دنیای اقتصاد، رها بخشایش- اوایل سال ۹۴ بود که طرح احداث جایگاههای تک پمپی عرضه سوخت در کلانشهرهای کشور کلید خورد و حالا مشهد، بعد از اصفهان، دومین کلانشهری است که قرار است در فاز اول، تا پایان سال جاری، ۱۵ جایگاه تک پمپی عرضه بنزین در آن ایجاد شود. توزیع مناسب جایگاههای سوخت در مناطق مختلف شهر به منظور کاهش ترافیک، کاهش آلودگی هوا و آلودگیهای زیست محیطی و ارائه خدمات بهتر و بیشتر به شهروندان از اهداف اجرای این طرح عنوان شده است؛ نکته قابل توجه در این طرح، جانمایی صحیح جایگاههای جدید است که باید مورد توجه مجریان آن قرار گیرد زیرا بیتوجهی به این مسأله باعث سرشکن شدن درآمد جایگاههای عرضه بنزین موجود در شهر مشهد خواهد شد و این همان مسألهای است که دغدغه جایگاهداران بنزین نیز هست.
دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- اردیبهشت ماه ۱۳۸۹ بود که هیأت وزیران دولت دهم به استناد اصل ۱۲۷ قانون اساسی به تشکیل «ستاد تسهیل امور و پشتیبانی از واحدهای تولیدی و شهرکهای صنعتی» رأی مثبت داد تا این ستاد بتواند به دور از بوروکراسیهای زاید اداری، برخی تسهیلات را برای بخش تولید کسب و مشکلات این بخش را رفع کند. در این مصوبه وزارتخانههای امور اقتصادی و داریی، وزارت رفاه و تأمین اجتماعی، وزارت کار و امور اجتماعی، وزارت نیرو، بانک مرکزی و ۹ بانک عامل (بانکهای صنعت و معدن، سپه، صادرات، ملت، رفاه، ملی، تجارت، کشاورزی و مسکن) به عنوان اعضای این ستاد معرفی شدند و هر وزارتخانه و بانک، نماینده تامالاختیاری در این ستاد داشتند؛ در بخشی از مصوبه هیأت دولت آمده بود: تصمیمات این ستاد به منظور حل سریعتر مشکلات اجرایی واحدهای تولیدی، صنعتی، معدنی و شهرکهای صنعتی، پس از تصویب وزیر صنایع و معادن به عنوان نماینده ویژه رئیسجمهور در امور اجرایی، موضوع مذکور برای دستگاههای ذیربط لازمالاجراست.
تسنیم- رئیس فراکسیون عشایری مجلس شورای اسلامی از افزایش ۱۱۰ درصدی بودجه بخش عشایری کشور خبر داد. هادی قوامی با بیان اینکه با تلاش این فراکسیون در قانون بودجه امسال، ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه زیرساختهای بخش عشایری اختصاص داده شد، افزود: در گذشته اعتبارات این بخش تنها ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بود؛ پنج میلیارد تومان از اعتبارات تصویب شده در بودجه امسال به این بخش اختصاص داده شده که با این اعتبار بودجه امسال بخش عشایری کشور به ۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان رسیده است. نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از اعتبارات اختصاص داده شده به بخش عشایری به حوزه عمران و توسعه زیرساختها اختصاص یافته است.
دنیای اقتصاد- معاون اقتصادی شهردار مشهد گفت: عرضه اوراق مشارکت خط دو قطار شهری مشهد از ۲۵ اردیبهشت ماه در شعب منتخب بانک شهر آغاز شده و تا ۳۰ اردیبهشت ماه ادامه دارد. محمدرضا مزجی هدف از عرضه اوراق مشارکت را تأمین منابع لازم جهت اتمام خط دو قطار شهری اعلام و خاطرنشان کرد: قیمت اسمی هر ورقه این اوراق ۱۰۰ هزار تومان است؛ نرخ این اوراق مشارکت ۱۸ درصد بوده و معاف از مالیات است و سود آن نیز به صورت ۳ ماهه به مشارکتکنندگان پرداخت میشود. رئیس سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای شهرداری مشهد با بیان اینکه خط دو قطار شهری به طول ۱۴.
دنیای اقتصاد- پس از انتشار خبر لغو کنسرت کیهان کلهر در شهر نیشابور، بیش از ۲۰۰ نفر از هنرمندان این شهر به رئیسجمهور نامه نوشتند و از لغو پیدرپی برنامههای فرهنگی و اعمال سلیقههای شخصی در این شهر گلایه کردند. آنها در این نامه نوشتهاند که لغو نخستین اجرای مهمترین چهره بینالمللی موسیقی ایران اتفاقی عجیب است.
هنرمندان و فرزندان شاهد نیشابوری به رئیسجمهور نامه نوشتند
به گزارش اعتماد، در بخشی از این نامه آمده است: «شگفتانگیز مینماید که این گروه معتبر، پس از اخذ مجوزهای لازم از وزارت ارشاد، شورای تامین استان و شهرستان و تمهید هرآنچه در اینباره لازم است و پس از خریداری تمامی بلیتها توسط علاقهمندان پرشمار خراسانی، صرفا به دلیل نظر دادستان محترم از اجرا باز بماند.
دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- پدیده شاندیز را شاید بتوان یکی از پرحاشیهترین مؤسسات اقتصادی کشور در دو سال گذشته دانست؛ در طول این مدت هر از گاهی اخباری از گوشهوکنار مبنی بر تجمع سهامداران آن و درخواست آنان برای تعیین تکلیف وضعیت خود منتشر شد.
انتخاب و معرفی هیأت مدیره جدید پدیده در آخرین روزهای سال گذشته بارقه امیدی را در دل سهامداران ایجاد و آنها را به پایان این بلاتکلیفی امیدوار کرد اما گویا انتشار اخباری غیررسمی مبنی بر مسدود بودن حسابهای پدیده و اینکه همین مسأله دست هیأت مدیره را بسته است، باز دلیلی شد برای اینکه برخی که خود را سهامدار این شرکت معرفی میکنند، این بار، روز پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه، همزمان با حضور وزیر کشور در مشهد تجمعی در میدان شریعتی بر پا دارند و ضمن گلایه از دو سال بلاتکلیفی، بار دیگر خواستار تعیین تکلیف سهام خود شوند؛ وزیر کشور در حاشیه اجلاس سالانه استانداران سراسر کشور در جهاد دانشگاهی مشهد نشستی با اهالی رسانه داشت و موضوع پدیده یکی از سؤالات خبرنگاران از وزیر بود که عبدالرضا رحمانی فضلی به آن پاسخ داد؛ وزیر کشور در این نشست در اشارهای ضمنی به تجمعهای سهامداران، بر این مطلب تأکید کرد که با جوسازی و تحریک، وزارت کشور و استانداری تسلیم نمیشوند و کار در مسیر تعیین شده پیش خواهد رفت؛ بدون تردید سهامداران پدیده و افکار عمومی نباید انتظار داشته باشند هیأت مدیره جدید این شرکت در این فاصله زمانی کوتاه بعد از آغاز فعالیت خود، بتواند به سرعت وضعیت سهامداران را تعیین تکلیف کند و باز بدون تردید باید به هیأت مدیره و مسئولان مربوطه زمان کافی داد تا این مشکل را به دور از هیاهو حل کنند.
دنیای اقتصاد-انتشارات آهنگ قلم در نمایشگاه کتاب امسال با ۲۰۰ عنوان کتاب حضور یافت که از این میان حدود ۵۰ کتاب چاپ اولی است که در اختیار بازدیدکنندگان قرار گرفت. انتشارات آهنگ قلم از سال ۱۳۷۹ فعالیت خود را در مشهد آغاز کرده و در تلاش است با نشر کتابهای دانشگاهی، پژوهشهای حوزه فردوسیشناسی و خراسانشناسی و آثار نوقلمان حوزههای تخصصی و عمومی، در راه گسترش آگاهی و دانش جامعه ایرانی، اسلامی و فارسیزبانان جهان سهیم گردد. آهنگ قلم در کارنامه خود موفقیتهایی چون؛ برگزیده همایش قلم شهرداری مشهد، برگزیده هجدهمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران ۱۳۸۹، شرکتکننده در نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در شهرهای دوشنبه و خجند تاجیکستان ۱۳۸۹، برتر دوازدهمین نمایشگاه کتاب خراسان رضوی، کتاب برگزیده سال ارتش جمهوری اسلامی ایران ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱، برگزیده سال خراسان رضوی ۹۳ و برگزیده همایش تجلیل از خادمین کتاب در هفته کتاب، آذر ماه ۱۳۹۴ و.
احمد اثنیعشری
نایب رئیس انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی
کلیه الزامات قانون کار در کشور اجرا میشود اما در برخی موارد اقدامات و روشهای مورد عمل در حد کفایت نیست مانند تشکلهای صنفی. جرایمی که در قانون کار برای کارفرمایان در نظر گرفته شده، به هیچ وجه شئونات کارفرمایی را رعایت نمیکند؛ نگاه به کارفرما فاقد جنبههای منطقی و تشویقی است و چهرهای که از کارفرما نشان داده شده، چهرهای نیست که در خور یک کارآفرین باشد که به اشتغال و تولید کمک میکند.
دنیای اقتصاد- دوازدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی با درخشش دو شرکت مشهدی به کار خود پایان داد. در این جشنواره که بزرگترین جشنواره ملی است که به ارزیابی شرکتهای دانشبنیان میپردازد، ۲ شرکت مشهدی «طاها قالب» و «نیان الکترونیک» جزء سه برگزیده اصلی بودند. شرکت نیانالکترونیک در این جشنواره به عنوان برترین شرکت فنآفرین کشور موفق به کسب رتبه اول بخش فنآفرینان رشد یافته و دریافت تندیس زرین دوازدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی شد.
.دنیای اقتصاد- مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان خراسان رضوی گفت: سال گذشته ۳۰۸ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی در این استان انجام شد. سیدمهدی رمضانی اظهار کرد: ۲۶۳ میلیون دلار از مبلغ مزبور بدون افزایش تعهدات و تضمینهای دولتی و ۴۵ میلیون دلار آن با افزایش تعهدات انجام شده است. وی خاطرنشان کرد: سال گذشته حدود ۵۰۰۰ نفر به مرکز خدمات سرمایهگذاری مراجعه کردهاند و خدماتی از قبیل مشاوره، ثبت شرکت، روادید، اقامت و پروانه کار به آنها ارائه شده است.
.دانیال جهانشاهی
پژوهشگر حوزه شهری
امروزه مشارکت فعال شهروندان نقشی عمده در پایداری توسعه، ارتقای سلامت و کاهش فقر و بیعدالتی بازی میکند. مشارکت در قالب مکانیزمهای رسمی و غیررسمی، شهروندان را بهطور مستقیم در تصمیمگیریها درگیر میکند و توسط برنامهریزیهای از پایین به بالا تحقق مییابد. درواقع درحال حاضر، وجود مشارکت شهروندان و استفاده از تواناییهای آنان یکی از بهترین راههای پیشبرد توسعه پایدار است و در این میان میتوان از سمنها (سازمانهای مردمنهاد) بهعنوان مهمترین و اصلیترین شیوه بهرهگیری از مشارکت فعال و همهجانبه مردم در روند توسعه نام برد که به موازات فعالیت بخش خصوصی و دولت، در اداره جامعه نقش مهمی را ایفا میکنند.
دنیای اقتصاد، سپهر استیری- خشونت علیه زنان موضوعی است که طی روزهای اخیر بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و همین امر سبب شده که نوید راهیابی لایحه تامین امنیت زنان در مقابل خشونت به مجلس نیز داده شود اما تا پیش از این لایحه بودند افرادی که درصدد یاری رساندن به زنان خشونتدیده بودند. از همین روی در این گزارش به سراغ سازمان مردمنهاد کانون زنان حقوقدان خراسان رضوی (سورا) رفتهایم، سازمانی که چند صباحی است در این راستا فعالیت میکند و این روزها پرونده اعظم، زن بزهدیده مشهدی که چندی پیش توسط همسرش مورد شکنجه قرار گرفت، یکی از اولویتهای آنان است.
دنیای اقتصاد- معاون اول رئیسجمهور مهمان ویژه جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان خراسان رضوی بود که عصر روز شنبه در محل استانداری برگزار شد و اسحاق جهانگیری در این جلسه خبر خوشی برای واحدهای تولیدی بدهکار داشت. به گزارش ایرنا، جهانگیری با بیان اینکه واحدهای تعطیل و نیمهتعطیل که تا سقف یک میلیارد تومان بدهی دارند میتوانند از تسهیلات بانکها استفاده کنند، اظهار کرد: از این پس چک برگشتی و بدهی مانعی در حوزه دریافت تسهیلات به حساب نمیآید و این مجموعهها میتوانند تا یک سال از تسهیلات استهمال بانکی بهرهمند شوند.
رضا سلیمان نوری
کارشناس ارشد ایرانشناسی و خراسانپژوه
شاید شناختهشدهترین فرد بروجنی برای ما خراسانیها، آیتالله جهانگیرخان قشقایی، فیلسوف نامی باشد اما بد نیست بدانید یکی از خودساختهترین پزشکان ایرانی نیز نه تنها زاده همین سرزمین است بلکه بهدلیل تعلقخاطر ویژه به خراسان پس از درگذشت در سرزمین ما به خاک سپرده شده است. او دکتر ابوالقاسم بختیار نام دارد که نخستین ایرانی اخذکننده مدرک دکترا از آمریکا محسوب میشود. مدرکی که در سن ٥٥ سالگی کسب شده تا وی نمونهای واقعی صرف فعل خواستن باشد.
دنیای اقتصاد- معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزیر کشور گفت: با توجه به اهمیت پایش مستمر شاخصهای کلیدی برای وضعیت مطلوب استانها در مقاطع مختلف اجرای اقتصاد مقاومتی، نظام یکپارچه پیشبرد و پایش اقتصاد مقاومتی موسوم به «نیپا» تدوین شده است.
به گزارش ایرنا، محمدحسین فروزانمهر در همایش استانداران سراسر کشور که در مشهد برگزار شد، اظهار کرد: وزیر کشور در این ارتباط مسئولیتهای استانداران را در اجرای برنامههای اقتصاد مقاومتی و اهمیت پایش مستمر شاخصهای کلیدی تعیین شده در استانها ابلاغ کرده است.
بهار احمدی
چند سالی است خطه خراسان و شهر مشهد، پایگاه و بهنوعی خاستگاه هنرهای هفتگانه ازجمله تئاتر شده است. پیشرفت روزافزون هنرمندان خراسانی باوجود تمامی مشکلات و کمبود امکانات و نبود زیرساخت مناسب و بستر مهیا برای ارائه هنرهای فردی و جمعی، ستودنی است. تئاتر خراسان که زمانی به علت بیتوجهی در لاک خود فرورفته بود، با تلاش مسئولان و هنرمندان این سرزمین و بعد از جشنواره تئاتر فجر و معرفی نمایشهای فاخر این خطه هنرپرور، جانی دوباره گرفته است.
خوشبختانه وضعیت تئاتر در این استان بهواسطه برگزاری نمایشگاههای تخصصی و کلاسهای آموزش ویژه تئاتر، حمایتهای وزارت ارشاد و استقبال خوب تماشاچیان به جایگاه مطلوبی رسیده است.
ایسنا- یک رماننویس گفت: تعابیر متفاوتی از ممیزی یک اثر در بین افراد وجود دارد، درنتیجه ممیزی کردنآثار سلیقهای شده است. حسین آتشپرور، درباره ممیزی شدن آثار نویسندگان اظهار کرد: وزارت ارشاد در رابطه با ممیزی یک اثر چارچوبهایی برای خود قائل است اما افرادی که آثار را ممیزی میکنند، افراد ثابتی نیستند. وی گفت: فردی که در تهران اثری را ممیزی میکند ممکن است در شهر دیگر آن را ممیزی نکند زیرا دیدگاه و شرایط افراد متفاوت است. آتشپرور ادامه داد: به عقیده من ممیزی کردن یک اثر نباید وجود داشته باشد و اگر کسی تخلفی در این حیطه انجام داد باید به قانون ارجاع داده شود.
عارف مومنی
کارشناس تغذیه
دفتر تغذیه وزات بهداشت آثار بهداشتی نبود ریزمغذیها را عامل پایین آمدن ایمنی، افزایش ابتلا به عفونت، عواقب مرگ مادران، افزایش نیاز برای مراقبت از کودکان نارس و افزایش آسیبپذیری اعلام میکند. از نظر اقتصادی هم از دست دادن ساعات کاری، کاهش ظرفیت کاری، کاهش درآمد خانوار، تأثیر کاهنده بر اقتصاد ملی، افزایش هزینه مراقبت بهداشتی، افزایش هزینه نگهداری و افزایش هزینه آموزشی از عواقب کمبود ریزمغذیهاست.
آمارها حاکی از آن است که کمبود ید تا ۱۳ نمره و کمبود آهن ۹ نمره از ضریب هوشی کودکان میکاهد.
ایرنا- رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: تنها ۱۰ درصد واحدهای تولیدی این استان شامل ۵۸۰ واحد در تعطیلی کامل هستند. راضیه علیرضایی ادامه داد: خراسان رضوی همچنین نیازمند تأمین ۶۰۰ میلیارد تومان برای خرید کالاهای اولیه است تا واحدهای تولیدی بتوانند مشکلات خود را در این خصوص پشت سر بگذارند. وی خاطرنشان کرد: تکمیل پروژههای نیمهتمام نیازمند ۷۵۰ میلیارد تومان اعتبار است که در این پروژهها بخش خصوصی یک هزار میلیارد تومان هزینه کرده است.
.بدون امضا
از کانال تلگرامی جامعهشناسی ایران
اکثر تحلیلگران دلیل معضلات جامعه را مسائل اقتصادی و اجتماعی میدانند و میگویند که درمان «ریشهای» این معضلات رسیدگی به مشکلات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی جامعه است. هرچند در این تحلیل واقعیتهای انکارناپذیری نهفته است اما راهحل «ریشهای» نیست زیرا جوامعی مانند فنلاند، نروژ و ژاپن با وجود برخوردار بودن از بالاترین سطح استانداردهای زندگی و سلامت اقتصادی و سیاسی و رفاه بینظیر اجتماعی، از بالاترین میزان خودکشی و افسردگی نیز رنج میبرند.
الهه میرزاده
کارشناس تغذیه
در قسمت اول درباره خواص درمانی موز به مواردی مانند تأثیرات موز بر سلامتی قلب و جلوگیری از سکتههای قلبی و مغزی، پیشگیری از آسم و نقش درمانی آن در بیماریهای مزمن مثل فشارخون و اختلالات حواس اشاره شد. همچنین درباره نقش این میوه لذیذ در سلامتی پوست و مو بهصورت مختصر توضیحاتی داده شد. در این قسمت علاوه بر نقش درمانی موز در سایر بیماریها به کاربردهای دیگر غیرخوراکی آن اشاره خواهیم کرد.
موز و کم خونی
آمارهای تأملبرانگیزی مبنی بر فقر آهن و کمخونی در ایران وجود دارد.
به دنبال بارش شدید باران طی روزهای آغازین اردیبهشتماه سال جاری و جاری شدن سیل در برخی استانهای کشور، گروههای امداد و نجات برای کمک به سیلزدگان در مناطق مختلف از جمله روستای شوریجه سفلی در سرخس حضور یافتند. این عکس انتقال کمکهای هلال احمر توسط مردم روستا به خانه بهداشت را نشان میدهد. محسن اسماعیلزاده، عکاس مشهدی این عکس توانست در جشنواره «هلال و رسانه» که هفته گذشته با حضور معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیرکل جمعیت هلال احمر، رئیس سازمانهای داوطلبان و جوانان برگزار شد در بخش تکعکس رتبه دوم را از آن خود کند.
رمان «مرگی بسیار آرام» که پیش از این در سال ۱۳۴۹ با ترجمه مجید امین مؤید و در سال ۱۳۹۳ با ترجمه محمد مجلسی منتشر شده بود، برای سومین بار توسط سیروس ذکاء ترجمه شد. ترجمه جدید «مرگ بسیار آرام» با ویراستاری مهدی نوری و محمدرضا اب والقاسمی طی روزهای گذشته روانه بازار کتاب شده است.
«مرگی بسیار آرام»، رمانی از سیمون دوبووار، نویسنده مطرح فرانسوی است که در سال ۱۹۶۴ چاپ شده است. دوبووار در این کتاب خاطرات و احساسات اعضای خانوادهاش را در هفتههای پایانی زندگی مادرش بیان کرده است. رمان « مرگی بسیار آرام» را میتوان گزارشی از آخرین روزهای زندگی مادر سیمون دوبووار دانست.
دنیای اقتصاد، سیدمهرداد امیرکلالی- بخش کشاورزی بهعنوان یکی از زیربناییترین پایههای اقتصادی کشور در شرایط حساسی قرار دارد. از یکسو این بخش با ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی بهعنوان واژهای کلیدی در ادبیات اقتصادی کشور مطرح شده و از سوی دیگر با گره خوردن بخشی از این سیاستها با دستگاههای همجوار مستلزم ایجاد شبکه گستردهای از مدیریت، یکپارچگی و وحدت فرماندهی است. مسلما از مباحث مهم در بخش کشاورزی تشخیص حوزههای مهجور و بهدنبال آن کنترل و رونق است که البته در بخشهای مختلف راههای متفاوتی نیز برای حصول آن وجود دارد.
دنیای اقتصاد- استاندار خراسان رضوی با ابراز نارضایتی از آمار صادرات استان بر حل مشکلات این حوزه تأکید کرد. به گزارش ایسنا، علیرضا رشیدیان در جلسه کارگروه توسعه صادرات خراسان رضوی که در استانداری برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به مشکلات داخل کشور و بازارهای هدف، استان افت کمتری نسبت به کل کشور در زمینه صادرات داشته، در این راستا باید برنامه صادرات سال گذشته بررسی شده و موارد منفی آن را برطرف کنیم تا برای سال ۹۵ مشکلات تکرار نشود. وی در خصوص مسائل مالیاتی حوزه صادرات استان گفت: مسئولان این بحث را پیگیری و مشکلات آن را حل کنند، تسهیل در این مسیر به نفع صادرات باید صورت گیرد.
هادی پژوهش
دکتر حسن زاهدی فرزند حاج میرزا اسدالله ارباب از تجّار تهران بود. وی پس از اتمام تحصیلات در سال ۱۳۱۵ خورشیدی وارد وزارت دارایی شد. در سال ۱۳۲۴ برای تحصیل در امور بانکی به آمریکا رفت، در دانشگاه کلمبیا به بررسی علمی بانکداری پرداخت و سپس به خدمت در سازمان ملل دعوت شد. حسن زاهدی در سال ۱۳۳۷ به ایران بازگشت و با سمت مدیرکل درآمدها به معاونت وزارت دارایی منصوب شد. سپس به ریاست هیأت مدیره و مدیرعاملی بانک کشاورزی و در سال ۱۳۴۸ خورشیدی به خدمت در وزارت کشور انتخاب شد.
روزنامه آفتاب یزد نوشت: با تحقق ۸۵ درصد ترانزیت ریلی کل کشور از طریق ایستگاه راهآهن سرخس و نیز فعالیت کریدور سرخس- بندرعباس بهعنوان فعالترین کریدور ایران، این مسیر ریلی از اهمیت ویژهای برخوردار شده است. ایستگاه راهآهن سرخس که بیستمین سال تأسیس خود را میگذراند، تأثیر بسزایی در ایجاد روابط تجاری مطلوب با کشورهای آسیای میانه داشته است و در همین راستا رکورد مبادله کالا به تعداد۵۷۰ واگن در شبانهروز از طریق راهآهن ترکمنستان به ثبت رسیده که شامل پذیرش سالانه ۷میلیون تن بار میشود. جمعی از اصحاب رسانه استان خراسان رضوی در بازدید از این مسیر ترانزیتی کشور، زیرساختهای شبکه ریلی سرخس، تعویض بوژی در ایستگاه بینالمللی سرخس و اهمیت و نقش راهآهن در تحقق اقتصاد مقاومتی را ارزیابی کردند.
دنیای اقتصاد، ضحی زردکانلو- مراسم گرامیداشت روز ملی فردوسی با گلباران مقبره این شاعر نامی کشور و با حضور معاون اول رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و مقامات طراز اول استان خراسان رضوی، اساتید ادبیات و فردوسیپژوهان ایرانی و خارجی و در میان استقبال پرشور مردم هنردوست مشهدی برگزار شد.
اجرای موسیقی زنده در آرامگاه فردوسی
این مراسم یکشنبه هفته جاری، به همت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، استانداری خراسان رضوی و با حمایت مالی حسین ثابت که یکی از فعالان مطرح عرصه گردشگری است، ترتیب یافت.
دنیای اقتصاد، حسین ایمانی- در سالهای اخیر وضعیت تغذیهای افراد در کشور ما به واسطه تغییرات اجتماعی و اقتصادی دستخوش تغییرات گستردهای شده است. مصرف روزافزون محصولات فراوری شده و آماده از یکسو و آلودگیهای مختلف محیطی، سلامتی افراد را تهدید میکند؛ چنانچه در سالهای اخیر شیوع بیماریهای مزمن نظیر فشارخون بالا، دیابت، بیماریهای قلبیعروقی نیز افرایش یافته است. از سوی دیگر با ارتقای سطح آگاهی افراد نسبت به تغذیه سالم، مردم علاقه وافری به مصرف مواد غذایی سالمتر و مفیدتر پیدا کردهاند.