شماره روزنامه ۶۱۳۷
|

  • بازگشت بورس به سنگر ۲میلیونی

    دنیای اقتصاد-محمدصادق صفا: کف ۲‌میلیون‌واحدی دوباره فتح شد که این امر به‌معنای افزایش اعتماد به بازار سرمایه و کاهش فشارهای خارج از بازار است. شاخص‌کل بورس با رشد ۱.۵۴‌درصدی به سطوح بالاتر از ۲‌میلیون‌واحدی دست‌یافت. علاوه‌بر این، کاهش ابهامات پیرامون تنش‌های منطقه‌ای به تثبیت بیشتر بازار کمک کرده‌است. سیاستگذاران در راستای تقویت بازار، اقداماتی همچون برنامه‌های بهبود سودآوری ناشران و افزایش سهم سهام در پرتفوی صندوق‌های درآمد ثابت را اتخاذ کرده‌اند، همچنین قیمت‌های طلا و دلار نیز در روز گذشته بهبود یافته و نشان‌دهنده وضعیت مثبت بازارهای موازی هستند. از دیگرسو طی روز گذشته ۵۴۵‌میلیارد ‌تومان پول حقیقی وارد بازار شد و رکورد ورود پول را از ۲ اردیبهشت سال‌جاری شکست.
  • التیام شکننده بورس

    دنیای اقتصاد-امیرمحمد بختیاری: دومین روز متوالی سبزپوشی بازار، در سایه کاهش احتمالی موج تنش‌های بین‌المللی و محدودیت دامنه نوسان، در ششمین روز آبان‌ماه کلید خورد. بازار سرمایه که هفته گذشته نوسان مطلوبی از خود به نمایش نگذاشته بود و روندی منفی در پیش گرفته بود، از روز شنبه و بعد از اقدام رژیم صهیونیستی در حمله به نقاطی از مراکز نظامی سبزپوش شد.
  • ریزش بورس ترسناک نیست

    دنیای‌اقتصاد – محمدامین مکرمی: تحلیلگر نشریه اکونومیست در مقاله‌‌‌‌‌‌ای استدلال می‌کند؛ سرمایه‌گذاران نباید از ریزش‌‌‌‌‌‌های مقطعی قیمت سهام هراس داشته باشند، زیرا وقتی نگاه بلندمدت به بازار داشته باشیم، ریسک سرمایه‌گذاری در سهام بسیار کمتر از آن چیزی است که بسیاری می‌‌‌‌‌‌پندارند. سرمایه‌گذاران بورسی در بسیاری از کشورها در حال تجربه یکی از بهترین روندهای صعودی قیمت سهام در تاریخ هستند. ارتفاع شاخص معیار بورس آمریکا (S&P ۵۰۰) نسبت به کفی که اواخر اکتبر۲۰۲۳ لمس کرد، بیش از ۴۰‌درصد بالاتر است.
  • بورس رکودی می‌ماند، اگر...

    عاطفه چوپان: بورس دو روزی است که شرایط خوبی دارد. شاخص‌ها همگی مثبت هستند و بعد از مدت‌ها شاهد دو روز متوالی ورود سرمایه حقیقی به معاملات خرد بودیم. هیجان مثبتی که به‌نظر می‌رسد بیش از هر چیز دیگری مرهون کاهش تنش‌های منطقه‌ای دست‌کم در مقطع فعلی باشد. با تغییر رنگ تابلوی معاملات و خلوت‌شدن صف‌‌‌‌‌‌‌‌‌های فروش اما اولین سوالی که باید به آن پرداخت این است که این صعودها چه زمانی روند می‌گیرد؟ ارزش دلاری بازار سرمایه در حال‌حاضر حوالی ۱۰۰‌میلیارد دلار است و به حدود اوایل دهه‌گذشته سقوط کرده‌است. تغییر روند در ارزش دلاری موضوعی است که به تغییر در چند پارامتر بنیادی نیاز دارد. پارامترهایی که دولت چهاردهم با وجود حرف‌‌‌‌‌‌‌‌‌درمانی فراوان درخصوص آنها هنوز اقدامی عملی انجام نداده‌است. بهبود وضعیت ارزش دلاری بورس که چندی پیش وزیر اقتصاد نیز آن را «زشت» خوانده بود، بیش از هر چیزی نیازمند بهبود فضای داخلی اقتصاد است.
  • رشد ۲.۷۹ درصدی بورس از لنز واقعیت

    دنیای اقتصاد: از ابتدای هفته افت متوالی شاخص سهام متوقف شد و شاهد چرخش مسیر این بازار و ثبت رشد ۲.۷۹درصدی در دو روز اخیر بودیم. علاوه بر حمله ۲۶ اکتبر اسرائیل به برخی اهداف نظامی در ایران، رسیدن به کف‌های بنیادی از مهم‌ترین دلایل رشد دسته‌جمعی قیمت سهام در این دو روز معاملاتی عنوان می‌شود. از سوی دیگر انتظار سه‌هفته‌ای بازار جهت مشاهده پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی سبب شد سناریوهای احتمالی توسط معامله‌گران پیش‌خور شود.
  • ۴ پرده از صعود بورس

    دنیای اقتصاد-پروانه کُبره: آیا بورس تهران به ایستگاه پایانی نزول و ریزش نزدیک شده است؟ رفتار روز گذشته بازار سهام و افزایش بیش از ۲۳هزار واحدی شاخص کل بورس به عنوان بازاری که بیشترین کاهش بازدهی (۱۰.۲۱درصد کاهش از ابتدای سال تا آخرین روز معاملاتی هفته قبل) از ابتدای سال را در میان بازارهای ارز و دلار به سهامداران خود تحمیل کرده، حاوی نکات مهمی است. رفتار‌شناسی معامله‌گران بورسی در رویارویی با شوک‌های نوظهور و ریسک‌های سیاسی نشان می‌دهد در دوره‌های زمانی مختلف، نخستین واکنش اهالی بازار سهام به «انواع ریسک»،ترس، تشدید عرضه و ورود به فاز احتیاطی بوده است. با مطالعه نحوه واکنش سهامداران در مواجهه با ریسک‌های سیاسی درمی‌یابیم که بورس بعد از تمام رخدادهای منفی ، «دومینووار» پا پس کشیده است. این رفتار، هم بعد از سیزدهم فروردین‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ماه، که اسرائیل کنسولگری ایران در دمشق را مورد هدف قرار داد، قابل‌رویت بود و هم با بالاگرفتن ریسک‌های سیستماتیک بعدی و پاسخ موشکی و پهپادی ایران به اقدام اسرائیل در ۲۶ فروردین‌ماه به‌وضوح مشاهده شد.
  • خیز بورس برای صعود؟

    دنیای اقتصاد-علی عبدالمحمدی: بورس تهران بالاخره پس از ۸روز به مدار مثبت بازگشت و سهامداران بالاخره رنگ سبز را پس از مدت‌ها در تابلوی معاملات نظاره‌گر شدند. از آغازین دقایق معاملات دیروز و در پیش‌گشایش بازار، سفارش‌های سنگین خرید در نمادهای شاخص‌ساز و صندوق‌های اهرمی قابل‌مشاهده بود و پیش‌بینی می‌شد که بازار پس از فروکش‌کردن ریسک سیستماتیک در مسیر صعودی گام بردارد. همین سناریو نیز رنگ واقعیت به خود گرفت و شاخص‌کل بورس با قدرت برای بازپس‌گیری ابرکانال ۲‌میلیون‌واحدی خیز برداشت.
  • دو روی سکه سود تقسیمی

    دنیای اقتصاد-محمدصادق صفا: بازار سرمایه ایران همچنان تحت‌تاثیر تغییرات سریع اقتصادی و سیاست‌‌‌های مالی شرکت‌هاست و این تغییرات عمدتا ناشی از شرایط اقتصادی کشور و تصمیمات مدیریتی شرکت‌های بزرگ بورسی است. در این میان، سیاست‌‌‌های تقسیم سود، به‌‌‌ویژه برای شرکت‌های بزرگ بورسی، به ابزاری کارآمد در مدیریت مالی تبدیل شده است. بسیاری از شرکت‌های فعال در بورس به‌منظور افزایش رضایت سهامداران و جلب اعتماد عمومی، به اتخاذ سیاست‌‌‌های تقسیم سود بالا روی آورده‌‌‌اند. هرچند این رویکرد با نگرانی‌هایی نیز همراه است، به‌‌‌ویژه از این نظر که می‌‌‌تواند موجب کاهش سرمایه‌گذاری‌‌‌های داخلی در بخش‌‌‌های مختلف اقتصادی شود و به توانایی شرکت‌ها برای سرمایه‌گذاری بلندمدت آسیب بزند.
  • لزوم بازنگری در قوانین بازار اختیار معاملات

    علی رحمتی‌پور/ فعال بازار مشتقه
    طی چند سال اخیر ابزارهای مشتقه و خصوصا قراردادهای اختیار معامله به طور چشمگیری مورد استقبال فعالان بازار سرمایه ایران قرار گرفته است. مسوولان و سیاستگذاران سازمان بورس بارها بر عزم و تلاش خود برای توسعه‌ ابزارهای نوین سرمایه‌گذاری تاکید کرده‌اند و به صورت گاه و بیگاه گواه موفقیت خود در این امر را افزایش حجم و تعداد قراردادهای اختیار معامله‌ عنوان می‌کنند. اما بیماری مزمنی که مدت‌هاست سیستم مدیریتی کشور را در اکثر عرصه‌ها درگیر کرده، تعریف غلط مدیران از مفهوم توسعه است. در این تعریف اشتباه، مدیران به جای پیشبرد همزمان دو اصل کمیت و کیفیت به عنوان دو بال الزامی فرایند توسعه، بیشتر روی بُعد کمی متمرکز شده و از بهبود ابعاد کیفی غافل می‌شوند.
  • زنگ رشد بورس به صدا درآمد؟

    سهیلا نقی پور/ کارشناس بازار سرمایه
    شاخص اصلی بورس تهران روز گذشته همزمان با احتمال سقوط موج تنش‌ها با افزایش ارتفاع ۱.۲۳درصدی همراه شد و در پایان ساعت معاملاتی روز گذشته در سطح یک‌میلیون و ۹۹۵هزار واحدی ایستاد. رشد ۲۴هزار و ۳۱۸واحدی شاخص کل در حالی محقق شد که نماگر هموزن با رشد ۰.۸۳درصدی روبه‌رو شد و در سطح ۶۶۱هزار و ۱۰۵واحدی قرار گرفت.
  • بورس، بعد از واقعه

    مهدی ساسانی/تحلیلگر بازار سرمایه
    ماه ابتدایی پاییز برای بازار سرمایه ماه پرخبر و تنش‌‌‌‌‌‌‌‌‌زایی بود. در همان ابتدای مهر بود که خبر شهادت سیدحسن‌‌‌‌‌‌‌‌‌نصرالله به‌عنوان رهبر حزب‌الله لبنان باعث شد ریسک‌های سیستماتیک برای بازار سرمایه افزایش یاید و همین موضوع منجر به قرمزپوشی تابلوی معاملات و ایجاد صف‌فروش برای نمادهای بازار سرمایه شد.
  • نکات جدید بودجه ‌۱۴۰۴ برای بورس

    سنا: دولت چهاردهم بخش نخست لایحه بودجه‌۱۴۰۴ کل کشور را به مجلس تقدیم کرد، لایحه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای که بخش‌هایی از آن مورد‌توجه فعالان بازار سرمایه قرار گرفته‌است. طبق لایحه پیشنهادی دولت، سقف بودجه‌در سال‌۱۴۰۴ به ۵۹۸‌هزار ‌میلیارد‌تومان رسیده و درآمد اختصاصی لحاظ‌شده در سقف بودجه‌۶۴۰‌هزار ‌میلیارد‌تومان است. بر این اساس منابع عمومی دولت در سال‌آینده ۶۸‌درصد بیش از بودجه ‌سال‌جاری پیش‌بینی‌شده و در عین‌حال درآمدهای دولت در سال‌آینده نسبت به بودجه‌ سال‌جاری، ۴۲‌درصد، واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای ۴۱‌درصد و واگذاری دارایی‌های مالی ۳۳۳‌درصد افزایش داشته‌است، اما برخی نکات مورد‌توجه این لایحه برای سرمایه‌گذاران در بورس، تکالیف و الزامات جدید آن برای مجموعه بازار سرمایه است.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر