برگزاری یکصد و بیست و ششمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان

سیدرضا مرتضوی با تأکید بر شناسایی و طرح موضوعات اولویت‌دار استان در جلسات شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان ادامه داد: انتظار داریم با هم‌افزایی بخش‌های گوناگون، در سال جاری گام‌های موثری برای رفع مشکلات استان در جلسات این شورا برداشته شود تا مسیر تعریف‌شده برای شورای گفت‌وگوی استان به خوبی طی گردد. خوشبختانه دولت نیز گوش شنوایی برای نظرات و پیشنهادات فعالان اقتصادی و بخش خصوصی و لحاظ کردن آنها در تصمیمات و مصوبات کلان دارد.

راهکار شهرداری اصفهان برای توسعه نیروگاه‌های کوچک مقیاس خانگی

همچنین علی قاسم‌زاده، شهردار اصفهان مهم‌ترین دغدغه و نگرانی نخبگان، مسوولان، سرمایه‌گذاران و آحاد مردم شهر اصفهان را مشکلات زیست محیطی مانند آلودگی هوا و فرونشست زمین دانست و بیان کرد: شورای شهر و مدیریت شهری در این دوره اقدام به تدوین یک بسته-برنامه برای بهبود وضعیت زیست محیطی شهر کرده‌اند که سرمایه‌گذاری در حوزه الگوهای جدید تولید و مصرف انرژی یکی از محور‌های آن است.

وی افزود: در این راستا بیش از ۶۰ درصد بودجه ۱۴۰۲ شهرداری به توسعه حمل‌ونقل عمومی و مسائل زیست محیطی اختصاص یافته و توسعه نیروگاه‌های کوچک مقیاس خانگی در دستور کار شهرداری قرار گرفته است.

مهدی بقایی، معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان نیز با بیان اینکه شهر اصفهان در طول سال ۳۰۰ روز آفتابی دارد، اضافه کرد: شهرداری اصفهان به سوی مدیریت مصرف و تولید انرژی‌های تجدیدپذیر حرکت کرده و در این خصوص برنامه‌ای ۱۰ ساله دارد و قرار است تا سال ۱۴۱۰، صد درصد انرژی مصرفی شهرداری از منابع تجدیدپذیر تأمین شود.

وی با بیان اینکه ۱۵۰ هزار واحد از ۶۰۰ هزار واحد مسکونی شهر اصفهان قابلیت راه‌اندازی نیروگاه کوچک مقیاس خانگی را دارد، تصریح کرد: در این خصوص با یکی از بانک‌های استان برای پرداخت تسهیلات بلندمدت مذاکراتی داشته‌ایم.

در سال نخست و با ایجاد نیروگاه کوچک مقیاس در ۲ هزار واحد مسکونی شهر اصفهان می‌توان ۵.۷ درصد برق مصرفی شهر را تأمین کرد که می‌تواند تا سال ۱۴۱۰ به صد درصد برسد. در این مسیر با چالش‌هایی مواجه هستیم که پیشنهاد شهرداری اختصاص ۱۵ تا ۲۰ درصد گردش مالی صنایع بزرگ استان برای تأمین تسهیلات قرض‌الحسنه برای ایجاد نیروگاه‌های کوچک مقیاس خانگی است.

در ادامه تعدادی از نمایندگان صنایع و فعالان اقتصادی به طرح چالش‌ها و موانع سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر پرداختند. همچنین روح‌الله میرزاامیری، مدیر اجرایی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان ضمن ارائه توضیحاتی پیرامون اجزا و فرآیندهای احداث و بهره‌برداری از نیروگاه‌های خورشیدی، به برخی چالش‌های موجود درباره نرخ خرید تضمینی برق تولیدی و نرخ بازگشت سرمایه اشاره و برخی مطالعات موردی درباره وضعیت توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در ایران و کشورهایی نظیر آلمان را تشریح کرد. به گفته وی این چالش‌ها موجب عدم جذابیت و توجیه اقتصادی احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر برای بخش خصوصی شده است. در پایان این نشست مقرر شد کارگروه تخصصی «توسعه انرژی خورشیدی شهر اصفهان» با حضور استانداری اصفهان، شهرداری، شرکت توزیع برق استان، اتاق بازرگانی اصفهان، بانک رسالت و صنایع معظم استان با هدف تدوین سازوکارهای اجرایی و رفع موانع احتمالی توسعه نیروگاه‌های کوچک مقیاس تشکیل شود. همچنین پیشنهادات کارگروه کارشناسی شورای گفت‌وگو برای رفع موانع و چالش‌های سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر از جمله تأخیر در وصول مطالبات نیروگاه‌های بزرگ مقیاس و عدم تأمین امنیت سرمایه‌گذاری در حوزه نیروگاه‌های تجدیدپذیر بزرگ مقیاس در زمین‌های استیجاری، پس از بررسی دقیق‌تر مجدداً برای تصویب در جلسات شورای گفت‌وگوی استان مطرح گردد.