هشدار استاندارخراسان رضوی به مدیران درباره اجرای مصوبات ستاد تسهیل؛
مدیران مصوبات را اجرا نکنند، عزل میشوند
دنیای اقتصاد- در هفتههای گذشته طی گزارشهایی به بررسی عملکرد کارگروههای ستاد تسهیل خراسان رضوی پرداختیم و از گلایه تشکلهای بخش خصوصی مبنی بر اجرایی نشدن مصوبات گروههای کاری این ستاد سخن گفتیم. استاندار خراسان رضوی پنجشنبه گذشته به همراه اعضای ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان در حاشیه بازدید از دو واحد صنعتی در غرب مشهد به این گلایهها واکنش نشان داده و در هشداری به مدیران دستگاههای اجرایی، از عزل مدیرانی که مصوبات ستاد را اجرا نکنند، خبر داده است. به گزارش روزنامه خراسان، علیرضا رشیدیان در ابتدای این جلسه با بیان اینکه طی هفته گذشته یکی از اعضای اتاق بازرگانی در گفتوگو با رسانهها گفته بود تصمیمات ستاد تسهیل عملیاتی نشده است، اظهار کرد: اگر میخواهند چنین موضوعی را مطرح کنند، مصداق آن را هم بگویند تا بدانیم چه کسی تصمیم ستاد تسهیل برای رفع موانع تولید و کمک به واحدهای صنعتی استان را اجرا نکرده است و با آن برخورد کنیم.
دنیای اقتصاد- در هفتههای گذشته طی گزارشهایی به بررسی عملکرد کارگروههای ستاد تسهیل خراسان رضوی پرداختیم و از گلایه تشکلهای بخش خصوصی مبنی بر اجرایی نشدن مصوبات گروههای کاری این ستاد سخن گفتیم. استاندار خراسان رضوی پنجشنبه گذشته به همراه اعضای ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان در حاشیه بازدید از دو واحد صنعتی در غرب مشهد به این گلایهها واکنش نشان داده و در هشداری به مدیران دستگاههای اجرایی، از عزل مدیرانی که مصوبات ستاد را اجرا نکنند، خبر داده است. به گزارش روزنامه خراسان، علیرضا رشیدیان در ابتدای این جلسه با بیان اینکه طی هفته گذشته یکی از اعضای اتاق بازرگانی در گفتوگو با رسانهها گفته بود تصمیمات ستاد تسهیل عملیاتی نشده است، اظهار کرد: اگر میخواهند چنین موضوعی را مطرح کنند، مصداق آن را هم بگویند تا بدانیم چه کسی تصمیم ستاد تسهیل برای رفع موانع تولید و کمک به واحدهای صنعتی استان را اجرا نکرده است و با آن برخورد کنیم. وی تصریح کرد: بر اساس تأکید دولت با مسئولانی که دراجرای مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتی و ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کوتاهی کنند، برخورد جدی صورت میگیرد و این برخورد تا حد عزل مسئول مربوطه هم پیش میرود.
بانکها حق بلوکه کردن تسهیلات دولت را ندارند
استاندار خراسان رضوی همچنین در واکنش به اظهارنظر یکی از تولیدکنندگان در این جلسه که گفت بانکها با آییننامههای داخلی خود مصوبات دولت را دور میزنند و در قبال پرداخت تسهیلات تا ۳۵ درصد این اعتبارات را به عنوان سپرده بلوکه میکنند، تأکید کرد: هیچیک از بانکهای عامل حق ندارند بخشنامههای درون سازمانی خود را بر مصوبات ابلاغی دولت در ارائه تسهیلات به واحدهای صنعتی اولویت دهند و برای پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی مانع ایجاد کنند یا اینکه بر آن ممیزی بزنند یا شرطی مثل بلوکه کردن ریالی از تسهیلات را به آن اضافه کنند. رشیدیان در خصوص اعطای تسهیلات از محل اعتبارات پیشبینی شده به واحدهای صنعتی مشمول ماده ۱۴۱ (شرکتهایی که میزان زیان آنها به بیش از ۵۰ درصد سرمایه اسمی برسد) استان که بخشنامههای موجود درباره آن سکوت کرده است، گفت: به نظر میرسد این تسهیلات میتواند به راهاندازی مجدد اینگونه شرکتها کمک شایانی کند .
از این رو لازم است تا هرچه سریعتر برای رفع ابهام در پرداخت تسهیلات به این واحدها اقدام شود و درصورتی که پرداخت تسهیلات به آنها مشکل مالیاتی و بانکی دارد، برطرف شود؛ از دیگر بحثهای مهم مطرح شده در این جلسه مشکل واحدهای تولیدکننده غرب مشهد برای پرداخت هزینه هایی با عنوان تغییر کاربری به شهرداری بود که راضیه علیرضایی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در این باره اظهار کرد: پس از توسعه محدوده شهری مشهد، برخی واحدهای صنعتی وارد محدوده شهری شدند که مشاور نیز متأسفانه به رغم سابقه چندین ساله صنایع مستقر در این منطقه، کاربری آن را صنعتی ندیده است و به همین منظور ادامه فعالیت این واحدها منوط به پرداخت هزینههای تغییر کاربری است؛ با این حال یکی از تولیدکنندگان دراین جلسه خاطرنشان کرد: شهرداری بابت این تغییر کاربری ۷۰ درصد ارزش منطقهای را از واحد تولیدی مطالبه کرده است در حالی که تولیدکننده در این واحد همان کالایی را تولید میکند که پیش از این تولید میکرده است و تغییر وضعیت و ورود به محدوده شهری که ناخواسته به سمت او هجوم آورده بر قیمت کالای تولیدی اثرگذار نیست و امکان جابهجایی این واحدها نیز به این سادگیها مهیا نمیشود. استاندار خراسان رضوی نیز در این خصوص تصریح کرد: ورود به محدوده شهری ارزش زمین واحد صنعتی را افزایش میدهد؛ همچنین بر اساس این تغییر وضعیت، شهرداری باید خدماتی را به ساکنان منطقه ارائه دهد بنابراین منطقی است که حقوقی را براساس قانون مطالبه کند. وی اضافه کرد: با این حال نه بر آن شدت اعتقادی داریم و نه بر این حدت و معتقدیم باید برای حل این مسئله تعادلی برقرار شود که هم شهرداری به حقوق قانونی خود برسد و هم واحد تولیدی امکان ادامه حیات داشته باشد.
مسئولان به دور از غوغاسالاری به مسائل رسیدگی کنند
رشیدیان عنوان کرد: شهرداریها زیر مجموعه دولت نیستند و سازمان عمومی غیردولتی به حساب میآیند و بر اساس مصوباتی که شورای شهر تصویب کند و سلسله مراتب قانونی را بگذارد عمل میکنند. وی اضافه کرد: الان میبینید در رسانهها طی چند روز گذشته برای مصوبات دولتی هم برخی آقایان (شهرداری) مطالبی را مطرح میکنند؛ البته بنده به این موضوعات کاری ندارم و لازم است مراجع قانونی در جای خودش و به دور از غوغاسالاریها به این مسائل رسیدگی کنند. استاندار خراسان رضوی افزود: شورای عالی شهرسازی یک مرجع قانونی توسعه شهری است و طرح جامع و تفصیلی هر شهر را تصویب میکند؛ با این حال میبینید چه مسائلی در مقابل اظهار نظر صورت گرفته مطرح میشود؛ البته به آقای شهردار هم گفتم ما طرفدار قانون و قانونگرایی هستیم بدون اینکه بخواهیم جامعه را به سمت تشویش ببریم یا مردم و تولیدکننده را بخواهیم دچار نگرانی کنیم؛ ما میخواهیم به همان چیزی که مُر قانون است عمل شود. وی تصریح کرد: من اینجا از مسئولان قبلی هم دفاع میکنم از سال ۹۰ تا ۹۵ موارد مُر قانون را دستگاههای مربوطه در این خصوص تذکر دادهاند و فرقی هم نکرده است؛ اینها نه مربوط به قبل انتخابات بوده نه بعد انتخابات؛ نه ملاحظه این گروه بوده نه آن گروه ؛ از سال ۹۰ تذکرات قانونی وجود داشته اما پیگیری نشده است؛ این تذکرات در جای خودش داده شده اما عمل نشده است حالا هم باز دوستان دارند پیگیری میکنند. رشیدیان به منظور رفع مشکل واحدهای تولیدی که در پی توسعه حریم شهر وارد محدوده شهری شدهاند به دفتر فنی استانداری ماموریت داد تا با برگزاری جلسه مشترکی با شهرداری میزان این مطالبات را به نقطه تعادل برسانند.
نظام تأمین مالی حوزه تولید دچار اشکال است
به گزارش ایرنا، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در حاشیه این جلسه با بیان اینکه نظام تأمین مالی حوزه تولید دچار اشکال است زیرا بیشتر بانکهای کشور بانکهای توسعهای نیستند، افزود: این در حالی است که صنایع در همه جای دنیا بانکهای توسعهای خود را دارند و نگاه بانک و قوانین و آییننامههای آنها نگاه توسعهای است. راضیه علیرضایی با اشاره به اینکه اغلب بانکهای کشور ما بانک تجاری هستند و روشهای آنها هم روشهای تجاری است، گفت: در حوزههای توسعه چون سقف اعتبارات بانک صنعت و معدن خیلی کم است مجبوریم از بانکهای غیر توسعهای استفاده کنیم که منجر به ایجاد مسائل و مشکلاتی میشود. وی ادامه داد: صنایع در حوزه تأمین مالی نمیتوانند از تأمین مالی مردمی استفاده کنند و نقش تأمین مالی مردمی در حوزه صنعت بسیار کم است در حالی که در همه جای دنیا واحدهای صنعتی یا در بورس هستند و از سرمایهگذاری مردم در بورس استفاده میکنند یا صندوقها و بانکهای توسعهای ایجاد میشود. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با بیان اینکه نهادهای مالی تأمین توسعه و تولید کم داریم، تصریح کرد: به نظر میرسد مسئولان حوزه های تأمین مالی و بانکی باید به این مساله توجه کنند؛ خراسان رضوی به همین دلیل دچار دو سه بحران شدید شد چون برخی از منابع مردم برای سود ثابت به سوی موسسات مالی یا بانکها هدایت شد در حالی که درخواست سود ثابت در شرایطی که همه چیز در صنعت حال در تغییر است یک رفتار غیر توسعهای است.
علیرضایی خاطرنشان کرد: مردم انتظار دارند پولی را در موسسه ای بگذارند و ۲۰ درصد سود بگیرند و این یک مطالبه طبیعی شده است در حالی که سودی که در صنعت عاید سرمایهگذار میشود، مدام در حال تغییر است. وی با بیان اینکه مشارکت مردم برای سرمایهگذاری در بخش صنعت اتفاق نمیافتد، اظهار کرد: مردم باید در مسائل مالی تولید مشارکت کنند و این امری است که در همه جای دنیا وجود دارد و اشتغال و ثبات و آرامش و پویایی را متوجه جامعه میکند. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: اقتصاد باید مردمی شود و فرایندی پیشبینی شود که همه منابع مالی به نفع توسعه و تولید به کار گرفته شود و یکی از راهکارهای آن این است که مسئولان حوزه مالی و بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار به مساله تامین مالی حوزه تولید از منابع مردمی و بانکهای توسعهای توجه بیشتری داشته باشند. علیرضایی عنوان کرد: البته در بودجه امسال پیشبینی شده است که سرمایه برخی بانکهای توسعهای مانند بانک کشاورزی و بانک صنعت و معدن را افزایش دهند اما این افزایش شاید در حد نیازها نباشد و باید بررسیهای بیشتری صورت گیرد. در جریان این بازدید صاحبان واحدهای صنعتی و برخی تولیدکنندگان فعال استان که در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید شرکت کرده بودند، از سنگاندازی بانکها در پرداخت تسهیلات کمک به واحدهای تولیدی، پرداخت هزینه تغییر کاربری به شهرداری به دلیل قرار گرفتن واحدهای صنعتی غرب مشهد در محدوده شهری به دنبال ابلاغ طرحهای جدید و... گلایههایی را مطرح کردند .
ارسال نظر