ایران می تواند در بین  10 تولیدکننده برترفولاد دنیا باش
دنیای اقتصاد: دکتر بهرام سبحانی مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: باتوجه به عزم و برنامه ریزی دولت، وجود معادن غنی، نیروی انسانی خلاق و بهبود فضای سرمایه گذاری داخلی و خارجی، ایران می تواند جزء 10 کشور برتر تولید کننده فولاد دنیا باشد.

به گزارش روابط عمومی شرکت فولادمبارکه اصفهان، دکتر بهرام سبحانی طی سخنانی در یک همایش با اشاره به تأکید معاون وزیر صنعت معدن و تجارت در خصوص اراده واستراتژی دولت نسبت به افزایش تولید فولاد کشور، به تبیین وضعیت حال و آینده فولاد ایران، روند روبه رشد تولید این محصول طی 10 سال گذشته و همچنین ظرفیتهایی که برای سرمایه گذاری و افزایش تولید فولاد در کشور ایران موجود می باشد، پرداخت.
وی ضمن تشریح این ظرفیت ها گفت: در ایران ۱۶ معدن سنگ آهن با ظرفیت۵/ ۴ میلیارد تن موجود است که مهمترین آنها در مرکز و آماده استخراج و بهره برداری هستند.

رئیس هیأت مدیره انجمن تولید کنندگان فولاد ایران با تأکید بر لزوم اجرای طرحهای توسعه صنعت فولاد ایران تصریح کرد: کشور پهناور ایران، ۱۶۴۸۱۹۵ کیلومتر مربع مساحت و ۸۰ میلیون نفر جمعیت دارد.
از این میزان جمعیت حدود 27 میلیون نفر نیروی انسانی جوان و تحصیل کرده می باشد که متوسط سن آنها 28 سال است، فلذا با توجه به معادن غنی و وجود نیروی انسانی خلاق و جوان انتظار می رود که دست یابی به تولید 55 میلیون تن فولاد امکان پذیر باشد.
دکتر سبحانی در ادامه سخنان خود خاطر نشان کرد: رتبه بندی جهانی تولید کنندگان فولاد در دنیا نشان می دهد، در حال حاضر ایران در رتبه چهارده قرار دارد و تا ۱۰ سال آینده با اجرایی کردن پروژه های در دست اقدام و جهش تولید از ۲۰ میلیون تن فعلی به ۵۵ میلیون تن، رسیدن رتبه هشتم را در برنامه خود قرار داده است.

وی افزود: انتظار می رود در ۱۰ سال آینده با توجه به پروژه های در دست اقدام، ظرفیت کنسانتره سنگ آهن به ۶۵ میلیون تن برسد. همچنین ظرفیت موجود گندله سازی از ۲۱ میلیون تن فعلی به ۶۲ میلیون تن و در بخش آهن اسفنجی به ۶۷ میلیون تن و در بخش فولاد خام به ۵۰ تا ۵۵ میلیون تن دست یابیم.
رئیس هیأت مدیره انجمن تولید کنندگان فولاد ایران با اشاره به آمارهای موجود، سهم ایران در تولید فولاد خام در منطقه خاور میانه و شمال آفریقا را 80 درصد خواند و تصریح کرد: این در حالیست که اکثر تولید کنندگان در این منطقه تولید کننده مقاطع فولادی می باشند.

مدیر عامل فولاد مبارکه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عملکرد مثبت فولاد مبارکه در زمینه صادرات، افزود: امروز بحث کیفیت نقش به سزایی در صادرات محصولات فولادی ایفا می نماید و به همین دلیل است که می بینیم بسیاری از کشورها با توجه به مقوله کیفیت، محصولات فولاد مبارکه را درخواست می نمایند.
وی در همین رابطه گفت: در سال ۲۰۰۷ میلادی یک و نیم میلیون تن محصولات فولادی صادر شد اما امروز شاهد هستیم که در سال ۹۳ فقط از شرکت فولادمبارکه یک و نیم میلیون تن محصول به بازارهای رقابتی دنیا صادر شده است و این موفقیت تنها به خاطر کیفیت بالای محصولات فولاد مبارکه است.

وی در ادامه به معرفی و بیان عملکرد شرکت فولاد مبارکه پرداخت و گفت: گروه فولاد مبارکه هم اکنون تولید ۵۰ درصد فولاد ایران را برعهده دارد، فلذا برای حفظ این سهم بازار، در برنامه میان مدت خود دست یابی به تولید ۱۲ میلیون تن و در برنامه بلند مدت، تولید ۲۵ میلیون تن را مد نظر قرار داده است.
وی خاطر نشان کرد: تولید و مصرف فولاد ایران روند روبه رشدی داشته است لیکن در سالهای اخیر مصرف و ساخت و ساز به دلیل رکود کاهش داشته است که مطمئناً با بهبود فضای سرمایه گذاری ودیگر شرایطی که پیش از این به آن اشاره شد مجدداً از رشد فزاینده ای برخوردار خواهد شد واین به هیچ عنوان دور از دسترس و انتظار نیست.