شماره روزنامه ۶۱۴۶
|

ویژه نامه خراسان

  • چوب بخشنامه ها، لای چرخ قطعه سازان

    دنیای اقتصاد، گروه خودرو- سال گذشته بود که از گوشه و کنار خبرهایی منتشر می‎شد مبنی بر اینکه بدهی خودروسازان به واحدهای قطعه‏سازی در خراسان رضوی مشکلاتی را برای این واحدها ایجاد کرده و آن‎ها را تا مرز ورشکستگی پیش برده است؛ پس از آن اواخر سال در راستای رفع مشکلات نقدینگی واحدهای قطعه‏ساز استان، تفاهم‌نامه‌ سه جانبه‏ای بین بانک صادرات، شرکت ساپکو و واحدهای قطعه‏ساز به میزان ۲۰۰ میلیارد تومان به امضا رسید و مقرر شد بر اساس این تفاهم‎نامه، مطالبات معوق و سررسید شده واحدهای قطعه‏ساز استان از شرکت ساپکو، از طریق بانک صادرات پرداخت شود.

  • پیام تندرستی - ۲۱ تیر ۹۵

  • آغاز بررسی حقوق‌های مدیران شهری مشهد توسط سازمان بازرسی

    مهر- رئیس کمیسیون نظارت و امر به معروف و نهی از منکر شورای شهر مشهد گفت: سازمان بازرسی چند روزی است که بررسی حقوق‌های مدیران شهری مشهد را آغاز کرده است. علی‏اصغر لطفی اظهار کرد: هم‌اکنون موج فیش‌های حقوقی نجومی در کشور به پا شده است که شهرداری مشهد هم از این امر مستثنی نیست و سازمان بازرسی بررسی حقوق‌های مدیران شهری مشهد را آغاز کرده است.

    .
  • ۶ عارضه جدی صبحانه نخوردن

    عارف مومنی
    کارشناس تغذیه

    ضرب‌المثل عاقلانه «صبحانه مهمترین وعده غذایی روز است»، در طول اعصار مختلف نقل شده ولی با این حال شاید هنوز عمق این مساله که چرا صبحانه بسیار اهمیت دارد، به درستی درک نشده باشد. عوارض جانبی صبحانه نخوردن شامل تاثیرات منفی روی وزن، عدم‌سلامت هورمونی، اختلال حافظه و خلق و خوی است.

     

    چاقی: چاقی و عوارض متعاقب آن از قبیل دیابت، ناباروری، بیماری‌های قلبی و . . . از بزرگترین نگرانی‌های قرن هستند.

  • خضوع و خشوع هنرمند، مهم‌ترین ویژگی هنر

    دنیای اقتصاد، ضحی زردکانلو- حسین ماستیانی، مجسمه‌ساز، نقاش و خطاط سبزواری است که تندیس‌های بسیاری از او در سراسر ایران نصب شده است، نکته قابل‌توجه درباره این هنرمند این است که او زمان بسیاری را در کارگاه مجسمه‌سازی‌اش در سبزوار و همچنین در دانشگاه‌های متعدد به امر تعلیم و آموزش هنرجویان جوان اختصاص می‌دهد، ماستیانی درباره گرایش و علاقه‌اش به هنر می‌گوید: «از دوران کودکی توجه و علاقه خاصی به کارهای هنری داشتم و به‌صورت ناخودآگاه یک اثر هنری چه در قالب شکل و چه در قالب صدا من را میخکوب می‌کرد.

  • حمایت مجلس از موضع رئیس‎جمهوری در برخورد با حقوق‎های نامتعارف

    دنیای اقتصاد- عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس از موضع صحیح رئیس‎جمهور و دولت تدبیر و امید در برخورد با دریافت‎کنندگان حقوق‌های نامتعارف حمایت می‎کند. به گزارش ایرنا، حمید بنایی در خصوص بیانیه رئیس‏جمهوری خطاب به ملت ایران درباره حقوق‎های نامتعارف، اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی هم به نوبه خود با افزایش نظارت‎ها و پیگیری مسأله حقوق‏های نامتعارف در این زمینه در کنار دولت قرار دارد. نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مرکز پژوهش‎های مجلس شورای اسلامی به دنبال تأکید رئیس مجلس مبنی بر بررسی حقوق‏های نامتعارف و با تهیه گزارش و قرائت آن در صحن علنی مجلس اقدام دولت در برخورد با این نوع پرداخت‏ها را مناسب دانست.

  • تعریف سرطان

    دنیای اقتصاد، فاطمه محسنی- سرطان عارضه ای است که در آن سلول‌های غیرطبیعی به‌صورت کنترل‌نشده تکثیر یافته و می‌توانند بافت‌های مجاور را درگیر کنند. بیش از ۲۰۰ نوع متفاوت از بیماری سرطان وجود دارد که هرکدام به شیوه‌های خاص ایجاد می‌شوند. چیزی که در همه مشترک است، این است که به روشی مشابه شروع می‌شوند یعنی با تغییر در ساختار طبیعی یک سلول. تقسیم سلول‌های غیر طبیعی تحت کنترل نیستند و معلوم نیست که چه زمانی متوقف می‌شود یک دسته از سلول‌های غیرطبیعی یک تومور نامیده می‌شود. همه تومورها سرطان نیستند، دونوع تومور وجود دارد: خوش‌خیم و بدخیم.

  • فرجام فیش‌های حقوقی نجومی

    امیرشهلا

    ۱- ماجرای فیش‌های حقوقی که توسط اتاق فکر مخالفان دولت، طراحی، راهبری و هدایت شد، با دو هدف عمده به یک بحران ملی تبدیل شد. اول، سرپوش نهادن بر فساد گسترده مالی- اداری در دولت نهم و دهم و دوم: از پا انداختن دولت یازدهم و زمین‌گیرکردن حسن روحانی با ضرب شستی قوی و علی‌الظاهر بدون راه پس و پیش.

    ۲- آیا اتاق فکر طراحی این حمله سازمان یافته به اهداف از قبل تعریف شده‌اش رسیده است؟ آن‌ها که برای دوهفته، تمام تقلای‌شان را معطوف به درشت‌نمایی غائله فیش‌های حقوقی کردند، در گفته خود صادق نیستند.

  • معلم خستگی‌ناپذیر

    رضا سلیمان نوری
    کارشناس‌ارشد ایران‌شناسی و خراسان‌پژوه

    دهه سوم قرن جاری را باید دوران تلاش حوزویان نواندیش مشهد برای جلوگیری از فرار هرچه بیشتر جوانان از واقعیت دین نامید. در این سال‌ها چه بسیار روحانیون مستعدی که برای جلوگیری از گسترش انحرافات گوناگون فکری در سطح جامعه، لباس حوزه را به کناری نهاده و همرنگ جماعت شدند تا شاید بدین‌گونه کلام ایشان بیشتر در مردم نفوذ کند. بی‌شک مشهورترین این افراد در مشهد مرحوم استاد محمدتقی شریعتی است که توصیه‌ها برای ماندن در حوزه را به هیچ انگاشته و با حضور در دانشگاه و مدرسه به ارشاد جوانان پرداخت.

  • شاخص های عمده نیروی کار در زمستان ۹۴

  • سالانه ۵۵ هزار و ۵۰۰ تن پسته در خراسان رضوی تولید می‌شود

    تسنیم- مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: سالانه حدود ۵۵ هزار و ۵۰۰ تن پسته در خراسان‌رضوی تولید می‌شود. سیدهاشم نقیبی با اشاره به افزایش روزافزون تولید پسته در خراسان رضوی اظهار کرد: تعداد زیادی از کشاورزان به علت بازدهی اقتصادی بالا و نیاز به آب کم به کاشتن پسته روی آورده‌اند. وی با بیان اینکه متوسط برداشت از باغات پسته خراسان رضوی مطلوب است، خاطرنشان کرد: متوسط برداشت از هر هکتار از این محصول در استان بین ۱۲۵۰ تا ۱۴۰۰ کیلو پسته خشک است؛ ۷۳ هزار هکتار در استان زیر کشت پسته رفته که از آنها حدود ۵۵ هزار و ۵۰۰ تن محصول برداشت می‌شود؛ البته باید در نظر داشت از تمام ۷۳ هزار هکتار پسته زیر کشت تمام آن محصول نداشته و ۴۵ هزار هکتار از آن بارور و مابقی در سال‌های اولیه کاشته شدن بوده و زمان می‌برد تا باردهی داشته باشند.

  • گیاهان موثر در درمان سرماخوردگی و کاهش علائم تب کودکان

    محمدرضا اصفهانی
    کارشناس و پژوهشگر تغذیه

    منبع: گیاهان دارویی موثر در بیماری‌های کودکان
    آخوندی

    از آنجایی‌که عفونت‌های ویروسی و باکتریایی دستگاه تنفسی فوقانی از جمله آنفولانزا و سرماخوردگی در کودکی بسیار شایع است، کنترل و کاهش علائم تنفسی آن از جمله سرفه، آبریزش از بینی، احتقان، تب و دردهای عضلانی می‌تواند به کاهش بی‌قراری، آرام کردن کودک و بهبود تغذیه او منجر شود. بسیاری از گیاهان دارویی را که برای سرماخوردگی بزرگسالان استفاده می‌شود، می‌توان با کاهش مقادیر مصرفی و یا تجویز و دم‌کرده‌های رقیق‌تر، برای کودکان نیز به‌کار برد.

  • صیانت دستگاه قضایی از ۲۷ هزار شغل در واحدهای تولیدی خراسان رضوی

    ایرنا- دبیر کمیسیون پنج نفره حمایت قضایی از سرمایه‌گذاری وابسته به اداره کل دادگستری خراسان رضوی گفت: دستگاه قضایی تاکنون از ۲۷ هزار شغل در واحدهای تولیدی این استان صیانت کرده است. حسین محمودی اظهار کرد: ۲۷۰ پرونده مربوط به واحدهای تولیدی استان با میانگین ۱۰۰ شغل برای هر واحد به این کمیسیون در استان ارجاع شد. وی اظهار کرد: عمده پرونده‌‎های مزبور مربوط به مشکلات صنعتگران با بانک‌ها، اداره امور اقتصادی و دارایی، بیمه و سایر سازمان‌‎های مرتبط در حوزه روش محاسبات سود و جرایم، نوع قراردادهای بانکی، عدم‌توان پرداخت و مصادره اموال یا کارخانجات آن‌ها توسط بانک‌‎ها بوده است.

  • اختلاس‌گر ۳ میلیارد تومانی در مشهد دستگیر شد

    دنیای اقتصاد- فرمانده انتظامی خراسان رضوی از دستگیری اختلاس‌گر سه میلیارد و ۲۰۰میلیون تومانی در مشهد خبر داد. بهمن امیری مقدم در ادامه اظهار کرد: کارمند بانک ملی زاهدان روز چهارشنبه گذشته پس از اختلاس سه میلیارد و ۲۰۰میلیون تومانی با ترفند انتقال مبلغ به چهار کارت فراری شد، او به تهران رفت و چون در ساعات پایانی وقت اداری بود ۵۲۰ میلیون تومان دلار خریداری کرد. وی ادامه داد: متهم که روز بعد متوجه شد حساب‌هایش مسدود شده‌است به مشهد گریخت. فرمانده انتظامی خراسان رضوی با اشاره به دستگیری این اختلاس‌گر گفت: با کسب اطلاعاتی مبنی بر ورود عامل اختلاس بزرگ به مشهد، ماموران کلانتری آبکوه مشهد او را در مخفیگاهش دستگیر کردند.

  • نخستین همایش ملی قیام گوهرشاد برگزار می‎شود

    دنیای اقتصاد، رها بخشایش- نخستین همایش ملی قیام گوهرشاد در روزهای ۲۱ و ۲۲ تیر ماه در تالار شهر مشهد برگزار می‎شود. دبیر همایش ملی قیام گوهرشاد در نشستی خبری با اشاره به اینکه ۱۶۰ چکیده مقاله به دبیرخانه ارسال و از این تعداد ۱۴۵ چکیده مقاله منتشر شده است، اظهار کرد: همچنین ۱۱۰ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده که از این تعداد ۵۰ مقاله تأیید شده است. هادی وکیلی با بیان اینکه با تشکیل کمیته علمی این همایش در آبان ماه ۹۴، مراحل اجرایی همایش آغاز شده است، در خصوص تعداد شهدای قیام گوهرشاد، خاطرنشان کرد: هنوز به آمار قطعی در این خصوص نرسیده‏ایم اما احتمال می‏دهیم تعداد شهدا بین ۷۰۰ تا ۲۵۰۰ نفر باشد.

  • نشست تشکل‏های بخش خصوصی خراسان رضوی با ۲ عضو کمیسیون صنعت مجلس

    دنیای اقتصاد- نشست مشترک اعضای هیأت رئیسه و مدیران مشاور عضو انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی با حضور دو نماینده استان در کمیسیون صنعت و معدن مجلس شورای اسلامی برگزار شد. در جلسه عصر دیروز که در ساختمان ساپکوی مشهد و با حضور حمید گرمابی، نماینده مردم نیشابور و فیروزه و رمضانعلی سبحانی‎فر، نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، حاضران به تبادل نظر درباره رویکردهای «مدیریت ارزی در دوره پساتحریم» پرداختند.

    .
  • کتابی از عباس کیارستمی

    «سعدی از دست خویشتن فریاد»، نام کتابی از عباس کیارستمی پرافتخار ترین فیلمساز ایرانی است که هفته گذشته از میان ما رفت. او در این کتاب، به سبک کتاب «حافظ به روایت کیارستمی» گلچینی از غزلیات سعدی را ارائه کرده و نام کتاب را نیز از این بیت سعدی به عاریت گرفته‌است:

    همه از دست غیر ناله کنند

    سعدی از دست خویشتن فریاد

    این کتاب، در ادامه کاری است که کیارستمی در احیای ادبیات کلاسیک به سبک و ذوق خودش انجام می‌داد. پیش از این، کتاب حافظ به روایت کیارستمی، جنجال‌های بسیاری برانگیخت، که کیارستمی در ابتدای کتاب تنها یک جمله نوشت: «باید مطلقا مدرن بود.

  • پیامک وارده

    چطورمی‌شودکه دولت برای مدیران نالایق پشت میزنشین (که بارابطه به جایی رسیده‌اند و فرهنگ و اقتصاد کشور را به این وضع درآورده اند) پول دارد ولی برای وام کشاورزی یا پرداخت بهای گندم ما کشاورزان شهر کویری و زلزله‌زده طبس بودجه ندارد؟

  • یک لیوان از بهشت برای روزهای جهنمی

    دنیای اقتصاد، الهه میرزاده- با شروع فصل تابستان و آغاز روزهای گرم، تشنگی و تبعات پیرو آن می‌تواند روز گرم را تبدیل به جهنمی کند که تجربه لحظاتی از آن هم خوشایند نیست. شایان توجه است که علاوه بر تجربه حس عطش، دهیدراسیون یا کم‌آبی بدن از مشکلاتی است که مواجهه با آن، بدن ما را در شرایط سخت فیزیولوژیکی قرار می‌دهد، این پایان ماجرا نیست، با گرم‌تر شدن هوا، بدن ما به آب بیشتری نیاز دارد، آب در بدن نقش تعدیل‌کننده دارد، بنابراین با کم‌شدن آب بدن، میزان هیستامین افزایش می‌یابد و سیستم ایمنی بدن تعادل خود را از دست می‌دهد.

  • آسیب‌شناسی بحران فیش‌های حقوقی

    روح‌الله اسلامی
    عضو هیأت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد

    دولت به معنای اقتدار کامل مشروع و قانونی در سرزمین بر شهروندان با تکنیک‌های بروکراتیک و دموکراتیک است. چند ماهی است که به‌علت فضای باز سیاسی، نزدیکی به رقابت انتخابات ریاست جمهوری و گسترش تکنولوژی اطلاعات، مسئله مهمی به نام فیش‌های حقوقی مطرح شده است تا ناکارآمدی قوه مجریه از سوی جریانی سیاسی در افکار عمومی شکل بگیرد. علل این بحران چیست و آیا راه حلی دارد؟

    ۱-دولت وکالای عمومی: دولت بخشی است که با کالای عمومی و موضوعاتی که با مصلحت عمومی سروکار دارد، ارتباط پیدا می‏کند.

  • اصلاح بافت فرسوده، چرا و چگونه؟!

    مهدی بندی
    کارشناس‌ارشد شهرسازی و مدرس دانشگاه

    فرسایش امری طبیعی است که تحت هیچ شرایطی نمی‌توان آن را کنار گذاشت. این فرسایش نشانه تغییر و تحول و به مفهوم زنده بودن است و سکون، به معنای ثبات و توقف است که منجر به مرگ حیات می‌شود. بنابراین هر موجود زنده‌ای برای ادامه بقای خود نیاز به اصلاح و بازسازی و ترمیم خود دارد و شهرها نیز به عنوان موجودی زنده از این قاعده مسثتنی نیستند. بافت‌های مسئله‌دار شهرها مسئله‌ای است که شهرها از قدیم با آن مواجه بودند که برای ادامه حیات خود باید آن‌ها را حل و فصل نمایند، اما چگونه؟ همانطورکه در علم طب، برای درمان یک بیماری روش‌های مختلفی وجود دارد اعم از درمان‌های سنتی تا نوین برای اصلاح بافت‌های دارای معضل نیز روش‌های مختلفی وجود دارد.

  • دغدغه بحران مشروعیت

    دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- اواسط اردیبهشت ماه بود که انتشار فیش‎های حقوقی مدیران رده‎ بالای دولتی مثل بمب در جوامع خبری و در میان افکار عمومی صدا کرد و واکنش‏های مختلفی را هم به دنبال داشت؛ برخی این نظام پرداخت را عادلانه ندانستند و برخی دیگر انگشت اتهام را به سوی قانون و خلأهای قانونی نشانه رفتند. جای تعجب ندارد که آن بمب خبری و جو هیجانیِ پس از آن در کشور به یکی از موضوعات مهم روز اقتصاد تبدیل شود اما اینکه با توجه به مشکلات اقتصادی موجود در کشور، این مسأله می‏تواند به سوژه اول این روزها تبدیل شود، جای سؤال دارد و باید امیدوار بود آن‎ها که در میان انبوه مشکلات اقتصاد، تنها این موضوع را پررنگ می‏کنند، نگاه سیاسی به مسأله نداشته و به دنبال بهره‏برداری انتخاباتی از موضوع نباشند.

  • افزایش تقاضا؛ شرط خروج از رکود ساخت‌وساز

    دنیای اقتصاد، سیدمهرداد امیرکلالی- سازمان نظام مهندسی ساختمان محصول قانونی به‌نام قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان است که در سال ۱۳۷۴ در مجلس تصویب شد و به کشور اجازه می‎دهد یک سازمان مردم‎نهاد غیرانتفاعی غیردولتی به اسم سازمان نظام مهندسی را شکل دهد. در کشورهایی نظیر ایران که تجربه دموکراسی، جوان است، این دستاوردها بسیار ارزشمند محسوب می‎شود. در این دستاورد به جمع نخبگانی که در کشور ما بیش از ۳۰۰ هزار نفر هستند، اجازه داده شده که برای اداره برخی امور به آرای خود عمل کنند و فرمان‎بر دولت و نهادهای دولتی نباشند.

  • افزایش ۵۰۰۰ هکتاری سطح زیر کشت زعفران در خراسان رضوی

    ایرنا- مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: سطح زیر کشت محصول زعفران در این استان طی سال زراعی جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۵۰۰۰ هکتار افزایش یافت. هاشم نقیبی سطح زیر کشت زعفران را در سال زراعی گذشته در خراسان رضوی ۷۰ هزار هکتار اعلام کرد و افزود: متوسط برداشت کنونی زعفران در هر هکتار از مزارع خراسان رضوی چهار کیلوگرم محصول است که به این ترتیب پارسال ۲۸۰ هزار تن تولید محصول ثبت شد. مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: حجم برداشت زعفران در سال زراعی ۹۳-۹۴ در مقایسه با سال قبل از آن حدود ۲۹ درصد افزایش داشته است.

  • نمایی از مراسم اختتامیه جشنواره نمایشنامه‌خوانی

  • حجم معاملات ۳ ماهه بورس خراسان رضوی ۳۲۳۹ میلیون سهم بوده است

    تسنیم- مدیر بورس منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: حجم خرید و فروش ۳ ماهه نخست امسال در بورس منطقه‌ای خراسان رضوی ۳۲۳۹ سهم بوده است. حسین خدادوست اظهار کرد: ارزش این معاملات انجام شده ۷۲ میلیارد و ۵۳۰ میلیون تومان بوده است؛ متوسط ارزش خرید و فروش روزانه در معاملات انجام شده در سه ماهه نخست امسال در بورس منطقه‌ای خراسان رضوی ۱۱ هزار و ۸۹۰ میلیون تومان بوده است. مدیر بورس منطقه‌ای خراسان رضوی در ارتباط با تعداد خریداران بورس منطقه‌ای استان، بیان کرد: تعداد خریداران در سه ماهه نخست امسال ۱۰۶ هزار و ۹۳ نفر بوده که برای آن‌ها ۲۱۹۴ کد سهامداری صادر شده است.

  • واکنش اصولگرایانه به استاندار خراسان جنوبی

    روزنامه اعتماد در گزارش مفصلی پیرامون حواشی انتصاب استاندار خراسان جنوبی، نوشت: کمتر از یک سال تا انتخابات ریاست‌جمهوری باقی مانده و حالا یک اصلاح‌طلب سکان اداره استان مطلوب اصولگرایان را در دست گرفته است؛ استانی که در انتخابات هفتم اسفند یکی از مهم‌ترین حاشیه‌ها را به همراه داشت و بسیاری از فعالان سیاسی عملکرد استاندار و فرماندارانش را راضی‌کننده نمی‌دیدند. اما نتیجه انتخابات هفتم اسفند هم در خراسان جنوبی می‌توانست برای دولت یک زنگ خطر شمرده شود. استانی که تمام نمایندگانش را مخالفان دولت تشکیل دادند و حتی یک کرسی هم به اصلاح‌طلبان، مستقلین و حامیان دولت نرسید.

  • گلایه رئیس سازمان صنعت خراسان‌شمالی از عدم اعمال معافیت‌های مالیاتی

    ایسنا- رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان‌شمالی از عدم اعمال معافیت‌های مالیاتی در این استان گلایه کرد. یحیی نیکدل با اشاره به اینکه طبق قانون سرمایه‌گذاران در مناطق محروم می‌توانند از معافیت‌های ۱۰ ساله مالیاتی برخوردار شوند، گفت: چرا این امر در استان اجرایی نمی‌شود و با آن به صورت سلیقه‌ای برخورد می‌شود. وی با اشاره به اینکه یکی از نیازهای اصلی این استان سرمایه‌گذاری است، افزود: خراسان‌شمالی قابلیت‌های فراوانی برای سرمایه‌گذاری دارد اما بخشی‌نگری موجب شده تا سرمایه‌گذار رغبتی برای حضور در این استان نداشته باشد.

  • افزایش ظرفیت ۷۰ مگاواتی تولید برق در خراسان

    ایسنا- مدیر عامل شرکت تولید نیروی برق خراسان از افزایش ظرفیت ۷۰ مگاواتی تولید برق بدون سرمایه‌گذاری زیاد از طریق اجرای طرح ارتقا ظرفیت به روش IGV+ (بهینه کردن زاویه پره‌های راهنمای ورودی) خبر داد. حمید‌رضا پورسلطانی اظهار کرد: شرکت‌های دولتی و خصوصی تولید برق سعی کرده‌اند تا در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در جهت عملیاتی کردن شعار سال جاری مبنی بر «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل»، اقدام‌های عملی و موثر را با استفاده از ظرفیت‌های موجود انجام دهند. وی ادامه داد: در همین راستا و با حمایت ها و پشتیبانی های فنی شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی، اولین اقدام در راستای هدف یادشده که اجرای طرح ارتقاء ظرفیت توربین‌های گاز مدل V۹۴.

  • مستندسازی میراث ناملموس نیشابور کلید خورد

    دنیای اقتصاد- به همت اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیشابور و با همکاری شهرداری این شهر، ساخت فیلم مستند از میراث ناملموس نیشابور برای ثبت در حوزه میراث ناملموس کشور کلید خورد. رئیس اداره میراث فرهنگی نیشابور با اعلام این خبر گفت: نیشابور عضو شبکه شهرهای میراث ناملموس جهان است و جهت معرفی فرهنگ غنی شهرستان در سطح ملی و جهانی، جلوه‌های میراث معنوی (ناملموس) شهرستان مستندسازی می‌شود. مهدی کوثری افزود: با توجه به اینکه فرهنگ ما در معرض تهاجم و شبیخون است؛ برجسته‌سازی و متبلور کردن میراث فرهنگی ناملموس می‌تواند از این مهم حفاظت و حراست نماید.

  • واکنش هنرمندان خراسانی به درگذشت «عباس کیارستمی» در اینستاگرام

    دنیای اقتصاد- کیارستمی چشم‌هایش را بست و حالا دیگر نیازی به آن عینک سیاه ندارد. دیگر حقیقت‌های تلخ، درد و تباهی را نمی‌بیند، به تصویر هم نمی‌کشد و اشک هم نمی‌ریزد، هرچند که کیارستمی‌ها نمی‌میرند، گویی مرگ نیز در رویارویی‌اش با آن‌ها به زندگی جاودانه می‌‌اندیشد. شاید خیلی از ما نمی‌دانستیم او به واسطه آثار ارزشمندش طلایه‌دار پرچم سینمای ایران در جهان بود، نمی‌دانستیم او پنج بار نامزد دریافت نخل طلای جشنواره کن و یک بار برنده این جایزه شد و نمی‌دانستیم با دریافت ۳۲ دست‌آورد شخصی به‌عنوان پر افتخارترین هنرمند ملی ایران مطرح شده است و نیز نمی‌دانستیم در میان ۱۰ فیلم‌ساز برتر آسیا قرار گرفت، ششمین فیلمساز برتر جهان لقب گرفت و به‌عنوان محبوب‌ترین چهره سینمای ایران شناخته شد اما حالا همه خبر مرگ او را شنیده‌ایم و می‌دانیم که دیگر نیست.

  • مشهد شهر جهانی سنگ‌های قیمتی شد

    دنیای اقتصاد- مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی از انتخاب شهر مشهد به عنوان شهر جهانی سنگ های قیمتی خبر داد. حسین زارع‏صفت اظهار کرد: پس از ارسال پرونده مشهد به شورای جهانی صنایع دستی، داوران این شورا اردیبهشت ماه امسال از مشهد بازدید کردند و نتایج این بازدید برای کارشناسان عالی شورای جهانی صنایع دستی ارسال شد که پس از بررسی‌های نهایی و اعلام نظر روسای چهار منطقه اروپا، آمریکای لاتین، آمریکای شمالی و آفریقا، بر اساس اعلام رسمی دفتر رئیس این شورا، مشهد به عنوان شهر جهانی سنگ های قیمتی انتخاب شد.

  • قاچاق زعفران، علت کاهش ۴ درصدی صادرات

    تسنیم- نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: صادرات زعفران در ۲ ماهه نخست امسال نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته چهار درصد کاهش داشته که علت آن قاچاق این محصول بوده است. غلامرضا میری اظهار کرد: مقصد بیشتر این محصولات قاچاق کشورهای افغانستان و امارات متحده عربی هستند. وی با بیان اینکه در این کشورها به کیفیت زعفران توجه چندانی نمی‌شود، تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که در حوزه صادرات زعفران وجود دارد مالیات و دارایی بوده که برای فعالان این بخش مشکلاتی را به‌وجود آورده و سبب افزایش تمایل آن‌ها به قاچاق شده است.

  • ترک جلسه و شکایت ۲ عضو به استانداری

    دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- بار دیگر برگزاری جلسات غیرعلنی شورای شهر مشهد حاشیه‏ساز شد؛ پانزدهم تیر ماه بود که باز هم یکی دیگر از مسائل مهم شهر مشهد پشت درهای بسته و در جلسه غیرعلنی شورای شهر برگزار شد و دو عضو شورای شهر در واکنش به اتفاقاتی که در این جلسه رخ داد، جلسه را ترک و شکایت خود را به استانداری خراسان رضوی بردند. یکی از دستور کارهایی که قرار بود در این جلسه غیرعلنی بررسی شود، مربوط به شرکت الیت بود که جواد ستاری و محمدرضا دیمه‏کار، دو عضو شورای شهر مشهد این موضوع را از جمله موضوعات مهم مرتبط با زندگی شهروندان دانستند و نسبت به تصمیم‏گیری در خصوص این مسأله در پشت درهای بسته اعتراض داشتند که در نهایت اعتراض آنان به ترک جلسه و شکایت به استانداری ختم شد.

  • کالاهای سلامت‎محور، بیشترین کالاهای قاچاق کشف شده در خراسان رضوی

    ایرنا- دبیر کمیسیون برنامه‏‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی گفت: بسیاری از کالاهای قاچاق کشف شده در این استان را کالاهای سلامت محور تشکیل می‎دهند. محمد ابراهیم افشاری با بیان اینکه طی دو ماه ابتدای امسال ردیف اول کشفیات قاچاق کالا به لباس و پوشاک با شش میلیون و ۵۵ هزار و ۸۹۳ ثوب اختصاص داشت، اظهار کرد: ارزش ریالی این کشفیات دو میلیارد و ۸۷۲ میلیون تومان بوده است. وی گفت: هر چند ردیف دوم کشفیات کالای قاچاق کشف شده در خراسان رضوی طی دو ماه نخست امسال با مبلغ یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان به پارچه اختصاص داشت که به شکل مستقیم کالای سلامت‏محور تلقی نمی‏شود اما ردیف‏های چهارم و پنجم کشفیات کالای قاچاق به شکل مستقیم سلامت‏محور هستند.

  • توجه به ادبیات کودک و نوجوان، به پایداری فرهنگی کمک می‌کند

    ایسنا- محمد میرکیانی گفت: پرداختن به ادبیات کودک و نوجوان به پایداری فرهنگی کمک می‌کند. این نویسنده کودک و نوجوان در مراسم رونمایی کتاب «همیشه قصه‌ای هست» که ۱۸ تیرماه در محل فروشگاه شماره هفت انتشارات به‌نشر برگزار شد، اظهار کرد: دنیا به سمت یکسان‌سازی فرهنگی حرکت می‌کند و کشور‌های صاحب قدرت می‌خواهند با یکسان‌سازی فرهنگی دنیا را شبیه به خود کنند تا درنهایت کالا‌ی آن‌ها را مصرف کنیم. وی ادامه داد: یکی از عناصر پایداری فرهنگی حفظ زبان و ادبیات بومی و خرده‌فرهنگ‌هاست که پرداختن به ادبیات بومی در بخش کودک و نوجوان بسیار به این زمینه کمک می‌کند.

بیشتر