محمود منشئی با اشاره به مشکلات موجود در مورد مرمت بناهای تاریخی استان اصفهان، اظهار کرد: یکی از ایرادهای من به میراث فرهنگی اصفهان این است که شما در زمینه مرمت، فرد متخصص تربیت نکردید، در حالی مرحوم دکتر آیت الله‌زاده شیرازی افراد متخصصی را در این زمینه تربیت می‌کرد. یکی از نیازهای ضروری در میراث فرهنگی این است که افراد متخصص و باتجربه‌ای را به‌صورت ۲۴ ساعته داشته باشیم که قدرت اعمال نظر داشته باشند، نه اینکه حتی برای یک امضا و اظهارنظر بمانند که چه کنند. متأسفانه وضعیت دفتر فنی میراث فرهنگی استان هم مساعد نیست، یعنی ضعیف شده و به استادکارها توجهی ندارد؛ در حالی که حتی میدان نقش‌جهان ‌هم باید یک دفتر فنی داشته باشد و چند نفر کاربلد به‌صورت دائم در مورد میدان مطالعه و بررسی کنند.

او افزود: بزرگ‌ترین مشکل که امروز در مورد مرمت بناهای تاریخی ایران و البته استان اصفهان وجود دارد این است که برای انتخاب پیمانکار مرمت یک بنای تاریخی، مزایده برگزار می‌شود و استعلام می‌گیرند و هرکس قیمت کمتری پیشنهاد کند را برای مرمت آن بنا معرفی می‌کنند، یعنی آن فرد برنده‌ آن مزایده اعلام می‌شود! این در حالی است که بسیار اتفاق افتاده که برنده‌ مزایده مرمت یک بنای تاریخی در اصفهان حتی یک‌بار هم به اصفهان سفر نکرده است و حالا چگونه می‌توان یکی از بناهای تاریخی و میراثی شهر و استان اصفهان را که سرمایه مردم است در اختیار او بگذارند تا مرمت کنند؟! این‌چنین است که فاجعه در مرمت رقم می‌خورد و این مساله، بزرگ‌ترین مشکل در مرمت بناهای تاریخی ایران و اصفهان است. گویا مرمت بناهای تاریخی را به یک مسابقه تبدیل کرده‌اند!

این پیشکسوت مرمت بناهای تاریخی تأکید کرد: نکته مهم دیگر این است که پیمانکاری که مسوولیت مرمت یک بنای تاریخی به او واگذار می‌شود نباید به فکر سودجویی و پول باشد. باید روی این مساله بسیار کار کرد، باید فرهنگ‌سازی شده و به گذشته رجوع کرد، چراکه کسانی که بناهای تاریخی شگفت‌انگیز ما را ساختند و اکنون ما با آن‌ها دلخوش هستیم و به آن‌ها افتخار می‌کنیم کسانی بودند که با وضو کار می‌کردند و با خلوص آجر روی آجر می‌گذاشتند و به این ترتیب نتیجه‌اش بنایی می‌شود چند صد ساله! اما امروز مرمت همان بناها گاهی به دست پیمانکارانی می‌افتد که مهم‌ترین مساله برای آن‌ها مسائل مالی است و این جای تأسف است.