شماره روزنامه ۶۰۱۱
|

آخر هفته

  • آمریکا به سوی جنگ داخلی؟

  • جنگ داخلی در آمریکا اتفاق نمی‌افتد

    طهمورث غلامی
    کارشناس مسائل آمریکا

    دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا روزهای سختی را سپری می‌کند؛ از یکسو، حلقه نزدیکان و مشاوران هم‌فکر او با اخراج و کناره‌گیری کسانی همچون استیو بنن و مایکل فلین در حال تنگ شدن است و از سوی دیگر، تظاهرات حامیان نژادپرستی، درگیری آنها با مخالفانشان و موضع‌گیری نه‌چندان محکم ترامپ در محکومیت اقدام نژادپرستان باعث شده است که رئیس‌جمهوری نامحبوب آمریکا در مظان اتهام حمایت از گرو‌ه‌های نئونازی و حامیان نژادپرستی قرار گیرد. درواقع گروه‌های حامی نژادپرستان خود را به لحاظ فکری علاوه‌بر ترامپ، وام‌دار و پیرو استیو بنن (مشاور ارشد ترامپ که هفته گذشته اخراج شد) می‌دانند که گرایش‌های نژادپرستی و ناسیونالیستی شدید داشت.

  • عکس خبری - ۲ شهریور ۹۶

  • هاشمی، سکاندار شورای پنجم

    منتخبان شورای شهر پنجم محسن هاشمی را که توانسته بود بیشترین رای مردم را در انتخابات به‌دست آورد به‌عنوان رئیس آینده این شورا انتخاب کردند تا در نخستین جلسه رسمی شورای پنجم تکلیف رئیس ریاست مشخص باشد. مدیرعامل اسبق مترو که سابقه همکاری با احمدی‌نژاد و قالیباف را در کارنامه خود دارد، توسعه حمل‌و‌نقل عمومی و کاهش آلودگی هوا را از جمله برنامه‌های خود معرفی کرده است. پیش از این محمدعلی نجفی به‌عنوان شهردار تهران معرفی شده و احتمالا روابط شهرداری و شورا در آینده بیشتر تعاملی خواهد بود.

    .
  • بنزین بر آتش شبه جزیره؟

    مانور نظامی مشترک امسال دو کشور کره‌جنوبی و آمریکا در حالی برگزار می‌شود که به‌دنبال آزمایش‌های موشکی کره شمالی و تهدیدات متقابل رهبران پیونگ‌یانگ و واشنگتن، تنش و بیم از وقوع جنگ در شبه جزیره بالا گرفته است. کره شمالی که پیش‌تر گفته بود آمریکا و کره‌جنوبی نقشه حمله به خاک این کشور را تمرین می‌کنند هشدار داد رزمایش جدید به مثابه ریختن بنزین بر آتش تنش‌های فعلی است. رئیس‌جمهور کره‌جنوبی اما اعلام کرد هدف این تمرین نظامی، آمادگی دفاعی است و نه افزودن بر تنش‌ها در شبه جزیره کره.

    .
  • ارابه مرگ در کاتالونیا

    نهمین حمله تروریستی با خودرو در اروپا این بار در یکی از توریستی‌ترین شهرهای اسپانیا رقم خورد. زمانی که یک خودروی ون به سوی عابران حمله‌ور شد و مرگبارترین حمله تروریستی در اسپانیا طی ۱۰ سال گذشته اتفاق افتاد. اگرچه سایر تحرکات داعش برای اقدامات تروریستی بعدی از سوی پلیس شناسایی شد، اما در این حادثه ۱۴ نفر کشته و بیش از ۱۳۰ نفر زخمی شدند. در همین حال داعش در بیانیه‌ای هشدار داد حملات بیشتری را با استفاده از خودرو برای نابودی «تمامی کافران اروپایی و آمریکایی» ترتیب خواهد داد.

    .
  • پاستورنشینان دوازدهم

    با پایان جلسات بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی کابینه دوازدهم در مجلس شورای اسلامی، سرانجام ترکیب اصلی ساکنان جدید پاستور مشخص شد و ۱۶ وزیر کابینه به همراه دو سرپرست وزارتخانه‌های علوم و نیرو راهی هیات دولت شدند تا رئیس‌جمهوری را برای ۴ سال آینده همراهی کنند. روز یکشنبه پس از دفاع قاطعانه روحانی از مردان پیشنهادی کابینه‌اش، صلاحیت وزرا به رای بهارستان‌نشینان گذاشته شد و از ۱۷ وزیر معرفی شده ۱۶ وزیر توانستند از نمایندگان مجلس رای اعتماد بگیرند. در این میان با وجود آنکه پیش‌تر نام وزرای ارتباطات و کار به‌عنوان وزرایی که کمتر مورد عنایت نمایندگان قرار گرفته‌اند، مطرح بود اما پس از پایان رای‌گیری مشخص شد که حبیب‌الله بیطرف وزیر پیشنهادی نیرو، وزیری است که نتوانسته از سد بهارستان‌نشینان عبور کند.

  • تکمیل پازل اخراجی‌های ترامپ

    با اخراج استیو بنن استراتژیست ارشد دونالد ترامپ که نقش زیادی در پیروزی این تاجر آمریکایی داشت حالا پازل اخراجی‌های کاخ سفید کامل شده است. طی هفت ماه گذشته علاوه‌بر استعفای برخی اطرافیان ترامپ برخی دیگر هم برکنار شده‌اند و حالا رئیس‌جمهور آمریکا حلقه اول اطرافیان خود را از دست داده است. بنن در حالی پس از برکناری علیه دشمنانش اعلام جنگ کرده که برنی سندرز سناتور دموکرات آمریکا در واکنش به برکناری بنن نوشت مشکل هیچ وقت استیو بنن نبود، مشکل دونالد ترامپ بوده و هست.

    .
  • قوانین عجیب و غریب هل

    انتشار تصویری از یک کارخانه چسب‌سازی که در آن به قوانین نماز اجباری اشاره شده بود، خیلی زود با واکنش شبکه‌های اجتماعی روبه‌رو شد. از سوی دیگر هیاهوها وقتی افزوده شد که قوانین داخلی این کارخانه نشان داد از وضعیت معیشتی کارگران سوءاستفاده شده است. قوانین سختگیرانه‌ای که بیشتر وضعیت کره شمالی را به یاد می‌آورد و از اهمال بازرسان وزارت کار در چنین مواردی پرده برمی‌دارد. برخی فعالان کارگری علت وضع چنین قوانینی را قراردادهای کوتاه‌مدتی می‌دانند که به کارفرما اختیارات بالایی می‌دهد.

    .
  • پیگیری رفع حصر

    موضوع رفع حصر معترضان به انتخابات ۸۸ با اعتصاب غذای مهدی کروبی وارد فاز تازه‌ای شد. وی که در اعتراض به حضور ماموران امنیتی بیشمار در محل حصر و نیز عدم برگزاری دادگاه علنی دست به اعتصاب غذا زده بود، راهی بیمارستان شد. اگرچه با دستور ویژه روحانی برای رسیدگی به وضعیت کروبی، اعتصاب غذای وی پایان یافت؛ اما رئیس اسبق مجلس برای چهارمین بار جراحی قلب شد. علی مطهری در نامه‌ای به اژه‌ای خواستار دلیل مخالفت او با درخواست محاکمه علنی محصورین شده است.

    .
  • تغییرات اساسی در ساختار مجمع

    دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درحالی از تغییرات اساسی در ساختارهای مجمع خبر داده که این تغییرات حتی شامل تغییر مکان برگزاری جلسات مجمع و نیز انحلال همه مجموعه‌های منتسب به مجمع هم خواهد شد. هفته پیش رئیس مجمع و برخی از اعضای جدید آن از سوی مقام معظم رهبری منصوب شدند. حضور احمدی‌نژاد در مجمع با وجود برخی پرونده‌های مفتوح در قوه قضائیه موجب واکنش منفی در فضای مجازی شد؛ اما محسن رضایی در این باره گفته که مسائل شخصی افراد از نظر قانونی به مجمع هیچ ارتباطی ندارد.

    .
  • انتقادها به فراکسیون امید

    ماندن حبیب‌الله بیطرف وزیر پیشنهادی نیرو پشت سد اعتماد نمایندگان بار دیگر نگاه‌ها را به سمت عملکرد فراکسیون امید در مجلس برگرداند. اگرچه عواملی چون مشکلات مدیریتی منابع آب در دوره‌های قبلی و نیز ندادن وعده و وعید به نماینده‌ها از جمله دلایل عدم رای‌آوری وزیر نیرو مطرح شد، اما برخی نمایندگان از بداخلاقی فراکسیونی در رای ندادن به بیطرف سخن گفته‌اند. ضمن آنکه نبود انسجام در فراکسیون امید و عدم توانایی کافی برای رایزنی با دیگر فراکسیون‌ها در این زمینه بی‌تاثیر نبود.

    .
  • درآمد ملی از گردشگری

    اگرچه میزان گردشگران ورودی به کشورمان در سال ۲۰۱۶ نسبت به سال قبل از آن کاهش یافته اما به‌نظر می‌رسد یکی از مهم‌ترین برنامه‌های دولت دوازدهم رونق گردشگری و ایجاد درآمد پایدار از این بخش باشد. در دولت جدید قرار است درآمدهای گردشگری نقش جدی در تولید ناخالص داخلی ایفا کند. این در حالی است که تجربه برخی کشورها نشان می‌دهد اصلاح نهادهای متولی گردشگری و حرکت به سمت تاسیس وزارت گردشگری، با جهش اقتصاد گردشگری این کشورها همبستگی قابل ملاحظه‌ای داشته است.

    .
  • اتحاد علیه همه پرسی در اقلیم کردستان

    با وجود مخالفت عراق و برخی محافل بین‌المللی با برگزاری همه‌پرسی استقلال اقلیم کردستان، اما فعالیت مراکز ثبت‌نام رای‌دهندگان در همه‌پرسی که ۲۵ سپتامبر برگزار خواهد شد، از ابتدای این هفته آغاز شده و ۵۳ مرکز رای برای ثبت‌نام رای‌دهندگان در اربیل گشوده شده است. در همین حال که هفته گذشته سرلشکر باقری رئیس ستادکل نیروهای مسلح ایران به ترکیه سفر کرد و با رئیس‌جمهور و رئیس ارتش این کشور دیدار داشت. یکی از مهم‌ترین موضوعات مورد بحث در این دیدارها، موضوع استقلال اقلیم کردستان بوده که ظاهرا با مخالفت شدید دو کشور روبه‌رو است.

  • جنجال جنایی رپ خوان

    ماجرای جان باختن ناپدری حمید صفت خواننده رپ جوان که به علت اصابت جسم سخت به ناحیه سر و شکستگی جمجمه جان باخته است با واکنش بسیاری از هنرمندان مواجه شد. رپر جوان در یک ماجرای ناخواسته با ناپدری خود درگیر شد و هوشنگ ۶۶ ساله پس از ۵ روز در بیمارستان جان باخت. برخی چهره‌های موسیقی و هنر در پست‌های اینستاگرامی خود از مردم و هوادارانشان درخواست کردند از قضاوت و توهین به این خواننده پرهیز کنند. در همین حال وکیل صفت به‌دنبال مطرح کردن قصور پزشکی در این پرونده است.

    .
  • تقویت تیم اقتصادی

    با تکمیل تیم اقتصادی کابینه دوازدهم یک معاونت اقتصادی هم به این ترکیب اضافه شد تا رئیس‌جمهور همه اهرم‌هایی را که ممکن است بتوانند در بهبود اقتصاد کشور مثمرثمر باشند در کنار خود داشته باشد. اما در این میان تقویت تیم اقتصادی دولت در شرایطی صورت گرفته که تعدد مقامات اقتصادی و لزوم هماهنگی هرچه بیشتر این مسوولان در برنامه‌های اقتصادی نگاه‌ها را متوجه امکان تداخل وظایف آنها کرده است. نوبخت در این باره گفته تعدد تیم اقتصادی دولت مانع از هماهنگی نیست و هماهنگی به شکل دیگری انجام می‌شود.

    .
  • کانال‌شکنی شاخص

    شاخص بورس تهران در ادامه رشدی که از اواسط تیرماه آغاز کرده است پس از ۴۲ ماه این روزها خود را به کانال ۸۲ هزار واحدی رسانده است. هرچند در این میان احتیاط معامله‌گران هم به‌شدت افزایش یافته اما بهبود متغیرهای کلیدی بورس تهران موجب شده تحلیلگران روند آتی بازار سهام را حداقل برای میان‌مدت روندی با ثبات و مثبت پیش‌بینی کنند. این در حالی است که رشد قیمت دلار و قیمت فلزات جهانی در کنار کاهش ریسک‌های سیاسی و ورود نقدینگی جدید به بورس می‌تواند همچنان از شاخص حمایت کند.

    .
  • گذار از دوره «آزمون و خطا»، به دوره «عمل»؟

    پرستو فخاریان
    دبیر سرویس گردشگری

    در هفته گذشته، علی‌اصغر مونسان جایگزین زهرا‌احمدی‌پور در سمت ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شد. مونسان که پیش از این مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش بود، در نشست معارفه خود، ماموریت مهمش را احیای نقش گردشگری در روند توسعه ملی کشور اعلام و همچون همتایان پیشین خود، یادآوری کرد که ایران با وجود تمام پتانسیل‌های توریستی که دارد، از همسایگان خود عقب است. او البته در گام نخست، محمد محب‌خدایی را نیز به سمت معاون گردشگری این سازمان منصوب کرد تا نشان دهد خیلی زود دست‌به‌کار شده است.

  • بورس در قله ۴۲ ماهه

    زهرا رحیمی
    عضو گروه بورس

    شاخص کل بورس تهران درمعاملات روزهای اخیر تحت تاثیر انتشار سیگنال‌های حمایتی از سوی بازارهای جهانی به خصوص در حوزه فلزات پایه توانست پس از سه سال و نیم از کانال ۸۲ هزار واحدی عبور کند. این امر در شرایطی رخ می‌دهد که قرار گرفتن شاخص کل در کانال ۸۲ هزار واحدی پس از ۴۲ ماه، نگرانی از اصلاح مجدد قیمت‌ها را میان برخی فعالان بازار افزایش داده است. این نگرانی‌ها ریشه در تجربه معامله‌گران در دوره‌های رونق اخیر دارد. بر همین اساس مهم‌ترین سوال پیش روی فعالان تالار شیشه‌ای در شرایط فعلی این است که آیا شاخص سهام در این سطح پایدار می‌ماند؟ برای پاسخ به این سوال باید به عوامل اثرگذار پیرامون بازار سهام توجه کرد.

  • شمار پرتعداد نهاد سیاست‌گذار

    شهاب‌الدین رحیمی
    عضو باشگاه اقتصاددانان

    روحانی پس از رای اعتماد مجلس به کابینه، معاونت اقتصادی رئیس‌جمهوری را پس از دو دهه احیا کرد و محمد نهاوندیان را به‌عنوان معاون اقتصادی انتخاب کرد. با این انتصاب موضوع تاثیر این تصمیم بر هماهنگی و کارآیی فرآیند تصمیم‌سازی و سیاست‌گذاری نهادهای مسوول در اقتصاد کشور مورد بحث قرار گرفت. جهانگیری در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، نهاوندیان در معاونت اقتصادی رئیس‌جمهوری و نیلی در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در کنار وزارتخانه اقتصاد و سازمان برنامه و بانک مرکزی تصمیم‌ساز و سیاست‌گذار در عرصه اقتصاد کشور خواهند بود.

  • آغاز به کار دولت دوازدهم با اولویت ایجاد اشتغال

    نیلوفر منصوریان
    عضو گروه خبر

    با رای اعتماد مجلس شورا ی اسلامی به ۱۶ وزیر کابینه حسن روحانی و صدور احکام این وزرا ازسوی رئیس‌جمهوری، دولت دوازدهم از روز یکشنبه به‌صورت رسمی آغاز به کارکرد. هر چند هنوز جای دو وزیر علوم و نیرو در جلسات کابینه دوازدهم خالی است اما دولت دوازدهم چندروزی است که کار خود را با اولویت ایجاد اشتغال آغاز کرده است. جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی حسن روحانی از سه‌شنبه هفته گذشته برگزار شد و سرانجام روز یکشنبه هفته جاری این جلسات با دفاع قاطع رئیس‌جمهوری از وزرایش پایان یافت.

  • ایالات نامتحده

    هیچ تغییری نکرده است. مانند همان زمانی است که جنگ‌های داخلی در آمریکا به وقوع پیوست. ترکیب ایالات حاضر در آمریکا همانی است که در دوران جنگ‌های داخلی بوده است. ایالات سفید و نژادپرست و ایالات لیبرال‌تر. حالا با این شرایط بسیاری از جامعه‌شناسان و سیاسیون نگران تکرار جنگ‌های داخلی به شکل فعلی هستند. نیویورکر هم در گزارشی به این موضوع اشاره کرده و گفته است که در آمریکا در دوره ترامپ گروه‌های افراطی و نژادپرست به‌شدت قدرت یافته‌اند. حالا باید پرسید آیا داستان فروپاشی جامعه آمریکا در حال وقوع است یا نه.

  • فعال شدن گسل‌های چپ‌ها و راست‌های افراطی

    نفرت پراکنی در دوره ترامپ افزایش یافته است. دوست و دشمن به این موضوع اذعان دارند. بسیاری از کسانی که به دونالد ترامپ رای دادند جزو کسانی هستند که به «سفیدبرترپنداری» اعتقادی اساسی دارند. در تحلیل‌هایی هم که پیش از انتخابات ارائه شده بود خاستگاه اصلی دونالد ترامپ طبقه سفیدپوست بدون تحصیلات دانشگاهی بوده که عمدتا گرایش‌های نژادپرستانه هم دارند. گروه‌هایی مانند کوکلاکس کلان و نئونازی‌ها از عمده‌ترین طرفداران ترامپ محسوب می‌شوند.

    حتی پیش از انتخابات این افراد در برخی نقاط آمریکا با رژه رفتن در خیابان‌های آمریکا قدرت‌نمایی کردند.

  • احتیاط استراتژیک

    محمدحسین باقی

    این ادعا که می‌گویند آمریکا «تهدیدی برای صلح جهانی است» ادعایی است که روس‌ها و متحدانشان و برخی مخالفان آمریکا بر زبان می‌آورند. به جرأت می‌توان گفت تاریخ آمریکا طی دو- سه دهه اخیر وارد یک تقسیم‌بندی جدید شده است. براساس این تقسیم‌بندی، برخی کارشناسان تاریخ معاصر ۴۰-۳۰ ساله آمریکا را به دو دوره «پیش از ترامپ» و «پس از ترامپ» تقسیم کرده‌اند. دوران پس از ترامپ دوران هرج و مرج، بی‌نظمی و بی‌ثباتی در آمریکاست به‌گونه‌ای‌که برخی از دوران افول آمریکا سخن به میان آورده‌اند.

  • نقشه راه ترامپ برای مقابله با تهران

    در دولت ترامپ یک هرج و مرج محض دیده می‌شود. افسار سیاست داخلی این کشور از دست ترامپ خارج شده است. در حالی که در دولت ترامپ جنگی بین لیبرال‌ها و ناسیونالیست‌ها وجود داشت، به نظر می‌رسد با برکناری استیو بنن، پرچمدار ناسیونالیست‌ها در دولت ترامپ وزنه به سود لیبرال‌ها، یعنی جاوانکا (جرد و ایوانکا) چرخش پیدا کرده است. البته این یک بخش ماجرا است. در چند روز مثلث ژنرال‌های دولت ترامپ (جان کلی، جیمز متیس، مک‌مستر) توانسته‌اند عنان کار را در کاخ سفید به دست بگیرند. آنگونه که نیوزویک هم در شماره اخیر خود به آن اشاره دارد و حضور این سه ژنرال را برای مصون نگه داشتن آمریکا از ترامپ لازم دانسته‌اند.

  • چالش ترامپ در باز شدن زخم کهنه نژادپرستی

    نویسنده: Ryan Cooper
    مترجم: مریم رضایی 

    بعد از درگیری‌های نژادپرستانه در شارلوتزویل، آخرین بُعد از سقوط ملی آمریکا یاد «ایالات موتلفه» (مجموعه‌ای از یازده ایالت جنوبی آمریکا بین سال‌های ۱۸۶۱ تا ۱۸۶۵) را زنده کرد. معترضان در انتقام‌جویی از خشونتی که در شارلوتزویل رخ داده بود، مجسمه نماد موتلفه در دورهام را پایین آوردند و چند شهر در شمال به سرعت در پی تکرار این کار برآمدند. دونالد ترامپ اما به این کار انتقاد کرد و گفت «تاریخ و فرهنگ کشور بزرگ ما نباید با از میان برداشتن مجسمه‌های زیبا از هم گسسته شود.

  • انقلاب سیاست خارجی ترامپ شکست خورده است

    نویسنده: Andrew Hammond

    دونالد ترامپ پس از بازگشت از تعطیلات کاری جلسه‌ای با تیم امنیت ملی خود در کمپ دیوید گذاشت. با این حال، باید گفت پس از گذشت بیش از نیم سال از شروع کار ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهوری آمریکا، برنامه‌های او برای ارائه یک سیاست خارجی کاملا جدید به بن‌بست خورده است. وقتی ترامپ به کاخ سفید آمد، وعده پلت‌فرمی انزواگرایانه با محوریت آمریکا ارائه کرد که قرار بود سیاست و تجارت خارجی این کشور را بیش از هر زمان دیگری پس از جنگ سرد تغییر شکل دهد. یعنی از زمانی که، هری ترومن به ایجاد مجمعی برای رهبری جهانی آمریکا در سطح بین‌الملل مبادرت ورزید.

  • از شارلوتزویل تا کره شمالی و استیو بنن

    نویسنده: Maya Rhodan

    دونالد ترامپ «تعطیلات کاری» دو هفته‌ای کاخ سفید را در باشگاه گلفش در نیوجرسی و پنت‌هاوس برجش در نیویورک گذراند. اما این تعطیلات برای رئیس‌جمهور آمریکا چندان به خوشی و استراحت نگذشت. او در همان ابتدای سفر در توییتر نوشت: «این تعطیلات نیست. جلسات و تلفن‌ها نمی‌گذارند. » در مدتی که ترامپ از کاخ سفید دور بود، مشاجره‌ای با یکی از سناتورها داشت، تنش‌ها با کره شمالی تشدید شد و جنجال شارلوتزویل و واکنش او پیش آمد. پاسخ او به همه این اتفاقات اخراج مشاور استراتژیکش استیو بنن بود که بر مشکلات افزود.

  • سایه سنگین نظامی‌ها در کاخ سفید

    هم اکنون که کاخ سفید در آشفتگی محض به سر می‌برد، تعداد ژنرال‌های نظامی‌ که در کاخ سفید مشغول به کار شده‌اند بیش از هر زمان دیگری است. اما آنها هم جاه‌طلبی‌های خود را دارند که برای ترامپ خطرناک است، رویترز در گزارشی نوشت: هنگامی که از «مایکل مولوانی» رئیس بخش بودجه کاخ سفید سوال می‌شود که چرا «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا «جان کلی» افسر سابق نیروی دریایی را به‌عنوان رئیس کارکنان کاخ سفید منصوب کرده، وی توضیح ساده‌ای در این باره می‌دهد: «همان‌طور که می‌دانید او (ترامپ) از کار با ژنرال‌ها لذت می‌برد.

  • میهمانان جدید رنو در ایران

    در حال حاضر مدل وارداتی داستر قیمتی حول و حوش ۱۱۴ میلیون تومان دارد. اما دیگر محصول تولیدی رنو در ایران نیو سیمبول است، خودرویی که هم اکنون از سوی شرکت وارد‌کننده محصولات رنو با قیمت ۸۰ میلیون تومان به بازار ایران عرضه می‌شود. این محصول در حال حاضر در بازارهای جهانی با قیمتی برابر با ۱۱ هزار یورو عرضه می‌شود. بنابراین با احتساب قیمت ۱۱ هزار یورویی سیمبول و نرخ چهار هزار و ۵۰۰ تومانی یورو در ایران، سیمبول حدود ۵۰ میلیون تومان قیمت خواهد داشت. این قیمت البته خام بوده و با توجه به تعرفه واردات قطعات و همچنین سایر هزینه‌ها از جمله عوارض و مالیات قیمتی بیش از این خواهد داشت.

  • میهمانان جدید رنو در ایران - ۲ شهریور ۹۶

    قرارداد رنو و سازمان گسترش بعد از ماه‌ها کش و قوس بر سر مفاد آن در اواسط مردادماه امسال نهایی شد این شرکت در قدم اول قرار است دو محصول نیو داستر و نیو سیمبول را در سایت «بن رو» روی خط تولید قرار دهد. هر چند هنوز قیمت این دو خودروی تولیدی در ایران از سوی رنو مشخص نیست اما هم اکنون رنو مدل داستر را با قیمتی حدود ۱۶ هزار یورو در بازارهای جهانی عرضه می‌کند، بنابراین با در نظر گرفتن نرخ فعلی یورو در کشور (حدود چهار هزار و ۵۰۰ تومان)، قیمت خام این محصول حدود ۷۲ میلیون تومان در بازارهای جهانی است این در شرایطی است که با در نظر گرفتن داخلی‌سازی ۴۰ درصدی و مسائلی مانند عوارض و مالیات و همچنین تعرفه ورود قطعات، قیمت تمام شده داستر تولیدی در ایران، بسیار بالاتر از ۷۲ میلیون تومان خواهد بود.

  • انحصار‌زدایی با ورود قطب سـوم

    فعالیت مستقل رنو در ایران تولد «قطب سوم خودروسازی» تعبیر می‌شود و امیدها به حضور خودروساز دیگری با فعالیت مستقل در ایران زیاد است. اما برخی منتقدان حضور خودروساز دیگر را به روش رنو، نفی می‌کنند چرا‌که معتقدند با توجه به حضور طولانی مدت فرانسوی‌ها در صنعت خودرو ایران، راندن آنها از خودروسازی کشورمان، کاری سخت و شاید غیرممکن باشد. سال‌ها است که صنعت خودرو کشور با فعالیت دو خودروساز فرانسوی یعنی پژو و رنو گره خورده است. هر‌چند شرکت پژو بعد از تشدید تحریم‌ها از ادامه فعالیت در ایران انصراف داد، اما دیگر رقیب این شرکت یعنی رنو به امید رفع تحریم‌ها همچنان در کشورمان ماند تا شاید بتواند در آینده پاداش خود را از مقامات صنعتی کشور بگیرد.

  • چگونگی نفوذ رنو در بازارهای نوظهور

    در نهایت بعد از گذشت بیش از ۱۰ سال از امضای قرارداد پلت‌فرم مشترک با گروه خودروسازی رنو، قرارداد تولید مستقل این خودروساز در ایران امضا شد. رنو برای رسیدن به این مرحله راهی طولانی را پیموده است و می‌شود گفت این خط‌شکنی برای رنو فعالیتی بسیار دشوار بود. مستقل از همه حواشی احتمالی که این شراکت را تهدید می‌کند، روند حرکتی و موفقیت رنو بر اساس این قرارداد در بازار ایران، بیانگر سیاست‌های کشورمان در برخورد با سرمایه‌گذاران خارجی صنعت خودرو و اساس تصمیمات آتی آنها و انتخاب صحیح سیاست‌ها ضامن افزایش رقابت‌پذیری بازار خواهد بود.

  • قرارداد رنو جوینت ونچر یا فروش مالکیت

    حسن کریمی سنجری
    کارشناس صنعت خودرو

    در حالیکه تا پیش از این بیشتر قراردادهای پسابرجامی در صنعت خودرو ایران مبتنی بر روش حقوقی جوینت‌ونچر شکل می‌گرفت اما در قرارداد اخیر رنو، با استناد به روش فروش مالکیت به طرف خارجی اجازه داده می‌شود تا با دراختیار داشتن شصت درصد سهم، به‌طور مستقل و البته با همراهی شرکای داخلیش که یکی دولتی است و دیگری بخش خصوصی اقدام به تولید خودرو در داخل کشور کند.

    آنچه به‌عنوان مهم‌ترین دلیل انتخاب جذب سرمایه در قالب جوینت‌ونچر از سوی مدافعان این روش مطرح شده، کسب دانش فنی طراحی خودرو می‌باشد.

  • الگوی جهانی رنو در ایران

    قرارداد سه‌جانبه رنو، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) و یک شرکت خصوصی پس از فراز و نشیب‌های بسیار، در ساختمان مرکزی وزارت صنعت و معدن و تجارت امضا شد. به گفته برخی منابع آگاه آنچه توافق صورت گرفته را با کمی تعلل در امضای قرارداد مواجه کرد، بدعهدی بود که طرفین در قرارداد جوینت‌ونچر ۱۲ سال پیش نسبت به یکدیگر روا داشتند. در هر صورت این‌بار ظاهرا قرارداد با ضمانت اجرایی بیشتری از سوی دو طرف همراه بوده و هر نقض توافقی با الزامات تنبیهی مواجه است. اما آنچه قرارداد رنو را متمایز از دیگر قراردادهای جوینت‌ونچر در صنعت خودرو کشورمان می‌کند، تولید مستقل از خودروسازان داخلی است، به این معنا که این شرکت از تامین قطعات خودروهای تولیدی گرفته تا فروش و خدمات پس از فروش را در اختیار داشته و خود در این امور تصمیم‌گیر است.

  • کسب‌وکارهای کوچک و حل فرآیندهای ناکارآمد

    آیا از نحوه برقراری ارتباط در دنیای کسب‌وکار اطلاعی دارید؟ ارتباط مدیر و کارمند و کارمندان با همدیگر از اهمیت زیادی برخوردار است. ما عقیده داریم این ارتباط از طریق ایمیل، که در حجم بالایی رد و بدل می‌شود و پر از اصطلاحات تخصصی است که درک آنها برای همگان غیرممکن است، خیلی نمی‌تواند کارآمد باشد. حتی گاهی فکر می‌کنم ممکن است خود افراد هم ندانند دقیقا چه می‌گویند. از این جهت ما سعی می‌کنیم از ایمیل برای ارتباطات روزانه استفاده نکنیم. ابزارهای ارتباطی بسیار خوبی مانند Slack و Hipchat وجود دارد که برای ارتباط تیم‌هایی است که بخشی از کارشان را به‌صورت دورکاری انجام می‌دهند.

  • چرا اجاره‌خانه‌‌ها افزایش یافته است؟

    به‌طور کلی هر فردی در جامعه تلاش می‌کند تا از منابع درآمدی خود بیشترین بهره ممکن را ببرد این یکی از شروط اولیه علم اقتصاد یا همان فاکتور عقلانیت است. شاید نتوان کسی را پیدا کرد که درآمد خود را در خانه نگهداری کند؛ حداقل کار ممکن این است که افراد پول‌های انباشته شده خود را در یک سپرده مناسب بانکی گذاشته تا در مقابل تورم از آن محافظت کنند. به‌دیگر بیان سود بانکی، سپری برای حفاظت از ارزش پول در طول زمان است.

    اما راه‌های مختلف سود بردن از منابع مالی کدامند؟ در سیستم اقتصادی افراد درآمدهای خود را یا در بازارهای مالی نظیر بازار سهام، بازار اوراق قرضه و بانک سرمایه‌گذاری می‌کنند یا اقدام به خرید طلا، زمین، مسکن، دلار و.

  • «سیاست صنعتی» به زبان ساده

    بدون شک جهان امروز دنیای ظهور دائمی تکنولوژی‌ها و فناوری‌های مختلف است. هر یک از این تجهیزات ابداع می‌شوند تا با معرفی محصولی جدید سهمی از بازارهای جهانی را روانه سبد درآمدی مردم کشور خود کنند. صادرات هر محصول یعنی افزایش درآمد مردم و تقویت دولت برای انجام طرح‌های توسعه‌ای خود. بدون شک همه کشورها نمی‌توانند تمامی محصولات مورد نیاز بشر را تولید کنند و هر کشوری تنها در برخی زمینه‌ها توانایی تولید محصولات را دارد. اما غفلت برخی کشورها موجب شده تا همواره سهم آنها از کیک اقتصادی دنیا رو به کاهش باشد.

  • زباله‌های پلاستیکی قاتل خاموش ماهیان در اقیانوس‌ها

    تحقیقات جدید نشان می‌دهد که ممکن است ماهی‌ها به‌طور فعال به دنبال زباله‌های پلاستیکی در اقیانوس‌ها باشند؛ به‌طوری که قطعات کوچک پلاستیکی را با شکارهای طبیعی اشتباه بگیرند. آیا می‌دانید که تجزیه زباله‌های دریا و اقیانوس‌ها چقدر طول می‌کشد؟ دو تا ۵ هفته برای یک پوست میوه‌، یک تا ۵ سال برای ته سیگار، ۱۰ تا ۲۰ سال برای کیسه‌های پلاستیکی، ۸۰ تا ۱۰۰ سال برای یک قوطی نوشابه و ۴۵۰ سال برای یک بطری پلاستیکی زمان لازم است تا کاملا تجزیه شود. بخش قابل‌توجهی از آلوده‌کننده‌های شناور در اطراف اقیانوس‌های جهان را مواد پلاستیکی تشکیل می‌دهند.

  • ریاست‌جدید و هزاران مانع ناپیدای حفظ محیط‌زیست

    فاطمه باباخانی

    زمانی که زمزمه‌ها و درخواست‌ها برای تغییر در مدیریت محیط‌زیست آغاز شد، عمده مجادله‌ها بین دو گزینه معصومه ابتکار و محمد فاضلی در گرفت. برخی هوادار تداوم مدیریت ابتکار بر سازمان حفاظت محیط‌زیست بودند درحالی که منتقدان بر این گزاره پای می‌فشردند که ابتکار آنچه باید در این حوزه انجام می‌داد را به سرانجام رسانده است. به گمان آنها اکنون نوبت مدیری بود که علاوه بر دانش مهندسی، به دانش علوم انسانی نیز مجهز باشد تا در هر برنامه و پروژه‌ای ضمن اینکه ابعاد فرهنگی و جامعه‌شناسی را نیز در نظر بگیرد، بتواند با وزارت نیرو و معدن نیز درخصوص ابعاد اقتصادی تخریب محیط‌زیست قدرت چانه‌زنی داشته باشد.

  • شخصیت ناجی چه ویژگی‌هایی دارد؟

    میترا فتحی
    مربی بین‌المللی هوش هیجانی و اجتماعی
    info@MitraFathi. com

    در میان تمام شخصیت ها، شخصیتی وجود دارد که گمان می‌کند تمام دنیا را می‌تواند نجات دهد. این شخصیت، شخصیتی مهربان و از خود گذشته است، اما همزمان کنترل گر بوده و دخالت زیادی در کار و زندگی دیگران می‌کند. همچنین، با نقش ناجی بودنش خیلی خود را به دردسر می‌اندازد و در بسیاری از مواقع هم قربانی واقع می‌شود. شخصیت ناجی به نوعی، خود را خدا یا قهرمانی می‌داند که باید بار دیگران را به دوش بکشد و دیگران را از مسائل سخت و دردناک زندگی‌شان نجات دهد.

  • ۱۰ نکته کلیدی برای تربیت فرزند از دیدگاه هوش هیجانی

    شما مسوول فرزندان خود هستید. فرزندان شما امانت جامعه نزد شما هستند، پس موظف هستید یاد بگیرید که چطور امانتی را که در کنار شما است به بهترین شکل آموزش و پرورش دهید. در ادامه به چند نکته مهم‌تربیتی اشاره می‌کنیم که دانستن آنها برای هر پدر و مادری واجب و لازم است:

    ۱- اگر اعصاب ندارید، به جای تخلیه روانی خود بر فرزندان، به یک متخصص برای درمان خود مراجعه بفرمایید.

    ۲- پدر و مادر گرامی! از لحظه تولد تا ۲ سالگی باید تمام و کمال در خدمت فرزند خود باشید.

    ۳- فرزندان شما وسایل تخلیه عقده‌های خانه پدر و مادر شما نیستند، اگر در خانه پدر و مادرتان از چیزی محروم بوده‌اید، لزومی ندارد که امروز فرزند خود را بیش از حد در معرض آن عامل قرار دهید (این عامل هم می‌تواند اشیا باشد و هم مسائلی مانند آزادی و.

  • تفاوت میان عصبانی بودن و عصبی بودن چیست؟

    عصبانیت یک احساس است و عصبی بودن یک شخصیت. یعنی اینکه هر فرد عصبانی‌ای عصبی نیست و بر خلاف باور رایج این دو کلمه معنای یکسانی ندارند. هر کسی می‌تواند عصبانی شود و عصبانیت یک واکنش احساسی طبیعی نسبت به برخی محرک‌ها است. اما زمانی که از فرد عصبی صحبت می‌کنیم در حقیقت از کسی حرف می‌زنیم که در زندگی خود از دوران جنینی آسیب‌های جدی خورده است و امروز واکنش‌های عصبی از خود نشان می‌دهد و در حقیقت عصبی بودن، خصوصیت او شده است. در این مقاله می‌خواهیم کمی به توضیح و تشریح شخصیت عصبی بپردازیم:

    به چه کسی عصبی می‌گوییم؟

    افرادی عصبی هستند که در دوران جنینی، نوزادی و کودکی مورد پرخاشگری، تنبیه، محرومیت، طرد شدگی و بی‌مهری قرار گرفته‌اند.

  • آب برنج و برخی خواص دور از ذهن

    آب برنج سرشار از مواد مغذی است که برای پوست و مو مفیدند و البته بهترین راز زیبایی مردم آسیا است. شما می‌توانید از آن به عنوان یک تونر، شستشودهنده صورت، ماسک مو یا درمانی برای آکنه استفاده کنید.

    تونر پوست

    یه تکه پنبه را در آب برنج خیس کرده و از آن برای پاک کردن پوست استفاده کنید. آب برنج هرگونه ناخالصی سموم اضافی را از روی پوست شما پاک می‌کند و باعث می‌شود پوست شاداب و نرم شود.

    ماسک صورت

    روش دیگر برای استفاده از آب برنج این است که ماسک صورت درست کنیم.

  • خواب رفتن دست و پا

    هنگام خواب شاید احساس کنید که دست‌های شما سوزن‌سوزن و بی‌حس می‌شود و بعد از بیدار شدن حتی ممکن است نتوانید به راحتی دست خود را مشت یا باز کنید. بیشتر این علائم به سرعت رفع می‌شود. برای رفع این حالت، به آرامی دست را باز و بسته کنید.

    برخی از دلایل خواب رفتن دست و پا

    ۱- گردش خون ضعیف

    شایع‌ترین علت خواب رفتن دست‌ها و پاها در خواب، کاهش جریان خون در دست‌ها و پاها است که با تغییر دادن حالت خواب می‌توانید آن را رفع کنید.

    ۲- دیابت

    خواب رفتن دست و پا حتی هنگام بیداری ممکن است نشانه دیابت باشد.

  • «هفت‌چشمه» در سه ساعتی پایتخت

    نیوشا امینیان
    راهنمای تور

    اگرچه تا پایان تابستان چیزی باقی نمانده اما هنوز هم بسیاری از گردشگران دنبال مقاصدی هستند که آب و هوای خوبی داشته باشد؛ جایی که گرمای شهرها تعقیبشان نکند و بتوانند به طبیعت هم نزدیک باشند. اینها خواسته‌های یک گروه از مسافرانی بود که همگی خانم بودند و تجربه زیادی هم از سفرهای طبیعت‌گردی نداشتند. آنها می‌خواستند روزی را کنار هم در جایی خوش آب و هوا بگذرانند و از آب و هوا لذت ببرند. ضمنا نمی‌خواستند سفرشان به جای خیلی دوری باشد. مقاصد گوناگونی را با توجه به شرایط همسفرانم بررسی کردم و در نهایت ما کوله‌هایمان را برای منطقه‌ای به‌نام «هفت چشمه» بستیم.

  • ۵پیشنهاد برای زمانی که هتل رزرو نکرده‌اید

    لیندسی ن. اسمیت
    مترجم: امیررضا فخاریان

    هرکسی در سفر یا قبل از شروع آن اشتباهاتی مرتکب می‌شود. مثلا فراموش می‌کند یک وسیله مهم را در چمدان بگذارد، یا دیر به ایستگاه راه‌آهن می‌رسد. بعضی اوقات هم به یک شهر جدید سفر می‌کند و متوجه می‌شود در یکی از شلوغ‌ترین زمان‌های ممکن به آن‌جا رسیده است و بدتر از آن، اینکه فراموش کرده اتاق رزرو کند. مواردی که در ادامه می‌خوانید پیشنهادهایی هستند برای زمانی که به شهر جدیدی می‌رسید و متوجه می‌شوید جایی برای اقامت ندارید.

  • روش اطمینان‌یابی از آینده اقتصادی

    با نگاهی به زندگی خوب و راحت برخی افراد فکر می‌کنیم که حتما آنان از درآمد خیلی خوبی برخوردار هستند اما اگر کمی در مورد شیوه زندگی افراد هم‌طبقه دقت کنیم، متوجه می‌شویم که این افراد شاید در میزان درآمد با ما یکی باشند اما در خرج‌کردن و پس‌انداز خود دقت زیادی به خرج می‌دهند. شما هم می‌توانید پولی که به‌سختی به‌ دست آورده‌اید را آن‌طور که می‌خواهید خرج کنید و مقداری از آن را نیز پس‌انداز کنید. همیشه مخارج ماهانه خود را یادداشت کنید تا بتوانید صورتی کلی از اقلامی که بابت‌شان هزینه می‌کنید داشته باشید و میزان هزینه‌ها را بدانید.

  • اولویت‌های پس‌انداز خانواده چیست؟

    کارشناسان اقتصاد خانواده می‌گویند: آنچه اقتصاد خانواده را منحصر به فرد می‌کند وجود ارتباطات درونی بین نقش‌های شغلی و خانوادگی است. با این وجود نباید فعالیت‌های اقتصاد خانواده را شوخی و سرگرمی دانست، بلکه باید با جدیت و برنامه‌ریزی دقیق آنها را پیگیری کرد. این به آن معناست که تمام اعضای خانواده موظفند از سیاست‌های اقتصادی خانواده در جهت پیشبرد اهداف آن تبعیت کنند.

    مدیریت اقتصادی خانواده در شرایط عادی باید بر‌اساس میزان درآمدهای هر یک از اعضای خانواده و هزینه‌ها تنظیم شود. همان‌طور که در خانواده، والدین باید مدیریت عاطفی، روانی و اجتماعی را اعمال کنند، در بحث هزینه کردن و ایجاد تعادل بین دخل و خرج نیز نیاز به مدیریت است.

  • قبل از انتخاب سبک مدیریتی ۵ سوال از خود بپرسید

    مترجم: مریم رضایی
    منبع: Fast Company

    مدیران تازه‌کار اغلب این سوال را از خودشان می‌پرسند که چطور می‌توانند یک سبک مدیریتی متناسب با خودشان پیدا کنند: «چه کسی را الگوی خودم قرار بدهم؟ چه نوع رهبر سازمانی باید باشم؟» این خیلی خوب است که نسبت به رویکردتان برای مدیریت دیگران تفکر انتقادی داشته باشید، به‌ویژه وقتی تازه مدیر شده‌اید. اما باید گفت این پرسش‌ها کمک چندانی به شما نمی‌کنند. دلیلش این است که همه فرض می‌کنند رهبری سازمانی چیزی است که همه سعی می‌کنند باشند و به آن تظاهر می‌کنند.

  • کسانی که جهان را به مکانی بهتر تبدیل می‌کنند

    مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد

    کارآفرینان جوان امروز به‌دلیل علاقه و تعهدشان برای تبدیل جهان به دنیایی بهتر، از طریق کسب‌و‌کارشان، شناخته شده هستند. به عنوان رهبران کسب‌و‌کاری که از نظر اجتماعی احساس مسوولیت می‌کنند، هدف آنها ایجاد اثر بر برخی از بزرگ‌ترین چالش‌های اجتماعی جهان است. در این میان، برجسته‌ترین آنها فرصت این را دارند تا از سوی مجمع جهانی اقتصاد (World Economic Forum) شناخته و برای پیوستن به یک سازمان منحصربه‌فرد جهانی و زیرمجموعه این مجمع به نام «رهبران جوان جهان» (YGL) دعوت شوند؛ سازمانی که ۸۰۰ عضو آن به شبکه‌ای از افراد برجسته دسترسی دارند تا به آنها برای ایجاد تغییر در جامعه کمک کنند.

  • کسب‌وکارهای کوچک و حل فرآیندهای ناکارآمد

    نویسنده: Bart Mroz
    مترجم: الهام شیخان

    ما یک شرکت کوچک به نام SUMO Heavy هستیم و کمتر از ۲۰ کارمند داریم. بنابراین بسیار مهم است عملکرد ما مفید و کارآمد باشد تا مشتریان بیشتری را بتوانیم جلب کنیم. بسیاری از کارآفرینان موافقند که در همه کسب‌وکارها جنبه‌های مثبت و منفی وجود دارد، اما باید به سرعت قادر به شناسایی و حل فرآیند‌های ناکارآمد باشیم. کسب‌وکارهای کوچک این را به‌عنوان یک مزیت رقابتی نسبت به کسب‌وکارهای بزرگ‌تر می‌دانند. این سه مورد از رایج‌ترین و ناکارآمدترین کارهایی است که باید تغییر کند:

    ۱- برقراری ارتباط نامشخص

    آیا از نحوه برقراری ارتباط در دنیای کسب‌وکار اطلاعی دارید؟ ارتباط مدیر و کارمند و کارمندان با همدیگر از اهمیت زیادی برخوردار است.

  • گروه‌های در اولویت تامین مسکن

    عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در اولین روز کاری خود در دولت دوازدهم، ۴ گروه متقاضی مسکن را جامعه هدف برنامه‌ریزی‌ها در این بخش معرفی کرد. در حوزه مسکن اصلی‌ترین مساله، رسیدگی به چهار گروه اولویت‌دار است. نخستین گروه، جامعه حاشیه‌نشینان با حدود ۱۱ میلیون نفر جمعیت و گروه دوم ساکنان بافت‌های فرسوده با حدود ۹ میلیون نفر جمعیت هستند که در مجموع حدود ۲۰ میلیون نفر جمعیت بدمسکن را تشکیل می‌دهند. همچنین خانه‌اولی‌ها و گروه‌های کم‌درآمد از دیگر گروه‌های اولویت‌داری هستند که باید در بخش مسکن به وضعیت آنها سامان داده شود.

  • میراث پنج‌گانه حوزه شهرسازی برای مدیریت شهری جدید

    دوره شورای شهر چهارم به نقطه پایان رسید. شورایی که پس از گذراندن دوره‌هایی با تعداد اعضای کمتر از ۲۰ نفر، یک دوره با حضور۳۱ نفر را تجربه کرد. هر چند که حضور برخی چهره‌ها به واسطه بیگانگی با حوزه شهری یا همراهی با شهرداری باعث شده بود که نظارت شورا به یک نظارت همه‌جانبه تبدیل نشود، اما برخی اعضا با اتکا با تجربه کارشناسی و ورود مستقیم به حوزه‌های ضعیف عملکرد مدیریت شهری توانستند نقاط مثبتی را در کارنامه عملکرد شورای شهر چهارم باقی بگذارند. نقاطی که به گفته رحمت‌الله حافظی پس از انعکاس به افکار عمومی و حساس کردن آنها نسبت به مسائل شهر نشات گرفت.

  • ارزان‌ترین مسیر خرید آپارتمان در تهران

    دنیای اقتصاد- درحالی‌که همزمان با شروع ریز نوسانات قیمتی و همچنین افزایش حجم حضور متقاضیان در بازار مسکن، خریداران متعلق به طیف‌های گوناگون درآمدی، به‌دنبال یافتن مناسب‌ترین گزینه برای خرید واحدهای مسکونی هستند، ساده‌ترین و ارزان‌ترین مسیر دسترسی به آپارتمان‌های فروشی در بازار معاملات ملک پیش روی گروه‌های خاصی از متقاضیان قرار گرفته که از بنیه مالی اندکی برخوردارند. به گزارش «دنیای اقتصاد»، هم‌اکنون عمده متقاضیان خرید آپارتمان در بازار معاملات مسکن، متقاضیان «مصرفی» هستند که عمدتا با سطح بودجه کمتر از ۳۵۰ میلیون تومان به‌دنبال خرید واحدهای «کوچک‌متراژ» و «میان‌متراژ» در مناطق «متوسط» و «متوسط رو به پایین» پایتخت هستند.

  • حمله چهارم عسلک‌ها به پایتخت

    دنیای اقتصاد: حمله عسلک‌های سفید به تهران برای چهارمین سال پیاپی در حالی رخ داده که امسال در ابتدای فصل گرما این مشکل جدی نبود اما در نیمه تابستان حجم وسیع این حشرات شناور در هوا، برای شهروندان دردسر‌ساز شده است. به گزارش «دنیای اقتصاد»، عسلک‌های سفید امسال کمی دیرتر از سال‌های گذشته طغیان کرده و بر خلاف هر سال که از اواخر خرداد ماه حضورشان در برخی معابر آزار‌دهنده بود امسال از نیمه مردادماه تردد در برخی خیابان‌های شهر تهران را سخت کرده‌اند. به گفته کارشناسان حوزه سلامت، این عسلک‌ها برای سلامتی شهروندان خطری ندارند اما با ورود به دهان و سیستم تنفسی، سبب آزار و اذیت شهروندان تهرانی شده‌اند.

  • داستان‌های جدید در استوری

    لیدا ایاز

    داستان‌های ۲۴ ساعته‌ای که در اپلیکیشن اینستاگرام به روز می‌کنیم این روزها یکی از بیشترین بازدیدکنندگان را در بین کاربران فضای مجازی در دنیا دارد. این محبوبیت باعث شده تا مدیران این شبکه بخواهند ویژگی‌های جدیدی را به آن اضافه کنند. طبق آمار ۲۵۰ میلیون کاربر اینستاگرام در روز از استوری استفاده می‌کنند و از هر ۵ استوری، یکی به‌صورت دایرکت مسیج، بازخورد دریافت می‌کند. آمار همچنین نشان داده که در ماه ژوئیه ۲۰۱۷، بیش از ۵۰ درصد اکانت‌های تجاری از استوری اینستاگرام استفاده کرده‌اند.

  • چه وقت باید به فکر خرید گوشـی باشید؟

    بعضی از ما معمولا از گوشی‌ خود تا آخرین لحظه استفاده می‌کنیم، اما نشانه‌‌هایی هستند که اعلام می‌کنند زمان خرید گوشی جدید فرا رسیده است. دوران گوشی‌های موبایل معمولی به سر رسیده است و به احتمال زیاد هم اکنون که این متن را مطالعه می‌کنید یک گوشی هوشمند دارید. فرقی نمی‌کند گوشی هوشمند شما اندروید باشد یا مالک یکی از آی‌فون‌های اپل باشید، آنچه مهم است این است که به نوعی می‌توان گفت هر گوشی هوشمندی تاریخ مصرف خاص خود را دارد و حتی اگر خراب هم نشده باشد باید به فکر گوشی جدید باشید. در اینجا قرار است با بعضی از مهم‌ترین این نشانه‌ها آشنا شویم.

  • اطلاعات فلش‌تان را مخفی کنید

    این روزها حافظه‎ فلش ابزاری بسیار کاربردی و محبوبی است که به‌خاطر کوچک بودن، ممکن است به‌راحتی گم شود و به این ترتیب اطلاعاتمان از دست برود. به همین خاطر محافظت از اطلاعات آن امری ضروری است. درایوهای یواس‎بی، قابل حمل و عموما همه ‌جا قابل استفاده هستند. این ویژگی‎ها آنها را وسیله مناسب برای انتقال داده بین رایانه‎ها کرده است. اما با توجه به قابل‌حمل بودن آنها، ممکن است به‌آسانی گم شوند. بنابراین، همیشه باید از فایل‎های حساس که ری یک حافظه‎ فلش حمل می‎شود، محافظت کنید. متاسفانه نمی‎توانید صرفا با رمز عبور از حافظه‎ فلش خود محافظت کنید؛ مثل اینکه بخواهید با یک رمز عبور از کل کامپیوتر یا تلفن خود محافظت کنید.

  • پایان بانکداری خودروسازان

    ولی‌الله سیف، رئیس‌کل بانک مرکزی شنبه گذشته در جلسه با مدیران عامل بانک‌ها مهر تاییدی بر پایان بانکداری خودروسازان زد. بانک مرکزی که مدت‌ها است بر سر بانکداری خودروسازان با وزارت صنعت و معدن و تجارت وارد چالش تازه‌ای شده بود چندی پیش با تهدید و فشار بالاخره دو خودروساز بزرگ کشور را مجاب کرد که از حیطه بانکداری خارج شوند؛ به‌طوری‌که رئیس‌کل بانک مرکزی در اظهارات هفته جاری خود یکی از فعالیت‌های زمینه‌ساز افزایش نرخ سود بانکی را ناشی از اقدامات شرکت‌های خودروسازی عنوان کرده و اظهار داشته که برخی خودروسازها، فعالیت شبه بانکی داشتند که با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت از ادامه این فعالیت‌ها جلوگیری شد.

  • نقد خودرویی در جلسه رای اعتماد

    محمد شریعتمداری گزینه حسن روحانی برای پست وزارت صنعت، معدن و تجارت، یکشنبه هفته جاری با کسب ۲۴۱ رای موافق از مجموع ۲۸۸ رای ماخوذه نمایندگان مجلس شورای اسلامی، سکاندار این وزارتخانه در کابینه دوازدهم شد. محمد شریعتمداری در شرایطی با رای بالای نمایندگان مجلس به کابینه راه پیدا کرد که در سال ۱۳۷۶ در دولت هفتم با اخذ ۱۹۹ رای اعتماد از مجلس به کابینه پا گذاشت و در سال ۱۳۸۰ نیز برای دوره دوم خدمت در وزارت بازرگانی با اخذ ۲۱۵ رای موافق از وزیرانی بود که آرای بالایی از مجلس گرفت. بسیاری از کارشناسان اقداماتی همچون انحلال سازمان غله ایران، سازمان قند و شکر ایران، سازمان گسترش خدمات بازرگانی ایران و سازمان تعاون مصرف شهر و روستا و تجمیع وظایف آنها در شرکت بازرگانی دولتی ایران را در زمره سوابق درخشان وی در کابینه هفتم و هشتم می‌خوانند.

  • طبقه‌بندی بازار خودرو در پساتحریم

    ورود شرکای خارجی خودروسازان همزمان با لغو تحریم‌ها با کلی وعده و وعید همراه بود. وعده‌هایی مبنی بر تولید خودروهایی باکیفیت که از قیمت نازلی نسبت به خودروهای قدیمی فعلی برخوردار هستند. در این بین خودروسازان داخلی که اولین قدم‌های شراکت با خارجی‌ها را برمی‌داشتند نیز در وعده دادن به مشتریان پیشقراول بودند. اگر چه این وعده‌ها در نهایت به «کمپین نخریدن خودروی نو» ختم شد، اما مشتریان ظاهرا هنوز در انتظار معجزه ورود خودروهایی با کیفیت و قیمت مناسب هستند. دو سال گذشته همزمان با توافق هسته‌ای این‌گونه تصور می‌شد که خودروهای جدیدالورود به ایران خودروهایی هستند که جایگزین خودروهای قدیمی همچون پراید و ۴۰۵ خواهند شد.

  • طبقه‌بندی بازار خودرو در پساتحریم - ۲ شهریور ۹۶

    ورود شرکای خارجی خودروسازان همزمان با لغو تحریم‌ها با کلی وعده و وعید همراه بود. وعده‌هایی مبنی بر تولید خودروهایی باکیفیت که از قیمت نازلی نسبت به خودروهای قدیمی فعلی برخوردار هستند. در این بین خودروسازان داخلی که اولین قدم‌های شراکت با خارجی‌ها را برمی‌داشتند نیز در وعده دادن به مشتریان پیشقراول بودند. اگر چه این وعده‌ها در نهایت به «کمپین نخریدن خودروی نو» ختم شد، اما مشتریان ظاهرا هنوز در انتظار معجزه ورود خودروهایی با کیفیت و قیمت مناسب هستند. دو سال گذشته همزمان با توافق هسته‌ای این‌گونه تصور می‌شد که خودروهای جدیدالورود به ایران خودروهایی هستند که جایگزین خودروهای قدیمی همچون پراید و ۴۰۵ خواهند شد.

  • اثرات قیمتی اولین مصوبه خودرویی دولت

    هیات‌وزیران طی مصوبه‌ای شرایط جدید شماره‌گذاری خودروهای وارداتی در ازای اسقاط خودروهای فرسوده را اعلام کرد و در این بین خودروهای داخلی را نیز در این مصوبه گنجاند کارشناسان معتقدند این مصوبه افزایش قیمت در بازار خودرو را به دنبال دارد. براساس این مصوبه، خودروهای سواری با مصرف کمتر از ۵ لیتر در صد کیلومتر چون دارای مصرف سوخت کمی هستند از اسقاط خودرو معاف هستند اما خودروهایی با مصرف سوخت بین ۵ تا ۶ لیتر در صد کیلومتر باید ۲خودروی فرسوده را اسقاط کنند؛ خودروهایی با مصرف سوخت ۶ تا ۷ لیتر در صد کیلومتر نیز باید ۴خودرو فرسوده را از رده خارج کنند.

  • موسیقی ایرانی در حال نابودی است

    لی‌لا رضایی

    مجید فلاح پور یکی از تهیه کنندگان فعال عرصه موسیقی است که با چهره های زیادی همکاری کرده است. این تهیه کننده در عرصه موسیقی سنتی فعالیت می کند و معتقد است که این ژانر نیاز به سرمایه گذاری دارد. او می گوید به دلیل توجه مخاطبان به موسیقی پاپ ،بسیاری از کنسرت گذاران هم تمایل دارند تا در همین زمینه کار کنند واین نکته باعث شده است تا موسیقی سنتی در سال های اخیر به حاشیه کشانده شود. به همین بهانه با این تهیه کننده گفت‌وگو کرده ایم که می خوانید.

    این روزها همه تهیه‌کنندگان و شرکت‌های موسیقی به موسیقی پاپ می‌پردازند.

  • پلی از دنیای واقعیت به جهان تخیل

    بهنام ناصح

    از هزاران کتابی که هر ساله منتشر می‌شود هر فرد تنها فرصت خواندن تعداد محدودی از آنها را می‌یابد از این‌رو به‌ناچار و بر حسب ذائقه و نیاز می‌توان بر گونه‌‌هایی خاص تمرکز ‌کرد. با این حال گاه گشت و گذار در حال و هوای کتاب‌هایی از نوع دیگر خالی از لذت نیست. این هفته در کنار دو اثر ادبی (یکی رمان خارجی و دیگری داستان کوتاه ایرانی) معرفی اثری تحقیقی را هم گنجاندیم تا ضمن ایجاد تنوع، نظر علاقه‌مندان به این‌گونه کتاب‌ها را نیز جلب کنیم.

    لذت خواندن «مکتوب مشقت»

    اخیرا اثری از کلاریسی لیسپکتور نویسنده و روزنامه‌نگار مطرح برزیلی به نام «ضربان» یا «دم حیات» به فارسی ترجمه شده است که از برخی جهات شایان توجه است؛ نخست اینکه بسیاری از کارشناسان او را مهم‌ترین نویسنده یهودی پس از فرانتس کافکا می‌دانند و دوم اینکه نخستین اثر از این نویسنده است که به فارسی برگردانده می‌شود.

  • سفر در خانه

    سریال کمدی «سفر در خانه» به کارگردانی بهمن گودرزی از دیروز روی آنتن شبکه نسیم رفت. این سریال کمدی در ۱۷ قسمت ۳۵ دقیقه‌ای در شبکه نسیم تولید شده است و داستان آن درباره شخصیتی به نام آقا کریم است که بعد از ۳۵ سال کار در کارخانه بازنشسته می‌شود و جایزه سفر به مشهد را از آن خود می‌کند و به همراه خانواده راهی مشهد می‌شود، اما در این راه اتفاقاتی برای او و خانواده‌اش به‌وجود می‌آید. حسن پورشیرازی، نسرین مقانلو، بهنوش بختیاری، امیر نوری، علیرضا مسعودی، خشایار راد و. . . ازجمله بازیگران این سریال هستند.

  • ماه پیشونی

    نمایش موزیکال و عروسکی «ماه پیشونی» به نویسندگی ایوب آقاخانی و کارگردانی آزاده انصاری از دیروز چهارشنبه یکم شهریورماه در پردیس تئاتر تهران روی صحنه رفت. این نمایش در دهمین دوره جشنواره بین‌المللی تهران - مبارک به‌عنوان اثر برگزیده انتخاب شد و اولین‌بار سال ۱۳۸۴در تالار کوچک مجموعه تاترشهر به روی صحنه رفت. داستان این نمایش درباره دل‌باختن شاهزاده‌ای جوان به دختری است که ماه بر پیشانی دارد. مینووش رحیمیان، مرضیه ایمان‌خانی، ندا کوهی، نسترن نظری، طناز جلوسی و ساحل شفیعی بازیگران و عروسک‌گردانان این اثر هستند.

  • کنسرت احسان کرمی

    گروه «نوشه» به سرپرستی نیوشا بریمانی و خوانندگی احسان کرمی تازه‌ترین کنسرت خود را برگزار می‌کند. مردم احسان کرمی را بیشتر به‌عنوان مجری و بازیگر تئاتر می‌شناسند؛ اما او عرصه‌های مختلفی را تجربه کرده و خوانندگی هم از حوزه‌های کاری او در این سال‌ها بوده است که البته خودش عرصه خوانندگی و فعالیت موسیقایی را شروع فعالیتش در عرصه هنر می‌داند و معتقد است کار اجرا و بازیگری او را از این عرصه دور کرده است. اولین کنسرت این خواننده به همراه گروه «نوشه» مردادماه سال گذشته برگزار شد و حالا تازه‌ترین کنسرت این خواننده و مجری قرار است در تالار وحدت روی صحنه برود.

  • سارا و آیدا

    فیلم سینمایی «سارا و آیدا» به کارگردانی مازیار میری در روزهای گذشته روی پرده رفت. فیلمنامه این اثر را امیر عربی به نگارش درآورده و مجری طرح هم همایون اسعدیان است. این فیلم اثری اجتماعی محسوب می‌شود و فضایی نزدیک به «سعادت‌آباد»، اثر موفق این کارگردان دارد که در زمان اکران با استقبال بسیار خوبی از طرف مخاطبان و منتقدان روبه‌رو شده بود. داستان این فیلم درباره سارا و آیداست که دوستان صمیمی هم هستند و آبروی یکی از آنها به خطر افتاده و حالا باید به کمک هم شرایط را به حالت عادی بازگردانند، اما این دو دوست تا کجا پای یکدیگر می‌ایستند؟غزل شاکری، پگاه آهنگرانی، مصطفی زمانی، سعید چنگیزیان، شیرین یزدان‌بخش و احمد هاشمیان‌بخش با حضور تینا پاکروان در این فیلم به ایفای نقش می‌پردازند.

  • اجرا - ۲ شهریور ۹۶

    این سه تا گرامی

    کارگردان: محمدامین کریم‌پور

    بازیگران: محمد معماریان، میثم بلوک آذری، مونا یوسفی، آرمیتا صفار، محمدامین کریم‌پور و عرفان علیرضایی

    مکان: سینما اریکه ایرانیان

    ساعت: ۲۲

    قیمت بلیت: ۳۵ هزار تومان

    آدرس: تهران - بلوار شهید فرحزادی نبش ارغوان

    تلفن: ۲۲۳۷۰۰۰۱

    چیز پارتی

    کارگردان: مهدی خزلبانی

    بازیگران: مهدی خزلبانی، امید ماهر، مریم قلهکی، آتوسا گودرزی، شهرام خانپور، میثم میرزایی و احسان وندی

    مکان: سالن جام جم همت

    ساعت: ۲۱

    قیمت بلیت: ۲۵ هزار تومان

    آدرس: تهران، اتوبان همت، سردار جنگل خ حیدری مقدم

    تلفن: ۴۴۴۹۱۷۳۵

    ارث و حرص

    کارگردان: حسین فتحی

    بازیگران: آرش ابراهیم‌زاده، سارا ندیمی، سودابه جدیری، محمدحسین رمضانی، سیدصادق رجایی و.

  • هنر و تجربه - ۲ شهریور ۹۶

    بیوگرافی

    کارگردان: فاطمه ثقفی

    تهیه‌کنندگان: علی‌اکبر ثقفی

    بازیگران: بهار کاتوزی، میثاق زارع، روح‌الله مهرابی، اشکان مهری، میثم غنی‌زاده، فریبا شاهسون و مهران ملکوتی

    خلاصه داستان: روایت یک روز از زندگی آدم‌هایی در گوشه‌ای از شهر است که برای رهایی از زخم‌های کهنه خود می‌جنگند، زخم راحله اما شبیه زخم دیگران نیست. . .

    پرسه در حوالی

    کارگردان: غزاله سلطانی

    بازیگران: مهراوه شریفی‌نیا، بهناز جعفری، سوسن مقصودلو، نسرین نکیسا، بهرام سروری‌نژاد، آتوسا راستی، بابک قادری و مریم نورمحمدی

    خلاصه داستان: درباره دنیای زنی است که در آستانه ۳۰ سالگی در دل تهرانِ امروز، به‌دنبال رویای خود می‌رود.

  • کنسرت - ۲ شهریور ۹۶

    کنسرت گروه راستان

    سنتی

    سرپرست گروه، تار: آزاده امیری

    خواننده و آهنگساز: ارژنگ سیفی زاد

    مکان: فرهنگسرای ارسباران

    زمان: پنج‌شنبه ۰۲ شهریور و جمعه ۰۳ شهریور

    ساعت: ۲۰

    قیمت بلیت: ۵۰ و ۶۰ هزار تومان

    کنسرت گروه برافشان

  • اکران - ۲ شهریور ۹۶

    فصل نرگس

    کارگردان: نگار آذربایجانی

    تهیه‌کننده: سحر صباغ سرشت

    بازیگران: ریما رامین‌فر، یکتا ناصر، امیر آقایی، پژمان بازغی، شایسته ایرانی، محمدرضا هدایتی، صالح میرزاآقایی، شیرین اسماعیلی و. . .

    خلاصه داستان: نگاهی انسان‌دوستانه، قصه‌ای امیدبخش را از جنوبی‌ترین نقطه تا شمالی‌ترین منطقه پایتخت به شیوه‌ای متفاوت به تصویر کشیده است.

    بیست و یک‌روز

    کارگردان: محمدرضا خردمندان

    تهیه‌کننده: محمدرضا شفاه

    بازیگران: ساره بیات، حمیدرضا آذرنگ، امیرحسین صدیق، مهدی قربانی، جلال فاطمی، رضا استادی، سینا رازانی، حسین شریفی و.

  • دکه مطبوعات - ۲ شهریور ۹۶

    Time

    نفرت‌پراکنی در آمریکا

    مجله تایم هم مانند سایر مجلات انگلیسی موضع‌گیری ترامپ در برابر درگیرهای شارلوتزویل را به شکل یک پرونده درآورده است. این مجله پرچم آمریکا را تصویر روی جلد خود قرار داده اما پشت آن دستی می‌بینید که به شکل فاشیست‌ها در حال سلام کردن نظامی است. اشاره این مجله نیز به رشد دست‌راستی‌ها و نئونازی‌ها در دوران ریاست‌جمهوری آمریکا بازمی‌گردد. این مجله با نقد آزادی بیان در دوران ترامپ بیان می‌کند که به بهانه آزادی بیان، «نفرت» در حال رشد است.

  • رد پای دو غریبه (بخش شانزدهم)

    ترجمه: محمدحسین باقی

    گفته می‌شود بخشی از مشکلات خاورمیانه برخاسته از توافقاتی است که قدرت‌های پیروز در جنگ جهانی دوم به آن دست یافتند. پس از پایان جنگ دوم جهانی امپراتوری عثمانی که مرد بیمار اروپا لقب گرفته بود به‌واسطه تبانی فرانسه و بریتانیا تجزیه شد. از دل این تجزیه مهم‌ترین توافق قرن بیستم زاده شد که همان سایکس‌‌پیکو بود. این توافق مبنای خط‌کشی‌های مرزی کشورهای خاورمیانه را تشکیل داد و ریشه بسیاری از مشکلات کنونی در خاورمیانه عربی به همین توافق بازمی گردد.

بیشتر