شماره روزنامه ۵۹۸۷
|

ویژه‌نامه اصفهان

  • روس ها در نصف جهان

    امیرحسین جعفری: اتاق بازرگانی ایران و روسیه میزبان هیاتی صدنفره از روسیه بود که در میان این سفر گذر تعدادی از این هیات مفصل به اصفهان نیز خورد و اتاق بازرگانی با حضور تعدادی از اعضا این هیات و بوریس بورمیستروف، سرکنسول روسیه در اصفهان جلسه‌ای را برگزار کرد. هرچند تاکنون خبر مشخصی از نتایج اقتصادی این سفر برای استان شنیده نشده است اما با توجه به افزایش حجم تبادلات میان دو کشور طی ماه‌ها اخیر می‌توان امیدواری‌هایی نسبت به این سفر داشت.روس‌ها با توجه به جنگ اوکراین در حال تغییر شرکای اقتصادی و تجاری خود بخصوص در حوزه‌های انرژی، مواد غذایی و صنعت هستند که ایران می‌تواند شریکی قابل‌اعتماد و پرسود برای آن‌ها باشد و همکاری دوجانبه میان دو کشور به استان‌های روسیه و ایران نیز کشیده شود.
  • مازوت درراه است؟

    گروه گزارش: اخیرا مدیرکل بحران استانداری اصفهان گفته است: طی سال جاری، مازوت توسط صنایع مصرف نشده و تاکید بر این است که با صرفه‌جویی در مصرف گاز و برق، گاز نیروگاه‌ها تأمین شود، همچنین درخواست کردیم وزارت نفت و نیرو، تأمین گاز برای نیروگاه‌ها را در اولویت قرار دهد.
  • چرخه بزه

    باران مدرس: مدیر نمایندگی ستاد دیه استان اصفهان ماه قبل برای چندمین بار در سال‌های اخیر از اصفهان به‌عنوان شهر نخست زندانیان جرایم غیر عمد در کشور یادکرد. اسدالله گرجی زاده، تعداد این زندانیان در اصفهان را ۱۰۹۵نفر اعلام کرد. او چند ماه قبل هم از بازگشت ۳۵درصدی زندانیان آزادشده اصفهانی به زندان خبر داده بود.
  • شورای رقابت؛ بستر رفع قوانین انحصارگر

    بیستمین جلسه کمیسیون انرژی، صنایع پالایشی و پتروشیمی اتاق بازرگانی اصفهان با حضور نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، به بررسی و آسیب شناسی مشکلات اقتصادی ناشی از خاموشی صنایع استان به منظور عبور از پیک مصرف برق در سال جاری اختصاص یافت.
  • شکست در تحول سازمانی واقعیتی تلخ و متداول

    خوشبختانه امروزه توجه به دانش مدیریت در بین مدیران کسب‌وکارهای خرد و کلان عمومیت‌یافته است. دوره‌های آموزشی متعددی برگزار ‌می‌شود و رهبران سازمان‌ها از مشاورین برای ایجاد تحول در بنگاه‌ها استفاده ‌می‌کنند. آن‌ها رویکردهای مدیریتی‌ای را برای ایجاد تحول در سازمانشان به کار ‌می‌گیرند که معمولا برگرفته از بینش‌هایی است که در اثر بهینه کاوی از سازمان‌های موفق اقتباس‌شده است و کم‌وبیش در اجرای شکلی آن‌ها هم موفق ‌می‌شوند.
  • تنگناهای کارآفرینی در بستر سرمایه گذاری

    فرآیند کارآفرینی که در آن کارآفرین دارای ایده و نوآوری، با استفاده از فرصت‌های موجود در بازار و ایجاد یک کسب‌وکار محصول یا خدمت جدیدی را ارائه می‌کند همراه با ریسک‌های مالی، روانی و اجتماعی است. در حال حاضر کم‌تر بنگاه اقتصادی پیدا می‌شود که با کارآفرینی که در مراحل ابتدایی کار خود هستند همکاری کند. به همین دلیل است که کارآفرینانی که کسب‌وکار جدیدی را شروع می‌کنند به‌ناچار به سراغ سرمایه‌گذاران می‌روند؛ این سرمایه‌گذاران در اغلب موارد درصد سهام بالایی را از کسب‌وکار در اختیار می‌گیرند.
  • امید رونق از دریچه آخر هفته

    نسیم زمانی: سال‌هاست که فعالان اقتصادی و گردشگری در راستای توسعه صنعت گردشگری تأکید برافزایش تعطیلات آخر هفته داشته‌اند و هر بار با دلیل و توجیهاتی این موضوع به تعویق افتاده است.
  • ردپای معماری پایدار در خانه‌های قدیمی اصفهان

    یک دانشجوی دکتری معماری گفت: اگرچه معماری پایدار از اروپا شروع شد، سپس به موضوع روز در معماری دنیا تبدیل شد، اما می‌توان گفت معماری پایدار از گذشته در ایران وجود داشته و در خشت خشت هر خانه قدیمی در شهر اصفهان ردپای معماری پایدار را می‌توان دید.
  • انحصار و صادرات دلیل گرانی سیب‌زمینی

     رئیس اتحادیه صنف میوه و سبزی‌فروش شهرستان اصفهان گفت: دلیل گرانی سیب زمینی، انحصار آن به شخص در کشور و همچنین صادرات است. به گزارش دنیای اقتصاد و به نقل از ایسنا نوروزعلی اسماعیلی با اشاره به کاهش قدرت خرید مردم در بازار میوه، اظهار کرد: تا زمانی که کشاورزی و بارهای ما صنعتی نشده است، شاهد نوسان قیمت میوه در بازار هستیم، البته پاییز امسال افزایش قیمت میوه نداشتیم و زمانی گفته می‌شد، گوشت گران است، اما امروز همه اجناس و میوه‌ها گران است.
  • آموزش ۲۱۰۰ نفر در دپارتمان حسابداری جهاد دانشگاهی واحد اصفهان

    رئیس دپارتمان حسابداری جهاد دانشگاهی واحد اصفهان با بیان اینکه بازار کار رشته حسابداری یکی از پرمتقاضی ترین بازارهای کار است، گفت: دوره آموزش حسابداری ویژه ورود به بازار کار برای افرادی که علاقه دارند به عنوان حسابدار جذب بازار کار بشوند مناسب است.
  • گنبد مسجد جامع عباسی اصفهان باید هر ۶ ماه یک‌بار پایش شود

    ایرنا:‌ دهباشی کارشناس معماری با اشاره به وجود انواع حسگرهای الکترونیکی که کوچکترین لرزش، تغییرات و ترک‌ها را نشان می دهند ، افزود: بعید می دانم پایش استانداردی برای پایش گنبد انجام شده باشد. در ایران تنها جایی که از این حسگرها استفاده کرده اند، مجموعه حرم رضوی و گنبد آن است و هیچ کجای دیگر از این امکانات استفاده نشده است.
  • سراب حیات

    نفیسه زمانی نژاد : تخصیص ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای جلوگیری از پیشروی تبعات خشک‌سالی تالاب گاوخونی ازجمله اخباری بود که در سفر اخیر ریاست‌جمهوری به اصفهان منتشر شد، اعتباری که ظاهرا تا امروز نتوانسته شعاعی از حیات به تالاب محتضر و ازریخت‌افتاده گاوخونی بتاباند، انگار که به قول شاعر :طمع شعله نمی‌بندم- خُردک شرری هست هنوز؟
  • دلیل شیوع بیماری در بین دانشجویان، توسط مرکز بهداشت اعلام می‌شود

    ایرنا : رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان با عذرخواهی از دانشجویان و خانواده‌های آنها بابت اتفاق پیش‌آمده در این مرکز و شیوع بیماری گوارشی، گفت: دلیل شیوع این بیماری به طور رسمی توسط رئیس مرکز بهداشت استان اعلام می‌شود و ما همه تمهیدات لازم را متناسب با آن انجام می‌دهیم.
  •  ۱۳میلیارد تومان برای اجرای طرح‌های منابع طبیعی اصفهان اختصاص یافت

    رئیس اداره برنامه‌ریزی، بودجه و هماهنگی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان از تخصیص ۱۳ میلیارد تومان اعتبار نقدی برای اجرای طرح‌های امسال این نهاد در استان خبر داد.
  • آلودگی هوا شهروندان را مستعد ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها می‌کند

    سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: آلودگی هوا بر روی مجاری تنفسی و ایمنی مردم تاثیر می‌گذارد و آنها را مستعد ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها می‌کند. پژمان عقدک افزود: همچنین آلودگی هوا سبب می شود که بهبودی افرادی که به انواع بیماری‌ها مبتلا شدند به تعویق بیفتد.
  • لازمه پیوستن اصفهان به شبکه دوستدار سالمند،مشارکت نهادهای دولتی وخصوصی

    رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان گفت: پیوستن این شهر به شبکه جهانی دوستدار سالمند نیازمند همکاری و همراهی نهادهای مردمی با دستگاه‌های مسوول و متولی این حوزه است. تفاهم‌نامه طراحی و ایجاد شهر دوستدار سالمند مهر سال ۹۸ با حضور نمایندگان شهرداری اصفهان، شورای ملی سالمندان کشور(بهزیستی) و صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در اصفهان امضا شد. طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت، شهرهای دوستدار سالمند باید ساختارها و خدمات خود را با نیازهای افراد مسن تر تطابق دهند. محیط زیست، حمل و نقل، مسکن، مشارکت اجتماعی، احترام، مشارکت مدنی و اشتغال، ارتباطات، حمایت اجتماعی و خدمات بهداشتی از شاخص های این شهر است. صندوق سازمان ملل متحد از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ برنامه های ویژه ای در بخش سالمندان دارد و بسیاری از طرح ها نیز اکنون در کشورهای جهان در حال اجراست.
  • افزایش آلاینده‌ها در آسمان آلوده اصفهان

    کارشناس پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان از افزایش آلاینده‌ها در سطح استان خبر داد و گفت: با استقرار جوی پایدار در کلان شهر اصفهان طی روزهای دوشنبه و سه‌شنبه باعث افزایش آلاینده‌ها و کاهش کیفیت هوا خواهد شد.
  • شانزدهمین دوره مسابقه جهانی ریاضی A-Lympiad در اصفهان

    خانه ریاضیات اصفهان با همکاری موسسه تحقیقاتی فرودنتال و گروه رستا، شانزدهمین دوره مسابقه تیمی A-Lympiad را در یازدهم آذرماه سال جاری به‌صورت حضوری و مجازی برگزار می‌کند.
  • تقابل دو سرمایه اجتماعی در جامعه ایرانی

    ایسنا: یک حامعه‌شناس با بیان اینکه اکنون دو نوع سرمایه اجتماعی در ایران در حال تقابل با یکدیگر است، گفت: مردم دنبال تغییر و تعریف رایج و رسمی از سرمایه اجتماعی هستند.
  • کتابخانه‌ها نشان‌ فرهنگ و هویت شهر هستند

    مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان اصفهان با بیان اینکه مسوولین فرهنگی و کتابخانه‌ها باید در امر کتاب‌خوانی پیش قدم باشند، گفت: بهترین مکان هر شهر باید کتابخانه مرکزی آن باشد که نشان‌دهنده فرهنگ و هویت آن شهر است.
  • دیپلماسی عمومی

    کتاب دیپلماسی عمومی که در هشت فصل به رشته تحریر درآمده، با ترجمه مسعود میرزایی و توسط انتشارات جوینده به زینت طبع آراسته‌شده و در اختیار علاقه‌مندان قرارگرفته است. نیکلاس کال در این کتاب ضمن تبیین عناصر اصلی دیپلماسی عمومی، با ذکر مثال‌های تاریخی متعدد، نحوه به‌کارگیری و استفاده صحیح از این عناصر را نیز به خواننده نشان می‌دهد. درواقع علاوه بر جنبه‌های غنی تئوریک، کاربردی و عملیاتی بودن کتاب، یکی از نقاط قوت مهم آن محسوب می‌شود. همان‌گونه که خود نویسنده نیز در دیباچه اشاره می‌کند «این کتاب نوشته‌شده است تا یک متن واحد و پایه برای آموزش دیپلمات‌های دانشجو و دانشجوهای دیپلمات باشد. این کتاب نه‌تنها درباره ظهور رهیافت‌های جدید نسبت به افکار عمومی جهانی است، بلکه اصلاً به خاطر این رهیافت‌ها به رشته تحریر درآمده است» (ص ۱۹).
  • کتاب دیپلماسی ورزشی

    به گزارش دنیای اقتصاد و به نقل از روابط عمومی انتشارات سروش؛ کتاب «دیپلماسی ورزشی؛ ریشه‌ها، نظریه و عملکرد» نمایی کلی از نقش ورزش در روابط بین‌الملل و دیپلماسی را ارائه می‌دهد. درگذشته، دیپلماسی ورزشی به‌عنوان بعدی دیرینه از روابط بیگانه بین مردم، ملت‌ها و دولت‌ها تعریف می‌شد. این روزها بیشتر به‌عنوان استفادۀ آگاهانه، راهبردی و مستمر از ورزش، ورزشکاران و رویدادهای ورزشی از سوی بازیگران دولتی و غیردولتی برای پیشبرد سیاست، تجارت، توسعه، آموزش، تصویر، شهرت، برند و پیوندهای مردم با مردم شناخته می‌شود. برای درک بهتر حوزه‌های متعددی که ورزش و دیپلماسی با یکدیگر همپوشانی دارند.
  • حقوق و دستمزد براساس طرح طبقه بندی مشاغل

    پیرو درخواست صنفی همکاران در خصوص افزایش حقوق و دستمزد، آخرین اقدامات انجام شده در این مورد را از محمد امین سعیدی بازرس ویژه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی جویا شدیم که در ادامه می خوانید: وی با بیان این که کارکنان ذوب آهن با رکورد های تولیدی و افزایش تولید به وظیفه خود عمل کرده اند و حق دارند ثمره تلاش خود را ببینند و از مزایای آن برخوردار باشند، گفت: در جلسه قبلی ضمن ابلاغ سلام وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی، خواسته ها و دغدغه های همکاران ذوب آهنی را شنیدم و در تهران پیگیر حل مشکلات این عزیزان بودم.
  • توسعه باند دوم راه‌های استان اصفهان

    معاون مهندسی و ساخت اداره‌کل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: امسال در سطح استان احداث ۱۷۹ کیلومتر باند دوم در دستورکار است.
  • گزیده شاخص‌ها و نما گرهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان اصفهان

    ایرنا: جدیدترین آمار و اطلاعات اصفهان که مربوط به فصل تابستان ۱۴۰۱ است، حکایت از تغییراتی در شاخص‌های اقتصادی و اجتماعی دارد ازجمله اینکه شاغلان بخش خدماتی و تعداد گردشگران افزایش‌یافته و از طرفی شاخص‌هایی مانند نرخ بیکاری جوانان و موالید کاهش‌یافته است.
  • اقدامات ذوب‌آهن برای برداشت حداقلی آب از زاینده‌رود

     خرید پساب شهرهای اطراف، احداث تصفیه‌خانه به‌روز و مجهز، بازچرخانی و تصفیه آب در سیکل‌های گردشی، تعویض برج‌های خنک‌کننده با برج‌های هیبریدی و تعویض برج‌های حرارتی به برج‌های خشک برای تولید برق از برنامه‌های ذوب‌آهن اصفهان برای کاهش مصرف آب است. مهندس ایرج رخصتی مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان در گفت‌وگویی از کاهش وابستگی این شرکت به زاینده‌رود به حد آب شرب در سال‌های آتی خبر داد.
  • ذوب‌آهن اصفهان و پروژه تحقیقات ارگونومی

    در جهت پیشگیری از اختلالات اسکلتی و عضلانی کارکنان شرکت، فاز اول پروژه ارگونومی مشارکتی در بخش‌های دارای بیشترین شیوع بیماری با محوریت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ۱۸ آبان ماه در ذوب‌آهن اصفهان آغاز شد.
  • تمدید گواهینامه‌های استاندارد سیستم مدیریت یکپارچه (IMS) شرکت فولاد مبارکه

    در جلسه اختتامیه ممیزی استانداردهای سیستم مدیریت یکپارچه (IMS) فولاد مبارکه، تمام استانداردهای مدیریتی استقرار یافته در این شرکت توسط نمایندگان ایرانی شرکت SGS سوئیس مورد تأیید قرار گرفت و گواهینامه‌های آن‌ها برای مدت سه سال تمدید شد. به گزارش دنیای اقتصاد محمدیاسر طیب‌نیا مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در این آیین موفقیت و بقای فولاد مبارکه در کسب‌وکار را منوط به موفقیت در ایجاد تحول و بهبود مستمر در سازمان دانست و گفت: مسوولان اصلی تحول و بهبود در سازمان رهبران آن هستند که با ایجاد تعهد به بهبود و تحول، منجر به ایجاد اشتیاق و ارتقای توانمندی کارکنان برای مشارکت در این زمینه می‌گردند.
  • رویکرد فناورانه و نوآورانه فولاد مبارکه در نمایشگاه ایران متافو

    نوزدهمین نمایشگاه بین المللی متالورژی ایران (IranMetafo ۲۰۲۲)، ۹ تا ۱۲ آذرماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود. و فولاد مبارکه در این رویداد مهم با رویکردی فناورانه و نوآورانه شرکت می‌کند. این نمایشگاه با مشارکت بیش از ۴۰۰ شرکت داخلی و ۵۰ شرکت و نام تجاری خارجی در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران پذیرای عموم بازدیدکنندگان و علاقمندان است.
  • فولاد مبارکه و دستاوردهای زیست‌محیطی

    شرکت فولاد مبارکه در بیستمین نمـایشگاه بین‌المللی محیط‌زیست، میـزبان معاون رئیس‌جمهوری و رئیـس سازمان حـفاظت محیط‌زیست، سخنگوی دولت، رئیس سازمان انرژی اتمی، معاون وزیر نیرو و مدیرعامل سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر، معاون عمرانی و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور، رئیس اداره روابط عمومی سازمان حفاظت محیط‌زیست استان اصفهان، مدیران، رؤسا، کارشناسانِ سازمان‌ها، انجمن‌های زیست‌محیطی کشور و طیف گسترده‌ای از دانشجویان و عموم مردم بود.
  • برداشت فولاد مبارکه از حوضه آبریز زاینده‌رود به صفر می‌رسد

    برداشت آب فولاد مبارکه از حوضه آبریز زاینده‌رود از سال ۱۴۰۰ به کمتر از ۲ درصد رسیده است؛ بااین‌حال این شرکت با مشارکت در پروژه انتقال آب دریای عمان به فلات مرکزی، نه‌تنها گام بلندی برای به صفر رساندن برداشت آب از حوضه آبریز زاینده‌رود برای فرایند تولید برداشته، بلکه با این اقدام برای کاهش بحران آب در استان نیز نقش ‌انکارناپذیری ایفا خواهد کرد.
  • اطلاعیه تکمیلی جذب نیروی انسانی در فولاد مبارکه

    پیرو اطلاعیه جذب نیروی انسانی شرکت فولاد مبارکه اصفهان برای مشاغل اپراتوری و کارشناسی سال ۱۴۰۱ به اطلاع داوطلبان گرامی می‌رساند؛ مهلت ثبت نام در آزمون تا ساعت ۲۴:۰۰ روز یکشنبه مورخ ۱۳ آذرماه ۱۴۰۱ تمدید گردید و قابل تمدید مجدد نخواهد بود.
  • بیشترین میزان بهره‌وری انرژی در فولاد سبا

    مدیر انرژی و سیالات مجتمع فولاد سبا از افزایش بهره‌وری مصرف انرژی در این مجتمع خبر داد و گفت: پیرو خط‌مشی سازمان مبنی بر «استفاده بهینه از منابع طبیعی و انرژی» با حمایت مدیریت ارشد مجتمع فولاد سبا و تلاش مجدانه کارکنان قسمت‌های مختلف، فعالیت‌های چشمگیری در زمینه افزایش بهره‌وری انرژی برنامه‌ریزی و اجرا گردیده است.
  • تشدید معضل حاشیه‌نشینی

    لیلی زواره‌ای:‌ سرعت رشد ماهانه اجاره‌بهای مسکن به‌رغم عبور بازار اجاره از فصل اصلی نقل و انتقالات، رکورد زد. میانگین مبلغ اجاره آپارتمان در شهرهای کشور ازجمله اصفهان، مهرماه امسال نسبت به شهریور ۷ درصد افزایش یافت. این میزان رشد ماهانه اجاره‌بها از سال‌۹۲ تاکنون بی‌سابقه است. سال گذشته که رشد سالانه اجاره‌بها رکورد تاریخی زد، تغییرات ماهانه کمتر از ۵ درصد بود.
  • مرمت بناهای تاریخی را به مسابقه تبدیل کرده‌اند!

    ایسنا: یک پیشکسوت مرمت و استحکام‌بخشی بناهای تاریخی گفت: بسیار اتفاق افتاده که برنده‌ مزایده مرمت یک بنای تاریخی در اصفهان حتی یک‌بار هم به این شهر سفر نکرده و حالا چگونه می‌توان یکی از بناهای تاریخی استان اصفهان را در اختیار او بگذارند تا مرمت کنند؟! گویا مرمت بناهای تاریخی را به یک مسابقه تبدیل کرده‌اند!
  • «مشق و رنگ» در نگارخانه آفتاب

    ایسنا : برای نخستین‌بار ۳۰ سال تجربه‌ی محمدحسین رضایی در هنر خوشنویسی، در قالب نمایشگاهی انفرادی و با نام «مشق و رنگ» در نگارخانه آفتاب شاهین‌شهر برگزار شده است. محمدحسن رضایی دراین‌باره گفت: تعداد ۳۲ اثر خوشنویسی در نمایشگاه «مشق و رنگ» ارائه‌شده که شامل آیات قرآن، شعر و ادبیات غنائی ایران به‌خصوص اشعار سعدی، مولانا و حافظ و همچنین شعرهای نوی فارسی است که با خط نستعلیق تحریر شده‌اند.
  • خواب تعبیر ناشده توسعه

    داریوش مجد: توسعه جریانی است که بازسازی، اصلاح و ارتقای ساختار و نظام اقتصادی- اجتماعی یک کشور را به همراه دارد. توسعه افزون بر اینکه بهبود شاخص‌هایی همچون میزان تولید و درآمد را دربرمی گیرد شامل دگرگونی‌های اساسی در ساختار نهادی، اجتماعی، اداری و همچنین دیدگاه‌های عمومی مردم است. توسعه در بسیاری از موارد حتی عادت، رسم و باورهای مردم را نیز دربرمی گیرد.
  • درباره اقتصاد مسکن

     وحید ریحانی: مسکن در حوزه‌های اقتصادی دیگر تاثیر بسیار زیادی دارد. در بخش کلان اقتصادی، بخش مسکن یک حوزه بسیار مهم و اساسی اقتصادی است. در کشور ما بیشتر از ۴۰ درصد اقتصاد کشور به بخش مسکن وابسته است. در خود بخش مسکن به‌تنهایی ۳۰۰ کسب‌وکار وابسته به آن وجود دارد. این روزها بخش مسکن وارد حوزه‌های بیشتری هم از صنعت شده است. اما سوال اصلی این است که آیا قیمت مسکن در نیمه دومِ سال ۱۴۰۱ هم افزایش می‌یابد؟
بیشتر