شماره روزنامه ۶۱۸۳
|

ویژه نامه خراسان

  • عزم جدی مبارزه با کوه خواری

    دنیای اقتصاد، گروه صنعت و معدن- یکی از بزرگترین معضلات کنونی کلان‌شهرها از جمله مشهد، نداشتن هوای پاک و تنفس‌گاه کافی در شهر است، ارتفاعات و کوه‌های اطراف شهر به منزله تنفس‌گاه آن محسوب می‌شود که امروز متاسفانه شاهد نابودی این محیط‌ها و جایگزینی ساخت و سازها، جاده‌ها و معادن به جای فضای سبز و کوه‌ها هستیم. ارتفاعات شهرها جزء منابع طبیعی و فضای عمومی آزاد برای گذران اوقات فراغت مردم محسوب می‌شوند و نباید کاربری دیگری داشته باشند و دنیای اقتصاد، زهرا صفدری- یکی از بزرگترین معضلات کنونی کلان‌شهرها از جمله مشهد، نداشتن هوای پاک و تنفس‌گاه کافی در شهر است، ارتفاعات و کوه‌های اطراف شهر به منزله تنفس‌گاه آن محسوب می‌شود که امروز متاسفانه شاهد نابودی این محیط‌ها و جایگزینی ساخت و سازها، جاده‌ها و معادن به جای فضای سبز و کوه‌ها هستیم.
  • بیم و امید در میانه راه دولت یازدهم

    حمیدرضا موحدی زاده روزهای پایانی خرداد سال ۱۳۹۴ را توأم با بیم و امید برای امروز و فردای ایران اسلامی و فرزندانمان سپری می‌کنیم. فصل بهار با همه زیبایی‌ها و طراوتش به سرعت جای خود را به گرمای تابستان می‌دهد. دولت یازدهم برآمده از آراء میلیونی مردم ایران در حماسه سیاسی ۲۴ خرداد ۱۳۹۲، در میانه راه ناهموار اما عزت‌آفرین خود قرار گرفته است. چشم‌های نگران مردم البته با هزاران امید به گشایش هسته‌ای در عرصه بین‌المللی و بازگشت رونق اقتصادی و تولید در عرصه داخلی دوخته شده است. مخالفان توافق هسته‌ای ایران و کشورهای ۱+۵ در هر دو سوی ماجرا بنا به علل آشکار و پنهان، تلاش می‌کنند این توافق به سرانجام خوشی نرسد.
  • هیأت نمایندگان به سوی همدلی پیش می‌روند

    دنیای اقتصاد، گروه بازرگانی- سخنگوی اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی به سوی همدلی پیش می روند. حمید طیبی در حاشیه نخستین نشست خبری خود در سمت سخنگوی اتاق بازرگانی استان با خبرنگاران، در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» ، تصریح کرد: در روزهای اخیر در فضای مجازی دغدغه‌هایی از سوی برخی از همکارانم در هیات نمایندگان مطرح شد که حق با آن‌هاست و انتخاب سخنگوی اتاق بازرگانی خراسان رضوی در هیات نمایندگان به رای‌گیری گذاشته نشد و حکم من از سوی آقای شافعی به عنوان رئیس اتاق استان صادر شد.
  • افتتاح مرکز جذب و خدمات سرمایه‌گذاری نیشابور

    روزنامه اطلاعات در گزارشی پیرامون افتتاح مرکز جذب و خدمات سرمایه‌گذاری نیشابور با حضور فرماندار و جمعی از مقامات استان خراسان رضوی و مسئولان محلی این شهرستان، نوشت: در مراسمی که برگزار شد فرماندار نیشابور گفت: «این مرکز برای این ایجاد شده است که هر علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در نیشابور بداند که رها نشده و مورد حمایت مسئولان است و در این مرکز برای هر پروژه بزرگ مسئولی مشخص می‌گذاریم و از او مسئولیت می‌خواهیم و این مرکز متعلق به همه شهرستان است و نقش هماهنگ‌کننده ادارات و نهادها را در زمینه هر نوع سرمایه‌گذاری عهده‌دار است.
  • اجرای طرح اکران «افطار تا سحر» در سینما سیمرغ و پیروزی مشهد

    فارس- مدیر مجموعه سینمایی سیمرغ مشهد از اجرایی شدن طرح اکران «افطار تا سحر» در ماه رمضان برای نخستین‌بار و تنها در دو سینمای سیمرغ و پیروزی مشهد خبر داد. امیرحسین دبیرزاده با بیان اینکه سینما پیروزی را به مدت سه ماه اجاره کرده است، اظهار کرد: این سینما که از ۱۵ اسفند سال گذشته فعالیت خود را دوباره آغاز کرده، در نظر دارد فیلم‌های ویژه ماه رمضان را اکران کند. وی با اشاره به اینکه هنوز فیلم‌های سینمایی برای اکران ماه رمضان قطعی نشده، تصریح کرد: احتمالا سه فیلم «عصر یخبندان»، «گینس» و «پاداش» اکران ویژه ماه رمضان هستند و از چهارشنبه این هفته اکران می‌شوند.
  • وضعیت فلاکت‎بار ساخت‎وسازها

    دنیای اقتصاد، رها- ساخت‎وسازهای غیرمجاز را شاید بتوان بیماری مزمنی دانست که این روزها بیشتر نقاط دومین کلان‎شهر ایران را فراگرفته و چون وصله‎هایی ناجور بر تن این شهر نشسته است. مدیریت شهری در دوره‎های مختلف برای مقابله با این ساخت‎وسازهای افسار گسیخته اقدامات مختلفی انجام داده اما این اقدامات چندان مثمر ثمر نبوده است و حالا سیمای شهر مشهد به پارچه چهل تکه‎ای می‎ماند که هر قسمت از آن رنگی به خود گرفته است.
    نبود رویه واحدی در ساخت‎وسازهای مشهد بهانه‎ای شد برای همایشی بین بخشی با عنوان «ساخت‎وسازهای غیرمجاز شهری؛ چالش‎ها و راهکارها» که با مشارکت استانداری خراسان رضوی، اداره کل دادگستری استان و شهرداری مشهد در تالار نور این شهر برگزار شد.
  • دست دلالان را از بازار زیتون کوتاه کردیم

    دنیای اقتصاد- کارآفرین برتر خراسان رضوی و مدیر گروه کارخانجات زیتون آرشیا گفت: با راه‌اندازی چرخه تولید تا عرضه زیتون، دست دلالان را از بازار این محصول کوتاه کردیم. علیرضا نبی در نشست خبری بازدید خبرنگاران از شرکت زیتون آرشیا، اظهار کرد: در موضوع مواد اولیه موردنیاز برای فراوری زیتون در سال‌های ۸۹ و ۹۰ با یک بحران و فاجعه مواجه بودیم، به‌طوری‌که هر کیلوگرم زیتون توسط دلالان و واسطه‌ها تنها به ارزش ۳۰۰ تومان خریداری می‌شد و به نرخ ۴۰۰۰ تومان به کارخانه‌داران فروخته می‌شد، ما با ایجاد یک واحد صنعتی در مینودشت، زیتون را به‌طور مستقیم از کشاورز و با قیمتی که به ضرر او نباشد، خریداری کرده و به‌طور مستقیم برای فراوری به دیگر واحدهای خود انتقال می‌دهیم و کار توزیع و فروش نیز توسط یکی دیگر از شرکت‌های این گروه انجام می‌شود و با این کار دست واسطه‌ها از بازار این محصول کوتاه شده است.
  • روزی که برای افغانستان بود

    محمد رضا هاشمی کابل روز پنجشنبه‌ هفته‌ گذشته تیم ملی فوتبال افغانستان در چارچوب رقابت‌های مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه در ورزشگاه ثامن‌الائمه مشهد به مصاف تیم ملی فوتبال سوریه رفت و هزاران تماشاگر افغان با تشویق تیم ملی خود هیجان یک عمر را از روی سکوها فریاد ‌زدند. بچه که بودم همیشه دوست داشتم از موفقیت‌های کشورم افغانستان بشنوم تا اخبار مربوط به جنگ و خونریزی.
    مهاجرت قصه تلخی است که حاشیه‌های زیادی دارد؛ همینطور بزرگتر که می شدم همچنان آرزوی شنیدن اخبار امیدوارکننده از کشورم را داشتم؛ اما نمی دانم چرا هر وقت تیم ملی فوتبال ایران، تیم ملی کشتی ایران، تیم ملی والیبال ایران بازی داشت قند در دلم آب می‌شد و از خدا پیروزی شان را می‌خواستم.
  • پوشش صد درصدی ۳G تا آخر تیرماه در مشهد

    ایسنا- مدیرکل مخابرات خراسان رضوی از پوشش صددرصدی ۳G تا آخر تیرماه برای اپراتور همراه اول در مشهد خبر داد. علی ملک‌جعفریان در خصوص مشکلات اینترنت همراه اپراتور همراه اول، عنوان کرد: مشکلات موجود به دلیل اجرای طرح ۳G است، تا آخر تیرماه تمام ۱۳۷۰ نقطه مشهد به اینترنت پرسرعت ۳G مجهز می‌شوند و پس از آن مشکل قطعی و کندی اینترنت همراه «همراه اول» حل خواهد شد.
    مدیرکل مخابرات خراسان رضوی با بیان اینکه تا کنون ۱۷۰ نقطه مشهد به اینترنت پرسرعت ۳G همراه اول مجهز شده‌اند، بیان کرد: علاوه بر مشهد تا انتهای تیر ماه ۵۲ نقطه دیگر استان نیز از این شبکه هوشمند بهره‌مند خواهند شد.
  • لزوم بازشناسی نقش راهنمایان در صنعت گردشگری

    دنیای اقتصاد-مدیرعامل منطقه تجاری گردشگری سپاد طی سخنانی در اولین گردهمایی تخصصی راهنمایان گردشگری مسافران عرب زبان بر لزوم بازشناسی نقش راهنمایان تور در صنعت گردشگری کشور تاکید کرد. سیدمهدی درهمی با تاکید بر شناخت جایگاه راهنمایان تور در گردشگری کشور، افزود: راهنمای تور باید نقش خود را به عنوان یک سفیر فرهنگی خوب بشناسد و به وظایف خود عمل کند تا بتواند تجربه خوبی را برای گردشگران به وجود آورد. به گزارش روابط عمومی سپاد، درهمی با تاکید بر اهمیت جایگاه راهنمایان تور در رونق گردشگری کشور، خاطرنشان کرد: فعالیت‌ها و مسائل حوزه راهنمایان گردشگری باید مورد بررسی و تحقیق قرارگرفته و ابعاد شغلی آن برای مسئولان و فعالان این حوزه بازشناسانده شود.
  • آزادسازی منابع درونی با رویکرد اقتصاد مقاومتی

    دنیای اقتصاد، رها بخشایش- نخستین همایش ملی «اقتصاد آموزش و پرورش با رویکرد اقتصاد مقاومتی» با حضور اندیشمندان اقتصاد و اهالی تعلیم و تربیت در مرکز تربیت معلم شهید بهشتی مشهد برگزار شد که پیام وزیر آموزش و پرورش آغازگر این همایش بود. در بخشی از پیام علی‌اصغر فانی به این همایش آمده است: «برگزاری این همایش در ۲۴ خرداد که یادآور پیروزی اندیشه تدبیر و امید با مشی اعتدال و رویکرد همگرایی در جهت بهبود، اصلاح و اعتلای رویه‌های حاکمیتی است، تحسین‌برانگیز است؛ این همایش که در راستای تحقق بند ۲۱ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری مبنی بر تبیین ابعاد اقتصاد مقاومتی به ویژه در محیط‌های علمی، آموزشی و رسانه‌ای و تبدیل آن به گفتمان فراگیر و رایج ملی است، فرصت بی‌نظیر و چندگانه برای تمرکز پژوهشگران حوزه اقتصاد و عرصه تعلیم و تربیت نسبت به اقتصاد آموزش و پرورش فراهم آورده است.
  • آیین نکوداشت رضا حمیدی در مشهد برگزار شد

    دنیای اقتصاد- آیین نکوداشت رضا حمیدی، کارآفرین خیر و پیشکسوت مشهدی به همت موسسه خیریه توانبخشی دختران بی سرپرست و کم توان ذهنی هـمدم در مشهد برگزار شد.
    در این مراسم که هفته گذشته و با حضور جمعی از خیران، فرهیختگان، صاحبان صنایع و تجارت و مسئولان استانی ترتیب یافت، با اهدای لوح تقدیر، تندیس و هدیه هنری ساخته دست دختران موسسه همدم از حمیدی تجلیل شد.
    حمید طیبی، سخنگوی اتاق بازرگانی خراسان رضوی، اکبر صابری فر، شهردار اسبق مشهد، شیرازی نیا و ادیبی به عنوان برخی از اعضای هیات مدیره و زهرا حجت مدیرعامل موسسه همـدم و تـهمینه شـکیـب، رئیـس سـازمـان بهزیستی خراسان رضوی نیز از افراد حاضر در این برنامه بودند.
  • سرمایه‌گذاری مولد نیازمند اعتماد و شفافیت

    دکتر جعفر خیرخواهان چرا مردم ایران سرمایه‌ها و اندوخته‌های پولی خود را معمولا در بازارهای ارز و سکه و طلا و املاک و مستغلات که بازدهی مفید و مولدی ندارد سرمایه‌گذاری می‌کنند و کمتر به سراغ بازارهای مالی و بورس سهام می‌روند؟ پرسش کلی‌تر اینکه چرا سرمایه‌ها معمولا از کشورهای درحال‌توسعه (دچار کمبود سرمایه) به سمت کشورهای توسعه‌یافته (دارای مازاد سرمایه) روانه می‌شود درحالیکه بازدهی سرمایه در گروه دوم کشورها کمتر از گروه اول است؟ پاسخ کوتاه به چنین تناقض یا معمایی این است که چون کشورهای ثروتمند توانسته‌اند محیطی امن و شفاف برای سرمایه‌گذاری ایجاد کنند و چنین محیطی باعث جذب سرمایه‌ها و ثروتمندی آن‌ها شده است.
  • کاندیداتوری شهردار مشهد صحت ندارد

    روزنامه آرمان در خبری پیرامون کاندیداتوری شهردار مشهد ، نوشت: شهردار مشهد با بیان اینکه نامزدشدن من در انتخابات مجلس شوخی است، گفت: در صورت نامزدشدن معاونان شهرداری، آن‌ها دیگر جایی در پست‌های قبلی خود نخواهند داشت. سیدصولت مرتضوی در ارتباط با مخالفت برخی اعضای شورای اسلامی مشهد نسبت به اجازه به معاون فرهنگی شهردار برای اهدای هدیه و جایزه، اظهار کرد: نظرات و نیات شخصی را جایگزین قانون کردن درست نیست و اینکه مطرح می‌شود ما برای اقدامات سیاسی این مصوبات را ارائه می‌کنیم؛ باید بگویم که در ذات ما سیاسی‌کاری وجود ندارد.
  • بازدید مدیر امور شهرستان‎های «دنیای اقتصاد» از تحریریه مشهد

    دنیای اقتصاد- مدیر امور شهرستان‎های روزنامه «دنیای اقتصاد» از دفتر تحریریه این روزنامه در مشهد بازدید کرد. حسین حسین‌‎زاده در این بازدید از نزدیک در جریان فعالیت‎های تحریریه خراسان رضوی قرار گرفت و از وجود تحریریه باتجربه این روزنامه در مشهد ابراز خرسندی و از عملکرد آن‌ها تقدیر کرد. در این بازدید دوساعته که با حضور سرپرست خراسان رضوی انجام شد، بررسی راه‎های توسعه کیفی و کمی فعالیت روزنامه «دنیای اقتصاد» در شرق کشور مورد تاکید قرار گرفت.

    .
  • توسعه ناوگان حمل‎ونقل از کانال سرمایه‎گذاری

    دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- اگر شما هم از ساکنان یکی از کلان‎شهرهای کشور و اهل استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی درون‎شهری باشید، با مشکلات این سیستم آشنا هستید؛ مشکلاتی که شاید بتوان نابسامانی ناوگان، فرسودگی، شلوغی، آلایندگی، ترافیک و . . . را از عمده‎ترین آن‌ها دانست؛ حالا تصور کنید در شهری زندگی می‎کنید که سالانه پذیرای حدود ۲۵ میلیون نفر زائر و گردشگر هم هست و ناوگان حمل و نقل عمومی آن باید به این زائران نیز خدمات ارائه دهد؛ در چنین شرایطی چندان هم دور از انتظار نیست که امکانات و زیرساخت‎های موجود در حوزه حمل و نقل مشهد پاسخگوی این نیاز عظیم نباشد.
  • فیتیله ای ها در مشهد برای حمایت از کودکان کار

  • فرجی‌دانا: دودمان آموزش عالی را به باد دادند

    روزنامه آفتاب یزد در گزارشی پیرامون سفر دکتر فرجی دانا به مشهد، نوشت: دکتر رضا فرجی دانا، وزیر سابق علوم، تحقیقات و فناوری در نخستین گردهمایی ملی خیرین آموزش عالی که در مشهد برگزار شد، با بیان اینکه ما ۲۷ دانشگاه بالای ۴۰ سال قدمت داریم، اظهار کرد: اما در هشت سال گذشته ۵۰ دانشگاه و ۹ موسسه آموزش عالی به این تعداد اضافه شدند که تنها توسعه کمی داشتند و فاقد پشتوانه کیفی بودند و توسعه کمی آموزش عالی دانشگاه‌ها در هشت سال گذشته دودمان آموزش عالی را به باد داد. وی با اشاره به تاثیر توسعه کیفی دانشگاه‌ها، اظهار کرد: یکی از تاثیرات توسعه کیفی دانشگاه‌ها این است که اگر دانشجو بداند آنچه که آموخته برای او مفید است، حتما به رشته خود بازگشته و از مجموعه‌ای که در آن آموزش دیده حمایت می‌کند و دانشگاه‌های ما باید مکانی باشند که فارغ‌التحصیلانی با این زاویه‌ دید پرورش دهند.
  • اوراق مشارکت؛ فرصتی برای سرمایه‌گذاری مطمئن

    سرمایه‌گذاری موتور مولد توسعه‌ی اقتصادی است و دستیابی به سطح مناسبی از سرمایه‌گذاری، نیازمند منابع مالی است. یکی از ویژگی‌های اصلی اقتصادهای شکوفا، تشکیل پس‌انداز و تبدیل این پس‌اندازها به سرمایه‌گذاری مولد است و وجود بازارهای مالی پویا و بهره‌گیری از ابزارهای مالی متنوع، تا حد زیادی به کامل شدن این چرخه کمک می‌کند. امروزه رسالت شهرداری‌ها، به ویژه در شهرهای بزرگ، فراتر از رسیدگی به امور جاری شهر است. لذا یکی از دغدغه های اصلی شهرداری‌ها، تامین نقدینگی مورد نیاز است. بر اساس اصول مدیریت شهری، شهرداری متولی توسعه همه‌جانبه شهر است و در صورتی می‌تواند این نقش را به خوبی ایفا کند و زمینه‌ساز توسعه کشور گردد که بتواند با استفاده از منابع مالی کافی، فعالیت‌های خود را در راستای اجرای برنامه های بلندمدت تنظیم شده انجام دهد.
  • عبور از بحران‌های شهرداری با کمک مردم

    از نظر مالی نیازی به حقوق شهرداری نداشتم بودجه شهرداری در هفته به سختی به ۲۰۰ هزار تومان می‌رسید با آقای مهندس بازرگان و مهندس صباغیان وزیر کشور وقت صحبت کردم، وضعیت بودجه دولت مناسب نبود و حتی سه بار نیز خدمت حضرت امام خمینی(ره) رسیدم طرز فکر من اینطور نبود که افرادی به این دلیل که تفکرات سیاسی دیگری دارند، به عنوان مثال بعد از ۲۰ سال کار در شهرداری آن‌ها را از کار برکنار کنم دنیای اقتصاد، سید مهرداد امیر کلالی- از زمانی که کاشف الملک در سال ۱۲۹۷ هجری شمسی مسئولیت بلدیه یا به اصطلاح امروزی شهرداری مشهد را به عهده گرفت، تا به امروز شهر مشهد ۶۳ شهردار به خود دیده است.
  • پایان اتکا به درآمد جرائم ساختمانی

    دنیای اقتصاد، گروه شهری- ۲۳ دی ماه سال گذشته بود که بررسی نظریه مشترک کمیسیون فنی، عمرانی و طرح‌ریزی شهری و کمیسیون برنامه، بودجه، فناوری اطلاعات و امور اداری در زمینه لایحه شهرداری در خصوص پیشنهاد K موضوع تبصره ۱۱ ماده ۱۰۰ قانون شهرداری در دستور کار شورای شهر مشهد قرار گرفت و اعضا به آن رأی مثبت دادند. بر اساس این لایحه ارزش روز معاملاتی ساختمان (K) موضوع تبصره ۱۱ ماده ۱۰۰ قانون شهرداری‌ها به شرح ذیل تعیین و مبالغ آن از طبقات هشت به بعد هر طبقه ۱۰ درصد افزایش می‌یابد: در حوزه درآمدی چهار و پنج به میزان یک‌سوم َP مصوب همان سال؛ در حوزه درآمدی سه به میزان دوسوم َP مصوب همان سال و در حوزه درآمدی یک و دو به میزان َP مصوب همان سال.
  • شهرهای خراسانی عهد ساسانی

    رضا سلیمان نوری* ششمین نوشتار از این مجموعه که هفته قبل منتشر شد را با این وعده به پایان بردم که کمی بیشتر درباره خراسان عهد ساسانی با شما گفت‌وگو کنم. و اما درباره خراسان عهد ساسانی تا اینجا نوشتم که خراسان در زمان ساسانیان یکی از چهار ولایت بزرگ قلمروی آنان بود. ساسانی در دوران اوج حکومت خود خراسان را نیز همچون کل ایران به چهار قسمت یا ربع تقسیم کرده و برای هر کدام مرزبانی تعیین کرده بودند. نیشابور، مرو، هرات و بلخ مراکز این چهار بخش یا کرسی فرمانداری خراسان بود.
    در این بین باید گفت که حکایت نیشابور از دیگر این شهرها قابل‌توجه‌تر است زیرا نیشابور در اصل شهری ساسانی محسوب می‌شود.
  • ذکر احوال حاکمان و استانداران خراسان در دوره قاجاریه – بخش۳۰

    هادی پژوهش مشهد در دوران استبداد صغیر، قسمت اول علی‌نقی میرزا رکن‌الدوله پسر بزرگ محمدتقی میرزا رکن‌الدوله اول است. یادشده ابتدا لقب عین‌الملک داشت که پس از فوت پدرش ملقب به لقب وی یعنی رکن‌الدوله شد. وی در سال ۱۳۲۱ ه. ق پس از عزل سلطان‌حسین نیرالدوله به استانداری خراسان منصوب گردید و تا سال ۱۳۲۳ ه. ق در این سمت باقی بود. پس از یک دوره استانداری کرمان در سال ۱۳۲۹ ه. ق مجددا استاندار خراسان شد. در این سال به جای غلامحسین صاحب اختیار به مشهد آمد و در این ماموریت بود که ماجرای به توپ بسته شدن حرم به شرح زیر پیش‌آمد و منجر به عزل رکن‌الدوله گردید و به جای او مجددا سلطان حسین میرزا نیرالدوله برای بار دوم به استانداری خراسان منصوب گردید.
  • آغاز مرمت ۱۴ خانه تاریخی در خراسان رضوی

    دنیای اقتصاد- معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: مرمت ۱۴ خانه تاریخی در این استان به صورت مشارکت دولت و مالک آغاز شده است. محمد رکنی در گفت‌وگو با ایرنا افزود: این طرح مرمتی در خراسان رضوی با پنج میلیارد ریال اعتبار دولتی و مشارکت مالکان آثار در قالب تامین ۵۰ درصد اعتبار از سوی دولت و ۵۰ درصد از سوی مالک خانه تاریخی اجرا می‌شود. وی گفت: تمامی خانه‌های تاریخی منتخب، در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و در چارچوب این طرح خانه‌های تاریخی شهری و روستایی با هم مد نظر و زیر پوشش قرار گرفته‌اند.
  • پروژه ناکام عبور برای رسیدن

    دنیای اقتصاد، صابر افشار زاده-خرداد، ماه شور و هیجان، تلخ کامی، نوستالژی و جوش و خروش است. روز روز این ماه در حافظه تاریخی مردم، داستان و خاطرات شنیدنی و پاک‌نشدنی دارد. انکار ویژگی‌های متفاوت خرداد ماه و حافظه تاریخی مردم، عبث و دور از ذهن است. هر چند تابه‌‌حال در مقاطع زمانی مختلف بر این مهم اهتمام ورزیده‌اند، اما واضح است که سال به سال روزها و چهره‌ها جای خودشان را در ضمیر ناخودآگاه فرهیختگان کشورمان بیش از گذشته، مستحکم می کنند. یکی از چهره‌هایی که تابه‌حال از طریق دست‌اندازی‌های متفاوت سعی شده مخدوش به تصویر کشانده شود بدون شک دکتر علی شریعتی است .