شماره روزنامه ۶۱۴۵
|

ویژه نامه خراسان

  • سال سخت پیش‏روی اقتصاد

    دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- ساختمان ساپکوی مشهد در هفته‎ای که گذشت میزبان بزرگان تشکل‎های بخش خصوصی خراسان رضوی در بیست و نهمین مجمع عمومی انجمن مدیران صنایع استان بود. معاون پژوهش‎های اقتصادی مرکز پژوهش‎های مجلس شورای اسلامی مهمان ویژه این مراسم بود و در سخنانی به بررسی چالش‎ها و چشم‎اندازهای اقتصاد ایران در سال ۹۵ پرداخت و از سال سخت پیش رو برای اقتصاد کشور سخن گفت و معتقد بود اگرچه دولت یازدهم در سه سال گذشته مسیر حرکت را به درستی انتخاب کرده است اما با توجه به وضعیت اقتصاد، دولت در سال جاری شاید نتواند کار چندانی برای بهبود شاخص‌های ملموس زندگی مردم و کسب‏وکار انجام دهد.

  • میراث زنده و ارزشمند موسیقی خراسان

    دنیای اقتصاد، ضحی زردکانلو- علی بوستان گرافیست است اما شهرتش به‌خاطر معجزه موسیقی است، پدرش بهمن بوستان از ادیبان و پژوهش‌گران نامی ایران بود که چندی پیش درگذشت اما بی‌شک یاد او با پژوهش‌های ارزنده‌اش در حوزه ادبیات و موسیقی و نیز با نوای ساز فرزندی از تبار هنر همواره زنده خواهد ماند. علی بوستان آهنگ‌ساز و نوازنده سه‌تار در گروه هم‌آوایان است که هفته گذشته به همراه حسین علیزاده سرپرست این گروه به مشهد آمد. این موسیقی‌دان در گفت‌وگویی با «دنیای اقتصاد»، از فضای موسیقایی مشهد و ویژگی هنرمندانش سخن می‌گوید و با ارج نهادن به جایگاه والای هنرمندان موسیقی مقامی خراسان، از این موسیقی به‌عنوان میراثی ارزشمند یاد می‌کند.

  • سرطان سینه در گذار تغذیه‌ای

    دنیای اقتصاد، محمدرضا اصفهانی- سرطان سینه دومین سرطان شایع در سطح جهان و شایع‌ترین سرطان در زنان است، درواقع سرطان سینه پلیفراسیون بدخیم آن دسته از سلول‌های اپی‌تلیال است که از مجاری و یا لوبول‌های پستان ناشی می‌شود. شیوع سرطان پستان در نواحی مختلف دنیا متفاوت است. بالاترین شیوع در آمریکای شمالی و کمترین میزان شیوع را در آسیا شاهد هستیم. تقریبا از هر ۹ زن، یک نفر در طول عمر خود به سرطان سینه مبتلا می‌شود. به گزارش وزارت بهداشت ایران درحال حاضر بیش از ۴۰هزار نفر در ایران از این بیماری رنج می‌برند و سالانه بیش از ۷۰۰۰ بیمار به این تعداد افزوده می‌شود.

  • پارک مینیاتوری مشهد‎

    بزرگترین پارک مینیاتوری شرق ایران با ۹ المان از آرامگاه عطار، روستای کندوان، تخت‌جمشید، باغ شاهزاده ماهان، آرامگاه فردوسی، ایستگاه راه‌آهن مشهد، سد کارده، پل خواجو و فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد در زمینی به مساحت هشت هکتار در مشهد، واقع در بلوار الهیه، سجادیه ۲۶ احداث شده است.

    .
  • بیش از ۹۴ میلیون لیتر بنزین یورو ۴ در مشهد توزیع شد

    ایسنا- مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه خراسان رضوی از توزیع بیش از ۹۴ میلیون لیتر بنزین یورو ۴ در مشهد خبر داد. محمدمهدی قرائی افزود: از ابتدای فروردین تا نیمه خرداد امسال، میزان ۹۴ میلیون و ۹۵ هزار لیتر بنزین یورو چهار از طریق جایگاه‌های عرضه فرآورده‌های نفتی در این کلانشهر توزیع شده است. وی همچنین به میزان توزیع نفتگاز یورو چهار در ۷۵ روز گذشته اشاره و تصریح کرد: در این مدت میزان ۵۴ میلیون و ۱۱۷ هزار لیتر فرآورده نفتگاز در شهر مشهد توزیع شده است. قرائی با اشاره به اینکه مشهد به‌عنوان پایتخت معنوی ایران همه ساله در ایام پیک به‌خصوص سفرهای تابستانی پذیرای زائران از اقصی نقاط کشور است، بیان کرد: این شرکت آمادگی کامل تامین انواع فرآورده‌های نفتی از نوع سوخت پاک را در تابستان دارد.

  • خراسان در مرکز توجهات اقتصادی پاکستان

    دنیای اقتصاد، سیدمهرداد امیرکلالی- روابط تجاری و اقتصادی ایران و پاکستان از گذشته تا امروز در منطقه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده و به‌تازگی هم با مذاکرات میان مقام‌های سیاسی و اقتصادی دو کشور و سفر هیات تجاری پاکستان به ایران به‌منظور رفع موانع تجاری، وارد فصل جدیدی شده است. سفر دوسال پیش نخست‌وزیر پاکستان به ایران را می‌توان به نوعی سرآغاز فصل جدیدی از روابط دو کشور دانست. همچنین اخیرا رئیس یک هیات بازرگانی پاکستان که به ایران سفر کرده از افزایش سطح مبادلات تجاری با ایران تا سطح پنج میلیارد دلار در سال خبر داده است.

  • چالش‌های تشخیص و تصمیم در کارگروه‌های ستاد تسهیل

    محمدعلی چمنیان
    عضو هیأت رئیسه انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی

    والدینی را درنظربگیرید که دو فرزند دارند، یکی توانا، سرزنده و باهوش و دیگری که معلول است. بیشترین توجه پدر و مادر به کودک معلول بوده و معمولا به بچه باهوش، امکانات و کمک کمتری درجهت رشد و پیشرفتش می‌رسد. شاید این حمایتِ مشفقانه از معلول و اختصاصِ تمامِ امکاناتِ موجود به وی، ریشه در احساسِ مسئولیتِ ناشی از زایش چنین فرزندی است. دولت‌ها نیز به‌گونه‌ای بر سر ایجاد بحران‌های پیاپی و زایش واحدهای صنعتی معلول یا ایجاد معلولیت در واحدهای سالم، سرزنش می‌شوند، ولی پرسش این است: تا کی می‌توان از دهان فرزند سالم درآورد و به کمکِ کم‌بازده شتافت؟ تأثیرموضوع فوق در ایجاد فضای چالشی در حوزه تشخیص و تصمیم قابل‌انکار نیست.

  • روحانی موفق بوده است وگرنه فحش نمی‌خورد!

    دنیای اقتصاد- یک فعال سیاسی در سومین سالگرد روی کار آمدن حسن روحانی به تشریح اوضاع سیاسی کشور و ارزیابی عملکرد دولت یازدهم پرداخت و گفت: درمجموع آقای روحانی موفق بوده وگرنه اینطور فحش و ناسزا نمی‌خورد. امیرشهلا با بیان این نکته که دولت یازدهم در شرایطی به قدرت رسید که بحران در تمامی ابعاد اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و دیپلماسی خارجی کشور را فراگرفته بود، گفت: ٢٤خرداد حاصل یک نارضایتی فراگیر عمومی در داخل و تصمیم شهروندان ایرانی برای تغییر وضع موجود بود. وی افزود: مردم از شاخ و شانه کشیدن‌های بی‌حاصل در سیاست خارجی و فساد فراگیر اقتصادی و ناکارآمدی مدیریتی در داخل به ستوه آمده بودند و تنها گزینه ای که معترض به وضع موجود مملکت بود را حسن روحانی یافتند.

  • هفت اورنگ، مروری بر موسیقی سنتی و محلی ایران

    کتاب «هفت اورنگ، مروری بر موسیقی سنتی و محلی ایران» توسط بهمن بوستان و محمدرضا درویشی در سال ۱۳۷۰ به رشته تحریر درآمده و حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی در ۲۴۲صفحه این کتاب را منتشر کرده است. درسال ۱۳۷۰ زیر نظر حوزه اندیشه و هنر اسلامی و به‌منظور تجلیل از اساتید موسیقی مقامی و ملی، جشنواره مستقلی تحت عنوان هفت اورنگ، با حضور اساتید و پیشکسوتان شهیر موسیقی ایران برگزار شد که در این جشنواره بزرگانی چون جلیل شهناز، حسن کسایی، حاج قربان سلیمانی، حاج محمدحسین یگانه و . . . حضور داشتند. کتاب هفت اورنگ از دو بخش موسیقی محلی و نواحی ایران و موسیقی سنتی ایرانی تشکیل شده است که بخش موسیقی محلی و نواحی را محمدرضا درویشی و بخش موسیقی ایرانی سنتی را بهمن بوستان نوشته است.

  • سفال پنج هزار ساله «مند» گناباد از رقابت در بازار بازمانده است

    ایرنا- فرماندار گناباد گفت: سفال «مند» این شهرستان به‌رغم سابقه کهن پنج هزار ساله به‌دلیل نبود تنوع، دیدگاه سنتی و فناوری غیرمطلوب در تولید از رقابت در بازارهای داخلی و خارجی بازمانده است.

    محمدعلی نبی‌پور روز پنجشنبه به مناسبت روز جهانی صنایع دستی و در جریان دیدار با تولیدکنندگان سفال «مند» گناباد افزود: نبود طرح‌های جدید و توجه نداشتن تولیدکنندگان به تولیدات مبتنی بر نیاز بازار مصرف و سبک زندگی مردم باعث شده است تولید این سفال با وجود سابقه بسیار کهن نتواند با تولیدات دیگر مناطق رقابت کند.

  • شاخص های کلیدی بازار کار در ایران در سال های ۱۳۹۳-۱۳۸۴

  • تسهیلات واحدهای صنعتی تنها در حد وعده بوده است

    دنیای اقتصاد- دبیر انجمن صنایع غذایی خراسان رضوی گفت: تسهیلاتی که مسئولان از آن برای تقویت تولید سخن می‌گویند تا به حال تنها در حد یک وعده بوده است. به گزارش تسنیم، سعید کافی اظهار کرد: تاکنون هیچ واحد یا رسته صنعتی از این شاخص‌ها بهره‌مند نشده‌اند و اینکه چقدر از این وعده‏ها محقق می‌شود، جای سؤال و ابهام دارد. وی با بیان اینکه انبارهای بسیاری از کارخانجات صنایع غذایی در خراسان رضوی مملو از جنس هستند، خاطرنشان کرد: برای اینکه تسهیلاتی که به واحدهای تولیدی اعطا می‌شود ثمردهی داشته باشد باید به موازات آن قدرت خرید مردم را نیز افزایش داد.

  • موزه صلح و دوستی خراسان رضوی به آفریقا می‌رود

    ایسنا- اولین موزه سیار خصوصی، آموزشی و بشردوستانه کودک در کشور با عنوان سفیران فرهنگ صلح، آماده سفر برای انجام ماموریت به کشورهای ساحل عاج و غنا در آفریقا می‌شود. مدیر و بنیان‌گذار موزه، اهداف این سفر را معرفی فرهنگ ایران زمین به کودکان آفریقایی و بالعکس، شناخت و آشنایی با میراث فرهنگی ملموس و ناملموس ساحل عاج و غنا، برقراری عدالت آموزشی، فرهنگ‌سازی و آموزش حقوق کودکان و صلح در مدارس معرفی کرد. سوسن نیک‌ذات افزود: عروسک‌های چند موزه کودک، عروسک‌سازان و هنرمندان عضو این شبکه در این سفر با اهداف انسانی و بشردوستانه هم‌سفران موزه سیار سفیران صلح هستند که مایه افتخار است.

  • ادامه بلاتکلیفی کارگران

    دنیای اقتصاد، رها بخشایش- بیستم اردیبهشت ماه بود که در گزارشی به تعطیلی بزرگترین کارخانه کاشی‎سازی خراسان پرداختیم و گفتیم کارخانه کاشی‎سازی طوس قوچان که از مهر ماه سال گذشته حال و روز خوبی ندارد، از اسفند ماه به حالت تعطیل درآمده و حقوق کارگران آن نیز معوق مانده است. در گزارش قبل، مدیرعامل این کارخانه اخبار منتشر شده مبنی بر تعطیلی و تعدیل نیروی آن را بزرگنمایی ‎دانسته و از فعالیت دوباره این واحد تولیدی از اول خرداد ماه خبر داده بود؛ حالا تنها کمتر از یک هفته به پایان خرداد ماه باقی است و این در حالی است که گویا بدهی کارخانه کاشی‎سازی طوس به شرکت گاز که منجر به قطع گاز این شرکت شده بود، مانعی برای آغاز دوباره فعالیت کارخانه است.

  • بررسی نقش تغذیه در دیابت

    جاوید نجفی
    رژیم‌درمان

    دیابت ملیتوس یا بیماری قند، بیماری متابولیکی مزمنی است که با سوخت وساز غیرطبیعی کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها و چربی‌ها همراه است. در بیماران مبتلا به دیابت، هورمون انسولین که در ورود قند از خون به سلول‌ها و مصرف آن نقش دارد، به قدر کافی ترشح نمی‌شود و یا پاسخگویی به این هورمون با اشکالاتی مواجه است، لذا میزان قند در خون این افراد بالا می‌رود که به این حالت هیپرگلیسمی گفته می‌شود. بیماری دیابت درمان قطعی ندارد و همواره و در تمام طول عمر باید آن را کنترل کرد.

  • هله هوله ممنوع

    دنیای اقتصاد، الهه میرزاده- شاید این روزها به‌خاطر مشغله کاری و صنعتی شدن زندگی انسان‌ها، در مقایسه با گذشته توجه به وعده‌های اصلی کم‌رنگ‌تر شده و افراد به‌دنبال این هستند که با پیدا کردن اولین فرصت برای استراحت، خوراکی در دسترس و اغلب شیرین یا چربی را برای فروکش کردن حس ولع و گرسنگی خود بخورند. درواقع نادیده انگاشتن یا حذف یک وعده اصلی غذا فرد را به سمت ریزه‌خواری پیش می‌برد. معضلی که اکثر کسانی که دارای اضافه وزن هستند از آن شکایت دارند، در واقع این نوع پاسخ غذایی به نیاز بدن، نتایج و آثار منفی بر وضعیت سلامتی دارد.

  • احیا و توسعه صنایع اولویت مهم دولت و مجلس است

    ایرنا- نماینده مردم شهرستان‌های سبزوار، جوین، جغتای، خوشاب و داورزن در مجلس شورای اسلامی گفت: احیا و توسعه صنایع از اولویت‌های مهم دولت و مجلس شورای اسلامی است. حسین مقصودی در دیدار با جمعی از فعالان اقتصادی سبزوار افزود: برخی سیاست‌های غلط گذشته سبب شد بسیاری از کارخانه‌ها و صنایع کشور در مرز ورشکستگی و تعطیلی قرار گیرند. وی با بیان اینکه مهمترین اولویت مجلس دهم و دولت یازدهم احیای صنایع تعطیل و نیمه‌تعطیل کشور است، اظهار کرد: با پیگیری و هماهنگی صورت گرفته با وزارت صنعت، معدن و تجارت کارگروه‌هایی در استان‌ها تشکیل شده که هدف آن‌ها شناسایی واحدهای تعطیل و نیمه‌تعطیل و برنامه‌ریزی برای احیای آن‌هاست.

  • مصوباتی بدون پشتوانه

    دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- در چهارمین گزارش از سری گزارش‎های بررسی عملکرد گروه‏های کاری زیر مجموعه ستاد تسهیل خراسان رضوی سراغ گروه کاری امور معادن و صنایع معدنی رفته‎ایم که مسئولیت پیگیری و برگزاری جلسات آن بر عهده نظام مهندسی معدن استان است. در گزارش‎های قبل سری به گروه‎های کاری امور بانکی و تسهیلات، امور سرمایه‎گذاری و موارد خاص و امور انرژی، شهرک‎های صنعتی و محیط زیست زدیم که مسئولیت آن‎ها را به ترتیب انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی، خانه صنعت، معدن و تجارت و کانون کارفرمایان استان بر عهده داشتند؛ مسئولان این گروه‏های کاری در گفت‎وگو با «دنیای اقتصاد» از اختیارات محدود این گروه‎های کاری و بوروکراسی‎های اداری گفتند و معتقد بودند اگرچه این کارگروه‎ها برای رفع مشکلات بخش تولید خراسان رضوی مصوباتی دارند اما بخش دولتی همکاری لازم را برای اجرای این مصوبات ندارد و زیر بار اجرای آن‎‏ها نمی‎رود؛ در این گزارش واحدهای تولیدی که مشکل آن‎ها در گروه کاری معدن و صنایع معدنی بررسی شده است، از بی‎پشتوانه بودن مصوبات گروه‎های کاری ستاد تسهیل سخن گفته‎اند و معتقد هستند این مصوبات فاقد ضمانت اجرایی لازم هستند؛ نکته‏ای که رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی نیز که مسئولیت این گروه کاری را بر عهده دارد، بر آن مهر تأیید می‎زند و همچنین از بی‏اعتمادی واحدهای تولیدی برای طرح مشکلات خود در این گروه کاری به دلیل اجرایی نشدن مصوبات آن و در نتیجه بی‎نتیجه بودن این مصوبات سخن می‎گوید.

  • انتقادات تند مرتضوی از شورای عالی شهرسازی

    دنیای اقتصاد، رها بخشایش- قصه از آنجا شروع شد که شورای عالی شهرسازی و معماری در تاریخ چهارم خرداد ماه مصوبه‎ای ۱۰ بندی درباره بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی و بافت تاریخی شهر مشهد داشت که در یکی از بندهای این مصوبه آمده است تا زمان تصویب طرح بازنگری، هرگونه اقدام در بافت پیرامون حرم مطهر باید با استعلام از مشاور طرح بازنگری صورت گیرد و اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی به عنوان مسئول نظارت بر این امر معرفی شد؛ انتشار این مصوبه واکنش‏هایی را از سوی شهردار و اعضای شورای شهر مشهد به دنبال داشت.

  • علی شریعتی؛ معلم تاریخ‌ساز

    رضا سلیمان نوری
    کارشناس‌ارشد ایران‌شناسی و خراسان‌پژوه

    بدون هیچ اغراقی یکی از برجسته‌ترین و تاثیرگذارترین ایرانیان نیم‌قرن اخیر، دکتر علی شریعتى مزینانی است. مردی که در دوم آذر سال ۱۳۱۲ در خانواده‌اى مذهبى در روستای کوچک و کویری کاهک از توابع مزینان سبزوار زاده شد. پدرش استاد محمدتقى شریعتى مردى پاک، پارسا و عالم به علوم نقلى و عقلى، استاد دانشگاه فردوسی مشهد و موسس کانون نشر حقایق اسلام و مادرش زهرا امینی، زنی روستایی، متواضع و حساس بود.

  • مشارکت ایتالیا در طرح توسعه مجتمع فولاد خراسان

    دنیای اقتصاد- رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت نیشابور گفت: شرکت دانیلی ایتالیا برای برای تکمیل اجرای طرح‎های توسعه مجتمع فولاد خراسان در این شهرستان مشارکت می‎کند. به گزارش ایرنا، حسین سراج اظهار کرد: این طرح‎ها شامل خط تولید گندله‏سازی به ظرفیت ۲. ۵ میلیون تن در سال و کارخانه فولادسازی شماره ۲ به ظرفیت تولید سالانه ۷۲۰ هزار تن است که برای هر دو طرح یک هزار میلیارد تومان سرمایه‎گذاری شده است. وی به پیشرفت اجرایی ۵۰ درصد این طرح‏ها اشاره و اظهار امیدواری کرد: طرح توسعه مجتمع فولاد خراسان در هفته دولت امسال به بهره‎برداری برسد.

  • اشتغال ۴۳ هزار نفر در صنایع فلزی خراسان رضوی

    دنیای اقتصاد- رئیس اداره صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی از اشتغال ۴۳ هزار نفر در صنایع فلزی استان خبر داد و گفت: این امر از نظر تعداد ۲۴ درصد، از نظر سرمایه‌گذاری انجام شده ۱۷ درصد و از نظر اشتغال ایجادی ۲۴ درصد از صنایع خراسان رضوی را تشکیل می‌دهد. به گزارش فارس، قاسم کیومرثی با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد ۱۳۵۵ پروانه فعال در بخش صنایع فلزی در خراسان رضوی وجود دارد، اظهار کرد: بخش صنعت به‌عنوان یکی از بهترین منابع برای تأمین رشد اقتصادی کشور تا افق چشم‌انداز ۱۴۰۴ محسوب می‌شود.

  • هوای مشهد در وضعیت هشدار قرار دارد - ۲۴ خرداد ۹۵

    دنیای اقتصاد- مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خراسان رضوی گفت: در پی روند افزایش و ماندگاری حجم آلاینده‌ها در هوای مشهد، کیفیت هوای این کلانشهر در وضعیت هشدار قرار دارد. حمید صالحی در گفت‌وگو با ایرنا اظهار کرد: هم‌اکنون میزان آلودگی هوا در ایستگاه‌های خیام شمالی، مفتح، چمن، سجاد، خاقانی، کریمی، خیام جنوبی، آوینی و سرافرازان بالاتر از میزان مجاز است. وی گفت: بیماران قلبی و تنفسی، کودکان، زنان باردار و سایر گروه‌های آسیب‌پذیر تا حد امکان از منزل خارج نشوند یا از حضور در مناطق پر رفت‌وآمد و هسته مرکزی شهر مشهد پرهیز کرده و عموم مردم فعالیت‌های ورزشی در فضای باز را به زمان دیگری موکول کنند.

  • تخریب تاریخ، نتیجه نبود نظارت بر عملکرد مسئولان شهری

    روزنامه اعتماد در گزارش مفصلی پیرامون نقش مدیریت شهری در وضعیت کنونی بافت تاریخی مشهد، نوشت: تاریخ شهری مشهد درحال ورود به مرحله جدیدی است. تصمیم‌گیرندگان و مدیران شهری این شهر چند سالی است به فکر توسعه آن افتاده‌اند و مسیر توسعه‌شان درست از میان حافظه فرهنگی و تاریخی شهر مشهد عبور می‌کند. برج‌های شیشه‌ای و بتنی یکی پس از دیگری جسورانه قد علم می‌کنند و زیرچشمی نگاهی غضبناک به خانه‌های قدیمی می‌اندازند که متواضعانه به حرمت بارگاه امام هشتم قدافرازی نکرده‌اند. حالا میدان‌های مشهد پر شده از فرزندان ناخلفی که با جداره‌های بتنی و کامپوزیت، تاریخ شهر را زخمی کرده‌اند.

  • حمید سبزواری در زادگاهش به خاک سپرده می‌شود

    دنیای اقتصاد- حسین ممتحنی، متخلص به حمید سبزواری، شاعر پیشکسوت خراسانی، بامداد روز شنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ در سن ۹۱ سالگی درگذشت. به گزارش ایبنا، هرچند خانه قدیمی این شاعر انقلابی یکی از گزینه‌ها برای خاکسپاری است ولی مسئولان شهر سبزوار در آرامستان عمومی این شهر مکانی ویژه برای وی درنظر گرفته‌اند. حمید سبزواری، زاده ۱۳۰۴ در سبزوار است. پدرش، «عبدالوهاب»، پیشه‌ور ساده‌ای بود که قریحه شاعری داشت. جدش، ملا محمدصادق ممتحنی، شاعری مردمی بود که «مجرم» تخلص می‌کرد. پدر و مادر حمید، شاید اولین استادان وی بودند.

  • طبق سلایق عمل نمی‌کنیم

    دنیای اقتصاد- به گزارش هنر مشهد، علیرضا رشیدیان استاندار، درباره برگزاری کنسرت در نیشابورگفت: ما طبق نظرات و سلایق عمل نمی‌کنیم. نوع اجرای قانون در نیشابور تفاوتی با دیگر شهرها ندارد و اگر قانون اجازه اجرای کنسرت را بدهد، مانعی برای آن نمی‌بینیم. ما براساس قانون و نظریات فقهی رهبر معظم انقلاب عمل و کشور را اداره می‌کنیم و قرار نیست که در هرموضوعی نظریات و سلایق شخصی افراد را دخالت دهیم.

    .
  • آیا رکود از بخش ساختمان مشهد رخت برمی‌بندد؟

    مهدی بندی
    کارشناس‌ارشد شهرسازی و مدرس دانشگاه

    شوراهای اسلامی شهر و روستا طبق ماده ۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران از ارکان تصمیم‌گیری و اداره امور کشور محسوب می‌شوند که حدود وظایف و اختیاراتشان براساس قوانین کشوری وضع می‌شود. در همین راستا مجلس شورای اسلامی با تصویب قانون «تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران» در سال ۱۳۷۵ سبب اجرایی شدن این اصل قانون اساسی شد.

    اینکه این قانون از تمام ظرفیت قانون اساسی برای دادن اختیارات و وظایف شورا استفاده نموده است یا خیر، مسئله ای است که موضوع این نوشتار نیست و امید است در آینده‌ای نه چندان دور به این موضوع بسیار مهم نیز پرداخته شود.

  • حمایت از صنعت‌گران و تولیدکنندگان تحقق اقتصاد مقاومتی است

    مهر- وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه حمایت از صنعت‌گران و تولید کنندگان داخلی به معنی تحقق واقعی اقتصاد مقاومتی است، تأکید کرد: مدیران باید درجهت رفع مشکلات واحدهای تولیدی کوشا باشند. محمدرضا نعمت‌زاده در حاشیه بازدید از شرکت آذرمینای جام در شهرستان تربت‌جام و شرکت شیشه فلوت کاویان در شهرستان فریمان با تأکید بر لزوم حمایت از صنعتگران و تولیدکنندگان بخش خصوصی اظهار کرد: مدیران داخلی باید با رفع موانع فعالیت واحدهای تولیدی، در چارچوب قانون زمینه حرکت در مسیر توسعه را بیش از گذشته فراهم کنند.

  • بهره‌برداری از فاز اول خط ۲ قطارشهری تا پایان مهر

    دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- مدیرعامل شرکت قطارشهری مشهد گفت: فاز اول خط ۲ قطارشهری از انتهای طبرسی تا میدان شهدا تا پایان مهرماه سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد. کیانوش کیامرز در نشستی خبری که روز گذشته برگزار شد، با اشاره به اینکه تاکنون هفت کیلومتر از ریل‌گذاری خط ۲ به‌صورت یکطرفه انجام شده است، تصریح کرد: ۷۵۰ متر در مسیر برگشت نیز ریل‌گذاری شده است؛ همچنین تا ماه آینده هفت کیلومتر ریل در مسیر برگشت نیز قرار خواهد گرفت. مدیرعامل شرکت قطارشهری مشهد اعتبار هزینه شده برای خط ۲ قطار شهری را تاکنون مبلغ یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعلام و عنوان کرد: ۵۷۰ میلیارد تومان از این رقم توسط شهرداری و مابقی از سوی دولت تامین شده است.

  • چشمتان به غذا روشن

    رضوان بزرگانی
    رژیم‌درمان

    همه می‌دانیم که بینایی تا چه اندازه برای ما اهمیت دارد، با این حال اکثر ما توجه زیادی به آن نداریم. از دست دادن بینایی و اختلالات مربوط به آن واقعا مسئله کم‌اهمیتی نیست، در سراسر جهان، حدودا ۲۵میلیون نفر هستند که بینایی خود را از دست داده‌اند و حدود۸۰ میلیون نفر از آن‌ها دید نامنظم دارند.

    محافظت از چشم ها

    رژیم غذایی مفید برای چشمانتان داشته باشید، مصرف کافی ویتامین‌ها و موادمعدنی برای چشمانتان مفید است.

  • مدیران مصوبات را اجرا نکنند، عزل می‌شوند

    دنیای اقتصاد- در هفته‎های گذشته طی گزارش‎هایی به بررسی عملکرد کارگروه‎های ستاد تسهیل خراسان رضوی پرداختیم و از گلایه تشکل‎های بخش خصوصی مبنی بر اجرایی نشدن مصوبات گروه‏های کاری این ستاد سخن گفتیم. استاندار خراسان رضوی پنج‎شنبه گذشته به همراه اعضای ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان در حاشیه بازدید از دو واحد صنعتی در غرب مشهد به این گلایه‎ها واکنش نشان داده و در هشداری به مدیران دستگاه‎های اجرایی، از عزل مدیرانی که مصوبات ستاد را اجرا نکنند، خبر داده است. به گزارش روزنامه خراسان، علیرضا رشیدیان در ابتدای این جلسه با بیان اینکه طی هفته گذشته یکی از اعضای اتاق بازرگانی در گفت‎وگو با رسانه‎ها گفته بود تصمیمات ستاد تسهیل عملیاتی نشده است، اظهار کرد: اگر می‎خواهند چنین موضوعی را مطرح کنند، مصداق آن را هم بگویند تا بدانیم چه کسی تصمیم ستاد تسهیل برای رفع موانع تولید و کمک به واحدهای صنعتی استان را اجرا نکرده است و با آن برخورد کنیم.

بیشتر