شماره روزنامه ۶۱۲۸
|

ویژه‌نامه اصفهان

  • سر بی کلاه زنده رود

    وزیر نیرو هفته گذشته اعلام کرد برنامه ساخت خط انتقال آب خلیج‌فارس به اصفهان از محل آب‌شیرین‌کن سیریک در غرب بندرعباس آغازشده و پیشرفت مناسبی دارد. بر اساس اطلاعات شرکت مدیریت منابع آب ایران، طی چهار سال آینده میزان تولید آب توسط آب‌شیرین‌کن‌های کشور در جوار دریا ۶ برابر می‌شود.خط سوم انتقال آب از خلیج‌فارس به فلات مرکزی با محوریت استان اصفهان در دستور کار دولت سیزدهم قرارگرفته است. بر اساس به‌روزترین اطلاعات این پروژه، عملیات اجرایی این خط از غرب بندرعباس آغازشده و آب‌شیرین‌کن‌ها در این ناحیه احداث می‌شوند.
  • به وقت قهوه خوران

    قهوه یکی از نوشیدنی‌های پرطرفدار در سراسر جهان محسوب می‌شود که امروزه نقش مهمی در اقتصاد کشورهای صادرکننده ایفا می‌کند. به‌طوری که برخی کشورها ازجمله برزیل، درآمد بالایی از صادرات این کالای لوکس کسب می‌کنند. همچنین تجارت بزرگی برای کشورهای واردکننده نیز به شمار می‌رود. در ادامه به بحث در مورد واردات قهوه در ایران خواهیم پرداخت.
  • فقر مهارت در صنعت

    کمبود نیروی انسانی ماهر و کارآزموده برای صنایع و واحدهای تولیدی اصفهان ازجمله مشکلات محسوس در چند سال اخیر بوده است. موضوعی که متولیان صنعتی استان با تأکید بر آن، چنین کمبودی را آزاردهنده عنوان کرده و معتقدند دانشگاه‌ها به‌جای تحویل نیروی لیسانس به جامعه باید تکنسین تربیت کنند، چه‌بسا این روزها نبود چنین نیروهایی، صنایع را با چالش‌هایی جدی روبرو کرده است.
  • ضرورت کشت گیاهان دارویی بر محور بازار و خواست تجار

    کنفرانس بین‌المللی نوآوری و فناوری تولید و فرآوری گیاهان دارویی با حضور مقامات استانی و ملی و اساتید دانشگاه‌های خارج کشور در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد. به گزارش «دنیای اقتصاد» رئیس اتاق بازرگانی استان در این رویداد با اشاره به سهم محدود ایران در صادرات گیاهان دارویی، گفت: آمار و ارقام موجود، حاکی از منفی بودن تراز تجاری گیاهان دارویی بوده و لازم است اقداماتی برای افزایش سهم بازارهای صادراتی در این حوزه انجام شود.
  • منافع متصور از اکوسیستم‌های کسب‌وکار

    تصور کنید که شما ایده بکری را برای یک کسب‌وکار متمایز یافته‌اید و اکنون به مدل استراتژیک برای تاثیرگذاری بر محیط و استفاده از فرصت‌های آن برای دستیابی به اهداف آن فکر ‌می‌کنید. در این حالت چندین انتخاب در قالب شیوه‌های تاثیر‌گذاری بر محیط وجود دارد که شامل این موارد است: یک مدل کسب‌وکار عمودی که متشکل از بنگاه‌هایی است که در قالب هلدینگ و گروه شرکت‌ها سازمان‌دهی شده‌اند و شما تمامی فعالیت‌های کلیدی آن را مدیریت ‌می‌کنید، مدل کسب‌وکار سلسله مراتبی و افقی یعنی زنجیره تولید یک محصول و ارزش‌های پیشنهادی آن‌که در قالب فعالیت‌های ترتیبی که هرکدام توسط یک بنگاه مستقل انجام ‌می‌شود. در این حالت شما فعالیت‌های قبل و بعد از فعالیت خود در زنجیره ارزش را به بنگاه‌های دیگر برون‌سپاری ‌می‌کنید و با فراهم آوری قراردادها و مشارکت‌ها، توازن کمی و کیفی در زنجیره را فراهم ‌می‌سازید، یک اکوسیستم کسب‌وکار که شما با دیگر آن‌که بسیار از هم مستقل و باهم متفاوت هستند همکاری ‌می‌کنید تا یک‌راه حل منسجم فراهم بیاورید
  • ۷۰ درصد هزینه مرمت مدارس آسیب دیده از فرونشست در اصفهان نیازمند کمک خیران

    مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس اصفهان گفت: تنها ۳۰ درصد هزینه ساخت مدارس آسیب دیده از فرونشست زمین در استان با مصوبه اعتباری سفر رئیس‌جمهور تامین می‌شود و تامین بقیه هزینه مرمت این مدارس نیازمند کمک خیران است. مجید نسیمی با بیان اینکه در استان اصفهان در مجموع ۴۰ باب مدرسه با ۴۰۸ کلاس و بالغ بر ۱۸ دانش‌آموز بر اثر فرونشست دچار آسیب شده است، گفت: این مدارس بیشتر در نواحی چهار، پنج و ۶ کلان‌شهر اصفهان و همچنین در شهرستان‌های برخوار، پیربکران، فلاورجان و شاهین‌شهر وجود دارد که باید در سریعترین زمان تخلیه و بازسازی شود.
  • برف و باران و قصه کلوخ

    هوا سرد است، بخاری را روی آخرین درجه می‌گذارم و از پشت شیشه به بارش تنها برفی که در این ۷ یا ۸ ساله دیده‌ام می‌نشینم، ناگفته نماند برف فقط از پشت شیشه پنجره نیست که قشنگ است، توی برف راه رفتن هم حال و هوای دیگری دارد اما چه کنم هوا سردتر از داخل خانه است اما نکته‌اش هم همین‌جاست، به قول یک بنده خدایی، پدرآمرزیده زمستونه دیگه، فکر کردی جزیره کیشِ!
  • حل مشکل زاینده‌رود در بودجه کشور لحاظ شود

    رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: در بودجه سال ۱۴۰۲ کشور باید برای حل خشکی زاینده‌رود، اعتبار مشخصی در نظر گرفته شود.
  • پیگیر چالش مصرف مازوت در استان هستیم

    استاندار اصفهان گفت: مدیریت استان برای مصرف مازوت در اصفهان بسیار مقاومت کرد و از ۲ ماه پیش تاکنون نیز پیگیر این چالش و مسائل مربوط به آن هستیم.
  • افزایش ۶۰ درصدی بودجه ۱۴۰۲ شهرداری اصفهان

    به گزارش «دنیای اقتصاد»، علی قاسم‌زاده در هفتادودومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان با تقدیم لایحه بودجه ۱۴۰۲ شهرداری به شورا اظهار کرد: بودجه ۱۴۰۲ بر اساس رویکردهای مورد تأکید مدیریت شهری، واقعیت‌های شهری و نیازها و ضرورت‌های آن، واقعیت‌های ملی، اتفاقاتی که در تدوین برنامه هفتم و بودجه ۱۴۰۲ وجود دارد، متغیرهایی همچون تورم و واقعیت‌های بین‌المللی تدوین شده است.
  • اصفهان جدیدی در راه است...

    با حذف زاینده‌رود، مسیر اقتصاد استان اصفهان به‌تدریج تغییر می‌کند و این تغییر آغازشده است. اصفهان در مسیر توسعه‌اش از همان چند هزار سال قبل، تاجر بود. صفویه با ایجاد منطقه عباس‌آباد و جلفا، تجارت شهر را تقویت کرد.
  • اجرای پروژه ها با پیوست‌ زیست محیطی و کاهش مصرف آب

    مهندس ایرج رخصتی مدیرعامل ذوب آهن اصفهان به مناسبت ۲۳ دی ماه سالروز تاسیس ذوب‌آهن اصفهان به تشریح دستاوردها و شرایط روز این شرکت پرداخت. او با بیان این که تاسیس ذوب آهن اصفهان موجب شد صنعت فولاد در ایران به عنوان یک آرزوی دیرینه محقق شود، گفت : این صنعت با محوریت ذوب آهن اصفهان پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ، رشد شگفت انگیزی یافت و امروز به لحاظ تولید فولاد در بین ده کشور برتر دنیا قرار داریم .
  • چرخه رکود می شکند؟

    اصفهان از قطب های اقتصادی و مولدترین استان‌ کشور در بخش‌های صنعت، تولید، کشاورزی و خدمات به‌شمار می آید که با حدود ۹ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی و تولیدی و ۷۶ شهرک و ناحیه صنعتی، ۱۳ درصد تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص داده است.
  • ذوب‌آهن اصفهان، ایرانی کوچک، به بزرگی ایران

     گاهی مرور رویدادهای مهم تاریخی، حس و‌حالی تازه و آرامش خاصی به انسان می‌دهد مانند ورق زدن آلبوم عکس‌ها و خاطراتمان. این روزها هم یادآور سرآغاز و نقطه عطف صنعت فولاد کشورمان است که ۵۷ سال پیش به وقوع پیوست. صنعتی که آرزوی دیرینه ملت بزرگ ایران بود و سالیان زیاد انتظارش را می‌کشیدند. گرچه به شواهد تاریخی در آن دوره، کشورهای استعمارگری همچون آمریکا، انگلیس و عوامل داخلی آن‌ها با سنگ‌اندازی‌های مختلف، همیشه سد راه صنعتی شدن ایران بزرگ بودند اما تحقق این آرزوی ارزشمند، ۵۷ سال پیش رقم خورد و سال ۱۳۴۴ قرارداد اولین کارخانه آهن و فولاد ایران با شوروی سابق منعقد و در سال ۱۳۴۶ کلنگ ساخت آن به زمین زده شد. با راه‌اندازی این کارخانه مهم و تاثیر گذار، از سراسر ایران، با قومیت‌ها و ادیان مختلف (استان‌های اصفهان، چهارمحال و بختیاری، تهران، فارس، هرمزگان، خوزستان، کرمانشاه، گیلان و مازندران، آذربایجان، سیستان و بلوچستان، کرمان، خراسان، کردستان و ...) نیروی انسانی ماهر و غیر ماهر جهت آموزش‌های لازم و کار جذب شدند که بعدها این نیروهای باارزش در طی دوره‌های مختلف، بخش مهمی از متخصصین و مدیران توانمند در زمره مدیران صنایع دیگر کشور قرار گرفتند. در حقیقت ایرانی کوچک، در دل ایرانی بزرگ شکل گرفت.
  • بومی سازی۹۵ درصدی تجهیزات کک سازی ذوب آهن اصفهان

    محمدعلی علائی مدیر تولیدات کک و مواد شیمیایی ذوب آهن اصفهان گفت: از بدو تاسیس ذوب آهن، رویکردهایی نظیر مهندسی معکوس شامل کروکی برداری، تهیه نقشه، تهیه مدل و... به منظور بومی سازی قطعات و تجهیزات و خودکفایی در ساخت آن ها در دستور کار قرار گرفت و با بلوغی که در واحدهای طراحی و مهندسی به وجود آمد نسبت به انجام تغییر طرح و بهینه سازی بسیاری از قطعات به ویژه در دوران تحریم اقدام گردید . 
  • رقابت ۵۶ هزار اصفهانی در کنکور سراسری امسال

    دبیر ستاد آزمون استان اصفهان گفت: در آزمون سراسری نوبت اول در استان اصفهان، حدود ۱۵ هزار نفر از گروه علوم انسانی، ۲۵ هزار نفر از گروه علوم تجربی، ۹ هزار نفر از گروه علوم ریاضی، ۴ هزار نفر از گروه زبان و ۳ هزار نفر از گروه هنر به رقابت می‌پردازند.
  • تجلی‌گاه مهر در خانه صفوی

     پنجمین نمایشگاه هنرهای تجسمی گروه هنری هاویر با عنوان «تجلی‌گاه مهر» به مناسبت گرامی‌داشت هفته زن و روز مادر در خانه صفوی اصفهان برگزار شده است. ونوس نجفی، کیوریتور این نمایشگاه با بیان اینکه اوج شکوه یک زن، مادر بودنِ او است، در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: مادر فقط به معنای ظاهریِ این کلمه که نیست بر زبان جاری می‌شود، نقش‌های بسیاری در کلمه «مادر» خلاصه می‌شود، همسر، مادر، مادربزرگ، خواهری مهربان و بی‌شمارند این نقش‌ها... که مادران کاملاً از عهده همه نقش‌های خود به‌خوبی برآمده‌اند.
  • ذوب آهن اصفهان با تولید سوزن ریل سنگ تمام گذاشت

     ذوب‌۲۴: مهندس ایرج رخصتی مدیرعامل ذوب آهن اصفهان ضمن تبریک بیست و سوم دی ماه سالروز تاسیس ذوب آهن اصفهان به عنوان اولین تولید کننده فولاد در ایران گفت: ذوب آهن اصفهان در ساخت و بهره برداری از صنایع فولادی در اقصی نقاط کشور نقش بی بدیلی ایفا نمود. کارخانه ای که در کنار پشتیبانی از جنگ، تولید فولاد را نیز حفظ نمود و توسعه بخشید. وی در خصوص افزایش سرمایه ذوب آهن افزود : افزایش سرمایه شرکت را به روش‌های مختلف در دست اقدام داریم که مجوز اولیه آن هم از بورس اخذ شده و مجمع نیز برگزار می شود .
  • افزایش ۶۱ درصدی اعطای تسهیلات بانکی به واحدهای صنعتی و کشاورزی اصفهان

    معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان از افزایش ۶۱ درصدی تسهیلات بانکی به واحدهای صنعتی و کشاورزی و رشد ۱۱ درصدیِ نسبت مصارف به منابع بانکی استان، خبر داد.
  • فولاد مبارکه سی ساله شد

    مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه گفت: فولاد مبارکه امروز به وسعت ایران توسعه پیدا کرده و الگوی به واقعیت رساندن برنامه‌ها و چشم‌اندازهایی است که براساس یک استراتژی شکل گرفته است؛ این شرکت الگویی شاخص در کشور برای رشد و تعالی ملی و خلق آینده‌ای بهتر در گام دوم انقلاب اسلامی است. به گزارش «دنیای اقتصاد» محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه در آیین گرامیداشت سی ‎سالگی این شرکت ضمن تبریک این مناسبت و همچنین ولادت باسعادت حضرت زهرا(سلام‌الله علیها) و روز زن در جمع کارکنان اظهار کرد: بسیاری از شرکت‌های بزرگ از یک کارگاه کوچک شروع به کار کرده‌اند و آرام آرام به رشد رسیده‎‌اند؛ اما داستان فولاد مبارکه، داستانی متفاوت است، چرا که شروع آن متفاوت بوده و این صنعت در دوران سخت دفاع مقدس که ساده‌ترین تجهیزات در کشور قابلیت تولید نداشتند،به ‎وجود آمد.
  • فولاد مبارکه حامی دانش بنیان‌ها

    معاون تکنولوژی شرکت فولاد مبارکه گفت: هدف کلیدی ما از امضای تفاهم‌نامه با شهرک علمی و تحقیقاتی، برندسازی است؛ به این معنا که برندهای ایرانی جایگزین برندهای معتبر خارجی در صنعت فولاد شوند و این بخش از نیازمندی‌ها در داخل تولید شود.
  • فولاد مبارکه؛ نبردی خستگی‌ناپذیر برای ایجاد صنعتی صنعت‌ساز

    ترسیم نقشه راه آینده شرکت فولاد مبارکه در دهه چهارم شکل‌گیری این صنعت ایران‌ساز پربرکت، سیاست و تدبیر مدیران، برنامه‌ریزان، متخصصان و کارشناسان شرکت است. اما امروز ما در آستانه تحولیم. نمی‌دانم برای شرکت بزرگی چون فولاد مبارکه که برای تعالی و سرآمدی، رویکردهایی مانند بهبود مستمر را پذیرفته است، عبارت در آستانه تحول بودن چقدر می‌تواند دقیق باشد؛ اما بگذارید لااقل بگوییم که شرکت در میانه راه ورود به یک روند جدید از زمان تولدش قرار گرفته است.
  • پروژه‌های توسعه فولاد مبارکه، آبروی صنعت فولاد کشور

    جلسه کمیته مدیریت دی‌ماه شرکت فولاد مبارکه با حضور مدیرعامل، معاونان و مدیران شرکت برگزار شد. در این جلسه محمدیاسر طیب‌نیا پس از استماع گزارش عملکرد نواحی شرکت گفت: مباحث و چالش‌های شرکت را باید با آینده‌نگری مورد بررسی قرار دهیم. در حوزه بهره‌برداری و خرید، علاوه بر مدیریت بهینه منابع، باید همچنان کیفیت را جزو اهداف سخت‌گیرانه شرکت بدانیم و همواره شرایط سخت‌تر را نیز در نظر بگیریم.
  • آینده فولاد مبارکه روشن است

    در آستانه فرارسیدن ۲۳ دی‌ماه سالروز افتتاح شرکت فولاد مبارکه برخی دست‌اندرکاران فرایند ساخت این کارخانه و مدیران سایر صنایع فولادی کشور در مصاحبه با خبرنگار ایراسین، این روز خجسته را تبریک گفتند و دراین‌باره چنین گفتند:
  • ترقی معکوس معیشت خانوار

    خط فقر بر اساس گزارش وزارت رفاه، رقمی نزدیک به ۱۵ میلیون تومان و بر اساس نظرات کارشناسی خارج از سازمان‌ها و نهادهای دولتی رقمی در حدود ۲۰ میلیون تومان است و البته در شرایطی که ما همچنان شاهد روند افزایشی تورم در روزها و ماه‌های پایانی سال هستیم هرچه می‌گذرد نرخ خط فقر بالاتر و بر تعداد افراد زیرخط فقر افزوده می‌شود معضلی که قطعا در کلان‌شهرها عمیق تراست.
  • شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان هاب منطقه‌ای بومی‌سازی کشور می‌شود

    تفاهم‌نامه همکاری میان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به‌عنوان پایه‌گذار پارک‌های علم و فناوری کشور و همچنین بزرگ‌ترین محل تجمیع شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در ایران، با شرکت فولاد مبارکه امضا شد.
  • بحران آلودگی هوا در اصفهان: چالش‌ها و راهکارها

    ایسنا: اصفهان به دلیل تشدید آلودگی هوای استان اصفهان، کمیته پژوهش و فناوری مدیریت کیفیت هوا در کنسرسیوم مراکز علمی- پژوهشی استان اصفهان در حوزه محیط زیست، در بیانیه‌ای با عنوان «بحران آلودگی هوا در اصفهان: چالش‌ها و راهکارها» به بیان چالش‌ها و ارائه راهکارهایی در حوزه آلودگی هوای اصفهان پرداخت.
  • نقش مهم شهرک در توسعه و تامین نیاز فناورانه صنعت

    رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: این شهرک نقش پررنگی در توسعه و تامین نیاز فناورانه صنعت ایران دارد. همچنین باید توجه داشت که شهرک به هاب منطقه‌ای بومی‌سازی ایران تبدیل خواهد شد.
  • اعطای زمین یا مسکن به خانوارهای دارای ۳ فرزند

    معاون املاک و حقوقی اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان جزئیات طرح واگذاری زمین یا مسکن به اصفهانی‌ها در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را تشریح کرد. به گزارش «دنیای اقتصاد» محمد کیانی معاون املاک و حقوقی اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان در خصوص شرایط اعطای زمین یا واحد مسکونی به خانوارهای دارای فرزند سوم یا بیشتر اظهار‌کرد: مطابق با ماده ۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، به منظور تحقق بند چ ماده ۱۰۲ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران دولت مکلف است یک قطعه زمین یا واحد مسکونی حداکثر به میزان ۲۰۰ متر مربع منطبق با ضوابط و شرایط مشخص شده به این افراد واگذار کند.
  • ظرفیت های بالقوه شهر ابریشم در بهره وری اراضی

    معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: استفاده از ظرفیت های بالقوه شهر ابریشم، تاثیر به سزایی در بهره وری اراضی دارد و از بین رفتن زمین های کشاورزی و باغات واقع در حریم شهر و ساخت و سازهای خلاف بر ضوابط جلوگیری می کند. محمد بنائیان معاون شهرسازی و معماری اداره‌کل راه و شهرسازی استان اصفهان اظهار‌کرد: در طی برگزاری جلسات کمیته کارشناسی شهرهای وزوان، دولت آباد، بافران، شهرضا، زیباشهر، نایین، دامنه، فولادشهر، چرمهین، بویین و میاندشت، اردستان و اصفهان در ماه جاری، طرح تفصیلی شهرهای اردستان، زیباشهر و شهرضا و موارد جاری برخی از شهرهای استان مورد برررسی قرار گرفت.
  • ۱۰۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی تا سال آینده

    معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان از آغاز عملیات اجرایی تولید یک‌هزار مگاوات انرژی خورشیدی از سال گذشته تاکنون خبرداد و گفت: امیدواریم تا ابتدای سال ۱۴۰۲ این میزان انرژی به مدار برسد.
  • سهم توزیع در گرانی کالا

    صنعت پخش در زمانه‌ای که حوزه خدمات بیش از نیمی از کیک اقتصاد اصفهان را به خود اختصاص داده و اقتصاد در فضای مه‌آلود ادامه مسیر می‌دهد با اشتغال‌زایی، توسعه کسب‌وکار، رونق تولید و... سهم قابل‌توجهی در پروسه توسعه پایدار استان بر عهده دارد.
  • وقتی کانون، کانون بود

    ایسنا: ‌این روزها کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مورد غفلت بسیار قرارگرفته است و هم‌زمان با قطعی اینترنت و فیلترشکن‌هایی که به‌سختی استفاده می‌شوند اخبار کمتری درباره کانون دریافت می‌کنیم. کانون پرورشی فکری ذره‌ذره در حال کمرنگ شدن است، برای کانون کاری کنید تا کانون بماند.
  • ضرورت مشارکت سمن ها در ترویج الگوهای تغذیه سالم

     مدیرکل امور فرهنگی، اجتماعی استانداری اصفهان گفت: مشارکت سازمان‌های مردم نهاد استان در ترویج الگوهای تغذیه سالم متناسب با فرهنگ مردم ضروریست. مسعود مهدویان فر افزود: در زمان حاضر با توجه به کمرنگ بودن فعالیت‌های مردم محور در این زمینه، باید از ظرفیت علمی دانشگاهیان در راه پیشگیری از چاقی و ترویج الگوهای تغذیه سالم در استان بهره بُرد. وی با استقبال از تاسیس، فعالیت و توسعه تشکل‌های مردمی در حوزه تغذیه افزود: این نهادها می‌توانند با ایده‌پردازی و بر مبنای مشارکتِ اقشار مختلف در زمینه‌های توزیع و بسته‌بندی هدفمند غذای سالم در سطح مدارس و نهادها، ترویج الگوهای بومی تغذیه متناسب با فرهنگ مردم و برگزاری نشست‌ها و همایش‌های علمی و تخصصی موثر واقع شوند.
  •  اجرای طرح‌های توسعه‌ای به منظور کاهش وابستگی خارجی

    مدیرعامل شرکت فرآورده‌های نسوز ایران گفت: این شرکت امروز علی‌رغم همه مشکلات و چالش‌های موجود موفق شده تا تولیدات خود را در کارخانه اصلی به حداکثر برساند و طرح‌های توسعه‌ای مختلفی را برای کاهش وابستگی خارجی و افزایش قدرت رقابت، اجرایی کند.
  • جایزه علمی «ایکساد» به عضو هیات ‌علمی دانشگاه اصفهان رسید

    دانشیار ادبیات تطبیقی دانشگاه اصفهان به‌عنوان دانشمند ممتاز در حوزه مطالعات اجتماعیِ خلاق و نظریه‌های ادبی زیست‌محیطی، موفق به دریافت جایزه علمی از موسسه ایکساد ترکیه شد.
  • چالش‌های اینترنت

    زمانی که طرح صیانت مطرح شد اول با شکل نگرانی عمومی بروز پیدا کرد و کسی باورش نمی‌شد روزی اینستاگرام و واتساپ هم به سرنوشت تلگرام دچار شوند.اما پس از وقوع اتفاقات اخیر و با فیلترینگ اینستاگرام و واتساپ و کاهش سرعت اینترنت تحولی قابل‌توجه و بعضا خنده‌دار در حوزه استفاده از اینترنت برای مخاطبان عادی پیش آمد.برخی پذیرفتند که فیلترشکن به سبد خانوار تحمیل‌شده است و در کنار شماره نصاب ماهواره،نصاب فیلترشکن را نیز درگوشی خود سیو کردند و در جمع‌های دوستانه و خانوادگی مشغول پز دادن فیلترشکنشان شدند.
  • نیما، گرگ وال‌استریت!

    استارت‌آپ یک ایرانی به ارزش چهار میلیارد دلار( ۱۰۰ هزار میلیارد تومان) در بورس نیویورک عرضه شده است. شرکت Blend یک شرکت فین تک در سیلیکون‌ولی در آمریکاست. در واقع یک پلتفرم آنلاین است که درخواست وام مسکن و قسط ‌بندی آن را به صورت آنلاین درمی‌آورد و ارائه می‌کند. این نرم‌افزار امروز با مهم‌ترین بانک‌های آمریکایی همکاری دارد.
  • شهر برفی؛ اُسطوره ذهنی خوشایند

    جامعه شناس و پژوهشگر اجتماعی در اصفهان گفت: جِلوه شهر برفی، امروز یکی از اُسطوره های ذهنی خوشایند برای مردم است که دیگر با ترس همراه نیست بلکه منشاء نشاط اجتماعی و نماد برکت و فراوانی است.
  • نمایشگاهی با عطر و طعم دلنشین قهوه در اصفهان

    چهارمین نمایشگاه تخصصی، قهوه، نان، شیرینی و شکلات و تجهیزات کافه و رستوران از تاریخ ۲۷ تا ۳۰ دی‌ماه و ساعت بازدید ۱۵ تا ۲۱ در محل دائمی نمایشگاه اصفهان برگزار می‌شود.
  • دوران داوری

    این کتاب شامل وقایع‌نگاری فرهنگی و فکری هشتادونه سال زندگی رضا داوری اردکانی است. بدیهی است به دلیل مواجهات و مباحثات داوری با چهره‌های پرشماری از تاریخ اندیشه معاصر ایران از دهه چهل خورشیدی تا به امروز، «دوران داوری» را می‌توان دربردارنده داستان روشنفکران و فیلسوفان ایرانی در قرن گذشته دانست. داستانی که اگرچه داوری نقش اول آن را بر عهده دارد، اما روایتگر شخصیت، فردیت و موقعیت‌های مهم فکری و فرهنگی در دهه‌های گذشته است. سال‌هایی که جلال آل احمد و احمد فردید روشنفکرش، حسین نصر و داریوش شایگان آکادمیسینش، غلامحسین صدیقی و مظفر بقایی سیاستمدارش، مصطفی رحیمی و غلامحسین ساعدی نویسنده‌اش و علی شریعتی و عبدالکریم سروش سخن‌سرایش بوده‌اند. در این کتاب به همه این چهره‌ها پرداخته‌شده و داستان مواجهه داوری با آنان در قالب داستانی پرهیجان اما مستند روایت‌شده است. درواقع «دوران داوری» نا داستانی برای درک یک روایت است: روایت مواجهه و چه‌بسا مبارزه روشنفکری باخرد فلسفی.
بیشتر