شماره روزنامه ۶۱۵۰
|

جمعه‌نامه

  • معنای تغییرات در عربستان برای ایران

    تحلیلگران، تغییرات صورت گرفته در کابینه عربستان سعودی از جمله برکناری عادل الجبیر وزیر امور خارجه را موجب تغییر در برخی سیاست‌ها و رویکردهای عربستان در سطح منطقه می‌دانند که می‌تواند بر روابط پرچالش و تنش‌زا با ایران نیز تاثیرگذار باشد و شاهد فروکش کردن بحران و گذار به مصالحه باشیم. در همین ارتباط دکتر «سیدجواد صالحی» استاد دانشگاه شیراز و پژوهشگر ارشد مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه در گفت وگو با «دنیای اقتصاد» ضمن تشریح این تغییرات و تاثیر آن بر روابط تهران و ریاض با بیان اینکه شاهد فروکش کردن بحران خواهیم بود گفت: «اما تحلیل کسانی که معتقدند انتخاب العساف به‌جای عادل الجبیر می‌تواند تغییرات بنیادی در سیاست خارجی عربستان به‌وجود بیاورد، کاملا غیرواقع‌بینانه است.» صالحی با اشاره به ناکامی در سطوح داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی عربستان سعودی بر این اعتقاد است که این مسائل عربستان را به یک تغییر نگرش آرام سوق داده و در این نگرش، مطمئنا دیگر عادل الجبیر با آن نگاه تند و تیز مهره مناسبی برای فضای جدید نیست و عرصه جدید را ‌باید فردی آشنا به فرآیندها و قواعد معامله بر عهده گیرد که العساف به دلیل ذهنیت تجاری خود می‌تواند این کار را به خوبی انجام دهد. او با بیان اینکه این تغییرات کاهش تنش‌ها میان ایران و عربستان در سوریه و یمن را در پی خواهد داشت، افزود: «اما رقابت‌ها میان تهران و ریاض از وضعیت آشکار به وضعیت پنهان سوق پیدا می‌کند.»
  • شیفت به سوی اسرائیل و روسیه

    عربستان سعودی یکی از مهم‌ترین کشورهایی است که در منطقه خاورمیانه نفوذ داشته و در شکل دادن به ائتلاف‌های منطقه‌ای موثر است. از زمان به قدرت رسیدن و کسب منصب پادشاهی توسط ملک سلمان در سال ۲۰۱۵، فرهنگ و اولویت‌های این کشور نیز در هر دو عرصه داخلی و خارجی دچار شیفت شده است. این مساله در سیاست خارجی عربستان به این معنا بود که دیگر تصمیمات ریاض در حوزه سیاست خارجی در پروسه‌ای آهسته، محتاط و با دقت بسیار زیاد، مانند دیگر تصمیمات پادشاهی، گرفته نخواهد شد و به‌جای آن پروسه‌ای بسیار پویا که در بسیاری اوقات نامنظم و متغیر است، جایگزین خواهد شد و این مساله با ولیعهدی بن‌سلمان نیز بیشتر شده است. بن‌سلمان، پسر سلمان و ولیعهد جوان عربستان سعودی، پیشانی این کشور در سیاست داخلی و خارجی است.
  • سه پیام تغییرات محمد‌بن‌سلمان

    تغییرات گسترده در کابینه عربستان‌سعودی واقع‌شده در ۲۷ دسامبر ۲۰۱۸ را باید در سطوح داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی و در فرآیند تغییرات در حال وقوع مورد تحلیل و تبیین قرار داد. اصلی‌ترین انگیزه و شاید هدف این تغییرات از جمله برکناری عادل‌الجبیر وزیر امورخارجه، پاسخی به فشارهای گسترده علیه عربستان و شخص محمد‌بن‌سلمان پس از قتل جمال خاشقجی روزنامه‌نگار سعودی است که در ۲ اکتبر ۲۰۱۸ در کنسولگری عربستان در استانبول صورت گرفت. در واقع جبیر آخرین بازمانده عاملانی بود که به شکل مستقیم یا غیر‌مستقیم در فرآیند این قتل تراژیک ایفای نقش کردند. پیش از آن دو مهره اصلی و مورد اعتماد بن‌سلمان همچون سعود القحطانی و احمد العسیری عزل شدند.
  • تجمعات اعتراضی دانشجویان دانشگاه آزاد

    انتشار فیلم‌هایی از تجمعات اعتراضی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، طی روزهای گذشته بخش زیادی از داغ‌ترین هشتگ‌های فضای مجازی را به خود اختصاص داد. هشتگ‌های #دانشگاه_آزاد، #علوم_تحقیقات، #ولایتی و# استعفا که از هفته گذشته همزمان با حادثه واژگونی اتوبوس دانشجویان در شبکه‌های اجتماعی فعال شده بود، این هفته با برگزاری تجمعات دانشجویی در این دانشگاه و نیز اطراف دانشگاه تهران در خیابان انقلاب دوباره مورد توجه کاربران قرار گرفت. همچنین فیلمی در فضای مجازی دست به دست شد که در آن خودرویی پس از برخورد با دانشجویان که به مجروح شدن دو تن انجامید، به سمت درهای خروجی فرار می‌کند.
  • توییتی که داغ کربلای ۴ را تازه کرد

    توییت بحث برانگیز محسن رضایی درباره عملیات کربلای ۴ این هفته حسابی در فضای مجازی و رسانه‌های اجتماعی سر و صدا به پا کرد و موجب شد تا کاربران با ساخت هشتگ‌های #کربلای_۴، #محسن_رضایی و #عملیات_فریب، نسبت به این مطلب واکنش‌های تند و تیزی نشان دهند. محسن رضایی در توییتی به مناسبت سالگرد عملیات کربلای ۴ این عملیات را فریبی برای اجرای کربلای ۵ خوانده بود. توییت محسن رضایی خیلی کوتاه بود. او نوشته بود: «عملیات کربلای ۴ برای فریب دشمن انجام شد. اگر تحلیلگر تاریخی در فهم آن فریب بخورد، پس وای به حال نوشته‌های او.» اما همین سخن کوتاه او هزاران پرسش در پایین حساب توییتری او به راه انداخت.
  • پخش صحنه‌های جنجالی از رسانه ملی

    این هفته پخش یک فیلم سینمایی بدون سانسور از شبکه کیش در کنار زیرنویس جنجالی شبکه‌ای دیگر برای اعلان زن و شوهر بودن دو بازیگردر فضای مجازی حسابی خبرساز شد. در ماجرای اولی، در یکی از شب‌های گذشته فیلمی سینمایی از شبکه کیش پخش شد که در بخشی از آن، صحنه‌های مبتذل این فیلم حذف نشده بود. انتشار این فیلم اعتراض‌هایی را در فضای مجازی و حقیقی از سوی شهروندان جزیره کیش در پی داشت که در این رابطه علاوه بر برکناری کارمندان خاطی، مدیرکل صدا و سیمای کیش هم از کار برکنار شد.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • اقتصاد و نابرابری

    اگر قلمروی از فعالیت انسان وجود داشته باشد که تمام قلمروهای دیگر را تحت‌الشعاع قرار ‌دهد آن قلمرو اقتصاد است. با این‌حال، بیشتر مردم نمی‌توانند مدعی شوند اطلاع چندانی از آن‌چه در این حوزه می‌گذرد، دارند.
  • گذر به نظام دموکراتیک

    «اینک خزان» حدود ۸۰ سال پس از «مارش رادتسکی» نگاشته شده است. ادبیات غرب در این فاصله تجربه‌های روایی بسیار کرده و «اینک خزان» یکی از بدیع‌ترین این تجربه‌هاست. در فاصله تاریخی میان دو اثر اروپا تجربه ظهور نازیسم و هیتلر و جنگ جهانی دوم را از سر گذرانده و آلمان دوپاره ‌شده و بر نیمه شرقی آن نظامی کمونیستی حاکم است. در «مارش رادتسکی»، کارل یوزف فون تروتا نواده خاندانی است که عمری را در خدمت امپراتوری اتریش ‌مجارستان و در باور به نظامی سنتی گذرانده و اکنون در برزخ گذر از نظامی سنتی به نظامی دموکراتیک و رنگ‌باختن سنت‌ها، سرگشته و تنها است. رشته پیوندش با گذشته خاندان و تاریخ امپراتوری، پرتره پدربزرگش قهرمان سولفرینو و شمایل امپراتور است.
  • تکیه گاه فرهنگ

    در این کتاب ثابت کرده‌ایم که ساخت بنای «تکیه دولت» ریشه فرهنگی دارد و ایران بزرگ‌ترین‌ محل نمایش تعزیه در دوران قاجار است. البته باید یادآور شد همان طور که تعزیه شکل می‌گرفت نمایش ایرانی در کنار تعزیه و به دنبال آن تعزیه‌خوانان، آوازخوان‌ها و ردیف‌دانان موسیقی نیز به گسترش و بهتر شدن آواز ایرانی همت گماشتند.
  • بازتعریف زندگی و مرگ

    خواننده‌ای که مختصر آشنایی با براین مگی دارد، چندان در بند‌ ادبیات‌ یگانه رمان‌ این فلسفه‌دان‌ مشهور نخواهد بود. او پیشاپیش مفروض می‌گیرد که از فیلسوف یا فلسفه‌دان‌ حرفه‌ای، رمان به معنای دقیق‌ کلمه توقع نمی‌رود. مگی از جنس‌ کامو یا سارتر نیست که پیش و بیش از آنکه فیلسوف باشند، ادیب و داستان‌نویس بودند. او به سبب‌ مصاحبه‌هایش با متخصصان درباب‌ فلاسفه بزرگ و فلسفه تحلیلی شناخته شده است. همچنین به سبب‌ تک‌نگاری‌هایش درباره پوپر و شوپنهاور و داستان/ سرگذشت‌ فلسفه‌اش. دغدغه اصلی‌ او فلسفه است. همین ‌که مواجهه با مرگ را در ۱۹۷۷ نوشته و پس از آن دیگر رمانی ننوشته، گویای علایق‌ اصلی‌ اوست.
  • اندیشه و رویکرد نسل چهارم موسیقی ایرانی

    آخرین برنامه از مجموعه کنسرت‌های «چند شب» در سال ۹۷ روزهای سه شنبه ۲۵ و چهارشنبه ۲۶ دی‌ ماه در قالب مجموعه برنامه‌های «چند شب دونوازی» در تالار رودکی برگزار می‌شود. پروژه «چند شب دونوازی» نگاهی بر طراحی دونوازی برای دو ساز ملودیک ایرانی دارد.
  • ترسیم فضای وحشت

    روند نگارش این نمایشنامه همزمان با تحصیل من در ترم اول دانشگاه در رشته ادبیات نمایشی و درس ادبیات تطبیقی آغاز شد و در نهایت آن را به‌عنوان پایان‌نامه تحصیلی ارائه کردم. دو روان درمانگر با نام‌های فروید که از طریق گفت‌وگو و شهرزاد که از مسیر هنری درمان می‌کنند، یکدیگر را در ناکجا آبادی می‌بینند و متوجه می‌شوند که در خواب انسانی بیمار و بدبین که در عصری دیگر است و کابوس‌هایی را مبنی بر خیانت می‌بیند، هستند. آن دو سعی می‌‌کنند تا زمانی‌که در خواب او هستند، خواب‌هایش را به سمت امید و مثبت‌اندیشی تغییر دهند و روی او تاثیرگذارند.
  • سایه‌ای بلند از نوازنده فقید

    آلبوم «شاعر تمبک» شامل تک‌نوازی‌ زنده‌یاد استاد ناصر فرهنگ‌فر نوازنده پیشکسوت موسیقی ایرانی است که از اجراهای خصوصی جمع‌آوری و بازنشر شده است.
  • بازتاب زندگی گذشتگان

    در نمایشگاه «نیس تان باس تان» که در گالری سرزمین هنر برپاست ۱۷ تابلو به نمایش گذاشته‌ام. در خلق آثار این نمایشگاه از نزدیکی سبک زندگی و چیدمان محل زندگی‌ام که به واسطه علاقه پدرم به فرهنگ سنتی شکل گرفته تاثیر گرفته‌ام. به نظرم انسان‌ها درطول دوران زندگی همیشه بازتاب زندگی گذشتگان و تجربه آنها را بر دوش می‌کشند.
  • مصائب مهاجرت

    ایده اولیه نگارش این نمایش از سرگذشت هزاران انسانی در سراسر جهان برداشت شده که این روزها به مهاجرت قانونی و غیرقانونی به منظور رسیدن به شرایط و مکان زندگی بهتر فکر می‌کنند و از سویی دیگر قوانینی که در دنیا برای این مساله وضع می‌شود.
  • تهران زیر بال فرشتگان

    ایده آثاری که در نمایشگاه «تهران زیر بال فرشتگان» به تماشا گذاشته‌ام در دوران دانشجویی‌ به ذهنم رسید. در آن زمان به عکاسی علاقه داشتم و عکس‌هایی را که می‌گرفتم می‌بریدم و می‌گذاشتم کنار هم. از آنجا این عادت بریدن و چسباندن کاغذ در من ماند و به مرور زمان شکل کارهایم تغییر کرد. مثلا به خاطر علاقه‌ام به خطاطی و شعر شروع کردم به استفاده از تکه‌های حاوی خوشنویسی در آثار. یکی از خصوصیاتی که بازدیدکنندگان به آن اشاره می‌کنند این است که کارهایم خیلی رنگین است.
  • عکسنوشت

    «کریسمس» در بسیاری از کشورهای دنیا به خاطر تعطیلاتی که درنظر گرفته می‌شود، فرصتی برای سفر است. در ایران نیز این ایام بهترین فرصت برای سر زدن به محله‌ها و شهرهایی است که مسیحیان بیشتری در آنجا ساکن هستند و سنت‌ها و آیین‌های خود را به نمایش می‌گذارند. محله جلفای اصفهان، یکی از معروف‌ترین محله‌های مسیحی‌نشین در کشور است که چند بنای تاریخی و قدیمی را نیز درخود جای داده و فضای جذابی برای گردشگران فراهم آورده‌ است.
  • از محله ارمنی تا چهارباغ

    در سفرنامه‌های قبلی، از اصفهان و جاذبه‌هایی گفتم که قدمتشان به عصر صفوی بازمی‌گردد. در این سفرنامه از آنچه در روز آخر سفرم در این شهر زیبا دیدم و آموختم، بخوانید.
  • چرا «لوسیزن» بهترین زمان سفر است؟

    بسیاری افراد سفر را به‌عنوان یک تفریح پرهزینه می‌شناسند. همچنین دسته‌ای دیگر اعتقاد دارند فقط با هزینه زیاد است که می‌شود از سفر لذت برد. اما امروزه در جهان نوع دیگری از سفر در جریان است؛ سفرهای ارزان. با بررسی سفرنامه‌های افرادی که این نوع سفر را انتخاب می‌کنند می‌توان دریافت که بسیار لذت‌بخش است. در سلسله یادداشت‌هایی در این ستون، به ۱۰ راهکاری اشاره می‌کنیم که می‌توان از طریق آنها ارزان سفر کرد. دومین راهکار را بخوانید.
  • روزگار تواضع

    حاج‌آقا تواضع را شاید اگر یک بار هم گذرتان به شعبه مرکزی تواضع زیر پل پارک وی افتاده باشد، دیده باشید. اما احتمالا نمی‌دانید که صاحب اصلی برند تواضع، همان مرد سن و سال‌داری است که روی صندلی می‌نشیند و با مردم خوش‌و‌بش می‌کند. مثل فامیلی اش، متواضع است و با لهجه غلیظ ترکی صحبت می‌کند. قرار و مدارمان را برای ساعت ۲ و نیم بعد‌از‌ظهر گذاشتیم. وارد فروشگاه شدم. شلوغ بود. اغلب توریست‌هایی بودند که آجیل‌ها و خشکبار رنگارنگ فروشگاه، توجه‌شان را جلب کرده بود. با احتیاط و وسواس تست می‌کردند و با لبخند رضایت به سراغ یکی دیگر از قفسه‌ها می‌رفتند. دختری که با پوششی شبیه دانشجویان بین مشتریان در حال رفت‌وآمد بود، چند دقیقه توجهم را جلب کرد. قدم به قدم نگاهم با او می‌چرخید. تقریبا از هرچه آنجا بود، تست کرد. به گمانم نزدیک به یک کیلو آجیل و خشکبار را در عرض همان چند دقیقه نوش جان کرد. بعد هم سرش را انداخت زیر و از مغازه بیرون رفت. با خودم فکر کردم اگر این دختر خانم هفته‌ای یک بار هم به این فروشگاه بیاید، کلی در خرج و مخارج خرید آجیل جلوافتاده. به حاج آقا تواضع سلام کردم. با روی خوش سلام کرد و احوالپرسی. بعد هم از میوه خشک‌هایی که جلویش بود، یک مشت به من داد. یاد آن دختر خانم افتادم و خنده‌ام گرفت. شاید اگر من هم در لباس روزنامه‌نگار به سراغ حاج آقا نرفته بودم، بدم نمی‌آمد که چندتا از آجیل و خشکبارهای رنگارنگ فروشگاه را امتحان کنم. اما به همین چند تکه میوه خشکی که حاج آقا داده بود قناعت کردم. خوشمزه بود. تا زمانی که کارمان تمام شود و از فروشگاه خارج شویم، چند بار مشتی پر از آجیل‌های مختلف را در جیب من و فروغ (عکاس) ریخت. موقع عکس انداختن به او گفتیم اگر دوست دارید کت بپوشید. اما گفت با همین لباس خوب است. حاج آقا تواضع خودمانی‌تر از آن است که فکرش را بکنید. با این سن و سال همچنان خودش به فروشگاه می‌رود و می‌گوید دوست دارم با مردم در تعامل باشم. به همین دلیل هم نه اتاق ریاستی دارد و نه اتاق ویژه‌ای. حاج آقا گفت برویم جایی که صدا نباشد و بتوانیم راحت‌تر صحبت کنیم. پشت سرش راه افتادیم. وارد اتاقی شدیم که شبیه به پستوی فروشگاه بود. از بسته‌بندی‌های خاص ترمه برای محصولات فروشگاه چنان به وجد آمده بودم که فکر کنم چشم‌هایم گرد شده بود. یکی از آنها را برداشتم و لمس کردم. این بسته‌بندی‌ها را در فروشگاه ندیده بودم. انگار مشتریان خاص را به آنجا می‌آوردند. در طول مصاحبه‌مان هم فکر کنم یکی دو نفری آمدند و محصولاتی را که در این پستو بود، نگاه کردند. حاج آقا تواضع از زندگی‌اش گفت. از همان کودکی نزد پدر کار می‌کرده و در تبریز، معروف بوده‌ا‌‌‌ند. قبل از آنکه برای مصاحبه به پستوی فروشگاه برویم، عکس بزرگ قدیمی مردی را که روی دیوار نصب شده بود به یکی از مشتریان نشان داد و گفت حاج آقا تواضع واقعی ایشان هستند؛ پدرم. هنوز هم در نگاهش می‌شود عشق به پدر را دید. وقتی در موردش حرف می‌زد، در چشم‌هایش برق می‌افتاد. مصاحبه خودمانی و صمیمانه‌مان با جلیل تواضع به سرانجام رسید و حاصلش همین مطلب پیش روی شماست.
  • سهم بازار ۳۵ درصدی لیفت در رقابتی تنگاتنگ

    با وجود حریف قدرتمندی مثل اوبر در عرصه تاکسی‌های اینترنتی، استارت‌آپ لیفت (Lyft) چند ماه پس از شروع سال ۲۰۱۸ توانست سهم بازار ۳۵ درصدی به‌دست آورد و درحال‌حاضر بیش از ۱۰ میلیون سفر در هفته را پوشش می‌دهد. وقتی یک رقیب ۹۰ درصد سهم بازار را در اختیار دارد، تلاش برای رقابت کردن بیهوده به‌نظر می‌رسد. رقیب پیشکسوت چه از طریق اثرات شبکه‌ای و چه تخصص تکنولوژیک و غیره، توانسته مزیت‌های پایداری برای خودش ایجاد کند. اما لیفت کارهایی انجام داد که باعث شد در این رقابت تنگاتنگ سهم بازار خودش را به‌دست آورد: اجتناب از اشتباه‌های اوبر.
  • مشکلات لیفت در ایالت‌های بزرگ آمریکا

    خدمات تاکسی‌های اینترنتی مانند اوبر و لیفت (Lyft) داستان موفقیت بزرگ سیلیکون‌ولی در چند ساله گذشته بوده است. آنها بازار را دگرگون کردند و مشتریان بسیاری به‌دست آوردند. شرکت لیفت بعد از اوبر، دومین شرکت بزرگ تاکسی‌های اینترنتی در ایالات‌متحده آمریکاست. هنوز صنعت خودروهای اینترنتی با دولت‌های ایالتی در سراسر آمریکا تحت منازعه قرار دارد. پس از کسب تعدادی پیروزی در تصویب قانون برای این نوع تاکسی‌ها طی سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵، شرکت‌های تاکسی‌های اینترنتی با عقب‌نشینی در ۵ ایالت از شش ایالت بزرگ مواجه شدند.
  • ۹ ماه کاهشی بازار معاملات مسکن

    معدل ۹ ماهه بازار معاملات خرید مسکن در تهران نشان می‌دهد این بازار به جز در سه ماه اول سال، در همه ماه‌های گذشته با شبه رکود و سپس رکود معاملاتی دست به گریبان بوده است.
  • محدوده قیمت مناسب در بازار مسکن غرب تهران

    یکی از محله‌هایی که طی چند سال اخیر با استقبال متقاضیان سکونت در نیمه غربی تهران روبه‌رو‌ شد، «تهرانسر» است. به گزارش «دنیای اقتصاد»، محله تهرانسر یکی از محله‌های واقع در جنوب غرب تهران و در محدوده منطقه ۲۱ شهرداری تهران است. این محله از شمال به بزرگراه مخصوص کرج و محله شهرک آزادی، از جنوب به بزرگراه فتح (جاده قدیم کرج)، از شرق به فرودگاه مهرآباد و محله شهرک آسمان و از غرب به بزرگراه آزادگان و محله شهرک استقلال محدود شده است. علاوه بر شهرک تهرانسر، محله‌های باشگاه نفت، شهرک پاسداران‌ و شهرک دریا نیز در محدوده این محله واقع شده‌اند.
  • طرحی برای نجات تهران از بن‌بست

    مطابق با بررسی‌ها و همین‌طور نظرسنجی‌های مختلفی که انجام شده است بزرگ‌ترین بن‌بست مدیریت شهری در اداره شهر تهران مربوط به حوزه تامین منابع از جنس درآمدهای پایدار است؛ چراکه طی دهه‌های گذشته سهم پایین درآمدهای پایدار همچون عوارض نوسازی نسبت به هزینه‌های اداره شهر سبب شد تا مدیریت شهری هزینه اداره شهر را از محل درآمدهای ناپایدار که مهم‌ترین آن فروش تراکم و شهرفروشی است تامین کند.
  • آپارتمان‌های پرمتقاضی در بازار مسکن

    بازار پاییزی معاملات مسکن با استقبال قابل توجه بخش عمده‌ای از خریداران مسکن از چند گروه خاص از آپارتمان‌های مسکونی به پایان رسید.
  • رقابت هوشمند در زمان

    ساعت‌های هوشمند این روزها به عادی‌ترین تجهیزات پوشیدنی تبدیل شده‌اند اینکه آنچه به دست‌هایمان می‌بندیم دیگر تنها گویای زمان نیست و می‌توان به دیتای بیشتری از طریق این مچ‌بند زمان رسید، خود گویای گسترده‌تر شدن فضای تکنولوژی است. در ادامه دو ساعت هوشمند و جدید از دو شرکت آنر و کاسیو مورد بررسی قرار گرفته‌اند که با ویژگی‌های جدیدشان می‌توانند انتخاب کاربران متفاوت باشند.
  • ساخت و ویرایش ویدئو در گوشی

    ساخت فیلم کوتاه. این می‌تواند شروعی باشد برای یک دره کارگردانی ساده. این روزها با دسترسی به نرم‌افزارهای مختلف و داشتن یک گوشی هوشمند، هر فردی می‌تواند توان خود را برای فیلم‌سازی یا صداگذاری رادیویی نشان دهد.
  • چگونه شارژ سریع گوشی را غیر‌فعال کنیم؟

    تا همین چند وقت پیش تولیدکنندگان گوشی شارژرهایی را تولید می‌کردند که از ورود بیش از حد برق به داخل دیوایس جلوگیری می‌کرد. این کار به منظور جلوگیری از وارد شدن صدمه به سلامت باتری و در بعضی موارد آتش گرفتن دستگاه انجام می‌گرفت.
  • فریاد مشتریان

    طی هفته جاری باز هم تجمعاتی از سوی مشتریان تولیدکنندگان بخش خصوصی و همچنین محصولات وارداتی برگزار شد. این تجمعات از سوی مشتریان که عمدتا مقابل ساختمان مرکزی وزارت صنعت معدن و تجارت و دفاتر مرکزی شرکت‌های وارد‌کننده انجام می‌شود، در اعتراضی به بی‌برنامگی و بی تصمیمی در مجموعه وزارت صنعت که هنوز نتوانسته تکلیفی برای خودروهای ثبت نامی تعیین کند، صورت می‌گیرد.
  • راهنمای رشد تولید خودرو در عصر تحریم

    بسیاری از کارشناسان و رسانه‌های جمعی در واکنش به اعلام نظر وزیر صنعت در مورد صعود تولید خودرو پس از افزایش قیمت، بازگشت دوباره رشد تیراژ به خودروهای تولید داخل را منوط به کاهش بوروکراسی زائد اداری و حذف موانع موجود بر سر واردات قطعات و مواد لازم عنوان کرده‌اند.
  • پیچ و خم اعلام قیمت‌های جدید

    اعلام قیمت‌های جدید خودروسازان اگر چه دیرهنگام بود، اما بالاخره پس از گذشت سه ماه از وعده مسوولان صنعتی کشور و همچنین افشای ضرر و زیان تولید‌کنندگان به واسطه افزایش هزینه تولید اتفاق افتاد. با این حال تعیین قیمت‌ها دور از حاشیه نبود و خودروسازان اگر چه به کندی و قطره‌چکانی قیمت‌های جدید را علنی کردند اما تبعات منفی آن هنوز پابرجاست به‌طوری که طی هفته جاری رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت برای پاره‌ای توضیحات در مورد چگونگی تعیین قیمت‌ها مجبور به حضور در مجلس شد. بدین ترتیب خودروسازان با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت به نحوی در قیمت‌گذاری خودروهای بالای ۴۵ میلیون تومان، به‌طور تدریجی اقدام به اعلام قیمت‌ها کردند که قیمت‌گذاری خودروهای معوقه یا پیش‌ثبت نام شده هنوز تکلیفی ندارند و همین امر بسیاری از مشتریان را نگران کرده است.
  • لا سالسا

  • هات داگ تو راهی

  • تجربه غذای تور

  • پاتوق بین ‌کلاسی

  • قاب هفته

    کریسمس و به دنبال آن سال نو میلادی بزرگترین و مهمترین عید و تعطیلات ارامنه ایران و سراسر جهان به شمار می‌رود و ازاهمیت ویژه ای برخوردار است. مردم و همچنین بازار از اواسط ماه اکتبر خودشان را برای این تعطیلات و جشن بزرگ آماده می‌کنند، در این شماره در قاب هفته نگاهی گذرا داریم به حال و هوای کریسمس و سال نو میلادی در خیابان های تهران. / عکس‌ها: فروغ علایی
  • رهایی از سال ۲۰۱۸

    خاویر سولانا که زمانی نماینده عالی اتحادیه اروپا برای سیاست خارجی و امنیتی، دبیر کل ناتو و وزیر امور خارجه اسپانیا بود، سال ۲۰۱۸ را سالی سیاه از نظر سیاسی دیده است. ریسک‌های سیاسی که سولانا برشمرده، می‌تواند ریسک‌های اقتصادی جهان در سال ۲۰۱۹ را افزایش دهد. متاسفانه سال ۲۰۱۸ به‌عنوان یک سال موفق سیاسی و دیپلماتیک در آینده یاد نخواهد شد. اگرچه نظم بین‌المللی در سال ۲۰۱۷ آغاز به فرسایش کرده بود، اما محیط سیاسی جهان در این سال به سمت بی‌نظمی خالص، قابل تحریک و خصومت‌آمیز پیش رفت. این سه ویژگی شاید بهترین توصیف از ایالات متحده تحت ریاست جمهوری دونالد ترامپ باشند.
  • ابزار سیاسی دلار در سال ۲۰۱۸

    ژرو گراویس، معاون رئیس‌جمهور و اقتصاددان ارشد در کانادا است. او در یک نوشته به تحولات مهم سیاسی در سال ۲۰۱۸ پرداخته و ریسک‌های سیاسی موثر بر اقتصاد ۲۰۱۹ را برشمرده است.
  • قدرت‌نمایی دلار مقابل ارزها

    مارتین سندبو، اقتصاددان و مشاور پژوهشی هاروارد، تحلیلی درخصوص ۴ بازار دارایی در سال ۲۰۱۸ ارائه کرده است.
  • راه متفاوت ین در بازارهای جهانی

    نیکول بولاک مدیر استراتژی داوجونز وایر در نوشته‌ای راه متفاوت ین نسبت به سایر ارزها را بررسی کرده است.
  • جنجال‌های جنگ!

    طی هفته گذشته توییت محسن رضایی، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در زمان دفاع مقدس جنجال زیادی را در پی داشت. توییتی که باعث شد بحث عملیات کربلای ۴ در جامعه پررنگ شده و در نهایت چهره‌ها و کارشناسان بسیاری درباره وقایع و حواشی مرتبط با آن عملیات اظهارنظر کنند. اما در این میان این سوال بنیانی دوباره جان گرفت که روش درست و مناسب واقعه‌نگاری و ثبت تاریخ جنگ کدام است؟
  • روایت به روش حرفه‌ای

    وقایع‌‌نگاری در جهان امروز یکی از ملزومات جوامع مدرن است. روایت‌های ثبت‌شده از هر واقعه در کیفیت حافظه جمعی و کسب‌ تجربه جامعه از هر رخداد نقش مهمی دارد. در کشور ما چهره‌هایی چون فریدون آدمیت تاریخ‌نگاری را وارد عرصه جدیدی کردند و در ادامه آن همگام با پیشرفت کشور، راویان بسیاری به مستند‌سازی و روایت تاریخ معاصر ایران پرداخته‌اند.
  • هفت نکته پیرامون «نقد جنگ»

    جنگ تحمیلی، حقایق بسیار دارد، «واقعیتی واحد»، اما، تفاسیر و برداشت‌ها و قضاوت‌های متعدد!
بیشتر