شماره روزنامه ۶۱۵۹
|

آخر هفته

  • بازندگان فیلتر تلگرام

  • دستاوردهای بی‌شمار رسانه‌های اجتماعی

    ارتباط، هسته اصلی شکل‌گیری اجتماعات بشری و ارتباطات، اساس شکل‌گیری مناسبات و روابط اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جوامع را تشکیل می‌دهند. تحولات درونی کشورهای جهان و روابط بین‌الملل بدون توسعه ارتباطات بین‌الملل، و به‌ویژه گسترش فناوری‌های ارتباطات واطلاعات ملازم با آنها، غیرممکن است. هر پیشرفتی در جامعه در ابعاد اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی نمی‌تواند از توسعه وسایل ارتباطات اجتماعی بی‌نیاز باشد و بدون گسترش این رسانه‌ها بروز انواع فسادها، پنهان کاری و سوءاستفاده در ساختارهای قدرت و بحران‌های عمیق اجتماعی قطعی است. آمارها نشان می‌دهند که فاسدترین دولت‌ها و حکومت‌ها در وهله نخست، فاقد سیستم‌های رسانه‌ای آزاد و مستقل و سیاستمداران از رانت اطلاعاتی بی‌حد وحصر برخوردار بوده‌اند.
  • عکس خبری

  • کورسوی امید در آب‌های شرق چین

    تنها یک روز مانده بود تا نفتکش ایرانی به مقصد خود در بندر دائسن کره جنوبی برسد اما تصادف با کشتی فله بر چینی موجب شد تا در حدود ۳۰۰ کیلومتری سواحل شرقی چین آتش بگیرد و محموله ۶۰ میلیون دلاری‌اش، دود هوا شود.
  • زوایای پنهان ناآرامی‌ها

    در شرایطی که بهارستان‌نشینان در میانه روزهای تعطیلات رسمی نمایندگان به برای بررسی ناآرامی‌های اخیر در کشور،میزبان وزرای کشور و اطلاعات، جانشین فرمانده سپاه و رئیس صداو سیما شده بودند، در شورای شهر تهران نیزنمایندگان دوفوریت طرحی را به تصویب رساندند که بر‌اساس آن شهرداری مکلف می‌شود ظرف یک ماه مکان‌هایی را برای تجمعات و اعلام انتقادات مردم تهران به شورا معرفی کند.
  • تهدید فرصت‌های شغلی با فیلترینگ تلگرام

    با وجود آنکه مقامات امنیتی کشورمان از بازگشت آرامش به کشور خبر می‌دهند اما پیام‌رسان محبوب تلگرام در میان ایرانی‌ها همچنان فیلتر بوده و از همین رو، حیات بسیاری از فرصت‌های شغلی و کسب‌و‌کارهای نوپا با ادامه فیلترینگ به خطر افتاده است.
  • جهان آماده خروج آمریکا از برجام؟

    با شروع ناآرامی‌های سیاسی و اجتماعی در داخل ایران، آمریکا که تصور می‌کرد می‌تواند از چنین فضایی به نفع خود استفاده کند اعضای شورای امنیت سازمان ملل را گردهم آورد تا از طریق انتشار بیانیه‌ محکومیت‌ ایران بتواند از طرفی هم زمینه را برای اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران فراهم کند و هم اینکه بهانه کافی برای خروج از برجام در آینده پیش رو داشته باشد.اما با مخالفت چندین عضو شورای امنیت و با وجود یارکشی‌های آمریکا در سازمان ملل متحد، واشنگتن به در بسته خورد و انزوای سیاست‌های خصمانه ترامپ یک بار دیگر برای جهانیان به نمایش درآمد.
  • لایحه بودجه دولت یا مجلس؟

    بررسی لایحه بودجه سال ۹۷ در حالی در کمیسیون تلفیق مجلس ادامه دارد که تصمیمات این کمیسیون تاکنون در جهت جرح و تعدیل لایحه پیشنهادی دولت بوده است. به گونه‌ای که رئیس‌جمهور درخصوص لایحه بودجه گفته که اگر تبصره‌های ۱۴، ۱۸ و ۱۹ به‌عنوان تبصره‌های اصلی بودجه سال آتی، مورد توجه قرار نگیرد، اهداف دولت اجرایی نخواهد شد و در واقع دیگر لایحه بودجه دولت نیست.
  • پرونده مفتوح مرگ آیت‌الله

    اولین سالگرد درگذشت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام در حالی این هفته برگزار شد که حرف و حدیث‌ها پیرامون مرگ وی همچنان ادامه دارد و همزمان از گوشه و کنار و از زبان نزدیکان وی ناگفته‌هایی درباره شخصیت و نحوه درگذشت آیت‌الله مطرح می‌شود.
  • طلای سیاه در اوج قیمت سه ساله

    در ادامه رشد آرام قیمت جهانی نفت طی ماه گذشته و به دنبال کاهش فعالیت‌های حفاری آمریکا از یکسو در کنار تلاش کشورهای عضو و غیرعضو سازمان اوپک برای کاهش سطح تولید، قیمت جهانی نفت این هفته به بالاترین سطح قیمت‌ها از سال ۲۰۱۵ تاکنون رسید.
  • معمای تعطیلات زمستانه

    پرونده تعطیلات زمستانه مدارس همزمان با تشدید آلودگی هوای پایتخت و برخی کلانشهرهای ایران یک بار دیگر از سوی سازمان محیط زیست باز شده است. نسخه تعطیلات یک یا دو هفته‌ای زمستانی در اواخر دولت یازدهم نوشته شد و حتی در هیات وزیران به تصویب رسید اما هفته پیش رئیس سازمان محیط زیست از تصمیم کمیسیون زیربنایی دولت درباره آلودگی هوا و کنترل آن خبر داد و گفت در این کمیسیون پیشنهاد کرده‌ایم که این تعطیلات در مدارس در نیمه شمالی کشور و مناطق سردسیر از جمله تهران یک ماه زودتر آغاز شود و از ۱۵ آذر تا ۱۵ دی مدارس این مناطق تعطیل شوند تا دانش‌آموزان با هوای آلوده مواجه نشوند.
  • راه‌حل «زمستانی»؟

    دبیرکل شورای عالی آموزش‌وپرورش از موافقت وزارت آموزش و پرورش با طرح تعطیلات زمستانی مدارس که از سوی سازمان محیط زیست عنوان شده، خبر داده اما برای آن یک شرط گذاشته: برای تعطیلات یک‌ماهه مدارس در فصل زمستان باید مصوبه مجلس مبنی بر شروع و پایان سال تحصیلی تغییر کند.
  • نفت ۲۰۱۸؛ تقابل اوپک و آژانس

    نفت سال جدید میلادی را با روند صعودی آغاز کرد. به‌طوری‌که اولین هفته ۲۰۱۸ بهترین شروع سال از سال ۲۰۱۲ برای بازار نفت رقم خورد. قیمت نفت شاخص برنت نسبت به میانه سال ۲۰۱۷ حدود ۲۰ دلار یعنی بیش از ۴۰ درصد رشد قیمتی را به ثبت رسانده و به بیش از ۶۸ دلار رسیده است. با وجود اینکه در حال حاضر خیز برداشتن نفت و رسیدن به سطوح بیش از ۷۰ دلار چندان دور از دسترس به نظر نمی‌رسد، اما تداوم این مسیر با ابهاماتی همراه است.
  • ابهام برجامی ترامپ

    در حالی که ترامپ قرار است ظرف روزهای آینده درباره تعلیق تمدید تحریم‌ها بار دیگر تصمیم‌گیری کند، برنامه جامع اقدام مشترک همچنان در شرایط ابهام قرار دارد. عدم امضای این طرح که هر ۱۲۰ روز یک‌بار باید انجام شود، به‌صورت اتوماتیک منجر به اعمال مجدد تحریم‌ها علیه ایران خواهد شد و به‌طور موثر منجر به عقب‌نشینی واشنگتن از توافق ایران می‌شود. تحلیلگران اقدامات اخیر آمریکا در شورای امنیت از جمله کشاندن موضوع اعتراضات در ایران به‌عنوان یک مساله ضد صلح و امنیت بین‌الملل را به‌عنوان مقدمه‌ای برای تشدید رویکرد سخت‌تر در قبال برجام می‌دانند.
  • تلگرام؛ یک پیامرسان یا یک بازار؟

    فیلتر کردن شبکه‌های اجتماعی و مشخصا پیامرسان تلگرام نه صرفا از جهت تعطیل شدن شغل‌های اینترنتی یا تلگرامی بلکه فی نفسه امری نامطلوب و البته متناقض نماست. اصولا در جهان ارتباطی معاصر ممانعت از دسترسی به رسانه‌ها یا تکنولوژی‌های رسانه‌ای، تقریبا غیرممکن است. به این معنی که نتیجه فیلتر کردن، معمولا افزایش استفاده از فیلترشکن است نه الزاما محدود کردن دسترسی.
  • ریسک اقتصادی فیلترینگ

    استارت‌آپ‌ها در سال‌های اخیر و بالاخص پس از لغو تحریم‌ها، از رشد قابل ملاحظه‌ای در ایران برخوردار شده‌اند. رشد بخش خدمات در کشور، نیروهای بااستعداد، جوان و تحصیلکرده و تمرکز استارت‌آپ‌ها در بخش فناوری به جای سرمایه فیزیکی حاکی از توانایی گسترده این بخش در ایفای نقشی بارز در رشد اقتصادی و همچنین کاهش بیکاری است که اکنون به یکی از مهم‌ترین اولویت‌های کشور مبدل شده است. رشد استارت‌آپ‌ها نیازمند فراهم آوردن یک محیط یا اکوسیستم است که همچون انکوباتورهایی که از نوزادان زودرس حمایت می‌کنند، به این بنگاه‌های نوپا اجازه می‌دهد مرحله طفولیت و رشد خود را بگذرانند و خود را برای شرایطی آماده سازند که باید در یک بازار واقعی رقابتی، پنجه در پنجه رقبای سنتی خود بیاندازند، رقبایی که به راحتی حاضر نیستند سهم خود را به جوانان تازه از راه رسیده واگذار کنند. چنین است که برای استارت‌آپ‌ها باید بتوان زمین مناسب را برای رشد و نمو فراهم کرد.
  • پویـش اینستاگرامی- توییتری برای بازگشایی تلگرام

    همزمان با فیلترینگ پیام‌رسان محبوب تلگرام در ایران کمپین‌هایی نیز با هدف رفع فیلتر این پیام‌رسان شکل گرفتند. ضریب نفوذ تلگرام در ایران را گاهی تا ۴۰ میلیون کاربر هم برشمرده‌اند که در صورت درست بودن این مدعا، می‌توان گفت تلگرام محبوب‌ترین نرم‌افزار ارتباطی در ایران است. پیش از این شبکه اجتماعی فیس‌بوک نیز ضریب نفوذ بالایی در میان کاربران ایرانی اینترنت داشت اما با ورود اینستاگرام و تلگرام، کم کم به یک فضای ارتباطی کم استفاده تبدیل شد.
  • فیلترینگ نشانه درک نکردن «جهان رسانه‌ای شده» است

    محمود مختاریان نزدیک به نیم قرن است که در مطبوعات ایران کار می‌کند. او در کنار تدریس در دانشگاه، سعی کرده رسانه‌های روزآمد را هم بشناسد. این استاد فتوژورنالیسم و ارتباطات که یکی از پرتجربه‌ترین اساتید ایرانی حوزه ارتباطات است اعتقاد دارد فیلترینگ تلگرام کارآمد نیست زیرا جهان رسانه‌ای شده و مخاطبان رسانه‌ها به سادگی می‌توانند فیلترینگ را دور بزنند. مختاریان می‌گوید تا زمانی که درک درستی از «دنیای رسانه‌ای شده» نداشته باشیم،‌ نگاه سلبی بر تکنولوژی‌های جدید ارتباطی هم حاکم خواهد بود و توسعه شکل نخواهد گرفت. او معتقد است فیلترینگ نه تنها اثربخش نیست بلکه آسیب‌های بیشتری به کشور و جامعه خواهد زد. مختاریان این روزها بازنشسته شده و ششمین دهه عمرش را می‌گذراند.
  • فیلترینگ تلگرام مانع از توسعه خرابکاری شد

    دکتر داوود زارعیان، فارغ‌التحصیل علوم ارتباطات در دوره دکترای دانشگاه علامه طباطبایی است. او در سال ١٣۴۴ در شهرستان دامغان به‌دنیا آمده و از سال ۷۰ در سمت‌های اجرایی کشور حضور داشته است. زارعیان سال‌ها در مدیریت روابط‌عمومی شرکت مخابرات تجربه اجرایی دارد و از کارشناسان مطرح این عرصه به‌شمار می‌آید. او همچنین سابقه ریاست بر انجمن متخصصان روابط‌عمومی ایران را در کارنامه دارد. او بعد از بیست‌وپنج سال سابقه کار در مدیریت روابط‌عمومی شرکت مخابرات ایران سکان معاونت امور مشتریان این شرکت را در دست گرفت و هم‌اکنون در این سمت مشغول خدمت است. زارعیان کتابی را در حوزه مبانی کلی ارتباط جمعی نیز منتشر کرده است. او در این گفت‌وگو از فیلترینگ تلگرام به عنوان ابزاری برای ممانعت از توسعه خرابکاری‌ها در ناآرامی‌های اخیر حمایت می‌کند با این وجود معتقد است که فیلترینگ بهترین راه‌حل نیست و برای پیشگیری از آسیب‌ها و تهدید‌های فضای مجازی باید سواد رسانه‌ای را در کشور گسترش داد.
  • فضای مجازی در غیــــاب تلگرام

    سرانجام تمامی شایعات درخصوص بن‌بست فعالیت تلگرام در ایران به واقعیت پیوست و این شبکه اجتماعی پرمخاطب از دسترس مخاطبانش خارج شد. در رخدادهای هفته گذشته که منجر به ادامه‌دار شدن آن در دیگر شهرهای کشور شد، کمیته فیلترینگ که متشکل از نمایندگان چند وزارتخانه و نهاد است تصمیم گرفت به منظور جلوگیری از فعالیت کانال‌هایی که ترویج خشونت می‌کنند، شبکه پیام‌رسان تلگرام را در کشور متوقف کند.
  • تلگرام؛ دومین کشور بزرگ فارسی زبان

    فیلترینگ تلگرام قابل درک است و حتی در کوتاه‌مدت و برای یک بازه زمانی چند روزه ممکن است قابل دفاع هم باشد، اما مسلما راه‌حل نیست یا بهتر است بگوییم بهترین راه‌حل نیست. بپذیریم یا نه، بر اساس آمارهای قابل اعتماد، تلگرام در ایران ۴۰ میلیون کاربر دارد. به تعبیری استعاری شاید بتوان گفت که پس از ایران، تلگرام دومین محل بزرگ تجمع فارسی ایرانیان یا شاید دومین کشور بزرگ فارسی‌زبان دنیاست.
  • باید و نباید‌های فیلترینگ تلگرام

  • نوابغ یک شبه

    ماجرا از آنجا شروع شد که در برخی خبرها آمده بود که چند روز پیش رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور اقدام به اعطای حکم مشاور به پسر بچه ۱۰ ساله‌ای که نابغه خوانده می‌شد کرد؛ نابغه‌ای که پس از انتشار خبر نبوغ و اختراعاتش (به طوری که گفته می‌شد، بیش از ۱۶ اختراع که ۶ مورد آن ثبت شده است) در رسانه‌ها، به سرعت در یک برنامه تلویزیونی حاضر شد و تنها ساعاتی بعد با انبوه تکذیب‌ها مواجه شد.
  • نیم نگاهی به ظهور نوابغ واقعی

    بررسی روند رشد و شکوفایی مردانی چون بیل گیتس، کارآفرین، بازرگان، سرمایه‌دار، نیکوکار و مدیر ارشد اجرایی آمریکایی، جف بزوس کارآفرین و سرمایه‌گذار آمریکایی در زمینه اینترنت و مدیرعامل و مؤسس شرکت آمازون، ایلان ماسک مهندس، مخترع و مدیرعامل تسلاموتور و «حسین رجایی» دانشجوی حشره‌شناس ایرانی، پسری از خطه شرق کشور که سال‌های اخیر با تحقیقات خود در آلمان حشره‌شناسان دنیا را به وجد آورده است، نشان می‌دهد این افراد تنها در جامعه‌ای زندگی و رشد مستمرکردند که آزادانه توانستند از استعدادهای خود در بستر مناسبی که در جامعه وجود داشته و نهادهای فراگیر جامعه ایجاد کرده بود، استفاده کنند.
  • غفلت در سایه سیاست‌های غلط

    در حالی که دنیا به اهمیت علوم انسانی شهادت می‌دهند و هوش فوق‌العاده‌ای که باید ترکیبی از ده‌ها توانایی باشد تا کسی برای تحصیل در این حوزه شرایط لازم را کسب کند برنامه‌ریزان ایران بر بزرگنمایی ریاضیات تاکید و روحیه مشتاقان این حوزه را تضعیف می‌کنند. برجسته کردن سرطانی یک رشته خاص که مستلزم نوعی از ده‌ها هوش آدمی است تلقین بی‌ارزشی به ابعاد دیگر شعور و ادراک اوست و ایجاد توهمی در فرزندان این کشور که برای موفقیت باید نابغه ای در حوزه ریاضی وفیزیک بود و علوم انسانی که مادر علوم است به گوشه ای رانده می‌شود که علاقه‌مندان آن نیز احساس کهتری و شرمساری کنند.
  • چرا دولت نمی‌تواند پول بیشتری چاپ کند؟

    همان‌طور که می‌دانید این روزها سطح انتظار از دولت و تصمیم‌های اقتصادی آن در حد بسیار بالایی قرار دارد. بیشتر مردم از دولت انتظار دارند گامی موثر برای بهبود وضع معیشتی آنان، تولید و اشتغال برای جوانان بردارد. از یک طرف تولیدکنندگان از دولت انتظار دارند به آنها وام‌های ارزان قیمت پرداخت کند و از آنها مالیات کمتری دریافت کنند. از طرف دیگر خانوارها انتظار دارند درآمد آنها افزایش یابد، همچنین دولت با تقویت بخش عرضه در تولید کالاهای مختلف، از افزایش قیمت‌ها جلوگیری کند؛ تا برای مثال ظرف مدت چند روز قیمت تخم‌مرغ بیش از ۵۰ درصد رشد نکند. به‌طور کلی دولت برای انجام این امور نیاز به پول کافی دارد، انجام هر یک از این اقدامات نیازمند افزایش منابع مالی دولت است. به‌نظر شما این پول چگونه تامین می‌شود؟ ساده‌ترین پاسخ این است که در اقتصاد ما این درآمد از فروش نفت به‌دست می‌آید؛ اما آیا می‌توان برخی مواقع اسکناس بیشتری چاپ کرد و به مردم داد؟ شاید این سوال از نظر کسی که با اقتصاد آشنایی دارد، خیلی ساده و عجیب به نظر آید، اما برای برخی از مردم این سوال وجود دارد که چرا دولت نمی‌تواند وقتی کالاها گران می‌شود حقوق کارمندان را چند برابر کند؟ چرا بانک مرکزی پول بیشتری چاپ نمی‌کند تا به تولیدکنندگان برای خرید تجهیزات و ماشین‌آلات خود و راه‌اندازی کسب‌وکار ارائه دهد؟
  • «اثر چارچوب ذهنی» در اقتصاد رفتاری

    تمامی نظریه‌ها و سیستم‌های اقتصادی بر این اصل استوارند که بتوانند ترجیحات مصرف‌کنندگان را شناسایی کرده، محصولات و خدماتی سازگار با این ترجیحات یا نیازهای آنها تولید کرده و رفتار آنها را به سمت انتخاب این محصولات هدایت کنند. اگر تئوری و نظریه‌ای نتواند بر رفتار مردم در تعاملات اقتصادی تاثیرگذار باشد در حد فرضیه باقی خواهد ماند. در اقتصاد همواره یکی از فروض اصلی در ارائه مدل‌ها و نظریه‌ها این است که رفتار مردم در انجام فعالیت‌های اقتصادی رفتاری عقلانی است. به زبان ساده فرض می‌شود تمام مردم در تصمیم‌گیری‌های خود عقلایی و منطقی رفتار می‌کنند. اما آیا این فرضیه درست است؟ شاید شما نیز در برخی مواقع دیده باشید که خلاف این امر در جامعه اتفاق می‌افتد. برای مثال مردم وام دریافتی ارزان قیمت برای تولید و اشتغال را، صَرف خرید زمین یا ساخت مسکن می‌کنند تا سود بیشتری کسب کنند. در این مثال منفعت جامعه در بلندمدت فدای منفعت شخصی در کوتاه مدت می‌شود که به لحاظ منطقی صحیح نیست.
  • حفاظت مشارکتی آخرین راهکار حفاظت از محیط‌زیست

    زمانی که از حفاظت از محیط‌زیست سخن می‌گوییم چه شیوه‌ای از حفاظت مدنظر ماست؟ آیا می‌توانیم دور مناطق دیوار بکشیم و نگذاریم احدی به آن وارد شود؟ آیا آنچه در دهه ۴۰ و ۵۰ در ایران با تعریف حفاظت انجام شد شیوه درستی از حفظ محیط‌زیست بود یا پایه‌های تخریب را در دهه‌های بعد بنیان نهاد؟ جایگاه جامعه بومی و محلی در حفظ عرصه‌های طبیعی چگونه است؟ آیا آنها که بلوط‌ها را برای زغال و تبدیل کردن جنگل به مرتع می‌سوزانند و قطع می‌کنند می‌توانند نگهبان باشند یا باید آنها را به عقب برانیم؟ صدها و هزاران سال قبل که سازمان محیط‌زیست و سازمان جنگل‌ها نبودند، چه کسانی محیط‌زیست را و به چه انگیزه‌ای حفظ کردند و آیا ما امانتدار خوبی برای آنها بودیم؟
  • پویش سبز

    مانند هفته‌های گذشته تلاش کردیم در قرار سبز، رسانه‌ای برای تمام فعالان محیط‌‌زیست کشور باشیم.
  • مراقب علت‌های از دست دادن حافظه باشید

    آلزایمر تنها بیماری نیست که می‌تواند باعث از دست دادن حافظه و فراموشی شود. از دست دادن حافظه می‌تواند با بسیاری از دلایل در ارتباط باشد و در هر سنی رخ دهد. افسردگی قابل توجه، بد‌خوابی و... از دلایلی هستند که می‌توانند منجر به اختلالات حافظه شوند و عملکرد مغز را تحت تاثیر منفی قرار دهند. در اینجا برخی از شایع‌ترین دلایلی که منجر به کاهش سطح حافظه می‌شوند، ذکر شده‌اند.
  • ۸ غذای شگفت‌انگیز برای حفظ قدرت و سلامت مغز

    مغز، یکی از اندام‌های حیاتی است که غذای خاص خودش را می‌خواهد. اگر پروتئین، کربوهیدرات، آنتی‌اکسیدان‌ها و امگا ۳ کافی مصرف نکنید، خیلی زود ممکن است حافظه‌تان را از دست بدهید و دچار مشکلات ادراکی بشوید. اگر می‌خواهید قدرت مغزتان را حفظ کنید باید تغذیه‌اش کنید! اخیرا رژیم غذایی به نام Mind Diet معرفی شده که هدفش حفظ سلامتی سلول‌های خاکستری مغز است. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۰ نشان داد بین رژیم غذایی نادرست و ابتلا به افسردگی و اضطراب در خانم‌ها ارتباط وجود دارد. ادامه‌ مطلب را بخوانید تا بدانید چه خوراکی‌هایی برای مغزتان مهم هستند.
  • گشت در باغ‌های تیموری

    سفر برای راهنمایان نه فقط شغل یا تفریح که گاهی کلاس درس و محلی برای آموزش است. در چند روز گذشته فرصتی پیش آمد تا در سفری دو روزه همراه با دوستانم و استادی گرانقدر به سمت جاذبه‌های فرهنگی و طبیعی در حوالی اصفهان و کاشان سفر کنیم. سفری که در آن علاوه بر بازدید بناهای کهن، طبیعت بکر و امتحان کردن غذاهای محلی بی‌نظیر، درس‌هایی نو را از کشورمان ایران آموختیم. در این سفرنامه از اتفاق‌های روز اول سفر برایتان خواهم گفت.
  • ۵ پکیج عجیب برای گذران تعطیلات

    همه ما تعطیلات لوکس را دوست داریم؛ اما اخیرا کسانی که روش‌های گذراندن تعطیلات را طراحی می‌کنند، به سمت روش‌های تجربی میل پیدا کرده‌اند. در این مطلب درباره چند مورد از عجیب‌ترین و جالب‌ترین مقاصد برای گذراندن تعطیلات می‌خوانید.
  • واکنش‌های مناسب به تورم

    واژه تورم در هفته‌های اخیر یکی از پرتکرارترین واژه‌های محافل رسمی بوده است. شاید در زندگی روزمره خانواده‌ها، بیشتر از آنکه از واژه تورم استفاده شود، از واژه گرانی استفاده می‌شود. اما به گفته اقتصاددانان تورم و گرانی مفاهیم نزدیک به هم اما متفاوت هستند که گاهی در رسانه‌ها به اشتباه یکسان تلقی می‌شوند. تورم به افزایش سطح قیمت‌ها در اقتصاد اشاره دارد درحالی‌که گرانی بیشتر به قدرت خرید مردم باز می‌گردد. به عبارت دیگر، تورم مقایسه سطح قیمت‌های فعلی و گذشته است که نشان از تغییر هزینه‌های زندگی دارد. درحالی‌که گرانی از مقایسه سطح قیمت‌ها با سطح درآمد به‌دست می‌آید. اگر تورم وجود داشته باشد یعنی قیمت‌ها افزایش می‌یابد و اگر کالایی گران باشد یعنی نسبت به درآمد مردم سطح بالاتری دارد. درست است که تورم از ۴۰ درصد به ۱۰ درصد در طول ۴ سال اخیر رسیده است، اما زمانی این کاهش برای مردم ملموس خواهد بود که سطح درآمد آنان نیز به حالت قبل بازگردد. اما در هر حال، در واکنش به نوسان قیمت کالاهای اساسی، می‌توان با اتخاذ برخی راهکارهای مناسب، سپری را برای خانواده خود ایجاد کرد.
  • متغیرهای شادی در یک جامعه

    ورود اقتصاددانان به بحث شادی یک جامعه، علامت‌های خوبی به سیاست‌مداران برای راضی نگه داشتن جامعه می‌دهد. اقتصاد شادی، شاخه‌ای از مطالعات اقتصادی است که با ترکیب اقتصاد با روان‌شناسی و جامعه‌شناسی، احساسات مثبت و منفی، رفاه، رضایت از زندگی و به‌طور کلی شادی را به شکل کمی مطالعه می‌کند.
  • تاثیر فیلترینگ تلگرام بر اقتصاد خانواده

    شواهد نشان می‌دهد از هر ۱۰ ایرانی ۶ نفر عضو اپلیکیشن تلگرام هستند و محبوبیت این اپ روز به روز در حال افزایش است. این محبوبیت در ماه‌های اخیر جنبه اقتصادی نیز به خود گرفته است؛ به‌طوری که برآورد می‌شود سالانه نزدیک به ۲۴ میلیون دلار درآمد از طریق تبلیغ در تلگرام عاید ایرانیان می‌شود. با این شرایط فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام، ریسک‌پذیری کسب‌وکارهای تلگرامی را به شدت افزایش می‌دهد و ممکن است منبع درآمد بخشی از جامعه را از بین ببرد.
  • پنج روش بهینه‌سازی دکوراسیون محل کار برای بهره‌وری و خلاقیت

    در صحبت با روانشناسان، به این نتیجه می‌رسیم که از رنگ دیوارها تا ابزارها و وسایلی که در محیط کار استفاده می‌شوند، بر ایجاد یک محیط کاری تمام و کمال تاثیرگذار است. سالی آگوستین، یک روانشناس طراحی است که می‌گوید برای اینکه بهره‌وری، خلاقیت و تمرکز خود را در محیط کار بهینه کنید و به حداکثر برسانید، باید برخی قوانین را مد نظر داشته باشید. از نظر آگوستین، فاکتورهایی مثل رنگ، نوع وسایل و نورپردازی، کلیدی‌ترین نکاتی هستند که می‌توانند بیشترین دستاورد را در یک روز کاری به دنبال داشته باشند. اگر می‌خواهید محیط کار کارآمدی داشته باشید، پنج نکته زیر را در دستور کار قرار دهید.
  • ۱۰ خصوصیتی که از شما یک رهبر سازمانی فوق‌العاده می‌سازد

    می‌خواهید یک رهبرسازمانی قابل ستایش باشید؟ پس در ادامه سخنان شنیدنی مدیرانی را که دارای خصوصیات راهبری فوق‌العاده‌ای بوده‌اند مطالعه کنید.
  • همه مدیران ارشد اجرایی که در سال ۲۰۱۷ استعفا دادند

    سال ۲۰۱۷ شاهد طیفی از مدیران ارشد بود که شرکت‌هایشان را ترک کردند. گرچه برخی از آنها در زمان مورد انتظار و پس از سال‌ها خدمت ناچار به ترک شرکت شدند؛ اما سایرین در کمال شگفتی بعد از کشف یک اشتباه بزرگ ناچار به استعفا شدند. در اینجا چندین درس در مورد شفافیت، مسوولیت‌پذیری و نحوه مدیریت تغییرات بازار از این مدیران ارشد اجرایی را می‌خوانید.
  • ضرورت عبور از پیش‌بینی

    زمین‌لرزه‌های چند ماه اخیر به همراه حواشی این حوادث در شبکه‌های مجازی و همچنین پیگیری‌هایی که عموم مردم درباره این نوع رخداد انجام می‌دهند، بیانگر نوعی غفلت از اصل موضوع است. وقوع چندین زمین‌لرزه در مناطق مختلف کشور و پس‌لرزه‌های متعدد، برخی افراد را به تلاش برای پیش‌بینی زلزله‌های بعدی واداشته و در این میان، بخشی از توجه عمومی ناشی از نگرانی نسبت به زلزله‌های بعدی را به سمت اخبار و شایعات مرتبط با این پیش‌بینی‌ها معطوف کرده است.
  • سلطه ساختمان‌های نیمه‌کاره بر فضای شهری

    بر‌اساس آمار موجود تا‌کنون بیش از هزار پروژه ساختمانی در مراحل مختلف شامل گودبرداری، اسکلت‌بندی، ستون‌گذاری، سقف‌زنی و سفت‌کاری تعطیل یا به حکم مراجع قضایی از ادامه فعالیت منع شده‌اند. در این بین مناطق ۳، ۲ و ۱ به ترتیب پرچمدار هستند. نکته حائز اهمیت این است که پیشینه قدیمی‌ترین پروژه‌های ساختمانی رها شده در شهر به ۴۰ سال پیش در سال‌های ۱۳۵۳ برمی‌گردد. از دیدگاه کارشناسان آنچه در حوزه ساختمان‌های نیمه کاره مورد توجه است، روند صعودی تعداد این ساختمان‌ها در سطح شهر تهران بر‌خلاف توسعه مدیریت شهری و تقویت نظام نظارتی است. شاهد این ادعا بررسی تعداد ساختمان‌های نیمه‌کاره مربوط به چند دهه گذشته است. این آمار نشان می‌دهد: در حال حاضر ۱۰ درصد پروژه‌های بیش از ۱۰ سال رها شده مربوط به سال‌های ۵۳ تا ۷۹ است، در حالی که بیش از ۴۰ درصد ساختمان‌های نیمه‌کاره و گودهای ۵ ساله موجود، متعلق به سال‌های ۸۵ تا ۸۹ است. همین امر گواه شیوع یک آسیب جدی در حوزه شهرسازی است که مستقیما ایمنی شهر و امنیت اجتماعی را نشانه گرفته است.
  • کاربری جدید خانه‌های اجاره‌ای در تهران

    در بازار اجاره واحدهای مسکونی در برخی مناطق ویژه تهران، هم‌اکنون تعداد قابل توجهی از فایل‌های اجاره با شرایط خاص مشاهده می‌شود که در آنها بر امکان تعریف کاربری دوگانه برای این واحدها ازسوی مستاجر تاکید شده است. به گزارش «دنیای اقتصاد»، درحالی‌که هم‌اکنون عمده متقاضیان اجاره واحدهای مسکونی در پایتخت متقاضیان اجاره آپارتمان‌های مسکونی هستند با این حال محدود فایل‌های مربوط به اجاره واحدهای مسکونی ویلایی یک یا دو طبقه در شهر تهران جزو فایل‌هایی هستند که هم در بازار اجاره و هم در بازار فروش متقاضیان خاص خود را دارند. اگرچه عمده معاملات مربوط به خرید وفروش واحدهای مسکونی ویلایی در مناطق مختلف شهر تهران مربوط به تقاضای سرمایه‌ای به‌ویژه برای خرید این واحدها در قالب زمین با ملک کلنگی به منظور استفاده از زمین‌ آنها برای ساخت واحدها و مجتمع‌های مسکونی آپارتمانی است، اما بازار اجاره این واحدها نیز ازسوی گروه خاصی از متقاضیان همچنان مورد توجه قرار دارد.
  • فراخوان صوری بررسی طرح ترافیک جدید از سوی کارشناسان

    سازمان حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران روز گذشته با انتشار یک اطلاعیه عمومی، ضمن اعلام توقف کامل توزیع کارت‌های شناور باقی‌مانده در اختیار شهرداری تهران و بستن این پرونده از ابتدای سال ۹۷ برای همیشه، در حالی از عموم شهروندان، کارشناسان و صاحب‌نظران دعوت کرد نقد و نظر خود درباره نسخه جدید طرح ترافیک را با شهرداری در میان بگذارند که محلی برای رجوع به متن طرح مذکور معرفی نشده و این شائبه را به‌وجود آورده که فراخوان مذکور صوری است یا واقعی.
  • عجیب‌ترین چاپ‌های سه‌بعدی در سال ۲۰۱۷

    فناوری چاپ سه‌بعدی اتفاق تازه‌‌ای نیست، اما دانشمندان در سال‌جاری، پیشرفت‌های بسیار زیادی در زمینه تکنولوژی پرینت سه‌بعدی داشتند. آنها توانستند به کمک تکنولوژی چاپ سه‌بعدی اشیای بسیار زیادی تولید کنند. فناوری چاپ سه‌بعدی سال‌ها است پا به عرصه وجود گذاشته است، اما دانشمندان رفته رفته محدودیت‌های آن را از بین می‌برند، به‌طوری‌که در سال ۲۰۱۷ با استفاده از آن توانستند اشیایی با جزئیات فوق‌العاده پیچیده تولید کنند. یکی دیگر از پیشرفت‌های آنها، استفاده از موادی عجیب برای ساخت اشیای سه‌بعدی بوده است. در ادامه لیستی از ۱۰ شی عجیب که به لطف فناوری چاپ سه‌بعدی در سال ۲۰۱۷ تولید شده‌اند ارائه شده است.
  • بهترین گوشی‌هایی که امسال می‌آیند

    حالا دیگر به‌جز گوشی‌های اپل که در دنیا محبوبیت بیشتری دارند مدل‌های جدیدتری از برندهای معتبر علاقه‌مندان خود را یافته‌اند. گوشی‌هایی که اغلب سیستم عامل اندروید از آنها پشتیبانی می‌کنند و به خوبی توانسته‌اند سلیقه مخاطبان را تامین کنند. در سال جاری میلادی گوشی‌هایی به بازار می‌آیند که قابلیت‌های ویژه‌ای خواهند داشت. سال ۲۰۱۷ برای بازار جهانی گوشی‌های هوشمند بسیار پررونق بود و در این دوره، محصولاتی روانه بازار شد که انقلابی بزرگ در عرصه گوشی‌ها بوده و موجب شد شرکت‌های مختلف محصولات جدید خود را کاملا متفاوت با آنچه که تا امروز عرضه شده بود به دست کاربران برسانند. طی سال ۲۰۱۷ میلادی، گوشی ۳۳۱۰ نوکیا بار دیگر به بازار برگشت، شرکت هوآوی نخستین گوشی هوشمند جهان مجهز به سیستم هوش مصنوعی را با نام Mate ۱۰ Pro روانه بازار کرد، سامسونگ با «گلکسی اس۸» و «گلکسی نوت۸» ساختار گوشی‌های بدون کلید سخت‌افزاری را برای همگان تعریف کرد، اپل بهترین محصول خود را با نام «آی‌فون ایکس» به دست کاربران رساند و اتفاقات مهم دیگری نیز در این زمینه رقم خورد. در ادامه فهرستی از ۱۰ گوشی هوشمند پیشرفته و پرچمدار آورده شده است که سال ۲۰۱۸ میلادی آنها در بازار جهانی ارائه می‌شوند.
  • رایج‌ترین مشکلات iOS ۱۱ و راه‌حل آنها

    بسیاری از کاربران آیفون هنوز نمی‌دانند که باید iOS ۱۱ را دانلود کنند یا خیر. شاید بهتر باشد قبل از آنکه این تصمیم را بگیرید این مطلب را بخوانید و با تمام مشکلات و چالش‌های پیش‌رویتان آشنا شوید. از کار افتادن اسپیکر گوشی در زمان تماس: در این اواخر برخی از کاربران آیفون متوجه شده‌اند که بعد از به‌روزرسانی گوشی به iOS ۱۱، در طول تماس تلفنی دیگر اسپیکر دستگاه کار نمی‌کند. آنها اشاره‌ کرده‌اند که در طول تماس ظاهرا دکمه مخصوص انتقال تماس به اسپیکر از کار می‌افتد. برای حل مشکل می‌توانید موارد زیر را امتحان کنید:
  • چه بودجه‌ای بــرای چه خودرویی؟

    همان‌طور که مشخص است یکی از اصلی ترین معیارهای تصمیم‌گیری خرید خودرو، بودجه خرید است. بسیاری از مشتریان برای خرید خودرو مورد نظر در ابتدا بودجه خود را می‌سنجند و بعد به گزینه‌های خرید فکر می‌کنند.
  • ۱۰ خـودروی پرفروش بازار داخلی

    آمار تولید خودروهای سواری در ۹ ماه سال جاری نشان از افت تیراژ تولید خودروهای قدیمی دارد؛ این موضوع درحالی است که پرفروش‌ترین خودروهای داخلی بازار نیز در قرق محصولات قدیمی تولیدکنندگان خودرو قرار دارد.
  • دو برادر ژاپنی علیه کیا

    مقایسه دو کراس‌اوور متوسط و جذاب هوندا و تویوتا در بازار ایران که از فروش بهتری در مقایسه با کیا اسپورتیج برخوردارند، اما قیمت گران‌تری دارند. بازار کراس‌اوورهای کوچک شهری در ایران در یک دهه اخیر آبستن شرایط متفاوتی بوده است؛ به‌طوری‌که ورود و خروج رقبای متعددی از برندهای آلمانی تا محصولات کره‌ای، ژاپنی و فرانسوی باعث شده تا با غنای بالایی در این رده روبه‌رو باشیم. خریداران به شدت به محصولات این کلاس علاقه‌مندند و قدرت خرید بسیاری از افراد نسبتا متمول باعث می‌شود تا آنها به سمت خرید یک کراس‌اوور جذاب شرقی متمایل شوند. در یک مقایسه کوتاه اما جذاب به سراغ دو خودروی ژاپنی و یک محصول کره‌ای در این کلاس رفته و توانمندی و شرایط فروش هر یک را بررسی کرده‌ایم. این شما و این مقابله دو برادر ژاپنی یعنی تویوتا راو۴ و هوندا سی‌آر-وی با فرزند کیا یعنی اسپورتیج.
  • هیچ جنایتی بالاتر از بریدن گوش اندیشه نیست!

    صادق وفایی، ۱۰ سال است که در حوزه تئاتر فعالیت می‌کند و تابستان امسال مدرک کارشناسی‌ارشد کارگردانی تئاتر را از دانشگاه هنر دریافت کرد. در کارنامه او اجرای ۴ نمایش به‌چشم می‌خورد که در آنها به‌عنوان کارگردان و بازیگر حضور داشته است. این کارگردان جوان تئاتری، انتقادها و گلایه‌هایی دارد که معتقد است مانع از پیشروی‌‌اش نمی‌شوند و طبیعی است که با شرایط جاری کمی گلایه کند یا به قول خود غرغر کند. وفایی اجرای نمایش «فرشته نگهبان» را از دهم دی در فرهنگسرای ارسباران آغاز کرده که تا ۲۶ ماه جاری در سالن استاد ذوالفقاری این فرهنگسرا اجرا می‌شود. این نمایش بهانه‌ای برای گفت‌وگو با وفایی به‌عنوان کارگردان و بازیگر این نمایش شده است و در گفت‌وگویی که در ادامه می‌آید سعی می‌کنیم ابتدا با کارنامه این کارگردان جوان آشنا و سپس دغدغه‌هایش برای اجرای متنی از رئیس‌جمهوری فقید جمهوری چک را جویا شویم.
  • مردان بیوه

    نمایش «مردان بیوه» نوشته داریو فو به کارگردانی علی عامل هاشمی روی صحنه تماشاخانه انتظامی درحال اجرا است.
  • بی‌تفاوتی

    نمایشگاه نقاشی «بی‌تفاوتی» با آثار اوژن شیراوژن در گالری ساربان برپاست. این نمایشگاه دربرگیرنده ۱۶ اثر بزرگ و ۱۰ اثر کوچک فیگوراتیو با تاکید بر پرتره و با تکنیک رنگ و روغن روی بوم است.
  • فیلم‌های کوتاه آیدا پناهنده

    فیلم‌های کوتاه آیدا پناهنده در سینماهای گروه «هنر و تجربه» به نمایش در آمدند. نمایش این فیلم‌ها روند فیلمسازی آیدا پناهنده در فاصله سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰ را نشان می‌دهد که موفق به کسب جوایز مختلفی از جشنواره‌های داخلی و بین‌المللی شده‌اند. فیلم‌های کوتاه «روشنایی‌های شهر»، «تاج خروس»، «گلدان‌های زمستانی» و «چراغ خورشیدی» در گروه «هنر و تجربه» به نمایش در آمده‌اند. تصویربرداری این فیلم‌ها را محمد رسولی و امین جعفری بر عهده داشته‌اند و بازیگرانی مانند فرهاد اصلانی، پانته‌آ بهرام، رضا بهبودی، ناز شادمان، افشین کتانچی و سیامک سروی در نخستین تجربه‌های فیلمسازی آیدا پناهنده همکاری کرده‌اند.
  • کنسرتوها

    آلبوم «کنسرتوها» اثری از آیدین صمیمی مفخم منتشر شد. این اثر، مجموعه دو کنسرتو برای پیانو (قطعه هولوگرافی) و هورن (قطعه رجز) و یک واریاسیون برای ارکستر (قطعه لودوس کنسونوس) است.
  • اجرا

  • نمایشگاه

  • هنرو‌تجربه

  • اکران

  • دکه مطبوعات

  • رد پای دو غریبه (بخش سی و چهارم)

    گفته می‌شود بخشی از مشکلات خاورمیانه برخاسته از توافقاتی است که قدرت‌های پیروز در جنگ جهانی دوم به آن دست یافتند. پس از پایان جنگ دوم جهانی امپراتوری عثمانی که مرد بیمار اروپا لقب گرفته بود به‌واسطه تبانی فرانسه و بریتانیا تجزیه شد. از دل این تجزیه مهم‌ترین توافق قرن بیستم زاده شد که همان سایکس‌‌پیکو بود. این توافق مبنای خط‌کشی‌های مرزی کشورهای خاورمیانه را تشکیل داد و ریشه بسیاری از مشکلات کنونی در خاورمیانه عربی به همین توافق بازمی گردد. کتاب مذکور که به‌صورت پاورقی در این صفحه منتشر و ترجمه می‌شود مبتنی‌بر ریشه‌یابی دلایل بحران خاورمیانه با نگاه به قرارداد سایکس‌پیکو است.
بیشتر