مجید محققیان: دیدار اخیر شهردار اصفهان با سرمایه گذاران و انبوه سازان شهر اصفهان و تاکید بر استفاده از توانایی ها و ویژگی های این افراد برای جلب و جذب آنها در توسعه شهر و استفاده از ظرفیت آنان در پروژه های مشارکتی بهانه خوبی برای دیدار با معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان بود تا از بستر واقعی شهر اصفهان برای بهره گیری از این فرصت آگاهی یابیم. دیدار ما با سید جمال الدین صمصام شریعت، حاوی نکات بسیار مهمی از آمار و نمودارهایی از میزان صدور پروانه های ساخت و ساز در یک سال گذشته و مقایسه آن با مدت مشابه در سال پیش و میزان صدور پروانه در هر منطقه از شهرداری اصفهان بود و در ادامه بسترهای مشارکت انبوه سازان را در توسعه شهر اصفهان بررسی کردیم.
دنیای اقتصاد: نخستین جشنواره انگور، بومگردی و گردشگری استان اصفهان در روستای «حسنرباط» برگزار شد.
این جشنواره فرصت مغتنمی ایجاد کرد تا بیش از ۵ هزار نفر از گردشگران استان اصفهان و دیگر استانهای کشور برای بازدید از جاذبههای گردشگری، صنایع دستی و تولیدات مواد غذایی بخش میمه، راهی این روستا شوند.
محسن یارمحمدی، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان در حاشیه جشنواره گفت: برگزاری این جشنواره با استفاده از ظرفیتهای مردمی و بدون اتکا به اعتبارات دولتی در نوع خود بینظیر بوده است.
دنیای اقتصاد: استاندار اصفهان گفت: تاکنون ۸۰۰ پرونده، متقاضی ورود به کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع واحدهای تولیدی استان اصفهان برای حل مشکلات اقتصادی بودهاند.
به گزارش روابط عمومی استانداری اصفهان، رسول زرگرپور در هشتمین جلسه کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع واحدهای تولیدی استان اصفهان، اظهار داشت: گزارشات این کارگروه ماهانه به صورت ویژه برای رئیس جمهور ارسال میشود.
وی افزود: تاکنون ۸ جلسه کارگروه و ۳۵ جلسه فرعی برگزار شده که ۱۳۹ مصوبه در کارگروههای فرعی به تصویب رسیده و ۱۱۹ مصوبه نیز در کارگروههای اصلی نهایی شده است.
دنیای اقتصاد: مدیرقائم مقام شهردار در امور مشارکت ها و سرمایه گذاری شهرداری اصفهان به رویکرد دفتر سرمایه گذاری و مشارکت شهرداری اصفهان اشاره کرد و گفت:اطلاعات لازم و اولیه طرح های سرمایه گذاری و مشارکت مانند مالکیت و مجوز بررسی می شود و پس از ان اطلاع رسانی جامع می شود.
مرتضی حسام نژاد با بیان اینکه اطلاع رسانی جامع در دو قالب انجام می شودعنوان کرد:اطلاع رسانی توسطروزنامه های اصفهان زیبا ،همشهری و دنیای اقتصاد انجام می شود و شهروندان می توانند برای اطلاع از طر ح های مشارکتی به روزنامه ها یا سایت دفتر سرمایه گذاری و مشارکت مراجعه نمایند.
دنیای اقتصاد: یک استاد شهرسازی دانشگاه هنر اصفهان گفت: طراحی ایستگاههای مترو بدون توجه به مولفههای طراحی هویتساز میتواند منجر به شکلگیری فضاهایی بیهویت و یکنواخت شود که هیچ رنگ و بویی از هویت اصفهانی و مردم آن نداشته باشد.
مژده جمشیدی، با اشاره به لزوم توجه به ایستگاههای حمل و نقل عمومی به عنوان بخشی از عرصههای عمومی شهرها اظهار کرد: ایستگاهها بازتاب ابعاد گوناگون زندگی شهری است که به صورت روزمره توسط گروهی از شهروندان با اهداف مختلف مورد استفاده قرار می گیرد و این دلنگرانی وجود دارد که این فضاها صرفا جنبه کالبدی پیدا کند.
دنیای اقتصاد: شرکت فولاد مبارکه طی سال های ۹۲ و ۹۳ توانست حدود ۵۱ درصد فولاد کشور را تولید کند که از این مقدار بیش از ۲. ۵ میلیون تن راهی بازارهای جهانی شد. همچنین طی ۷ ماه سال ۲۰۱۵ نسبت به مدت مشابه سال قبل موفق به رشد تولید ۹ درصدی شد. معاونت اجرایی پروژه ها در راستای تحقق این سیاست ها از ابتدای امسال با تغییر ساختار سازمانی و انتقال پروژه های اجرایی از مهندسی کارخانه به این معاونت، از معاونت طرح و توسعه به معاونت اجرایی تغییر نام داد.
در این خصوص دنیای اقتصاد گفتگوی مفصلی با احمد سعیدبخش معاون اجرایی پروژه های فولاد مبارکه انجام داد و وی از تغییر ساختار این مجموعه تا طرح های ناموفق هفتگانه توسعه فولاد، نیازسنجی داخل برای توسعه فولاد، تحریم ها و اثرات آن بر صنعت فولادسازی سخن گفت و در آخر از انجام اولین بازی فوتبال در ورزشگاه نقش جهان تا پایان امسال به عنوان نماینده شرکت فولاد مبارکه در پروژه نقش جهان اظهار امیدواری کرد.
دنیای اقتصاد: از معدود افرادی است که از همان سال های اولیه تشکیل شوراها پا به این عرصه گذاشته است؛ او رییس اسبق و عضو فعلی شورای اسلامی شهر اصفهان؛ متولد ۱۶ مهرماه ۱۳۳۱، در محله حاج رسولیهاست، وقتی که چهارباغ شکل دیگری داشت.
حاج عباس حاج رسولیها، نزدیک به ۲۰ سال است که در عرصه شوراها فعالیت می کند و تمام دغدغه اش را تحقق مدیریت واحد شهری
می داند. او رییس شورای دوم و سوم شهر اصفهان بوده و نظرات او در برخی پروژه های اصفهان هنوز زبانزد است.
مرد ۶۳ ساله این روزهای شورای اسلامی شهر اصفهان همچنان میدان امام علی(ع) را بهترین پروژه قرن می داند! هنوز هم معتقد است که مسئولان یونسکو به خصوص دبیرکل آن باید به شورای اسلامی شهر اصفهان در خصوص برخی اظهار نظرهایشان پاسخگو باشند، یار دیرین شهردار سابق اصفهان و کسی که از وی همواره به نیکی یاد می کند، اعتقاد دارد که سقاییان نژاد نه تنها بهترین شهردار ایران، بلکه بهترین مدیر ۲۰ سال اخیر منطقه خاورمیانه است!
از اینکه وی به شهرقم رفته ناراحت است، اما ناراحتی اش را با این موضوع که قمی ها به مدیریت اصفهانی ها نیاز دارند پنهان می کند.
دنیای اقتصاد: رییس بخش خارجی شرکت نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان از برپایی پاویون ایران توسط شرکت نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان در دو نمایشگاه مهم جهان در حوزه نفت و گاز خبر داد.
رزیتا مشکلانی اظهار داشت: یکی از بهترین و مؤثرترین شیوه های شناخت بازار مصرف جهان، توانمندی دیگر رقبا، آشنایی با آخرین تکنولوژی های روز دنیا و بررسی زمینه های توسعه تعاملات تجاری، حضور در نمایشگاه های تخصصی بین المللی است.
وی ادامه داد: در این راستا و از آنجا که عمده اقتصاد کشور ایران بر مبنای صنعت نفت و گاز تعریف می شود و همچنین قابلیت ها و توانمندی های بسیاری در این حوزه به چشم می خورد، مقدمات لازم برای مشارکت توانمند ایرانیان در دو رویداد مهم این عرصه فراهم شده است.
رضااخلاق پور در حالی مبانی بودجه سال ۹۵ کشور در روز های گذشته اعلام شد که معمولا دولت بر اساس برنامه پنچ ساله توسعه، نسبت به تنظیم برنامه بودجه عمومی کشور اقدام می نماید.
اماهنوز برنامه ششم توسعه که باید از سال بعد شروع شود، به تصویب نرسیده است. همچنین دولت در تنظیم لایحه بودجه باید واقعیت های اقتصادی جامعه را نیزدر نظر بگیرد و با توجه به وضعیت اقتصادی جامعه و همچنین کاهش نرخ رشد اقتصادی برخی از کشور های جهان که باعث کاهش تقاضا و قیمت جهانی کالاو قیمت فلزات پایه شده است، برنامه بودجه سال آینده کشور را تنظیم نمایند.
عصر ارتباطات و فناوری اطلاعات چیزی که در این روزها همه به دنبال آن هستند تا خود را با آن مطابقت دهند و با بکارگیری آن در وسایل گوناگون با پیشرفت جهانی همسو شوند تا از تکنولوژی های جدید و روز دنیا عقب نمانند. امروز این فناوری اطلاعات به عنوان یک نیاز برای مردم به خوبی احساس گردیده، بنابراین باید جهت تامین آن زیرساختهایی را مهیا کرد و در این میان شرکتهای مخابراتی و ارتباطات زیر ساخت نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند.
مطابق با آماری که رئیس مرکز منطقه ای توسعه مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری یونسکو در اصفهان ارائه کرده، رتبه ایران در شاخص مربوط به تمایل کشورها برای استفاده از فرصتهای فناوری اطلاعات و ارتباطات از ۱۰۴ در سال گذشته میلادی به ۹۶ در سال ۲۰۱۵ رسیده و این نشان از هشت پله صعود در شاخص جهانی آمادگی شبکه ای (NRI) کشور ایران و تمایل مردم جهت استفاده از فناوری اطلاعات است.
دنیای اقتصاد: پاویون جمهوری اسلامی ایران در دهمین نمایشگاه بین المللی صنعت غذا و هتلداری و همچنین پنجمین نمایشگاه و کنفرانس بینالمللی تجهیزات و خدمات پزشکی عمان توسط شرکت نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان به عنوان نماینده انحصاری مرکز نمایشگاهی Oman Expo و منتخب سازمان توسعه تجارت ایران، دایر شد و شرکت های ایرانی، در میان شرکت هایی از ۲۰ کشور جهان به ارایه توانمندی های خود پرداختند.
رسول محققیان، مدیرعامل شرکت نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان، در این باره گفت: این اقدام با هدف توسعه تعاملات تجاری با کشورهای منطقه و جهان و دسترسی به بازارهای جدید انجام گرفت.
محسن فخریان: همزمان با حضور ارزیاب یونسکو به منظور بازدید از قنوات استان اصفهان و تکمیل پرونده ثبت قناتهای ایرانی در فهرست آثار تاریخی، این قناتها مورد بازدید مسئولان میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و استان قرار گرفت. معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در حاشیه بازدید از قنات مزدآباد میمه با اشاره به شاهکار خلق قنات در ایران اظهار داشت: پدیدهای که ایرانیان حداقل از دوره هخامنشی خلق کردهاند تا زندگی به ویژه در جاهایی که نه رودخانه و نه چشمهای وجود داشته آغاز شود، خلق نحوه استحصال آب با دانش سنتی به روش قنات یا کاریز است.
دنیای اقتصاد: با اینکه مدتی از افزایش ۵۰ میلیونی ضمانت نامه های آژانس های خدماتی و مسافرتی می گذرد ، آنها هنوز از شوک چنین افزایشی خارج نشده اند، کارشناسان این امر معتقد هستند فقط ۱۰ درصد آژانس داران کشور توان پرداخت چنین مبلغی را دارند و این امر باعث تعطیلی دفاتر خدمات مسافرتی می شود، .
به گزارش دنیای اقتصاد رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی- جهانگردی اصفهان می گوید: با افزایش ناگهانی مبلغ ضمانتنامه دفاتر مسافرتی بند "ب" تنها ۱۰ درصد آژانسهای اصفهان قادر به پرداخت ضمانتنامه برای ادامه کار هستند و قطعا دیگر آژانس ها با مشکل مواجه می شوند.
کمند چوبینه- براساس تجارب توسعه در کشورهای توسعه یافته ، شکوفایی اقتصادی مستلزم تحقق حداقل آزادی های فردی ، سیاسی و طبیعی است. در جامعه ای که حداقل شاخص های دموکراسی را داراست ، زمینه مناسبی برای توسعه در بعد اقتصادی مهیا می باشد. اگر حزب را نماینده یا عنصر مهم دموکراسی بدانیم، با عنایت به شاخص ها و یا عناصر توسعه اقتصادی ،به طور کلی می توانیم بگوییم شکل گیری و فعالیت احزاب قدرتمند ، می توانند در توسعه اقتصادی کشور تاثیر مثبت و فراوانی داشته باشند.
سابقه پیدایش احزاب و گروههای سیاسی در ایران به بعد از دوران نهضت مشروطه بازمی گردد.
دنیای اقتصاد: مدیر مطالعات و پژوهش و برنامهریزی شهرداری اصفهان گفت: طبق نظرسنجیها و بررسی نظرات نخبگان در ۵ سال آینده بحران آب و محیط زیست از مهمترین چالش های اصفهان است.
سعید ابراهیمی، اظهار کرد: برنامه اصفهان ۱۴۰۰ یک برنامه پنج ساله و متشکل از مباحث مهم مرتبط با اصفهان، مدلهای شکلی، الگویهای راهبردی و طرح جامع است و با استفاده از تجربیات اصفهان ۹۵ در حال تدین است. وی با بیان اینکه اصفهان ۱۴۰۰ در بخش برنامهریزی از چند موضوع اصلی تبعیت میکند، افزود: موضوع الگوی ایرانی اسلامی و پیشرفت از مهمترین موضوعاتی است که در این برنامه مدنظر قرار دارد، همچنین تحلیل فضای شهری، پدیدار شناسی، اقتصاد، اجتماع، کالبد و فرهنگشهری نیز در این برنامه بررسی میشود.
دنیای اقتصاد: صنایع دستی از معدود صنایعی است که به نیروی انسانی احتیاج دارد چراکه بدون نیروی انسانی دیگر صنایع دستی مفهومی پیدا نمی کند، صنعتی که این روزها به پاس رونق گردشگری کم کم نفسی تازه می کند تا دوباره پا به عرصه رقابت بگذارد.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری می گوید: اشتغالزایی فرآیند جامعی است که در آن بحث هایی همچون ترویج، آموزش و فروش نهادینه شده است و ما در صدد هستیم این مجموعه فرآیند را با هم پیش ببریم و خوشبختانه اتفاقاتی خوبی در این زمینه در حال رخ دادن است.
دنیای اقتصاد: رییس اتاق اصفهان گفت: دولت برای موفقیت در عرصه اقتصاد کشور باید چابک تر شود.
به گزارش روابط عمومی اتاق اصفهان، سید عبدالوهاب سهل آبادی، در دومین جلسه کمیسیون آموزش ،پژوهش و توانمندسازی جوانان اتاق اصفهان تصریح کرد: هم اکنون دولت با بار سنگین حقوق کارکنان وزارت خانه ها روبروست و با این روند نمی تواند تحولی در بخش تولید و اقتصاد کشور ایجاد کند .
وی با اشاره به ادغام وزارت صنایع و معادن و بازرگانی با هدف تجمیع و چابک سازی این وزارت خانه گفت این ادغام نه تنها این دو وزارت خانه را کوچک تر نکرد بلکه یک وزارت خانه بزرگتر و حجیم ایجاد کرد.
دنیای اقتصاد: رییس مجمع نمایندگان استان اصفهان گفت: سهم در نظر گرفته شده مالیات استان اصفهان با توان پرداختی بخش های مختلف اقتصادی این استان متناسب نیست.
سیدناصر موسوی لارگانی، افزایش سهم مالیاتی استان اصفهان از ۳۵۰۰ به ۵۲۰۰ میلیارد تومان را ناشی از گزارشات ناصحیح ارسالی از استان دانست و تاکید کرد: تعیین ۵۲۰۰ میلیارد تومان برای مالیات استان به معنای نابود شدن اشتغال در اصفهان است که باید این عدد تعدیل شود.
وی افزود: در قانون جدید مالیاتی باید نرخ مالیات بر ارزش افزوده فعلی که ۹ درصد است به ۴ الی ۵ درصد کاهش یابد زیرا بنگاه های اقتصادی استان در وضعیت خوبی به سر نمی برند.
دنیای اقتصاد: شهردار اصفهان با اشاره به اینکه همت مدیران شهری اصفهان نیازمند مشارکت واقعی مردم است،اظهارداشت: شهروندان حتما با تردد در شهر متوجه اجرای پروژه های متعدد در گوشه و کنار شهر شده اند و در این فرصت به مردم خوب اصفهان این نوید را می دهم که از دو هفته آینده ، هر هفته یک پروژه در اصفهان افتتاح می شود تا چهره شهر اصفهان در مدت زمانی کوتاه دگرگون شود.
جمالی نژاد که در برنامه رادیویی صدای شهر صحبت می کرد، شهر اصفهان را شهری تاریخی و برندی معروف در جهان توصیف کرد و گفت: هر چه در راه عمران و آبادانی شهر اصفهان تلاش کنیم ، باز هم کم انجام شده است.
دنیای اقتصاد: دکتر بهرام سبحانی مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: باتوجه به عزم و برنامه ریزی دولت، وجود معادن غنی، نیروی انسانی خلاق و بهبود فضای سرمایه گذاری داخلی و خارجی، ایران می تواند جزء ۱۰ کشور برتر تولید کننده فولاد دنیا باشد.
به گزارش روابط عمومی شرکت فولادمبارکه اصفهان، دکتر بهرام سبحانی طی سخنانی در یک همایش با اشاره به تأکید معاون وزیر صنعت معدن و تجارت در خصوص اراده واستراتژی دولت نسبت به افزایش تولید فولاد کشور، به تبیین وضعیت حال و آینده فولاد ایران، روند روبه رشد تولید این محصول طی ۱۰ سال گذشته و همچنین ظرفیتهایی که برای سرمایه گذاری و افزایش تولید فولاد در کشور ایران موجود می باشد، پرداخت.
ریحانه سجادی: طبق برنامه ریزی های انجام شده قرار بود نهم مهر ماه انتخابات سازمان نظام مهندسی اصفهان همزمان با سراسر کشور برگزار شود اما طبق ابلاغیه وزیر راه و شهرسازی این انتخابات با یک هفته تاخیر به ۱۶ مهر ماه موکول شد.
برگزاری این انتخابات، بهانه ای برای گفتگوی دنیای اقتصاد با علی پزشکی رئیس سازمان نظام مهندسی اصفهان بود. وی در این مصاحبه از دلایل تاخیر انتخابات و حضور کاندیداها و همچنین عملکرد سازمان طی سه سال مدیریت خود می گوید.
دنیای اقتصاد: آقای پزشکی دلیل تعویق یک هفته ای انتخابات سازمان نظام مهندسی چیست؟
وزیر راه و شهرسازی طی ابلاغیه در چارچوب آیین نامه اجرایی قانون دستور داد دسته ای از داوطلبان اجازه شرکت در انتخابات را ندارند چرا که کارمندان شهرداری و شوراهای اسلامی شهرها از لیست داوطلبین خارج شدند و به واسطه این موضوع و طرح شکایت آن در دیوان عدالت اداری با توجه به اینکه زمان ابلاغیه وزیر مناسب نبود ثبت نام مجدد شروع شد و این موجب به تعویق افتادن انتخابات نظام مهندسی شد و آن افراد از لیست داوطلبان کنار گذاشته شدند.
دنیای اقتصاد: رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی اصفهان با اشاره به رکود در بازار لوازم خانگی گفت: مشکلات اقتصادی باعث کاهش قدرت خرید مردم شده است.
اکبر زادمهر اظهار کرد: در حال حاضر قیمت لوازم خانگی افزایش و کاهش چندانی نداشته و بازار در رکود به سر میبرد. وی با بیان اینکه خریداران لوازم خانگی منتظر کاهش قیمتها هستند، افزود: هماکنون مردم خرید زیادی ندارند، زیرا منتظر کاهش قیمتها پس از توافقات هستهای هستند، اما به نظر میرسد توافقات باعث کاهش قیمت چندانی در بازار لوازم خانگی نمیشود، اما مردم هم چنان امیدوار به کاهش قیمتها هستند.
دنیای اقتصاد: شهردار اصفهان گفت: با توجه به ظرفیت مناسب اصفهان در حوزه های مختلف مثل گردشگری، چین می تواند در بسترهای مختلف گردشگری با شهرداری اصفهان همکاری کند.
دکتر مهدی جمالی نژاد در دیدار با هیات دیپلماتیک چینی با اشاره به ظرفیت های مختلف اصفهان اظهار داشت: اصفهان یکی از استان های پهناور ایران بوده که از جمله استان های مهم و صنعتی کشور نیز به حساب می آید.
وی به نقش گسترده اصفهان در مسائل بازرگانی و اقتصادی اشاره کرد و ادامه داد: اصفهان قابلیت ها و ظرفیت های مناسبی در زمینه های مختلف به خصوص گردشگری دارد.
دنیای اقتصاد: مدیر کل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: دولت باید طرح و برنامه مشخصی برای جذب سرمایهگذاری خارجی در توسعه زیرساختهای کشور به ویژه در زیرساختهای حمل و نقل تهیه کند.
حجت الله غلامی با اشاره به اینکه حمل و نقل اگرچه به عنوان شاخه ای از بخش خدمات به حساب می آید اما به دلیل اهمیت بنیادی اش، فعالیت زیر بنائی تلقی می شود، اظهار داشت: نقش اساسی حمل ونقل در شکل گیری ساختار اقتصادی جوامع موجب شده که همواره در بحث رشد اقتصادی، نقش زیر ساخت حمل و نقل مورد توجه قرار گیرد که عدم توجه به آن سبب عقب ماندگی سایر بخش ها می شود و نقش کلیدی نیز در جذابیت سرمایه گذاری سایر بخش ها دارد.