سراتو یا سفران
انتخاب بین این دو خودرو کمی دشوار است. چرا که گوش خریدار سالهاست نام سراتو را شنیده و احتمالا از آشنایان او این ماشین را داشته یا دارد اما رنو سفران یک محصول جدید در ایران است که خیلیها هنوز اصلا آن را ندیدهاند. این دو خودرو در مدل ۲۰۰۰ سیسی در یک کلاس به حساب میآیند. با این حال اگر برایتان سرعت و شتاب اهمیت دارد بهتر است به سراغ سراتو بروید. اما اگر خودرویی در این کلاس میخواهید که شتاب و سرعت قابل قبولی داشته باشد و در عین حال نرمتر و راهوارتر باشد، رنو سفران انتخاب بهتری است. در بخش طراحی هم سراتو یک خودرو اسپرت است اما سفران محصولی در کلاس اصطلاحا مدیریتی طبقهبندی میشود.
انتخاب بین این دو خودرو کمی دشوار است. چرا که گوش خریدار سالهاست نام سراتو را شنیده و احتمالا از آشنایان او این ماشین را داشته یا دارد اما رنو سفران یک محصول جدید در ایران است که خیلیها هنوز اصلا آن را ندیدهاند. این دو خودرو در مدل ۲۰۰۰ سیسی در یک کلاس به حساب میآیند. با این حال اگر برایتان سرعت و شتاب اهمیت دارد بهتر است به سراغ سراتو بروید. اما اگر خودرویی در این کلاس میخواهید که شتاب و سرعت قابل قبولی داشته باشد و در عین حال نرمتر و راهوارتر باشد، رنو سفران انتخاب بهتری است. در بخش طراحی هم سراتو یک خودرو اسپرت است اما سفران محصولی در کلاس اصطلاحا مدیریتی طبقهبندی میشود. این مساله در نمای داخلی بیشتر خودش را نشان میدهد. سراتو طراحی خوبی در داشبورد دارد اما نمای داشبورد رنو سفران کاملا سنگین و باوقار طراحی شده است. بخش عقب آن نیز دارای کنسول بزرگ تر و فضای مدیریتیتری است. این دو خودرو از نظر آپشن برتری خاصی بر هم ندارند. اما از نظر قیمت برای رنو سفران باید چیزی در حدود ۱۴۲ میلیون هزینه کرد در حالی که با ۱۲۰ میلیون ماجرای سراتو خاتمه پیدا میکند. در مورد خدمات پس از فروش هم پراکندگی نمایندگیهای کیا در سطح کشور بیشتر است اما در پایتخت مشکلی از بابت نمایندگیهای رنو وجود ندارد. در مورد قیمت قطعات فعلا بازار از لوازم یدکی کیا سراتو اشباعتر است.
تیبا 2 یا 206
از نظر فنی تیپ ۵ پژو ۲۰۶ با تیبا ۲ در یک کلاس قرار میگیرد. هر دو این خودروها با چند سیسی اختلاف در رده موتورهای ۱۵۰۰ سیسی قرار میگیرند. از نظر کلاس بدنه نیز هر دو هاچبک هستند و به همین خاطر جوانپسند. راستش را بخواهید تا قبل از تیبا ۲ هاچبکی که از نظر زیبایی با پژو ۲۰۶ رقابت کند وجود نداشت. اما تیبا ۲ از نظر عموم مردم ظاهر قابل قبولی دارد و بخش عقب آن خوب طراحی شده است. در بین این دو خودرو اگر به قدرت و شتاب علاقه دارید ۲۰۶ تیپ ۵ شما را بیشتر راضی میکند، چرا که قدرت موتورش تقریبا ۲۶ اسب بخار بیشتر است و همین روی شتاب و سرعت نهایی آن تاثیر میگذارد. از نظر فضای داخلی نیز در ۲۰۶ فضای جلو پای بیشتری برای سرنشین جلو در نظر گرفتهاند. اما در مقابل تیبا نیز برای خودش محاسنی دارد. یکی از آنها پلتفرم جدیدتر آن است که باعث میشود استهلاک خودرو کمتر شود. همچنین هزینه قطعات یدکی و مصرفی آن نیز کمتر از ۲۰۶ تیپ ۵ است. از نظر آپشن هم که باید گفت هر دو خودرو با تعاریف امروزی تقریبا هیچ آپشنی ندارند. به دلیل آنکه دو خودرو در داخل و توسط دو خودروساز بزرگ کشورمان تولید میشوند از نظر فراوانی نمایندگیها هیچ مشکلی وجود ندارد. میماند موضوع قیمت که خب اینجا باید انتخاب کنید که ۲۰۶ تیپ پنج ۳۴ میلیونی را برای تجربه هاچبک سواری خود انتخاب کنید یا تیبا۲ را که در گرانترین تیپش کمی بیشتر از ۲۷ میلیون قیمت دارد.
X33 یا X60
در مقبولیت عمومی خودروهای چینی نظرات متفاوتی وجود دارد اما واقعیت این است که در سالهای تحریم بخش زیادی از تنوع بازار خودرو ایران مدیون همین خودروها بود و البته یک ویژگی دیگرشان هم این بود که اتومات سواری را برای ما ارزان کردند. به خصوص در بخش خودروهای شاسی بلند شهری یا همان کراس اوورها که واقعا از نظر قیمتی رقیبی در بازار ندارند. لیفان X۶۰ و ام.وی.ام X۳۳ خودروهایی هستند که به راحتی میتوانند خریدار را برسر دوراهی قرار دهند. هر دو این خودروها در بازه قیمتی ۵۰ تا ۶۰ میلیون قرار میگیرند که البته برای مدلهای ۹۳ و ۹۴ آنها است. لیفان X۶۰ خودرویی است که با ظرافت بیشتری طرحی شده، داخل آن از نورپردازی برخوردار است و حس داشتن یک خودرو لوکس را القا میکند. همچنین زیربندی نرمتری در مقایسه با رقیبش دارد. در مقابل خودرو امویام X۳۳ از فنی قویتری برخوردار بوده و موتور و سیستم تعلیق آن قدرتمندتر است. به این ترتیب اگر قصد استفاده شهری و جادهای را دارید میتوانید X۶۰ را انتخاب کرده و پول کمتری هم بدهید. اما اگر فکر میکنید به دفعات به مسیرهای آفرود گذارتان میافتد بهتر است به سراغ X۳۳ بروید. از نظر خدمات پس از فروش هم هر دو خودرو در ردیف خودروهای فراگیر داخلی به حساب آمده و مشکلی ندارند. اما از سوی مصرفکنندگان عنوان میشود که قیمت لوازم یدکی ام.وی.ام X۳۳ پایینتر است.
323 یا ریو
در بازار خودروهای دست دوم انتخاب سختتر است؛ چراکه به غیر از قابلیتها و نواقص، باید به کارکرد و سلامت خودرو نیز توجه کرد. کیا ریو قدیمی و مزدا ۳۲۳ دو خودرویی هستند که طرفداران زیادی در بازار کارکردهها دارند. بخش زیادی از این پرطرفدار بودن به بیآزاری این دو خودرو باز میگردد. هر دو این خودرو کم استهلاک بوده و دیر به دیر گذار راننده را به تعمیرگاه میاندازند. با این حال باید گفت که مزدا ۳۲۳ به نسبت ریو از استهلاک کمتری برخوردار است. از طرف دیگر باید به این مساله توجه داشت که اگر چه هر دو خودرو از آپشن خاصی برخوردار نیستند اما کیفیت متریال استفاده شده در ساخت داخل مزدا ۳۲۳ بهتر از ریو است. در زمینه طراحی بیرونی ریو از جذابیتهای بصری بیشتری برخوردار است به شرطی که به بدنه آن برسید و تمیز نگهش دارید. در موضوع شتاب اختلاف نظر زیادی بین کسانی که این دو خودرو را دارند وجود دارد. مالکان هر دو خودرو عقیده دارند که شتاب خودرو آنها بالاتر است. اما اکثر آزمایشها نشان از پرشتابتر بودن مزدا ۳۲۳ دارد. اما به دلیل اینکه زیربندی کیا ریو برای یک خودرو نیمه اسپرت طراحی شده هندلینگ آن در سرعتهای بالا بهتر از مزدا ۳۲۳ است. از نظر خدمات هم تقریبا همه مکانیکهای ایران به زیر و بم این دو خودرو آشنا هستند.
میراژ یا پیکانتو
خودروهای کوچک برای شهرهایی مثل تهران که ترافیک زیاد و جای پارک کمی دارند یک نعمت محسوب میشوند. اما واقعیت این است که در اکثر کشورها خودروهای کلاس مینی یا بسیار کوچک را بهعنوان خودرو دوم برای ترددهای شهری و کوتاه استفاده میکنند. در ایران این خودروها تنوع زیادی ندارند. میتسوبیشی میراژ و کیا پیکانتو دو نمونه از این کلاس هستند که مشخصات فنی و قیمت نزدیک به هم دارند. حجم موتور پیکانتو ۱۳۰۰ سیسی و برای میراژ ۱۲۰۰ سی سی است. همین ۱۰۰ سی سی اضافه پیکانتو هم تاثیر خود را میگذارد و شتاب و سرعت بالاتری دارد. البته در مسیرهای کفی مشکلی با سرعت میراژ نخواهید داشت اما در سربالاییهای طولانی و نسبتا با شیب بالا پیکانتو عملکرد بهتری دارد. در مقابل تا دلتان بخواهد میراژ نرم و راحت است و دستاندازها را کمتر حس خواهید کرد. از نظر طراحی پیکانتو پیچیدگیهای بیشتری دارد و میراژ سادهتر است. البته نه اینکه میتسو نتوانسته باشد این خودرو را اسپرتتر طراحی کند بلکه این سبک ساده در میان خودروسازان ژاپنی رایج است و اکثر آنها یک یا چند محصول با سبک ساده که متناسب با فرهنگشان است، دارند. هر دو خودرو کم مصرف هستند اما میراژ مصرف کمتری دارد. از نظر فراوانی نمایندگی مجاز و وجود قطعات یدکی کفه ترازو به سود پیکانتو سنگینی میکند. با این حال این مربوط به شهرستانها است و در تهران پیدا کردن نمایندگی میتسوبیشی کار دشواری نیست.
داستر یا کپچر
دو خودرو از یک خانواده که در ایران با قیمتی نزدیک به هم و حدود ۱۱۰ میلیون تومان عرضه شدهاند. هر دو این خودروها برند رنو را روی خود دارند. اگر بین این دو خودرو مردد ماندهاید شاید این توضیحات بتواند به شما کمک کند. هنگام خرید خودروهای شاسی بلند در درجه اول باید به این نگاه کنید که بیشتر در کجا قصد دارید این خودرو را سوار شوید. اگر سالی یک یا دو بار به مسیرهای بیابانی یا آفرود گذارتان میافتد شما یک آفرودسوار نیستید اما اگر مدام در اینگونه مسیرها هستید باید به فکر خودرو خود هم باشید. رنو کپچر برای مسیرهای آفرود چندان مناسب نیست. این خودرو یک کراس اوور شهری است سیستم تعلیق بسیار راحتی دارد اما قدرتمند نیست. در مقابل رنو داستر تا حد زیادی از پس مسیرهای آفرود بر میآید. سیستم تعلیق این خودرو به خصوص در مدل دو دیفرانسیل برای آفرود بهینهسازی شده است. همچنین قدرت موتور آن نیز بیشتر است که هم در شهر و هم در آفرود میتواند یک مزیت باشد. در مقابل رنو کپچر طراحی داخلی چشمنوازتری دارد که ممکن است برخی این مساله برایشان مهمتر باشد. مصرف سوخت داستر از کپچر بیشتر است اما این میزان به حدی نیست که معنیدار باشد. از نظر تامین قطعات یدکی در حال حاضر داستر وضعیت بهتری دارد اما از آنجا که کپچر نیز توسط بزرگترین خودروساز کشور حمایت میشود در آینده مشکلی از این بابت وجود نخواهد داشت. از نظر نمایندگی نیز هر دو خودرو بالاترین پوشش را در کل کشور دارند.
J۵ یا Z۳۰۰
انتخاب از میان خودروهای چینی کار دشواری است. چراکه هم خریداران روی کیفیت آن حساس هستند و هم اینکه آپشنها و طراحی آنها به نسبت قیمتشان وسوسهانگیز است. دو خودرو جک J۵ و زوتی Z۳۰۰ از نظر فنی در یک کلاس قرار نمیگیرند اما بازار این دو خودرو را از نظر قیمت در یک کلاس قرار داده و هر دو در حدود ۵۸ میلیون تومان معامله میشوند. از نظر طراحی جک برتری قابل توجهی دارد. هرچه باشد آن را شرکتی طراحی کرده که از سالهای دور طراح خودروهای فراری هم هست. اما از نظر امکانات این زوتی است که امکانات بیشتری در اختیار قرار میدهد. از نظر قدرت موتور جک برتری داشته و همین مساله موجب میشود تا شتاب و سرعت بهتری داشته باشد. هر چند زوتی نیز خودرو تنبلی نیست. با این حال رانندگی جک اسپرت تر و هندلینگ آن بهتر است. در مقابل صندلیهای خودرو زوتی مبله تر و سیستم تعلیق آن نرمتر است. در طراحی داخلی خودرو جک از پلاستیک طرح فیبروکربن استفاده کردهاند که احتمال دارد توجه جوانها را به خود جلب کند. هر دو خودرو در حد قابل قبولی نمایندگی دارند و قطعات آنها نیز به راحتی یافت میشود. با این حال باید به این نکته توجه کرد که فروش خودروهای دست دوم چینی با افت قیمت زیادی همراه است. دلیل آن هم این است که قیمت صفر کیلومتر آنها بالا نیست و اغلب فروش شرایطی هم دارند.
ارسال نظر