تکلیف تعاونیهای غیر فعال دراصفهان چیست؟
از حدود ۹۵ هزار و ۸۲ تعاونی فعال در کشور، حدود ۳.۵ درصد از آنها(معادل سه هزار و ۳۰۰ شرکت) با ۸۰۰ هزار عضو و بیش از ۵۵ هزار نفر نیروی کار، در استان اصفهان قرار دارند.
تعاونیهای استان اصفهان در زمینههای کشاورزی، صنعتی، معدنی، عمرانی، خدماتی، صنایعدستی و دانشبنیان فعالیت دارند و بیشتر آنها مربوط به دسته خدمات با ۳۵ درصد سهم از کل تعاونیهاست.
اعتماد مردم سرمایه اجتماعی عظیم شرکتهای تعاونی است
مدیرکل تعاون، کارورفاه اجتماعی استان اصفهان بابیان اینکه تعاونیها دارای سرمایه عظیم اجتماعی از اعتماد مردم هستند اظهارکرد: تعاون و بسیج در هرجایی از کشور در بین مردم از اعتماد قابلتوجهی برخوردار است. میثم مداحی ادامه داد: برخی مسائل ایجادشده توسط برخی از تعاونیها، اعتماد مردمی را به شرکتهای تعاونی خدشهدار کرده و به تعدد شاهد حضور اعضای تعاونیها در ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستیم.
وی افزود: یکی از وظایف دولت و مسوولان تقویت اعتماد مردم به جامعه تعاون است و مؤثرترین راه آن نظارت است؛ بهگونهای که مردم حاضر به سرمایهگذاری در بخش تعاون شوند چراکه این سرمایهگذاری به افزایش تولید ناخالص ملی در کشور و به سود اعضای تعاونیها منجر خواهد شد. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان بابیان اینکه باید نگاه واقعی به تعاونیها داشته باشیم اظهارکرد: برای حل مسائل حوزه تعاون لازم است سبک تفکری در جامعه تعاون گران تغییر کند و شرکتهای تعاونی تخصصی در دستگاههای تخصصی باید درخواستهای انحصاری و تخصصی خود را دنبال کنند و از ظرفیت خود بخش تعاون بیشتر استفاده شود. وی با اشاره به لزوم حفظ اعتماد مردم بهعنوان یک سرمایه ملی گفت: اولین وظیفه بخش تعاون در ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکیل تعاونی و مهمترین وظیفه آنها نظارت بر شرکتهای تعاونی است در جهت حفظ اعتماد مردم است.
افزایش تولید و اشتغال از ثمرات شرکتهای تعاونی است
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری اصفهان گفت: ورود مردم به صحنه تشکیل شرکتهای تعاونی باهدف افزایش تولید و اشتغال، از ثمرات و برکات انقلاب اسلامی است.
مصطفی خضری بیان کرد: یکی از برکاتی که پس از انقلاب اسلامی در کشور اتفاق افتاد؛ ورود مردم به صحنه تشکیل شرکتهای تعاونی باهدف افزایش تولید و اشتغال است.
وی ادامه داد: بسیاری از شرکتهای تعاونی در شرایط اوج مشکلات اقتصادی و تورم توانستند با مشارکت و تشکیل تعاونی بر مشکلات پیش روی فائق آیند. معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری اصفهان بابیان اینکه بیش از ۶ هزار و ۸۰۰ تعاونی در استان اصفهان ثبتشده که نیمی از آن فعال است، خاطرنشان کرد: بیش از سه میلیون و ۴۰۰ هزار نفر عضو این تشکلهای اقتصادی هستند که بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر آنها در تعاونیهای سهام عدالت و ۷۷۱ هزار نفر در دیگر شرکتها عضویت دارند.
وی با اشاره به اینکه پنج درصد از تعاونیهای فعال کشور در این استان مستقر هستند، خاطرنشان کرد: شرکتهای تعاونی اصفهان ۵۴ هزار فرصت شغلی ایجاد کردهاند.
بیش از سه هزار تعاونی در استان اصفهان غیرفعال است
معاون تعاون اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان شمار شرکتهای تعاونی ثبتشده در این استان را ۶ هزار و ۸۰۰ شرکت اعلام کرد و گفت که از این تعداد سه هزار و ۳۰۰ تعاونی راکد و غیرفعال هستند. روحالامین امیری افزود: بر اساس دستورالعملی که وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی از چند سال گذشته برای فعالسازی و تعیین تکلیف تعاونیهای غیرفعال و راکد ارائه کرده است تعاونیهای راکد استان اصفهان در حال تعیین تکلیف هستند.
وی اظهارکرد: بررسیهای لازم در مورد فعال شدن اینگونه تعاونیها و ارائه کمک و راهکارهای لازم به آنها در حال انجام است، اما در صورت فعالیت نکردن منحل خواهند شد.
امیری بابیان اینکه میزان و درصد غیرفعال بودن تعاونیها نسبت به انواع دیگر شرکتها خیلی کمتر است، اضافه کرد: وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی بهعنوان دستگاه حمایتکننده از تعاونیها محسوب میشود که در مدت فعالیت دولت سیزدهم اقدامات خیلی خوبی در راستای حمایت از تعاونیها انجامشده است.
وی ابراز امیدواری کرد که با ادامه روند حمایت دولت سیزدهم از تعاونیها زمینه فعالتر شدن بیشازپیش این بخش فراهم شود.
امیری خاطرنشان کرد: گرایشهای مختلف کارمندی(مسکن، مصرف و اعتبار)، صنعتی، کشاورزی، تولیدی، گردشگری و صنایعدستی در تعاونیهای استان اصفهان وجود دارد که بسیاری از آنها فعال هستند.
معاون تعاون اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان بابیان اینکه ۱۴ تعاونی صنایعدستی در این منطقه فعال است، افزود: در سالهای اخیر مشکلاتی برای تعاونیهای گردشگری و صنایعدستی این استان به وجود آمده که موجب غیرفعال و نیمه فعال شدن برخی از آنها شد اما از اصفهان بهعنوان شهر جهانی صنایعدستی انتظار میرود که در این حوزه فعالتر باشد.
وی بیان کرد: عمده فعالیت تعاونیهای استان درزمینه خدمات، کشاورزی، صنعت و مسکن است و به دلیل فراگیری کرونا در یک و نیم سال گذشته، بخش خدمات بیشتر از سایر بخشها از همهگیری کرونا متضرر شد. امیری گفت: تعاونیهای تولیدی و صنعتی اغلب با مشکلات اقتصادی مواجه هستند اما مشکل فروش، بازاریابی، سرمایه در گردش که در انواع دیگر شرکتها وجود دارد با توجه به تجمیع سرمایههای خرد در تعاونیها کمتر است.