائیان، بافر کاظمی و ابوالحسن ابتهاج درباره بعضی از مسائل جاری کشور. اطلاعات جدیدی که از خلال این خاطرات به دست میآید به مورخان امکان بازنگری تاریخ و نتیجهگیریهای جدیدتری میدهد که بسیار ارزشمند است. نفیسی خاطراتش را در فرانسه در سال ۱۳۴۰ آغاز کرده و در سال ۱۳۴۸ به پایان رسانده است. حسن مشرف نفیسی متولد ۱۲۷۵ در تهران و فرزند علیاکبر نفیسی ناظم الاطبا است. وی برای ادامه تحصیلات به فرانسه رفت و دکترای حقوق از دانشگاه پاریس را دریافت کرد. در شهریور ۱۳۲۰ در کابینه محمدعلی فروغی به وزارت دارایی رسید و در دوره قوامالسلطنه ریاست سازمان برنامه و بودجه را بر عهده گرفت. وی دو بار به عنوان رئیس هیاتمدیره بیمه ایران انتخاب شد و مدتی نیز نماینده ایران درصندوق و بانک بینالمللی بود.
من توفیق زیارت صدرالدین شایسته شیرازی، شاگرد کمالالملک را داشتهام. دوستی او با پدرم باعث شد که مرا به منزلش راه دهد. در طول تاریخ هنر ایران، آنچه ناشناخته مانده، سهم بیچون و چرای هنرمندان این سرزمین است که در اعتلای هنر ایران، ادای دین کردند. سید صدرالدین شیرازی تاکید داشت که بر هنرهایی که بعد از مشروطیت ایران در بین هنرمندان رایج شده، نام رنسانس بگذاریم. فقط در شیراز، ۱۱ رنسانس بیچون و چرا در حوزه نقاشی دیواری و کاشی و... روی داده است. او دفترچه جلد چرمیای داشت که اسامی هنرمندان را در آن نوشته بود.
«پناه» اولین فیلم بلند من است که ۲ سال پیش در کویر مرکزی (مصر)ِ ایران ساختم و قصه نوجوان ۱۶، ۱۷ سالهای به نام پناه را روایت میکند که بین ماندن و رفتن از روستا مانده است. او در یک روستای توریستی به نام مصر در کویر مرکزی ایران زندگی میکند و کمک حال خانواده و اهالی روستاست.
این نمایش را سال گذشته با نام دیگری اجرا کردیم و با توجه به بازخوردی که از مخاطبان گرفتیم متن را کاملتر کردیم و امسال هم اجرایش کردیم. در اجرای دوباره روی متن اثر بیشتر و دقیقتر کار کردیم اما به لحاظ فرم و اجرا تغییراتی در آن صورت نگرفته است. تولید و اجرای تئاتر این روزها کمی دشوار است چراکه سالنهای دولتی شرایط خاص خود را دارند و در سالنهای خصوصی نیز با توجه به تعدد اجراها، فاصله زمانی میان اجراها بسیار کم است. این اثر از جنس مردم است و مخاطبان با آن ارتباط برقرار میکنند اما این نمایش توسط گروه جوانی تولید شده و تبلیغات زیادی انجام نشده است.
نمایشنامه «برای خرید که نباید پول داد» نوشته داریو فو است که توسط شادی جمالی دراماتورژی شده و از یک متن دو پردهای به اثری تک پردهای برای اجرا تبدیل شده است. من علاقه بسیاری به نمایشنامههای داریو فو دارم و این نمایش سومین تجربه کاری من و البته سومین متنی است که از این نویسنده روی صحنه بردهام. دلیل علاقهام به داریو فو ظرافت و صداقتی است که در آثارش وجود دارد.
نمایشگاه نقاشی «...دل تنگت بگوی» این روزها در فرهنگسرای ابنسینا برپاست و ۳۰ تابلو با متریال رنگ روغن به نمایش گذاشته شده است. تم اصلی نقاشیها حرکت است و سعی کردهام در موضوعهای مختلف حرکت را به تصویر بکشم.در واقع نقاشی هستم که به ایسمها اعتقادی ندارم و معتقدم که امروزه هنر و مردم از سبکها فراتر رفتهاند و آدمها باید بتوانند از هر متریال و سبکی در نقاشی برای آنچه دلشان میخواهد بگوید استفاده کنند.
از مدتها قبل بنا داشتیم کنسرتی را طراحی کنیم که علاوهبر اجرای زنده یک اثر موسیقایی دربرگیرنده هنرهای دیگر نیز باشد. از این رو جلسات متعددی برگزار کردم و به این نتیجه رسیدم که علاوهبر حضور یک ارکستر بزرگ؛ فضایی را فراهم کنیم که هنرهای دیگر نیز در اجرای پروژه مشارکت داشته باشند.
ماهیگیری و صیادی از اصلیترین پیشههای مردم ساکن بنادر و مناطق ساحلی است. شیوه صید در هر منطقه میتواند با دیگر مناطق متفاوت باشد و همین امر، از جاذبههای ناملموس یک مقصد گردشگری به شمار میرود. بندر عسلویه اگرچه بیشتر بهخاطر نیروگاههایش شناخته میشود اما آداب و سنن مردم بومیاش هنوز ناشناخته مانده؛ چیزی که تنها با سفر میتوان با آن آشنا شد.
محلههای قدیمی تهران، با جای دادن خانهها، آدمها و رویدادهای گوناگون، روایتگر داستانهایی عجیب و تاملبرانگیزی هستند که تنها با سفر به قلب کوچهها، میتوان از اسرار آنها آگاه شد. در این سفرنامه از داستان گشتی نیمروزه در محله عودلاجان بخوانید.
موزهها یکی از جاذبههای گردشگری در هر شهر و مقصد توریستی به شمار میروند. در این میان تنها بخشی از آنها توانستهاند تبدیل به مجموعههایی زبانزد در این زمینه شوند. در این ستون ۱۰ مجموعه موزهای مهم در جهان را معرفی خواهیم کرد. در این شماره به سومین موزه مهم میپردازیم.
همه چیز برایش با رویای ساختن یک حباب شیشهای شروع شد. انگار تمام آرزوهای کوچک و بزرگش در این حباب متبلور شده بود و آیندهاش در پرتوهای شفاف آن، تصویر خود را ساخته بود. سختیها و تلخکامیها به سرعت نور از پیش چشمش گذشته بود و تلالو یک روز باشکوه انتظارش را میکشید. نه دلش را به شانس و اتفاقات زندگی گِره زده بود و نه روزها را در زیر سایه خوشاقبالیهای زودگذر سپری کرده بود. او با انگیزه و تلاشی توقفناپذیر، آیندهاش را از پَس گذشته و اکنون خود بنا کرده بود تا همان انگارهای که ارادهاش در جستوجوی آن بود، در حباب شیشه نمایان شود. او علاقه خود را در وسط یک میدان مغناطیسی بزرگ، در لابه لای حرکت متوازن الکترونها و در تصادف و تصادم جریانهای مستقیم و متناوب برق پیدا کرد. علاقهای که حاصلش ساخت لامپهای کوچکی شد که نورش به خانهها و خیابانها افکنده شد و در عین حال باعث شد زندگی روزمره اداری، آپارتمانی و شهری از طریق لامپهای نسل جدید دگرگون شود. با گذشت نزدیک به ۳۰سال از کار و تولیدش، همچنان از دل منشور زندگی، در جستوجوی رنگهای تازه است و اجازه نداده است که مشکلات و موانع، چراغ حباب شیشهاش را خاموش کند. روایت زندگی و کسب و کار داود باقری، بنیانگذار و مدیرعامل کارخانه لامپ افروغ، (از پیشگامان تولید لامپهای نسل جدید و کممصرف در ایران) را در ادامه میخوانید.
الکسیس اوهانیان، سرمایهگذار و کارآفرین عرصه تکنولوژی است که بیشتر بهخاطر مشارکت در تاسیس وبسایت خبری ردیت (Reddit.com) معروف شده است. او همچنین شرکت بردپیگ (Breadpig) را در سال ۲۰۰۷ تاسیس کرده است.
مشکلاتی وجود دارند که درد آنها را احساس میکنیم، اما نمیدانیم بیماری موجب این درد چیست. در واقع نمیتوانیم مشکل را بهصورت ساختاریافته بررسی و ارزیابی کنیم و آن را تبدیل به یک یا تعدادی مساله مشخص کنیم. آرش برجی خانی و پژمان امین مدنی که هر دو در رشته مهندسی صنایع دانشگاه امیرکبیر تحصیل کردهاند، کسبوکاری را برای حل این مشکل بنا نهادهاند و چون به دنبال راهکاری برای حل مسالههای دیگران بودند، نام کسبوکار خود را پرابلم (معادل انگلیسی مساله) گذاشتند.
سیاستگذار بخش مسکن از سادهترین اقدام برای بازار ملک غافل مانده است. دولتیها در مواجهه با بخش مسکن اغلب بهدنبال مداخله و بازی در نقش فعالان بازار هستند و عمدتا از نقش اصلی خود و کاری که به شکل اصولی و صحیح میتوانند در جهت کمک به تنظیم بازار انجام دهند، دوری میکنند. البته در این میان، گروه کارشناس نیز سعی و تلاشی برای متوجه کردن مسوولان درباره پیگیری سیاست درست و دست کشیدن از اقدامات بیاثر به خرج نمیدهد. در حال حاضر بازار معاملات خرید مسکن در تهران شرایط رکودی دارد.
باغ صبا یکی از محلههای شمال و البته نزدیک به مرکز تهران واقع در محدوده منطقه ۷ است که از سمت شرق به خیابان شریعتی، از سمت غرب به خیابان سهروردی، از سمت شمال به خیابان شهید مطهری و از سمت جنوب به خیابان بهارشیراز منتهی میشود. این محله همانطور که از نام آن بر میآید، در گذشته باغ وسیعی بوده میان تپهها و زمینهای زراعی که شاهان قاجار برای ییلاق در فصول گرم سال به آنجا عزیمت میکردند. این باغ وسیع بعدها قطعه قطعه شد و از دهه ۴۰ به بعد که سکونت در آنجا رواج پیدا کرد به تدریج بافت سبز آن از بین رفت، طوری که اکنون تقریبا اثری از آن درختان باغی و بافت روستایی باقی نمانده و این محله بافت مسکونی و تجاری دارد.
در طرح جامع شهر تهران (که در تاریخ ۵/ ۹/ ۸۶ به تصویب رسیده است) بهعنوان سند چشمانداز توسعه بلندمدت پایتخت، مشخصا از تهران بهعنوان کلانشهر نام برده شده و آمده است: تهران شهری پایدار، منسجم و کلانشهری با عملکرد ملی و جهانی است. این طرح تمام پهنه کلانشهر تهران را بهصورت یک کل همبسته نگریسته و از این رو برای ری، پیشنهاد مرکز تاریخی و مذهبی و برای شمیران، پیشنهاد مرکز تفرجگاهی و گردشگری را مطرح کرده است.
بازار پیشفروش مسکن در اولین روزهای اردیبهشت حال وهوای متفاوتتری نسبت به ماههای قبل به خود گرفته است؛ بازار پیشفروش مسکن که بهعنوان بازار دوم معاملات واحدهای مسکونی بعد از بازار اول (بازار خرید و فروش آپارتمانهای آماده)، یکی از مهمترین روشهای معاملات مسکن هم برای سمت عرضه (سازندگان) و هم برای سمت تقاضا (خریداران) واحدهای مسکونی شناخته میشود، طی روزهای اخیر بهطور نسبی با افزایش فایل عرضه واحدهای نیمه تمام به بازار فروش ملک مواجه شده است.
خبر خوش برای گیمرهای عالم سختافزار این هفته از سوی شرکت سونی اعلام شد. خبر این است که تا سال ۲۰۲۰ جدیدترین دستگاه بازی شرکت سونی موسوم به PS۵ عرضه میشود که قابلیتهای جدید و جذابی همچون کیفیت K۴ از این محصول مورد انتظار دوستداران بازی رونمایی میشود. در این گزارش مقایسهای خواهیم داشت میان ویژگیهای PS۴ و PS۵ که در ادامه میخوانید.
برای تهیه نسخه پشتیبان، اپلیکیشن Swift Backup یک گزینه عالی و قابل اعتماد است که با آن میتوانید از همهچیز، از اپلیکیشنها و پیامکها گرفته تا تاریخچه مکالمات خود بکآپ بگیرید. برای خیلیها پیش میآید که ناخواسته یا به علت وجود نقص در دستگاهشان اطلاعات مهمی را از دست دادهاند. بهترین راه برای اینکه از این اتفاق پیشگیری کنید داشتن یک نسخه بکآپ یا پشتیبان از اطلاعات مهم است.
با توجه به اهمیت روزافزون حفاظت از اطلاعات شخصی و امنیت سایبری دستگاههای الکترونیکی و گوشیهای هوشمند، امنیت اطلاعات آنها تبدیل به یکی از بزرگترین دغدغههای بسیاری از کاربران در فضای مجازی شده است. کارشناسان فعال در حوزه فناوری و امنیت سایبری خطاب به کاربران گوشیهای هوشمند توصیه کردهاند که با رعایت نکات و موارد مختلفی قادر خواهند بود که امنیت اطلاعات شخصی موجود در گوشیهای هوشمند خود را به میزان قابل توجهی افزایش داده و از نفوذ هکرها و مجرمان سایبری به اطلاعات و حریم خصوصی خود جلوگیری به عمل بیاورند. در زیر به مهمترین راهکارهای ارتقای سطح امنیت سایبری گوشیهای اندرویدی که این کارشناسان در جدیدترین گزارش و بررسیهای خود منتشر کردهاند، خواهیم پرداخت:
اگرچه تولید خودرو از ابتدای سال گذشته با چالشهایی همراه بود، اما ثبات در کیفیت را میتوان اتفاق خوب سال ۹۷ خواند. آنچه مشخص است برخلاف سالهای ۹۲-۹۱ و در اوج تحریمهای اولیه هستهای که کیفیت محصولات داخلی به پایینترین سطح خود رسید در دور جدید تحریمها، کیفیت به ثبات نسبی رسیده و هنوز اخباری مبنی بر نزول کیفی محصولات گزارش نشده است.
خودروسازان از اوایل زمستان ۹۷ طرحی را به دولت ارائه کردهاند که با فروش فوری و تزریق خودرو به بهای ۵ درصد زیر قیمت، قصد تعادلبخشی به بازار خودرو را دارند، اما این طرح پس از ۴ ماه همچنان از رساندن بازار به وضعیتی مناسب، ناتوان مانده بهطوریکه آهنگ قیمت خودرو همچنان صعودی است. به رغم اصرار خودروسازان بر ادامه طرح مذکور، به نظر میرسد باید شکست این طرح را اعلام کرد. دلیل این موضوع گلخانهای بودن این صنعت و جاذبه بالای دولتی ماندن بخش خودرو برای همه بازیگران این عرصه یعنی سیاستگذاران صنعتی و مدیران صنعت خودرو است.
بازار خودروی کشور همچنان پرتلاطم است.هر چند به گفته فعالان بازار، واسطهها و دلالان بر بی ثباتی بازار دامن زدهاند، اما به نظر میرسد که خودروسازان با تدبیر در عرضه خودرو میتوانند آرامش را به بازار پرهیاهوی خودرو بازگردانند.آنچه مشخص است افزایش تولید که از دی ماه سال گذشته کلید خورد میتواند بهطور محدود جوابگوی تقاضای بازار باشد اما این میزان تولید بهطور حتم نمیتواند مانع از کاهش تلاطمات بازار شود. از اردیبهشت ماه سال گذشته، همزمان با نقض برجام از سوی آمریکا و بازگشت تحریمها تولید خودرو در کشور روند نزولی پیدا کرد.
«باری ایچنگرین» اقتصاددان آمریکایی و استاد اقتصاد دانشگاه برکلی است که در حوزههای اقتصادی و سیاسی تحقیقهای برجسته متعددی انجام داده است. وی همچنین مشاور سیاستگذاری صندوق بینالمللی بوده است.
نوتردام در آتش؛ این عنوانی بود که در ۱۵ آوریل بهسرعت صدر اخبار تمامی رسانهها را به خود اختصاص داد. بسیاری از مردم کشورهای مختلف که با سفر به فرانسه از این کلیسای ۸۰۰ ساله دیدن کرده بودند اکنون نظارهگر زبانهکشیدن شعلههای آتش در تاروپود نوتردام بودند. این کلیسا برای قرنهای متمادی در قامت هویت ملی فرانسویها قدعلم کرده است، اما اکنون دیگر آن شکوه سابق را ندارد؛ چرا که در جریان حریق اخیر شاهد تخریب بخشی از پیکر خود بود. با این حال پس از فروکش کردن آتش، جنجال بر سر نحوه بازسازی و نیز غفلت مسوولان در پیشگیری از بروز چنین فاجعهای به نقل محافل خبری بدل شده است.
حریق در کلیسای اعظم نوتردام فرانسه طی هفته گذشته کاتولیکهای سراسر جهان را غمگین و افسرده کرده است با اینحال باید این رنج برای همه یکسان باشد. نوتردام را نمیتوان تنها یک اثر هنری یا مذهبی دانست بلکه برای سدهها به نماد هویت ملی فرانسویها بدل شده بود. برج ایفل، جدیترین رقیب نوتردام برای کسب عنوان نماد ملی در فرانسه از دید برخی، تنها اندکی بیش از یک سده از عمرش میگذرد با اینحال نوتردام بیش از ۸۰۰ سال در قلب فرانسه جای دارد. ژنرال مارشال دوگل، در زمان عقبنشینی ژرمنها از خاک فرانسه، در یک ژست سیاسی مراسم جشن ملی را در این کلیسا برگزار کرد. این کلیسا در سالهای متمادی همواره پیامی ملی، اروپایی و حتی اندوهگین درپی داشته است.
طی چند قرن گذشته، کلیسای اعظم نوتردام نقش مهمی در رویدادهای تاریخی نظیر مراسم تاجگذاری ناپلئون ایفا کرده است. نوتردام نهتنها یک نماد برای هویت مذهبی فرانسویها بوده است بلکه میتوان آن را هویت تمامی کاتولیکهای جهان نام نهاد.
حریق در کلیسای نوتردام که هفته گذشته چشم جهانیان را به خود دوخت پرسشهای متعددی را در رابطه با وضعیت هزاران کلیسا، کاخ و دهکده دیگری که فرانسه و همچنین ایتالیا، بریتانیا و اسپانیا را به یک موزه طبیعی بدل ساخته مطرح میکند. حتی اگر یک سازه منحصربهفرد نظیر نوتردام در قامت نمادی تاثیرگذار طی چند قرن باید ناگزیر بهدلیل کمبود بودجه مرمت تخریب میشد، این فرهنگ بیتوجهی به سازههای باستانی میتواند موجب تضعیف صنعت گردشگری شود که همهساله با گردش مالی چند میلیارددلاری اقتصاد اروپا را به خود وابسته کرده است. بهنظر میرسد تاحدی به دیدن این بناهای فاخر عادت کردهایم که فراموش میکنیم نیازمند توجه و ترمیم مداوم هستند. برخی از تخریب نوتردام بهعنوان زنگخطری نهتنها برای فرانسه بلکه برای جهان یاد میکنند تا بهاینترتیب توجه دولتها به حفظ بناهای تاریخی بیشتر شود. انگار که نوتردام خود تصمیم گرفته باشد در آتش گام بگذارد تا بدینگونه صدای ناقوس خود را به گوش جهانیان برساند و خود را فدای این هدف بزرگ، یعنی حفظ بناهای تاریخی در سراسر جهان کند.