بازار هوشمندها و خودروسازان آمریکایی
اگر پیگیر اخبار حوزه خودرو در جهان باشید به خوبی میدانید که هر روز حجم قابل توجهی از تیترها به اخبار حوزه خودروهای هوشمند، خودران و الکتریکی اختصاص دارد. دیگر شکی باقی نمانده که اینگونه خودروها در یک دهه آینده به بلوغ کامل رسیده و زمان عرض اندام آنها در بازارها فرا میرسد. آنگونه که از این اخبار برمیآید شرکتهای آمریکایی پیشرو تحقیق و توسعه در این زمینه هستند و در آینده نیز بر این مبنا احتمالا نبض بازار را به دست خواهند گرفت. اما واقعیت این است که این اتفاق احتمالا رخ نخواهد داد و خودروسازان آمریکایی اگر با مبنای کنونی پیش بروند قافیه را به رقبای خود در دیگر نقاط جهان خواهند باخت.
اگر پیگیر اخبار حوزه خودرو در جهان باشید به خوبی میدانید که هر روز حجم قابل توجهی از تیترها به اخبار حوزه خودروهای هوشمند، خودران و الکتریکی اختصاص دارد. دیگر شکی باقی نمانده که اینگونه خودروها در یک دهه آینده به بلوغ کامل رسیده و زمان عرض اندام آنها در بازارها فرا میرسد. آنگونه که از این اخبار برمیآید شرکتهای آمریکایی پیشرو تحقیق و توسعه در این زمینه هستند و در آینده نیز بر این مبنا احتمالا نبض بازار را به دست خواهند گرفت. اما واقعیت این است که این اتفاق احتمالا رخ نخواهد داد و خودروسازان آمریکایی اگر با مبنای کنونی پیش بروند قافیه را به رقبای خود در دیگر نقاط جهان خواهند باخت. درست است که شرکتهای آمریکایی حضور پررنگی در حوزه تحقیق و توسعه خودرانها دارند اما شرکتهای دیجیتالی آنها و نه خودروسازانشان.
شرکتهای دیجیتالی یافتههای مفیدی در این زمینه دارند، اما هیچکدام بستر مناسب برای تولید انبوه را در حال حاضر در اختیار ندارند. یکی از معدود آمریکاییهای فعال در حوزه خودروهای الکتریکی، جنرال موتورز است که با مدل ولت و چندی دیگر بولت در این بازار حضور دارد. اما این شرکت نیز نتوانسته در مقابل رقبای خارجی و حتی رقیب داخلی یعنی تسلا موتورز موفق باشد. تسلا بهعنوان بزرگترین الکتریکیساز آمریکا نیز ظرفیت تولید زیادی در حال حاضر ندارد. بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ میلادی موجب یک درجا زدن بزرگ در صنعت خودرو آمریکا شد و آنها نتوانستند در بخشهای آیندهنگرانه بهدرستی سرمایهگذاری کنند. این وضعیت را خودروسازان آمریکایی به گونهای دیگر نیز تجربه کردهاند. زمانی که تویوتا در سال ۲۰۰۱ با معرفی مدل پریوس، رسما خودروهای هیبریدی را در سطح انبوه به جهان معرفی کرد، خودروسازان آمریکایی آن را جدی نگرفتند. تا سال ۲۰۰۵ نیز واقعا چندان جدی نبود. اما از این سال به این سو خودروهای هیبریدی مورد توجه مصرفکنندگان آمریکایی واقع شدند. به گونهای که اکنون تقریبا همه شرکتهای ژاپنی و کرهجنوبی حاضر در بازار خودرو آمریکا، با مدلهای هیبریدی خود در این کشور یکهتازی میکنند. در مقابل تولیدکنندگان آمریکایی سرمایهگذاری چندانی در این بخش نکردهاند و تنها فورد و شورولت هستند که با مدلهایی کمتر از انگشتان یک دست در بخش حضور دارند. میتوان گفت که خودروسازان آمریکایی در بخش هیبرید، سالها است که بازی را به رقبای خارجی خود باختهاند و میرود تا این داستان در بخش خودروهای هوشمند و الکتریکی نیز تکرار شود.
ارسال نظر