شماره روزنامه ۶۱۸۳
|

جمعه‌نامه

  • چرا ایران صنعتی نشد؟

    به‌رغم اینکه به عقیده برخی اقتصاددانان، یکی از پیش‌نیازهای رشد پایدار، متمرکز شدن روی رشد بخش صنعتی است، اما اقتصاد ایران در دهه‌های اخیر در این خصوص ناکام مانده است. این درحالی است که بسیاری از کشورهایی که برنامه‌ریزی‌های صنعتی خود را همزمان با اقتصاد ایران شروع‌کردند، به میزان چشمگیری از اقتصاد ایران پیشی گرفته‌اند. به منظور پاسخ به «ریشه‌ها» و «الزامات» این ناکامی و همچنین یافتن «راه‌حل خروج» از آن، گفت‌وگویی با «احمد دوست‌حسینی»، رئیس پیشین صندوق توسعه ملی ایران، انجام شده است. به عقیده این صاحب‌نظر توسعه صنعتی «کشور از فقدان نظریه و ایدئولوژی توسعه و به تبع آن سیاست‌های هماهنگ و سازگار با توسعه رنج می‌برد. اولویت‌دار‌ترین کار برای ورود به ریل توسعه مشخص شدن ایدئولوژی توسعه و الگوهایی برای توسعه است.»
  • ریشه‌های بن‌بست توسعه صنعتی

    توسعه صنعتی در کشور چگونه به وضعیت فعلی رسیده است؟ شاید نگاهی به تاریخچه شکل‌گیری صنعت در کشور بتواند خشت‌های اولیه این بنا را نمایان کند و جست‌وجو در تفکرات اولیه توسعه صنعتی در کشور سرنخ‌هایی را به دست دهد. موضوع توسعه صنعتی به قدری حائز اهمیت است که بدون آن، دستیابی به رشد اقتصادی پایدار نیز بیشتر شبیه به یک رویا می‌ماند. مطالعه کشورهای پیشرو اقتصادی جهان ثابت می‌کند که بدون توسعه صنعتی و اتکای اقتصاد بر صنعت، نمی‌توان انتظار حل مصائب اقتصادی همچون بیکاری را داشت. با این حال پژوهش‌های دانشگاهی ثابت کرده‌اند که بخش صنعت در ایران بر مبنای بسیاری از معیارها مانند درآمد سرانه، ارزش افزوده و میزان صادرات صنعتی پیشرفت قابل‌توجهی در طول نیم قرن گذشته را ثبت نکرده است.
  • پاشنه آشیل توسعه صنعتی

    با نگاهی به چند دهه گذشته، دهه ۴۰ را می‌توان دوره رشد شتابان بخش صنعت در ایران دانست. در آن دهه، همزمان با حضور دولت برای احداث صنایع بزرگ به ویژه در حوزه نفت، انرژی، معادن و فلزات اساسی، به موازات طیف گسترده‌ای از بنگاه‌های صنعتی و شرکت‌های خصوصی، از جمله در بخش خودروسازی، صنایع غذایی، بانکداری، لوازم‌خانگی و نظایر آن شکل گرفت و توسعه یافت.
  • روحانی در برابر متخلفان خودرویی

    موضوع تخلف در واردات خودروهای خارجی و دستکاری در سیستم ثبت سفارش که موجب تعیین ضرب‌الاجل ۱۵ روزه رئیس‌جمهوری برای وزیر صنعت شد، از هفته‌های گذشته همزمان با فرمان شفافیت ارزی روحانی مورد توجه شبکه‌های اجتماعی قرار گرفته است. اما این بار پس از آنکه وزیر صنعت در گزارشی به رئیس‌جمهوری از واردات خودرو و تخلفات زنجیره‌ای پرده برداشت و متعاقب آن هم روحانی به ۴ نهاد دولتی دستور پیگیری تخلفات سازمان یافته را صادر کرد، در فضای مجازی موجی از واکنش‌ها به این تخلفات به راه افتاد و کاربران با ساخت هشتگ‌هایی چون # رانت_دلار، #شفافیت_ارزی و # هک، از فساد سیستماتیک در واردات خودرو انتقاد کردند.
  • رایزنی‌های دیپلماتیک درباره ایران

    در آستانه دور جدیدی از تحریم‌های ایالات متحده آمریکا علیه ایران، رفت و آمدهای دیپلماتیک از سوی طرفین این ماجرا همچنان در جریان است. از یکسو مقامات کشورمان می‌کوشند تا با فرستادن نمایندگان ویژه به غرب و شرق، تضمین‌های لازم را از سوی شرکای تجاری که در سال‌های تحریم با ایران همراهی کرده‌اند، برای تن ندادن به فشارهای آمریکا بگیرند و از سوی دیگر ایالات متحده با فرستادن هیات‌هایی به کشورهای طرف معامله با ایران تلاش می‌کند تا با تهدید و ارعاب، شرکای تجاری ایران را از همکاری در زمان تحریم با کشورمان منصرف کند.
  • قهرمانی فرانسوی‌ها در جام‌جهانی

    این هفته بازی‌های جام‌جهانی فوتبال ۲۰۱۸ روسیه در شرایطی به انتهای خود رسید که پیروزی پرگل تیم‌ملی فرانسه در مقابل کرواسی، پرونده این رقابت‌ها را بست و به یک ماه شادی و هیجان، ترس و دلهره و نیز شگفتی پایان داد. هرچند همزمان با آغاز رقابت‌ها، فضای مجازی هم به شدت تحت‌تاثیر جام‌جهانی قرار داشت اما بار دیگر با رسیدن به روزهای پایانی دیدارها هشتگ‌های # جام_جهانی و # فیفا داغ شد و کاربران شبکه‌های اجتماعی به اظهارنظر درباره فینالیست‌های این دوره پرداختند.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • وجد خود را دنبال کنید

    رمان «هندرسون، شاه باران» اثر سال بلو را می‌توان از زوایای مختلف نگاه کرد. منتقدان بسیاری در جای‌جای دنیا درباره این رمان بحث کرده و از زوایای مختلف به آن پرداخته‌اند. به‌گمان من، این رمان یکی از نمونه‌‌های کلاسیک «سفر قهرمان» در اسطوره است. در سفر قهرمان، در حوزه اسطوره، معمولا یک قهرمان وجود دارد که سفری می‌کند، در جریان سفر برایش اتفاقاتی می‌افتد و با دستاوردی برمی‌گردد. درباره سفر قهرمان دو سه مدل مدون داریم: یکی مدل فرویدی‌ست که متعلق به اتو رانک است.
  • طلوع دوباره ژان پل سارتر

    ژان پل سارتر، نامی که من در آغاز جوانی با آن آشنا شدم. من این آشنایی را مرهون آثار علی شریعتی‌ام. آن سال‌های آغازین که با این نام آشنا شدم، البته شریعتی دیگر بدرود حیات گفته بود و ایران نیز در آستانه انقلابی بزرگ قرار داشت. موج انقلاب بیشتر و بیشتر می‌شد. این موج مرا بیش از پیش به پای مجموعه آثار شریعتی می‌کشاند. کتاب‌های شریعتی را که بازمی‌گشودم پر بود از نام سارتر و نظرات وی که طی چند دهه در جهان و ایران نامی افسانه‌ای پیدا کرده بود. توگویی مجموعه آثار شریعتی کمابیش بوی «سارترزدگی» می‌داد. این هوای «سارترزدگی» را در آثار روشنفکران دیگری نیز می‌شد دید؛ جلال آل‌احمد از جمله آنهاست. نه او، که نسلی از هم‌نسلان او در آن دوران تاریخی، بخشی از جوانی خود را به پای اندیشه‌های سارتر ریخت. اندیشه‌هایی که در عرصه‌های متنوع راه گشود؛ عرصه‌هایی چون؛ هنرهای نمایشی و ادبیات داستانی، کافه‌‌های به اصطلاح روشنفکری و جریانات فزاینده سیاسی.
  • هرسین؛ شهر باستانی فراموش شده

    هرسین یکی از شهرهای مهم استان کرمانشاه، با تاریخی کهن است که به‌دلیل فقر منابع تاریخی تاکنون کمتر مورد توجه تاریخ‌پژوهان قرار گرفته است. اندک پژوهشگرانی‌ که تاکنون به تاریخ این دیار پرداخته‌اند به‌دلیل کمبود منابع تنها به معرفی آثار تاریخی آن دست زده‌اند یا براساس چند سند خاندانی اشاره‌هایی به برخی رویدادهای مهم دوره قاجار داشته‌اند. از مهم‌ترین عواملی که باعث شده است هرسین نسبت به شهرهایی چون کنگاور، صحنه و سرپل‌زهاب از منابع تاریخی کمتری برخوردار باشد، موقعیت جغرافیایی این شهر است.
  • مکالمه با خون و خشونت

    کتاب «مکالمه با اصوات وحش» مجموعه‌ای است مشتمل بر هشت شعر بلند مجزا. مجموعه‌ای که شعرهای آن در حد فاصل سا‌ل‌های ۸۸ تا ۹۱، طی تجربه‌ای سه ساله نوشته شده و سال ۱۳۹۶ از سوی نشر افراز به چاپ رسیده است. اگر ناچار از معرفی این مجموعه در دسته‌بندی‌های اقسام شعر معاصر ایران باشیم، می‌توان این مجموعه را ذیل عنوان شعر «زبان‌محور» جای داد.
  • سورپرایز ویژه در یک اجرا

    ما در ۱۳۹۳ پرفورمنس کنسرت یا کنسرت نمایش «تکرار نامنظم بی تو» یک بار به‌صورت مستقل و یک بار در قالب سی‌ودومین جشنواره موسیقی فجر با بازیگران سرشناس روی صحنه بردیم که موفقیت نسبی نیز به‌دست آورد. نمی‌توانم خود را بنیان‌گذار این شکل از پروژه‌ها بنامم، اما برای اولین بار کنسرت نمایشی با این حالت توسط من برگزار شد. این بار عنوان «طرحی نو دراندازیم» را برای پروژه خود انتخاب کردیم. پروژه جدید با اجرای ساخته‌های من شامل «بگو کجایی» با شعری از اهورا ایمان و «نظری کن» با شعری از عراقی با صدای سالار عقیلی همراه است. همچنین چند قطعه بی‌کلام از آثارم به‌علاوه آثار ماندگارى چون «ایران» و «خوشه‌چین» و... از سالار عقیلی نیز خوانده می‌شود.
  • سیمای واقعی فقر، جنگ و مهاجرت

    هر آدمی در درون خود درد مهاجرت دارد. مهاجرت مزایا و معایبی دارد، فردی که مهاجرت می‌کند دیگر اختیارش دست خودش نیست و نمی‌داند به مقصد می‌رسد یا نه. این قضیه البته مزایایی هم دارد از این نظر که بعد از سختی‌های زیاد بالاخره به یک آرامشی در زندگی می‌رسیم. من یک ساله بودم که خانواده‌ام به ایران مهاجرت کردند و سختی‌های زیادی کشیدند. قطعا اگر من الان در کشور خودم افغانستان بودم جایگاه کاری فعلی‌ام را نداشتم و همچنان در فقر و جنگ به‌سر می‌بردم. اگر مخاطب با دقت این فیلم را تماشا کند متوجه می‌شود که سختی‌های مهاجرت با ظرافت خاصی به تصویر کشیده شده است و مخاطب در فضای مهاجرت مردم افغانستان به خاطر فقر و جنگ قرار می‌گیرد.
  • نیازهای اولیه قشر روشنفکر

    اجرای این اثر کاملا تصادفی و به پیشنهاد یکی از دوستان اتفاق افتاد. قرار بود نمایشنامه دیگری را اجرا کنیم و تمریناتش هم انجام شده بود اما متاسفانه مجوز اجرا دریافت نکرد و تصمیم بر آن شد تا «دختر یانکی» را روی صحنه ببریم. زمانی‌که این اثر را خواندم متوجه شدم که دغدغه‌های این اثر با شخصیت من در یک راستاست. این نمایشنامه داستان دو روزنامه‌نگار در سانفرانسیکو در سال ۱۹۶۷ است که با یکدیگر در آپارتمانی کار و زندگی می‌کنند که با ورود یک دختر به آپارتمان‌شان زندگی‌شان دچار مسائل و مشکلاتی می‌شود.
  • تصنعی کردن احساسات انسان

    نمایشگاه مشترک من و اورهان اوموت با عنوان «فضای خالی، فصل مشترک» در گالری سیحون برپا است. در این نمایشگاه آثاری به نمایش درآمده که همگی با اکریلیک روی بوم نقاشی شده‌اند. از چند سال پیش به واسطه شرکت در چند ورک‌شاپ با تعدادی از هنرمندان اهل ترکیه آشنا شدم و یک گروه هنری شکل دادیم تا بتوانیم نمایشگاه‌های مشترکی را برگزار کنیم.
  • داستان تلخ یک زندانی زن روی صحنه

    این روزها نمایش «ضد نور» را به روی صحنه خواهم برد. پیش از این قرار بود یک ورک‌شاپ کار کنیم که تبدیل به اجرا شد و به زودی آن را در یکی از تماشاخانه‌های تهران به روی صحنه می‌بریم.
  • عکسنوشت

    معماری ایرانی تقریبا در تمام شهرها و روستاهای ایران نشانی از خود برجای گذاشته. «تکیه معاون‌الملک» در کرمانشاه، یکی از مظاهر این زیبایی است.
  • به «سلامت» سفر کنید

    گردشگری سلامت یکی از شکل‌های مهم و قابل‌توجه در صنعت گردشگری است؛ شکلی از گردشگری که با هدف کشف غذاهای سالم، هوای خوب، آفتاب دلچسب، آب‌های معدنی گرانبها و... انجام می‌شود. گردشگری سلامت کمک می‌کند بتوانیم بهتر زندگی کنیم، بیماری‌هایی که داریم را از تن به‌در و به بدن و روحمان کمک کنیم که سموم و اثرات زندگی صنعتی را از خود دور کند. پیدا کردن جاذبه‌هایی برای گردشگری سلامت در ایران اگرچه نیاز به زیرساخت‌هایی دارند اما با این حال در سفرهایی که داشتم، به مناطقی رسیدم که برای بازیابی سلامتی، بسیار عالی به‌نظر می‌رسیدند. یکی از این مقاصد، سفر به روستایی خوش و آب و هوا بود به‌نام «والنگرود».
  • «آنگکور وات»؛ آنچه باید در کامبوج دید

    آثار تاریخی و فرهنگی بسیاری در لیست سازمان جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. اما برخی از آنها به‌عنوان زیباترین‌ها شناخته می‌شوند. در این سلسله مطالب، ۲۰ مورد از زیباترین آثار به ثبت رسیده در یونسکو را معرفی خواهیم کرد.
  • تار و پود موفقیت پنج نسل

    از جذابیت دفتر کارش زیاد شنیده بودم. اما آنچه دیدم جذاب تر از تصورات من بود. ساختمانی با نمایی کاملا قدیمی و حیاطی که یک حوض بزرگ در آن خودنمایی می‌کرد. فکر می‌کردم ساختمان قدیمی را ترمیم کرده اما وقتی از او پرسیدم گفت: «می خواستم هر چه در قدرت دارم به کار بگیرم که محل کارم شبیه هیچ محل کاری نباشد. به همین دلیل هم خودم این ساختمان را ساختم. آن هم به سبک کاملا قدیمی.» واقعا هم قابل تشخیص نبود. به محض ورود به ساختمان، آنتیک بودن وسایل و دکوراسیون داخلی کاملا به چشم می‌آمد. کمی که از گپ و گفت مان گذشت، پیش خودم فکر کردم که او را در کدام نقش می‌توانم بهتر تصور کنم؟ یک تاجر یا یک هنرمند؟ انتخاب سختی بود. تمام هنرها را می‌شناخت؛ حتی اگر تخصصی در آن نداشت، اطلاعاتی داشت که هنردوست بودنش را گوشزد می‌کرد. از طرفی پیش از این گفت‌وگو، بارها در مورد مسائل اقتصادی با او صحبت کرده بودم. سید رضی حاجی آقا میری را می‌گویم. خودش می‌گوید در خانواده‌شان نسل پنجم کسب و کار در زمینه فرش دستباف است. ولی او اولین فردی است که در خانواده، فرش بافی را استارت زده؛ آن هم با سبکی متفاوت. ژانر فرش‌های او ژانر فرش‌های عتیقه است. او می‌گوید: «فرش‌هایم که در کنار فرش‌های قدیمی قرار می‌گیرد، گاهی قابل تشخیص نیست.» قطعا یکی از مهم‌ترین دلایل موفقیت او در کارش نیز همین تفاوت نگاهش است. او اظهار می‌کند که جنبه تجاری فرش‌های دستبافش برایش چندان مهم نبوده و آنچه اهمیت دارد، هنری است که در آن نهفته می‌شود. فرش‌های میری نه تنها در ایران بلکه در آن سوی آب‌ها برندی ماندگار است. می‌گوید صادرات در خانواده شان قدمتی نزدیک به ۹۰ سال دارد. میری فرش‌هایش را در ایران نمی‌فروشد و فقط صادر می‌کند. دلیل این را هم در گفت‌وگوی پیش رو توضیح می‌دهد.
  • درس‌هایی از مدیریت تیم‌های بزرگ فوتبال

    برای بررسی یک موضوع همیشه بیشتر از یک راه‌حل وجود دارد. در مورد فوتبال هم همین‌طور است. برنامه بازی فراتر از خود بازی است و پشت این برنامه مربیان، مدیران و باشگاه‌ها قرار گرفته‌اند که با اهداف و فلسفه‌های مختلف آن را پیش می‌برند. چند نمونه از مدیریت فوتبالی موفق را مرور می‌کنیم:
  • چند اشتباه مدیریتی در فوتبال

    مربیان قلب و روح یک تیم فوتبال هستند. هیچ فردی به اندازه مربی تیم نمی‌تواند با تصمیم‌گیری در مورد تاکتیک‌ها موفقیت تیم را تضمین کند. یک اشتباه از سوی یک بازیکن ممکن است منجر به از دست دادن یک گل شود اما اشتباه مربی می‌تواند پیامدهای فاجعه‌باری برای کل فصل در پی داشته باشد. در اینجا به چند اشتباه مدیریتی مربیان اشاره می‌کنیم:
  • اجاره‌بها در اتاق ظهور

    بازار اجاره مسکن به تبعیت از بازار خرید ملک، در ماه‌های اخیر شرایط اضطراری به دلیل توفانی شدن سطح قیمتی پیدا کرده است اما در تهران اوضاع اجاره نشین‌ها دو تفاوت منفی با وضعیت متقاضیان خرید دارد.
  • بازار مسکن در مجاورت «برج آزادی»

    یکی از محله‌های غربی تهران که دارای بافت مسکونی و مقصد بخشی از جست‌وجوگران آپارتمان مسکونی در تهران به شمار می‌آید، محله «استاد معین» واقع در منطقه ۹ تهران است. این محله در محدوده جنوب شرقی مهم‌ترین و مشهورترین سازه مدرن شهر تهران که به منزله نماد پایتخت کشورمان نیز شناخته می‌شود، یعنی «برج آزادی» قرار گرفته است. به عبارت دیگر، برج آزادی در دل محله استاد معین غربی واقع شده و از این منظر محله مذکور واجد یک ارزش ممتاز تاریخ معاصر است.
  • تله‌کابین عباس‌آباد کجاست؟

    یک مطالعه درباره اوضاع کنونی شاخص‌های کیفیت زندگی در تهران و میزان انطباق آنها با استانداردهای موجود در اسناد بالادست پایتخت نشان می‌دهد مدیریت شهری تهران برای بهبود متغیرهای کلیدی شهر همچون «خدمات و رفاه شهری و محیط زیست» باید ماموریت مشخص داشته باشد تا وضعیت طی ۴ سال به حداقل سطح قابل قبول بهبود یابد. یکی از مسیرهای قابل توجه و مدنظر برنامه‌ریزان شهری که می‌تواند آرامش و آسایش شهروندان پایتخت را ارتقا دهد، جبران عقب ماندگی شهر تهران در تامین سرانه‌های خدماتی- تفریحی و گردشگری است. این در حالی است که طی سال‌های گذشته مدیریت شهری به این حوزه از توسعه شهر تهران بی توجهی کرده است. نمونه مهم از غفلت مدیریت شهری به افزایش سطح سرانه‌های خدماتی-تفریحی تعلیق اجرای پروژه تله‌کابین اراضی عباس‌آباد است.
  • استان‌های شاخص در تحولات بازار اجاره

    بانک مرکزی در یک گزارش جدید استان‌های شاخص در تحولات بازار اجاره واحدهای مسکونی را معرفی کرد. به گزارش «دنیای‌اقتصاد» در این گزارش با اشاره به میزان نوسانات قیمت در بازار اجاره مسکن با استناد به شاخص بهای اجاره واحدهای مسکونی در مناطق شهری کل کشور، استان‌های پیشرو در تحولات بازار اجاره و همچنین استان‌هایی که در سال ۹۶ کمترین نوسان را در سطح اجاره‌بها تجربه کردند، اعلام شده است.
  • قدرت‌طلبی تبلت جدید مایکروسافت

    سورفیس‌گو(Surface Go) عضو جدید خانواده سورفیس‌های مایکروسافت است که این روزها در کنار سایر محصولات این شرکت از جمله سورفیس استودیو، سورفیس بوک، سورفیس پرو و سورفیس لپ‌تاپ به دنبال جذب طرفداران است. سورفیس‌گو هم مانند سایر اعضای خانواده خود سیستم‌عامل ویندوز کامل را دارد و شما می‌توانید نرم‌افزارهای کامل را روی این دستگاه نصب کنید و همین عامل کمک می‌کند تا این دستگاه مثل آی‌پد (iPad) فقط یک موبایل بزرگ نباشد و کارآیی یک کامپیوتر را داشته باشد. همین ویژگی باعث شد تا در این شماره به مقایسه این دو محصول بپردازیم.
  • روبات تشویق‌کننده

    برای آن دسته از افرادی که اعتماد به نفس لازم برای انجام کارها را ندارند و به نظرشان نمی‌توانند در زندگی‌شان موفقیتی را کسب کنند، به تازگی روباتی طراحی شده است که آنها را در هر مکان و زمانی تشویق می‌کند و این کار را تا لحظه مرگ بی‌وقفه انجام خواهد داد. البته ماساتو تاکاهاشی، طراح ژاپنی این روبات که نام آن بیگ کلاپر (Big Clapper) بوده، آن را با هدف تشویق و کف زدن در فروشگاه‌ها برای خوشامدگویی به مشتریان یا برای مراسم مختلف مانند جشن تولد یا مسابقات ورزشی ساخته است.
  • محافظت از کامپیوتر آنلاین

    توسعه استفاده از اینترنت برای بهره‌مندی از خدمات مختلف باعث شده هکرها همواره به دنبال سرقت اطلاعات شخصی و حتی پول شما باشند. اگرچه بارها شاهد اخباری مبنی بر هک اطلاعات کاربران اینترنت، کلاهبرداری‌های اینترنتی و حملات سایبری بوده‌ایم، با این حال، راهکارهای ساده‌ای وجود دارد که می‌تواند برای محافظت از اطلاعات‌تان موثر باشد که در ادامه به چند مورد آن برای ارتقای امنیت شما اشاره می‌کنیم:
  • فساد خودرویی

    در روزهای پایانی سال ۹۶ وزارت صنعت، معدن و تجارت دولت یازدهم به ثبت‌سفارش غیرقانونی هزاران خودرو پی می‌برد. این در شرایطی است که با پیگیری حراست این وزارتخانه دیگر دستگاه‌های دولتی و مراجع ناظر نیز در این پرونده ورود می‌کنند.
  • صید نقل‌و‌نبات از بازار دست‌دوم‌ها

    از تابستان سال گذشته که آتش دلار و تعرفه و شوک به بساط تولیدکنندگان و واردکنندگان خودرو افتاد، بخشی از خریداران عزم خود را برای خروج از بازار جزم کرده‌اند و هرچه روزها و شب‌های سال جدید می‌گذرد، می‌توان بهتر و بیشتر این موضوع را درک کرد. البته این آتش‌سوزی تبعات دیگری هم برای بازار داشته که یکی از آنها رونق گرفتن نسبی قیمت‌ها در بازار خودروهای دست دوم و کارکرده است. این بخش از بازار اتومبیل که به واسطه واردات نسبتا گسترده خودرو در ۶سال اخیر از غنای مناسبی برخوردار است، با اندکی گشت و گذار می‌تواند محصولات جذابی را عاید خریداران خسته از مدل‌های تکراری و قدیمی داخلی، و نیز نمونه‌های صفر کیلومتر و گران‌قیمت وارداتی کند. با اینکه کلیت بازار خودرو در هر دو بخش صفر کیلومترو کارکرده به واسطه کاهش قدرت خرید و رشد چشمگیر قیمت‌ها کوچک شده اما همچنان نمونه‌هایی از محصولات با کیفیت ژاپنی و کره‌ای یا اتومبیل‌های متوازن چینی را می‌توان یافت که با داشتن مشخصات متناسب، طراحی به روز و لیستی از آپشن‌های جدید به راحتی خلأ محصولات محبوب‌تر را برای مصرف‌کنندگان خودرو پر کرده‌اند. شش خودرویی که در ادامه به معرفی آنها می‌پردازیم، عمدتا محصولاتی با اعتبار مناسب در بازار هستند که ماندگاری و دوام را همراه با قیمت کمتر به خریداران‌شان ارزانی می‌دارند.
  • سرگردانی خریداران خودروهای خارجی

    این روزها بسیاری از مراکز فروش خودروهای خارجی که عمدتا متعلق به نمایندگی‌های رسمی خودرو در کشور است، شاهد درگیری مشتریان و فروشندگانی است که تا همین چند وقت پیش با لبخند و گل و شیرینی آنها را تشویق به پیش‌خرید خودرو از نمایندگی خود می‌کردند. حالا اما وضعیت کمی فرق کرده به‌طوری‌که با توجه به لغو واردات و همچنین پیگیری قانونی ورود هزاران خودروی غیرمجاز، مشتریان با نگرانی به نمایندگی‌ها مراجعه می‌کنند تا شاید بتوانند وجه پرداختی خود را پس بگیرند ویا خبری از خودروی ثبت نامی خود کسب کنند. اما هیچ کس هیچ چیز نمی‌داند و همین عامل درگیری و ضدو خورد در صدها نمایندگی خودروهای وارداتی شده است.
  • بستنی منصور ملاصدرا

    کی گفته همش رستوران و ‌کافه؟ بعد رستوران و کافه ما دل نداریم بستنی بخوریم؟
  • با برنامه و شیک

  • گرون ولی نه خیلی خوب!

  • نوشیدنی به سبک تهرون

  • قاب هفته

  • چشم‌انداز مبهم فدرال رزرو

    «پیر لیمو»، اقتصاددان کانادایی و استاد دانشگاه تورنتو، آینده سیاست پولی در ایالات متحده را بررسی کرده است. نتیجه آخرین نشست فدرال رزرو آمریکا، پنجشنبه شب منتشر شد و از افزایش نگرانی میان کسب‌وکارهای آمریکایی درخصوص اثرات منفی تعرفه‌گذاری حکایت داشت. براساس گزارش این نهاد پولی، تشدید تنش‌های تجاری منجر به فریز شدن برنامه سرمایه‌گذاری شرکت‌های بسیاری شده است. کسب‌وکارهای آمریکایی به دلیل نااطمینانی از وضعیت آتی تجارت، روند هزینه‌کرد در سرمایه‌های جدید را «متوقف یا تعلیق» کرده‌اند. بسیاری از شرکت‌ها در بهترین حالت، محل سرمایه‌گذاری خود را بسته به روابط تجاری تغییر خواهند داد. نتیجه نشست ماه ژوئن فدرال رزرو چند ساعت پیش از رسمی شدن تعرفه بر ۳۴ میلیارد دلار از واردات چینی منتشر شد. از بامداد جمعه، اداره گمرک آمریکا، مالیات بر واردات کالاهای چینی را به‌طور رسمی آغاز کرد. به این ترتیب، اولین شلیک رسمی در جبهه جنگ تجاری میان واشنگتن و پکن به ثبت رسید.
  • استراتژی پکن علیه واشنگتن

    «جیمز کینج»، دبیر پژوهشکده چین وابسته به گروه فایننشال‌تایمز است. وی در آخرین مقاله پژوهشی خود، به بررسی سلاح‌های چین برای مقابله با تعرفه‌های کاخ سفید و عواقب ناشی از استراتژی‌های محتمل دولت چین پرداخته است.
  • رشد صادرات چین به آمریکا

    «سیلویا مرلر»، اقتصاددان و پژوهشگر دانشگاه جان هاپکینز، وضعیت صادرات چین به آمریکا را پس از آغاز تنش‌های تجاری میان این دو کشور بررسی کرده است. حجم صادرات کالا و خدمات به ایالات‌متحده (بر حسب دلار) در ۶ماه نخست سال جاری میلادی همچنان افزایشی ثبت می‌شود. البته روند رشد نسبت به سال‌های قبل کندتر شده؛ اما همچنان سیر صعودی خود را حفظ است.
  • راهکار ارتباطی بانک مرکزی آمریکا

    مطالعاتی که در جمع‌بندی هفتگی مرکز سیاست‌گذاری مال و پولی هاوچینز ارائه شد حاکی از آن است که ارتباط مستمر بانک مرکزی با شرکت‌ها و خانوارها می‌تواند به ایجاد یک ابزار سیاستی قدرتمند در این نهاد منجر شود. بانک‌های مرکزی در طول دهه‌های اخیر کوشیده‌اند ارتباطات خود را افزایش دهند، اما استراتژی‌های ارتباطی آن‌ها کماکان اغلب اقتصاددانان و پیش‌بینی‌کنندگان بازارهای مالی را هدف می‌گیرند و شرکت‌ها و خانوارها در سیاست‌های پولی و تغییرات تورم تجمعی مورد غفلت واقع می‌شوند.
  • مراقب خود مجازی‌ات باش

    این روزها دیگر اغلب آدم‌ها دو زندگی موازی دارند. یکی در فضای حقیقی و زندگی عادی و روزانه خود و دیگری در فضای مجازی و زندگی روزمره شبکه‌های اجتماعی. دیگر بسیاری از صبح اول وقت که بیدار می‌شوند تا آخر شب که به خواب می‌روند در کنار فعالیت‌های خود، در فضای مجازی و به‌خصوص شبکه‌های اجتماعی نیز در حال تعامل، دیالوگ یا مونولوگ در جامعه هستند.
  • خطری به نام عوام‌زدگی

    فضای مجازی به‌عنوان یکی از تاثیرگذارترین رسانه‌های عصر حاضر شناخته می‌شود از این رو روزنامه‌نگاران و فعالان رسانه‌ای که در شبکه‌های اجتماعی حضور دارند باید مانند یک آسیب شناس، یک جامعه شناس و کارشناس پدیده‌های اجتماعی صاحب نظر باشند و با علم به یک موضوع اظهار نظر کنند؛ زیرا فضای مجازی در کنار آثار مخربی که بر جامعه و افراد می‌گذارد می‌تواند کارکردهای مفیدی نیز داشته باشد.
  • دوری از حدس و گمان

    شبکه‌های مجازی در داخل کشور در سال‌های قبل همواره به‌عنوان فضایی برای تفریح و سرگرمی مورد استفاده قرار می‌گرفت، درحالی‌که امروزه این فضا بستر گسترده‌ای برای انتشار و تحلیل اخبار فراهم کرده است. بنابراین افراد در حوزه سواد رسانه‌ای به سه دسته تقسیم می‌شوند، یک گروه عموم مردم هستند که برای حضور در این عرصه نیاز به سواد رسانه‌ای حداقلی دارند تا سره را از ناسره تشخیص دهند و با نگاه انتقادی به مسائل نگاه کنند. گروه دوم، مدیران و سیاست‌گذاران هستند که باید سواد حداکثری رسانه‌ای داشته باشند چون موضع‌گیری آنها در مورد اخبار و مسائل بازتاب سریعی پیدا می‌کند بنابراین باید با ملاحظه اظهارنظر کنند.
  • فتوشاپ‌های ذهنی در فضای مجازی

    سواد از نظر عرف گفتمان، یعنی توانایی خواندن و نوشتن اما امروزه با توجه به گسترش دامنه درک و منطق علمی، سواد به شعبه‌های مختلفی از جمله سواد رسانه‌ای و مجازی نیز تقسیم شده است. سواد رسانه‌ای توانایی دسترسی به اخبار و مطالب واقعی از میان صدها مطلب در رسانه‌های مکتوب است و سواد مجازی یعنی توانایی استفاده از اینترنت و فضای مجازی و تشخیص راست و دروغ از آن.