شماره روزنامه ۶۱۱۱
|

  • ۴ دست‌انداز رشد بورس

    دنیای اقتصاد-امیرمحمد بختیاری: سبزپوشی نماگرهای اصلی بازار به معاملات هفته گذشته طراوت بهاری بخشید. دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای هفته گذشته، زیر سایه انتشار اخبار مثبت پیرامون سفر رئیس دولت برای شرکت در نشست سالانه سازمان ملل و به گوش رسیدن احتمال آغاز دور جدید مذاکرات هسته‌ای، با وجود افزایش دور تازه‌ای از تنش‌های منطقه‌ای، حدود ۲.۷۶درصد افزایش ارتفاع هفتگی را به ثبت رساند و درنهایت در سطح ۲میلیون و ۱۵۵هزار واحدی ایستاد. این در حالی است که نماگر اصلی بازار از ابتدای سال حدود ۱.۸۳درصد افت را به ثبت رسانده است. نماگر هموزن نیز که سنجه قابل قبولی برای ارزیابی وضعیت همه‌جانبه بازار سهام است، همگام با رشد هفتگی نماگر اصلی بازار سهام با صعود ۲.۸۲درصدی مواجه شد و در ساعات پایانی آخرین روز معاملاتی هفته گذشته در سطح ۷۰۶هزار و ۹۹۸واحدی قرار گرفت.
  • بورس پاییز، آرایش بهاری گرفت

    دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس هفته آغازین پاییز را با بازدهی ۲.۷۶درصد به‌پایان رساند که در یازده هفته اخیر رکورد محسوب می‌شود. زمزمه احیای برجام و عضویت در FATF، سهامداران را به‌سوی صنایع ریالی و عمدتا خدمات‌محور سوق داد.
  • حال بورس خوب می‌ماند؟

    عاطفه چوپان: بازار سرمایه ایران برخلاف عادت، هفته گذشته را تقریبا بی‌تفاوت به ریسک‌های سیاسی منطقه، مثبت و روبه رشد سپری کرد. کارشناسان در شرح این رفتار، به خوش‌بینی بازار سرمایه به سیاست‌های دولت چهاردهم در زمینه اقتصاد و سیاست اشاره کردند. روند روبه‌رشد دلار نیما و هرچه نزدیک‌شدن این نرخ به دلار بازار آزاد نیز جو مثبتی را برای گروه‌های کامودیتی‌محور ایجاد کرد. از طرفی زمزمه‌های مبنی‌بر خروج ایران از لیست سیاه FATF و همچنین احتمال آغاز دوباره مذاکرات برجام،‌ ریالی‌ها را به لیدر رشد بازار در هفته گذشته تبدیل کرد. با وجود ترسیم چشم‌انداز مثبت برای بازار سرمایه و از طرفی کاهش ترس بازار از ریسک سنتی بودجه ‌احتمال مثبت‌ماندن بازار در هفته‌جاری نیز بالا پیش‌بینی می‌شود و احتمالا روزهای خوش بازار فعلا و به شرط رخ ندادن اتفاق خارج از پیش‌بینی ادامه‌دار خواهد بود.
  • التیام معاملات با پوشش ریسک

    حمیدرضا نظری/کارشناس بازار سرمایه
    در شرایط فعلی بورس تهران که عواملی همچون نوسانات شدید قیمت، نرخ تورم و ریسک‌‌‌های سیاسی، سرمایه‌گذاران را با چالش‌‌‌های فراوانی مواجه کرده است، استفاده از ابزارهایی که بتوانند ریسک این نوسانات را کاهش دهند، امری ضروری به نظر می‌‌‌رسد. یکی از این ابزارها در معاملات آپشن، دلتا (Delta) است. دلتا به معامله‌‌‌گران امکان می‌دهد تا تاثیر نوسانات قیمت دارایی‌‌‌های پایه را مدیریت کنند و ریسک سرمایه‌گذاری خود را به حداقل برسانند.
  • پیش‏‏‏‏‏‌نیاز عبور از شاخص ۲.۲ میلیونی

    دنیای اقتصاد-علی قاسمی: شاخص‌کل بورس تهران دیروز، با رشد ۲هزار و ۳۰۰‌واحدی همچنان در کانال حساس‌ ۲.۱میلیون واحد قرار داشت. نماگر اصلی در حالی نیمه اول بازار را با افزایش ارتفاع آغاز کرد که در نیمه دوم کمی بر فشار فروش افزوده‌شد. همان‌طور که در گزارش روزهای گذشته «دنیای‌اقتصاد» اشاره شد، شاخص‌کل نسبت به کانال ۲میلیون و ۱۰۰هزار‌واحدی حساسیت خاصی نشان می‌دهد، به‌طوری‌که در صورت نبود محرک قوی، عبور از این مقطع قیمتی سخت خواهد بود.
  • چطور بورس در نیمه دوم بهترین بازدهی را خواهد داشت؟

    حمید فاروقی/کارشناس بازار سرمایه
    اگر بخواهیم نیمه‌دوم سال‌را پیش‌بینی کنیم، ابتدا باید چند متغیر را بررسی کنیم. در وهله اول، ارزش و حجم معاملات خرد در بازار سرمایه است که در چند روز گذشته، این متغیر افزایش‌یافته و ارزش معاملات خرد در چند روز گذشته به ۴‌هزار ‌میلیارد‌تومان رسیده‌است، این عدد در مقایسه با روزها و هفته‌های گذشته رقم امیدوارکننده‌‌‌‌‌‌ای بود و به‌نظر می‌رسد پویایی به بازار سهام بازگشته است و فعالان بازار، سیگنال مثبت می‌دهند. از طرف دیگر، فضایی که بر کشور و به‌خصوص بازار سرمایه حاکم‌شده، از منظر اقتصادی مثبت است و شواهد و قرائن حاکی از آن است که دولت جدید به‌دنبال کاهش ریسک‌های اقتصادی، کاهش تنش‌های ژئوپلیتیک، منطقه‌ای و بین‌المللی است و این موضوع را می‌توان در صحبت‌های دولتمردان و اخباری که پیرامون مذاکرات و سخنرانی‌‌‌‌‌‌هایی که در سازمان‌ملل می‌شود، مشاهده کرد.
  • شروع توفانی بورس در پاییز

    عاطفه چوپان
    بازار سرمایه در هفته اول مهر موفق به شکستن چند رکورد شد. شاخص‌کل و شاخص‌کل هموزن به ترتیب ۲.۷۷ و ۲.۸۲‌درصد رشد کردند، میانگین ارزش معاملات خرد به حدود ۴همت رسید‌ و مجموعا در این هفته ۳۶۰‌میلیارد‌تومان نقدینگی به بازار سرمایه وارد شد. ورود پول به بازار در روز سه‌شنبه بیشترین ورود از ۱۷تیر بود و ارزش معاملات خرد (سهام+ حق‌تقدم) نیز در همین‌روز بیشترین مقدار از ۱۸تیر بود. کارشناسان عوامل متعددی را برای این رشد ذکر می‌کنند و در صدر آن تغییر نگاه دولت جدید و وزیر اقتصاد را موثر می‌دانند. همچنین در این هفته خبرهای مثبتی که از نیویورک مخابره شد و همچنین شدت‌گرفتن احتمال پیوستن ایران به FATF توانست حتی اثرات ریسک سیستماتیک موجود در خاورمیانه را تا حدود زیادی خنثی کند و عاملی که همواره بر بازار تاثیر منفی می‌گذاشت با وجود چشم‌انداز مثبت پیش‌رو تنها مقداری از سرعت این رشد کاست.
  • عبور از سد مقاومت

    دنیای‌اقتصاد: شاخص اصلی بورس تهران روز چهارشنبه با افزایش ارتفاع ۰.۱۱درصدی همراه شد و در پایان ساعت معاملاتی روز گذشته در سطح ۲‌میلیون و ۱۵۵‌هزار‌واحدی ایستاد. رشد ۲‌هزار و ۳۵۵‌واحدی شاخص‌کل در حالی محقق شد که نماگر هموزن با رشد ۰.۱۴درصدی، روبه‌رو شد و در سطح ۷۰۶‌هزار و ۹۹۸‌واحدی قرارگرفت. در این بین، شاخص‌کل فرابورس نیز که معیار مناسبی برای بررسی وضعیت سهام مختلف فرابورسی است، حدود ۰.۰۵درصد سبزپوش شد و در نهایت در سطح ۲۲‌هزار و ۳۰۸‌واحدی کار خود را به اتمام رساند.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر