شماره روزنامه ۶۱۴۶
|

دنیای ماشین

  • الماسی با چشم‌های بادامی

    ممکن است شما یکی از طرفداران سرسخت کادیلاک‌های دم موشکی آمریکایی یا چرم و چوب کابین جگوارهای کلاسیک انگلیسی باشید. شاید هم اصالت مرسدس بنز یا ظرافت طراحی ایتالیایی را دوست دارید. اما همه اینها دلیل نمی‌شود که بگویید چون فلان خودرو بهمان مدل ساخت کشور و کارخانه مورد علاقه شما نیست، پس ارزشی ندارد. در واقع هر خودرویی فارغ از مسائل فنی در تاریخ صنعت خودرو در جهان نقشی ایفا کرده که به همین دلیل ارزشمند است. حالا فکر کنید درباره یک کلاسیک میلیون دلاری صحبت می‌کنیم که نه یک فراری آتشین است، نه یک مدل استثنایی از مرسدس بنز و نه یک شلبی کبرای رویایی از آمریکا.

  • جدال اسپرت‌ها در سبک وزن!

    تست امروز کمی با تست‌های قبلی فرق دارد. نه قرار است شاهد درگیری دو سوپراسپرت مخوف ایتالیایی باشیم و نه شاهد جدال دو عضلانی تنومند آمریکایی. نه قرار است شاسی‌بلندهای آلمانی علیه هم شورش کنند و نه لوکس‌های انگلیسی. تست امروز تقابل دو خودرو بسیار کوچک است. دو‌در‌‌های ژاپنی. خودروهایی که شهرتشان به اندازه جثه ‌آنها است. بی‌ادعا و بی ‌اغراق. درونشان نه از آن پیشرانه‌های فوق حجیم خبری است و نه از آن آپشن‌های عجیب و غریب فضایی. اما به طرزی عجیب از یک ویژگی چشم‌گیر بهره می‌برند؛ آنها به طرزی باورنکردنی محبوب هستند.

  • خودروسازی؛ گروگان قیمت نفت

    دنیای اقتصاد: اقتصاد جهان در طول یک قرن اخیر بحران‌های مختلفی را پشت سر گذاشته است. این بحران‌ها گاه در بازارهای مالی و گاه در بازار مواد اولیه اساسی به وجود ‌آمده‌اند. صنعت خودرو مانند دیگر صنایع با این بحران‌ها رو‌به‌رو شده و هر بار خود را از این ورطه بیرون کشیده است. به غیر از یک بحران که هنوز نتوانسته خود را با آن وفق دهد. هر گاه بحران قیمت نفت به وجود آمده اثرات منفی گسترده‌ای بر صنعت خودرو جهان گذاشته است. به حدی می‌توان گفت که بحران‌های نفتی توانسته‌اند مسیر صنعت خودرو را تغییر دهند.

  • نوبت انتقام‌گیری

    دنیای اقتصاد: فراری می‌خواهد تیر خلاص را شلیک کند. بعد از آن جنجالی که مدل اف. اف به پا کرد، حالا وقت انتقام فرا رسیده است. اسب سرکش مارانلو می‌‌خواهد برای مک‌لارن ۶۵۰ اس، پورشه ۹۱۱ توربو اِس، آستو‌ن‌مارتین ونکوئیش و شاید مهم‌تر از همه لامبورگینی هوراکان تبدیل به یک کابوس تلخ شود. سوپراسپرت‌هایی که هرکدام به نوبه خود از نقاط ضعف و کمبودهای آن فراری حداکثر استفاده را برده بودند. اکنون ایتالیایی‌ها بازگشته‌اند تا از هموطن و غیرهموطن تاوان بگیرند. محصول جدید برای شرکت حکم یک جبران را دارد.

  • بهترین ماشین‌ها برای تیونینگ شتاب

    خودرو‌‌هایی که با هدف شرکت در مسابقات درگ تغییر داده می‌شوند به‌طور ذاتی ویژگی‌های خاصی باید داشته باشند؛ چرا‌که این خودروها باید بتوانند تغییرات مورد نیاز را تاب آورند. شتاب و سرعت زیاد در مدت زمان کوتاه از ویژگی‌های مسابقات درگ است که هر خودرویی نمی‌تواند این حجم عظیم فشار را تحمل کند. نکته جالب در رابطه با این سری مسابقات این است که برخی خودروهایی که به نظر ضعیف هستند هم می‌توانند با دریافت تیونینگ‌های خاص و ویژه به قدرت‌های بالایی دست پیدا کنند و شگفتی آفرین باشند. در ادامه ۱۰ خودروی برتر در درگ‌های خیابانی معرفی می‌شوند که برخی با تغییرات بسیار زیاد و برخی با تغییرات کم توانسته‌اند به بالاترین سرعت‌ها در مسافت کوتاه برسند.

  • دوراهی‌های خرید در بازار خودرو - ۲۴ تیر ۹۵

    دنیای اقتصاد: انتخاب یک خودرو از میان گزینه‌های موجود در بازار شاید یکی از دشوارترین خریدهای ممکن باشد؛ چرا‌که اغلب باید بانگاهی بلند‌مدت به ماجرا نگریست. در این میان برخی هم هستند که با سرعت بیشتری خودرو خود را عوض می‌کنند. آنها نیز همیشه دوست دارند بدانند که خودروهای جدید کدام هستند و تفاوت‌ها و شباهت‌های آنها با خودرو کنونی‌شان چیست. در بازار رو‌به رشد خودرو ایران چه از نظر تنوع مدل و چه از نظر افزایش خریدار مساله انتخاب خودرو، روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. در این صفحه سعی شده تا خودروهای مختلفی که از نظر قیمت یا قابلیت‌های فنی در یک کلاس قرار دارند با زبانی ساده با یکدیگر مقایسه شوند.

  • درباره محصول مشترک آستون‌مارتین و ردبول‌

    اوایل سال جاری میلادی بود که شنیدیم آستون‌مارتین اسطوره اسپرت‌سازی انگلستان قصد دارد با همکاری یکی از پرافتخارترین شرکت‌های فعال در مسابقات فرمولا وان، یک خودرو مسابقه‌ای بسازد. بعد از آن دیگر اطلاعاتی از این پروژه منتشر نشد تا همین یکی دو روز پیش. اکنون می‌دانیم که محصول جدید هم به‌صورت تمام مسابقه‌ای و هم به‌صورت خیابانی تولید خواهد شد. نمونه مسابقه‌ای آن یک راست راهی مسابقات ۲۴ ساعته‌لومان می‌شود. گفته می‌شود ۹۹ دستگاه برای مشتریان معمولی و ۲۵ دستگاه برای رانندگان حرفه‌ای تولید خواهد شد.

  • فروش یادگار دکتر پورشه!

    مهندس فردیناند پورشه یک نام فراموش نشدنی در تاریخ خودرو جهان به حساب می‌آید. حالا فکرش را بکنید ماشینی را سوار شوید که شخص فردیناند پورشه شخصا بر ساخت آن نظارت داشته است. فولکس واگن بیتل مدل ۱۹۴۳ خودرویی است که در اوج دوران جنگ جهانی دوم ساخته شده است. در روزهایی که بخش زیادی از صنعت خودرو اروپا به دلیل جنگ متوقف شده بود، فولکس واگن با قدرت تمام تولید می‌شد. به تازگی یک دستگاه از این خودرو برای فروش گذاشته شده است. خودرویی که برای خرید آن باید بیش از ۲۹۵ هزار دلار پرداخت کرد. با این پول می‌شود یک دستگاه رولزرویس گوست خرید.

  • خبرهای خوب نیسان برای ۲۰۱۷

    پتفایندر جدید، هم قوی‌تر است و هم زیباتر. این ادعایی است که نیسان ژاپن درباره شاسی‌بلند آفرود خود مطرح می‌کند. خودرویی که پیش‌بینی می‌شود فروش آن از اواخر سال جاری میلادی به‌عنوان مدل ۲۰۱۷ آغاز شود. یک هفت نفره چشم‌نواز که دیگر شاهد آن اغراق‌های بی‌مورد در طراحی‌اش نیستیم. پث‌فایندر جدید دارای همان پیشرانه قدیمی ۵/ ۳ لیتری ۶ سیلندر Vشکل است؛ با این تفاوت که قدرتش با اضافه شدن ۲۴ اسب‌بخار به مرز ۲۸۴ اسب‌بخار رسیده است. نسخه پایه این شاسی‌بلند به‌صورت دیفرانسیل جلو و با جعبه‌دنده معمولی تمام اتوماتیک تولید می‌‌شود.

  • آئودی کامیون‌های هوشمند می‌سازد

    انقلاب خودروهای الکتریکی به‌تدریج به دنیای کامیون‌های کشنده هم سرایت می‌کند و به نظر می‌رسد در آینده‌ای نه‌چندان دور حمل‌و‌نقل بارهای سنگین جاده‌ای به‌صورت کاملا هوشمند و خودکار امکان‌پذیر خواهد بود. در همین راستا دو طراح با ارائه طرحی سه‌بعدی از کامیون‌های آینده به شرکت آئودی پیش‌بینی کرده‌اند که کامیون‌های آینده از نظر آنها این گونه خواهند بود. این طرح سه‌بعدی مربوط به کامیون‌های خودران است که گفته می‌شود در صورت رفع موانع بر سر خودروهای خودران نقش زیادی در حمل و نقل جاده‌ای برعهده خواهند گرفت.

  • پیش به سوی موتورهای کربنی!

    ظهور آلیاژ‌های پیشرفته در صنایع مختلف زمینه‌ساز آغاز دوره جدیدی از پیشرفت‌ها در کاهش وزن و مصرف انرژی بوده که زنجیره این تحولات در صنعت خودرو‌سازی ملموس‌تر از سایر بخش‌ها بوده است. این روزها از شرکت لامبورگینی اخباری مبنی بر آغاز تحقیق برای طراحی موتورهای کربنی به گوش می‌رسد به‌طوری‌که قطعات اصلی در این موتور قرار است از الیاف کربن با مقاومت بالا و وزن کم ساخته شود که در نهایت کاهش مصرف انرژی و افزایش راندمان خودرو را به‌دنبال خواهد شد. از سال ۱۸۷۹ میلادی که برای اولین‌بار فیبرکربن توسط توماس ادیسون استفاده شد تا به امروز این الیاف کاربرد‌های متعددی پیدا کرده است و این روزها انواع پیشرفته‌ای از این فیبرهای کربن در بدنه و بخش‌هایی از خودروها که باید مقاومت بالایی داشته باشند استفاده می‌شود.

  • نفت ارزان و گران رو در روی صنعت خودرو

    بسیاری از صنایع در جهان مستقیم و غیرمستقیم تحت تاثیر نوسان قیمت نفت قرار می‌گیرند. صنعت خودرو نیز از این تاثیرات مستثنی نیست. اما سوال این است که صنعت خودرو از چه قیمتی از نفت سود می‌برد. آیا نفت ارزان باعث رونق این صنعت می‌شود؟ واقعیت تاریخی نشان می‌دهد همان‌گونه که نفت گران صنعت خودرو را با دشواری مواجه می‌کند، نفت ارزان نیز چندان به سود این صنعت تمام نمی‌شود.

    یک خودرو کلاس اقتصادی (خودروهای معمولی شهری) تقریبا ۳۸ درصد قطعاتش به‌طور مستقیم از مشتقات نفتی تهیه شده است. حتی اگر نقش انرژی را در این میان در نظر نگیریم، کاهش قیمت نفت به کاهش بهای تمام‌شده همین ۳۸ درصد نیز کمک می‌کند و از این طریق موجب کاهش قیمت خودرو می‌شود.

  • جاه‌طلبی فورد

    سری ۲۰۱۷ فورد اف۱۵۰ رپتور، پیکاپ فوق آفرود فورد، با قابلیت «باجا» عرضه خواهد شد. این آمریکایی مغرور محصول جدید خود را برای رقابت با شورولت‌ سیلورادو و دوج رَم، تقویت‌ کرده است. محصول جدید دارای یک پیشرانه ۶. ۲ لیتری هشت سیلندر Vشکل ۴۱۱ اسب‌بخاری است. این خروجی توسط جعبه‌دنده ۶ سرعته اتوماتیک به‌صورت ۴WD به هر چهار چرخ منتقل می‌شود. شاید قدرت آن به نسبت نمونه‌های قبلی تغییر چندانی نکرده باشد. اما مکانیزم انتقال قدرت به محورهای عقب و جلو و هم‌چنین سیستم تعلیق و هرزگردی، به طرز چشم‌گیری بهینه‌سازی شده است.

  • آیا این بی‌ام‌و آی۵ است؟

    پایگاه اینترنتی «آمنی‌اتو» که ید طولایی در زمینه پخش شایعات نزدیک به واقعیت دارد، بار دیگر محافل خودرویی را به تکاپو انداخت. این سایت اخیرا تصویری از یک شاسی‌بلند با برند بی‌ام‌و را منتشر کرده است که ادعا می‌کند مدل آی۵ نام دارد. یعنی ترکیبی از سری مدرن خانواده i و شاسی‌بلند ایکس۵ و حتی سدان سری ۵. اگرچه خودروی فوق هرگز توسط مدیران شرکت تایید نشده ولی الگوی طراحی‌اش درست مانند همان آی۳ و آی۸ موجود در بازار است. منبع اصلی این شایعه، گزارش رسمی یکی از مدیران بی‌ام‌و مبنی بر استفاده شرکت از فناوری جدید باتری‌های خوابیده روی یکی از شاسی‌بلندها بوده است.

  • وانتی با موتور هواپیما

    در خانواده کورن همه چیز با یک پرواز شروع شد و ماجرای زندگی این خانواده رنگ و بوی دیگری گرفت. پدر خانواده آدام ۱۳ ساله را که عاشق پرواز بود به فرودگاه محلی می‌برد. همه چیز خوب پیش می‌رود و آدام با قرار گرفتن در هواپیما به آرزوی خود می‌رسد و خلبان با بلند شدن از روی باند کمی اوج می‌گیرد و درست در لحظه‌ای که آدام در حال تجربه حس پرواز بود، پس از مدتی چرخ زدن در آسمان منطقه هواپیما دچار نقص فنی می‌شود و با از دست دادن قدرت موتور در برابر چشمان هراسان پدر و مادر سقوط می‌کند. به دلیل ارتفاع کم سقوط شدت زیادی نداشت و به‌طور غیر‌منتظره‌ای آدام هیچ آسیبی نمی‌بیند و خلبان فقط دچار کبودی‌هایی در اطراف چشم می‌شود.

  • ستاره جدید ترنسفورمرز

    جمع اتوبات‌ها جمع است. پس از انتشار تصاویر مربوط به شخصیت‌های ماشینی سری جدید فیلم تغییر شکل دهندگان، ستاره دیگر به لیست اضافه شد. این یعنی حالا در کنار بوگاتی ویرون، فورد موستانگ شلبی و شورولت کامارو ۲۰۱۷، مرسدس‌ جی‌تی‌آر نیز خواهد آمد. جدیدترین دستاورد بخش موتوراسپرت شرکت یعنی ای‌ام‌جی. این همان کوپه جنجالی است که به‌عنوان جانشین اس‌ال‌اس روانه بازار شده بود. خودرویی با قلب ساده ۴ لیتری هشت سیلندر Vشکل با قدرت ۵۷۷ اسب‌بخار و یک جعبه‌دنده ۷ سرعته دو کلاچه. ویراش R این مرسدس شامل پوشش بیشتر فیبر کربن، اگزوزهای تازه‌ نفس و المان‌های آیرودینامیک بهتر شده است.

  • اکسیر تک‌آرت برای ۹۱۱

    احتمالا تنها تیونری که پورشه به آن اطمینان کامل دارد، هم‌وطنش «تک‌آرت» است. از آن سو مهندسان تیونینگ هم برای این خودروساز سنگ‌ تمام می‌گذارند. نمونه‌اش، آخرین پروژه‌ای است که روی ۹۱۱ انجام شده است. پکیج تقویتی که برای این کوپه زیبا در نظر گرفته شده، شامل افزایش قدرت ۶۰ اسب‌بخاری از ۴۲۰ به ۴۸۰ روی مدل اِس و افزایش ۶۰ اسب‌بخاری از ۵۸۰ به ۶۴۰ اسب‌بخار در مدل توربو است. شتاب صفر تا صد مدل آخر ۷/ ۲ ثانیه برآورد شده است. یعنی همان رکوردی که فراری اف۱۲ تی‌دی‌اف ثبت کرده است. جالب‌تر آنکه، سرعت نهایی این ۹۱۱ از رکورد ۳۱۰ کیلومتر در ساعت به عدد باورنکردنی ۳۳۸ کیلومتر در ساعت رسیده است.

  • نفت علیه بازار خودرو

    نفت یکی از عوامل مهم و تعیین‌کننده در رونق یا رکود در بخش‌های مختلف اقتصادی است. تغییرات قیمت این ماده سیاه در بازارهای جهانی باعث می‌شود صنعت خودرو‌ اثرات مثبت یا منفی را به خود ببیند. قیمت جهانی نفت روی قیمت سوخت تاثیر مستقیم دارد و بررسی‌ها نشان داده است که با کاهش هر ۲۰ دلار قیمت نفت، ۵۰ سنت قیمت بنزین ارزان‌تر می‌شود که این کاهش قیمت نفت و سوخت باعث رونق بازار خودروهای پر‌مصرف می‌شود که تا پیش از این با دشواری بیشتری خرید و فروش می‌شدند و همچنین کاهش قیمت نفت باعث افزایش رونق در بخش خودروهای کارکرده و قدیمی‌تر می‌شود.

  • آغاز فروش کره‌ای مدرن

    هیوندای سرانجام پای «آیونیک» سدان هیبریدی خود را به بازار انگلستان باز کرد. خودرویی که بر حسب انتخاب کاربر یا می‌تواند به‌صورت تمام برقی کار کند یا به‌صورت هیبریدی با امکان اتصال مستقیم به پریز. پیشرانه بنزینی آن شامل یک موتور ۶/ ۱ لیتری ساده با قدرت ۱۳۹ اسب‌بخار می‌شود. در صورت ورود موتور برقی که با باتری‌های یون- لیتیومی با هر گالن (۷/ ۳ لیتر) سوخت می‌تواند ۱۳۳ کیلومتر پیمایش داشته باشد. هیوندای فوق با یک جعبه‌دنده ۶ سرعته دوکلاچه می‌تواند صفر تا صد را در ۹. ۹ ثانیه بپیماید و بعد از آن به سرعت نهایی ۱۸۵ کیلومتر در ساعت برسد.

  • و سرانجام لافراری روباز

    شایعاتی که مدت‌ها کمپانی فراری را تحت فشار قرار داده بود و شرکت مدام آنها را تکذیب می‌کرد، دست آخر لباس واقعیت پوشید. ابرخودروی «لافراری» به‌صورت روباز عرضه می‌شود. خودرویی که احتمالاً نام جدید «آپرتا» روی آن گذاشته شود. البته اسب سرکش مارانلو هنوز هم همه‌چیز را در هاله‌ای از ابهام و محافظه‌کاری مطرح می‌کند. حتی بعید نیست که نام خودرو نیز دستخوش تغییراتی شود. پروسه حذف سقف از این کوپه جنجالی با حرف و حدیث‌های بسیاری همراه بود. بسیاری از کارشناسان این اقدام را باعث ضعف این خودرو در زمینه ایمنی می‌دانند.

  • نمایش خیره‌کننده آکورا

    بازگشت زیرمجموعه لوکس‌ساز هوندای ژاپن به دنیای مسابقات حرفه‌ای با حاشیه‌های فراوانی همراه بوده است. آکورا که قصد دارد فصل جدید رقابت‌های کلاس جی‌تی‌۳ را با سوپراسپرت خود یعنی ان‌اس‌ایکس استارت بزند، زیر فشارهای منتقدان قرار دارد. اغلب نظرات منفی درباره این خودرو حول بحث پایداری آن تمرکز داشت، اما آکورا در یک روز بارانی توانست نمایشی بی‌نظیر از ان‌اس‌ایکس جی‌تی‌۳ خود را به عرضه بگذارد. استفاده از بادی‌کیت فوق مهندسی و المان‌های آیرودینامیک حساب‌شده و همچنین تایرهای سفارشی، کاری کرد که این محصول ژاپنی، عملکرد بی‌نقصی را در شرایط نامساعد جوی به نمایش بگذارد.

  • تب هوشمندسازی به دوچرخه رسید

    یکی از راه‌های حفظ سلامت بدن استفاده از دوچرخه برای جابه‌جایی‌های درون شهری است. سبک زندگی امروز انسان‌ها به‌گونه‌ای است که تحرک بسیار پایینی دارند و از این جهت در معرض انواع مشکلات متعدد جسمی قرار می‌گیرند. اما استفاده از دوچرخه مشکلات و معضلات خاص خود را دارد مخصوصا زمانی که افراد در محیطی نا آشنا و جدید دوچرخه‌سواری می‌کنند. در چنین شرایطی افراد به دلیل عدم آشنایی با تقاطع‌ها و مسیرهای عبور با استرس زیاد و سر درگمی رکاب خواهند زد. چرا که مسیر‌یابی روی دوچرخه با مشکلات و مشقت زیادی انجام می‌شود و گاهی باعث کاهش تمرکز و بروز حادثه می‌شود.

  • خطر هک خودروها جدی شد

    با وابسته شدن بیشتر خودروهای جدید به وسایل و ابزارهای کنترل از راه دور فضا برای خرابکاری و نفوذ هکرها به خودروها افزایش‌یافته است. اخیرا تیمی از کارشناسان امنیت و نفوذ به خودروها دریافته‌اند که از طریق مرورگر وب می‌توان خودروهای بی‌ام‌و را هک کرد. در سال‌های اخیر خودروسازان بسیاری تلاش‌های زیادی برای افزایش راحتی کاربران محصولاتشان در دسترسی به خودروها انجام داده‌اند که درنتیجه آن خودروها از طریق ارتباط با وسایل و ابزارها یا کلیدهای همراه مالک خودرو در دسترس آنها قرار می‌گیرند و افراد می‌توانند بدون استفاده از کلید فیزیکی وارد خودرو شده و از آن استفاده کنند.

  • چهارچرخ هیبرید برای آینده

    چهار چرخ‌ها ازجمله وسایل نقلیه‌ای هستند که در انواع مختلف و با کاربردهای متنوع ساخته می‌شوند. داشتن چهارچرخ باعث افزایش ایمنی می‌شود و پایداری بیشتر در سواری را به ارمغان می‌آورد. از ویژگی بارز این وسایل موتوری نداشتن اتاق کامل است و معمولامیله‌هایی وظیفه محافظت از سرنشینان را بر عهده می‌گیرند. شرکت شفلا به‌عنوان شرکتی خصوصی و فعال درزمینه ساخت قطعات قابل‌استفاده در صنعت خودرو و هوا و فضا فعالیت دارد. این شرکت آلمانی به‌عنوان یک تامین‌کننده قطعات، با طراحی یک چهارچرخ بیوهیبرید توجه‌ها را به خود جلب کرده است.

  • چراغ سبز ژاپن به آینه بغل‌های دوربینی

    اخیرا برخی شرکت‌های خودروسازی در محصولاتشان به‌جای استفاده از آینه از دوربین با زاویه دید بیشتر استفاده می‌کنند که این موضوع باعث می‌شود در آینده نه‌چندان دور استفاده از آینه‌های سنتی در آینه‌بغل خودروها به‌تدریج منسوخ شود. کادیلاک، فولکس‌واگن و بی‌ام‌و ازجمله شرکت‌هایی هستند که از این فناوری در برخی محصولاتش استفاده کرده‌اند. تغییراتی از این دست که به ایمنی خودروها مربوط می‌شوند باید با مجوزهای لازم صورت بگیرد و پیش از این تسلا در مدل X خود قصد استفاده از دوربین به‌جای آینه را داشته است که نتوانست مجوزهای لازم را برای این کار به‌دست آورد و در مدل تولیدی مجبور به استفاده از آینه‌های سنتی شد.

  • مروارید جنگجو

    اگر نگوییم مرسدس‌‌می‌باخ اس۶۰۰ لوکس‌ترین خودروی دنیا است، بی‌شک باید او را یکی از رقبای اصلی رولزرویس و بنتلی بدانیم. اکنون این آلمانی رویایی به کمک تیونر همیشه ناآرام بنز یعنی برابوس،‌ تبدیل به اعجوبه‌ای بی‌مانند شده‌ است. سدان فول سایز فوق لوکسی که پیشرانه ۶ لیتری ۱۲ سیلندر آن به نمونه ۳/ ۶ لیتری با همان آرایش تبدیل شده است. این یعنی قدرتش به راحتی به مرز باورنکردنی ۹۰۰ اسب‌بخار رسیده است. حیرت‌انگیز است که این آهن‌پاره ۸/ ۲ تُنی می‌تواند صفر تا صد را در ۷/ ۳ ثانیه طی کند سپس از مرز سرعت نهایی ۳۵۰ کیلومتر در ساعتی نیز بگذرد.

  • سورپرایز پاگانی

    اگرچه تصویر فوق یک رندر گرافیکی است، اما مطمئن هستیم که پاگانی ایتالیا در نظر دارد در همین تابستان نمونه رودستر هوایرا را معرفی کند. خودرویی که می‌دانیم درون سینه‌اش یک پیشرانه ۶ لیتری ۱۲ سیلندر Vشکل دو توربو تعبیه شده است. همان پیشرانه‌ای که از مرسد‌س‌بنز خریداری شده و قدرتی معادل ۷۳۰ اسب‌بخار با ۱۰۰۰ نیوتن‌متر گشتاور دارد. پاگانی برنامه دارد تنها صد دستگاه از این خودرو تولید کند. پیش‌تر شرکت توانسته بود با نمونه روباز «بی‌سی» که ۷۸۹ اسب‌بخار قدرت و ۱۰۹۸ نیوتن‌متر گشتاور داشت، مشتریان خوبی را برای خود دست و پا کند.

  • وقتی نفت قربانی می‌گیرد!

    عوامل مهمی روی خودروسازی جهان اثر می‌گذارند. از کاهش قدرت خرید مردم در بازه‌های زمانی مختلف در کشورها، حتی در اقتصادهای توسعه یافته، تا افزایش قیمت مواد اولیه، اعتراضات کارگری و بحران‌های بین‌المللی که موجب از دست رفتن بازارهای صادراتی برای برخی خودروسازان در طول تاریخ یکصد و چند ساله این صنعت شده است. اما تنها یک کالا است آنقدر قدرت دارد که توانسته سمت و سوی صنعت خودرو را عوض کند. آن هم نه یک بار بلکه چند بار! در میانه دهه ۷۰ میلادی یکی از جدی ترین بحران‌های نفتی جهان بروز کرد. این بحران اثر خود بر صنعت خودرو را با خارج کردن دور از دست خودروسازان آمریکایی برجای گذاشت.

  • اسپرت‌بازی خروس‌ها

    کلیو آر. اس برای بار دوم در سال جاری میلادی بهینه‌سازی شد. رنوی فرانسه که حسابی از فروش خوب این هاچ‌بک جوان‌گرا احساس رضایت می‌کند، بدون غرور اضافه نسخه زیباتری از آن را معرفی کرد. نسخه‌ای که شامل چراغ‌های LED جدیدتر و رینگ‌های ۱۸ اینچی تازه‌تر هستند. جالب‌تر آنکه شرکت یک‌ بار دیگر روی خروجی قوای محرکه آن تجدید نظر کرده است. یعنی کاری کرده است که ۲۰۰ اسب‌بخار نیروی خالص از دل پیشرانه ۶/ ۱ لیتری توربوشارژ آن بیرون کشیده شود. این خروجی توسط یک جعبه‌دنده ۶ سرعته دو کلاچه به‌صورت FWD به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود.

  • حراج توپ آتشین

    در سال ۱۹۳۸ بیوک تولید مدل «سوپر» را آغاز کرد. ماشینی که در سال ۳۹ میلادی به بازار عرضه شد و خیلی زود به سوپراسپرت برتر عصر خودش تبدیل شد. بیوک سوپر در شرایطی وارد بازار شد که سوپراسپرت‌های اروپایی در حال تعطیلی ناشی از جنگ جهانی بودند. این خودرو تا سال ۱۹۵۸ در خط تولید بود و بعد از آن بازنشسته شد. اما شهرت بیوک سوپر به دلیل یک دستگاه از مدل ۱۹۵۲ آن است که در زمان خودش توانست رکورد سریع‌ترین خودرو جهان را به دست آورد. این بیوک سوپر که برای سرعت تیونینگ شده بود نه یک بار بلکه ۶ بار توانست رکورد سرعت وسایل نقلیه زمینی را بشکند.

بیشتر