جدال دولت و صادرکنندگان بر سر ارز صادراتی با وجود بخشنامههایی که از ابتدای امسال صادر شده، ادامه دارد. از دولت اصرار و از صادرکننده انکار. سیاستگذار از موضع خود پایین نمیآید و برآنچه در قالب بخشنامه و دستورالعمل صادر کرده، مصر است. اما صادرکننده همچنان کارآیی این سیاستها را انکار میکند. در این میان، سیاستگذار انتقادهایی را به صادرکنندگان وارد میداند و خود را در مقام مدافع منابع ملی میبیند. آنچه در گفتوگو با محسن جلالپور گذشته، روایتی از همین انتقادهای دولت بر صادرکنندگان است. ما از نگاه سیاستگذار، صادرکنندگان را به نقد گذاشتهایم و جلالپور به عنوان یک صادرکننده قدیمی، به این انتقادها پاسخ داده است.
تاریخ ۴۰ ساله پس از انقلاب نشان میدهد که هرگاه کشور با بحران ارزی روبهرو شده است، موضوع بازگشت ارز حاصل از صادرات به موضوعی حیاتی تبدیل میشود که هرگونه عقبنشینی از آن جایز شمرده نمیشود. از شرایط دشوار اقتصادی کشور در دهه ۶۰، بحران ارزی در اوایل دهه ۷۰ و ماههای اخیر پس از خروج آمریکا از برجام، همه شواهد بارزی از بگیروببند صادرات برای بازگشت ارز به کشور است.
درحالیکه طی هفتههای گذشته فضای شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای موبایلی متاثر از سالگرد زلزله آبانماه پارسال کرمانشاه،از مطالبی درباره ساخت مسکن یا اسکان زلزلهزدگان پر شده بود، یکشنبه شب همین هفته بار دیگر یک زلزله ۴/ ۶ ریشتری، سرپل ذهاب را به لرزه درآورد تا سریال زلزلههای استان کرمانشاه به همراه پسلرزههایش، ادامه یابد.
با وجود حمایت تمام قد روحانی و برخی از اعضای کابینه از وزیر امور خارجه،این هفته هم فضاسازی منتقدان علیه ظریف ادامه داشت و در عین حال اظهارات مرد اول دیپلماسی کشور در ایتالیا هم دستمایه انتقادات برخی کاربران در فضای مجازی قرار گرفت.
انتشار تصویر نامهای از رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران به مدیرکل آموزش و پرورش استان قم این هفته در فضای مجازی خبرساز شد. عبدالحسین خسروپناه در این نامه از حمید شیخالاسلام درخواست کرده که تسهیلات لازم برای انتقال همشیرهاش از دزفول به قم و نیز همکاری در پستهای مدیریتی فراهم شود.
این کتاب از قدیمیترین داستان و روایت تاریخ بشر آغاز میشود که مربوط به یک اسطوره نیمه خدایی و نیمه انسانی به نام گیلگمش است. مولف سپس میکوشد نشان دهد برای اینکه ما اقتصاددان خوبی باشیم، باید یا ریاضیدان خوب یا فیلسوف خوب یا هر دوی آنها باشیم. استدلال میکند که تاکید بیش از حد بر ریاضیات ما را از جنبههای انسانی غافل میکند و سبب میشود الگوهای تعریف شده در اقتصاد، یک الگوی نامتوازن تصنعی باشند که فهم ما را از واقعیتهایی که با آنها مواجه هستیم بهشدت منحرف میکند.
اصل بحث فمی ایبد در کتاب «ادبیات و روانپزشکی» این است که طب و روانپزشکی چگونه میتوانند هم در طرح درس و هم در تشخیصها و درمانها از ادبیات و علوم انسانی، بهویژه فلسفه و اخلاق بهره بگیرند. این کتاب به این نکته میپردازد که چرا باید درمانگران و بهویژه رواندرمانگران ادبیات بخوانند. به عبارتی نویسنده میخواهد بگوید که همه رواندرمانگران باید بدانند که در ادبیات چه میگذرد چراکه زندگی واقعی در آنجاست.
بیشتر پژوهشگران جامعهشناسی که میخواهند در تحقیق خود اصطلاحات جامعهشناسی را تعریف کنند، تعریفشان تلفیقی میشود از دیدگاههای مختلف. چون با توسعه جامعهشناسی دیگر نمیتوان مارکسی خالص یا وبری خالص یا دورکیمی خالص بود. اما معمولا این اندیشمندان مشترکاتی در تعریفهایشان دارند که من کوشیدهام در تعریف طبقه از آن مشترکات استفاده کنم، مثل مشابهتها یا مشترکاتی که مارکس با برخی از منتقدان یا مخالفانش مانند وبر و بوردیو دارد.
رمان شبح اپرا، داستان دلباختگی دخترکی ساده به «فرشته موسیقی» است، داستان شبحی خوفناک که در سردابههای اپرا مسکن گزیده و تنها برای شنیدن نالههای «فاوست» به روی زمین میآید. داستان عشقی تلخ که در آن شناختن عاشق، ویرانگر است. شبح اپرا یکی از مرموزترین شخصیتهای مخلوق قرن بیستم برای نخستین بار در این کتاب پا به عرصه وجود میگذارد.
این فیلم یک اثر اجتماعی با رگههای پررنگ قصهگویی است و برعکس فیلم قبلیام که رگههای تجربه و فرم در آن پررنگتر بود ساخته شده است. این فیلم برای مخاطب گسترده ساخته شده و بهعنوان تهیهکننده و نه فقط کارگردان، از قصه تا انتخاب بازیگر تلاش کردم یک اثر استاندارد با یک تیم خوب تولید کنم تا وقتی مخاطب از سالن بیرون میآید درگیر فیلم باشد.
انیمیشن «فیلشاه» حاصل تلاش شبانه روزی یک تیم ۲۶۰ نفره است که با علاقه و انگیزه و تجربهای که در کار قبلیمان «شاهزاده روم» کسب کردیم توانستیم وقت بیشتری برای رفع مشکلات ساختار این انیمیشن بگذاریم و با کمترین مشکل «فیلشاه» را تولید کنیم.
آغاز آشنایی من با هادی فیضآبادی دوسال قبل و در کنسرت «در شعله با تو رقصان» اتفاق افتاد. هادی فیضآبادی خواننده پرجرأتی است و قدرت ریسکپذیری بالایی دارد که میتواند کمکش کند تا مسیرهای جدیدی را در موسیقی ایران طی کند. همکاری من با او غیر از توانایی خاص صدایش به اخلاق خوبش هم مربوط است. من در کار آدم بدقلقی هستم و همین صبوری و اخلاقش کمک کرد که بتوانیم با هم کار کنیم.
ایده اولیه آثار مجموعه «شام، تهرانپاریس» را از اسطوره ساتورنالیا گرفتهام. دورهای که مردمان برای جشن کیوان جشن و سرور بر پا میکردند و انواع شادیها و خوشیها را برای مدتی کوتاه داشتند، اما پایانی فجیع در انتظار بود. من این ایده را به دنیای امروز و زمان حال بسط دادهام. ما در حال حاضر شاهد کارناوالهای مشابهی در انواع و ابعاد مختلف، هستیم. شادیها و مهمانیهایی که خوشی و شادی واقعی در بر ندارند و از سطح فراتر نمیروند. این مجموعه بیانگر درد عمیق و پنهان آدمهایی است که در دنیایی مملو از شادیهای غیرواقعی هویت خود را از دست دادهاند. داستان انسان معاصری که باوجود امکانات زیاد، تنها و بیاعتماد حتی به خود است. این نمایشگاه تا فردا جمعه در گالری آس واقع در شریعتی، بالاتر از پل رومی، شماره ۱۸۳۱ میزبان علاقهمندان خواهد بود.
نمایشنامه این اثر از کتاب «پنج داستان از کتاب معجزه» از مجموعه داستان بهاءالدینمرشدی بهدست آمده است. روزی درحال صحبت با آقای مرشدی بودم که متوجه شدم دیالوگهایی در این داستان وجود دارد که ظرفیت تبدیل شدن به یک نمایشنامه را دارد. در واقع این یک کار پژوهشی برای رسیدن به یک نمایشنامه بود. این داستان ویژگی دیگری هم دارد که قصهگریز است و داستان ندارد.
همواره سعی میکنم که از همه ژانرها آثاری را روی صحنه بیاورم هرچند که اولویت من در بازیگری و کارگردانی آثار نمایشی کودک و کمدی است. این بار برای اجرا، یک اثر از قطعات نمایشی کارل فالنتین و ویکتور فنبیلو با عنوان «هنر خوب و قشنگه اما خیلی درد داره» ترجمه علیرضا کوشک جلالی را انتخاب کردم. این کتاب را مطالعه کردم، اما از آنجا که قطعات نمایشی آن چندان با هم مرتبط نیستند تصمیم گرفتم تا قطعات را بهگونهای به هم ربط دهم.
اگر روزی به سمت استان گلستان، شهر علی آباد کتول راهی شدید به منطقه جنگلی کبودوال هم بروید و تجربه طبیعتگردی و مخصوصا روستاگردی آن را از دست ندهید؛ روستاهای بکری که ماندن در آنها تجربه تازهای را برای شما به ارمغان میآورد. روستای چلی یکی از زیباترین روستاهای این منطقه است که با دو رودخانه به دو بخش بالا چلی و پایین چلی تقسیم شده است.
یکی از جاذبههای مهم در بسیاری از کشورها، بازدید از کارخانهها، کارگاهها و کسب و کارهای گوناگون است. در این سفرها به شما درباره تاریخچه آن کسب و کار و نقشی که در رشد آن کشور و یا منطقه داشته، میگویند که معمولا دلچسب است. اما آیا در کشور ما هم این فرصت وجود دارد؟
آثار تاریخی و فرهنگی بسیاری در لیست سازمان جهانی یونسکو بهثبت رسیده است. اما برخی از آنها بهعنوان زیباترینها شناخته میشوند. در این سلسله مطالب، ۲۰ مورد از زیباترین آثار بهثبت رسیده در یونسکو را معرفی خواهیم کرد.
در هوایی مهآلود و ابری، سوار بر موتور یاماهای آبیاش از شهری به شهر دیگر و از روستایی به روستای دیگر مسیرها را پشت سرمیگذاشت. از «گرده رَش» به «شین آباد»، از «مهاباد» به «میاندوآب» و از «میاندوآب» به «بوکان». مسیرهای آب گرفته و پُرگِل و لای را به سختی میپیمود. نم باران شروع به باریدن کرد. رضا سرگردان و حیران مبدا و مقصدش را گم کرده بود و خود را به دست سرنوشت و ناخودآگاهش سپرده بود. بزرگی میگوید رسیدن به معرفت و تعالی، لزوما به هدف یا به مقصد رسیدن نیست.
ژوزفین استر منتزر در سال ۱۹۰۸ در نیویورک متولد شد. والدینش مهاجر اروپایی و فقیر بودند و خانم لادر در کتاب شرح حال خود اذعان کرده که وقتی کودک بود همیشه از وضع زندگی و لهجه بد انگلیسی پدر و مادرش خجالت میکشید. در نوجوانی، کنار دایی خود که یک شیمیدان بود و در آزمایشگاه کوچکش محصولات مراقبت از پوست تولید میکرد، کار کرد.
شرکت لوازم آرایشی و بهداشتی آمریکایی استیلادر (Estee Lauder) بهدلیل ایدههای نوآورانه در ارائه محصولات و استراتژیهای کسبوکار خود کمک کرده است تا کسبوکار مراقبت از پوست و زیبایی به یک صنعت بینالمللی با میزان درآمدی شود که میلیاردها دلار تخمین زده میشود. بنیانگذاران این شرکت جوزف لادر و همسرش جوزفین، در فهرست مجله تایم بهعنوان ۲۰ فرد موثر در دنیای کسبوکار در قرن بیستم نام برده شدهاند. اما فعالیت این برند خالی از اشتباه نبوده است. بهعنوان مثال ماه مه سالجاری میلادی بود که فابریزیو فردا (Fabrizio Freda)، مدیر ارشد اجرایی استیلادر، برای ادعاهای تبلیغاتی نادرست روی لوازم آرایشی خاص عذرخواهی کرد و گفت که بازبینی جامعی را در دست اقدام دارد.
مستاجرها در بازار معاملات ملک، از همان حداقل اطلاعاتی که خریداران از طریق یک مسیر پرمانع به آن دسترسی دارند، محروم هستند. فرآیند انتشار اطلاعات آماری درباره «میانگین اجارهبهای مسکن در تهران طی هر ماه»، از اسفند سال گذشته متوقف شده و معاملات ملک در این بازار – اجاره مسکن - در خاموشی سراسری انجام میشود.
یکی از محلههای تهران که به آبوهوای خوب شهرت دارد، محله شهران است. این محله در محدوده منطقه ۵ پایتخت واقع شده و از شمال به پارک جنگلی کوهسار و کن، از شرق به بزرگراه شهید باکری، از غرب به بلوار کوهسار و از جنوب به بزرگراه همت منتهی میشود. البته این محله در زمره محلههایی است که به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم شده است؛ بخش شمالی آن از جنوب به بزرگراه شهید آبشناسان منتهی میشود و در ادامه نیمه جنوبی شهران به بزرگراه همت میرسد.
شهردار جدید پایتخت وعده داده که تهران را به شهری برای همه تبدیل کند؛ شهری که در آن کیفیت زندگی در پایتخت برای همه اقشار ارتقا پیدا کند. اما برای تبدیل تهران به شهری برای همه باید چه مسیری انتخاب شود؟ کارشناسان شهری معتقدند آنچه شهر تهران را به سمت یک توسعه انحرافی و تبدیل به سیاهچاله شدن سوق داده است، محصول عملکرد نامناسب در چند مسیر است.
بازار خرید و فروش واحدهای مسکونی همزمان با ورود به آخرین ماه از فصل پاییز در برخی محلات شهر تهران با جوسازی کاذب از سوی عدهای از مالکان مواجه شده است.
وقتی صحبت از یک لپتاپ میشود، مشتریان انتظار دارند یک لپتاپ خوب بتواند همه کارها را انجام دهد و در عین حال سبک، زیبا و دارای قیمت مناسب باشد. اما بهنظر میرسد، این معیارها در دنیای دیجیتالی امروز که شاهد رونمایی لپتاپهای جدید بوده، کافی نیست و همین موضوع انتخاب را سخت میکند. در این مطلب ما سعی داریم، بهترین لپتاپهای ۲۰۱۸ را از نظر قابلیتهای مختلف معرفی کنیم تا خوانندگان بتوانند در عین حال که لپتاپ موردعلاقه خود را انتخاب میکنند، وسیلهای را بخرند که برای آنها کاملا کاربردی باشد:
تنوع محصولات دیجیتالی و بعضا ظاهر پیچیده تکنولوژی ابزارهای الکترونیکی معمولا باعث میشود افراد بزرگسال و بهویژه سالمندان کمتر رغبتی برای استفاده از این وسایل یا تکنولوژیها نشان دهند. اکثر آنها نهایتا به یک گوشی ساده و نه حتی هوشمند قانع هستند. درحالیکه دنیای امروزی پر از گجتها و برنامههای دیجیتالی است که میتواند (البته به کمک جوانترها) زندگی آنها را آسان و در عین حال لذتبخشتر کند و از طرفی فاصله عمیق بین آنها و دنیای دیجیتال را کمتر کند. در ادامه به تعدادی از گجتهای مفید و کاربردی برای سالمندان اشاره میکنیم:
امروزه که زندگی مدرن آرام آرام جای سنتها را گرفته است و خانههای ایرانی کم کم از فرشهای قرمز و دستباف، ترنج و لچکها خالی شده و جای خودشان را به فرشهای مدرن غربی و وسایل الکترونیکی دادهاند، اما باز هم دیدن خانههای قدیمی که هنوز معماری و وسایل آنها دست نخورده باقی مانده است دل آدم را به روزگاران گذشته میبرد، انگار که خانههای قدیمی ایرانی روی ذهن هر کدام از ما حک شده و با دیدنش انسان را به گذشتههایی نه چندان دور میبرد، مجموعه حال حاضر تصاویری از خانههایی با بافت سنتی در نقاط مختلف ایران است. / عکسها: فروغ علایی
مارتین آکرلو ۲۰ سال تجربه کارشناسی در تحلیل اقتصادی و استراتژی کسب و کار دارد. او از سال ۲۰۰۶ تحلیلهای خود را به اشتراک میگذارد و در آن اخبار تجاری و اقتصادی را پوشش میدهد و توضیح میدهد که چگونه اقتصاد بر شما تاثیر خواهد گذاشت. آمادو در بررسی اخیرش، به نشانههای تورمی رکود اقتصادی آتی آمریکا پرداخته است. هیچ کسی واقعا نمیداند چگونه بحرانهای اقتصادی را پیشبینی کند. با وجود اینکه تاکنون بازدههای مالی بزرگی به هر کس که راه خوبی را برای کشف رکود انتخاب کرده بود، تعلق گرفت، اما پیشگامان اقتصاد کلان قادر به انجام این کار با اطمینان نیستند. اگر پیشبینیکنندگان حرفهای نتوانند در دنیای صنعت مالی موفق باشند، شانس دانشمندانی چون من برای رصد بحران پیشرو، منصفانه است که دور از ذهن باشد. اما هنوز وضعیت برای سفته بازی جذاب است.
شان ویلیامز فارغالتحصیل اقتصاد از دانشگاه سان دیگو است. او متخصص در طرحهای سرمایهگذاری است. ویلیامز در مورد موضوعات کلی اقتصاد کلان مینویسد که در آخرین نوشتهاش به بررسی سیگنالهای وقوع بحران آینده اقتصاد آمریکا پرداخته است. کاملا واضح است که تلاش برای پیشبینی زمان اتفاق بحران اقتصادی، کار کاملا حدسی است.
«کاردیف گارسیا»، تحلیلگر موسسه NPR به بررسی روند معیار وقوع رکود فدرال رزرو نیویورک و شباهت آن به دورههای پیشین پرداخته است. فدرال رزرو نیویورک هر ماه احتمال وقوع رکود را در گزارشی پیشبینی و منتشر میکند. طبق گزارشهای این بانک، احتمال رکود در سال ۲۰۰۰ میلادی پس از ورود به اعداد دو رقمی تا ۴۰ درصد نیز رسید و تا حد قابلتوجهی رکود بین سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۲ را پیشبینی کرد.
مایکل شومان، نویسنده و روزنامهنگار اقتصادی در آخرین شماره مجله تایم به روند بازدهی اوراق کوتاهمدت و بلندمدت خرانهداری آمریکا بهعنوان نشانههای بروز رکود مالی در ایالات متحده پرداخته است. روند کاهشی فاصله بازدهی اوراق با سررسید ۱۰ ساله و دو ساله در سال جاری میلادی مشابه روند سالهای پیش از بروز بحران اقتصادی است.
قانون منع بهکارگیری بازنشستگان در دولت تا چه اندازه در بهبود کیفیت مدیریت کشور اثرگذار خواهد بود؟ قانون منع بهکارگیری بازنشستگان یکی از جنجالیترین قوانینی بود که طی سالهای اخیر توسط مجلس شورایاسلامی به تصویب رسید. قانونی که باعث شد بسیاری از مدیران کلان و ردههای بالای کشور ناچار به ترک صندلی و سمت خود بشوند. یکی از اهداف این قانون استفاده از ظرفیت جوانترها و تغییر نسل مدیریت در کشور است.
یک سیب را که میاندازید بالا هزارتا چرخ میخورد تا بیاید پایین. کشور ما اینطوری است و خیلی نمیشود درباره مسائل مختلف مثل بازنشستگی روشن بگوییم چه اتفاقی میافتد. مثل خصوصیسازی که ابتدا فکر کردیم اوضاع را بهتر میکند، ولی پشتصحنه کسانی بودند که آمدند شرکتها را به شکلهایی تصاحب کردند، اینجا هم ممکن است گروهی منتظر باشند که فضا باز شود و افراد مورد نظر خودشان را بفرستند.
اصلاح قانون منع بهکارگیری بازنشستگان، شمشیر دولبه است یا در یک تعبیر جامعهشناسی، این قانون میتواند حامل کارکردهای دوگانه هم باشد. این کژکارکردی ناشی از این است که اساسا رویکرد این اصلاحیه، سیاسی است. تا پیش از مرداد امسال که این طرح در مجلس بررسی شد، قانون، بهکارگیری بازنشستگان در دستگاههای دولتی را منع کرده بود با این تفاوت که معاونان وزرا و استانداران هم میتوانستند از بازنشستهها انتخاب شوند. به عبارت دیگر، مطابق قانون گذشته، به کارگیری معاونان وزرا و استانداران، میتوانست همچون وزرا و معاونان رئیسجمهوری از بازنشستهها باشد. اما با طرح اخیر مجلس، این استثناها برداشته شد و تاکید شد که جز وزرا و معاونان رئیسجمهوری، نمیتوان بازنشستهای را به خدمت گرفت. همچنین تاکید بر «دستگاههایی که به هر نحوی از بودجه عمومی استفاده میکند» دایره شمول این طرح را به طرز بی سابقهای گسترش داد تا جایی که حتی شهرداران کلانشهرها را نیز شامل شد.
از نگاه مدیریت رفتار سازمانی، انتخاب سبک اداری نیازمند بررسی مدیریت منابع انسانی، میزان وجود نیروهای متخصص، شرایط اقتصادی جامعه، اهداف سازمان و کیفیت روابط سازمانی است. کشور ما پس از انقلاب اسلامی دچار دگرگونی سازمانی در ادارات شد.