شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

دنیای ماشین

  • خداحافظ رفیق!

    سوپراسپرت‌های معروف معمولا فقط یک نقطه درخشان برای عرضه دارند یا مهندسی سطح بالا دارند یا طراحی خیره‌کننده یا قدرت فوق‌العاده‌ای دارند یا گشتاور ترسناکی یا شتاب کورکننده‌‌ای دارند یا سرعت افسانه‌ای یا مخصوص پیست هستند یا ویژه خیابان. خلاصه که نداریم سوپراسپرتی را که همه خوبی‌ها را یکجا جمع کرده باشد، غیر از یکی. میتسوبیشی لنسر آن هم فقط و فقط ویرایش اوولوشن آن. ژاپنی بی‌ادعا و سر به زیری که در اوج سادگی دیوار راست را بالا می‌رود و تاج پادشاهی را از سر آلمان‌های مغرور، انگلیسی‌های شرور، ایتالیایی‌های پررو و آمریکایی‌های قلدر برمی‌دارد و بر سر خودش می‌گذارد.
  • نسل نسوخته!

    طراحی پیچیده‌ای ندارد. نه مثل کلاسیک‌های فراری آنقدر جذاب است که قیمتش سر به میلیون دلار بگذارد و نه آنقدر گُمنام است که مثل دویسنبرگ و استودبیکر نامش را کمتر شنیده باشید. فقط کافی است بدانید ساخت فولکس واگن آلمان است تا دریابید هم ساده طراحی شده و هم کم‌استهلاک است. بازیگر این هفته سریال کلاسیک‌های «دنیای ماشین» نامش گلف است. گلفی دوست داشتنی که هنوز هم از جذاب‌ترین اسپرت کلاسیک‌ها به‌شمار می‌رود.

    تاریخچه

    در دهه ۶۰ میلادی مینی‌کوپر از انگلستان و ب‌ام‌و ۲۰۰۲ از آلمان با لانچیا و فیات از ایتالیا رقابتی در کلاس خودروهای کوچک شهری داشتند که هم پر سود بود و هم جذاب.
  • سراتو یا سفران


    انتخاب بین این دو خودرو کمی دشوار است. چرا که گوش خریدار سال‌هاست نام سراتو را شنیده و احتمالا از آشنایان او این ماشین را داشته یا دارد اما رنو سفران یک محصول جدید در ایران است که خیلی‌ها هنوز اصلا آن را ندیده‌اند. این دو خودرو در مدل ۲۰۰۰ سی‌سی در یک کلاس به حساب می‌آیند. با این حال اگر برایتان سرعت و شتاب اهمیت دارد بهتر است به سراغ سراتو بروید. اما اگر خودرویی در این کلاس می‌خواهید که شتاب و سرعت قابل قبولی داشته باشد و در عین حال نرم‌تر و راهوارتر باشد، رنو سفران انتخاب بهتری است. در بخش طراحی هم سراتو یک خودرو اسپرت است اما سفران محصولی در کلاس اصطلاحا مدیریتی طبقه‌بندی می‌شود.
  • موشک‌های خیابانی!

    دنیای اقتصاد: درباره خودرو‌های اسپرت اولین ویژگی که مورد توجه قرار می‌گیرد شتاب و سرعت نهایی آنها است. بالاترین سرعتی که یک خودرو می‌تواند به آن دست پیدا کند به نوعی تایید‌کننده بسیاری از خصوصیات پنهان خودرو است. خودرویی می‌تواند به سرعت بالا دست پیدا کند که موتوری قدرتمند و جعبه دنده‌ حرفه‌ای داشته باشد. طراحی آیرودینامیک خودرو هم از ویژگی‌هایی است که کمک می‌کند دسترسی به سرعت بالا برای خودرو امکان‌پذیر باشد. رقابت سختی برای قرار گرفتن در لیست پر‌‌سرعت‌ترین خودروهای جهان وجود دارد و لیست‌های متفاوتی اعلام شده است.

  • جنگ قدیمی، مهمات جدید

    تقریبا ۵۰ سالی است که بی‌وقفه برای هم رجزخوانی می‌کنند. دو هموطن. یکی فرماندار باواریا و آن‌ یکی شهردار اشتوتگارت. مرسدس‌بنز و بی‌‌ام‌و. هر بار که یکی محصول جدیدی را رو می‌کند،‌ دیگری تب می‌‌کند و تا چیزی برای مغلوب کردنش دست و پا نکند،‌ آرام نمی‌گیرد. فرقی ‌هم ندارد که شاسی‌بلندهای غول‌آسای آفرود باشد یا سواری‌های سایز کوچک شهری. فول‌اسپرت‌های جوان‌کُش باشد یا استیشن‌های خانواده‌دوست. بالاخره یک‌ چیزی پیدا می‌شود که این دو را در معرکه‌ای با هم گلاویز کند. اگر مرسدس لوکسی مثل Sکلاس دارد، بی‌‌ام‌و هم رقیبی همچون سری ۷ دارد.

  • جدال بی‌پایان علیه بنزین‌سوزها

    دنیای اقتصاد: با کاهش قیمت نفت خام به کمترین سطح خود در چند سال اخیر، مصرف‌کنندگان بزرگ سوخت انتظار دارند همگام با این کاهش قیمت، از قیمت سوخت نیز کاسته شود،این اتفاق اگرچه بدیهی است اما همچنان سوخت با قیمت بالایی در بعضی از کشورها به دست مصرف‌کننده می‌رسد. با روندی که نفت در بازار در پیش گرفته و احتمالا نمی‌توان چندان به افزایش قیمت در ماه‌های پیش رو امیدوار بود،‌ برخی پیش‌بینی می‌کنند که ممکن است در آینده‌ای نزدیک قیمت هر لیتر بنزین از ارزش یک بطری آب نیز ارزان‌تر شود، اما تا کنون سوخت نشانی از پایین آمدن قیمت تا این حد را آشکار نکرده است.

  • خاص‌ترین تیونینگ فراری

    اسب سرکش مارانلو هرچه بسازد جذابیت دارد. حتی اگر کسی سراغش نرود. با این حال اگر تیونری هوس کند که روزی دستی به سر و روی این خودرو بکشد، در حقیقت بر جذابیت آن افزوده است. اما واقعیت آن است که آنچه چندی پیش توسط شرکت «میشا دیزاین» تولید شد، یک محصول منحصر به فرد است. چیزی که شاید پیش‌تر حتی تصورش را هم نمی‌کردیم. این یکی از معدود فراری‌های F۴۵۸ است که علاوه بر یک بادی‌کیت سنگین، به یک بال عقب نیز مجهز شده است. کاری که مهندسان میشا با بدنه این خودرو کرده‌اند، معرکه است. آنها برای بدنه ۴۵۸ دقیقا ۲۰ قطعه جدید را از ابتدا طراحی کردند.
  • رونمایی از خودرو فرمول یک فراری

    فراری بالاخره به گمانه‌زنی‌ها خاتمه داده و خودرو فرمول یک فصل ۲۰۱۶ خود را با نام SF۱۶-H رونمایی کرد. خودرویی که تغییرات مهمی در آن دیده می‌شود. خودروهای فرمول یک به بالاترین حد بلوغ طراحی خود رسیده‌اند و به همین دلیل دست بردن در آنها از هر زمان دیگر دشوارتر شده است. اما مهندسان فراری با قبول ریسک‌های تغییرات، دست به ابداعات جدیدی در این خودرو زده‌اند تا بلکه پس از سال‌ها یک بار دیگر راننده‌ای از این تیم روی سکوی شماره یک جهان قرار بگیرد. اگر یک دهه پیش مهارت رانندگان بود که سرنوشت مسابقات فرمول یک را تعیین می‌کرد، امروز این دانش و نبوغ مهندسان است که حرف اول را می‌زند.
  • قلب جدید برای لوکس‌ترین سدان دنیا

    بنتلی در نظر دارد برای نمایشگاه آینده ژنو سوئیس، از ویرایش قوی‌تر فلایینگ اسپور خود پرده‌برداری کند. یک چهار درب تجملی که به ادعای شرکت تولیدکننده‌اش لوکس‌ترین سدان دنیا است.
    گفته می‌شود محصول جدید با یک پیشرانه ۴ لیتری هشت سیلندر Vشکل به قدرت ۵۲۱ اسب‌بخار و ۶۸۰ نیوتن‌متر گشتاور وارد بازی خواهد شد. جالب آنکه ۸۰درصد گشتاور در دور موتور ۱۷۰۰ rpm‌ قابل دسترس خواهد بود. اگرچه بعید به نظر می‌رسد ولی با این بنتلی می‌توان صفر تا صد را فقط در ۶/ ۴ ثانیه پیمود. این یعنی بهبود ۳/ ۰ ثانیه‌ای به نسبت مدل قبلی.
  • نکاتی برای حفظ عمر باتری

    پیاده شدن از خودرویی که در هوای سرد زمستانی روشن نمی‌شود موضوعی نیست که به راحتی بتوان با آن کنار آمد. حفظ و نگهداری از باتری خودروها تنها با رعایت نکات ساده‌ای امکان‌پذیر است و باعث می‌شود عمر باتری خودرو شما طبیعی باشد و زود‌تر از موعد خود خراب نشود. باتری‌های سربی- اسیدی متداول‌ترین نوع باتری در گذشته بوده است. در این نوع باتری‌ها عبور یک جریان معکوس باعث شارژ شدن آنها می‌شود. باتری‌ خودروها به دلیل اینکه همواره توسط دینام خودرو در حال شارژ شدن هستند می‌توانند برق مورد نیاز خودرو و تجهیزات جانبی آن را به‌طور متناوب تامین کنند.
  • یک تیونینگ بامتانت

    عجیب نیست که هر تیونری که به پورشه ۹۱۱ می‌رسد سر از پا نشناسد و آن را تبدیل به یکی از سفینه‌های پرهیاهو با رنگ و لعاب آتشین کند. عجیب این است که تیونر بیاید و در اوج سادگی پروژه بهینه‌سازی خود را روی این خودرو انجام دهد. این آرامش و متانت را وقتی با محصول فوق اسپرت و فول مسابقه‌ای مانند جی‌تی ۳ RS ترکیب می‌کنیم،‌ حاصل جالبی را خواهیم دید. شرکت «کائیج» که احتمالا‌ نامش را در آینده بیشتر خواهیم شنید، با انتخاب یک رنگ بی‌آلایش سبز برای سرتاسر بدنه،‌ شاید برای اولین‌بار این کوپه مسابقه‌ای را به صورت عریان درآورده است.
  • خودروهای ضد چاله

    شاید تا به حال به این مساله فکر نکرده باشیم که در سال چقدر برای خسارت‌های ناشی از افتادن در چاله‌ها و دست انداز‌های خیابان‌ها و جاده‌ها هزینه می‌کنیم. وجود چاله‌ها و دست‌اندازها بخش اجتناب‌ناپذیری است که خودروها نمی‌توانند از آن دوری کنند.

    بر اساس تحقیقات انجام شده در آمریکا سالانه ۳ میلیارد دلار هزینه تعمیر خودروهایی است که به دلیل افتادن در چاله‌های خیابان‌ها دچار خسارت‌های جزئی شده‌اند. با افزایش عمر مواد استفاده شده در جاده‌ها احتمال وجود چاله و دست‌انداز بیشتر می‌شود. در حالت عادی و به‌طور میانگین یک راننده در یک سفر عادی در یک یا دو چاله می‌افتد که این نوع برخوردها می‌تواند در دراز‌مدت به بخش‌های مختلف خودرو آسیب وارد کند.

  • رکورد سرعت با اسکوتر شکسته شد

    دو مکانیک در جزیره من (جزیره‌ای خودمختار در دریای ایرلند) توانستند با تغییراتی که در اسکوتر ایجاد کردند رکورد جهانی سرعت این وسیله نقلیه را بشکنند و از روی آن رد شوند. اسکوترها جزو وسایل کمک حرکتی هستند که افراد دارای معلولیت، افراد مسن یا افرادی که به نوعی محدودیت حرکتی دارند برای جابه‌جا‌یی‌های درون شهری از آن استفاده می‌کنند. اسکوترها به کمک نیروی باتری حرکت می‌کنند و سرعت و قدرت کمی دارند که صرفا برای انجام کارهای روزمره طراحی شده‌اند. دیوید اندرسون و متیو هاین دو مکانیکی هستند که با ایجاد تغییرات در اسکوتری معمولی توانستند رکورد سرعت را بشکنند.
  • کیا اوپتیمای هیبریدی در راه است

    سدان پرفروش کیا موتورز راه و رسم به دست آوردن دل اروپایی‌ها را خوب فرا گرفته است. مدل جدید این کره‌ای با فناوری هیبریدی قابل اتصال به برق مستقیم تولید خواهد شد. با دستکاری‌های ظاهری که روی بدنه آن اعمال شده، این محصول جوان‌پسند زیباتر از قبل به نظر می‌آید. به خصوص جلوپنجره و چراغ‌هایش. استفاده از المان آبی در لامپ، رکاب و سپرها اشاره به پاک‌سوز بودن اوپتیمای جدید دارد. شاید به نظر نیاید ولی همین تغییرات ساده ظاهری ضریب اصطکاک آن را کاهش داده و میزان آیرودینامیکش را افزوده است. داخل اتاق یک نمایشگر جدید ۸ اینچی لمسی به منظور کنترل میزان برق مصرفی و دیگر اطلاعات مورد نیاز راننده تعبیه شده است که پیش‌تر حتی روی مدل‌های فول ندیده بودیم.
  • سریع‌ترین‌های جهان چگونه انتخاب می‌شوند

    سرعت همیشه برای انسان جذاب و پر‌هیجان بوده است. ساخت و توسعه وسایلی که بتوانند مسافت‌های طولانی‌تری را در زمان اندکی طی کنند از اهداف مهم صنعت خودرو‌سازی و هواپیما‌سازی است. در دنیای ماشین‌ها هم میل به سرعت اجتناب‌ناپذیر است. در یک قرن گذشته سیر تحویل ساخت و طراحی خودروهایی که بتوانند سریع حرکت کنند، صعودی بوده است و انسان‌های زیادی در این راه قربانی شده‌اند. راه‌اندازی مسابقات اتومبیلرانی برای اولین‌بار به سال‌های ۱۸۹۴ برمی‌گردد زمانی که ارابه‌های بدون اسب در رقابت Paris-rouen شرکت کردند.
    خودروسازان در همان سال‌های اولیه به استفاده از خودروهای ساخته شده در مسابقات رالی اهمیت می‌دادند و حرکتی رو به جلو برای افزایش قدرت و عملکرد در موتور و جعبه‌دنده و ایرودینامک خودرو همواره وجود داشته است.
  • در انتظار آرش ۲۰۰۰ اسب‌بخاری

    کمپانی ایرانی‌تبار Arash به زودی از یک محصول جنجالی پرده‌برداری خواهد کرد. گفته می‌شود مهندسان شرکت بیش از ۸ سال روی این خودرو کار کرده‌اند. خودرویی بسیار تهاجمی با پیشرانه فوق‌العاده پیچیده‌. شاید این برای اولین‌بار باشد که قوای یک سوپراسپرت، ترکیبی باشد از یک قلب ۲/ ۶ لیتری هشت سیلندر Vشکل سوپرشارژشده و چهار موتور برقی. در حقیقت یک هیبریدی به تمام معنا. پیشرانه بنزین‌سوز آن به صورت استاندارد می‌تواند ۹۰۰ اسب‌بخار نیرو و ۱۲۰۰ نیوتن‌متر گشتاور فراهم کند. این خروجی وقتی به آن چهار موتور متصل می‌شود،‌ تبدیل به عدد وحشتناک ۲۰۸۰ اسب‌بخار و ۲۲۸۰ نیوتن‌متر گشتاور می‌شود.
  • آغاز فروش کوهستان جی‌ام‌سی

    نسخه ۲۰۱۷ شاسی‌بلند غول‌آسای GMC از همین حالا قیمت‌گذاری و آماده پیش‌فروش است. جِمس آکادیا که پیش‌تر او را در نمایشگاه دیترویت دیده بودیم، در همین ابتدای سال ۲۰۱۶ خود را برای عرضه در سال آینده آماده کرده است. باورکردنی نیست که قیمت این خودرو حتی ۱۹۰۰ دلار نیز نسبت به نمونه قبلی ارزان‌تر است. تحول چشم‌نواز جلوپنجره و چراغ‌ها به‌ویژه آن LEDهای زیبا که اصلا اغراق‌آمیز به نظر نمی‌رسند،‌ بارزترین جلوه بصری این شاسی‌بلند فول سایز است. چهره باوقار او را دو جفت رینگ ۲۰ اینچی تکمیل کرده است. آکادیا با دو نوع پیشرانه عرضه می‌شود.
  • ماکسیمای جدید؛ اسپرت‌تر و جذاب‌تر

    شاید برای آنها که اخبار خودرویی را دنبال نمی‌‌کنند، باورش سخت باشد که این خودرو همان نیسان ماکسیمای ژاپنی است. سدانی که بعد از ۱۰ سال چهره‌‌ای به کلی دگرگون‌شده را پیدا کرده است. شرکت در نظر دارد تا برای مشتریان این خودرو در سال ۲۰۱۶ از ویرایش زیبایی موسوم به «نیمه‌شب» پرده‌برداری کند. استفاده از تریم یکدست مشکی در داخل و بیرون و حتی روی رینگ‌ها، اشاره پرمعنایی به نام خودرو دارد. رینگ‌های ۱۹ اینچی‌اش او را از یک خانوادگی ساده و بی‌روح کاملا دور کرده است. جلوپنجره‌ای پله‌ای و توری‌شکل، ماکسیمای جدید را به سبک و سیاق شاسی‌بلندهای نیسان درآورده است.
  • سبد پر و پیمان تاپ‌کار برای ژنو

    نام شناخته‌شده‌ای در صنعت تیونینگ برای خودش دست و پا کرده است؛ شرکت TopCar را می‌گوییم. در آخرین اقدام این شرکت شاهدیم که لیستی بلند بالا از انواع مدل‌های مرسدس‌بنز GLE را برای حضور در نمایشگاه ژنو تدارک دیده است. این اقدام جدی‌ترین همکاری تاپ‌کار با ستاره اشتوتگارت بوده است. آنچه این شرکت روی شاسی‌بلند سایز کوچک انجام داده، به گونه‌ای تحسین‌برانگیز عالی بوده است. یک کاپوت برجسته تمام فیبر کربنی در کنار جلوپنجره‌ای خشن و رینگ‌های آلیاژی،‌ جی. ال. یی بی‌روح را به اسپرتی عالی بدل کرده است. تاپ‌کار ۶ مدل از این خودرو را راهی ژنو خواهد کرد.
  • جزئیات بیشتر از پاگانی بی‌سی

    طی هفته‌های اخیر، پاگانی ایتالیا تصاویر مبهمی از یک ابرخودرو جدید را منتشر می‌کرد. اقدامی که به‌‌رغم میل هواداران، هیجان جالبی را موجب شده بود. می‌دانستیم که نام این خودرو هوآیرا نسخه BC است. تا اینکه سرانجام با انتشار تصاویر رسمی،‌ کمی از راز و رمز این خودرو باخبر شدیم. پیش‌تر گفته می‌شد که این خودرو ۱۰۰ اسب‌بخار قوی‌تر از هوآیرای استاندارد است. ولی اکنون می‌دانیم که این افزایش قدرت چیزی حول و حوش ۶۰ اسب‌بخار است. یعنی تولید ۷۸۹ اسب‌بخار نیرو و ۱۰۹۸ نیوتن‌متر گشتاور از دل پیشرانه‌ای ۶ لیتری ۱۲ سیلندر Vشکل.
  • چالش‌ها و فرصت‌های سوخت جایگزین

    در حالی که فناوری های هیبریدی و الکتریکی در حال توسعه است و به نظر می‌رسد در سال‌های آینده بتواند سهم بیشتری از بازار خودروها را به خود اختصاص دهد، به موازات آن تلاش برای ابداع سوخت‌های مایع دیگر که جایگزین بنزین و گازوئیل شوند نیز ادامه دارد. برخی از آنها به نتیجه رسیده‌اند و استفاده می‌شوند و برخی دیگر در مرحله آزمایشگاهی قرار دارند. موافقان این سوخت‌ها عقیده دارند که سرمایه‌گذاری روی این سوخت‌های جدید تضادی با خودروهای هیبریدی ندارد. چرا که این سوخت‌ها می‌توانند جایگزین بخش سوخت فسیلی در خودروهای هیبرید شوند.

  • آیا همه موتور‌ها نیاز به گرم شدن دارند؟

    سوال‌های زیادی ممکن است به ذهن افرادی که در صبح‌های سرد زمستانی می‌خواهند با خودروی خود سر کار بروند خطور کند که عبارتند از: آیا باید قبل از حرکت منتظر گرم شدن موتور خودرو شویم؟ برای چه خودروهایی باید این کار انجام شود و چند دقیقه باید منتظر باشیم تا موتور خودرو به دمای مناسب برای حرکت برسد؟ حرکت به‌محض روشن کردن موتور چه آسیبی به آن می‌زند؟ برای جلوگیری از آسیب‌های سرما به خودرو چه کارهایی باید انجام داد؟ اینها سوالاتی هستند که ممکن است در صبح‌های سرد زمستانی از ذهن شما عبور کند و پاسخ مناسبی برای آنها نداشته باشید.
  • اطلاعاتی ناب درباره لامبورگینی جدید

    گاو خشمگین ایتالیا در اوج پنهان‌کاری، مانع درز هرگونه اطلاعاتی درباره «سنتناریو» ابرخودروی جدیدشان شده است. حالا یک سایت فرانسوی ادعا می‌‌کند که توانسته آمار مخفیانه‌ای از این خودرو را به دست بیاورد. حتی فرمت اولیه طراحی آن را نیز منتشر کرده است. این خودرو حتی از «وننو» نیز قوی‌تر و سریع‌تر است. اگر طراحی فوق صحت داشته باشد،‌ شاهدیم که زبان طراحی آن هنوز خشونت‌آمیز و تند است. به خصوص در قسمت چراغ‌ها و پوشش روی محفظه پیشرانه. اگرچه لامبو بارها ادعا کرده که سنتناریو جانشین اونتادور نیست بلکه ادای احترامی است به صدمین سالگرد تولد فروچیو لامبورگینی،‌ موسس این برند.
  • آتش فورد خوابید

    بعد از چند رونمایی آتشفشانی شامل کوپه اسپرت موستانگ و پیکاپ غول‌آسای F۱۵۰، حالا فورد کمی آرام شده و سراغ محصولات محافظه‌کار و ساده رفته است. کوگا نام شاسی‌بلند جمع و جوری است که قرار است ویرایش ۲۰۱۶ آن تا چندی دیگر راهی بازار شود. طبیعی است که این خودرو اصلا در بازار آمریکای شمالی طرفدار نخواهد داشت. به همین دلیل است که کارخانه اروپایی فورد آن را برای مصرف قاره سبز تولید خواهد کرد. کوگای جدید با جلوپنجره استیل، گلگیرهای برجسته، رینگ‌های عریض و اسپرت ۱۹ اینچی، رکاب‌هایی از جنس نیکل و صندلی‌های چرم و پارچه کمی دوست‌داشتنی‌تر از نسخه‌های قبلی‌اش شده است.
  • ورود به حریم ممنوعه

    مک‌لارن سال‌ها است به صورت رسمی همکاری با شرکت‌های تیونینگ را توسط عاملیت و نماینده‌های خود ممنوع کرده است. در حقیقت شرکت‌هایی که مایلند سوپراسپرت‌های آنها را زیر تیغ ببرند باید به مشتری اعلام کنند که دیگر شرایط گارانتی شامل آنها نخواهد بود. این سختگیری برای آن است که مک‌لارنی‌ها ادعا می‌کنند تولیداتشان در بالاترین سطح مهندسی است. البته واقعا هم همین‌طور است. کمتر کسی پیدا می‌شود که دل و جرات دستکاری ابرهیولاهایش را داشته باشد. حالا یکی پیدا شده و وارد حریم ممنوعه شده است. شرکت ام. اس. اوُ با جسارت تمام این خودروساز و آن هم مدل ۶۷۵LT را انتخاب کرد.
  • مصرف سوخت، آینده و حال

    توجه به کاهش مصرف سوخت پس از تحریم نفتی کشورهای عربی در سال ۷۴-۱۹۷۳ صورت گرفت و موسسات تحقیقاتی و ارگان‌های نظارتی دولتی آمریکا مقدار مصرف سوخت را برای خودروهای سبکی که جدید ساخته می‌شدند بعد از آن تاریخ منتشر کرده است. خودروهای سبک شامل تمام خودروهای شخصی و خودروهایی است که ۳۸۰۰ کیلوگرم یا کمتر وزن داشته باشند. برچسب مربوط به مصرف سوخت روی شیشه خودرو نصب می‌شود تا مصرف‌کنندگان از مقدار مصرف سوخت خودروی خود مطلع شوند و همچنین باعث می‌شود که مصرف سوخت خودرو‌ها راحت‌تر زیر نظر قرار بگیرد.

  • الیزه همچنان می‌تازد

    لوتوس گویی همه رقبا را فراموش کرده و فقط قصد دارد مدل به مدل با خودش رقابت کند. در همین راستا خبر می‌رسد که ویرایش جدید کاپ ۲۵۰ که روی همان الیزه رودستر پیاده شده،‌ باز هم یک تقویت درست و حسابی را تجربه کرده است. با تغییر برخی از زوایا، آیرودینامیک خودرو به طرز چشمگیری بهینه‌تر شده است. اضافه شدن دو جفت رینگ ۱۷ اینچی،‌ به ویژگی‌های اسپرت آن افزوده است. لوتوس میزان استفاده از فیبر کربن را روی این الیزه افزایش داده است. به طوری که حتی روی صندلی‌های آن نیز از این پوشش مقاوم سبک‌وزن استفاده شده است.
  • ماشین‌های کنترلی بزرگ

    خودرو‌سازی با شتاب زیادی به سمت توسعه خودرو‌های خودران در حرکت است. خودران‌ها، ماشین‌هایی هستند که می‌توانند بر‌اساس برنامه داده شده حرکت کرده و به مقصد برسند. شرکت‌های زیادی در حال کار روی این نوع خودروها هستند و به نتایج خوبی در این زمینه دست یافته‌اند اما تا رسیدن به مرحله نهایی راه زیادی باقی مانده است؛ چرا که ایمنی و قابل اعتماد بودن باید به‌طور کامل رعایت شود تا مجوز‌های لازم برای تردد در معابر شهری و خیابان‌ها را کسب کنند.

    رانندگی با خودروهای رادیو کنترل در ابعاد کوچک امروزه از حالت تفریح خارج شده است و تبدیل به ورزشی مهیج و حتی تخصصی شده است.

  • شاسی‌بلند مازراتی رسما معرفی شد

    اگر منابع اطلاعی موثقی این خبر را منتشر نمی‌کرد، قطعا به این نتیجه می‌رسیدیم که این یک شوخی بی‌مزه است. خوشبختانه یا متاسفانه «لوانته» نام جدیدترین محصول مازراتی ایتالیا و یک شاسی‌بلند است. فیات، مالک برند مازراتی با اعلام این خبر، سبک جدید شاسی‌بلندهای اسپرت و لوکس را معرفی کرد. زیر پوست این خودرو به وضوح سدان گیبلی به چشم می‌آید. مخصوصا چراغ‌های باریک و مه‌شکن‌های گرد و جلوپنجره‌ استیل با برش‌های عمودی. اما باید قبول کرد این شاسی‌بلند آن هیجان و افسونگری مدل‌های سواری را هرگز ندارد. مازراتی می‌گوید دو تیپ از این خودرو خواهد ساخت.
  • فانتوم برای سومین بار می‌میرد!

    رولزرویس رسما اعلام کرد امسال تولید مدل فانتوم به پایان رسیده و این خودرو از روی خط پایین می‌آید. فانتوم یا همان شبح یکی از قدیمی‌ترین مدل‌های رولزرویس به حساب می‌آید که همچنان نام آن استفاده می‌شود. رولزرویس فانتوم برای نخستین بار در سال ۱۹۲۵ معرفی شد. هدف از طراحی مدل فانتوم این بود که کمی خصوصیات اسپرت را به خودروهای این شرکت تزریق کند. البته کمی! در سری‌های اول این هدف اما رفته رفته اوضاع بهتر شده و رولزرویس هم صاحب یک مدل نسبتا اسپرت شد.

    فانتوم با قدرت و محبوبیت زیادی به جلو می‌آمد.

  • کلید‌های دیجیتال و رانندگی با موبایل

    شاید برای شما هم پیش آمده باشد که کلید خودرو خود را گم کرده یا در جایی جا بگذارید. در چنین مواقعی قطعا به فکر سیم‌های پشت استارت خودرو نخواهید افتاد؛ چراکه در خودروهای جدید غیرممکن است بتوان خودرویی را از این طریق روشن کرد. خودرو‌های جدید برای روشن شدن یا باز شدن درهایش نیاز به حضور کلید فیزیکی دارند و برای روشن شدن نزدیک بودن کلید کفایت می‌کند. شرکت سوئدی ولوو قصد دارد در سال ۲۰۱۷ خودروهای خود را بدون کلید عرضه کند و برای روشن شدن و باز شدن درهای خودرو تنها حضور تلفن همراه در نزدیکی خودرو برای برقراری ارتباط بلوتوث با خودرو کافی است.
بیشتر