اپیدمی شدن ویروس کرونا میتواند اقتصاد جهانی را بیش از هزار میلیارد دلار دچار زیان کند. براساس پیشبینی پژوهشکده اقتصادی آکسفورد، با توجه گسترش این ویروس به مناطق خارج از قاره آسیا امکان نزول ۳/ ۱ درصد اقتصاد جهانی چندان دور از ذهن نیست. به این ترتیب، ۱۱۰۰ میلیارد دلار از کل درآمد جهانی کاسته خواهد شد. مدلسازی این پژوهشکده از تاثیر ویروس کرونا بر اقتصاد جهان نشان میدهد که هماکنون نیز اثرات مخرب از چین به سایر نقاط دنیا سرایت کرده است. با تعطیلی کارخانهها مواد اولیه بسیاری از شرکتها نیز به اتمام رسیده و منجر به تعطیل شدن خط تولید کارخانههای وابسته به مواد در سایر قارهها شده است.
دو هفته پس از شیوع کرونا در کشور، کمبود اقلام بهداشتی و احتکار از سوی سودجویان حتی گریبان پرسنل بهداشتی کادر درمانی را هم گرفت و موجب شد تا وزیر بهداشت در نامهای گلایهآمیز به رئیسجمهور از بازار سیاه ماسک و کالاهای بهداشتی شکایت کند. رئیس ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا نوشت: «آیا رواست گروهی دل به دریای آلودگی جهت رهایی مردم بزنند و گروهی لباس و ماسک اینان و بیمارانشان را در انبارها برای سودجویی صد برابری یا قاچاق به دیگر کشورها تلنبار کنند؟» در واکنش به این نامه، پای دادستان کل کشور هم به ماجرا باز شد و محمدجعفر منتظری هشدار داد که مجازات «افساد فیالارض» در انتظار احتکارکنندگان و اخلالگران نظام سلامت است.
این هفته درحالیکه وزیر بهداشت ضمن هشدار نسبت به شیب صعودی این بیماری در آینده روزهای سختی را برای ایرانیان پیشبینی کرده و از مردم خواسته بود در منازل خود بمانند، تب کرونا ایران را فراگرفت و شهرها و استانهای زیادی را درگیر خود کرد. در چنین شرایطی پیامدهای اقتصادی کرونا مورد توجه مقامات کشور قرار گرفت و تمهیداتی برای این موضوع در نظر گرفته شد. در همین رابطه سخنگوی دولت از امهال دوماهه سررسید وامها خبر داد و رئیسکل بانکمرکزی هم به بانکها توصیه کرد با توجه به تعطیلی یا کاهش فعالیت برخی از کسبوکارهای کشور به علت شیوع کرونا، در زمینه تمدید زمان و نحوه وصول اقساط وامها، همراهی لازم را با مشتریان داشته باشند.
این هفته پخش فیلمهایی از بیتوجهی و غفلت برخی از افراد افراطی در زمان شیوع ویروس کرونا در کنار اظهارنظر بعضی از مروجان طب اسلامی نهتنها سوژه کاربران در شبکههای اجتماعی و رسانههای داخلی شد بلکه به جهت جهانی شدن این بیماری، سر از شبکههای خارجی هم درآورد. در این فیلمها، افرادی با حضور در بقاع متبرکه اقدام به لیسیدن ضریح کرده و با راهاندازی چالشی مجازی، مخالفت خود را با توصیههای بهداشتی مسوولان اعلام کردند.
معمولا در یک تعریف ساده میتوان گفت اقتصاد غیررسمی تمام فعالیتهای اقتصادی است که بنا به دلایلی دیده نمیشود، این دلایل را اگر بهصورت ریز و جزئیتر بررسی کنیم به همان طریق میتوانیم اقتصاد غیررسمی را در چند بخش ببینیم. گاهی وقتها برخی فعالیتهای اقتصادی دیده نمیشوند و پنهان هستند؛ به این دلیل که غیرقانونیاند، مثلا مواد مخدر یا خیلی فعالیتهای دیگر را میتوان در نظر گرفت که به دلایل خیلی ساده، دولت و حکومت، آن امور را غیرقانونی اعلام کرده و اینها ثبت نشده و دیده هم نمیشوند. این بخش از فعالیتهای غیررسمی را میتوانیم غیرقانونی در نظر بگیریم.
فضای آکادمیک علم اقتصاد در ایران بهشدت درگیر انحصار نامهاست. این انحصار را میتوان در زمینه موضوعات نیز مشاهده کرد؛ یعنی تمام موضوعات مطرحشده در منابع اقتصادی ایران از تعداد انگشتان دست فراتر نمیرود. بهندرت میتوان درسنامهای یافت که درگیر این انحصارها نباشد. درسنامههای اقتصادی در ایران یا حول موضوعات تخصصی اقتصاد خرد و کلان متعارف شکل گرفتهاند و توجهی به نظریات جدید علم اقتصاد ندارند یا تحت سیطره استادان بنامی همچون کینز، مسکولِل، واریان، رومر، منکیو و برانسون هستند.
اقتصاد سایه در همه کشورها وجود دارد و ما اطلاعات کمی درباره این اقتصاد داریم. پرداخت نکردن مالیات و بیمه یکی از عوامل شکلگیری اقتصاد غیررسمی است و در حوزه اقتصاد دیجیتال نیز این نوع اقتصاد در سایه شکل میگیرد. اقتصاد غیررسمی با فعالیتهای غیرقانونی همچون قاچاق انسان و موادمخدر همپوشانی دارد. ایران بسیار بزرگ و پهناور است و در مناطق مختلف بهویژه در روستاها فعالیتهای اقتصادی در سایه وجود دارد. بر همین اساس ارزیابی حجم فعالیت اقتصادی در بخش غیررسمی اهمیت بالایی دارد. برای تخمین درباره اقتصاد در سایه میتوانیم از روش تحقیقات میدانی استفاده کنیم یا رویههای آماری را در دستور کار قرار دهیم. روش دیگر ردیابی تبادلات مالی است که روش کارآمدی برای ارزیابی اقتصاد غیررسمی محسوب میشود.
آلبوم «خراسانیات» اثر مشترک محمدرضا شجریان و پرویز مشکاتیان در زمان اوج همکاریهای این دو موسیقیدان برجسته ایرانی و در سال ۶۵ ضبط شده است. از مجموعه همکاریهای شجریان و مشکاتیان تاکنون کمتر از ۱۰ آلبوم منتشر شده و این درحالی است که به نظر میرسد آثار بیشتری از این دو چهره مطرح موسیقی ایرانی در طول سالهای اوج همکاری آماده شده باشد. چنان که سه سال پیش آلبوم «طریق عشق» منتشر شد و نوید داد که همچنان آثاری منتشر نشده با ساز مشکاتیان و صدای شجریان وجود دارد و در این روزها که مشکاتیان چهره در نقاب خاک کشیده و شجریان در بستر بیماری است و در آینده نیز احتمالا اثری تازه خوانده شده از ایشان منتشر نخواهد شد، ما میتوانیم شنونده آوازها و تصانیفی باشیم که تا این زمان نشنیدهایم.
«عجیب السلطنه» یک اتفاق در ناکجا آباد زمانی و مکانی است. این نمایش، رفتار و کنش آدمها نسبت به یکدیگر را نشان میدهد، آدمهای قدرتمند راحت کارهای خود را پیش میبرند و آدمهای مظلوم همواره تابع این آدمها هستند. نمایشنامه «عجیب السلطنه» نوشته مرحوم علی بهروزنسب است. سالهای پیش دوستی کتاب آن را به من هدیه داد، این متن بسیار جذاب بود و میخواستم آن را روی صحنه ببرم، در سال ۱۳۹۰ «عجیب السلطنه» را نمایشنامهخوانی کردم و مرحوم بهروزنسب به تماشای کار آمدند و به من گفتند با قدرت پیش بروید تا کار را روی صحنه ببرید، اما چند سالی نتوانستیم کار را روی صحنه ببریم و حال که این اثر اجرا میشود، ایشان در کنار ما نیستند.
سینمای مستند ما در سالهای اخیر توانسته با انتخاب موضوعاتی خاص و جنجالی دوران نوزایی را برای خود بازتعریف کند. رشد و تعالی این سینما در یک دهه اخیر به خوبی توانسته محبوبیت و جذابیت سینمای مستند را در میان عامه سینمادوستان ایرانی بیش از پیش افزایش دهد. گسترش استقبال از جشنواره فیلمهای مستند و همچنین توجه به اینگونه از فیلمهای سینمایی در جشنوارههای بزرگی مثل فجر، مصداق توجه عموم به این سینما است.
این روزها که همه در تبوتاب کرونا هستند، در بین دوستان و آشنایان بسیار دیدهایم کسانی که با دست زدن به پیشانی خود گرمای بیشتری از روزهای قبل حس میکنند، همه انگار گلویشان اندکی به خارش افتاده، تا کسی سرفهای میزند بقیه اندکی از او فاصله میگیرند، همه گله میکنند که بدن درد و احساس خواب آلودگی دارند، در شبکههای اجتماعی مدام اطلاعات مربوطه به آثار و علائم کرونا رد و بدل میشود و تلفنهای همراه همه پر از پیامهای تکراری است، در ادارات کارکنان الکل بهداشتی و ضدعفونی کننده بهدست درحال ضدعفونی کردن میز و صندلی و لوازمشان هستند و با خنده و شوخی از خشک شدن پوستشان و آینده وسواسیشان میگویند. در چنین احوالی که کمتر کسی علاقهای به میهمانی و خارج شدن غیرضروری از خانه دارد صحبت از سفر کردن و گردشگری کمی بعید بهنظر میرسد. برخی نگرانند در مرحله ابتدایی کرونا باشند و چون هنوز ابتلایشان روی خود را نشان نداده، دیگران را درگیر بیماریشان کنند و برخی دیگر نگران که مبادا با رفتن به سفر از کسانی که هنوز بیماریشان به مرحله بروز نرسیده، کرونا بگیرند.
هزینههای مربوط به «تامین محل اقامت» و همچنین «غذا» دو جزء اصلی مخارج سفر و گردشگری خانوارها محسوب میشود. هرچند طی یکی دو ماه گذشته، «بنزین» به عنوان جزء سوم در سبد هزینههای گردشگری مردم خودنمایی کرده اما همچنان وزن دو جزء اول به لحاظ نسبی سنگینتر از هزینه سوخت سفر است.
نهم اسفندماه ۹۸ محمود خیامی یکی از بنیانگذاران نوستالژیکترین خودروی کشور چشم از جهان فرو بست. شاید نام احمد و محمود خیامی برای برخی آشنا نباشد، اما «پیکان» هنوز در خاطرات تمام ایرانیها نقش بسته است. خودرویی که سالها در ایرانناسیونال یا همان ایران خودرو تولید میشد و بعد از حدود نیم قرن از خط تولید خارج شد. گفته میشود این خودرو توانست به شکلگیری طبقه متوسط شهری کمک کند و سبک زندگی مردم را تغییر دهد.
تهدید بزرگتر از «جهش قیمت زمین» در بازار ساخت و سازهای مسکونی شهر تهران «القای مسوولیت صفر شهرداری در این حوزه» است که اگر این فرضیه غلط در بازار جا بیفتد، وضعیت عرضه مسکن در سال آینده بدتر هم خواهد شد. قیمت زمین در تهران تا حدود ۵/ ۱ برابر قیمت مسکن رسیده که نسبت کاملا بی سابقهای است. این فاصله بزرگ قیمتی، حاشیه سود سازندهها را تحت تاثیر قرار داده (تخریب کرده) است تا جایی که خیلی از بساز و بفروشها وضعیت فعلی را قابل ادامه –به لحاظ سرمایهگذاری- نمیدانند. بخشی از رکود ساختمانی در ماههای گذشته از سال ۹۸ ناشی از همین موضوع است بهطوریکه میزان عرضه مسکن تازه ساز در ۹ ماه اول امسال دست کم ۲۵ درصد کاهش پیدا کرده است.
پارلمان محلی پایتخت این روزها درحال بررسی و جمعبندی جزئیات دخل و خرج شهر تهران در سال آینده است. مطابق با جدیدترین تصمیمگیریهای انجام شده در صحن علنی شورایشهر، جمع کل منابع و درآمدهای پیشبینی شده در بودجه سال آینده شهرداری تهران ۳۰ هزار و ۵۷۴ میلیارد و ۴۱۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است که از این مبلغ ۱۵ هزار و ۹۵۵ میلیارد و ۴۳۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان مربوط به درآمدهای ناشی از عوارض عمومی، عوارض اختصاصی و بهای خدمات و همچنین درآمدهای حاصل از موسسات انتفاعی شهرداری است.
سههزار موتورسیکلت برقی با تسهیلات سازمان حملونقل و ترافیک شهرداری تهران تولید و بهمنظور کاهش آلودگی هوا و مدیریت مصرف سوخت در اختیار توزیعکنندگان شرکت ملی پست در پایتخت قرار میگیرد. به گزارش «دنیای اقتصاد»، موضوع تحویل موتورسیکلتهای پاک به پستچیان نتیجه یک تفاهمنامه چهارجانبه است که به همت سازمان حملونقل و ترافیک شهرداری تهران با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شرکت ملی پست و شرکت تولیدکننده موتورسیکلتهای برقی منعقد شده است. بر اساس این تفاهمنامه، تولید سههزار دستگاه موتورسیکلت برقی برای پستچیهای پایتخت در دستور کار قرار گرفته است. شهرداری تهران با هدف کمک به کاهش آلودگی هوا و استقرار مدیریت سبز، اعطای تسهیلات با کارمزد ۴ درصد تا سقف ۱۵ میلیون تومان برای هر موتورسیکلت برقی را برعهده گرفته است.
فرمول پرداخت وام خرید مسکن که در بازار غیررسمی و با سقفهای متفاوتی به متقاضیان پرداخت میشد به روزرسانی شد. بررسیهای «دنیای اقتصاد» از آخرین وضعیت بازار غیررسمی وام خرید مسکن نشان میدهد در حالی که چندی پیش بسیاری از فعالان بازار آزاد وام مسکن فعالیتهای خود را محدود کرده بودند طی روزهای گذشته با تغییر فرمول پرداخت وام به متقاضیان و ایجاد تغییر در سقفهای وام، بهطور مجدد به این عرصه بازگشت کردهاند. علاوه بر بانکهای عامل پرداختکننده وام مسکن که بهصورت رسمی اقدام به پرداخت تسهیلات خرید و ساخت واحدهای مسکونی در اشکال مختلف به متقاضیان واجد شرایط میکنند برخی از موسسات و اشخاص حقوقی نیز بهصورت غیررسمی در این عرصه فعالیت دارند.
غوغایی که برای به اختیار درآوردن دستگاههای الکترونیک و انجام کارها به فرمان صوتی در جهان ایجاد شده بیسبب نیست، چراکه آمار فروش اسپیکرهای هوشمند در سومین فصل سال ۲۰۱۹ نشان داد که این گجتها مجموعا ۹/ ۴۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته و به ۶/ ۲۸ میلیون دستگاه رسید. این باعث شده تا بعد از آمازون و اپل شرکتهای دیگر نیز به رقابت در این بازار مشتاق شوند. هوآوی از جمله این شرکتهاست که در ادامه نگاهی به جدیدترین اسپیکر هوشمند آن در مقایسه با هوم پاد اپل که دو سال قبل از این ارائه شد خواهیم داشت.
ساختههای شرکت Autodesk، همواره سرآمد ابزارهای طراحی بوده و از واجبات کاری مهندسان و دانشجویان معماری به شمار میروند. Homestyler Interior Design محصول این شرکت خوشنام، آمده تا با قابلیتهایش شما را در طراحی محیطهای داخلی یاری کند. HID بهشت علاقهمندان به طراحی داخلی است؛ با داشتن آن روی گجت خود، دیگر نیازی به کاغذ و اتود و خطکش برای طراحی و پیشبینی چیدمان منزل نخواهید داشت. بلکه کافی است ایدههای دکوراسیون خود را، بدون اتلاف وقت و تنها با چند کلیک در محیط اپلیکیشن پیادهسازی کنید.
اینروزها وایفای را در همهجا میتوانید ببینید. شبکه وایفای حکم اکسیژن را برای دسترسی به اینترنت، استریم رسانه، بازی و... دارد و قطع شدن آن احتمالا شما را کلافه خواهد کرد. به همین دلیل قصد داریم در این مطلب چند روش برای شناسایی و رفع مشکلات رایج احتمالی شبکه وایفای ارائه کنیم.
بازار خودرو نیز همچون دیگر بازارها با شیوع کرونا روزهای آرامی را پشتسر میگذارد. بهطوریکه به گفته بسیاری از فعالان خودرو خرید و فروش به کمترین میزان خود رسیده است. آنطور که فعالان بازار میگویند، بسیاری از شهروندان خرید و فروش خودرو را به دلیل آنکه نیاز به حضور فیزیکی در بنگاهها و دفترخانهها دارد، متوقف کرده و برخی حتی برای انجام امور مربوط به شمارهگذاری خودروهای خود نیز مراجعه نمیکنند.
محمود خیامی بنیانگذار شرکت ایرانخودرو که از وی بهعنوان پدر خودروسازی ایران یاد میشود؛ شامگاه پنجشنبه گذشته در لندن درگذشت. وی شرکت ایران ناسیونال را به همراه برادر خود احمد آقا در ۱۲مهرماه ۱۳۴۱ با ۱۰ میلیون تومان سرمایه، برای تولید اتوبوسهای بین شهری تاسیس کرد. پس از انقلاب ایران ناسیونال مصادره شد و به ایران خودرو تغییر نام پیدا کرد و محمود خیامی هم به لندن رفت. برادران خیامی قبل از انقلاب دهها شرکت مختلف در صنایع سنگین ایجاد و خدمات بسیار زیادی برای توسعه صنعت کشور انجام دادند. بیمه آسیا، مبلیران، فروشگاه کوروش، کارخانه بریجستون، پیستونسازی ایران، ایدم تبریز و بانک صنعت و معدن از جمله برخی نامهای آشنایی است که برادران خیامی پایهگذار آنها بودهاند. آنچه مشخص است زمانی که شرکت آنها با تشکیلات جدید و نام رسمی «ایران ناسیونال» در سال ۱۳۴۶ و با سرمایه ۳۰میلیون تومان ثبت شد، تنها میتوانست روزانه ۱۰ خودروی سبک و ۷ خودروی سنگین (اتوبوس و کامیون بنز) تولید کند.
شیوع کرونا در چین از میان تمامی صنایع و کسب و کارها، خودروسازی جهان را متاثر از خود کرد. آنچه مشخص است گسترش این ویروس در شهر صنعتی ووهان که بسیاری از خودروسازان مطرح دنیا را در خود جای داده، تولید و فروش جهانی خودرو را با افت همراه کرده است. طبق اخبار واصله فعالیت خودروسازان حاضر در این شهر تا پایان ماه مارس متوقف خواهد بود، این در شرایطی است که قطعهسازی جهان نیز متاثر از شیوع کرونا در چین خودروسازان دیگر کشورها را نیز به زحمت انداخته است.
شیوع کرونا این بار فرای مرزهای کشور مبدا سرایت کرده و به ایران نیز رسیده است. شدت سرایت این ویروس چینی بسیار بالاست و همین امر سبب شده تا مردم در تمام امور زندگی از جمله حضور در کوچه و خیابان تمام تلاش خود را برای جلوگیری از ابتلا به کرونا انجام دهند. در این شماره از «قاب هفته» نمایی از خیابانهای تهران را در مواجهه با شرایط جدید مشاهده میکنید.
ثروتمندترین فرد کشور جمهوری چک، در مه ۱۹۶۴ به دنیا آمد. پتر کلنر در سال ۱۹۸۶ از دانشکده اقتصاد صنعتی دانشگاه اقتصاد پراگ فارغالتحصیل شد. او بعد از انقلاب مخملی چکاسلواکی در یک شرکت واردات دستگاههای فتوکپی مشغول بهکار شد.
آیریس بالبینا فونتبونا، تاجر میلیاردر اهل شیلی است که ثروتش را از همسرش که صاحب شرکت آنتوفاگاستا بود، به ارث برده است. او ثروتمندترین فرد شیلی محسوب میشود.
دانین چیاراوانونت که به چیا کوک مین هم معروف است، تاجر میلیاردر تایلندی است که ریاست گروه CP، بزرگترین شرکت خصوصی تایلند را در اختیار دارد. دانین در سال ۱۹۳۹ متولد شد. او چهارمین پسر چیا اک چور بود. پدر دانین به همراه عمویش در دهه ۲۰ چین را به مقصد بانکوک ترک کرده بودند تا دانههای گیاهی و سموم کشاورزی بفروشند. کسبوکار آنها به تدریج تنوع جغرافیایی بیشتری در آسیا پیدا کرد و با یکسری قراردادهای خرید بنگاههای تکنولوژی و ابتکارات کشاورزی، توسعه یافت.
در اکوسیستم نوپای فینتک ایران، تعداد استارتآپهای حوزه پرداخت (Payment) و انتقال پول (money transfer) با سرعت زیادی در حال افزایش هستند. در این میان استارتآپها بیشتر از آنکه با تکنولوژی دست و پنجه نرم کنند با مسائل حقوقی و قانونی درگیر بودهاند. زیبال استارتآپی با ایدهای نو است که توانسته گامی نو در میان استارتآپهای حوزه فینتک بردارد. با محمد زمانزاده یکی از همبنیانگذاران این استارتآپ گفتوگویی داشتیم که در ادامه شما را به خواندن آن دعوت میکنیم.
فدرال رزرو نیویورک هر ماه احتمال وقوع رکود را در گزارشی پیشبینی و منتشر میکند. رصد این احتمال در سالهای پیش از وقوع بحرانهای مالی از کمخطا بودن معیار بانک نیویورک حکایت دارد. طبق گزارشهای این بانک، احتمال رکود در سال ۲۰۰۰ میلادی پس از ورود به اعداد ۲ رقمی تا ۴۰ درصد نیز رسید و به خوبی رکود بین سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۲ را پیشبینی کرد. در یک نمونه دیگر، فدرال رزرو نیویورک ماه ژوئن سال ۲۰۰۶ احتمال رکود را باز هم ۲رقمی پیشبینی کرده بود و پس از آن، این احتمال تا سال ۲۰۰۷ به حدود ۴۰ درصد رسید. گزارش بانک نیویورک این بار نیز رکود بزرگ سالهای ۲۰۰۹-۲۰۰۷ را به درستی پیشبینی کرد. گزارشهای ماهانه شعبه نیویورکی فدرال رزرو از سال ۱۹۵۹ میلادی هر ماه بهطور مرتب منتشر شده است. احتمال بروز رکود پس از سال بحرانی ۲۰۰۹ میلادی همواره تکرقمی ثبت شده بود تا اینکه گزارش این بانک از ماه اکتبر سال ۲۰۱۷ به سطح ۲رقمی بازگشت. احتمال وقوع رکود در این ماه به ۳۳/ ۱۰ درصد رسید. این احتمال همچنان بالای سطح ۱۰ درصدی گزارش میشود که شباهت بسیاری به گزارشهای سال ۲۰۰۷ میلادی دارد.
سرعت شیوع بحران کووید-۱۹ ممکن است زمینهای برای رکود اقتصاد جهان باشد. سیاستگذاران اقتصادی وقت زیادی برای هدردادن در تدارک پاسخ ندارند. ترجیحا باید به شکل کامل از بازده کم اوراق قرضه، تورم زیر هدف و درسهای آخرین رکود اقتصادی استفاده کنند.
منحنی بازدهی اوراق قرضه، نموداری است که نرخ بازده اوراق با کیفیت اعتباری یکسان را با سررسیدهای کوتاهمدت (چندماهه)، میانمدت (چندساله) و بلندمدت (بیش از ۵ ساله) نمایش میدهد. منحنی بـازدهی بهعنوان الگویی برای ترسیم و ارائه وضعیت اوراق منتشر شده ازسوی دولت (خزانهداری) استفاده میشود. این منحنی بیشتر برای ارزیابی شرایط اوراق قرضه در ایالاتمتحده آمریکا بهکار گرفته میشود. رایجترین منحنی بـازدهی در آمریکا، اوراق قرضه خزانهداری را با سررسید ۳ماهه، ۲ساله، ۵ساله و ۳۰ ساله مقایسه میکند. این منحنی بهعنوان معیاری برای سایر انواع اوراق قرضه در بازار، مانند نرخهای وام مسکن یا نرخ بهرههای بانکی و همچنین پیشبینی تغییرات در خروجی بازار و روند آتی اقتصادی نیز استفاده میشود. منحنی بازدهی بهطور کلی دارای سه حالت رایج شامل منحنی نرمال، خطی و معکوس است. سرمایهگذاران و سیاستگذاران آمریکا همواره به شیب منحنی بازدهی توجه خاصی دارند؛ چراکه به یافتن ایده و سرنخی از تغییرات نرخ بهرههای بانکی در آینده و فعالیت اقتصادی کمک میکند.