شماره روزنامه ۶۱۳۳
|

  • رونمایی از دخل‌وخرج «دولت وفاق»

    دنیای اقتصاد: مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری روز گذشته نخستین لایحه بودجه دولت چهاردهم را به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد‌. رئیس‌جمهور پیش از اینکه برای شرکت در اجلاس بریکس عازم قازان روسیه شود، برای تقدیم لایحه بودجه در مجلس حضور یافت و با ارائه توضیحاتی به دفاع از لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور پرداخت. پزشکیان تصریح کرد که بودجه ۱۴۰۴ شامل ماده واحده و ۱۷ تبصره است. بودجه تقدیمی از سوی رئیس‌جمهور بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۴ است. بر اساس ماده ۱۸۲ اصلاحی آیین‌نامه داخلی مجلس، دولت موظف است لایحه بودجه سالانه کل کشور را در دو بخش ماده واحده‌(مشتمل بر احکام مورد نیاز برای اجرای بودجه کل کشور و سقف منابع بودجه عمومی دولت به تفکیک درآمدها و واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و مالی و اجزای اصلی آنها) و جداول تفصیلی شامل ارقام بودجه به مجلس تقدیم کند.
  • راه برون‌رفت از تمامیت‌خواهی در روسیه

    دنیای‌اقتصاد: مسعود پزشکیان، رئیس‌‌‌جمهور کشورمان ظهر روز گذشته تهران را به مقصد کازان ترک کرد تا به دعوت رسمی ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در شانزدهمین نشست سران بریکس که یکی از مهم‌ترین اهداف آن دلارزدایی است، شرکت کند. این اجلاس روزهای اول تا سوم آبان در کازان روسیه برگزار می‌شود.
  • ۱۰ عدد مهم بودجه ۱۴۰۴

    دنیای اقتصاد-شيرين جمشيديان: لایحه بودجه ۱۴۰۴ روز گذشته از سوی مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور تقدیم مجلس شد. بر این اساس لایحه بودجه سال آینده همچون بودجه سال جاری انقباضی است و فروش نفت در بودجه نیز همچون سال گذشته دیده شده است. اما آنچه مورد انتقاد نمایندگان است و احتمال می‌رود در صحن علنی مجلس دستخوش تغییراتی شود میزان افزایش حقوق کارمندان است که در لایحه بودجه ۱۴۰۴ همچون سال جاری ۲۰ درصد دیده شده است. از سوی دیگر آن‌طور که نایب‌رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه می‌گوید درآمدهای مالیاتی در بودجه ۱۴۰۴ نسبت به سال جاری ۳۹ درصد افزایش داشته است. همچنین اگرچه افزایش نرخ بنزین در لایحه نیامده، اما نمایندگان از اراده دولت برای افزایش قیمت بنزین می‌گویند.
  • آخرین وضعیت پرونده فرزندان معاون اول سابق قوه‌قضائیه

    اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه‌قضائیه در نشست خبری روز گذشته خود، درباره آخرین وضعیت پرونده فرزندان معاون اول سابق قوه‌قضائیه گفت: از زمان تشکیل و پیگیری پرونده در دادسرا برای ۲۸ نفر کیفرخواست صادر شد که همچنان پرونده برای برخی از آنها در دادسرا مفتوح است. وی با بیان اینکه برای ۲۴ متهم محکومیت صادر شده است، گفت: از جمله افراد نام برده‌(فرزندان معاون اول سابق قوه‌قضائیه) جزو محکومان هستند. وی اضافه کرد: حبس تعزیری، مصادره اموال، عواید حاصل جرم، شلاق، رد مال و جزای نقدی از جمله محکومیت‌ها بوده است.
  • چرا سفر به بحرین مهم بود؟

    دنیای اقتصاد-کامران کرمی: ‌‌‌ سفر وزیر امور خارجه به بحرین و کویت در راستای تداوم دیپلماسی منطقه‌ای دولت چهاردهم برای متوقف کردن اسرائیل در غزه و لبنان و برقراری آتش‌بس، بازتاب‌ها و پیام‌های مهمی در فضای تنش‌های گسترده در خاورمیانه داشته است. برای ارزیابی دقیق‌تر از دستاوردهای این سفر و مهم‌تر از آن چشم‌انداز پیش رو باید روابط تهران و منامه را در سه سطح مورد ارزیابی قرار داد. سطح دوجانبه، سطح شورای همکاری و سطح منطقه‌ای. سطوحی که اگرچه هر کدام جزئیات و پیچیدگی‌های خاص خود را دارد، اما تلاقی و همپوشانی قابل‌توجهی با یکدیگر دارند.
  • صدای تنش‌زدایی در منطقه

    دنیای اقتصاد: بحرین و کویت به عنوان دهمین و یازدهمین ایستگاه‌ تور دیپلماتیک سیدعباس عراقچی در مدار دیپلماسی فشرده و فراگیر ایران قرار گرفتند. در چارچوب این سفر منطقه‌ای به عنوان بخشی از کارزار متوقف کردن اسرائیل، احیای روابط دیپلماتیک تهران و منامه نیز یک گام نزدیک‌تر خواهد شد. جایگاه عادی‌سازی روابط با بحرین که در سال‌های گذشته در خط مقدم تنش با ایران بود، می‌تواند دربردارنده ارزش‌افزوده برای تهران در شرایط تصاعد بحران و افزایش سطح تنش‌های منطقه‌ای باشد.
  • چوب لای چرخ فعالان اقتصادی بگذارند؛ برخورد می‌کنیم

    دنیای اقتصاد: محسنی‌اژه‌ای، رئیس قوه‌قضائیه روز گذشته طی سخنانی در نشست شورای عالی قوه قضایی، با اشاره به اهمیت حمایت از فعالان سالم اقتصادی و کنشگران بخش خصوصی جهت کمک به رونق و جهش تولید، برحمایت از آنها تاکید کرد. محسنی‌اژه‌ای همچنین در این نشست به کسانی که درصدد برهم‌زدن امنیت روانی جامعه هستند، هشدار داد و از دادستان‌ها خواست تا با اخلال در بازار برخورد کنند. رئیس قوه‌قضائیه در ادامه سخنانش با اشاره به برخی اظهارنظرها درمورد جزایر سه‌گانه ایرانی، به برخی از همسایگان در خلیج‌فارس توصیه کرد تا فریب وسوسه‌ کشور‌های غربی را نخورند‌.
  • احتمال ورود مجلس به مساله جزایر سه‌گانه

    دنیای اقتصاد: ۲۵مهر ماه اتحادیه اروپا بیانیه مشترکی را با اعضای شورای همکاری خلیج‌فارس صادر کرد و در این بیانیه به صراحت از ادعای واهی امارات مبنی بر مالکیت جزایر سه‌گانه ایرانی تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی حمایت کرد و از ایران خواست تا به اشغال این جزایر پایان دهد! این بیانیه در نوع خود بی‌سابقه‌ترین موضع‌گیری کشورهای غربی علیه تمامیت ارضی ایران است. پیش از این اما امارات اقداماتی را جهت هم‌نظر کردن کشورهایی همچون چین، روسیه، کره‌جنوبی و ژاپن در خصوص مالکیت جزایر سه‌گانه انجام داده بود. در شرایط کنونی که احتمال افزایش تنش میان ایران و اسرائیل وجود دارد، این بیانیه نگرانی جدیدی را به وجود آورده است.
  • آغاز تغییر خاورمیانه بدون اسرائیل

    پیش از ۷ اکتبر، عربستان سعودی در حال ایجاد روابط قوی‌تر با اسرائیلی‌ها بود. اکنون که یک‌سال از جنگ غزه می‌گذرد، ریاض در حال گرم گرفتن با دشمن سنتی خود، یعنی ایران است. «ماریا ابی حبیب» و «اسماعیل نار» ۲۰ اکتبر در نیویورک‌تایمز نوشتند: یک سال پیش، عربستان سعودی در حال آماده شدن برای به رسمیت شناختن اسرائیل در یک توافق عادی‌سازی بود که می‌توانست اساسا خاورمیانه را تغییر دهد و ایران و متحدانش را بیشتر منزوی کند، آن هم در حالی که موضعی در حمایت از تاسیس کشور مستقل فلسطین اتخاذ نکرده بود. اکنون، حتی پس از ترور یحیی سنوار رهبر حماس که از آن به‌‌‌‌عنوان گشایشی بالقوه برای رسیدن به یک توافق صلح خوانده می‌شود، این توافق دورتر از همیشه است. در عوض، عربستان سعودی در حال گرم کردن روابط با رقیب اصلی خود یعنی ایران است، در حالی که تاکید دارد هرگونه پیمان دیپلماتیک با اسرائیل در حال حاضر به پذیرش یک کشور فلسطینی توسط اسرائیل بستگی دارد؛ یک چرخش قابل‌توجه برای پادشاهی.
  • حماس زنده خواهد ماند

    دنیای‌اقتصاد: جان باختن یحیی سنوار، رهبر حماس، نقطه عطفی در جنگ اسرائیل و حماس و درگیری‌‌‌هایی است که ممکن است تصاعد آن، خاورمیانه را با تنش بیشتر و حتی جنگ فراگیر مواجه کند. آدری کرت کرونین، مدیر موسسه استراتژی و فناوری کارنگی ملون در مقاله‌‌‌ای که در ۱۹اکتبر ۲۰۲۴ در فارن افرز منتشر شده، نوشت که سنوار مغز متفکر حملات ۷ اکتبر ۲۰۲۳ بود. اما آیا جان باختن این رهبر فلسطینی به حماس پایان خواهد داد؟ بر اساس این گزارش، هدف اعلام‌‌‌شده اسرائیل این بوده که این گروه را از بین ببرد تا با احیای بازدارندگی، امنیت عمومی را دوباره برقرار کند. توانایی‌‌‌های نظامی حماس در اثر عملیات نظامی اسرائیل آسیب دیده است؛ اسرائیل ادعا می‌کند که نیروهای نظامی‌اش بیش از ۱۷هزار نیروی حماس را از مجموع بین ۲۵هزار تا ۳۵هزار هدف قرار داده‌‌‌اند. اسرائیل همچنین بر روی تعقیب رهبران حماس متمرکز شده و به دنبال ضربه‌‌‌ای قاطع است که تهدیدی را که این گروه برای آنها ایجاد می‌کند، از بین ببرد.
  • پزشکیان امروز به روسیه می‌رود

    دنياي اقتصاد: مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری قرار است امروز برای حضور در اجلاس بریکس عازم روسیه شود. رئیس‌جمهور در جریان این سفر سه روزه علاوه برسخنرانی در شانزدهمین اجلاس سران بریکس و بریکس پلاس، دیدارهایی دوجانبه نیز با برخی از روسای جمهور حاضر در این اجلاس از جمله «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه و «شی‌ جین پینگ» خواهد داشت.
  • توضیح روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی

    به دنبال انتشار مطلبی با تیتر «آب شرب ۲ میلیونی» در روزنامه «دنیای اقتصاد» در تاریخ ۳۰ مهر ۱۴۰۳، روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی توضیحی را به دفتر روزنامه ارسال کرده است. در این توضیح آمده است: پیرو انتشار مطلبی در روزنامه «دنیای اقتصاد» مبنی بر مشکل آب روستای گرکز از توابع شهرستان رازوجرگلان به استحضار می‌رساند:

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر