شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

ویژه‌نامه اصفهان

  • حواس جمع

    هوش مصنوعی به میدان آمده تا با دست مخاطب به دسترسی آسان‌تر و طبقه‌بندی‌شده تر اطلاعات کمک کند. در این گفت‌وگو باهوش مصنوعی در بستر تلگرام درباره چالش‌های اقتصادی اصفهان گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانیم:
  • تاثیر مثبت بازگشایی زاینده رود

    بازگشایی زاینده رود در نوروز امسال نشان داد که تا چه حد جریان رودخانه می‌تواند به مسئله گردشگری و درآمد زایی شهر کمک کند. اما متاسفانه باز هم شاهد بستن رودخانه هستیم و در مجلس نیز درگیری هایی بین نمایندگان و مسوولان برای جریان دائمی رودخانه پیش آمد که هنوز نتیجه‌ای از آن بیرون نیامده است. با تجربه نوروز امسال این انگیزه و انتظار وجود دارد که اردیبهشت ماه نیز شاهد جریان رودخانه در اصفهان و تلفیق بهار و رودخانه و حضور گردشگران باشیم. در ادامه به نکاتی درباره تاثیر رودخانه‌ها بر گردشگری اشاره می کنیم. در دوران کنونی در پی بروز بحرانهای زیستمحیطی، نابودی منابع و ایجاد موانع در راه رسیدن به توسعه پایدار، ضروری است که برنامه‌ها بر اساس شناخت و ارزیابی توان محیطی انجام شوند تا هم بهره‌برداری درخور و مستمر از محیط صورت‌گیرد و هم ارزشهای طبیعی محیط حفظ شوند.
  • نیاز تولید؛ حضور مردم

    امروز حدود نیمی از زیرساخت‌های اقتصادی کشور به علت غیرفعال شدن واحدهای صنعتی و تولیدی، بلااستفاده هستند و این در حالی است که رشد اقتصادی ایران درگرو تولید در همه سطوح و حوزه‌ها است. طبق آمارهایی که اتاق‌های بازرگانی، تعاون و اصناف کشور منتشر کرده‌اند از زمستان ۹۸ تا تابستان سال گذشته، ظرفیت بنگاه‌های تولیدی ۴۸ درصد بوده است. از سوی دیگر از سال ۱۳۹۵ تا تابستان ۱۴۰۱ اقتصاد کشور در حالت رکود قرار داشته است. غیرقابل‌پیش‌بینی بودن وضعیت اقتصادی، تغییرات قیمت‌ها، بی‌ثباتی سیاست‌ها، قوانین و مقررات، مالیات، بروکراسی اداری، دشواری تامین مالی از بانک‌ها و...پنج مانع اصلی رونق محیط کسب‌وکار ایران در زمان یادشده بوده است.
  • برگزاری یکصد و بیست و ششمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان

    پیشنهادات شهرداری اصفهان برای توسعه نیروگاه‌های کوچک مقیاس خانگی در یکصد و بیست و ششمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان مورد بررسی قرار گرفت. به گزارش دنیای اقتصاد و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، بررسی پیشنهادات شهرداری اصفهان برای توسعه نیروگاه‌های کوچک مقیاس خانگی و بررسی موانع و چالش‌های کلان سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر دستور کار یکصد و بیست و ششمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان در اتاق بازرگانی اصفهان بود. استاندار اصفهان در ابتدای این جلسه با بیان اینکه سال ۱۴۰۱ سال پر فراز و نشیبی برای اقتصاد کشور بود، اظهار‌کرد: به‌رغم تمام این ناملایمات با لطف الهی و تلاش بخش‌های اقتصادی در مجموع شاهد ثمرات مطلوبی برای اقتصاد کشور بودیم.
  • شکست در تحول سازمانی واقعیتی تلخ و متداول

    خوشبختانه امروزه توجه به دانش مدیریت در بین مدیران کسب‌وکارهای خرد و کلان عمومیت‌یافته است. دوره‌های آموزشی متعددی برگزار ‌می‌شود و رهبران سازمان‌ها از مشاورین برای ایجاد تحول در بنگاه‌ها استفاده ‌می‌کنند. آن‌ها رویکردهای مدیریتی‌ای را برای ایجاد تحول در سازمانشان به کار ‌می‌گیرند که معمولا برگرفته از بینش‌هایی است که در اثر بهینه کاوی از سازمان‌های موفق اقتباس‌شده است و کم‌وبیش در اجرای شکلی آن‌ها هم موفق ‌می‌شوند. استقرار نظام‌های مدیریتی، تمرکز بر بهینه‌سازی فرایندهای کسب‌وکار، تحلیل و مدیریت استراتژیک، بهره‌گیری از سیستم‌های اطلاعاتی و تحلیل ریسک سازمانی ازجمله این رویکردها هستند.
  • توسعه ۱۵ شهرک صنعتی استان اصفهان در دستور کار است

    رسول سواری مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی اصفهان گفت: با توجه به چالش کمبود زمین در استان، برنامه ما پیگیری توسعه در شهرک‌های صنعتی موجود است و به‌دلایل توجیهات فنی و اقتصادی، در پی ایجاد شهرک‌های صنعتی کوچک در استان نیستیم و در حال توسعه شهرک‌های موجود در استان هستیم.
  • زمان دنده‌عقب ندارد

    از خیلی‌ها که بپرسید کارآفرینی چیست یا کارآفرین کیست، دوست یا آشنایی را می‌شناسند که مثلا مرغداری یا گلخانه‌ای راه انداخته یا با یک کارگاه سه‌نفره شروع کرده و حالا دست صد نفر را گرفته و مشغولشان کرده است، علی‌الظاهر هم درست می‌گویند بندگان خدا! برای بیشتر افراد، مهم ما به ازای بیرونی فعالیت یا کنش است، اینکه پول به‌مثابه یکی از اشکال ثروت در برابر کالا یا خدمات خود به دست می‌آورند یا عدد آدم‌هایی که از راه مشخصی امرارمعاش می‌کنند، مهم‌تر از این است که فلان کسب‌وکار با استفاده از فناوری‌های نوین یا تکیه‌بر راهبردهای مدیریتی جدید، توانسته گسترش پیدا کند یا نیروهایی را آموزش و ارتقا داده باشد که هرکدام توانایی راه‌اندازی یک کسب‌وکار جدید یا ظاهر کردن تصویر ایده از دریچه دوربین خلاقیت بر قاب عکس واقعیت را داشته باشد.
  • قالی اصفهان؛ از عرش به فرش

    سهم ۳۰ درصدی فرش ایرانی از تجارت جهانی، در برابر تجارت ۲۰۰ میلیون دلاری سالانه فرش دستباف جهان، گویای سقوط جایگاه این کالای پربهای ایرانی در بازارهای هدف است. سقوطی که باوجود شهرت، کیفیت و پیشینه فرش دستباف ایرانی، اگر فاجعه محسوب نشود اما یک چالش بزرگ برای این صنعت است، حال‌آنکه هنوز هم هیچ کشوری نتوانسته است فرشی همانند فرش ایران را ارائه دهد.
  • امکان تامین بخشی از حقابه تالاب گاوخونی حتی در شرایط خشکسالی وجود دارد

    ایرنا: استاد گروه منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که با در نظر گرفتن خط قرمز ذخیره سد زاینده‌رود برای تامین آب آشامیدنی (۲۰۰ میلیون متر مکعب)، می‌توان بخشی از حقابه تالاب گاوخونی را حتی در شرایط خشکسالی نیز تخصیص داد.
  • ۵۰۰ طرح کسب و کار و فن‌آفرینی در هفدهمین جشنواره ملی شیخ بهایی

    دنیای اقتصاد: دبیر جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی گفت: حدود ۵۰۰ طرح کسب و کار و فن‌آفرینی از سراسر کشور به دبیرخانه هفدهمین دوره این جشنواره رسید که برترین آنها پس از گذراندن مراحل داوری در ۲۱ اردیبهشت امسال معرفی می‌شود.
  • نود و چهارمین جلسه شورای مسکن استان اصفهان برگزار شد

    در نود و چهارمین جلسه شورای مسکن استان اصفهان به‌صورت ویژه آخرین وضعیت طرح نهضت ملی مسکن در شهرهای جدید موردبررسی قرار گرفت.
  • بیش از ۲۹ هزار متقاضی پروژه‌های طرح نهضت ملی مسکن در اصفهان

    علیرضا قاری قرآن مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان در حاشیه نود و چهارمین جلسه شورای مسکن استان اصفهان در خصوص آخرین وضعیت طرح نهضت ملی مسکن استان اظهار‌کرد: در این استان بیش از ۴۳۰ هزار نفر اقدام به ثبت‌نام طرح نهضت ملی مسکن کردند که پس از پالایش و بررسی‌های لازم افزون بر ۱۴۴ هزار متقاضی، حائز شرایط فعال شناخته شدند.
  • راهی جز اقتصاد صادرات‌محور نداریم

    نماینده سابق مردم اصفهان در مجلس گفت: متأسفانه ساختار برنامه‌ و بودجه‌ای مناسب و قدرتمندی نداریم. دولت باید ساختارهای برنامه و بودجه‌ای را بر محور مهار تورم و رشد تولید تنظیم کند، در حال حاضر این ساختارها در کشور ما ایراد دارد و دچار تراکم قوانین است، لذا باید به سمت تنقیح و پالایش قوانین در حوزه‌های اقتصادی برویم و اعطای مجوزهای تولید تسهیل شود.
  • استقبال مردم اصفهان از طرح کالابرگ چگونه بوده است؟

    از اجرای طرح کالابرگ به‌طور سراسری و البته بدون الزام به حذف یارانه نقدی در حالی بیش از یک ماه می‌گذرد که بر طبق گزارش‌های موجود تا لحظه نگارش این نوشتار، تعداد ۳۵۰هزار خانوار در کشور، معادل بیش از یک‌میلیون نفر در طرح کالابرگ الکترونیکی به‌صورت اختیاری شرکت کرده‌اند عددی که حکایت از استقبال اندک مردم نسبت به این طرح دارد .
  • اولویت سالجاری بهزیستی اصفهان رونق کسب و کار خانگی و خودکفایی مددجویان

    ایرنا:‌ سرپرست اداره‌کل بهزیستی اصفهان گفت: از جمله اولویت‌های امسال این نهاد در استان ، راه اندازی طرح‌های اشتغال، کارگاه‌های تولیدی و کسب و کار خانگی با هدف خودکفایی مددجویان است.
  • وقتی محوطه کاخ صفوی جهان‌نما علفزار می‌شود!

    ایسنا: سال ۹۴ بود که طی عملیات کاوش باستان‌شناسی در محل ایستگاه امام حسین(ع)، پایه‌های کاخ جهان‌نما کشف شد و برخلاف نظر بسیاری از متخصصان، ابتدا با کاه‌گل و سنگ‌ریزه پوشیده‌ شد و سپس در معرض بازدید قرار گرفت. حالا چند روزی می‌شود که این محوطه صفوی با روییدن انبوهی از گیاهان مزاحم، به زمین سبز تبدیل‌شده است!
  • جمع‌آوری ۲۵هزار تُن پسماند در زیستگاه‌های طبیعی اصفهان

    اداره کل حفاظت محیط زیست اصفهان اعلام کرد: نزدیک به ۲۵ هزار تُن پسماند از حاشیه راه‌های دسترسی اصلی شهری و روستایی، تفرجگاه‌ها و زیستگاه‌های طبیعی استان در قالب طرح ملی «مسیر سبز، ایران پاک» جمع‌آوری شد.
  • بی‌آبی، چمن ورزشگاه اردستان را خشک کرد

    زمین چمن ورزشگاه ۱۷ شهریور اردستان در شرایط اسفناک و رو به نابودی قرار دارد و برای جلوگیری از این موضوع اقدامی نمی‌شود و این مجموعه به امان خدا رها شده است.
  • ذوب‌آهن گام نخست را محکم برداشت

    تیم بسکتبال ذوب‌آهن اولین دیدار خود در مرحله پلی‌آف لیگ برتر بسکتبال باشگاه‌های ایران را با پیروزی پشت سر گذاشت.
  • گزارش یک دورهمی مالی

    گروه گزارش: یک غروب بهاری و ترکیبی از اهالی عدد و رقم در سالن چشم‌انداز هتل کوثر، اشتباه نکنید، اخبار امور مالیاتی یا بررسی بودجه سنواتی فلان ارگان و شرکت را نمی‌خوانید، این گزارشی از یک افطاری ساده (ساده چون خبری از سفره‌های رنگارنگ نبود) است از سوی جمعیتی که نبض امور مالی شرکت‌ها و مجموعه‌های اقتصادی را در دست دارند، همان‌ها که به قول شادمان امینی رییس هیات مدیره انجمن مدیران مالی اصفهان، امین صاحبان کسب‌وکارها هستند!
  • تولید فیلم بلند در اصفهان به جریان‌سازی مستمر نیاز دارد

    یک نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده با بیان اینکه تولید فیلم بلند مبتنی بر یک جریان فیلم‌سازی در اصفهان نیست، گفت: اصفهان به لحاظ سخت‌افزاری و تجهیزات فیلم‌سازی به عوامل بیرونی نیاز ندارد و فقط باید مکانیزم حمایتی برای تولید فیلم بلند از طرف مجموعه‌هایی مانند حوزه هنری، شهرداری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تعریف شود.
  • رفع مشکلات با تبدیل اقتصاد دولتی به مردمی میسر است

    معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان گفت: تبدیل اقتصاد دولتی به مردمی یکی از راهکارهای رفع مشکلات اقتصادی است و تا زمانی که اقتصاد خصوصی نشود مشکلات به شکل ریشه ای درمان نمی شود.
  • درسال‌زراعی جاری افزون بر ۱۹۲ هزار تُن گندم در استان اصفهان تولید شد

    مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان اصفهان گفت: بر اساس برآورد های اولیه ،تولید گندم در این استان در سالزراعی جاری، ۱۹۲ هزار تُن و پیش بینی میزان خرید آن هم ۱۲۴ هزار تُن است.
  • چرا کشورها شکست می‌خورند؟

    دارون عجم‌اوغلو و جیمز رابینسون در این اثر تصویری همه‌جانبه و گویا از تفاوت‌ها و شکاف‌های عظیمی که در استانداردهای زندگی و درآمدهای مردم در چهار گوشه دنیا وجود دارد، ارائه داده‌اند. اینکه در کشورهای ثروتمندی همچون ایالات متحده، بریتانیا و آلمان مردم با چه استانداردهایی زندگی می‌کنند و درآمدشان چگونه است و در مقابل زندگی در کشورهای فقیری همچون صحرای آفریقا و آسیای جنوبی چطور می‌گذرد.
  • چین چگونه سرمایه‌داری شد؟

    فقط سی‌وپنج سال وقت لازم داشتند تا از کشوری کمونیستی و فقیر و وابسته به کشاورزی بدل به بزرگ‌ترین قدرت اقتصادی و تولیدکننده جهان بشوند. دو نویسنده این کتاب با روایتی به شدت جذاب، رشد غول‌آسا و تبدیل‌ شدن این کشور به ابرقدرت اقتصادی را شرح می‌دهد. با مرگ مائو چین کمونیست به آخر خط رسید و با روی کار آمدن تنگ شیائوپینگ چین چنان جهشی به سوی سرمایه‌داری داشت که در هیچ جای دیگری از جهان نمونه‌اش وجود ندارد.
  • جنگ‌های ارزی

    سقوط‌های ملی و اجتماعی به دفعات زیاد اتفاق افتاده‌اند، اما به سادگی نادیده گرفته شده یا فراموش شده‌اند. ولی نه تاریخ فراموشکار است و نه سیستم‌های پیچیده از رفتاری که باید انجام بدهند، سر باز می‌زنند. بازارهای سرمایه و ارزها، سیستم‌های پیچیده‌ای هستند و در پایان سقوط خواهند کرد.
  • افزایش چشمگیر تولید چدن مذاب در ذوب‌آهن

    در روزهای پایانی سال ۱۴۰۱ رکورد تولید دو میلیون و ۹۱۶ هزار تن چدن مذاب با همدلی و تلاش شبانه‌روزی کارکنان بخش‌های مختلف شرکت و به‌ویژه بخش کوره بلند به ثبت رسید. رکوردی که حاکی از رشد ۵/ ۳ درصدی تولید چدن نسبت به سال ۱۴۰۰ هست. با این نوید مسرت‌بخش تولید، تلاشگران ذوب‌آهنی به استقبال سال «مهار تورم،رشد تولید» رفتند تا با عزم و اراده پولادین خود تولید ۳ میلیون تن چدن مذاب را محقق نمایند. همایون صمیمی مدیر کوره بلند ذوب‌آهن اصفهان و تنی چند از تلاشگران این مدیریت در گفت‌وگو با خبرنگار ما این دستاورد بزرگ را از زوایای گوناگون تحلیل نمودند که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.
  • تکمیل کنارگذر شرق اصفهان به مشارکت ۵۰ تا ۷۰ درصدی دولت نیاز دارد

    مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری‌های استان اصفهان گفت: برای تکمیل کنارگذر شرق باید قدرالسهم و مشارکت ۳۰ درصدی دولت دستکم ۵۰ تا ۷۰ درصد افزایش پیدا کند تا این پروژه به سرانجام برسد.
  • بازگشت ۳۷۶ واحد تولیدی غیرفعال استان اصفهان به چرخه تولید

    معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان گفت: از مجموع ۹۰۰ واحد تولیدی راکد و غیرفعال در این استان، از ابتدای استقرار و فعالیت دولت سیزدهم تاکنون، ۳۷۶ واحد کوچک و بزرگ به چرخه تولید بازگشته است. به گزارش دنیای اقتصاد و به نقل از روابط عمومی استانداری اصفهان استاندار اصفهان گفت: رویکرد دولت سیزدهم ، واگذاری اختیارات به استان‌هاست.
  • افطار مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان با کارگران خط تولید

    مهدی کوهی مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان به همراه تنی چند از مسوولین این شرکت دوشنبه بیست و یکم فروردین‌ماه، در دقایق افطار ماه مبارک رمضان در رستوران مدیریت تولیدات کک و مواد شیمیائی حضور یافت و روزه خود را در جمع تلاشگران این مجموعه افطار نمود.
  • مشکل ارزی، مهمترین دغدغه صادرکنندگان و واردکنندگان است

    عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان گفت: مشکلات ارزی بویژه تخصیص ارز و رفع تعهد ارزی، امروز به مهمترین دغدغه صادرکنندگان و واردکنندگان تبدیل شده است.
  • گزارش مشروح مدیرعامل ذوب‌آهن به رئیس جمهور

    مهدی کوهی مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان در ضیافت افطار رئیس جمهوری اسلامی ایران که با تولیدکنندگان و کارآفرینان برگزار گردید حضور یافت.
  • دیدار تعاملی مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان با معاون وزیر راه و شهرسازی

    در راستای منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) برای سال ۱۴۰۲ «مهار تورم، رشد تولید»، بیست و دوم فروردین‌ماه جلسه‌ای در محل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور با حضور خیرالله خادمی معاون وزیر راه و شهرسازی، عباس خطیبی معاون ساخت و توسعه راه‌آهن، بنادر و فرودگاه‌های کشور و تنی چند از همکاران آن مجموعه با مدیرعامل ذوب‌آهن و هیات همراه برگزار گردید. باعنایت به سیاست‌گذاری شرکت مبنی بر «تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر» و در راستای تامین نیاز ریلی و جلوگیری از خروج ارز از کشور، افزایش سطح همکاری‌های دوجانبه بیش از پیش در دستور کار دو مجموعه قرار گرفت.
  • پنل‌های خورشیدی ماهواره‌های فضایی در اصفهان تولید شد

    پژوهشکده مواد و انرژی اصفهان موفق به تولید پنل خورشیدی با بازدهی بالا به منظور تامین انرژی اجزای داخلی ماهواره های فضایی شد. مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اصفهان دراین باره اظهار‌کرد: یکی از متداول‌ترین راه‌های تأمین انرژی اجزای مصرف کننده داخلی ماهواره‌ها، استفاده از پنل‌های مجهز به سلول‌های خورشیدی است که با توجه به محدودیت فضا و وزن در ماهواره‌ها، بالا بودن بازدهی سلول یک مزیت محسوب می‌شود که در این پنل خورشیدی برای بالابردن بازدهی سلول‌های آن از سلول های گالیم آرسناید، به منظور تامین انرژی ماهواره‌های جدید استفاده شده است.
  • ارائه گزارش عملکرد فولاد مبارکه به رئیس‌جمهوری

    دنیای‌اقتصاد: محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه در نشست رئیس‌جمهوری با جمعی از تولیدکنندگان و کارآفرینان برتر کشور، گزارشی از عملکرد، فعالیت‌ها و دستاوردهای این شرکت ارائه داد در نشسـت رئیس‌جمهوری بـا جمعـی از تولیدکننـدگان و کارآفرینـان برتـر کشـور کـه همـراه بـا ضیافت افطار برگزار شـد و وزرای امور اقتصـادی و دارایی و صنعت، معـدن و تجارت، رئیس‌کل بانک مرکزی و معاون اجرایـی و رئیـس دفتـر رئیس‌جمهـوری نیـز حضـور داشـتند، ۱۸ نفر از مدعویـن بـه نمایندگـی از تولیدکننـدگان و کارآفرینـان کشـور در بخش‌های مختلف صنعتـی، دانش‌بنیان و کشـاورزی به بیان مشکلات، دیدگاه‌ها و پیشـنهادهای خود در راستای تحقق شـعار سـال پرداختنـد و رئیس‌جمهـور قریب بـه چهـار سـاعت شنونده سـخنان و دیدگاه‌های آنـان بـود.
  • فولاد مبارکه؛ توسعه از مسیر تکمیل طرح های جاری

    مدیرعامل فولاد مبارکه، در بازدیدی از روند اجرای طرح‌های توسعه فولاد مبارکه با اشاره به تأثیر سرمایه‌گذاری، توسعه و رشد تولید در بخش صنعت و همچنین بهبود فضای اقتصادی و معیشتی جامعه و روند مطلوب اجرایی شدن پروژه‌های توسعه شرکت، گفت: سال ۱۴۰۲ را می‌توان سال به بهره‌برداری رسیدن پروژه‌های توسعه فولاد مبارکه دانست. محمدیاسر طیب‌نیا، در این بازدید که به همراه جمعی از معاونان و مدیران شرکت صورت گرفت با تاکید بر فرمایشات رهبر معظم انقلاب پیرامون شعار سال ۱۴۰۲ و اهمیت تولید، رشد آن و تأثیری که بر بهبود قدرت اقتصادی کشور و در نتیجه مهار تورم و بهبود معیشت زندگی مردم دارد، گفت خوشبختانه در همین راستا، شرکت فولاد مبارکه به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین بنگاه‌های اقتصادی کشور که محصولات موردنیاز بسیاری از صنایع بزرگ و کوچک کشور را تولید می‌کند، این راهبرد را مدنظر قرار داده تا همچنان مانند سال قبل بتواند سهم خود را در تحقق شعار سال و رونق اقتصادی و بهبود معیشت آحاد جامعه ادا نماید.
  • ابرروندها و آینده صنعت فولاد

    ایراسین: ابرروندها شاخص‌هایی تأثیرگذار در بلند مدت هستند به نحوی که آینده صنعت فولاد را رقم می‌زنند. به همین خاطر باید مورد توجه تولیدکنندگان فولاد در سراسر دنیا قرار بگیرند. هر صنعتی ابرروندهای مربوط به خودش را دارد. ابرروندها (Megatrends) در صنعت فولاد شاید امروز کم‌رنگ‌ باشند و تأثیر آن‌ها در کوتاه‌مدت برای ما مشخص نباشند ولی با گذر زمان، اهمیت بسیاری از آن‌ها بیشتر و بیشتر مشخص می‌شود که با توجه به وزن هر روند، تأثیر تعیین‌کننده‌ای را بر این صنعت مهم می‌گذارند. رشد کلان‌شهرها، پیشرفت فناوری، تغییرات آب‌وهوایی، محیط زیست و... از جمله این کلان‌روندهاست که از گذشته چشم‌انداز اجتماعی و اقتصادی جهان را تا حدی تحت تأثیر قرار داده و پیش‌بینی می‌شود تأثیر آن در آینده نیز بیشتر شود. در ادامه این یادداشت به ذکر برخی از این کلان‌روندها خواهیم پرداخت:
  • ابعاد پروژه توسعه انباشت و برداشت ناحیه آهن‌سازی

    همان‌گونه که از نام این پروژه مشخص است، توسعه فضا و ظرفیت واحد انباشت و برداشت هدف اصلی تعریف و اجرای این عملیات است که با تأکید مدیریت شرکت در حال حاضر دارای پیشرفت کلی بیش از ۷۲ درصد و پیشرفت فاز اجرای ۸۰ درصد است.
  • تولید بیشتر با کاهش توقف

    در فرایند تولید، توقف‌های ناگهانی که ازکارافتادن تجهیز را در پی دارد همواره باعث از دست رفتن سود ناشی از تولید می‌شود؛ به همین دلیل، یکی از اقداماتی که برای افزایش آماده‌به‌کاری واحدهای ریخته‌گری فولاد مبارکه انجام‌شده است، پروژه «کاهش توقف‌های اضطراری سیستم مکش بخار ماشین‌های ریخته‌گری» است که در قالب اجرای پروژه بهینه‌سازی با موفقیت انجام شد.
  • وعده‌های بی سرانجام

    اصفهان در سال ۱۳۹۴ به‌عنوان نخستین شهر ایرانی به عضویت شبکه شهرهای خلاق یونسکو (سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی سازمان ملل متحد) در زمینه صنایع‌دستی و هنرهای مردمی درآمد و توسط شورای جهانی صنایع‌دستی، عنوان «شهر جهانی صنایع‌دستی» به آن اعطا شد. میراث فرهنگی اصفهان اعلام کرده است که ارزش صادرات صنایع‌دستی این استان طی سال‌هایی که از اعطای نام « شهر جهانی صنایع‌دستی « به آن می‌گذرد، ۷۱ برابر شده است. میزان صادرات صنایع‌دستی استان در سال ۹۴ معادل ۷۱۰ هزار و در سال ۹۹معادل ۵۰ میلیون دلار بود که نشان‌دهنده رشد آن است. این سخنان در حالی اعلام می‌شود که ارزش دلار در سال‌های اخیر چند برابر شده و بنابراین افزایش ارزش صادرات صنایع‌دستی اصفهان به همین دلیل بوده است!
  • ردپای تورم بر رفاه

    داریوش مجد: تاثیر تورم بر همه دهک‌های درآمدی یکسان نیست. به‌عنوان‌مثال با افزایش تورم، رفاه زندگی دهک‌هایی که مالک دارایی و مسکن هستند، آسیب کمتری می‌بیند. از سوی دیگر رفاه مردمی که درآمدشان به تورم وابستگی دارد، وضعیت بهتری دارد. تورم کالاها و خدمات تاثیر متفاوتی بر رفاه دهک‌های درآمدی دارد. به‌عنوان‌مثال با تورم سه‌رقمی مواد غذایی در سال‌های اخیر، رفاه سه دهک اول درآمدی بیشترین تاثیر را پذیرفت.
  • جای خالی هنر در ایستگاه‌های متروی اصفهان

    درحالی‌که زیباترین و فاخرترین آثار هنری در بسیاری از ایستگاه‌های متروی شهرهای مختلف دنیا استفاده‌ شده، اما در اصفهان که به‌عنوان شهر جهانی صنایع‌دستی شناخته می‌شود استفاده از هنر فقط در قوس فوقانی تعداد بسیارمحدودی از ایستگاه‌های خط یک مترو اجرا و البته خیلی زود متوقف شد، بخش داخلی ایستگاه‌ها نیز خسته، بی‌روح، دلگیر و خالی از هرگونه هنر و صنایع‌دستی است.
بیشتر