شماره روزنامه ۵۸۳۴
|

  • مازوت برمی‌گردد؟

    دنیای‌اقتصاد: روزهای گرم تابستان را پشت‌‌‌سر گذاشته‌ایم و تا حدی نگرانی برای تولید برق پایدار رفع شده است، اما بسیاری از کارشناسان نگران کمبود گاز و استفاده از مازوت در روزهای سرد زمستان هستند. کارشناسان معتقدند که قبل از پیک تابستان و زمستان و قبل از آنکه زنگ خطر خاموشی‌‌‌ها به صدا درآید، باید چاره‌‌‌ای اندیشید و به فکر توسعه برق در این روزهای سرد بود که بیش از این دامن صنعت را نگیرد.
  • دسترسی به برق در سال ۲۰۲۳ اندکی بهبود می‌‌‌یابد

    دنیای‌اقتصاد: انتظار می‌‌‌رود تعداد افرادی که به برق دسترسی ندارند در سال ۲۰۲۳ اندکی کاهش یابد. این تفسیر بخشی از حمایت آژانس بین‌‌‌المللی انرژی از اولین سرمایه‌‌‌گذاری جهانی توافق‌نامه پاریس است که در آستانه COP۲۸، کنفرانس بعدی تغییرات آب و هوایی سازمان ملل، در پایان سال ۲۰۲۳ نهایی خواهد شد.
  • منافع ۲۵‌هزار میلیارد ریالی عدم‌خاموشی برای صنایع خریدار برق سبز

    دنیای‌اقتصاد: منافع حاصل از خرید برق سبز برای مشترکان صنعتی از محل عدم‌قطعی برق بالغ بر ۲۵‌هزار میلیارد ریال شد. به گزارش «ایسنا»، مدیرعامل بورس انرژی با اعلام این خبر گفت: بر اساس دستورالعمل توسعه مبادلات برق در بورس انرژی ایران که توسط وزیر نیرو ابلاغ شده است مشترکانی که از طریق تالار برق سبز اقدام به تامین برق موردنیاز خود کنند مشمول مدیریت مصرف نشده و به میزانی که از بورس خرید داشته باشند در برنامه‌‌‌های خاموشی قرار نمی‌‌‌گیرند.
  • اما و اگرهای انتقال آب از دریا

    دنیای‌اقتصاد: علاج مشکل آب تجدیدنظر در تخصیص‌‌‌هاست، ما می‌توانیم از طریق بازتخصیص آب هم کمبود آب شرب را جبران کنیم و هم مقداری از منابعی را که از این طریق به‌‌‌دست می‌‌‌آید صرف محیط‌زیست و آب‌‌‌های زیرزمینی کنیم، به شرط اینکه اراده سیاسی و نهادسازی وجود داشته باشد و تامین نیاز و ظرفیت‌‌‌سازی در این زمینه انجام شود.
  • اقتصاد سبز؛ دستاورد انرژی‏‏‌های تجدیدپذیر

    دنیای‌اقتصاد: انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر، انرژی مشتق شده از منابع طبیعی هستند که با سرعت بیشتری نسبت به مصرف آنها تجدید می‌‌‌شوند. به عنوان مثال، نور خورشید و باد منابعی هستند که دائما در حال تکمیل شدن هستند. منابع انرژی تجدیدپذیر فراوانند و در اطراف ما به وفور یافت می‌‌‌شوند. سوخت‌‌‌های فسیلی مانند زغال سنگ، نفت و گاز، در حقیقت، منابع تجدید‌ناپذیری هستند که صدها میلیون سال طول می‌‌‌کشد تا شکل بگیرند. همچنین سوخت‌‌‌های فسیلی وقتی برای تولید انرژی سوزانده می‌‌‌شوند، باعث انتشار گازهای گلخانه‌‌‌ای مضر مانند دی‌اکسیدکربن می‌‌‌شوند.
  • تولید بیش از ۸۷۹ مگاوات برق؛ دستاورد گروه مپنا در ۶ ماه نخست ۱۴۰۲

    دنیای‌اقتصاد: با تلاش گروه مپنا، از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون، در داخل و خارج از کشور، ۸۷۹ مگاوات برق وارد مدار شده و بر اساس برنامه، ۲‌هزار و ۲۹۷ مگاوات دیگر تا پایان سال تولید خواهد شد. گروه مپنا در مجموع با تولید ظرفیت ۴۵‌هزار و ۲۳۷ مگاوات در داخل کشور، سهم قابل‌توجهی از نیاز شبکه برق کشور را تامین کرده است. مپنا علاوه بر افزودن به توان شبکه برق کشور در سال ۱۴۰۲ موفق به توسعه عملیات و پروژه‌‌‌های حوزه انرژی‌‌‌‎های تجدیدپذیر، توجه بیشتر به کاهش مصرف سوخت فسیلی و کاهش مصرف آب در نیروگاه‌‌‌ها با به‌‌‌کارگیری تکنولوژی‌‌‌های نوین شده است.
  • استقبال میتسوبیشی پاور از شورون

    دنیای‌اقتصاد: شرکت میتسوبیشی پاور آمریکا، از ورود یک شریک استراتژیک جدید به پروژه ذخیره‌سازی انرژی پاک پیشرفته در دلتا، یوتا خبر داد. شرکت شورون ایالات متحده، از طریق شرکت زیرمجموعه خود با نام انرژی‌‌‌های جدید شورون، اخیرا معامله‌‌‌ای را برای به دست آوردن اکثریت سهام در ACES Delta که در حال توسعه این پروژه است، نهایی کرده است. ACES دلتا یک سرمایه‌گذاری مشترک بین میتسوبیشی پاور و مگنوم است که اکنون یک شرکت تابعه کاملا متعلق به شورون است.
  • ۴ چالش کلان دانش‏‏‌بنیان‏‏‌ها در صنعت برق

    دنیای‌اقتصاد: شرکت‌های دانش‌بنیان به‌رغم اینکه ظرفیت‌های قانونی گسترده‌ای برای توسعه فعالیت‌‌‌هایشان در اختیار دارند همچنان با مشکلات عدیده‌ای دست به گریبانند که بخش بزرگی از آنها موانعی است که بر سر راه تجاری‌سازی محصولات‌شان قرار دارد.
  • پساب جایگزین آب شرب و خام در صنایع خواهد شد

    در سال ۱۴۰۰ با توجه به حساسیت مصرف آب اقدامات ویژه‌‌‌ای در حوزه استفاده از پساب توسط وزارت نیرو صورت گرفته و موضوع استفاده از منابع آبی نامتعارف پساب یا بازچرخانی آب در بند «ع» تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ عنوان شده است.
  • ایران رکورد‌دار شدت مصرف انرژی درجهان

    دنیای‌اقتصاد: به نسبت سرانه جمعیت، وضعیت جغرافیایی و درآمد تولید ناخالص ملی، شدت مصرف انرژی کشورمان در دنیا رکورددار است. به نحوی که در سال ۱۴۰۱، از معادل بیش از ۳۰۰۰ میلیون بشکه نفت خام که تقریبا کل انرژی منابع اولیه انرژی در کشور بوده است چیزی حدود ۵۰‌درصد بشکه نفت خام، به عنوان مصرف نهایی انرژی در کشور ثبت شده است.
  • الکتریسیته جهان در سال ۲۰۲۲ از چه منابعی تامین می‌شود؟

    دنیای اقتصاد: در سال ۲۰۲۲، بالغ بر ۲/ ۲۹۱۶۵ تراوات ساعت (TWh) برق در سراسر جهان تولید شد که نسبت به سال قبل ۳/ ۲‌درصد افزایش داشت. مهم‌ترین منابع تامین برق در جهان زغال‌سنگ، نفت، گاز و منابع تجدیدپذیر هستند که زغال‌سنگ هنوز هم به عنوان مهم‌ترین منبع تولید برق در جهان مطرح است. انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر، از جمله انرژی خورشیدی، بادی، نیروگاه‌‌‌های آبی، سوخت‌‌‌های زیستی و...، در مرکز انتقال به سیستم‌‌‌های انرژی کم‌‌‌کربن و پایدارتر قرار دارند. ظرفیت تولید این انرژی‌ها در سال‌‌‌های اخیر به‌‌‌سرعت رشد کرده است که این رشد قابل‌توجه عمدتا به دلیل حمایت از سیاست‌‌‌های آب و هوایی و کاهش شدید هزینه‌‌‌ها برای فتوولتائیک‌‌‌های خورشیدی و به‌‌‌ویژه انرژی بادی صورت پذیرفته است. در این مقاله، ما به داده‌‌‌های آخرین بررسی آماری انرژی جهانی نگاه می‌‌‌کنیم و می‌‌‌پرسیم چه چیزی جهان را در سال ۲۰۲۲ نیرو بخشیده است.
  • تغییر ساختارها در نبود «پز» برق

    دنیای‌اقتصاد- زینب طاری: کوچک‌تر شدن وزارت نیرو و اصلاح ساختارها در جهت کاهش بوروکراسی اداری، ایجاد فرصت‌های جدید برای سرمایه‌گذاری، توسعه کیفی شبکه انتقال و توزیع از مهم‌ترین اهدافی بود که در دهه ۸۰ به عنوان اصول محوری وزارت نیرو دنبال می‌شد اما رفته رفته این برنامه‌ها در سایه تصدی‌گری دولت رنگ باخت و امروز شاهد ۱۵‌هزار مگاوات ناترازی در صنعت برق هستیم و چنانچه مسیر کنونی که بر مدیریت مصرف متمرکز شده، ادامه پیدا کند، باید منتظر خاموشی در پیک تابستان و حتی خاموشی در زمستان به دلیل تامین نشدن سوخت نیروگاه‌ها به عنوان یک پدیده جدید دو ساله باشیم؛ پدیده‌ای که تنها به دلیل بی‌توجهی به بخش تولید به وجود نیامده بلکه سکوت محض مسوولان در خصوص فرسودگی شبکه انتقال و توزیع که به دلیل فرسودگی سالانه بخش زیادی از انرژی تولیدی کشور را هدر می‌دهد، مزید برعلت شده تا فاصله میزان تولید و مصرف روزبه‌روز بیشتر شود.
  • انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر با چه مشکلاتی روبه‌‌‌رو هستند؟

    اسدالله غلامپور/ مدیرعامل پتروشیمی مروارید
    چالش‌‌‌های پیش‌‌‌روی صنعت انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر بسیار زیاد است. فشارهای سیاسی، سیاست‌‌‌های دولت‌‌‌ها، نفوذ شرکت‌ها، زیرساخت‌‌‌های قدیمی، فقدان سیستم ذخیره‌‌‌سازی، باتری مناسب و سناریوی بازار کنونی مانع از پذیرش گسترده‌‌‌تر صنعت انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر در سراسر جهان شده‌‌‌اند. به‌‌‌‌‌‌رغم این عوامل، انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر به عنوان وسیله‌‌‌ای برای کاهش تغییرات اقلیمی ‌‌‌مورد پذیرش جهانی قرار گرفته‌‌‌اند. این گونه انرژی‌‌‌ها عاری از آلودگی مستقیم و انتشار کربن بوده و علمی‌‌‌ترین جایگزین برای سوخت‌‌‌های فسیلی است. با گذشت زمان این امر به بخشی اجتناب‌‌‌ناپذیر از ترکیب تولید انرژی تبدیل می‌شود.
  • برنامه‌های انرژی تویوتا در کالیفرنیا

    دنیای‌اقتصاد: شرکت‌های FuelCell Energy و تویوتاموتور آمریکای شمالی هفته گذشته اعلام کردند پروژه‌ای را که آنها آن را سیستم تولید «Tri-gen» می‌نامند در بندر لانگ بیچ در کالیفرنیا تکمیل کرده‌اند. این سیستم که متعلق به فیولسل انرژی است و به عملیات تویوتا در بندر کالیفرنیا خدمت رسانی می‌کند، برق را از منابع تجدیدپذیر و همچنین هیدروژن و آب را از بیوگاز هدایت شده تولید می‌کند. بیوگاز نوعی سوخت زیستی است که از هضم بی‌هوازی یا فاقد اکسیژن مواد آلی توسط باکتری‌ها سرچشمه می‌گیرد.
  • راز سرمایه گریزی صنعت برق

    دنیای‌اقتصاد- زینب طاری: در گذشته سیستم‌های برق در مالکیت دولت‌‌‌ها بود، به این صورت که تولید، انتقال و توزیع این انرژی در یک منطقه توسط یک واحد انجام می‌‌‌شد و مصرف‌کنندگان کوچک و بزرگ، انرژی موردنیازشان را از دولت خریداری می‌‌‌کردند؛ در واقع دولت‌‌‌ها با احداث نیروگاه‌‌‌های کوچک و بزرگ در نقاط مختلف کشور و احداث خطوط انتقال و توزیع، انرژی تولیدی را به مصرف‌کننده‌‌‌ها می‌‌‌رساندند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر
مدیران خودرو