هوندا سی‌آر-وی ۲۰۱۶

آنچلوتی

خشن‌ترین، غریب‌ترین و البته بهترین خودروی گروه، همین خودرو سربه زیر و موقر هونداست که ضمن داشتن یک فرم طراحی متفاوت، بهترین تجربه رانندگی را به شما ارائه می‌کند. هوندا که در زمینه جاداری کوچکترین خودرو گروه است، در یک دهه اخیر همواره در شمار پرفروش‌ترین خودروهای سال جهان قرار داشته است که طبق نظر کارشناسان، دلیل عمده این موفقیت در تناسب طراحی، هندلینگ و کشش مناسب، کیفیت ساخت مرغوب و البته قیمت رقابتی بوده است. سی‌آر-وی که از یک موتور ۲۴۰۰سی‌سی ۱۸۵ اسب‌بخاری و جعبه‌دنده سی‌وی‌تی خودکار سود می‌برد، در تیپ ای‌ایکس‌ال به امکانات مناسب و تعددی از جمله ۸ عدد کیسه هوای ایمنی، سیستم ورود و خروج بدون کلید مجهز به ریموت انجین استارتر، دکمه‌های چندکاره بر روی فرمان، تهویه مطبوع اتوماتیک، مه‌شکن جلو، مانیتور ۷ اینچی به همراه ۶ بلندگو، تنظیم برقی صندلی راننده و سرنشین جلو، مموری صندلی راننده و کروز کنترل مجهز است و در زمینه آپشن حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. در عین حال هوندا همواره در زمینه ایمنی از برندهای پیشتاز بوده و مدل سی‌آر-وی نیز از همه محصولات هوندا استانداردهای بالاتری دارد. تجربه نشستن در اتاق این خودرو به گواه اغلب آزمایش‌هایی که توسط مجلات داخلی و خارجی انجام گرفته، از دو خودروی دیگر این گروه بهتر و در سطحی بالاتر قرار دارد مخصوصا که به‌کارگیری چوب و چرم اعلا ظاهر چشم‌نوازی به اتاق داده است. بدترین خبر اما در مورد سی‌آر-وی سردرگمی سیستم فروش و خدمات پس از فروش ازسوی واردکننده‌اش است که ضربه بدی به این خودرو در بازار وارد کرده است.

 

تویوتا راو ۴

آنچلوتی

برای بار ششم در یک دهه اخیر، این کراس‌اوور ژاپنی توانسته رکورد فروش خود را در بازار آمریکا جابه‌جا کند و بر جایگاه پرفروش‌ترین شاسی‌بلند سال 2017 آمریکا تکیه بزند. راو4 که در بازار ایران طرفداران بی‌شماری دارد، در فیس‌لیفت جدیدش که از میانه سال قبل وارد بازار ایران شد، خودرویی به غایت زیبا و اسپورت است و از موجه‌ترین طراحی در بین رقبای متعددش سود می‌برد. این خودرو که علاوه بر سطح عالی سواری، اتاق بی‌صدا و مصرف مناسب سوخت به اصول اساسی تویوتا در زمینه آفرود هم احاطه دارد به لطف موتور ۲۵۰۰سی‌سی ۱۷۸ اسبی، قادر است کشش مناسبی را در جاده و شهر به راننده ارائه کند و در کنار جعبه‌دنده ۶ سرعته تیپ‌ترونیک، حس یک رانندگی کارا، اقتصادی و البته مهیج را به کام سرنشینانش بچشاند، گرچه راو۴ بیش از آنکه مثل هوندا سی‌آر-وی سریع و اسپورت باشد، مثل رنو کولئوس یا نیسان ایکس‌تریل خودرویی رام، تحت‌فرمان و دقیق به‌نظر می‌رسد که مغلوب بدنه‌ سنگین و ۱۸۰۰ کیلویی خود شده است. این مورد به معنی کندی راو۴ نیست، چراکه اساسا هیچ‌یک از خودروهای این کلاس شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بالایی ندارند؛ این یعنی در این سگمنت شتاب چندان برای خریداران مهم نیست و راحتی اتاق موضوع مهم‌تری است. اگر با این نگرش به راو۴ نگاه کنید، این خودرو قطعا بهترین انتخاب است. فضای بزرگ و جادار اتاق در کنار ارتفاع زیاد سقف موجب شده ۵ سرنشین بزرگسال و درشت اندام به راحتی با راو۴ به سفر بروند ضمن اینکه خانواده‌هایی که از این خودرو استفاده می‌کنند قطعا هم به توان طی طریق در مناطق صعب‌العبور و هم فضای صندوق راو۴ مباهات می‌کنند.

 

کیا اسپورتیج ۲۰۱۷

آنچلوتی

کیا را با یک تعریف، شاید خودروساز قرن 21 بنامیم، خودروساز گمنام و کوچک کره‌ای که تا قبل از سال 2000 تعدادی خودروی نه‌چندان مشتری‌پسند می‌ساخت و شهرت امروز را نداشت. این برند باکیفیت پس از ادغام با هیوندای موتورز، اصلاحات گسترده در سیستم مدیریتی و استخدام شماری از بهترین مهندسان و طراحان جهان از جمله پیتر شریر طراح مشهور آلمانی برند آئودی توانست ضمن تاسیس یک زبان طراحی اختصاصی و جذاب، فروش فوق‌العاده‌ای را برای مالکش یعنی هیوندای به ارمغان آورد. در این شرکت اما جایگاه کراس‌اوور شهری اسپورتیج خاص و متفاوت است. کیا از دماغه ببر (Tiger nose) که نام زبان طراحی این برند است، نخستین‌بار با معرفی اسپورتیج 2006 رونمایی کرد و در کنار بسته کامل طراحی بدنه که از خطوط به‌هم پیوسته، حجم‌های اغراق‌آمیز و اصالت بالا تشکیل شده بود، موفقیت بالایی را به‌دست آورد. این موفقیت برای اسپورتیج به حدی بود که طبق گزارش مجلات خودرویی داخلی، کیا در ایران بالغ بر 30 هزار دستگاه اسپورتیج فروخت. این موفقیت به حدی بود که محصولات رنو، تویوتا و نیسان در آن مقطع (1395-1390) کاملا در زیر سایه کیا روزگار گذراندند.

گردش روزگار اما همیشه یکسان نیست و ورود نسل جدید این خودرو از اواخر سال قبل آغازی برای یک نزول گسترده در سهم بازار برند کیا در ایران بود. اسپورتیج جدید که از قضا هم در بخش هندلینگ و هم در کیفیت ساخت محصولی به مراتب بهتر از نسل قبل خود بود و در زمینه ایمنی توانست استاندارد جدیدی را از خود به جای بگذارد، در ایران با یک شکست گسترده روبه‌رو شد و کمتر خریداری به سمتش رفت. قیمت گزاف در کنار فرم بسیار عجیب خودرو که تلفیقی از بدنه سیال پورشه با اصول طراحی کیا است، موجبات شکست زودهنگام اسپورتیج را فراهم آورده است. این خودرو البته که اتومبیل بسیار خوبی است و ضمن کسب امتیاز بالا در آزمایش‌های مجلات معتبری همچون کارانددرایو، موتور ترند و کارادوایس، امکانات خوبی هم دارد. جالب است بدانید بهترین نسبت بین وزن/ قدرت با توجه به نیروی ۱۸۵ اسبی موتور، به این خودرو تعلق دارد. همچنین بیشترین فاصله بین ۲ محور در کنار موتور و گیربکس سرحال، سیستم روشنایی پیشرفته و انبوه تجهیزات ایمنی از جمله دیگر مزایای اسپورتیج کیو.وی (QV) هستند. با این حال بازار بسیار بد آن در ایران و شیوه نامناسب واردکننده‌اش در زمینه عرضه‌ باعث شده تا خریداران سنتی اسپورتیج به سمت خرید دیگر مدل‌ها تمایل یابند.

 

نتیجه نهایی

اگر هوندا را با توجه به شرایطش در بازار ایران فراموش کنیم، جدال واقعی تنها بین نماینده کیا و فرزند تویوتا است. اسپورتیج در پی احیای جایگاه خود است. این خودرو که در نسل قبل در ایران بر راو ۴ فائق آمد، فعلا شرایط مناسبی به لحاظ فروش در مقایسه با راو۴ ندارد اما از این به بعد با توجه به فاصله ۸۰ میلیونی دو خودرو با هم احتمال دارد بتواند شرایط بهتری را در بازارکسب کند. تا آن زمان فعلا مالک مطلق این بخش از بازار ایران تویوتا راو۴ است که در سال ۲۰۱۷ موفق شده در شمار ۱۰ خودروی پرفروش سال جهان قرار گیرد.

آنچلوتی