سفال پنج هزار ساله «مند» گناباد از رقابت در بازار بازمانده است
ایرنا- فرماندار گناباد گفت: سفال «مند» این شهرستان بهرغم سابقه کهن پنج هزار ساله بهدلیل نبود تنوع، دیدگاه سنتی و فناوری غیرمطلوب در تولید از رقابت در بازارهای داخلی و خارجی بازمانده است.
محمدعلی نبیپور روز پنجشنبه به مناسبت روز جهانی صنایع دستی و در جریان دیدار با تولیدکنندگان سفال «مند» گناباد افزود: نبود طرحهای جدید و توجه نداشتن تولیدکنندگان به تولیدات مبتنی بر نیاز بازار مصرف و سبک زندگی مردم باعث شده است تولید این سفال با وجود سابقه بسیار کهن نتواند با تولیدات دیگر مناطق رقابت کند.
ایرنا- فرماندار گناباد گفت: سفال «مند» این شهرستان بهرغم سابقه کهن پنج هزار ساله بهدلیل نبود تنوع، دیدگاه سنتی و فناوری غیرمطلوب در تولید از رقابت در بازارهای داخلی و خارجی بازمانده است.
محمدعلی نبیپور روز پنجشنبه به مناسبت روز جهانی صنایع دستی و در جریان دیدار با تولیدکنندگان سفال «مند» گناباد افزود: نبود طرحهای جدید و توجه نداشتن تولیدکنندگان به تولیدات مبتنی بر نیاز بازار مصرف و سبک زندگی مردم باعث شده است تولید این سفال با وجود سابقه بسیار کهن نتواند با تولیدات دیگر مناطق رقابت کند. وی اظهار کرد: تولیدکنندگان این بخش بیشتر بهصورت سنتی و براساس تجارب انتقالیافته از بزرگترها و نسل قدیم فعالیت میکنند، درصورتیکه این دیدگاه نمیتواند موجب تجاریسازی تولیدات و موفقیت آنان در عرصه رقابت با دیگر تولیدات شود. فرماندار گناباد افزود: باید با تلاش مسئولان و دستاندرکاران ذیربط و تولید سفالهایی متناسب با نیاز روز، سفال مند گناباد به یک برند مهم گردشگری تبدیل شود. سفال مند گناباد از پنج هزار سال پیش در روستایی با همین نام (مند) در گناباد تولید و از نظر نوع مواد تشکیلدهنده به دو گروه جسمی و چینی تقسیم میشوند. مهمترین مشخصه سفال مند عناصر تزیینی برگرفته از طبیعت و در چهار گروه انسانی، حیوانی، گیاهی و هندسی است. نقوش زینتبخش سفال مند که هریک به مقتضای حضور آن در قلمروی اسطوره و فرهنگ کهن ایران قابلتعبیر و تفسیر میباشند، ماهی، خورشید، پرنده، پروانه، بته جقه، گل و مرغ، گل و پروانه، گل و برگ، گل کدو، کتیبه، ابر و گل، گنجی، اسلیمی، گل گرد و خونه کشی است. شهرستان گناباد در ۲۸۷ کیلومتری مشهد و جنوبیترین نقطه استان خراسان رضوی قرار دارد.
ارسال نظر