شماره روزنامه ۶۱۵۵
|

ویژه‌نامه اصفهان

  • اتاق بازرگانی اصفهان؛ شتاب دهنده صادرات

    صادرات و تعامل بین‌المللی یکی از الزامات نظام اقتصادی است که به کشورها فرصت می‌دهد سیستم اقتصادی خود را در برابر ناملایمات واکسینه کنند. هرچه تراز تجاری یک کشور (بدون احتساب صادرات نفت) مثبت‌تر باشد، سیستم اقتصادی کشور نیز قوی‌تر است. این مهم به‌نوبه خود ‌زمینه‌ساز تقویت تولید، رشد اقتصادی و درنهایت افزایش بیشتر صادرات است؛ بنابراین توجه به این چرخه بسیار به جد باید موردتوجه قرار گیرد. متاسفانه حوزه صادرات در ایران به دلیل مشکلاتی سیاسی-اقتصادی مختلف نظیر تحریم‌ها و مدیریت ناکارآمد در بسیاری از موارد، طی سال‌های اخیرتضعیف شده اما تغییر برخی متغیرها و فعالیت قوی‌تر بخش خصوصی چراغی در تاریکخانه اقتصادی کشور روشن کرده است.
  • آب و باز هم آب

    حوزه آب مدتهاست که درآمیختگی با نگاه‌های منطقه‌ای باعث بروز اختلافات در برخی مناطق کشور شده است درحالی‌که این مناطق ازنظر تاریخی و انسانی و حتی اداری دارای اتحاد قابل قبولی بوده‌اند اما نظرهای شخصی و غیر کارشناسی مسوولان در سال‌های دور باعث درهم‌ریختگی اشکال سنتی توزیع آب، صنعت، کشاورزی و زیست بومی سه منطقه اصفهان، چهارمحال و بختیاری و یزد شده است. اکنون نیز سررسید این اشتباهات سر آمده و در روز جمعه شاهد اجتماع چند صدهزارنفری در بستر رودخانه بودیم البته همه‌چیز به این سادگی نیست و بروز چنین اتفاقاتی هزینه‌های اجتماعی خاص خود را نیز به همراه دارد.
  • فصل برگ‌ریزان اقتصاد اصفهان

    بررسی گزارش هفت‌ماهه شاخص شامخ که توسط اتاق ایران منتشرشده نشان می‌دهد اقتصاد کشور به‌تدریج و با نوسان‌های مقطعی وارد فاز رکود تورمی شده و فقط بازارهای سکه و ارز و در زمان‌هایی خودرو توسط نوسان گیران فعال است.
  • کلید توسعه در دستان سیاست گذار

    رویکردی که جوامع در سطح ملی و بین‌المللی در باب جریان داده‌های دیجیتال اتخاذ می‌کنند نه‌تنها بر تجارت، نوآوری و پیشرفت اقتصادی اثرگذار است بلکه نقشی پررنگ بر طیف وسیعی از مسائل روز دارد، بااین‌وجود شکاف دیجیتال موجود میان کشورها در استفاده از فناوری، چالشی جدی در مسیر توسعه پایدار است.
  • چرا در مدیریت استراتژیک ناکارآمدیم؟

    دیرزمانی است که برنامه‌ریزی کسب‌وکار برای مدیران، دیرآشنا و ساده‌شده است، محیط پیرامونی را ارزیابی کنیم، قابلیت‌های داخلی را بسنجیم، انتخاب‌های استراتژیک را معین کنیم و بر روی اهداف و روش‌های دستیابی به آن‌ها توافق نماییم. بعدازآن وارد مرحله برنامه‌ریزی بشویم درامدها، هزینه‌ها، بازه‌های زمانی و مسئولیت‌ها را تعیین کنیم و سپس افراد را نسبت به این محتواهای تهیه‌شده متعهد کنیم.
  • مسکن در مسیر گرانی

    افزایش بی‌رویه قیمت دلار در این چند هفته اخیر، موجب شده است که شرایط رکود تورمی بازاری مانند مسکن، شدیدتر و خریداران و فروشندگان بلاتکلیف‌تر از قبل شوند. این‌گونه که هم‌زمان با افزایش قیمت‌ها دراین بازار، خبر از کاهش بیشتر تعداد معاملات ملکی می‌رسد. قطعا تداوم این روند، محرکی موثر در جهت رشد انتظارات تورمی در ماه‌های پیش رو خواهد بود.
  • مدرسه ها زیر بار فرونشست زمین

    ایرنا : سطح آبخوان اصفهان سالانه یک متر افت می‌کند، در این شرایط سازه‌های این شهر تحت تأثیر فرونشست هستند و مدارس از آن دست سازه‌هایی است که از این پدیده آسیب‌پذیر شده‌اند. مسوولان نوسازی اما معتقدند که این شرایط در برخی مناطق این استان بحرانی شده است.
  • بازاریابی؛ حلقه مفقوده صادرات سنگ

    بهرام شکوری در مراسم افتتاحیه هفدهمین نمایشگاه تخصصی سنگ، معادن، ماشین‌آلات و صنایع وابسته در اصفهان، اظهار کرد: تمام مسوولان برای برپایی این نمایشگاه تلاش کردند و عزم و اراده‌ای برای پا گرفتن صنعت سنگ وجود دارد.
  • اصفهان با تکیه بر معادن غیرفلزی استان پیشرفته‌ای است

    معاون اکتشاف سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور گفت: اصفهان از نظر معدن و همچنین فراوری معدن، پتانسیل خوبی دارد و با توجه به اینکه بر معادن غیرفلزی متمرکز شده، استانی پیشرفته‌ای است.
  • ابهام در الگوی کشت

    اجرای الگوی کشت از برنامه‌های موردنظر چند دولت قبلی در راستای مدیریت منابع آبی در این روزگار خشک‌سالی بود که هر بار بنا به دلایلی به تأخیر می‌افتاد و حالا وزارت جهاد کشاورزی دولت سیزدهم با اعلام جدیت در این موضوع، درصدد اجرای مصوبه الگوی کشت در تمام استان‌های کشور برآمده است.
  • نفس‌های تالاب گاوخونی در گرو مشارکت دولت و مردم

     ایرنا: آخرین باری که آب زاینده‌رود برای کشت گشوده شد، کشاورزان ورزنه‌ای اجازه دادند تا آبی هم روانه تالاب گاوخونی شود و اینک گذشته از دغدغه‌های معیشتی، زندگی اهالی این دیار در گرو جان گرفتن این گستره اّبی است، از همین‌ رو مسوولان محیط زیست برای تنفس دوباره گاوخونی، باز هم دست به دامن کشاورزان شده‌اند.
  • بخش عمده‌ای از محیط زیست کشور توسط زنان حفظ شده است

    ایرنا: معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بخش عمده ای از محیط زیست این سرزمین توسط زنان حفظ شده و این فرهنگ و دلسوزی نسبت به شهر و محیط زیست به درستی در شهر «ورزنه» اصفهان قابل مشاهده است.
  • دولت مکلف به پرداخت ۱۰ هزار میلیارد ریال به حق آبه داران اصفهانی است

    استاندار اصفهان گفت که دولت مکلف شده ۱۰ هزار میلیارد ریال حق آبه به کشاورزان استان پرداخت کند و ما در حال پیگیری هستیم که این اعتبار به حساب آنان واریز شود.
  • دستیابی محققان اصفهانی به فناوری تولید برق از امواج دریا

    محققان دانشگاه صنعتی اصفهان در یک همکاری علمی بین‌المللی با دانشگاه صنعتی هامبورگ موفق به بومی سازی دانش فنی تولید برق از امواج دریا شدند.
  • برای بهتر دیدن

    نخستین کسی که به فکر بهبود بینایی و اختراع عینک افتاد، سالوینو دِ آرمات، تراژدیست رومی بود اما پیش از او در تاریخچه اختراع عینک گفته‌شده که شخصی به نام سنکا، برای مطالعه‌ کتب موجود در روم از یک گلدان شیشه‌ای پر از آب استفاده می‌کرده است که به شکل ذره‌بین عمل می‌کرد و باعث می‌شد لغات بزرگ‌تر دیده شوند. دوره زندگی سنکا از سال چهارم پیش از میلاد تا ۶۵ میلادی بوده است. از سنکا نیز راهبان رومی در قرون‌وسطی از گوی‌های شیشه‌ای به‌عنوان ذره‌بین استفاده می‌کردند.
  • چین‌ و چروک‌های سیمای گنبد بابا رکن الدین در اصفهان

    ایرنا: اینکه کبوترها بتوانند به راحتی بر دامنه یک گنبد رُک بنشینند و فارغ از آب و دانه دمی بیاسایند، یک تعبیر دارد و آن اینکه، بی شک کاشی‌های گنبد ۱۲ ترکی مقبره تاریخی « بابا رکن الدین » در گورستان تاریخی تخت فولاد اصفهان موج برداشته‌اند یا به تعبیر بهتر تبله کرده‌اند.
  • تکلیف تعاونی‌های غیر فعال دراصفهان چیست؟

    تنها نیمی از مجموع ۶ هزار و ۸۰۰ تعاونی ثبت شده استان اصفهان وارد چرخه فعالیت شده اند که به گفته دست اندرکاران این بخش، تعیین تکلیف و آغاز فعالیت این واحدهای راکد و غیر فعال، عزم دو گانه دولت و بخش خصوصی را می‌طلبد.
  • طبیعت بویین میاندشت محور گردشگری روستایی

    رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان بویین میاندشت گفت: مهم‌ترین ظرفیت بویین میاندشت برای توسعه گردشگری روستایی، ظرفیتِ طبیعت‌گردی و جاذبه‌های طبیعی است، چراکه بیشتر مناطق این شهرستان بِکر و دست‌نخورده است که قابلیت جذب گردشگران را دارد.
  • نخستین نشان استاندارد ملی برای میناکاری در اصفهان صادر شد

    معاون ارزیابی انطباق اداره کل استاندارد اصفهان از صدور نخستین نشان استاندارد ملی برای ۲ رشته صنایع دستی شامل « میناکاری» و « زیرساخت احجام فلزی سنتی» در این استان خبر داد.
  • قطار شهری مشهد بر روی ریل ذوب‌آهن اصفهان

    سند همکاری تامین ریل ملی خطوط قطار شهری مشهد با حضور مهندس ایرج رخصتی مدیرعامل ذوب آهن اصفهان و سید عبدالله ارجایی شهردار کلان شهر مشهد ۲۲ آبان ماه در محل شهرداری این شهر منعقد شد .
  • دومین برد ذوب‌آهن برابر حریف تهرانی به دست آمد

    تیم بسکتبال ذوب‌آهن در هفته پنجم لیگ برتر برابر حریف تهرانی به پیروزی رسید.
  • « نذرکتاب»، سنتی نیک در توسعه دانایی

    چند سالی است در کنار اقدامات نوآورانه فرهنگی، سنت « نذر کتاب « بین مردم اصفهان ترویج یافته است که تاثیر بسزایی در توسعه عدالت فرهنگی و دانایی در جامعه دارد. اصفهان با بیش از پنج میلیون نفر جمعیت و دارا بودن ۳۲۰ کتابخانه عمومی و مشارکتی در ۲۸ شهرستان؛ به گفته متولیان امر کتاب و کتاب‌خوانی در جذب کتاب و تعداد کتابخانه در کشور پیشتاز است به گونه ای که ۵۰۰ هزار جلد کتاب در مدت سه سال در این استان جذب‌شده درحالی‌که این رقم در استان‌های دیگر حتی کمتر از یک‌صد هزار جلد اعلام‌شده است
  • ارائه آموزش‌های پیشگیری از اعتیاد در مدارس اصفهان ضروریست

    معاون پیشگیری اداره‌کل بهزیستی اصفهان بر ضرورت ارائه و نهادینه کردن آموزش‌های پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر در مدارس استان تاکید کرد. علی‌اکبر ابراهیمی افزود: ارائه این آموزش‌ها در مدرسه بعنوان مهمترین دوره اجتماعی شدن و در ادامه فرآیند جامعه‌پذیری فرد، تاثیر بسزایی در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی از نوع اعتیاد در دانش‌آموزان دارد.
  • دیدار وزیر کار با مدیران‌عامل شرکت‌های فولادی

    مدیران‌عامل شرکت‌های فولادی زیرمجموعه سازمان و صندوق‌های بازنشستگی تابعه وزارت کار با دکتر صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دیدار کردند.
  • ۳۲۵نفر در حوادث رانندگی امسال اصفهان جان باختند

    مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای اصفهان گفت: ۳۲۵ نفر در هفت ماه امسال در حوادث رانندگی جاده‌ای استان، جان خود را از دست دادند. فرزاد دادخواه روز یکشنبه در جلسه هماهنگی یادمان قربانیان حوادث و سوانح جاده‌ای در استان اصفهان افزود: این میزان تلفات نسبت به سال گذشته ۲ درصد کاهش داشته است
  • ذوب آهن اصفهان به لحاظ فرهنگ بسیجی، سرآمد کشور است

    آیین غبار روبی و عطر افشانی مزار شهدای گمنام ذوب آهن اصفهان به مناسبت گرامیداشت هفته بسیج ۲۹ آبان ماه با حضور سرهنگ خدامیان فرمانده سپاه ناحیه لنجان، آیت الله رهبر مسوول هماهنگی تبلیغات اسلامی، سرهنگ مختاری فرمانده بسیج شهید تندگویان و جمعی از مسوولین، کارکنان و بسیجیان ذوب آهن برگزار شد.
  • اضافه وزن شایع‌ترین عامل ابتلا به دیابت در اصفهان است

    مسوول بیماری دیابت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: اضافه وزن و چاقی، شایع‌ترین عامل ابتلا به بیماری دیابت در استان است که برنامه غذایی و کم تحرکی در آن تاثیر بسیاری دارد.
  • فولاد مبارکه‌؛ گام بلند در مسیر توسعه صنعتی

    جلسه کمیته مدیریت شرکت فولاد مبارکه با حضور مدیرعامل، معاونان و مدیران شرکت در سالن همایش‌های مرکز تحقیقات فولاد مبارکه و با هدف بررسی عملکرد شرکت در ماه اخیر و نیمه نخست آبان و تجزیه‌وتحلیل نقاط قوت و قابل بهبود در حوزه‌های تولید، توسعه و برنامه‌های آتی شرکت برگزار شد.
  • فولاد مبارکه؛ الگوی پدافند غیرعامل

    به گزارش دنیای اقتصاد همایش پدافند غیرعامل مدیران گروه فولاد مبارکه و شرکت ذوب‌آهن اصفهان با حضور سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، مدیران عامل، معاونان و مدیران شرکت‌های فولاد مبارکه و ذوب‌آهن اصفهان، مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری اصفهان، مدیرکل حراست استان در شرکت فولاد مبارکه برگزار شد.
  • جزئیات ثبت‌نام در آزمون استخدامی

    مدیر امور اداری شرکت فولاد مبارکه گفت: ثبت‌نام در آزمون استخدامی شرکت فولاد مبارکه اصفهان از ساعت ۱۰ صبح روز چهارشنبه ۲۵ آبان‌ماه آغاز شده و تا ساعت ۲۴ روز پنج‌شنبه ۱۰ آذرماه ۱۴۰۱ به مدت دو هفته ادامه خواهد داشت. سید مهدی رضوی، مدیر امور اداری فولاد مبارکه با اشاره به برگزاری آزمون جذب و استخدام این شرکت گفت: برگزاری آزمون استخدامی فولاد مبارکه برای جذب۱۱۰۳ نفر از جوانان واجد شرایط، لبیکی به منویات مقام معظم رهبری در خصوص اشتغال‌آفرینی است. وی در ادامه افزود: تعداد نفراتی که قرار است از طریق برگزاری آزمون سال ۱۴۰۱، به‌تدریج طی سال‌های آتی جذب و استخدام فولاد مبارکه شوند، نسبت به آزمون‌های قبلی این شرکت و حتی نسبت به دیگر مجموعه‌های دولتی و خصوصی کشور کم‌‌نظیر است.
  • فولاد مبارکه در بیستمین نمایشگاه بین‌المللی محیط زیست

    با حضور شرکت فولاد مبارکه و بیش از ۴۰ شرکت فعال در حوزه محیط زیست کشور، بیستمین نمایشگاه بین‌المللی محیط زیست با نقش‌آفرینی شرکت‌های دانش‌بنیان، فناوری نوین، کسب و کارهای محیط زیست و مشاغل سبز از امروز در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران آغاز برگزار و توانمندی‌ها، دستاوردها و برنامه‌های دفتر محیط زیست شرکت فولاد مبارکه برای حفظ و رعایت مسائل زیست‌محیطی همزمان با فعالیت‌های تولیدی این شرکت برای بازدیدکنندگان ارائه شد.
  • تعمیر و بازسازی پمپ‌های گریس اسپیندل رافینگ نورد گرم

    تعمیر و بازسازی پمپ‌های اسپیندل رافینگ (شوارتز) ناحیه نورد گرم برای نخستین بار در کشور با تکیه بر توان کارشناسان فولاد مبارکه و شرکت‌های داخلی انجام شد. روح‌اله قیصری‌ها، سرپرست تعمیرات هیدرولیک، رول‌ها و جوش تعمیرگاه مرکزی فولاد مبارکه، ضمن اعلام این خبر گفت: پمپ‌های شوارتز در قسمت رافینگ ناحیه نورد گرم به‌صورت دوتایی بر روی اسپیندل‌های اصلی نورد نصب می‌شود و یک مکانیسم برای پمپاژ گریس و روان‌کاری اسپیندل‌ها محسوب می‌شود. با توجه به اهمیت دقت و حساسیت زیاد کارِ پمپ، همواره میزان تزریق گریس و روان‌کاری باید به‌صورت پیوسته و بدون وجود نشتی باشد.
  • راه اندازی ۴ شتاب‌دهنده‌ صنعت فولاد تا پایان سال

    مدیرعامل شرکت توسعه پشتیبانی فناوری و نوآوری فولاد مبارکه گفت: به منظور تقویت جریان‌های دانشی در صنعت فولاد کشور تا پایان سال، ۴ شتاب‌دهنده‌ تخصصی در صنعت با سرمایه‌گذاری فولاد مبارکه راه‌اندازی خواهد شد. یحیی پالیزدار مدیرعامل شرکت توسعه پشتیبانی فناوری و نوآوری فولاد مبارکه در مورد اقدامات این شرکت برای توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری در کشور اظهار کرد: شرکت توسعه و پشتیبانی فناوری و نوآوری فولاد مبارکه از ابتدای امسال، اتفاقات خوبی را در زمینه‌های مختلف برای توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری در کشور رقم زده است. او گفت: در حوزه توسعه زیرساخت، چه از نظر توسعه زیرساخت‌های فیزیکی و چه از نظر توسعه ابزارهای مالی اقدامات خوبی انجام شده است. در حوزه توسعه زیرساخت‌های فیزیکی، توسعه ۳هزارمتری اکوسیستم دانش‌بنیان فولاد مبارکه یکی از اقدامات مهم این شرکت در سال جاری است و پیش‌بینی می‌شود در مرحله بعد این میزان از زیرساخت‌ها به ۱۰ هزار متر افزایش یابد.
  • تبعات کاهش قیمت فولاد در بازارهای جهانی

    محمد تاجمیر ریاحی مدیر فروش داخلی شرکت فولاد مبارکه اصفهان در خصوص بزرگترین چالش حال حاضر در بازار ورق فولادی گفت: قیمت‌های جهانی در چند ماه گذشته دچار کاهش شده و این کاهش قیمت به بازار داخلی ایران نیز منتقل شده و تبعات مخربی درپی داشته است. به گزارش «دنیای اقتصاد» و به نقل از چیلان، مدیر فروش داخلی شرکت فولاد مبارکه اصفهان اظهار‌کرد: کاهش قیمت‌ها در بازار داخلی در حالی صورت گرفته که بسیاری از مصرف‌کنندگان ورق فولادی، این محصول را با قیمت قبل خریداری کرده‌اند و یک انتظار تورمی نیز مثل سال‌های قبل را داشته‌اند. چنین وضعیتی باعث شده تا موجودی ورق در انبارها بیش از میزان مصرف روزانه شود و صنایع پایین‌دست با مساله کاهش قیمت مواد اولیه و به تبع آن، افت قیمت محصولات نهایی روبرو شوند. این تنش البته در تمامی جهان وجود دارد و بازار ایران نیز از این شرایط مستثنی نیست.
  • افزایش زمان ذوب در تاندیش ریخته‌گری مداوم فولاد مبارکه

    زمان ذوب در تاندیش ریخته‌گری مداوم فولاد مبارکه به ۱۲۱۵ دقیقه افزایش یافت. رکوردها به‌خودی‌خود غرورآفرین و حامل پیام‌های بسیاری نظیر همت والای کارکنان، افزایش بهره‌وری تجهیزات و نیروی انسانی، صرفه‌جویی اقتصادی و استفاده بهینه از منابع انرژی و سودآوری بیشتر را به همراه دارند و این بار در فولاد مبارکه همه این دستاوردها با ثبت رکورد بالاترین عمر تاندیش به دست آمده است.
  • اقتصاد زیر پله‌ای

    اقتصاد زیرزمینی، اقتصاد سیاه، اقتصاد غیررسمی و...شاید برای مردم واژه‌هایی غریب باشند اما این روزها اکثر آن‌ها یا از نزدیک آن را لمس کرده‌ و یا شاهد انجام آن بوده‌اند. اقتصاد غیررسمی آن‌قدر زیاد شده و آن‌قدر ملموس است که ازاین‌پس نهادهای رسمی آمارگیری مملکت باید با تغییر شیوه کار، آن‌ها را هم در محاسباتشان بگنجانند. هرچند فعالانش، گمنامی را ترجیح می‌دهند اما حضور و فعالیت آن‌ها، هرروز در اقتصاد کلاسیک و رسمی ایران، بیشتر خود را نشان می‌دهد. بااین‌همه آن‌ها گویا ‌ دوست ندارند آدرس انبار دلار و طلا، مایحتاج اصلی مردم یا حتی اجناس دست‌دومی که احیانا از سرقت به‌دست‌آمده فاش شود، اموالی که البته گردش مالی آن، ردپایش را در کشور می‌گذارد.
  • به خون جگر شود

    به درگاه الکترونیکی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که سر بزنید با عدد ۷۷۳۵ روبرو می شوید یعنی کل شرکت‌های دانش بنیان و با جستجوی نام اصفهان، اسامی ۳۴۶ شرکت دانش‌بنیان را خواهید دید، رقم بزرگی است، خصوصا اگر مقامی یا مسوولی بخواهد با ارایه آن، گوشه از کارنامه خدمات خود را به نمایش بگذارد. این تعداد نسبت به یک یا دو سال گذشته تغییر چندانی نداشته است، یعنی ثبت جدید صورت نگرفته و علاقه ایده مداران نوآور فروکش کرده یا اینکه ریزش و رویش آن‌ها باهم متوازن شده است! و اگر ریزش داشته‌اند چرا؟
  • پدیده اقتصاد سیاه

    شکل‌گیری اقتصاد سیاه، دلایل متعددی دارد. وضعیت محیط اقتصادی حاکم بر فعالیت‌های افراد و بنگاه‌ها نقش موثری را در ایجاد و گسترش این حوزه دارد. وضعیت عمومی متغیرهای کلان اقتصادی مثل رشد اقتصادی، بیکاری، تورم و... در پیدایش فعالیت‌های زیرزمینی و پنهان اقتصاد و رشد آن‌ها در سطح کشور یا مناطق خاص اهمیت زیادی دارند.
  • رویداد کارآفرینی و نوآوری «کمند»

    رویداد «کمند» به همت معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار خواهد شد. نخستین رویداد کار، مهارت، و نوآوری دانشجویان دختر دانشگاه‌های استان اصفهان به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان در آذرماه سال جاری در این استان برگزار می‌شود.
  • چگونه صلح بر باد رفت

    بیستمین چاپ کتاب «صلحی که همه‌ی صلح‌ها را بر باد داد: فروپاشی امپراتوری عثمانی و شکل‌گیری خاورمیانه‌ی معاصر» نوشته دیوید فرامکین و ترجمه حسن افشار در ۶۱۴ صفحه از سوی نشر ماهی منتشر شد. چاپ نخست این کتاب زمستان سال ۹۵ با شمارگان ۱۵۰۰ نسخه در دسترس مخاطبان قرار گرفت.
بیشتر