شماره روزنامه ۵۹۹۴
|

دنیای ماشین

  • فرمانروایان کوه و دشت

    در جاده‌های خارج از شهر خودروهای متفاوتی در تردد هستند که برای آنها شیب تند مسیر و سنگ‌ها و شن‌های روان با آسفالت کف خیابان فرقی ندارد و می‌توانند عملکرد مناسبی داشته باشند و به‌راحتی از پس محیط‌های خشن برآیند. آنها را معمولا با نام شاسی‌بلند می‌شناسیم. در ظاهر خودروهای زیادی شاسی‌های بلند دارند اما آیا همه آنها قابلیت آفرود را دارند؟ قطعا این‌گونه نیست و بسیاری از شاسی بلندها صرفا نمای ظاهری آفرودها را به ارث برده‌اند. شاسی‌بلندهای مناسب آفرود عموما از نظر موتور بسیار قدرتمند هستند و جعبه دنده‌های آنها حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

  • سه پادشاه اصلا در یک اقلیم نمی‌گنجند

    کاری به قد و قواره‌شان نداشته باشید. آنها خون بزرگان را هم در شیشه می‌کنند. حیرت‌انگیز است که چطور یک نیروگاه عظیم تولید قدرت و گشتاور در ابعادی این‌چنینی گنجانده شده باشد. آنها فقط کوچولوهای جسور نیستند. این سه نماد اسپرت‌های ریزاندامی هستند که دنیای مهندسی را زیر و رو کرده‌اند. دقیقا به همین خاطر است که بر‌خلاف هم‌کلاسان خود، قیمتی وحشتناک‌تر دارند. امروز میزبان دو آلمانی و یک آمریکایی هستیم. بی‌ام‌و با جدیدترین نسخه سری ۲ ام‌پاور وارد میدان شده است. پورشه کوچک‌ترین عضو روباز خانواده‌‌اش یعنی باکستر سری ۷۱۸ اِس را به بازی کشانده است.

  • بحران مشتری در کمین خودروسازی آمریکا

    دنیای اقتصاد: صنعت خودروی ایالات متحده در طول تاریخ خود چند بحران بزرگ را پشت سر گذاشته است که آخرین آنها در سال ۲۰۰۸ میلادی بروز کرد. تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که بحران بزرگ بعدی حوالی سال ۲۰۲۵ خودروسازی این کشور را دربرخواهد گرفت. بحرانی که این بار در حوزه‌ای متفاوت با آثاری متفاوت خواهد بود. روند طی شده طی ۵۰ سال اخیر نشان می‌دهد که خودروسازان آمریکایی به‌طور پیوسته با از دست رفتن سهم بازار در کشور خود رو‌به‌رو بوده‌اند. این روند در آینده سریع‌تر خواهد شد. به ویژه که ترکیب محصولات پرفروش خودروسازان داخلی آمریکا نیز در حال تغییر است.

  • پاندای صخره‌نورد

    امروز می‌خواهیم درباره یک چیز عجیب صحبت کنیم. چیزی که بیشتر یک پدیده فوق مهندسی است تا وسیله نقلیه‌ای به اسم خودرو. اولین شاسی‌بلند کوپه دنیا. جادویی با قابلیت‌های خیره‌کننده آفرود. هم بی‌اندازه اسپرت است و هم فوق‌العاده لوکس. اولین یاغی بلندبالایی که شربت جنون با فرمول M را هم سر کشیده است. او بی‌ام‌و است. بی‌ام‌وایکس ۶ آن هم چه ویرایشی؛ ام‌پاور. می‌گویند یک کراس‌اوور سایز متوسط است اما ابعاد پهن‌پیکرش حکایتی دیگر دارد. معلوم نیست با این خودرو باید در رقابت‌های صخره‌نوردی شرکت کرد یا رقابت‌های درگ.

  • سوزوکی ۱۰۰۰ نوستالژی ماندگار

    دنیای اقتصاد: در شمــاره‌های گذشته ضمیمه هفتگی دنیای ماشین به معرفی خودروهای کلاسیک بسیاری پرداختیم. از بنز پاگودا گرفته تا فراری، کوروت و تویوتا. اما از این پس قصد داریم گاهی به موتورسیکلت‌های کلاسیک ارزشمند موجود در کشور هم نگاهی بیندازیم. موتورسیکلت‌هایی که متاسفانه به دلیل قوانین موجود منع تردد موتورسیکلت با حجم بیش از ۲۵۰ سی سی در کشور، در گوشه و کنار کشور به خوابی عمیق فرو رفته‌اند. در اولین قدم به سراغ یکی از محبوب‌ترین موتورسیکلت‌های کلاسیک ایران یعنی سوزوکی ۱۰۰۰ رفتیم.

  • نکاتی برای انتخاب بهتر در بازار خودرو - ۲۸ مرداد ۹۵

    دنیای اقتصاد: انتخاب یک خودرو از میان گزینه‌های موجود در بازار شاید یکی از دشوارترین خریدهای ممکن باشد؛ چرا‌که اغلب باید بانگاهی بلند‌مدت به ماجرا نگریست. در این میان برخی هم هستند که با سرعت بیشتری خودرو خود را عوض می‌کنند. آنها نیز همیشه دوست دارند بدانند که خودروهای جدید کدام هستند و تفاوت‌ها و شباهت‌های آنها با خودرو کنونی‌شان چیست. در بازار رو‌به رشد خودرو ایران چه از نظر تنوع مدل و چه از نظر افزایش خریدار مساله انتخاب خودرو، روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. در این صفحه سعی شده خودروهای مختلفی که از نظر قیمت یا قابلیت‌های فنی در یک کلاس قرار دارند با زبانی ساده با یکدیگر مقایسه شوند.

  • آغاز فروش پاترول جدید

    نیسان آرمادا یا همان پاترول با ویرایش ۲۰۱۷ بازگشت. شاسی‌بلند فول‌سایز ۸ نفره ژاپنی‌ها با یک دنیا خاطره ابتدا راهی بازار آمریکای شمالی و سپس بازار خاورمیانه می‌شود تا مشتریان نوستالژیک خود را پیش از همه راضی نگه دارد. باور کردنی نیست که روی این خودرو یک قلب ۶/ ۵ لیتری هشت سیلندر V شکل به قدرت ۳۹۰ اسب‌بخار و ۵۳۳ نیوتن‌متر گشتاور نصب شده باشد. قیمت پایه پاترول ۲۰۱۷ تنها ۴۴ هزار و ۴۰۰ دلار است. نیسان ژاپن برای اولین‌بار شاسی‌بلندی به اسم پاترول را در سال ۱۹۵۱ رونمایی کرد. خودرویی که آن زمان به طرزی شدید از روی جیپ ویلیز آمریکایی کپی‌برداری شده بود.

  • فراری شگفت انگیز با موتور جت

    استفاده از موتور خودروهای دیگر یا موتور هواپیما در خودرو‌های نادر پیش از این نیز اتفاق افتاده است. اما قرار دادن موتور جت روی یک دستگاه فراری کاری جنون آمیز است که البته تیونرها برای خودرو هم نام «جنون» در نظر گرفته‌اند. ساخت این خودرو ۱۲ سال طول کشیده است و توسط مهندسان کانادایی در گاراژی ساخته شده است. این جت زمینی که از موتورهای واقعی جت ساخت شرکت رولز رویس استفاده کرده است این روزها مورد توجه رسانه‌های رسمی قرار گرفته است و قبل از ورود رسانه‌های رسمی در شبکه‌های اجتماعی از این جهت مطالب مختلفی پخش شده است.

  • تامین برق خودروها از کف جاده!

    موضوع تامین انرژی برای خودروهای برقی موضوعی حیاتی است و مهندسان و طراحان خودروها تلاش زیادی برای یافتن راه‌های جدید برای تولید رایگان برق انجام می‌دهند. بر عکس سوخت‌های فسیلی، تامین انرژی برق راحت‌تر است و از راه‌های مختلفی می‌توان برق تولید کرد. استفاده از صفحه‌های خورشیدی یکی از راه‌های قدیمی برای تولید و ذخیره رایگان برق در باتری‌های خودروها است. بعد از صفحه‌های خورشیدی استفاده از ترمزها برای تولید برق راهکاری جالب بوده است. برخی خودروهای هیبریدی و برقی در زمان کاهش سرعت به دلیل نیروی زیادی که درجریان این کار تولید می‌شود می‌توانند برق تولید کنند.

  • اسطوره کف‌خواب‌ها!

    در بین اهالی تیونینگ، پایین آوردن بیش از اندازه ارتفاع خودروها، لذتی وصف‌ناشدنی دارد. گاهی آنقدر در این زمینه اغراق می‌شود که خودرو هنگام حرکت کمی هم به زمین کشیده می‌شود. آنچه شرکت «لیبرتی واک» ژاپن عرضه کرده است یقینا می‌تواند یکی از بهترین پروژه‌ها برای دوستداران خودروهای کم‌ارتفاع یا به اصطلاح خودشان کف‌خواب‌ها باشد. پروژه جدید این تیونر، یک آئودی اس۵ بوده است. یک محصول در ظاهر تمام مسابقه‌ای با بدنه‌ای آیرودینامیک. استفاده گسترده از فیبر کربن در ظاهر بیرون آن علاوه بر خشن‌تر شدن چهره، روی کاهش وزن آن نیز تاثیرگذار بوده است.

  • موتورهای دور پایین می‌آیند

    انتخاب موتور برای یک خودرو کاری کاملا مستقل از کلیت طراحی آن نیست. خودروسازان برای خودروها موتورهایی طراحی می‌کنند که بتواند انتظاری که با دیدن بدنه خودرو در راننده ایجاد می‌شود را برآورده کند. چنین فلسفه‌ای اکنون به دنیای خودروهای کلاس اکونومی هم سرایت کرده است. همان‌گونه که گفتیم انتخاب موتور در امتداد طراحی است. اینجاست که دلیل قرار گرفتن موتورهای پرقدرت در دل بدنه‌های کلاس اکونومی هم به خوبی مشخص می‌شود. طراحی خودروهای این کلاس پرفروش هم دیگر به مانند گذشته ساده و به قول معروف قوطی کبریتی نیست.

  • خیانت به سبک جی‌پاور

    شرکتی که همیشه نام او را در کنار محصولات اسپرت بی‌ام‌و می‌دیدیم، حالا در چرخشی معنادار سراغ شرکت رقیب یعنی مرسدس‌بنز رفته است. جی‌پاور با انتخاب جی۶۳ طرفداران و البته دشمنان جدیدی برای خود تراشیده است. شاسی‌بلند ۴۰ساله آلمانی‌ها اکنون با این تغییرات ظاهری زیبا، مانند یک جوان‌ تازه‌کار به چشم می‌آید. مهندسان با استادی تمام کاری کرده‌اند که از پیشرانه ۵. ۵ لیتری هشت سیلندر دو توربوی آن به جای ۵۷۱ اسب‌بخار نیروی استاندارد، ۶۴۵ اسب‌بخار نیرو بیرون بیاید. این خودرو بخش اعظمی از این افزایش قدرت خود را مدیون برنامه‌نویسی مجدد ECU است.

  • گاوخشمگین ۷۸۰ اسبی!

    تیونر نه‌چندان نام‌آشنای «۱۰۱۶» با جسارتی مثال‌زدنی یکی از بهترین لامبورگینی‌ اونتادورهای دستکا‌ری‌شده را رونمایی کرد. ابر خودرویی که حالا نامش «رِناتو» است. در نگاه اول به نظر نمی‌رسد که این خودرو شامل تغییرات خاصی شده باشد ولی واقعیت آن است که تیونر برای اونتادور فوق از رینگ‌های واقعا سفارشی شرکت «ای‌دی‌وی. ۱» استفاده کرده است. چرخ‌هایی فوق‌العاده چشم‌نواز که با سایز ۲۱ اینچی‌شان همه نگاه‌ها را به سمت خود جلب می‌کند. اما جسارت شرکت در استفاده از این آیتم نبوده است. گاو خشمگین جدید حالا فقط به لطف یک تیم برنامه‌نویسی که روی ECU (واحد کنترل الکتریکی) آن کار کرده، توانسته ۷۸۰ اسب‌بخار نیرو از پیشرانه ۵/ ۶ لیتری ۱۲ سیلندر Vشکل آن بیرون بکشد.

  • بازاری که نمی‌تواند بسته بماند

    ترکیب بازار داخلی آمریکا در حال تغییر کردن است؛ این مساله را آمارهایی که درخصوص سهم بازار خودروسازان خارجی از این کشور منتشر شده به خوبی نشان می‌دهند. فعلا ژاپنی‌ها در صدر خارجی‌های بازار خودرو آمریکا قرار دارند. اما دیگر خودروسازان شرق آسیا هم رفته‌رفته در حال محکم کردن جای پای خود در این کشور هستند.

    خودروسازان کره جنوبی امروز بازیگر خوبی برای این صحنه نشان داده‌اند. آنها با عرضه مدل‌هایی روزآمد که هم از نظر فنی و هم از نظر طراحی می‌توانند مشتری را راضی کنند، به شدت برای بازار بزرگ خودرو در ایالات متحده کمربندهای خود را سفت کرده‌اند.

  • بازگشت تارگا

    در حالی که تصور می‌شد پورشه تمام هوش و حواس خود را به عرضه انواع و اقسام نمونه‌های کوپه ۹۱۱ اختصاص داده، ناگهان با معرفی یک نسخه تارگا ورق برگشت. نکته عجیب درباره این خودرو طراحی خاص آن است که انجامش توسط بخش تاریخی پورشه صورت گرفته بود. دلیلش آن است که این روباز رویایی با همین ترکیب رنگی ابتدا در سال ۱۹۶۰ معرفی شده بود. رنگ آبی موسوم به «اتنا» آن درست با همان کد رنگ نمونه دهه ۶۰ است. رینگ‌های ۲۰ اینچی‌اش برگرفته از نمونه فوق مسابقه‌ای آر. اس اسپایدر هستند. پورشه تارگای فوق دارای یک پیشرانه ۳ لیتری ۶ سیلندر دو توربو خوابیده به قدرت ۴۱۴ اسب‌بخار و گشتاور رویایی ۵۰۰ نیوتن‌متر است.

  • سری هفت هیبریدی آمد

    بی‌ام‌و باز هم در حوزه تخصصی‌اش یعنی ساخت لوکس‌های خاص از رقیب دیرینه‌اش مرسدس‌بنز پیشی گرفت. این آلمانی با معرفی ۷۴۰e سال آینده میلادی را به‌عنوان یکی از پیشگامان عرضه سدان‌های لوکس هیبریدی، آغاز خواهد کرد. باواریایی‌ها پیش‌تر نمونه اولیه این خودرو را در نمایشگاه ژنو رونمایی کرده بودند ولی نسخه نهایی آن با قابلیت‌های مدرن و دوستدار محیط‌زیست به راستی چیز دیگری از آب درآمده است. پیشرانه درون‌سوز این سری ۷ یک نمونه کم حجم ۲ لیتری ۴ سیلندر توربوشارژ است. خروجی کلی قوای محرکه با احتساب یک موتور برقی عدد ۳۲۲ اسب‌بخار و ۵۰۰ نیوتن‌متر گشتاور را نشان می‌دهد.

  • بازار هوشمندها و خودروسازان آمریکایی

    اگر پیگیر اخبار حوزه خودرو در جهان باشید به خوبی می‌دانید که هر روز حجم قابل توجهی از تیترها به اخبار حوزه خودروهای هوشمند، خودران و الکتریکی اختصاص دارد. دیگر شکی باقی نمانده که این‌گونه خودروها در یک دهه آینده به بلوغ کامل رسیده و زمان عرض اندام آنها در بازارها فرا می‌رسد. آن‌گونه که از این اخبار برمی‌آید شرکت‌های آمریکایی پیشرو تحقیق و توسعه در این زمینه هستند و در آینده نیز بر این مبنا احتمالا نبض بازار را به دست خواهند گرفت. اما واقعیت این است که این اتفاق احتمالا رخ نخواهد داد و خودروسازان آمریکایی اگر با مبنای کنونی پیش بروند قافیه را به رقبای خود در دیگر نقاط جهان خواهند باخت.

  • جنگ نقشه‌ها در خودروسازی

    سامانه مکان‌نما و مسیریاب یا همان GPS در گذشته تنها وظیفه نشان دادن مکان خودرو و پیدا کردن مسیر و پیشنهاد دادن آن به راننده را به عهده داشت. هر‌کدام از آنها را هم اگر با خطا انجام می‌داد، چندان مهم نبود و در نهایت اتفاق خاصی رخ نمی‌داد. اما وظایفی که در نسل آینده خودروها برعهده GPS گذاشته شده بسیار فراتر از اینها است. سامانه‌های خودران و هوشمند هدایت خودرو نیاز همیشگی و پیوسته به مسیریاب دارند و دیگر حتی این امکان وجود ندارد که مسیریاب‌ها مکان خودرو را تخمینی مشخص کنند، بلکه همه چیز باید کاملا دقیقا باشد.

  • اطلاعات بیشتری از i۳۰

    هاچ‌بک کره‌ای‌ها می‌رود تا با چهره‌ای جدید آن هم در نسلی جدید بازگردد. هیوندای همان‌طور که پیش‌بینی کرده بود ویرایش مدرن آی۳۰ خود را تا چندی دیگر رونمایی می‌کند. خودرویی که گفته می‌شود بهبود قابل ملاحظه‌ای را در بحث هندلینگ و فنربندی تجربه کرده است. آن‌طور که از تصاویر این خودرو برمی‌آید، چهره آن ‌باید پیرو سبک مدرن طراحی‌های شرکت، جسور و جوان‌گرا باشد. چراغ‌هایی کشیده با LEDهای نور روز ویژگی اصلی این سبک طراحی است. این را هم می‌دانیم که قرار است آی۳۰ جدید کمی از نظر طول و عرض چاق‌تر شود.

  • هواپیمای نفرین شده آقای بوگاتی!

    در سال ۱۹۳۸ اتوره بوگاتی هواپیمای کوچکی را برای شکستن رکورد سرعت طراحی می‌کند که موفق به گذراندن مراحل تست و آزمایش نمی‌شود و همان نمونه اولیه هم در جریان جنگ جهانی به دلیل دور از دسترس ماندن از نازی‌ها از بین می‌رود. این هواپیما بوگاتی ۱۰۰ نام داشت. پس از گذشت ۷۳ سال، در ۲۰۱۱ خلبان اسکاتی ویلسون بر اساس اطلاعات موجود یک نمونه از این هواپیما با نام بوگاتی ۱۰۰P را می‌سازد و با موفقیت آن را آزمایش می‌کند. در هفته گذشته او برای آخرین بار با این هواپیما پرواز می‌کند و در هنگام بلند شدن از باندی در اوکلاهاما سقوط می‌کند و به دلیل داشتن فریم‌های چوبی در کابین و پر بودن مخزن هواپیما از سوخت دچار آتش سوزی زیادی می‌شود.

  • مسابقه شتاب کوچولو!

    پیست اتومبیلرانی و موتورسواری آزادی تهران برای دومین بار در سال جاری در روز بیست و سوم مرداد‌ماه میزبان دومین دوره از سری مسابقات Drag (شتاب) قهرمانی کشور بود. این مسابقه که به دلایل مشکلات مختلف به جای بوستان ولایت در پیست آزادی برگزار شد، با حضور ۶۴ شرکت‌کننده در کلاس‌های ۲۰۶، ۴ سیلندر اتمسفر یا تنفس طبیعی، کلاس ۶ و ۸ سیلندر، ۴ سیلندر توربو و کلاس آزاد برگزار شد. مسابقه درگ در مسیری به طول یک‌چهارم مایل یا ۴۰۲ متر باید برگزار شود اما به دلیل طول کوتاه پیست آزادی این مسابقه در مسیر ۲۰۰ متری برگزار شد تا ماشین‌ها زمان کافی برای توقف بعد از خط پایان داشته باشند و حادثه‌ای پیش نیاید.

  • برنامه عجولانه لکسوس

    کوپه تازه‌وارد «آر. سی» لکسوس، برای عرضه در همین چند ماه باقی‌مانده از سال ۲۰۱۶ رونمایی شد. لکسوس این خودرو را به‌عنوان نمونه ۲درب همان آی. اس معروف خود معرفی کرده است. اگرچه این خودرو نسبت به نمونه قبلی‌اش تغییرات چندانی را تجربه نکرده ولی باز هم چهره خشن و اخم‌آلودش جذاب و دیدنی است. این کوپه ژاپنی در نسخه پایه خود با استفاده از یک پیشرانه ۲ لیتری توربو می‌تواند ۲۴۱ اسب‌بخار نیرو و ۳۴۹ نیوتن‌متر گشتاور فراهم کند. نمونه بعدی آن شامل یک پیشرانه ۳. ۵ لیتری ۶ سیلندر Vشکل با قدرت ۲۵۵ اسب‌بخار و گشتاور ۳۱۹ نیوتن‌متری است.

  • نیسان زیر تیغ هکرها

    نفوذ فناوری دیجیتال به خودروهای هوشمند جدید امکان ارتباط آنها با شبکه‌های بی سیم و موبایلی را فراهم می‌کند. امروزه می‌توان جلوی تلویزیون نشست و دمای داخلی خودرو و میزان شارژ باتری‌هایش را کنترل کرد یا به تاریخچه آخرین سفر خود مراجعه کرده و مسیرهای احتمالی دیگر برای انجامش را بررسی کرد. اما همین ارتباط بین تلفن همراه و خودرو راه ورود سارقان نیز به‌حساب می‌آید. سارقانی که به فناوری‌های روز تسلط دارند با هک کردن خودروهای جدید و پیشرفته می‌توانند بدون کلید تنها با شکستن کد‌های ارتباطی خودرو وارد آن شوند و در کمال خونسردی آنها را بدزدند.

  • خبر خوب لندرور برای ۲۰۱۷

    معروف‌ترین شاسی‌بلندساز لوکس‌ساز و آفرودساز دنیا،‌ می‌خواهد سال جدید میلادی را با یک نمونه خاص استارت بزند. لندرور انگلیسی نسخه جدیدی از رنجروور اس‌وی‌آر را برای عرضه در سال ۲۰۱۷ تدارک دیده است. خودرویی که طبق پیش‌بینی‌ها، معلوم بود که از نظر طراحی تغییر خاصی را تجربه نخواهد کرد. لندرور تمام تلاش خود را برای تقویت‌ سیستم فنی آن به کار برده است. این یعنی پیشرانه ۵ لیتری هشت سیلندر V شکل سوپرشارژ آن با بیشتر قدرت ممکن یعنی ۵۵۰ اسب‌بخار و رکورد ۶۸۰ نیوتن‌متر گشتاور، بازخواهد گشت. با این خروجی است که شتاب صفر تا صد آن تنها ۱/ ۵ ثانیه شده است.

  • با مینیاتور سوزوکی آشنا شوید

    محصول جدید سوزوکی به اسم «ایگنیس» یک کراس‌اوور است. شاسی‌بلندی باب میل بازار بومی ژاپن و البته خریداران هندی. ابتدا تصور می‌شد این خودرو یک کانسپت باشد ولی بعدها به‌صورت رسمی اعلام شد که سوزوکی می‌‌خواهد از آن در نمایشگاه پاریس پرده‌برداری کند. شرکت سرمایه‌گذاری سنگینی را روی پلت‌فرم‌های سبک خود که ایگنیس نیز یکی از تولیدات آن شده،‌ کرده است. این شاسی‌بلند جمع‌و جور در نسخه پایه خود به‌صورت محور متحرک جلو و در نسخه نهایی‌اش به‌صورت ۴WD (چهار چرخ متحرک) تولید خواهد شد. شنیده‌ها حاکی است که زیرساخت فنی آن از روی فیات پاندا الهام گرفته شده است.

  • مکمل تقویتی برای F۱۵۰

    فورد قصد دارد ویرایش ۲۰۱۵ پرفروش‌ترین پیکاپ بازار آمریکای شمالی یعنی اف۱۵۰ سوپر دیوتی را با بهینه‌سازی محسوسی روانه بازار کند. این برای اولین‌بار است که این خودرو را با پکیج اس‌تی‌ایکس می‌بینیم. مجموعه‌ای از تغییرات ظاهری و باطنی. جلوپنجره کربنی و استیلی، رینگ‌های کروم،‌ سپرها و رکاب‌های برجسته و دست آخر صندلی‌هایی بزرگ‌تر از ویژگی‌های اصلی این خودرو به شمار می‌روند. گفته می‌شود فورد می‌خواهد روی اف۱۵۰های جدید خود از سه پیشرانه ۷/ ۲ لیتری ۶ سیلندر اکوبوست ۳۲۵ اسب‌بخاری، ۵/ ۳ لیتری ۶ سیلندر اکوبوست ۳۷۵ اسب‌بخاری و یک نمونه سنتی ۵ لیتری هشت سیلندر تنفس طبیعی ۳۸۵ اسب‌بخاری بهره بگیرد.

  • بازار برای خودروهای آمریکایی تنگ می‌شود

    خودروسازی در آمریکا از گذشته تا به حال با چالش‌های زیادی مواجه شده است و این صنعت با بحران‌های اقتصادی روبه‌رو‌ بوده اما توانسته است موفق از این بحران‌ها بیرون بیاید هر چند برخی شرکت‌ها تحت تاثیر این عدم گردش مالی با شکست مواجه شدند و از گردونه رقابت با سایر برند‌ها خارج شدند، اما شرکت‌ها و برندهای باقیمانده از نظر کیفیت و فناوری پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای کرده‌اند. زیر ساخت‌های پرقدرت و نیروی کار متخصص، فناوری‌های در دسترس و حضور دیرینه در این صنعت نقاط قوت صنعت خودرواین کشور است.

    صنعت خودرو آمریکا با فروش ۵/ ۱۷ میلیون دستگاه خودرو و کامیون و خودروهای کار و کشاورزی در سال ۲۰۱۵ رکورد جدیدی را به ثبت رسانده است.

  • پیش به سوی i۸ سوپراسپرت

    در دنیای خودروهای برقی امروزی آنها توانسته‌اند خودشان را از نظر عملکرد به خودروهای موتور احتراقی نزدیک تر کنند. فناوری‌ها عموما در ابتدای معرفی قیمت بالایی دارند و پس از گذشت مدتی از قیمت آنها کاسته می‌شود که این روند در رابطه با خودروهای برقی نیز همین طور بوده است. شرکت بی‌ام‌و از جمله شرکت‌هایی بوده است که کمی دیر و با احتیاط و با خودروهای هیبرید وارد بخش برقی‌سازی شده است.

    یکی از محصولات موفق بی‌ام‌و مدل i۸ بوده است که مجهز به یک موتور توربوشارژ ۵/ ۱ لیتری سه سیلندر بنزینی و موتورهای برقی است که در حالت رانندگی ترکیبی می‌توانند قدرت مورد نیاز در حد یک خودروی اسپرت را تولید کند.

  • مازراتی ۲ میلیون دلاری!

    اولین دستگاه از ۱۱ نمونه مازراتی ام. سی. ۱۲ ویرایش جی‌تی۱ به قیمت ۲ میلیون دلار آماده فروش شد. قبلا تمام ۵۰ دستگاه ام. سی. ۱۲ استاندارد به فروش رفته بودند. این یعنی رکوردی بیشتر از فراری رویایی انزو. اما اکنون ویرایش تمام مسابقه‌ای آن با تیراژی کمتر و قیمتی کهکشانی می‌خواهد خبرساز شود. این ابراسپرت ایتالیایی همیشه موفقیت‌های درخشانی در رقابت‌های جی‌تی کسب کرده است. تیم موتوراسپرت مازراتی با همین خودرو در رقابت‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ جی‌تی فیا (فدراسیون جهانی اتومبیل‌رانی) قهرمان شد. افتخاری که البته تاثیر مستقیمی روی قیمت وحشتناک آن گذاشته است.

بیشتر